-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το Valvetronic επιτρέπει την ίδια ελευθερία χρονισμού;Ναι.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Valvetronic επιτρέπει την ίδια ελευθερία χρονισμού;
Ναι.
H wikipedia συμφωνεί μαζί σου, πάντως δεν φαίνεται πολύ δουλεμένο το συγκεκριμένο...
Θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον μια ανάλυση των δύο συστημάτων, όχι βέβαια στο συγκεκριμένο τοπικό...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Valvetronic επιτρέπει την ίδια ελευθερία χρονισμού;
Ναι.
To valvetronic επιτρέπει πλήρη μετβολή βύθισης βαλβίδων εισαγωγής. Πρακτικά η μεταβολή βύθισης ΜΟΝΟ των βαλβίδων εισαγωγής είναι αρκετά μεγάλη.
Υπάρχει ΚΑΙ χρονισμός βαλβίδων (VANOS) που είναι διαφορετικό απτο valvetronic.
Στην ουσία είναι το ίδιο, αλλά η BMW έχει 2ΕΕΚ ενώ η Α 1. Καταργεί η Α τον εκ. βαλβίδων εισαγωγής; Αν ναι τότε είναι διαφορετικό.
Κι η BMW έχει μοτεράκια πάντως που έτσι μεταβάλουν τη βύθιση που επιδρά στον ΕΕΚ.
-
Τεχνολογία ανάλογη με το multiair έχουν εδώ και χρόνια πολλοί κινητήρες της BMW και BMW/PSA.
Βασικα τωρα που το ξανασκεφτηκα:
'Fiat was the first auto manufacturer to patent a functional automotive variable valve timing system which included variable lift. Developed by Giovanni Torazza in the late 1960s, the system used hydraulic pressure to vary the fulcrum of the cam followers (US Patent 3,641,988). The hydraulic pressure changed according to engine speed and intake pressure. The typical opening variation was 37%.'
Οποτε η FPT εξελιξε κατι το οποιο οι κινητηρες της BMW/PSA ειχαν εδω και χρονια αντιγραψει απο την...FIAT.
Δεν ανοιγουμε καινουργιο τοπικ γιατι ειναι ενδιαφερον το θεμα και τα πολλα τεχνικα με μπερδευουν?
-
to valvetronic δεν εχει τιποτα υδραυλικο πανω του
απλα ειναι και αυτο απεταλουδο (αν και νομιζω εχει μια βοηθητικη για οταν κλασει πανω του το συστημα ) -
...και όχι μόνο...
-
Οι διαφοροποιησεις στην λειτουργια των δυο συστηματων -multiair και valvetronic- οπως θιχτηκε προηγουμενως ειναι αυτη:
Currently ready alternatives to industrialization do not exist, but there are under development also totally camless systems. The Valvetronic system used by BMW allows the valve timing and lift to be varied but not the cam profile. The ability to vary the latter is characteristic of camless and the Multiair systems.
http://en.wikipedia.org/wiki/Multiair
Ναι μεν στο valvetronic/vanos υπαρχει 'ελευθερια' χρονισμου-βυθισης, ΑΛΛΑ αυτη 'περιοριζεται' συμφωνα με το συγκεριμενο 'προγραμμα' του εκκεντροφορου, δηλαδη αν εχουμε 4κυλινδρο κινητηρα, ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ κυλινδροι -και οι βαλβιδες που τους αντιστοιχουν- θα δουλεψουν με τον συνδυασμο βυθισης-χρονισμου που τους παρεχει το valvetronic -και vanos αντιστοιχα-. Με την τεχνολογια Multiair, Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ κυλινδρος χωριστα δουλευει ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ προγραμματισμο ΚΑΙ συνδυασμο χρονισμου-βυθισης βαλβιδων, αναλογα με τις αναγκες για μεγιστη ισχυ σε ολο το φασμα στροφων.
Το συγκεκριμενο, 3 λεπτων πολυ ενδιαφερον video, με τον μηχανικο της FPT πιστευω να λυσει λοιπες αποριες και προβληματισμους...
http://www.topspeed.com/cars/car-news/v ... 76562.html
-
ΑΙΣΩΠΟΣ (σε ελεύθερη αφήγηση)
Μία φορά και έναν καιρό, ήταν ένας παπούς με το εγγόνο του και ένα γαϊδουράκι...
Λέει ο παπούς στο εγγόνι:
-Ανέβα στο γαϊδουράκι εσύ...
Όπως πήγαιναν περνάει ένας χωρικός και λέει φωναχτά:
-Κοίτα να δεις...ο Παπούς πάει με τα πόδια και το μικρό παιδί με τον γάϊδαρο...
Μόλις το ακούνε, κατεβαίνει ο μικρός και ανεβαίνει ο παπούς...προχωράνε λίγο και συναντούν έναν άλλο χωρικό που λέει:
-Κοίτα να δεις, κοντζάμ' άντρας είναι στον γάϊδαρο και άφησε το μικρό παιδί να πηγαίνει με τα πόδια...
Το ακούνε και ανεβαίνουν και οι δύο στον γάϊδαρο...τότε περνάει άλλος ένας χωρικός και λέει:
-Κοίτα να δεις, θα το σκάσουν το ζωντανό...ανέβηκαν και οι δύο πάνω...
Τι να κάνει η περέα μας? κατέβηκαν απο τον γαϊδαρο και πάνε με τα πόδια...τότε περνάει και άλλος χωρικός και λέει:
-Κοίτα να δεις, πρόκειται περί ηλιθίων...έχουν γάϊδαρο και πάνε με τα πόδια...Σας θυμίζει κάτι?
Τελικά ό,τι και αν κάνει η Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Iveco, Gucci, Prada και δεν ξέρω ποιά άλλη Ιταλική φίρμα...απο κάποιους δεν θα αναγνωριστεί ποτέ...ευτυχώς υπάρχουμε εμείς...@Κίκιζας Γρηγόρης
Έπεσε κάτω απο το δικό σου ποστ, μην το παρεξηγήσεις, αναφέρομαι στις προηγούμενες σελίδες... -
Αυτή είναι η πραγματικότητα...εεε ο μύθος ήθελα να γράψω.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τελικά ό,τι και αν κάνει η Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Iveco, Gucci, Prada και δεν ξέρω ποιά άλλη Ιταλική φίρμα...απο κάποιους δεν θα αναγνωριστεί ποτέ...ευτυχώς υπάρχουμε εμείς...
απο ποιους περιμενεις να αναγνωριστει και γιατι?
-
Από την εβδομαδιαία επιθεώρηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
-
Ελα ντε...
Απλά οι τελευταίες σελίδες μου θύμισαν τον μύθο αυτόν, τον οποίο τον είχα διαβάσει μικρό παιδί (δεν είμαι και τόσο μικρό παιδί τώρα) στα 'Κλασσικά εικονογραφημένα' και επειδή είχε αρκετά μεγάλη επίδραση πάνω μου (και στην συμπεριφορά μου προς τους άλλους, αλλά και στο πώς να αντιμετωπίζω όσους κατακρίνουν τις κινήσεις μου) είπα να τον μοιραστώ μαζί σας...άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τον θυμάμαι ακόμα μετά απο 40 χρόνια... -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Από την εβδομαδιαία επιθεώρηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.θα γινει και αυτο, μολις η φιατ πουλησει την Αλφα
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ελα ντε...
Απλά οι τελευταίες σελίδες μου θύμισαν τον μύθο αυτόν, τον οποίο τον είχα διαβάσει μικρό παιδί (δεν είμαι και τόσο μικρό παιδί τώρα) στα 'Κλασσικά εικονογραφημένα' και επειδή είχε αρκετά μεγάλη επίδραση πάνω μου (και στην συμπεριφορά μου προς τους άλλους, αλλά και στο πώς να αντιμετωπίζω όσους κατακρίνουν τις κινήσεις μου) είπα να τον μοιραστώ μαζί σας...άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τον θυμάμαι ακόμα μετά απο 40 χρόνια...ας βγαζει καλα αυτοκινητα και ας μην αναγνωριστει απο κανεναν. Ποιον αγοραστη αλλωστε τον ενδιαφερει κατι τετοιο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ελα ντε...
Απλά οι τελευταίες σελίδες μου θύμισαν τον μύθο αυτόν, τον οποίο τον είχα διαβάσει μικρό παιδί (δεν είμαι και τόσο μικρό παιδί τώρα) στα 'Κλασσικά εικονογραφημένα' και επειδή είχε αρκετά μεγάλη επίδραση πάνω μου (και στην συμπεριφορά μου προς τους άλλους, αλλά και στο πώς να αντιμετωπίζω όσους κατακρίνουν τις κινήσεις μου) είπα να τον μοιραστώ μαζί σας...άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τον θυμάμαι ακόμα μετά απο 40 χρόνια...ας βγαζει καλα αυτοκινητα και ας μην αναγνωριστει απο κανεναν. Ποιον αγοραστη αλλωστε τον ενδιαφερει κατι τετοιο?
καλά αυτοκίνητα έβγαζε , βγάζει και θα συνεχίσει να βγάζει ... Το ποιος το καταλαβαίνει είναι άλλο θέμα ...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τελικά ό,τι και αν κάνει η Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Iveco, Gucci, Prada και δεν ξέρω ποιά άλλη Ιταλική φίρμα...απο κάποιους δεν θα αναγνωριστεί ποτέ...ευτυχώς υπάρχουμε εμείς...
Και πολύ σωστά για τα τελευταία...
Τα εύσημα θα ΄πρεπε να πάνε προς Γαλλία μεριά! -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Σας θυμίζει κάτι?
Τελικά ό,τι και αν κάνει η Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Iveco, Gucci, Prada και δεν ξέρω ποιά άλλη Ιταλική φίρμα...απο κάποιους δεν θα αναγνωριστεί ποτέ...ευτυχώς υπάρχουμε εμείς...κανεις λαθος και μη κρινεις ενδεχομενως απο τον εαυτο σου, αλλοι κατα κανονα δεν αναγνωριζουν τιποτα περα απο αυτο που γουσταρουν
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Και πολύ σωστά για τα τελευταία...
Τα εύσημα θα ΄πρεπε να πάνε προς Γαλλία μεριά!Eνταξει, η Gucci ειναι Γαλλικη, η Prada ομως ειναι Ιταλικη.
Η ουσια ομως δεν αλλαζει. Πολλες φορες φορες οι -δια στοματος- προκαταληψεις,
για την Ιταλικη φιρμα 'τυφλωνουν' και δεν σε αφηνουν να δεις την πραγματικοτητα, και στην συγκεκριμενη περιπτωση, οι Ιταλοι με τον Multiair, και συντομα (στην Ελλαδα) με το twinair σε μικροτερο κυβισμο και κυλινδρισμο, εκαναν κινηση ματ, οχι μονο στις εντυπωσεις, ΑΛΛΑ και στο αποτελεσμα.
Αυτο το λεει καποιος που θεωρειται απο πολλους 'Γερμανοφιλος', και που εχει
οδηγησει σε διαφορετικης κατηγοριας ογκου αυτοκινητα, κινητηρες multiair, και twincharger αντιστοιχα, (τον αμεσο ανταγωνιστη απο το vag group).
O χαρακτηρας, η αισθηση, αποδοση, ηχος του Multiair κινητηρα, ειναι σε αλλα, υψηλοτερα
επιπεδα, απο αυτα του Twincharger, και ολα αυτα με σαφως μικροτερο Budget, ολα αυτα τα χρονια σε σχεση με την VW.
Αν δε, ειχε ηδη τοποθετησει -λεγεται οτι θα γινει και αυτο- και συστημα αμεσου ψεκασμου (κατι που χρειαζεται περαιτερω εξελιξη ή αντικατασταση του βασικου 'κορμου' του fire κινητηρα), το 'παιχνιδι' θα ειχε τελειωσει με τον ανταγωνισμο, θα ηταν μη αναστρεψιμο για τουλαχιστον μια 3ετια... -
Το σύστημα multiair, σε πρώτη φάση, μπήκε σε ήδη υπάρχχοντες κινητήρες. Η επόμενη κίνηση θα είναι οι κινητήρες που σχεδιάζονται είδικά για το σύστημα...και η μεθεπόμενη το multiair2 το οποίο θα ελέγχει και τις βαλβίδες εξαγωγής...(Τώρα αν θέλει κάποιος να πει, έναν άξονα που θα δίνει τον χρονισμό εκκεντροφόρο ας τον πει...αρκεί να έχει και έκκεντρα)
-
Και πότε θα έρθουν οι εντελώς νέοι κινητήρες με το καλό;
Alfa Romeo Giulietta