-
Ο χρήστης leon68 έγραψε:
Το ελικόπτερο τους έψαξε και επικοινώνησε ο αλυτάρχης μαζί τους με κινητό και έμαθαν πως είναι ΟΚ, μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Το ελικόπτερο πέταξε, δεν ξέρω αν τους είδε, το θέμα είναι ότι όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει μετά από χτύπημα σε βράχο σε γκρεμό 250-300 μέτρα (και ας μην αμφισβητήσει κανείς τα μέτρα) αρκεί μόνο μία επικοινωνία με το κινητο?
Εκείνη τη στιγμή από το σοκ και μόνο και ακόμη 'ζεστοί' είπαν ότι είναι οκ.
Το να πάει κάποιος από την οργάνωση στο μέρος του ατυχήματος μόνο θετικά θα μπορουσε να σχολιαστεί.Για να γίνει αυτό έπρεπε να διακοπεί η ΕΔ (δε νομίζω να προσγειώνεται ελικόπτερο εκεί μέσα), το οποίο αν το πλήρωμα σου λέει πως είναι ΟΚ (και είναι, όπως αποδεικνύεται) μάλλον είναι τραβηγμένο.
Τέλος πάντων, επειδή δεν ήμουν μπροστά, λέω ό,τι άκουσα εκ των υστέρων από την οργάνωση του αγώνα. Ας μιλήσει κάποιος από τη λέσχη ή κάποιος που ήταν μπροστά.
-
Δεν ξέρω τον χριστό μου από rally..... αλλά είναι τόσο δύσκολο να έχουν τα αυτοκίνητα ένα σύστημα εντοπισμού για να ξέρουν οι αρχές αν είναι μέσα στην ειδική ή όχι?????????
Στις χιονοδρομίες πχ οι καλές στολές έχουν ειδικό σύστημα που σε βρίσκουν αν πέσει χιονοστιβάδα!!!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν ξέρω τον χριστό μου από rally..... αλλά είναι τόσο δύσκολο να έχουν τα αυτοκίνητα ένα σύστημα εντοπισμού για να ξέρουν οι αρχές αν είναι μέσα στην ειδική ή όχι?????????
Στις χιονοδρομίες πχ οι καλές στολές έχουν ειδικό σύστημα που σε βρίσκουν αν πέσει χιονοστιβάδα!!!!!!Κάτι σαν personal EPIRB ? Εχουν γίνει σχετικές μελέτες και ένα τέτοιο σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στο WRC. Είναι όμως αρκετά ακριβό (περίπου 1000-1500 ευρώ κάθε συσκευή) και χρειάζεται και επιπλέον υποδομή, πχ. ένα αεροπλάνο να πετάει συνέχεια πάνω από την περιοχή του αγώνα για να λαμβάνει τα σήματα των αυτοκινήτων. Μη ξεχνάς πως δε μιλάμε για μια πλαγιά ενός βουνού αλλά για ένα ολόκληρο βουνό, ίσως και 2-3 βουνά
-
APR αφού είσαι τόσο μάγκας άντε οδήγα σε κόντρα με έναν από τους νταλικέρηδες ίδια αυτοκίνητα και θα τρως 5 στο km... αμέσως να κράξεις... μια χαρά αγώνας ήταν... Αμέσως να μειώσεις τη νίκη του πάνου....
όσο για το ατύχημα είναι όπως τα λέει ο nass (τον οποίο αρχίζω να συμπαθώ μετά το κένταυρος...)
Υ.Γ ο Δασκαλόπουλος έχει αποδείξει την ταχυτητα του και δικαια βρισκόταν εκεί που ήταν μέχρι να τον χτυπήσει ξανά η ατυχία...
-
Ο χρήστης axerolas έγραψε:
Πουλάκι μου περήφανο
πουλάκι μου τρεχάτο
για πες μου για το Πήλιο
κι άλλα και παρακάτωΣαν έγινε ο τεχνικός
και είδανε τις φόρμες
που φουστανέλες μοιάζανε
χωρις καθόλου νόρμεςΣαράντα δυο ήτανε
πληρώματα γεμάτα
που κόντρα στους κανονισμούς
ήρθαν... φουστανελάταΤα είδε ο Νάσος ο πασάς
και τούφυγε το χρώμα
πήραν φωτιά τα κινητά
και σταθερά ακόμαΆμα τους ξαποστείλουμε
σαράντα δυο νομάτους
αντί για ράλι Κένταυρος
θα γίνει... αποπάτουςΓι αυτό γαργάρα έγινε
ακόμα ένα αγώνα
και όσοι τα ευρό τους έδωσαν
κλαίνε για την κονόμα...Που έγινε αρχή χρονιάς
απ' τους επιχειρηματίες
που μάνα από τον ουρανό
πήραν τις ΕΘΕΑγγελίες...Και εις έτη πολλά και εις άλλα με υγεία και ας προσέχατε κι αν δεν ξέρατε ας ρωτούσατε για το πως εφαρμόζονται οι νόμοι στο Γκρεκιστάν.
Συνάδελφε σε διάβασα
δεν έχω άλλη λύση
να συμφωνήσω μ'όσα λές
για το αλισβερίσιΑλλού ειν'τα προβλήματα
και εδώ δεν έχει λύση
πως σ'ένα μπάχαλο σαν κι αυτό
δεν τους έχουμε μ@μήσει -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα αλλά συγχαρητήρια για την έμπνευση (έχει πολλά ταλέντα τελικά το Forum )
Εγώ ένα λόγο θα σου πω
δεν έχω άλλο κανένα
δυο μέτρα και δύο σταθμά
δεν πρέπουνε σε σένα -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ελικόπτερο τους έψαξε και επικοινώνησε ο αλυτάρχης μαζί τους με κινητό και έμαθαν πως είναι ΟΚ, μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Το ελικόπτερο πέταξε, δεν ξέρω αν τους είδε, το θέμα είναι ότι όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει μετά από χτύπημα σε βράχο σε γκρεμό 250-300 μέτρα (και ας μην αμφισβητήσει κανείς τα μέτρα) αρκεί μόνο μία επικοινωνία με το κινητο?
Εκείνη τη στιγμή από το σοκ και μόνο και ακόμη 'ζεστοί' είπαν ότι είναι οκ.
Το να πάει κάποιος από την οργάνωση στο μέρος του ατυχήματος μόνο θετικά θα μπορουσε να σχολιαστεί.Για να γίνει αυτό έπρεπε να διακοπεί η ΕΔ (δε νομίζω να προσγειώνεται ελικόπτερο εκεί μέσα), το οποίο αν το πλήρωμα σου λέει πως είναι ΟΚ (και είναι, όπως αποδεικνύεται) μάλλον είναι τραβηγμένο.
Τέλος πάντων, επειδή δεν ήμουν μπροστά, λέω ό,τι άκουσα εκ των υστέρων από την οργάνωση του αγώνα. Ας μιλήσει κάποιος από τη λέσχη ή κάποιος που ήταν μπροστά.
Αγαπητέ Νάσο,
με όλο το σεβασμό,σου λέγω ότι δεν φτάνει...
Αν η οργάνωση αντελήφθη το σημείο εξόδου,τότε το λιγότερο που είχε να κάνει ήταν να επικοινωνήσει με την ιατρική ομάδα κάλυψης,και να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να είχε διαταχθεί διακοπή της ειδικής!Το 2001 'έχασα' ασθενή σε τροχαίο μετά από 10' λεπτά,διότι βγήκε έξω,χωρίς μόλωπες και απώλεια επικοινωνίας,ρωτώντας για την κατάσταση των υπολοίπων εμπλεκομένων,που φαινόταν σε τρισχειρότερη κατάσταση από αυτή..
Υποεκτιμήσαμε,τη χάσαμε γρήγορα (ενδεχομένως να μήν εσώνετο),αλλά σώθηκαν οι 'βαρειά' μολωπισμένοι..Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...
-
Φίλε μου, προφανώς και έχεις δίκιο. Ωστόσο καταλαβαίνεις πως ο αλυτάρχης του αγώνα και η οργάνωση βρίσκονται σε δίλημμα. Από τη μία η ασφάλεια, σίγουρα Νο. 1 μέλημα, και από την άλλη η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η τύχη των υπολοίπων συμμετεχόντων. Από τη στιγμή που 'looks can be deceiving' που λένε οι φίλοι μας οι Αγγλοι και που μπορεί, όπως λες και εσύ, ένα ανατριχιαστικό ατύχημα σαν του Κοσμόπουλου να αποδειχθεί τελικά μόνο με υλικές ζημιές, και από την άλλη μια απλή περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί δυστύχημα, τότε σε κάθε συμβάν θα πρέπει να επεμβαίνει το ελικόπτερο ή και να διακόπτεται ο αγώνας για προληπτική μεταφορά σε νοσοκομείο (διότι και ο γιατρός του ελικοπτέρου περιορισμένα μέσα έχει). Δε λέω πως δεν πρέπει να γίνεται αυτό, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι είναι ένα πολύ δύσκολο δίλημμα που αντιμετωπίζει ο κάθε αλυτάρχης. Εμείς εκ των υστέρων καλά τα λέμε αλλά εκείνη τη στιγμή...
-
Εχοντας δει το σημείο που έφυγε ο Κοσμόπουλος πραγματικά ανατριχιάσαμε. Ανακουφιστήκαμε όταν μάθαμε οτι το πλήρωμα είναι καλά. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στους αγώνες. Μακάρι πάντα να υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές. Γιώργο κουράγιο και υπομονή.
Εμείς τερματίσαμε στη τέταρτη θέση της Ν/2. Επιβεβαιώθηκε το οτι δεν επαρκούσαν οι αναγνωρίσεις αφού τη περισσότερη ώρα μας φαινόταν σα να μην έχουμε ξαναπεράσει από τη διαδρομή. Ισως αυτό να ωφείλεται και στο οτι στις αναγνωρίσεις περάσαμε με ομίχλη και βροχή ενώ στον αγώνα ο καιρός ήταν καθαρός.
Προβλήματα αντιμετωπίσαμε και με την ανάρτηση γιατί γλυστρούσαμε παντού, κυρίως στο πρώτο σκέλος. Ευτυχώς το πολύ καλό control του Μάνου μας γλύτωσε από έξοδο.
Πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε και από το οτι χρειάστηκε να προσπεράσουμε το μπροστινό μας πλήρωμα στις 5 από τις 7 ειδικές. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά που έκαναν ότι μπορούσαν για να μην μας καθυστερήσουν πολύ, αλλά δεν τους πετύχαμε πάντα σε σημείο που ήταν εύκολο να μας ανοίξουν το δρόμο.
Συμβαίνει τρίτη φορά η ΕΘΕΑ να μας βάζει πίσω από έναν λιγότερο γρήγορο οδηγό, πράγμα το οποίο καταλήγει στο να χάνουμε χρόνο στις ειδικές. Χαλάει και τον δικό μας αγώνα αλλά και του μπροστινού.
Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Κουτέρη που σε ρόλο service ήταν άψογος.
Πλήρη περιγραφή του αγώνα μπορείτε να βρείτε στο Site μας. Μεσ'την εβδομάδα θα ανεβάσουμε και τις φωτογραφίες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στις χιονοδρομίες πχ οι καλές στολές έχουν ειδικό σύστημα που σε βρίσκουν αν πέσει χιονοστιβάδα!!!!!!Κάτι σαν personal EPIRB ? Εχουν γίνει σχετικές μελέτες και ένα τέτοιο σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στο WRC. Είναι όμως αρκετά ακριβό (περίπου 1000-1500 ευρώ κάθε συσκευή) και χρειάζεται και επιπλέον υποδομή, πχ. ένα αεροπλάνο να πετάει συνέχεια πάνω από την περιοχή του αγώνα για να λαμβάνει τα σήματα των αυτοκινήτων. Μη ξεχνάς πως δε μιλάμε για μια πλαγιά ενός βουνού αλλά για ένα ολόκληρο βουνό, ίσως και 2-3 βουνά
Νάσσο να με συγχωρέσεις, αλλά αν δε γίνει σοβαρή μελέτη και διαγωνισμός για υποβολή προτάσεων - λύσεων δεν μπορεί κανείς να λέει ότι είναι 'ακριβό'. Αν σου έλεγα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με 500-700Ε ανά αμάξι τι θα έλεγες; Και δεν κοροιδεύω.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; -
Ο χρήστης roadrunner_gr έγραψε:
ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ+ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ= ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ! ΒΡΕ ΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤ
Υπερβολές!!!
Και αυτοκινητιστή έχουν (αδερφάκι εγώ ξέρω καλύτερα από σένα, επαγγελματίας, έχω φάει το αυτοκίνητο με το κουτάλι), και αν αρμενίσουμε στραβά, φταίει το ΣΕΡΒΟ του τιμονιού, και έχουμε και σέρβις κατάλληλα ειδικευμένο.Γίνεσαι κακός!!!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Νάσσο να με συγχωρέσεις, αλλά αν δε γίνει σοβαρή μελέτη και διαγωνισμός για υποβολή προτάσεων - λύσεων δεν μπορεί κανείς να λέει ότι είναι 'ακριβό'. Αν σου έλεγα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με 500-700Ε ανά αμάξι τι θα έλεγες; Και δεν κοροιδεύω.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;Οι συσκευές του WRC έχουν γύρω στα 1500 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, αλλά έχουν πολλές δυνατότητες (πχ. έλεγχος για άνοιγμα καπό). Από εκεί και πέρα έχουν γίνει προκαταρκτικές - διερευνητικές συζητήσεις με κάποια εταιρία που προμηθεύει τέτοια συστήματα και μια εκτίμηση κόστους ήταν γύρω στα 800-1000 ευρώ, ανάλογα βέβαια με τις απαιτήσεις. Οι συσκευές μάλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στις αναγνωρίσεις, για έλεγχο της ταχύτητας και της διαδρομής (πχ. όριο 70, απαγορεύονται τα μπρος-πίσω) και στη διάρκεια του αγώνα, για λόγους ασφάλειας (με κουμπί 'πανικού' και ενδεχομένως χρήση του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας αντί για RF).
Δεν ξέρω τι έχει γίνει με αυτή την υπόθεση και αν θα προχωρήσει. Από πλευράς ασφάλειας σίγουρα είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πουλάκι μου περήφανο
πουλάκι μου τρεχάτο
για πες μου για το Πήλιο
κι άλλα και παρακάτωΣαν έγινε ο τεχνικός
και είδανε τις φόρμες
που φουστανέλες μοιάζανε
χωρις καθόλου νόρμεςΣαράντα δυο ήτανε
πληρώματα γεμάτα
που κόντρα στους κανονισμούς
ήρθαν... φουστανελάταΤα είδε ο Νάσος ο πασάς
και τούφυγε το χρώμα
πήραν φωτιά τα κινητά
και σταθερά ακόμαΆμα τους ξαποστείλουμε
σαράντα δυο νομάτους
αντί για ράλι Κένταυρος
θα γίνει... αποπάτουςΓι αυτό γαργάρα έγινε
ακόμα ένα αγώνα
και όσοι τα ευρό τους έδωσαν
κλαίνε για την κονόμα...Που έγινε αρχή χρονιάς
απ' τους επιχειρηματίες
που μάνα από τον ουρανό
πήραν τις ΕΘΕΑγγελίες...Και εις έτη πολλά και εις άλλα με υγεία και ας προσέχατε κι αν δεν ξέρατε ας ρωτούσατε για το πως εφαρμόζονται οι νόμοι στο Γκρεκιστάν.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα αλλά συγχαρητήρια για την έμπνευση (έχει πολλά ταλέντα τελικά το Forum )
Λες ο axerolas να είναι το δεύτυερο όνομα χρήστη του πουλιού και να είναι τελικά 'διπλοθεσίτης' εκεί που δεν το περιμένουμε;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Συγγνώμη, αλλά άμα ακούμε ότι
βγήκαν μόνα τους και φτάσανε στην Χορεύτρα (Χορευτό;) μετά από 40-50 λεπτα από την έξοδο
ε, κάτι μας τρομάζει.
Αν και προφανως εγινε λαθος στο κοψε-ραψε της παραθεσης (κανενα προβλημα φιλε TGD ), για να μην εχουμε λαθος εντυπωσεις το παραπανω δεν το εγραψα εγω. Οχι οτι δεν ειναι αληθεια, πανω κατω τοσο εκαναν τα παιδια να φτασουν στον πολιτισμο απο εκει που ειχαν φτασει (και τα νουμερα που γραφτηκαν ΔΕΝ ειναι υπερβολικα οσο και αν φαινεται απιστευτο)...
Ο λογος που κανω αυτη τη διευκρινηση ειναι οτι συνειδητα δε θελω να γραψω τιποτα παραπανω για το περιστατικο εκτος απο τα χθεσινα και ενα Δοξα το Θεο. Εχουν δει και εχουν ενημερωθει αλλοι πολλοι πιο εμπειροι στους αγωνες για οτι εγινε και ειναι πιο καταλληλοι να ενημερωσουν κυριως τα καταλληλα οργανα και ενδεχομενως αν θελησουν το φορουμ.
Ελπιζω να μην παρεξηγηθω, με αυτο που γραφω δεν υποννοω οτι εγινε κατι λαθος ή οτι θα εχουμε απαραιτητα συνεχεια. Απλα υπαρχουν πιο καταλληλοι να κρινουν.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Για να γίνει αυτό έπρεπε να διακοπεί η ΕΔ (δε νομίζω να προσγειώνεται ελικόπτερο εκεί μέσα), το οποίο αν το πλήρωμα σου λέει πως είναι ΟΚ (και είναι, όπως αποδεικνύεται) μάλλον είναι τραβηγμένο.
Eίχε διαταχθεί διακοπή της 1ης ειδικής για πιο ασημαντο λόγο και
ήταν τόσο δύσκολο η διακοπή οταν 2 αγωνιζόμενοι είχαν μια τόσω σοβαρή έξοδο?? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ελικόπτερο τους έψαξε και επικοινώνησε ο αλυτάρχης μαζί τους με κινητό και έμαθαν πως είναι ΟΚ, μην τα ισοπεδώνουμε όλα...ΛΕΣ edit[kouk]πιο κόσμια παρακαλω!!!!
ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ 'ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ' !!!!!!!!!
ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΑΡ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ!
-
Δυστυχως καπως ετσι εχουν τα πραγματα. Ο Γιωργος 20' μετα το ατυχημα, και ενω αισθανεται τις δυναμεις του να τον εγκαταλειπουν, ζητα την βοηθεια του ελικοπτερου την οποια δεν ελαβε ποτε.. Οι δικαιολογιες που λαβαμε στον ΣΟΑΑ πολλες ,καποιες μαλιστα ανατριχιαστικα αστειες.
Το θεμα δεν μενει ετσι. -
τι να πω... το θέμα πιστεύω οτι θα πάρει το δρόμο του μέσω ΣΟΑΑ και να δούμε τι καλό μπορεί να βγει από μια κακιά στιγμή.
πάντως πρέπει να γίνουμε κανονικοί ντεντεκτιβ για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει....
-
Γράψε βρε Δήμο τι έγινε. ΑΚΡΙΒΩΣ και βέβαια ελάτε να δούμε πως δεν θα ξαναγίνει. Με Ριζικάρη, Χαλιβελάκη παρατηρητές ΣΟΑΑ και ΕΘΕΑ αποκλείεται να μην ξεκαθαρίσει το τοπίο.
(Jack Σβήσε το σχολιό σου περί μαλακιών γμτ. Είναι πλούσια η γλώσσα μας δεν χρειάζεται να βριζόμαστε)
ΣΧ
-
Πες και για τις φόρμες βρε Νάσσο...
Και ήρθε η ώρα βέβαια να δούμε που πηγαίνουν και τα χρήματα της διαφοράς. Αλλα παράβολα το 2004, αλλα το 2005. Σωστά, αλλά από εκεί και πέρα τι;
Σ
ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ