-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
..... όταν υπάρχει ενα preliminary report γύρω απο το ατύχημα ......Το πόρισμα δεν είναι προκαταρκτικό, είναι τελικό.
Όσον αφορά στο πόρισμα.
Ξέχασαν να γυρίσουν τον διακόπτη οι μηχανικοί μετά την επισκευή? Ναι.
Οι πιλότοι ξέχασαν να τσεκάρουν τον διακόπτη αυτόν? Ναι
Οι αιτίες της πτώσης του Helios.Δεν υπάρχουν πάντα δράκοι και φίδια σε μία ιστορία, συνήθως ισχύει το Occam's razor που στην περίπτωση των ατυχημάτων σημαίνει ότι η απλούστερη εξήγηση είναι η πιο κοντά στην αλήθεια.
Δηλαδή ξέρεις εσύ και όχι αυτός που ήταν 'μέσα' στα πράγματα! Και εσύ τα έμαθες και τα κατάλαβες διαβάζοντας reports στο Internet.
Μία επιτροπή δεν προσδιορίζει αιτίες παρά μόνον εάν είναι απολύτως βέβαια ότι στέκουν με βάση τα γεγονότα. Εάν έχει αμφιβολίες τίς καταγράφει και δεν θα ήταν η πρώτη φορά, Υπάρχουν χιλιάδες πορίσματα που δεν αναφέρουν αιτίες για μιά σειρά από λόγους.
Και στο πόρισμα μπορεί να συμπεριληφθεί και μειοψηφούσα άποψη-θεωρεία-υπόθεση όταν :
α) υποστηριχθεί από κάποιον μία λογική συνέχεια ενεργειών η αστοχιών η βλαβών κλπ και
β) υπάρχουν κάποια γεγονότα η στοιχεία που υποστηρίζουν την υπόθεση
γ) δεν είναι δυνατόν με τα υπάρχοντα στοιχεία-γεγονότα να αποδειχθεί ότι η μειοψηφούσα υπόθεση είναι λάθος.Στα πράγματα δεν ήταν μόνο ένας ξέρεις, και έχεις κάποια αμφιβολία για την αυθεντικότητα του πορίσματος στο link που ανέβασα ;
-
Ξέρει κανείς πόσα χρήματα έχει πάρει η EADS (μητρική της Airbus) από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας?
Ωωωπππ δεν παει ακριβως ετσι εδω! Η Ευρωπαικη Αεροπορικη Βιομηχανια είναι στην ουσια η EADS και καλως προστατεύεται! Βασικά υπάρχει διένεξη μεταξυ Ευρωπης και Αμερικής γύρω απο το ζήτημα... και αφορα τις επιδοτήσεις των εταιριων Boeing και Airbus! Ορθα πριμοδοτουμε εφόσον και οι σύμμαχοι Αμερικάνοι κανουν το ιδιο για την δικια τους εταιρια. Σιγα μην αφήσουμε την Boeing να μας κλείσει το μαγαζι... Παντως δεν νομιζω πως εδω μιλαμε για δανεικα και αγυριστα οπως στην περιπτωση μας.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Boeing δεν λαμβάνει παράνομη κρατική επιχορήγηση με την έννοια της Ευρώπης. Δεν μπορεί άλλωστε γιατί οι νόμοι στην Αμερική το απαγορεύουν και πρέπει να εγκριθεί απο το Κονγκρέσο. Είδες ότι χορηγήσεις το Κονγκρέσο δεν δίνει ακόμα και αν τοπροτείνει ο πρόεδρος όπως γίνεται τώρα με τις τράπεζες. Οι Ευρωπαίοι κατηγορούν την Boeing για περίεργες επεκτάσεις συμβολαίων και συμβάσεων με τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις σε διάφορες προμήθειες. Τελευταία αφορμή η ακύρωση του διαγωνισμού για το συμβόλαιο 50 δις $ για τα νεα αερ/φη ανεφοδιασμού της αεροπορίας που ενώ πήγαινε στην κοινοπραξία Northrop-EADS με το Α332 τελικά ακυρώθηκε...... Άλλωστε η Boeing δεν είναι μονοπώλιο στην Αμερική στον αμυντικό τομέα (LMartin). Στην ευρώπη η EADS τα παίρνει ζεστά και φυσικά αγύριστα.....Ούτε διαγωνισμοί , ούτε ανταγωνισμός..... ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ....
-
@ corsair
Δεν δέχεσαι την επίσημη και επαγγελματική μου κρίση γιατί δεν είμαι αντικειμενικός ??
Τι άλλο θα ακούσουμε !!!
Να σου θυμίσω ότι η επιτροπή είναι ανεξάρτητη αλλά δεν έχει ταυτόχρονα και νομική ισχύ. Η διατύπωση του πορίσματος έχει γίνει με τέτοιο τρόπο (και σωστά έγινε) που να μπορεί να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο. Τα ποινικά δικαστήρια είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν επιτρέπεται, ούτε είναι σωστό, να δίνουμε στοιχεία.
Οσο για το πως πετάνε τα αεροπλάνα σε όλο το κόσμο άσε με να έχω δική μου γνώμη μετά απο 24 χρόνια στο χώρο.=============
Για την ΟΑ δεν έχω γράψει τίποτα τώρα γιατί δεν έχω το χρόνο (ούτε την υπομονή) να συζητώ για την επαγγελμά μου (τη ζωή μου) σε ένα φόρουμ που οι χρήστες εκφράζουν φανατικές απόψεις χωρίς να γνωρίζουν το θέμα .... αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει με όλους μας ... ότι μας σερβίρουν τα ΜΜΕ είναι νόμος.
Στο site http://www.eptaoa.gr υπάρχουν πολλές αλήθειες και ερωτήματα σχετικά με την ΟΑ
Αν και δεν συμφωνώ με ορισμένες 'συνδικαλιστικές κορώνες', (Προσωπικά θα ήθελα το managment ορισμένων τμημάτων της ΟΑ να δωθεί σε ιδιώτες αλλά να υπάρχει και η συμετοχή του κράτους - ενώ άλλα τμήματα όπως καύσιμα - εξυπηρέτηση στρατιωτικών αεροδρομίων να μείνουν 100% κρατικά) η ουσία είναι ότι το όλο θέμα της ΟΑ είναι ένα έγκλημα κατά των πολιτών, το οποίο βέβαια θα είναι η αρχή και για τις επόμενες ΔΕΚΟ. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
@ corsair
Δεν δέχεσαι την επίσημη και επαγγελματική μου κρίση γιατί δεν είμαι αντικειμενικός ??
Τι άλλο θα ακούσουμε !!!
Να σου θυμίσω ότι η επιτροπή είναι ανεξάρτητη αλλά δεν έχει ταυτόχρονα και νομική ισχύ. Η διατύπωση του πορίσματος έχει γίνει με τέτοιο τρόπο (και σωστά έγινε) που να μπορεί να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο. Τα ποινικά δικαστήρια είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν επιτρέπεται, ούτε είναι σωστό, να δίνουμε στοιχεία.
Οσο για το πως πετάνε τα αεροπλάνα σε όλο το κόσμο άσε με να έχω δική μου γνώμη μετά απο 24 χρόνια στο χώρο.Για να αμφισβητησω την επαγγελματικη σου κριση, θα πρεπει να πεις κατι συγκεκριμενο! Δεν ειπες τιποτα συγκεκριμενο (πιθανα και να μην εισαι σε θεση για λογους ευνοητους) παρα γενικες αναφορες. Επιπροσθετα δεν είμαι καν μηχανικος για να μπορω να αντικρουσω τα οσα μπορει να ισχυριστεις. Το report εχει-δεν εχει νομικη ισχυ, συνταχθηκε απο συναδελφους σου.... και απο σενα πιθανα, και καταλήγει σε κάποια συμπερασματα. Δεν νομιζω πως δεν ειχαν τι να κανουνε και ειπαν να γράψουν καμια νουβελα να περνάει η ωρα... Εχω την εντυπωση πως το report απεικονιζει την αληθεια.
Επι της Helios λοιπον, εγω ασπάζομαι την γνωμη της επιτροπης διερευνησης ατυχηματων. Δεν εκφερω καμια δικη μου γνωμη .-Φυσικα και καλα κάνεις και εχεις την δική σου γνώμη σχετικά με την κατασταση των α/φων, παραυτα και γω επειδη σε αυτο τον πλανητη ζω και επειδη πλεον τίποτα δεν ειναι κρυφο... εχω σχηματίσει μια γνωμη σχετικα με το θεμα και την διατηρω στο ακεραιο.
-
Εξηγησα ΗΔΗ! Εφόσον οι Αμερικάνοι παρεμβαίνουν κρατικα στηριζοντας την Boeing... το ιδιο οφείλουμε να κάνουμε και εμείς .- Common sense και παλι...
Αμα κλείσει η EADS... το καμαρι της Ευρωπαικης Αεροδιααστημικης τεχνολογιας... χαμενοι θα ειμαστε ολοι εμεις εμμεσα η αμεσα. Η EADS υπόψην πως δεν ειναι καμια ζημιογονος εταιρια, ουτε λειτουργει με φιλοσοφια μπανανιας... και μιλάμε για high end technology sector. Ακριβως για τον ιδιο λογο και ΕΑΒ θα πρεπει να προστατευεται.... Ειναι ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ... ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ .π-
Η Ολυμπιακη ειναι μια εταιρια ΜΗΔΑΜΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ μπροστα σε αυτες.... είναι σταγονα στον ωκεανο... ειναι απλα ενας μεταφορέας που αμα κλείσει απλά καποιος αλλος θα πάρει την θεση του...
Common sense...
To καμάρι όπως λες τα έκανε σκατά κατά τον σχεδιασμό του Α380 ειδικά στο θέμα του wiring όπου με άλλο sw σχεδίαζαν οι Γάλλοι(3-D) με άλλο ασύμβατο οι Γερμανοί (2-D). Όταν έφτασε η ώρα του integration .......
Αποτέλεσμα : 2 χρόνια πίσω το πρόγραμμα παραδοσεων, δισεκατομμύρια € αποζημιώσεις σε ρήτρες προς πελάτες , το Break even από 250 frames αναίβηκε στα 430 , η μετοχή έπεσε στα τάρταρα (και έσκασε και το σκάνδαλο των insiders που το ήξεραν και πούλησαν πριν πέσει η μετοχή) και ως από μηχανής θεός οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας έσωσαν την εταιρία....με κινήσεις σε πολλά επίπεδα.....
Όσο για το 'οτι είναι κερδοφόρος άσε να το δούμε γιατί περσι (2007) έκλεισε με ζημιές 437 m Euro.
Η EADS είναι στρατηγικής σημασίας για την Γαλλία και την Γερμανία (ίσως και για την Ισπανία και την Αγγλία λιγότερο) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή τις άλλες χώρες. Για μένα είναι στρατηγικής σημασίας η ύπαρξη της ΟΑ. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Και μια επισήμανση στο πνεύμα των ημερών. Τελευταία είναι πολύ της μόδας ο Σοσιαλιστικός Καπιταλισμός από ότι φαίνεται: Βάσει αυτού, οι ιδιώτες επιχειρηματίες, όμιλοι κλπ προκειμένου να κερδίσουν μέχρις εκεί που φτάνει η ηθική του καθενός εξ αυτών (δηλαδή κατά βάση στον πάτο) έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος, και καθεστώς πλήρους ελευθερίας κινήσεων/ασυδοσίας, όταν όμως από την απληστία τους τα σκατώνουν, το σύστημα φορολογεί όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως για να τους ξεσκατώσει.Όχι απόλυτα. Στην Αμερική το σχέδιο Πόλσον δεν πέρασε και πρακτικά μάλλον θα πνιγούν ακόμα περισσότερο στα σκατά πριν αναπνεύσουν και πάλι.
Από εκεί και πέρα μεταξύ του ανήθικου ιδιώτη και του ανήθικου Δημόσιου Λειτουργού προτιμώ το 1ο καθώς με τον 2ο θεωρητικά μπορώ να ελέγξω τον 1ο. Και το πρόβλημα μας δεν είναι οι ιδιώτες αλλά οι εκάστοτε ανήθικοι Δ.Λ. είτε σε θέσεις Διοίκησης είτε και πιο κάτω που για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων δεν σταματούν πουθενά και για τίποτα.
-
Καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει, εάν δεν παράγει πλούτο για να θρέψει τους πολίτες της.
Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς, πάρα πολλοί Έλληνες, δεν καταλαβαίνουν ότι για να καταναλώσουν πλούτο πρέπει να τον παράξουν πρώτα. Τα δανεικά πρέπει να επιστραφούν και μάλιστα με τόκο.
Η Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σαν συνολικό αποτέλεσμα σαν χώρα, δεν παράγει δικό της πλούτο, την περνάει με δανεικά.
Και σπρώχνει τα σημερινά χρωστούμενα δάνεια για το μέλλον, παίρνοντας νέα δάνεια.
Σήμερα χρωστάμε ένα ετήσιο ΑΕΠ και κάτι λίγο παραπάνω. Και για τα δάνεια πληρώνουμε περίπου 39 δις € τον χρόνο, από τα 90 δις € έσοδα.
Το δημόσιο είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα περίπου το 1,000,000 από τους συνολικά 4,500,000 εργαζομένους και εάν πιστεύει κάποιος ότι αυτό το δημόσιο μπορεί να παράξει πλούτο, τότε συγγνώμην, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα επαφής με την Ελληνική πραγματικότητα.
Η Ολυμπιακή είναι μία από τις πολλές τρύπες που μπάζουμε.
Εάν δεν περιορισθεί το Δημόσιο στο να λειτουργεί τα απολύτως αναγκαία, Στρατό,αστυνομία,νοσοκομεία, και απλά να εποπτεύει χαλαρά τα υπόλοιπα, δεν έχουμε καμία πιθανότητα να προχωρήσουμε, θα παραμένουμε οι τελευταίοι των τελευταίων και θα μας κυνηγάνε συνεχώς για να μαζέψουν τίποτε φόρους. -
Ο χρήστης nilafzr έγραψε:
Όσο για το 'οτι είναι κερδοφόρος άσε να το δούμε γιατί περσι (2007) έκλεισε με ζημιές 437 m Euro.
Η EADS είναι στρατηγικής σημασίας για την Γαλλία και την Γερμανία (ίσως και για την Ισπανία και την Αγγλία λιγότερο) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή τις άλλες χώρες. Για μένα είναι στρατηγικής σημασίας η ύπαρξη της ΟΑ.Η EADS όμως όπως κάθε εταιρεία προέβη σε διορθωτικές κινήσεις. Μείωσε το εργατικό της δυναμικό όπως όφειλε και φυσικά δεν έχει τις αγκυλώσεις που έχουν οι Ελληνικές ΔΕΚΟ. Σε επίπεδο διοικητικό αρκετός ντόρος υπήρξε και οι μυνήσεις έπεσαν βροχή και σύντομα θα υπάρξουν και καταδίκες γιατί σε αντίθεση με την μπανανία που ζούμε (όπου όλοι μα όλοι βγαίνουν λάδι) εκεί είναι Ευρώπη δεν είναι παίξε γέλασε. Θα σου θυμίσω ακόμα ότι το πρόβλημα της EADS δεν είναι τα χρήματα που έδωσε ως αποζημιώσεις για το Α380 όσο η άνοδος του Ευρώ που της στοίχησε πολύ περισσότερο.
Εδώ η ΟΑ έπαιζε μόνη της μέχρι πριν από λίγα χρόνια έχανε λεφτά και προχωρούσε σε προσλήψεις νέου προσωπικού.
Τα περί στρατηγικής σημασίας με συγχωρείς αλλά τα μεγέθη είναι εκτός σύγκρισης. Η EADS είναι και προμηθευτής με οπλικά συστήματα των μισών πολεμικών αεροποριών στην Ευρώπη. Δεν μιλάμε εδώ για την διάσωση της ΕΑΒ αλλά το μέλλον της ΟΑ.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
...
Και άλλες δημόσιες αεροπορικές εταιρίες αντιμετώπισαν στο παρελθόν προβλήματα με την Κομισιόν: η Iberia, η Air France, η Alitalia. Δεν έκλεισαν....πολύ μέσα έχει πέσει ο Παπαδημούλης.....
H Iberia είναι ιδιωτική από το 2001.
Η Alitalia έκλεισε πρόσφατα.
H Air France ήδη από το 2003 είχε περάσει σε Ιδιωτικά χέρια....
-
Ο χρήστης jkarats έγραψε:
Καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει, εάν δεν παράγει πλούτο για να θρέψει τους πολίτες της.
Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς, πάρα πολλοί Έλληνες, δεν καταλαβαίνουν ότι για να καταναλώσουν πλούτο πρέπει να τον παράξουν πρώτα. Τα δανεικά πρέπει να επιστραφούν και μάλιστα με τόκο.
Η Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σαν συνολικό αποτέλεσμα σαν χώρα, δεν παράγει δικό της πλούτο, την περνάει με δανεικά.
Και σπρώχνει τα σημερινά χρωστούμενα δάνεια για το μέλλον, παίρνοντας νέα δάνεια.
Σήμερα χρωστάμε ένα ετήσιο ΑΕΠ και κάτι λίγο παραπάνω. Και για τα δάνεια πληρώνουμε περίπου 39 δις € τον χρόνο, από τα 90 δις € έσοδα.
Το δημόσιο είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα περίπου το 1,000,000 από τους συνολικά 4,500,000 εργαζομένους και εάν πιστεύει κάποιος ότι αυτό το δημόσιο μπορεί να παράξει πλούτο, τότε συγγνώμην, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα επαφής με την Ελληνική πραγματικότητα.
Εάν δεν περιορισθεί το Δημόσιο στο να λειτουργεί τα απολύτως αναγκαία, Στρατό,αστυνομία,νοσοκομεία, και απλά να εποπτεύει χαλαρά τα υπόλοιπα, δεν έχουμε καμία πιθανότητα να προχωρήσουμε, θα παραμένουμε οι τελευταίοι των τελευταίων και θα μας κυνηγάνε συνεχώς για να μαζέψουν τίποτε φόρους.Έτσι ειναι... και το δημόσιο θα πρέπει να παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες ώστε το υπόλοιπο 3.5m που εργάζεται να μπορεί να παρέχει πιο αποδοτικά τον πλούτο...
όχι όμως στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...
Ναι ε? Μπορεί δηλαδή να αλλάξει ο CEO της AF χωρίς την συγκατάθεση της γαλλικής κυβέρνησης??
Και στην EADS το ίδιο? Δεν διοριστηκε το νέο management team από τον Σαρκοζί και την Μέρκελ?? Τι σημαίνει τελικά ιδιωτική εταιρεία? Επειδή το κράτος δεν είναι ο μόνοναδικός μεγαλομέτοχος κάνει μια εταιρεία ιδιωτική???
Και εν τέλει οι σωστές κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας έκαναν αυτό που έπρεπε για να διασφαλίσουν όσο περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούσαν που είναι και το σημαντικότερο για αυτές. Δεν την δίελυσαν σε 3 μικρότερες γαι την ξεπουλήσουν σε αντίθεση με την περίπτωση της δικής μας για την ΟΑ.
Το σημαντικότερο όσον αφορά την EADS δεν είναι τα οπλικά συστήματα που αναφέρεις αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία , Ισπανία , Αγγλία και αλλού. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και μια επισήμανση στο πνεύμα των ημερών. Τελευταία είναι πολύ της μόδας ο Σοσιαλιστικός Καπιταλισμός από ότι φαίνεται: Βάσει αυτού, οι ιδιώτες επιχειρηματίες, όμιλοι κλπ προκειμένου να κερδίσουν μέχρις εκεί που φτάνει η ηθική του καθενός εξ αυτών (δηλαδή κατά βάση στον πάτο) έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος, και καθεστώς πλήρους ελευθερίας κινήσεων/ασυδοσίας, όταν όμως από την απληστία τους τα σκατώνουν, το σύστημα φορολογεί όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως για να τους ξεσκατώσει.
Όχι απόλυτα. Στην Αμερική το σχέδιο Πόλσον δεν πέρασε και πρακτικά μάλλον θα πνιγούν ακόμα περισσότερο στα σκατά πριν αναπνεύσουν και πάλι.
Από εκεί και πέρα μεταξύ του ανήθικου ιδιώτη και του ανήθικου Δημόσιου Λειτουργού προτιμώ το 1ο καθώς με τον 2ο θεωρητικά μπορώ να ελέγξω τον 1ο. Και το πρόβλημα μας δεν είναι οι ιδιώτες αλλά οι εκάστοτε ανήθικοι Δ.Λ. είτε σε θέσεις Διοίκησης είτε και πιο κάτω που για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων δεν σταματούν πουθενά και για τίποτα.
Συμφωνούμε και στα 2 με τη διαφορά ότι προσωπικά πέρα από το αυτονόητο (οσβαρός ιδιώτης επιχειρηματίας και σοβαρό δημόσιο) δε θεωρώ ότι στην Ελλάδα με τη νοοτροπία που έχουμε σα λαός (ατυχέστατα) ο ιδιώτης είναι εξ ορισμού συμφερότερος για τον απλό πολίτη από το κράτος, τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι των υποδομών, δικτύων κλπ.
-
Ναι ε? Μπορεί δηλαδή να αλλάξει ο CEO της AF χωρίς την συγκατάθεση της γαλλικής κυβέρνησης??
Και στην EADS το ίδιο? Δεν διοριστηκε το νέο management team από τον Σαρκοζί και την Μέρκελ?? Τι σημαίνει τελικά ιδιωτική εταιρεία? Επειδή το κράτος δεν είναι ο μόνοναδικός μεγαλομέτοχος κάνει μια εταιρεία ιδιωτική???Aυτα ειναι λεπτομερειες...
Και θα μου επιτρεψεις να αμφιβαλλω για το αν ειναι και αληθινα γιατι ουτε ο Ανδριανοπουλος μας το ειπε ουτε ο Μανος ουτε ο Πρετεντερης ουτε ο Γιαννης Μαρινος.
Και φυσικα δεν μας τα ειπε ουτε ο Χατζηδακης, οποτε δικαιουμαι να σε αποκαλεσω ψευτη και οτι συνοδοιπορεις με τους κομμουνιστας....Και εν τέλει οι σωστές κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας έκαναν αυτό που έπρεπε για να διασφαλίσουν όσο περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούσαν που είναι και το σημαντικότερο για αυτές. Δεν την δίελυσαν σε 3 μικρότερες γαι την ξεπουλήσουν σε αντίθεση με την περίπτωση της δικής μας για την ΟΑ.
Bλεπω οτι το παραληρημα σου συνεχιζεται....
Οι σωστες οπως εσυ ψευδως αποκαλεις κυβερνησεις της Γερμανιας και της Γαλλιας ποτε δεν ειχαν πολιτικους ογκολιθους (ντβαρια) του διαμετρηματος (οπως τα βληματα) ενος Σημιτη, ενος Καραμανλη, ενος Χριστοδουλακη ενος Χατζηδακη, εστω βρε παιδι μου ενος Γιαννου γιαυτο κανουν τετοιες μαλακιες...Το σημαντικότερο όσον αφορά την EADS δεν είναι τα οπλικά συστήματα που αναφέρεις αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία , Ισπανία , Αγγλία και αλλού.
A, τους αλητες!!!!
Α, τους Ελεεινους !!!!
Τολμησαν να βαλουν τους ανθρωπους πανω απο τους αριθμους οι κρυφοκομμουνισται!!!!
Και οχι τους οποιουσδηποτε ανθρωπους, αλλα τους ρετιρεδες της (καθε) EADS...
Μα τι στο διαολο γινεται στη κωλοευρωπη...
Δεν υπαρχουν Ανδριανοπουλοι και Μανοι, Πρετεντερηδες και Ευαγγελατοι, Ιδιωτικοι υπαλληλοι και γενια των 700 ευρω να τους πλακωσουν στα μπινελικια που τολμουν και τα βαζουν με τις δυναμεις της αγορας και γραφουν στα @@ τους τους Μπαροζους και τις Λογιολες ντε Παλαθιο?? -
Ο χρήστης jkarats έγραψε:
Μπάζουμε γιατί το λέει ποιος? εγώ λέω ότι δεν μπάζουμε.
Από το link http://www.eptaoa.gr/announcements/2008-09-30_EPTAOA_PR.pdf που έβαλε ο Βασίλης δες την ανακοίνωση τις 29/09/08.
Εγώ δεν έχω επιχείρημα σε αυτό που υποστηρίζουν οι άνθρωποι. Έχει κανείς?? Ο υπουργός μήπως??
1 Μυριο μέσα την ημέρα , χωρίς όμως ισολογισμό από 2004? Μύρισε τα χέρια του και το ισχυρίζεται? Αν έχει στοιχεία γιατί δεν τα δημοσιοποιεί ....????Και το κακό είναι πως οι περισσότεροι το πιστεύουν. Μας έχουν ποτίσει το μυαλό τόσα χρόνια : μπαίνει μέσα η ΟΑ , είναι πρόβλημα η ΟΑ, έχει παράνομες επιδοτήσεις η ΟΑ, έχει υπεράριθμους και τεμπελόσκυλα η ΟΑ που ζουν σε βάρος του Ελληνικού λαού,.... και απο το λέγε λέγε σου πιπιλίζουν το μυαλό και περνάνε ότι θέλουν αμαχητί...
-
Από το link http://www.eptaoa.gr/announcements/2008-09-30_EPTAOA_PR.pdf που έβαλε ο Βασίλης δες την ανακοίνωση τις 29/09/08.
Εγώ δεν έχω επιχείρημα σε αυτό που υποστηρίζουν οι άνθρωποι. Έχει κανείς?? Ο υπουργός μήπως??
1 Μυριο μέσα την ημέρα , χωρίς όμως ισολογισμό από 2004? Μύρισε τα χέρια του και το ισχυρίζεται? Αν έχει στοιχεία γιατί δεν τα δημοσιοποιεί ....????Και το κακό είναι πως οι περισσότεροι το πιστεύουν. Μας έχουν ποτίσει το μυαλό τόσα χρόνια : μπαίνει μέσα η ΟΑ , είναι πρόβλημα η ΟΑ, έχει παράνομες επιδοτήσεις η ΟΑ, έχει υπεράριθμους και τεμπελόσκυλα η ΟΑ που ζουν σε βάρος του Ελληνικού λαού,.... και απο το λέγε λέγε σου πιπιλίζουν το μυαλό και περνάνε ότι θέλουν αμαχητί...
Σου απαντησα πιο πανω φιλτατε...
Το ειπε ο Πρετεντερης το ειπε κι ο Χατζηδακης... -
...
Και στην EADS το ίδιο? Δεν διοριστηκε το νέο management team από τον Σαρκοζί και την Μέρκελ?? Τι σημαίνει τελικά ιδιωτική εταιρεία? Επειδή το κράτος δεν είναι ο μόνοναδικός μεγαλομέτοχος κάνει μια εταιρεία ιδιωτική???
Και εν τέλει οι σωστές κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας έκαναν αυτό που έπρεπε για να διασφαλίσουν όσο περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούσαν που είναι και το σημαντικότερο για αυτές. Δεν την δίελυσαν σε 3 μικρότερες γαι την ξεπουλήσουν σε αντίθεση με την περίπτωση της δικής μας για την ΟΑ.
Το σημαντικότερο όσον αφορά την EADS δεν είναι τα οπλικά συστήματα που αναφέρεις αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία , Ισπανία , Αγγλία και αλλού.Στην AF-KLM (αυτές οι δύο είναι πια μαζί) δεν νομίζω ότι η Γαλλική Κυβέρνηση με ποσοστό κάτω του 20% πια έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το ποιός θα είναι CEO.
Στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός καθώς δεν υπάρχουν διαφορετικές αντιμετωπίσεις. Η EADS προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού κάτι που στην Ελλάδα από όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει από καμία πρώην ΔΕΚΟ ακόμα και από τον ΟΤΕ που έχει περάσει το management σε ξένα χέρια.
Συνεχίζουμε τη σύγκριση μεταξύ μίας εταιρείας που παράγει αεροσκάφη (τόσο για την πολιτική όσο και για την πολεμική) με έναν αερομεταφορέα που στη ζωή του δεν έχει κάνει τόσα δρομολόγια όσα κάνει σε ένα έτος η BA. Σημαντικό για τις Ευρωπαϊκές χώρες (ΙΜΗΟ) είναι και τα οπλικά της συστήματα. Για τους υπαλλήλους σίγουρα έχουν βαρύνουσα σημασία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις αυτές αφήνονται στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.
-
αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την
βάλτε τα λεφτά σας εκεί που είναι τα λόγια σας
να κάνουν δημόσια προσφορά οι εργαζόμενοι.
αλλά κοκοκοκο με ξένο κώλο θέλω και εγώ -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την
βάλτε τα λεφτά σας εκεί που είναι τα λόγια σας
να κάνουν δημόσια προσφορά οι εργαζόμενοι.
αλλά κοκοκοκο με ξένο κώλο θέλω και εγώΣυμφωνω, να κανουν δημοσια προσφορα οι εργαζομενοι αλλα αφου επιστρεψει το κρατος τα οφειλομενα τα οποια τουλαχιστον μεχρι τωρα κανεις δεν εχει αμφισβητησει με στοιχεια...
-
Θαυμάζω τη απολυτότατη σιγουριά κάποιων. Ιδιαίτερα όσον αφορά θέματα στα οποία δεν είναι ειδικοί. Φάση τηλεπαραθυροσχολιαστής, όλα-τα-σφάζω-όλα-τα-μαχαιρώνω.
Θέλω και γω πτυχίο παντογνωστικής
-
....Μπάζουμε γιατί το λέει ποιος? ........ Αν έχει στοιχεία γιατί δεν τα δημοσιοποιεί ....????
προφανώς εννοείς με δημοσίευση ισολογισμών, δεν τα δημοσιοποιεί γιατί, αυτόματα θα παραδέχεται επίσημα ότι η εταιρεία έχει πλέον αρνητική αξία άρα :
Α) δεν πουλιέται ούτε ένα € και
Β) αμέσως μετά θα πρέπει να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά από τον μόνον μέτοχο (το κράτος) κάτι που δεν το επιτρέπει η EU και θα ανοίξει νέα ιστορία με πρόστιμαΕάν δεν κάνει τα Α και Β παραπάνω :
α) θα χάσει αμέσως το AOC από την ΥΠΑ και θα σταματήσει να πετάει
β) θα χάσει και την άδεια σαν ΑΕΦθάνουν αυτά η να συνεχίσω ;
....Συμφωνω, να κανουν δημοσια προσφορα οι εργαζομενοι αλλα αφου επιστρεψει το κρατος τα οφειλομενα τα οποια τουλαχιστον μεχρι τωρα κανεις δεν εχει αμφισβητησει με στοιχεια......
Το κράτος έχει από καιρό επιστρέψει όχι μόνον ότι χρωστούσε, αλλά και από πάνω με αποφάσεις διαιτησίας, πλήρωσε και τρελά εκατομμύρια €, σαν ψυχική οδύνη στην Ολυμπιακή Υπηρεσίες, γιατί την στεναχώρησε που την μετακίνησε από το Ελληνικό στον Βενιζέλο. Αλλά η τρύπα είναι άπατη.
....
- Γιατί η νέα εταιρεία που θα προκύψει από το νέο σχέδιο θα πρέπει να έχει ως πτητικό έργο το 65% του τωρινού??
- Ποιους προορισμούς θα κόψουν? Μήπως τους χρυσοφόρους του εξωτερικού …..?...
Είναι πολύ αργά τώρα πια και γράφω και σιγά, αλλά θα έχεις απάντηση σε όλες τις απορίες σου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ