-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την
βάλτε τα λεφτά σας εκεί που είναι τα λόγια σας
να κάνουν δημόσια προσφορά οι εργαζόμενοι.
αλλά κοκοκοκο με ξένο κώλο θέλω και εγώΣυμφωνω, να κανουν δημοσια προσφορα οι εργαζομενοι αλλα αφου επιστρεψει το κρατος τα οφειλομενα τα οποια τουλαχιστον μεχρι τωρα κανεις δεν εχει αμφισβητησει με στοιχεια...
εννοείται με την ίδια πάνω κάτω διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τώρα ώστε να πωληθεί ελεύθερη χρεών η Ολυμπιακή.
μας ενδιαφέρει μια Ολυμπιακή υγιής που να πετάει, όχι μια κλειστή Ολυμπιακή όχι μια κρατική=νοσούσα Ολυμπιακή. -
Ο χρήστης nilafzr έγραψε:
...
H Iberia είναι ιδιωτική από το 2001.
Η Alitalia έκλεισε πρόσφατα.
H Air France ήδη από το 2003 είχε περάσει σε Ιδιωτικά χέρια....
.........
tasosdev ΔΕΝ έγραψε christos.dimou έγραψε
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Η Ολυμπιακή είναι μία από τις πολλές τρύπες που μπάζουμε.
Μπάζουμε γιατί το λέει ποιος? εγώ λέω ότι δεν μπάζουμε.
Από το link http://www.eptaoa.gr/announcements/2008-09-30_EPTAOA_PR.pdf που έβαλε ο Βασίλης δες την ανακοίνωση τις 29/09/08.
Εγώ δεν έχω επιχείρημα σε αυτό που υποστηρίζουν οι άνθρωποι. Έχει κανείς?? Ο υπουργός μήπως??
1 Μυριο μέσα την ημέρα , χωρίς όμως ισολογισμό από 2004? Μύρισε τα χέρια του και το ισχυρίζεται? Αν έχει στοιχεία γιατί δεν τα δημοσιοποιεί ....????Και το κακό είναι πως οι περισσότεροι το πιστεύουν. Μας έχουν ποτίσει το μυαλό τόσα χρόνια : μπαίνει μέσα η ΟΑ , είναι πρόβλημα η ΟΑ, έχει παράνομες επιδοτήσεις η ΟΑ, έχει υπεράριθμους και τεμπελόσκυλα η ΟΑ που ζουν σε βάρος του Ελληνικού λαού,.... και απο το λέγε λέγε σου πιπιλίζουν το μυαλό και περνάνε ότι θέλουν αμαχητί...
αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την αγόρασε την
βάλτε τα λεφτά σας εκεί που είναι τα λόγια σας
να κάνουν δημόσια προσφορά οι εργαζόμενοι.
αλλά κοκοκοκο με ξένο κώλο θέλω και εγώΚάπου έγραφες πιο πάνω για φθίνουσα ισχύ επιχειρημάτων
Το ποίημα σου δημιουργεί αύξουσα ίσχύ επιχειρηματολογίας;
Θα περίμενε κανείς κάτι που να διαψεύδει τα επιχειρήματα του δελτίου τύπου των μηχανικών. -
Ο χρήστης jkarats έγραψε:
....Μπάζουμε γιατί το λέει ποιος? ....
Εσένα σου κάνει αυτό που το υπογράφει ο ίδιος πολύ πολύ αργότερα;
viewtopic.php?p=1326977#p1326977' target='_blank' target='_blank
Μπα λάθος δεν το υπογράφει αυτός, όλοι οι υπόλοιποι το υπογράφουν
(Γιατί άραγε;) -
....Μπάζουμε γιατί το λέει ποιος? ....
Αν δεχτώ αυτά που αναφέρει επίσης χωρίς στοιχεία γιατί να μην δεχτώ και αυτό :
'Σημειώνεται ότι αυτή η νέα εταιρία που παρέλαβε το 2004 η σημερινή κυβέρνηση, με τη νέα της δομή, οργάνωση και λειτουργία της εξασφάλιζε οικονομίες στη λειτουργία της , της τάξης των 100 εκ. ευρώ ετησίως, **και διαμόρφωνε το πλαίσιο για κερδοφόρες χρήσεις, **όπως προέβλεπε και το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίσθηκε από τον σύμβουλο αποκρατικοποίησης και εγκρίθηκε από τη διυπουργική επιτροπή.'προφανώς εννοείς με δημοσίευση ισολογισμών, δεν τα δημοσιοποιεί γιατί, αυτόματα θα παραδέχεται επίσημα ότι η εταιρεία έχει πλέον αρνητική αξία άρα :
Α) δεν πουλιέται ούτε ένα € και
Β) αμέσως μετά θα πρέπει να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά από τον μόνον μέτοχο (το κράτος) κάτι που δεν το επιτρέπει η EU και θα ανοίξει νέα ιστορία με πρόστιμαΕάν δεν κάνει τα Α και Β παραπάνω :
α) θα χάσει αμέσως το AOC από την ΥΠΑ και θα σταματήσει να πετάει
β) θα χάσει και την άδεια σαν ΑΕΦθάνουν αυτά η να συνεχίσω ;
Εννοείς δηλαδή ότι δεν δέχεται επίσημα ότι η εταιρία μπαίνει μέσα χοντρά ???? Μήπως δεν δημοσιεύεται γιατί θα έπρεπε διαφορετικά να εξηγηθεί η ασέλγια της κυβέρνησης πάνω στην ΟΑ τα τελευταία χρόνια???
Γνωρίζεις τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και λες ότι δεν αξίζει ούτε ένα € ??? (Slots - Στόλος - Υπόστεγα κλπ)
Η εταιρεία έχει και αξία και προοπτική...... Γιατί θα πρέπει να χαριστούν με μεθοδεύσεις σε τρίτους ....βγάζοντας από την μέση την ΟΑ , ομολογώ δεν το καταλαβαίνω και δεν μπορώ να το χωνέψω.
Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει η ΟΑ. Αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού, την διασφάλιση των εργαζομένων και την βιοσιμότητα και ανάπτυξη της εταιρείας. ΟΧΙ με γνώμονα τις προασταγές της ΕΕ και των συμφερόντων που πρεσβεύει....Να συνεχίσεις....
Χωρίς ισολογισμούς πως αποδυκνύεται ότι τα χρήματα επιστράφηκαν στο ακέραιο??
Είναι πολύ αργά τώρα πια και γράφω και σιγά, αλλά θα έχεις απάντηση σε όλες τις απορίες σου.
Αναμένω.....
-
Εν τελει... για να καταληγουμε καπου... πειτε μου... μας ενοχλει δλδ αν λειτουργει υπο την ιδιοτητα ιδιωτικης εταιριας? και αν ναι, ποιο ειναι το πρόβλημα? Παλι της υπήρεσιες της δεν θα της προσφέρει? Δεν θα ξεφορτωθει και η κυβερνηση μια υποθεση που μονο φαγωμαρα προκαλει και που τραβάει χρονια αυτη η ιστορια... ?
Προσωπικα δεν θα ηθελα η Ολυμπιακη να λαβει καμια αποζημιωση, γιατι εγω ο Ελλην πολιτης θα κληθω να την πληρωσω (μια Α.Ε να πληρωσω!!!) και δεν με νοιαζει αν υπεστει κακοδιαχειρηση. Μαγαζι του κρατους ειναι, οτι θελει την κανει. Μια μεταφορικη εταιρια.... και klein mein αμα κλεισει... λες και θα μείνουμε απο μεταφορικες... Και να πει κανεις πως οι εργαζομενοι εχαναν τα δικαιωματα τους... να το καταλαβω, αλλα τους εγγυηθηκε το κράτος τα πάντα. Προς τι λοιπόν τόση φασαρία?
-
Αυτά που υποστηρίζεις στερούνται παντελώς, αλλά παντελώς, οικονομικής βάσης!
Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα μακροοικονομικά μεγέθη, από τα μικροοικονομικά, και συγκρίνεις περίπτερα και courier με αεροπορικές εταιρείες, ότι και να σου πούμε είναι άνευ ουσίας.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτά που υποστηρίζεις στερούνται παντελώς, αλλά παντελώς, οικονομικής βάσης!Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα μακροοικονομικά μεγέθη, από τα μικροοικονομικά, και συγκρίνεις περίπτερα και courier με αεροπορικές εταιρείες, ότι και να σου πούμε είναι άνευ ουσίας.
Ναι, ειδικα εγω... δεν ξερω... δεν εχω ιδεα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εν τελει... για να καταληγουμε καπου... πειτε μου... μας ενοχλει δλδ αν λειτουργει υπο την ιδιοτητα ιδιωτικης εταιριας? και αν ναι, ποιο ειναι το πρόβλημα? Παλι της υπήρεσιες της δεν θα της προσφέρει? Δεν θα ξεφορτωθει και η κυβερνηση μια υποθεση που μονο φαγωμαρα προκαλει και που τραβάει χρονια αυτη η ιστορια... ?ΜΑς ενοχλεί που κάποιοι 'ευρωπαίοι' μας απειλούν και μας λένε τι πρέπει να κάνουμε εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων...... ενώ για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις έχουν άλλα μέτρα και σταθμά....
Απόσπασμα από την Ομιλία Αλαβάνου σήμερα στην Βουλή :
«Εχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα να λέμε ότι θέλουμε την ιδιωτικοποίηση ή την εκκαθάριση -είναι ασαφές- και τη διάλυση της Ο.Α., διότι μέσα σε τόσα χρόνια με αποκλειστιικές ευθύνες των κυβερνήσεων έχει έλλειμμα, χρέος, όπως λέει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γύρω στο 1,6 δισ. ευρώ. Πόσο ήταν το χρέος της Dexia που προχθές παρενεβη με κρατικές ενισχύσεις η κυβέρνηση της Γαλλίας και η κυβέρνηση του Βελγίου; Ηταν 6 δισ. ευρώ και ο κ. Μπαρόζο 'έκανε την πάπια'. Kαι είναι ντροπή του να εμφανίζεται στα ΜΜΕ καθώς και οι διάφοροι επίτροποι οι οποίοι θα μας υπαγορεύουν τι θα κάνουμε»Αν ήθελαν να λειτουργήσει υπό ιδιωτικό καθεστώς θα την έδιναν στην Qatar πριν από ενάμιση χρόνο που παρακάλαγε να την αγοράσει ακόμη και με τα υποτιθέμενα χρέη της. Η Qatar μαλιστα είχε εκπονήσει και σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος αφού σκόποευε να το τραβήξει διακστικά και πάει στην διαιτησία και στα ανώτατα ευρωπαϊκά διακαστήρια.
Εσένα δεν θα σε ενοχλεί αν σε μερικά χρόνια οι αερομεταφορές στην Ελλάδα είναι μονοπώλιο??? -
@ nilafzr
δεν γίνεται συζήτηση όταν στα επιχειρήματα και στοιχεία που παρουσιάζονται, η απάντηση είναι ιστορίες με δράκους.
Εμένα τουλάχιστον δεν με ενδιαφέρει μια τέτοια συζήτηση.Μπαίνει η δεν μπαίνει μέσα η εταιρεία όπως είναι οργανωμένη και «λειτουργεί» σήμερα;
Συμφωνάμε σε αυτό και μετά πάμε στο επόμενο.
Ποιοι είναι οι λόγοι που η εταιρεία μπαίνει μέσα ; Μπορούμε να τους αλλάξουμε ; Μπορέσαμε στο παρελθόν ;
Συμφωνάμε σε αυτό και μετά πάμε στις προτάσεις.
Η άποψή μου.
Οι αεροπορικές μεταφορές είναι μία δραστηριότητα πολύ δύσκολη για να βγάλεις χρήματα. Ήταν πάντοτε στο παρελθόν, αλλά όσο περνάει ο καιρός, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Η κατάρρευση μικρών και μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, είναι μία εύκολα ορατή απόδειξη.
Είναι μία δραστηριότητα με πολύ ευαίσθητο προϊόν, μεγάλης έντασης κεφαλαίου, εποχιακής και ελαστικής ζήτησης και ανελαστικής εργασίας.
Συμπέρασμα, για να επιβιώσει μία εταιρεία πρέπει να είναι πολύ ευέλικτη, διορατική και να αναζητά σχεδόν σε καθημερινή βάση, το οικονομικότερο τρόπο λειτουργίας της και μάλιστα με αγωνία. Αυτό κάνουν πλέον όλες οι εταιρείες παγκόσμια. Η Lufthansa πχ παρακολουθεί, σε πραγματικό χρόνο, την κατανάλωση του κάθε ενός κινητήρα της ξεχωριστά και με βάσει αυτό αποφασίζει τι φορτίο θα φορτώσει στο επόμενο ταξίδι του αεροπλάνου. Ακούγεται υπερβολικό ε ; και όμως σημαίνει ότι απλά έχουν ελέγξει, όσο γίνεται καλύτερα, όλα τα άλλα στοιχεία κόστους τους.Ακόμα και οι αυστηροί επαγγελματίες της Βόρειας Ευρώπης γρήγορα κατάλαβαν ότι μία οργάνωση καθοδηγούμενη από το κράτος με όλες τις πολιτικές, διοικητικές και κομματικές δεσμεύσεις (που υπάρχουν παντού), δεν μπορεί να τα καταφέρει να επιβιώσει στο νέο περιβάλλον των ελεύθερων αερομεταφορών. Και όσοι έκαναν ότι δεν το έβλεπαν το έμαθαν με βίαιο τρόπο.
Ακόμα και οι Ιταλοί φαίνεται ότι πρόσφατα το κατάλαβαν, εμείς;Εμείς επιμένουμε σε μία συζήτηση, όπου όλα είναι ανακατεμένα όμορφα και ωραία, η εταιρεία δεν μπαίνει μέσα αλλά και εάν μπαίνει μέσα και τώρα και πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς, και βέβαια η κακιά μάγισσα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κυνηγά να πιει το αίμα της αθώας παιδούλας Ολυμπιακής.
Μπορεί η ιστορία να πουλάει σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. -
jkarats, κατ' αρχήν, οι απόψεις και τα επιχειρήματα που εκφράζει κάποιος, μπορεί να μην σε βρίσκουν σύμφωνο, σε καμία όμως περιπτωση, δεν μπορείς να τα χαρακτηρίζεις 'ιστορίες με δράκους'!!
Τελειώνεις με την αναφορά της 'αθώας παιδούλας Ολυμπιακής'. Διάβασες τα περί συμφερόντων και μεγάλων αερογραμμών? Η σου αρέσει να επαναλαμβάνεις τα περί 'σοβαρών Ευρωπαίων', προκειμένου να αιτιολογήσεις αυτά που εσύ πιστεύεις?
1)Μπαίνει η δεν μπαίνει μέσα η εταιρεία όπως είναι οργανωμένη και «λειτουργεί» σήμερα;
Μάλλον. Αλλά ας πούμε, ναι.
2)Ποιοι είναι οι λόγοι που η εταιρεία μπαίνει μέσα ; Μπορούμε να τους αλλάξουμε ; Μπορέσαμε στο παρελθόν ;
Εφόσον μπαίνει μέσα, φταίνε ο κρατικός παρεμβατισμός και οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του παρελθόντος.
Ναι, μπορούμε να τις αλλάξουμε. Οχι, δεν μπορέσαμε στο παρελθόν.Και λοιπόν?
Λέμε, ξανα και ξανά, ότι υάρχουν πολλοί δρόμοι για να λυθεί το πρόβλημα. Αλλά αυτό που επιλέγεται, και υποστηρίζεις, οδηγεί στην εξαφάνιση και όχι στην ανάπτυξη.
Αντι να απαντάς σε αυτό, μας φέρνεις τα κακά του παρελθόντος για να δικαιολογήσεις τις 'αποφάσεις' του παρόντος.
Οχι και ιδιαίτερα παραγωγικό. -
Διαβάζω σαν απάντηση
Εννοείς δηλαδή ότι δεν δέχεται επίσημα ότι η εταιρία μπαίνει μέσα χοντρά ???? Μήπως δεν δημοσιεύεται γιατί θα έπρεπε διαφορετικά να εξηγηθεί η ασέλγια της κυβέρνησης πάνω στην ΟΑ τα τελευταία χρόνια???
........Αυτό δεν είναι ούτε επιχείρημα, ούτε άποψη, είναι ιστορία με δράκο. Είπαμε, τα παλαιά χρέη του Δημοσίου και των κομμάτων έχουν από καιρό συμψηφιστεί, και με το παραπάνω, τώρα τα λάθη των κυβερνήσεων είναι οργανωτικά και όχι οικονομικά.
Εξήγησα ότι οι ισολογισμοί εάν δημοσιεύοντο, θα έδειχναν την αρνητική αξία της εταιρείας και τίς μεγάλες οφειλές της στο Δημόσιο και μάλιστα εξηγώ βήμα-βήμα πώς οι εταιρείες θα πρέπει να κλείσουν αμέσως. Όποιος ξέρει ελάχιστα από τα σχετικά θέματα κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε, ρωτάει να καταλάβει, δεν λέει εξυπνάδες.2)Ποιοι είναι οι λόγοι που η εταιρεία μπαίνει μέσα ; Μπορούμε να τους αλλάξουμε ; Μπορέσαμε στο παρελθόν ;
Εφόσον μπαίνει μέσα, φταίνε ο κρατικός παρεμβατισμός και οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του παρελθόντος.
Ναι, μπορούμε να τις αλλάξουμε. Οχι, δεν μπορέσαμε στο παρελθόν.Και λοιπόν?
εάν το ότι δεν μπορέσαμε στο παρελθόν, για κάποιους δεν σημαίνει τίποτα (Και λοιπόν?), για κάποιους άλλους σημαίνει πάρα πολλά και επίσης **τους κόστισε **και περίπου 1 δις € καθαρή ζημιά σε ζωντανό χρήμα και μάλιστα δανεισμένο. Η Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο κόστισε περίπου 800 εκ €.
Αλλά αυτό που επιλέγεται, και υποστηρίζεις, οδηγεί στην εξαφάνιση και όχι στην ανάπτυξη.
Ποία εξαφάνιση ; Δεν υπάρχει κενό στην οικονομικό χώρο. Μόνον ο ικανός μπορεί να αναπτυχθεί και ακριβώς αυτό κάνει η ελεύθερη αγορά, επιβραβεύει τον ικανότερο να επιβιώσει στις δεδομένες συνθήκες. Την χώρα δεν την ενδιαφέρει η ιδιοκτησία των Ολυμπιακής-Qatar-Aegean-Air Sea Lines η οποιασδήποτε άλλης, την ενδιαφέρει να υπάρχει ανταγωνισμός, να υπάρχει εξυπηρέτηση και οι εταιρείες να παράγουν πλούτο, δηλαδή να πληρώνουν φόρους και να απασχολούν κατά το δυνατόν Έλληνες.
Λέμε, ξανά και ξανά, ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να λυθεί το πρόβλημα
Εξήγησα την άποψη μου για το ποιος είναι ο αποδεδειγμένα μόνος αποτελεσματικός δρόμος και το γιατί. Θεωρητικά σχήματα μπορεί να προτείνονται πολλά. Όμως η διεθνής πρακτική και μάλιστα κάποιων επίσης αποδεδειγμένα πιο ικανών από εμάς, λέει άλλα.
Το Ελληνικό Κράτος, επίσης αποδεδειγμένα, στον ρόλο του αεροπορικού επιχειρηματία απέτυχε παταγωδώς έως σήμερα.
Όταν υπάρχει επιτυχημένη πρακτική εφαρμογή, οι συνεχείς προτάσεις για επανεξέταση διάφορων ιδεολογημάτων είναι απλά χάσιμο χρόνου και κυρίως χρημάτων και από αυτά δεν έχουμε, σαν χώρα δανειζόμαστε για να την βγάλουμε, αυτό θα το λάβει κανείς υπ' όψιν του κάποτε;
Και φυσικά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις τρεις Ολυμπιακές, αφορά το σύνολο των Δημοσίων 'εταιρειών' -
Διαβάζω σαν απάντησηΕννοείς δηλαδή ότι δεν δέχεται επίσημα ότι η εταιρία μπαίνει μέσα χοντρά ???? Μήπως δεν δημοσιεύεται γιατί θα έπρεπε διαφορετικά να εξηγηθεί η ασέλγια της κυβέρνησης πάνω στην ΟΑ τα τελευταία χρόνια???
........Αυτό δεν είναι ούτε επιχείρημα, ούτε άποψη, είναι ιστορία με δράκο. Είπαμε, τα παλαιά χρέη του Δημοσίου και των κομμάτων έχουν από καιρό συμψηφιστεί, και με το παραπάνω, τώρα τα λάθη των κυβερνήσεων είναι οργανωτικά και όχι οικονομικά.
Εξήγησα ότι οι ισολογισμοί εάν δημοσιεύοντο, θα έδειχναν την αρνητική αξία της εταιρείας και τίς μεγάλες οφειλές της στο Δημόσιο και μάλιστα εξηγώ βήμα-βήμα πώς οι εταιρείες θα πρέπει να κλείσουν αμέσως. Όποιος ξέρει ελάχιστα από τα σχετικά θέματα κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε, ρωτάει να καταλάβει, δεν λέει εξυπνάδες.Θα αστειεύεσαι φυσικά.
Δεν δημοσιεύει τον ισολογισμό της για να μή δείξει τις μεγάλες οφειλές της στο δημόσιο.
Οταν λέει δλδ ο Χατζηδάκης πως κοστίζει 1000000 την ημέρα στον λαό δεν δείχνει τπτ για την αξία της εταιρείας.
Η όταν πάει κάποιος να την αγοράσει δεν θα τον αφήσουμε να δει κανένα λογιστικό στοιχείο.
Δλδ, κι αυτός απο κάτω λέει μλκίες.Λαφαζάνης -πρόταση για εξεταστική επιτροπή- 13/12/2007
Αυτή την στιγμή ξέρω ότι η Ολυμπιακή έχει χρέη. Και τα χρέη της είναι προς την ΥΠΑ, το αεροδρόμιο, το ΙΚΑ. Αυτά τα χρέη έχουν συμψηφιστεί, σε ένα βαθμό, και από το Γενικό Λογιστήριο με αντίστοιχες υποχρεώσεις του κράτους προς την Ολυμπιακή που επιδικάστηκαν στη Διαιτησία. Και μετά από αυτόν τον συμψηφισμό, η Ολυμπιακή πήρε το 2007, για πρώτη φορά μετά από χρόνια φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ξέρουμε, επίσης ότι τα λειτουργικά ελλείμματα της Ολυμπιακής μηδενίζονται σχεδόν το 2007 και ότι κατά πάσα πιθανότητα το 2008 θα έχει λειτουργικά κέρδη.
Επομένως, αν ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του, ανοίγονται δυνατότητες -παρά το γεγονός ότι υπάρχει κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στην Ολυμπιακή- ανοίγονται οι δυνατότητες η Ολυμπιακή αυτή, ως δημόσια επιχείρηση με εθνικό και κοινωνικό ρόλο, να εξυγιανθεί και να είναι κερδοφόρα.Εγώ για να μην πώ εξυπνάδες λοιπον περιμένω ρωτάω για να μάθω. Εχεις κάτι πάνω σ αυτό το θέμα (που εμένα με καίει) για να αποφασίσω, η να πάρω απόφαση ότι δεν θα δώ ποτέ μου ισολογισμό επειδή χρωστάει στο δημόσιο;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
.....Θα αστειεύεσαι φυσικά. Δεν δημοσιεύει τον ισολογισμό της για να μή δείξει τις μεγάλες οφειλές της στο δημόσιο.
Οταν λέει δλδ ο Χατζηδάκης πως κοστίζει 1000000 την ημέρα στον λαό δεν δείχνει τπτ για την αξία της εταιρείας.
Η όταν πάει κάποιος να την αγοράσει δεν θα τον αφήσουμε να δει κανένα λογιστικό στοιχείο.Δεν αστειεύομαι καθόλου, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, η εταιρεία χωρίς αύξηση κεφαλαίου, στα χαρτιά είναι αρνητική, πώς αλλιώς να το πω. Αυτό που για μία ιδιωτική εταιρεία δεν το χωράει ο νου σου, για το Δημόσιο ήταν μικρο λεπτομέρεια.
Διάβασε την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, είναι στίς εφημερίδες. Οι ενδιαφερόμενοι θα δουν τα πάντα υπογράφοντας μία συμφωνία εχεμύθειας, τυπική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις......>
Λαφαζάνης -πρόταση για εξεταστική επιτροπή- 13/12/2007
Αυτή την στιγμή ξέρω ότι η Ολυμπιακή έχει χρέη. Και τα χρέη της είναι προς την ΥΠΑ, το αεροδρόμιο, το ΙΚΑ. Αυτά τα χρέη έχουν συμψηφιστεί, σε ένα βαθμό, και από το Γενικό Λογιστήριο με αντίστοιχες.......... ...... με εθνικό και κοινωνικό ρόλο, να εξυγιανθεί και να είναι κερδοφόρα.Εγώ για να μην πώ εξυπνάδες λοιπον περιμένω ρωτάω για να μάθω. Εχεις κάτι πάνω σ αυτό το θέμα (που εμένα με καίει) για να αποφασίσω, η να πάρω απόφαση ότι δεν θα δώ ποτέ μου ισολογισμό επειδή χρωστάει στο δημόσιο;
Ή σκόπιμα έτσι τα παρουσιάζει, ή πράγματι έχει παρωχημένη πληροφόρηση. Εάν δεν πιστεύεις τον Υπουργό, δες το link που έχω βάλει προηγουμένως με τον Βερελή, τα ίδια νούμερα λέει και η εκεί τοποθέτηση του είναι σωστή.
Το είπα και προηγουμένως, όλες οι άξιες λόγου πληρωμές (και κάτι παραπάνω) έχουν καταβληθεί και στίς δύο Ολυμπιακές. Εκκρεμεί μόνο μία διαιτησία των Αερογραμμών που εάν κερδηθεί και εάν δεν είχε αυξηθεί το πετρέλαιο και εάν δεν είχαν πληρωθεί ρεπό και εάν... και εάν... και εάν.....θα βελτίωναν την ζημιά του 08 σε σχέση με το 07 κατά 20 εκ € περίπου. Φυσικά ποτέ κέρδη (τι κέρδη λέω, έστω θετικό αρχικό αποτέλεσμα) και επειδή τα προηγούμενα εάν, δεν έπαιξαν, τι να λέμε τώρα.
Νομίζω ότι Ισολογισμό θα δεις, αλλά μετά από όλες τίς πωλήσεις, δηλαδή στην εκκαθάριση η σε ότι άλλο ανάλογο γίνει τελικά. -
Διαβάζω σαν απάντησηΕννοείς δηλαδή ότι δεν δέχεται επίσημα ότι η εταιρία μπαίνει μέσα χοντρά ???? Μήπως δεν δημοσιεύεται γιατί θα έπρεπε διαφορετικά να εξηγηθεί η ασέλγια της κυβέρνησης πάνω στην ΟΑ τα τελευταία χρόνια???
Εξήγησα ότι οι ισολογισμοί εάν δημοσιεύοντο, θα έδειχναν την αρνητική αξία της εταιρείας και τίς μεγάλες οφειλές της στο Δημόσιο και μάλιστα εξηγώ βήμα-βήμα πώς οι εταιρείες θα πρέπει να κλείσουν αμέσως. Όποιος ξέρει ελάχιστα από τα σχετικά θέματα κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε, ρωτάει να καταλάβει, δεν λέει εξυπνάδες.Ιστορίες με δράκους μάλλον μας λες εσύ. Η έλλειψη επιχειρημάτων στις απόψεις σου σε οδηγεί στο να χαρακτηρίζεις την άποψή μου ως ιστορία???
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!
Αυτό ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Το γιατί, ο καθένας έχει την άποψη του και την υποστηρίζει. Γιατί η δική μου είναι είναι ιστορία με δράκους ενώ η δικη σου είναι σωστή??? Γιατί δεν καταλαβαίνω και λέω εξυπνάδες ενώ απλά διαφωνούμε. Μπορώ εύκολα να χρησιμοποιήσω την φρασεολογία σου και να προσβάλω με τον ίδιο τρόπο τις απόψεις σου χρησιμποιώντας αντίστοιχους χαρακτηρισμούς αλλά δεν είναι το ζητούμενο και ας κρατήσουμε τέλος πάντων και ένα επίπεδο. Θα προσπαθήσω να απαντήσω λογικά στις απόψεις που διατυπώνεις.Λες 'Είπαμε, τα παλαιά χρέη του Δημοσίου και των κομμάτων έχουν από καιρό συμψηφιστεί, και με το παραπάνω, τώρα τα λάθη των κυβερνήσεων είναι οργανωτικά και όχι οικονομικά'
Αυτό πώς το τεκμηριώνεις??? Είναι ή όχι ικασία και ισχυρισμός της κυβέρνησης. Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να το τεκμηριώσει είναι οι ισολγισμοί που όμως δεν υπάρχουν!!! Διαφωνείς??? Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μάθει γιατί μια εταιρεία με μηδέν παθητικό το 2003 έχει τόσες ζημιές σήμερα?
Λες 'Δεν αστειεύομαι καθόλου, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, η εταιρεία χωρίς αύξηση κεφαλαίου, στα χαρτιά είναι αρνητική, πώς αλλιώς να το πω. Αυτό που για μία ιδιωτική εταιρεία δεν το χωράει ο νου σου, για το Δημόσιο ήταν μικρο λεπτομέρεια.Διάβασε την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, είναι στίς εφημερίδες. Οι ενδιαφερόμενοι θα δουν τα πάντα υπογράφοντας μία συμφωνία εχεμύθειας, τυπική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις.'
Δεν σε καταλαβαίνω. Διαλαλούμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε ότι η ΟΑ είναι ένα μπουρδέλο που χάνει 1 μύριο ημερισίως αλλά δεν βγάζουμε ισολογισμό για να μην φανεί ασχημη στα χαρτιά?? Δηλαδή μια εταιρεία που έχει 1 χρονιά με χασούρα ή δυο θα πρέπει να κάνει αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να δώσει ισολογισμό ή για να μην φανεί αρνητική??? Από που βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα??? Αν δηλαδή η ΔΕΗ φέτος κλείσει με ζημιές 400 μύρια θα πρέπει να κάνει αντίσοιχη αύξηση κεφαλαίου για να είναι εντάξει???? Ενδιαφέρουσα άποψη
-
Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να το τεκμηριώσει είναι οι ισολγισμοί που όμως δεν υπάρχουν!!! Διαφωνείς??? Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μάθει γιατί μια εταιρεία με μηδέν παθητικό το 2003 έχει τόσες ζημιές σήμερα?Ο Ελληνικος λαος δε θα μαθει γιατι οι μαγκες της ΟΣΠΑ δε γουσταρουν. Απο αυτο ο καθενας μπορει να βγαλει ανετα τα συμπερασματα του.
http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx ... &spid=1376
Στο μεταξύ χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια μέλη της ΟΣΠΑ εισέβαλαν στα γραφεία της Ολυμπιακής και διέκοψαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ανέθετε σε ξένο σύμβουλο τη σύνταξη των ισολογισμών της εταιρείας. Η ΟΣΠΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και αξιώνει από διακομματική επιτροπή να ελέγξει τους ισολογισμούς καθώς επισημαίνει ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ισολογισμός από το 2004, αμφισβητώντας εμμέσως τα περί τεραστίων ελλειμμάτων.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να το τεκμηριώσει είναι οι ισολγισμοί που όμως δεν υπάρχουν!!! Διαφωνείς??? Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μάθει γιατί μια εταιρεία με μηδέν παθητικό το 2003 έχει τόσες ζημιές σήμερα?
Ο Ελληνικος λαος δε θα μαθει γιατι οι μαγκες της ΟΣΠΑ δε γουσταρουν. Απο αυτο ο καθενας μπορει να βγαλει ανετα τα συμπερασματα του.
http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx ... &spid=1376' target='_blank
Στο μεταξύ χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια μέλη της ΟΣΠΑ εισέβαλαν στα γραφεία της Ολυμπιακής και διέκοψαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ανέθετε σε ξένο σύμβουλο τη σύνταξη των ισολογισμών της εταιρείας. Η ΟΣΠΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και αξιώνει από διακομματική επιτροπή να ελέγξει τους ισολογισμούς καθώς επισημαίνει ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ισολογισμός από το 2004, αμφισβητώντας εμμέσως τα περί τεραστίων ελλειμμάτων.
Εγώ γιατί βγάζω εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα απ αυτό που διαβάζω;
-
Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να το τεκμηριώσει είναι οι ισολγισμοί που όμως δεν υπάρχουν!!! Διαφωνείς??? Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μάθει γιατί μια εταιρεία με μηδέν παθητικό το 2003 έχει τόσες ζημιές σήμερα?
Δεν σε καταλαβαίνω. Διαλαλούμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε ότι η ΟΑ είναι ένα μπουρδέλο που χάνει 1 μύριο ημερισίως αλλά δεν βγάζουμε ισολογισμό για να μην φανεί ασχημη στα χαρτιά??
Ti κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...ισολογισμοί δεν υπάρχουν για να μπορούν να 'εκτιμώνται' οι ζημιές και κανείς να μην ξέρει τι ακριβώς γίνεται.
Η μόνη πηγή για την πληροφόρησή μας είναι ο ....Χατζηδάκης. Μια χαρά...
Αλήθεια, τι έχει αλλάξει από την εποχή (πριν 1-2 χρόνια) που ο Λιάπης δήλωνε :'Επί των ημερών μου η Ο.Α, δεν πρόκειται να κλείσει?'
Υ.Γ Κι εγώ το ίδιο συμπέρασμα με τον tasosdev βγάζω. Στην τελική διακομματική ζητούν.
-
Γιατι προφανως θεωρεις οτι απο μια εξειδικευμενη εταιρια και ενα τουρλουμπουκι βουλευτων καταλληλοτεροι για να κρινουν ισολογισμους ειναι οι δευτεροι.
-
Λέγοντας 'εξειδικευμένη εταιρεία' , εννοείς τις διορισμένες διοικήσεις από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα?
Και επειδή δεν το γνωρίζω καλά το θέμα :Ο εκάστοτε υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών δεν είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Ο.Α ? γιατί δεν αξιώνει/απαιτεί να δημοσιεύονται ισολογισμοί?
Μη μας 'πάρουν είδηση' στις Βρυξέλλες? Τη στιγμη που ο ίδιος με άοκνη είναι η αλήθεια δράση, στις ευρωπαϊκές κοινότητες, την έχει απαξιώσει? (και όχι μια φορά)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ