-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
........Το αεροπλάνο είχε περισσότερες από μία βλάβες και το πλήρωμα πιλοτηρίου αλλά κυρίως οι τεχνικοί δεν τις κατάλαβαν και δεν τις αξιολόγησαν σωστά...Τα λόγια είναι εύκολα. Μέχρι να παρουσιαστεί ένα λογικό σενάριο που τα γεγονότα και τα υπάρχοντα στοιχεία και δεδομένα να το στηρίζουν η ακόμα καλύτερα να το αποδεικνύουν, τα παραπάνω είναι απλά φήμες.
Μιλάμε για βλάβες που να είχαν συμμετοχή στο ατύχημα πάντα...........Οσο για την Spanair. αν και δεν είναι σωστό να κίνουμε πριν το πόρισμα, οι πρώτες ενδείξεις είναι μηχανική βλάβη που δεν κάλυψε την αποτυχία του πληρώματος στις διαδικασίες.
Εκτός και εάν τελικά η διερεύνηση βγάλει κάτι άλλο, από τις διαρροές των σχεδίων του προκαταρτικού πορίσματος (καταγραφές του FDR), φαίνεται ότι τα flaps-slats ήταν επάνω και στην απογείωση δεν είναι προαιρετικά, είναι απολύτως αναγκαία.
Το αεροπλάνο δεν φαίνεται να είχε κανένα άλλο πρόβλημα (ούτε φωτιές στην μηχανή κλπ τέτοια), δεν πέταξε γιατί δεν είχε κατεβασμένα flaps-slats και αυτά τα κατεβάζουν οι χειριστές, δεν κατεβαίνουν μόνα τους.
Είναι πράγματι πολύ κρίμα που, ενώ ακόμα ήταν στο έδαφος, το αεροπλάνο μάλλον νόμιζε ότι ήταν στον αέρα και δεν προειδοποίησε για τα ξεχασμένα flaps-slats, και σίγουρα δεν το ήθελαν οι συγχωρεμένοι, αλλά, μάλλον τα ξέχασαν. -
Ο χρήστης jkarats έγραψε:
Τα λόγια είναι εύκολα. Μέχρι να παρουσιαστεί ένα λογικό σενάριο που τα γεγονότα και τα υπάρχοντα στοιχεία και δεδομένα να το στηρίζουν η ακόμα καλύτερα να το αποδεικνύουν, τα παραπάνω είναι απλά φήμες.
Μιλάμε για βλάβες που να είχαν συμμετοχή στο ατύχημα πάντα.Ημουν στην ομάδα που η επιτροπή διερεύνησης ζήτησε τεχνικές απαντήσεις για το θέμα και έχω το πόρισμα αλλά και τις γνώσεις να το κρίνω, σου ξαναλέω ότι δεν ισχύουν αυτά που έγραψες....
Ποιές φήμες, jkarats? Διάβασες ότι ήταν στην τεχνική ομάδα?
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Αν τη βρεί ας ρίξει μια ματιά και για την έκθεση που αναφέρει πως με πρόσληψη 2.000.000 ακόμα δημοσίων υπαλλήλων θα μηδενιστεί το εθνικό χρέος. Πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο.
Εσύ αν έχεις την χαρά να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος(σαν κι εμένα) είσαι σίγουρος πως αν πέσουν κανα μυρριάκι έξτρα άτομα στην ελεύθερη αγορά εργασίας, θα συνεχίσεις να εργάζεσαι; Κι αν ναι ότι θα είσαι περισσότερο προνομιούχος απ ότι τώρα;
Καλυτερα 'εξω' μαζι μας.... παρά να σκιζεται η μισή Ελλάδα για να πληρώνει την άλλη μισή παχυλους μισθους για να το ξυνουν! Και ναι εμεις θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε... γι αυτους δεν ξέρουμε...
Τελος παντων.... μια υγιης οικονομία φροντίζει να έχει περιορισμένο δημόσιο κρατος. Τρανη αποδειξη... τα κουμονιστικα καθεστωτα πεθαναν... μη επιβιωσημα.
Αν ισχυριζεστε παντως πως το κρατος οφειλει να εχει αναμιξει σε επιχειρηματικες δραστηριοτητες, τοτε τουλαχιστον ας αγοράσει την Aegean η οποια λειτουργει εγγυημενα! Βεβαια τοτε θα απαιτησουν να γίνουν μερος του δημοσιου και τα TAXI και τα ΚΤΕΛ και η ΑΝΕΚ lines, και η Μινοαν κλπ κλπ.... ολοι την ιδια αναγκη εξυπηρετουν αλλωστε....
Τεσπα... your scenarios are seriously flawed...
Και ποιος σου είπε ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι από αυτούς τους ιδιώτες που αναφέρεις δεν παίρνει τακτικές επιδοτήσεις από το δημόσιο; Πχ επιδότηση ταξιτζήδων για αντικατάσταση σαπακίων ενόψει Ολυμπιακών αγώνων, έμμεση επιδότηση ταξιτζήδων μέσω διαιώνισης γελοίου συστήματος φορολόγησής τους, επιδότηση ταξιτζήδων για μεταφορά μαθητών σε σχολεία χωριών ανά την επικράτεια, τακτική επιδότηση ΚΤΕΛ για διεξαγωγή δρομολογίων σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, επιδότηση ΚΤΕΛ για αντικατάσταση στόλου λεωφορείων, επιδότηση ακτοπλοικών για διεξαγωγή δρομολογίων άγονης γραμμής ή τοπικού χαρακτήρα γραμμών κλπ κλπ. Σου αρκούν αυτά ή θέλεις κι άλλα;
Θα μου απαντήσει κανείς;
Αλλο η επιδοτηση και αλλο να εισαι δημόσιο... Τραγικα μεγαλη διαφορα! Αν το παμε ετσι με την μια η την αλλη μορφη... ολοι σε καποια φάση μπορει να εχουν επιδοτηθει... αυτο δεν τους κανει 'δημοσιο' Και τι σχεση έχει η επιδοτηση αγονων γραμμων απο ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ κλπ κλπ... με ένα αχόρταγο δημόσιο οργανισμό που αιμοραγεί ακατάσχετα μύρια ολόκληρα και που δεν σταματάει γιατί έχει την εγγύηση του δημοσιου (δηλαδη τα λεφτα μας) Καλύτερα να επιδοτώ την Aegean να εκτελει δρομολογια αγονων... παρα να πληρωνω ολόκληρη την Ολυμπιακη και όλες της ζημίες της για να μου εκτελει και 5 αγονα δρομολόγια.
Common sense... τιποτε αλλο!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα λόγια είναι εύκολα. Μέχρι να παρουσιαστεί ένα λογικό σενάριο που τα γεγονότα και τα υπάρχοντα στοιχεία και δεδομένα να το στηρίζουν η ακόμα καλύτερα να το αποδεικνύουν, τα παραπάνω είναι απλά φήμες.
Μιλάμε για βλάβες που να είχαν συμμετοχή στο ατύχημα πάντα.Ημουν στην ομάδα που η επιτροπή διερεύνησης ζήτησε τεχνικές απαντήσεις για το θέμα και έχω το πόρισμα αλλά και τις γνώσεις να το κρίνω, σου ξαναλέω ότι δεν ισχύουν αυτά που έγραψες....
Ποιές φήμες, jkarats? Διάβασες ότι ήταν στην τεχνική ομάδα?
Εσυ διαβασες το πορισμα της τεχνικης ομαδας....
-
Ναι. Και?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι. Και?
εεε ρε Κουκο, τι 'και'? Δεν εχει 'και' ρε Κουκο... do the math.... Το πορισμα καταδεικνυει τι εφταιξε και επεσε και ειναι ξεκαθαρο... αλλα για κάποιο λόγο φαίνεται να προσπαθείτε να 'δημιουργήσετε' κλίμα ανασφάλειας γυρω απο τις ιδιωτικές εταιρίες (αλήθεια, σε πλοια μπαίνεις?... κρατικά η ιδιωτικα ειναι? Φαι τρως απεξω? Είναι του δημοσίου η θα πάθεις καμιά αλλαντίαση?.... σόρρυ... προσπαθώ να σου καταδείξω κάτι εδω πέρα.... δεν ξέρω αν πιάνεις τι θελω να πω)
-
Οχι, δεν το πιάνω.
Δεν είμαι Κρατιστής. Προσπαθώ να είμαι λογικός.
Και να εξηγήσω γιατί θεωρώ ότι ο 'ιδιώτης' δεν είναι πανάκεια. Και ότι, ειδικότερα, για την ΟΑ είναι άλλα συμφέροντα από πίσω.Εσυ επιμένεις στην θεωριτικολογία σου περί κρατικών επιχειρήσεων, αποδόσεων, εξυπηρέτησης κλπ.
Αρα, εκπέμπουμε σε άλλες συχνότητες.
Όσον αφορά στο πόρισμα.
Ξέχασαν να γυρίσουν τον διακόπτη οι μηχανικοί μετά την επισκευή? Ναι.
Οι πιλότοι ξέχασαν να τσεκάρουν τον διακόπτη αυτόν? ΝαιΟι αιτίες της πτώσης του Helios.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι, δεν το πιάνω.Δεν είμαι Κρατιστής. Προσπαθώ να είμαι λογικός.
Και να εξηγήσω γιατί θεωρώ ότι ο 'ιδιώτης' δεν είναι πανάκεια. Και ότι, ειδικότερα, για την ΟΑ είναι άλλα συμφέροντα από πίσω.Εσυ επιμένεις στην θεωριτικολογία σου περί κρατικών επιχειρήσεων, αποδόσεων, εξυπηρέτησης κλπ.
Αρα, εκπέμπουμε σε άλλες συχνότητες.
Όσον αφορά στο πόρισμα.
Ξέχασαν να γυρίσουν τον διακόπτη οι μηχανικοί μετά την επισκευή? Ναι.
Οι πιλότοι ξέχασαν να τσεκάρουν τον διακόπτη αυτόν? ΝαιΟι αιτίες της πτώσης του Helios.
Ειχες πει κατι πως καμια ιδιωτικη εταιρια δεν μπορει να ζησει αν κλεψει απο το σερβις κλπ κλπ... εεε ξερεις πως ο ισχυρισμος σου ειναι εντελως αυθαιρετος... επι δεκαετιες τωρα καταριπτετε διαρκως σε παγκοσμιο επιπεδο... και ξες... αυτη η φοβερη γενικευση σου θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και στο χωρο των τροφιμων, των ακτοπλοων κλπ κλπ.... Δηλαδη, μας δηλητηριαζουν και μας βαζουν σε κινδυνο απο παντου σύμφωνα με την θεωρηση σου.
Επίσης δεν ασχολούμαι με θεωρίες... με ενδιαφέρουν τα απτά αποτελεσματα, τα μετρήσιμα μεγέθη. Το κράτος αποδεδειγμενα ΔΕΝ ειναι καλος επιχειρηματιας.... ουτε εδω... ουτε μάλιστα σε αλλες ποιο προηγμενες χώρες. Δουλεια του κρατους δεν ειναι να κανει business αλλα να οριζει το πλαισιο λειτουργιας της αγορας, να θετει τους κανόνες, να ασκεί έλεγχο και ανάλογα να προφυλλάσει τους πολίτες του. Αυτη ειναι η δουλεια του κράτους .-
Παντως είχαμε την τύχη να μην εχει στην συγχρονη ιστορια της η Ολυμπιακη ατύχημα με απώλεια ζωών... και ελπίζω να παραμείνει ετσι. Μην έχεις την εντύπωση όμως... πως αν γινόταν κάτι θα ηταν όλα καλα και αγια γυρω απο το αεροσκαφος... Προσωπικα τόσα χρόνια που ασχολουμε με τα αεροπορικα ατυχήματα, δεν εχω διαβάσει ουτε για ένα ατύχημα που το αεροσκάφος να είχε αψογο ιστορικό συντηρησης ή οι διαδικασίες να ήταν όλες αψεγαδιαστες... όλα είχαν κάποια glitches... και μιλαμε για μεγαλες και σεβαστες εταιριες και με αριστο safety record based on flying hours.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
@ nilafzr: Αν έχεις κάτι να πεις... ρίχτο χωρίς φόβο και πάθος, κουβέντα κάνουμε... δεν μαλώνουμε!
Sorry παίδες για την έκφραση, δεν το εννοούσα με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν πώς το εννούσα......
Δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου αλλά το civil aviation αποτελλεί για μένα ένα hobby με το οποίο ασχολούμε εδώ αρκετά χρόνια μανιωδώς..... πολύ περισσότερο από ότι με το χώρο του αυτοκινήτου. Παρακολούθώ τις εξελίξεις συμμετέχω σε αρκετά ξένα φορουμ του χώρου έχω συνδορμές σε ξένα περιοδικά και μπορώ να πώ ότι έχω άποψη επι του θέματος γενικότερα.
Παρακολουθώ και διαβάζω συχνά το σχετικό threat αλλά με εκλπήσει η ελαφρότητα που έχουν οι απόψεις ορισμένων καθώς και η φανατική υποστήριξη θέσεων η οποία είναι στηριγμένη σε γενικότητες και σε ότι σερβίρουν τα ΜΜΕ γιατί έτσι πρέπει να γίνει (ετσι επιτάσει η ΕΕ και συνενεί η Ελληνική κυβέρνηση) και για αυτό δεν έχω γράψει μέχρι σήμερα.
Ένας βασικός κανόνας για να σχηματίσει κανείς σωστή άποψη είναι να ακούει πάντα και τις δύο πλευρές. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο απλά θα θέσω μερικά ερωτήματα για τα οποία δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει κανείς.- Γιατί η νέα εταιρεία που θα προκύψει από το νέο σχέδιο θα πρέπει να έχει ως πτητικό έργο το 65% του τωρινού??
- Ποιους προορισμούς θα κόψουν? Μήπως τους χρυσοφόρους του εξωτερικού (Καναδάς - Γιοχάνεσμπουργ κλπ)???? Αν ναι γιατί θα πρέπει να κοπούν οι αυτοί money makers προορισμοί (Load factors κοντά στο 100%)??
- Και αν κοπούν με ποια διαδικασία θα πωληθούν τα δικαιώματα slots τα οποία είναι πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της ΟΑ? Αναφέρω ενδεικτικά ότι η Continetal Airlines ενοικίασε για την καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο φέτος 2008-2009 (1 περίοδο) 4 slot στο Heathrow και πλήρωσε 209 million $ !!!! Μάλιστα επιδή δεν έγινε γνωστός ο πωλητής ή οι πωλητές υπήρχε φήμη ότι κάποια από αυτά είναι της ΟΑ !! Δεν ξέρω αν επιβεβαιώθηκε.....
- ΑΝ λέω έρθει π.χ η Qatar να πάρει την Ολυμπιακή ( που την θέλει πολύ) Θα την αφήσουν να την αποκτήσει ???? Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ενδιαφέρθηκε για να την πάρει ακόμη και με τα πρόστιμα της ΕΕ, την απέρριψαν με προτροπή από την ΕΕ. Η Qatar με τα κεφάλαια που διαθέτει θα μπορούσε να κάνει την Ολυμπιακή μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταρείες στην Ευρώπη. Αναφέρω ενδεικτικά ότι έχει ήδη firm orders για να επεκταθεί αεροπλάνα αξίας over 50 δις $ ( 80 x A350XWB - 10 x A380s - 40 x B787 - 25 x B777w κλπ). Το ερώτημα είναι θα την αφήσουν ????? Θέλουν την Ολυμπιακή-Qatar μεγάλη ή όχι.
- Ξέρει κάποιος να μου πει τι ρόλο έχει παίξει το Lobbing της Lufthansa, της BA, της AF-KLM στις αποφάσεις της ΕΕ και του επιτρόπου? Όταν το συγκερκριμένο industry συσωρεύεται σε 3-4 μεγάλους παίκτες με εξαγορές- συγχωνεύσεις (ΒΑ-Iberia, LH-SAS-Austrian- Swiss και Alitalia πρόσφατα) κάπως δεν πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο από μικρούς ενοχλητικούς παίκτες με μεγάλη ιστορία και Key γεωγραφική θέση (ειδικά προς την αναπτυσόμμενη αγορά της μέσης ανατολής)???
- Για τα παραπάνω πόσο ρόλο έπαιξε η νέα συμφωνία Open Skies μεταξύ ΕΕ και USA Με την οποία ουσιαστικά θα μπορεί η BA ή όποιος άλλος θέλει να έχει δρομολόγιο π.χ.Αθήνα - Νέα Υόρκη???
- Ποιος κατείγγηλε το σχέδιο εξυγιάνσης του 2003 (Olympic Airlines) στην ΕΕ ως παράνομο και καταχρηστικό και για ποιο λόγο??? Ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε?? Μήπως λέω μήπως ο τωρινός υπουργός μεταφορών ????
- Για ποιο λόγο η ΟΑ θα πρέπει να έχει κάθε πρωί (από 5:30 -6:00) δρομολόγια προς όλην την νησιωτική Ελλάδα την στιγμή που τα αεροπλάνα πάνε άδεια ( 20 άτομα σε αερ/φος 150 θέσεων). Μήπως επειδή μεταφέρουμε τον ημερήσιο τύπο με 97% έκπτωση!!!!???? Και δεν μιλάμε για επιδοτούμενα δρομολόγια (π.χ Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Μυτιλήνη, Χίος κλπ)...
- Γιατί δεν πήρε έγκριση το σχέδιο που πρότεινε η ένωση μηχανικών για καλύτερη εκμετάλευση των χρυσοφόρων δρομολογίων προς ΝΥ, Καναδά, Γιοχάνεσμπουργ κλπ με ενοικίαση επιλέον Α343 την στιγμή που τα συγκεκριμένα δρομολόγια έχουν πληρότητα 100% σχεδόν όλο το χρόνο και υπάρχει κόσμος που μένει απ' έξω και παρακαλεί να πετάξει με την ΟΑ. Γιατί κόπηκαν τα δρομολόγια προς Αυστραλία?
Όλα αυτά και πολλά ακόμη με κάνουν σκεπτικό για τις προθέσεις αυτών που ουσιαστικά διαλύουν μια εταιρεία με προοπτική την σμίκρυνση και αναπόφευκτα την μελλοντική εξαφάνισή της. Δεν μπορώ να καταπιώ ισχυρισμούς ότι μπαίνει μέσα 1 εκατομύριο € την ημέρα αλλά δεν μας λένε για ποιο λόγο. Αν η ΟΑ είναι προβληματική σήμερα για αυτό φταίνε οι κυβερνήσεις με το απαράδεκτο management των τελευταίων ετών. Σίγουρα Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που στο τέλος πληρώνουν το λογαριασμό για να κάνουν κάποιοι στην πλάτη τους business.
PS. Για την ακρίβεια των πορισμάτων από τις αρχές για τα διάφορα αεροπορικά ατυχήματα έχω άποψη και εν συντομία μπορώ να πω ότι δεν είναι πάντα αληθή και σωστά. Θα επανέρθω σε αυτό
-
Ο χρήστης nilafzr έγραψε:
Όλα αυτά και πολλά ακόμη με κάνουν σκεπτικό για τις προθέσεις αυτών που ουσιαστικά διαλύουν μια εταιρεία με προοπτική την σμίκρυνση και αναπόφευκτα την μελλοντική εξαφάνισή της.
μιας και ξερεις ολα τα προηγουμενα, εσυ γιατι πιστευεις οτι θελουν να την εξαφανισουν?
-
Δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου αλλά το civil aviation αποτελλεί για μένα ένα hobby με το οποίο ασχολούμε εδώ αρκετά χρόνια μανιωδώς.....
Συνάδελφε hobbista... τα ερωτήματα σου είναι απόλυτα ευλογα! Και φυσικά το κράτος φέρει το μερίδιο ευθύνης του! Το θέμα ειναι όμως πως οτι έγινε εγινε... και εφόσον δεν μας συμφερει/δεν λειτουργει εστω χωρις ζημια υπο την διοικηση του κράτους, τότε καλό θα είναι να πουλήθει.
Προσωπικά δεν εξετάζω ευθύνες, δεν εχω κανενα συναισθηματισμο απεναντι σε καμια εταιρια... αλλα βλέπω το θεμα ως επιβάτης και σε οικονομοτεχνικο επιπεδο. Παντως η Ολυμπιακη ετσι οπως λειτουργει δεν εχει καμια ελπιδα και οι πιθανοτητες της οποιας Pantheon μου φανταζουν επίσης μικρες...
-
Παπαδημούλης
Σχετικά με την Ολυμπιακή 03-12-2007Κύριε Παπαδημούλη γνωρίζετε την Κομισιόν, γνωρίζετε τον κ. Μπαρό. Πράγματι, όπως είπε ο εκπρόσωπος του κ. Μπαρό, ο κ. Χατζηδάκης έχει αναλάβει μια αδύνατη αποστολή;
Όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης ουσιαστικά αποτελούν ένα αγγελτήριο θανάτου για την Ολυμπιακή όπως την έχουν γνωρίσει εκατομμύρια έλληνες για δεκαετίες. Αυτό θα δημιουργήσει όχι μόνο ανασφάλεια και ζημιά για χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στην Ολυμπιακή αλλά και τεράστια ζημιά στην οικονομία και τον τουρισμό της χώρας. Απειλεί και τους επιβάτες της Ολυμπιακής με ένα έλλειμμα ανταγωνισμού που σημαίνει ακριβότερες υπηρεσίες. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Χατζηδάκης βρήκε μπροστά του δυσκολίες. Μια δυσκολία είναι τα έργα -με την έννοια των παραλήψεων και των πράξεων- του προκατόχου του κ. Λιάπη τα προηγούμενα χρόνια. Μια δεύτερη δυσκολία είναι οι μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όλη την προηγούμενη εικοσαετία που κυριολεκτικά ασέλγησαν και εγκλημάτησαν επί του σώματος της Ολυμπιακής. Μια τρίτη δυσκολία είναι ότι ο κ. Χατζηδάκης βρήκε μπροστά του τις ερωτήσεις που κατέθετε στην Κομισιόν ως ευρωβουλευτής.
Απ ότι φαίνεται η εταιρία κλείνει. Υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια; Έχουμε την εικόνα της Ολυμπιακής όπως την είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την εικόνα θα πρέπει να την ξεχάσουμε;
Και άλλες δημόσιες αεροπορικές εταιρίες αντιμετώπισαν στο παρελθόν προβλήματα με την Κομισιόν: η Iberia, η Air France, η Alitalia. Δεν έκλεισαν. Είχαν διοικήσεις και κυβερνήσεις που το πάλεψαν, που οργάνωσαν την πολιτική και νομική διαπραγμάτευση με την Κομισιόν και που κέρδισαν -έστω με έναν συμβιβασμό κάνοντας ένα-δυο βήματα πίσω- τη μάχη να παραμείνουν ζωντανές εταιρίες και να πετάνε. Στην Ελλάδα αμφιβάλλω αν υπάρχει αυτή η διάθεση. Όταν ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε, οι συνάδελφοί σας έγραψαν «ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε την αποστολή να κλείσει την Ολυμπιακή». Πολύ φοβάμαι ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Δηλαδή, επειδή ο κ. Χατζηδάκης είναι ένας νέος πολιτικός, ενδεχομένως να αναλαμβάνει το κόστος και να έχει το δρόμο μπροστά του να απαλύνει τις εντυπώσεις.
Δεν θέλω να αποδώσω όλες τις ευθύνες στον κ. Χατζηδάκη. Θα ήταν άδικο από τη στιγμή που έχει μόνο δυο μήνες στο τιμόνι αυτού του υπουργείου. Αλλά έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, γιατί δεν τον είδα από τη στιγμή που ανέλαβε να έχει καμιά διάθεση να οργανώσει μια μάχη απέναντι στην Κομισιόν, τη στιγμή που υπάρχουν και επιχειρήματα υπέρ την ελληνικής πλευράς. Υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων που λένε ότι δεν χρωστάει μόνο η Ολυμπιακή στο Δημόσιο, χρωστάει και το Δημόσιο στην Ολυμπιακή 840 εκατ. ευρώ. Υπάρχει και η προηγούμενη εμπειρία των άλλων κρατών-μελών. Ο κ. Χατζηδάκης έχει φορτίο τα εγκλήματα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την τρομερή αμέλεια και έλλειψη πολιτικής επί τριάμισι χρόνια της υπουργίας Λιάπη στα θέματα της Ολυμπιακής και τις δικές του ερωτήσεις στην Κομισιόν ως ευρωβουλευτή οι οποίες μάλλον «πλάτες» έκαναν στην Κομισιόν για να ξεμπερδεύει με την Ολυμπιακή, παρά οργάνωναν τη μάχη για την υπεράσπιση αυτού του δημόσιου αερομεταφορέα.
-
Δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου αλλά το civil aviation αποτελλεί για μένα ένα hobby με το οποίο ασχολούμε εδώ αρκετά χρόνια μανιωδώς.....
Συνάδελφε hobbista...
..........
Είσαι επαγγελματίας του χώρου; Κι αν ναι με ποιά ειδικότητα;
Αν όχι γιατί δε δέχεσαι την κρίση του ΒΑΣΙΛΗ στο ατύχημα;
(Υποθέτω είναι ειρωνικό το Συνάδελφε hobbista... ) -
Συνάδελφε hobbista... τα ερωτήματα σου είναι απόλυτα ευλογα! Και φυσικά το κράτος φέρει το μερίδιο ευθύνης του! Το θέμα ειναι όμως πως οτι έγινε εγινε... και εφόσον δεν μας συμφερει/δεν λειτουργει εστω χωρις ζημια υπο την διοικηση του κράτους, τότε καλό θα είναι να πουλήθει.
Προσωπικά δεν εξετάζω ευθύνες, δεν εχω κανενα συναισθηματισμο απεναντι σε καμια εταιρια... αλλα βλέπω το θεμα ως επιβάτης και σε οικονομοτεχνικο επιπεδο. Παντως η Ολυμπιακη ετσι οπως λειτουργει δεν εχει καμια ελπιδα και οι πιθανοτητες της οποιας Pantheon μου φανταζουν επίσης μικρες...
Αντίθετα, εγώ το βλέπω πρώτα σαν πολίτης. Και σε οικονομοτεχνικό επίπεδο ψάχνω να βρω περισσότερα από αυτά που μου σερβίρουν.
-
Εδώ είναι το θέμα αγαπητέ συνάδελφε... Η εταιρεία έχει προοπτικές να λειτουργήσει σωστά με το κατάλληλο management. Δεν θέλουν όμως να λειτουργήσει!! Θέλουν να την σβήσουν από το χάρτη οι μεγάλοι της Ευρώπης με την ευλογία της ΕΕ, για να απαντήσω και στον Σπύρο.
Δεν συμφωνώ στο 'ότι έγινε έγινε' γιατί αυτό σίγουρα θα ξαναγίνει και σε άλλους τομείς (ενέργεια, ΟΣΕ, κλπ). Ήδη τα πρώτα σημάδια έχουν φανεί. Να διαλύσουμε την ΔΕΗ γιατί μπαίνει μέσα, να συνταξιοδοτήσουμε τους παλιούς εργαζόμενους να διώξουμε τους νέους και να πάρουμε ρεύμα από την Ιταλια και την Βουλγαρία. Ξέρεις πόσα χρωστάει το Δημόσιο οι δήμοι και οι άλλες ΔΕΚΟ στην ΔΕΗ? Κατά τα άλλα μπαίνει μέσα..... είναι προβληματική κλπ. Και ο ΟΤΕ που έχω και προσωπική άποψη αν και κερδοφόρος σε λίγα χρόνια με το ελληνικό management θα είναι προβληματικός οπότε ας τον ξεπουλήσουμε για πενταροδεκάρες ......
Μου τη δίνει η νοοτροπία ότι είμαστε άχρηστοι για όλα άρα ας τα ξεπουλήσουμε στους ξένους που ξέρουν καλά τι κάνουν για να γλυτώσουμε.
Αν η ΕΕ κόπταιτε για τις παρόνομες κρατικές χρηματοδοτήσεις που και καλά λαμβάνει η ΟΑ και δεν επιτρεπεται σε ένα περιβάλλον ελεύθερου ανταγωνισμού γιατί δεν έχει την ίδια ευαισθησία και για άλλες ευρωπαικές εταιρίες. Άκουσε κανένας να ζητούνται τα ίδια από Alitalia? Ξέρει κανείς πόσα χρήματα έχει πάρει η EADS (μητρική της Airbus) από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας? Πόσα έχει πάρει η εταιρεία εκμετάλευσης του Eurotunnel από την Αγγλια και την Γαλλία? Εκεί όμως τουμπεκί .... -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Συνάδελφε hobbista...
..........
Είσαι επαγγελματίας του χώρου; Κι αν ναι με ποιά ειδικότητα;
Αν όχι γιατί δε δέχεσαι την κρίση του ΒΑΣΙΛΗ στο ατύχημα;
(Υποθέτω είναι ειρωνικό το Συνάδελφε hobbista... )οχι δεν ηταν ειρωνικο!
Τον Βασίλη αν και τον εκτιμω... παραυτα έχει καποια θέση σε μια εταιρια η οποια βάλλεται δικαια η αδικα απο παντου, και θεωρω πως στην υπερασπιση του δεν ειναι πλήρως αντικειμενικος!Επίσης γιατί να δεχτώ την άποψη του Βασίλη, όταν υπάρχει ενα preliminary report γύρω απο το ατύχημα και ο Βασίλης επικαλείτε διάφορα άλλα τα οποία όμως δεν ηταν τα κρίσιμα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδια. Δεν λέω πως ο Βασίλης λεεί ψέμματα... λέω όμως πως τα όποια άλλα findings δεν ήταν ουσιώδη γυρω απο την πτητικη ικανότητα του αεροσκάφους και το αυτο λεει και το report.
-
Ξέρει κανείς πόσα χρήματα έχει πάρει η EADS (μητρική της Airbus) από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας?Ωωωπππ δεν παει ακριβως ετσι εδω! Η Ευρωπαικη Αεροπορικη Βιομηχανια είναι στην ουσια η EADS και καλως προστατεύεται! Βασικά υπάρχει διένεξη μεταξυ Ευρωπης και Αμερικής γύρω απο το ζήτημα... και αφορα τις επιδοτήσεις των εταιριων Boeing και Airbus! Ορθα πριμοδοτουμε εφόσον και οι σύμμαχοι Αμερικάνοι κανουν το ιδιο για την δικια τους εταιρια. Σιγα μην αφήσουμε την Boeing να μας κλείσει το μαγαζι... Παντως δεν νομιζω πως εδω μιλαμε για δανεικα και αγυριστα οπως στην περιπτωση μας.
-
Δηλαδή ξέρεις εσύ και όχι αυτός που ήταν 'μέσα' στα πράγματα! Και εσύ τα έμαθες και τα κατάλαβες διαβάζοντας reports στο Internet.
-
Ξέρει κανείς πόσα χρήματα έχει πάρει η EADS (μητρική της Airbus) από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας?
Ωωωπππ δεν παει ακριβως ετσι εδω! Η Ευρωπαικη Αεροπορικη Βιομηχανια είναι στην ουσια η EADS και καλως προστατεύεται! Βασικά υπάρχει διένεξη μεταξυ Ευρωπης και Αμερικής γύρω απο το ζήτημα... και αφορα τις επιδοτήσεις των εταιριων Boeing και Airbus! Ορθα πριμοδοτουμε εφόσον και οι σύμμαχοι Αμερικάνοι κανουν το ιδιο για την δικια τους εταιρια. Σιγα μην αφήσουμε την Boeing να μας κλείσει το μαγαζι... Παντως δεν νομιζω πως εδω μιλαμε για δανεικα και αγυριστα οπως στην περιπτωση μας.
Με ποιά λογική δέχεσαι την προστασία της EADS, 'για να μην μας την κλείσουν', αλλά όχι το ίδιο για την ΟΑ?!?
edit Φυσικά είναι αγύριστα. Κρατική είναι ουσιαστικά η EADS. Και την πληρώνουν ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι. Να κλεισει γιατί εγω δεν θέλω να την πληρώνω!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσα χρήματα έχει πάρει η EADS (μητρική της Airbus) από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας?
Ωωωπππ δεν παει ακριβως ετσι εδω! Η Ευρωπαικη Αεροπορικη Βιομηχανια είναι στην ουσια η EADS και καλως προστατεύεται! Βασικά υπάρχει διένεξη μεταξυ Ευρωπης και Αμερικής γύρω απο το ζήτημα... και αφορα τις επιδοτήσεις των εταιριων Boeing και Airbus! Ορθα πριμοδοτουμε εφόσον και οι σύμμαχοι Αμερικάνοι κανουν το ιδιο για την δικια τους εταιρια. Σιγα μην αφήσουμε την Boeing να μας κλείσει το μαγαζι... Παντως δεν νομιζω πως εδω μιλαμε για δανεικα και αγυριστα οπως στην περιπτωση μας.
Με ποιά λογική δέχεσαι την προστασία της EADS, 'για να μην μας την κλείσουν', αλλά όχι το ίδιο για την ΟΑ?!?
edit Φυσικά είναι αγύριστα. Κρατική είναι ουσιαστικά η EADS. Και την πληρώνουν ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι. Να κλεισει γιατί εγω δεν θέλω να την πληρώνω!
Εξηγησα ΗΔΗ! Εφόσον οι Αμερικάνοι παρεμβαίνουν κρατικα στηριζοντας την Boeing... το ιδιο οφείλουμε να κάνουμε και εμείς .- Common sense και παλι...
Αμα κλείσει η EADS... το καμαρι της Ευρωπαικης Αεροδιααστημικης τεχνολογιας... χαμενοι θα ειμαστε ολοι εμεις εμμεσα η αμεσα. Η EADS υπόψην πως δεν ειναι καμια ζημιογονος εταιρια, ουτε λειτουργει με φιλοσοφια μπανανιας... και μιλάμε για high end technology sector. Ακριβως για τον ιδιο λογο και ΕΑΒ θα πρεπει να προστατευεται.... Ειναι ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ... ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ .π-
Η Ολυμπιακη ειναι μια εταιρια ΜΗΔΑΜΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ μπροστα σε αυτες.... είναι σταγονα στον ωκεανο... ειναι απλα ενας μεταφορέας που αμα κλείσει απλά καποιος αλλος θα πάρει την θεση του...
Common sense...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ