-
Tο οτι τα φωτα ομιχλης ειναι ενσωματωμενα στα κυριως φωτα δε σημαινει απολυτως τιποτα,ηδη η vw στο καινουριο γκολφ τα εφερε ξανα στον προφυλακτηρα.Και τα φλας τα ενσωματωσαν ,μαλλον για λογους οικονομιας.Τι σημαινει αυτο ,πρεπει να εχουμε και τα φλας αναμμενα συνεχεια?To πισω φως ομιχλης ενσωματωμενο δεν ειναι??Ε τοτε ας το αναψουμε και αυτο!!!Δεν ενσωματωνουμε και φωτακια στα πιτσιλιστηρια να το κανουμε χριστουγεννιατικο δεντρο..
Ρε παιδια τα φωτα ομιχλης δε λεγονται τυχαια φωτα ΟΜΙΧΛΗΣ.Λεγονται ετσι γιατι πρεπει να τα αναβουμε στην ΟΜΙΧΛΗ.
Αυτο το προβλημα μονο στην Ελλαδα υπαρχει ,ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου.Δε σημαινει κατι αυτο??
Ενα αλλο σημειο που θα ηθελα να παρατηρησω κατι ,ειναι οτι τα φωτα ομιχλης τα αναβουν οδηγοι συγκεκριμενων αυτοκινητων με μεγαλυτερη συχνοτητα.Για παραδειγμα daewoo kalos ,kia rio, επισης σπανια βλεπω ακριβο αυτοκινητο με τα φωτα ομιχλης αναμμενα(εδω παιζει και το ενδεχομενο ο οδηγος να αγνοει την υπαρξη τους!!!),κυριως προκειται για μικρομεσαια και supermini. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
....
Ενα αλλο σημειο που θα ηθελα να παρατηρησω κατι ,ειναι οτι τα φωτα ομιχλης τα αναβουν οδηγοι συγκεκριμενων αυτοκινητων με μεγαλυτερη συχνοτητα.Για παραδειγμα daewoo kalos ,kia rio, επισης σπανια βλεπω ακριβο αυτοκινητο με τα φωτα ομιχλης αναμμενα(εδω παιζει και το ενδεχομενο ο οδηγος να αγνοει την υπαρξη τους!!!),κυριως προκειται για μικρομεσαια και supermini.Αυτοκινητα ολων των ειδων τα εχουν αναμμενα
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
....
Ενα αλλο σημειο που θα ηθελα να παρατηρησω κατι ,ειναι οτι τα φωτα ομιχλης τα αναβουν οδηγοι συγκεκριμενων αυτοκινητων με μεγαλυτερη συχνοτητα.Για παραδειγμα daewoo kalos ,kia rio, επισης σπανια βλεπω ακριβο αυτοκινητο με τα φωτα ομιχλης αναμμενα(εδω παιζει και το ενδεχομενο ο οδηγος να αγνοει την υπαρξη τους!!!),κυριως προκειται για μικρομεσαια και supermini.Αυτοκινητα ολων των ειδων τα εχουν αναμμενα
Σωστά, Kostis εδώ έχεις άδικο! Απλά, ίσως, στα συγκεκριμένα budget αυτοκίνητα μπορείς να δείς aftermarket φθηνιάρικα φώτα 'ομίχλης' που είναι ακόμα χειρότερα!
Και τώρα μία εξομολόγηση - όταν πήρα το πρώτο αυτοκίνητο με φώτα ομίχλης (στην **Ισπανία **- το '96) ομολογώ ότι τα άναβα στην Εθνική - μέχρι που συνειδητοποίησα ότι **όλοι **με 'κράζανε' και κατάλαβα την λαμακία μου!
-
Τα φώτα ομίχλης τα ανάβω στον δρόμο που οδηγεί από την Κύμη στο χωριό μου! Το κάνω για να μπορώ να δω καλύτερα. Βέβαια ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει και κίνηση (5 αυτοκίνητα την ώρα και αν... ) αλλά κάθε φορά αισθάνομαι ρεντίκολο όταν διασταυρωθώ με κάποιον!
-
Καλησπέρα σε όλους!
Παρακαλώ να μπει στη ψηφοφορία και επιλογή που να διαβάζει : 'Έχω αλλά δεν χρησιμοποιώ τα φώτα ομίχλης'.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!Παρακαλώ να μπει στη ψηφοφορία και επιλογή που να διαβάζει : 'Έχω αλλά δεν χρησιμοποιώ τα φώτα ομίχλης'.
Ευχαριστώ.
'Εχω, αλλά τα χρησιμοποιώ μόνο σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες ή ομιχλη'
-
Δεν έχω την δυνατότητα να αλλάξω την δημοσκόπηση τώρα. Μπορείς πάντως να δεις τα αποτελέσματα χωρίς να ψηφίσεις κάνοντας κλικ στην επισκόπηση αποτελεσμάτων, ακριβώς κάτω από τις επιλογές ψήφου.
-
Κι όμως υπάρχει και αυτή η κατηγορία : 'έχω αλλά δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ γιατί δεν ξέρω α) οτι έχω β) σε τι χρησιμεύουν γ) πως ανάβουν'
-
Προστέθηκε κι άλλη επιλογή στην ψηφοφορία.
[moderator]
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προστέθηκε κι άλλη επιλογή στην ψηφοφορία.[moderator]
Μπράβο Σπύρο!!! Μόλις ψήφισα!
-
Κατι αλλο που ηθελα να παρατηρησω ειναι το γεγονος οτι πολλα περιοδικα βγαζουν φωτογραφιες τα αυτοκινητα που δοκιμαζουν με τα φωτα ομιχλης ανοιχτα!!!!Ενω φυσικα δεν υπαρχει ομιχλη ουτε για δειγμα!!!Ειδικα το DRIVE!!Τι να πεις??
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Παρακαλώ να μπει στη ψηφοφορία και επιλογή που να διαβάζει : 'Έχω αλλά δεν χρησιμοποιώ τα φώτα ομίχλης'.
Ευχαριστώ.
'Εχω, αλλά τα χρησιμοποιώ μόνο σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες ή ομιχλη'
Thanks!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κατι αλλο που ηθελα να παρατηρησω ειναι το γεγονος οτι πολλα περιοδικα βγαζουν φωτογραφιες τα αυτοκινητα που δοκιμαζουν με τα φωτα ομιχλης ανοιχτα!!!!Ενω φυσικα δεν υπαρχει ομιχλη ουτε για δειγμα!!!Ειδικα το DRIVE!!Τι να πεις??Καλη απορία - αυτό το κάνουν και ξένα περιοδικά. Αν το καλοσκεφτείς όμως, αυτό δεν θα έπρεπε να επηρεάζει τους αναγνώστες. Και στροφές 'με τις πόρτες' έχουν στα εξώφυλλα, όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι γίνονται χάριν εντυπωσιασμού, απο 'επαγγελματίες' και σε ελεγχόμενες (λέμε τώρα...) συνθήκες!
-
Πάντως και στην περσινή παρέλαση τα περιπολικά της Αστυνομίας πήγαιναν με αναμμένους τους προβολείς ομίχλης...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Πάντως και στην περσινή παρέλαση τα περιπολικά της Αστυνομίας πήγαιναν με αναμμένους τους προβολείς ομίχλης...Συνέχεια με αναμμένους πάνε, όχι μόνο στην παρέλαση
Λεωφορεία και νταλίκες επίσης! -
maxmara εγραψε
Καλη απορία - αυτό το κάνουν και ξένα περιοδικά. Αν το καλοσκεφτείς όμως, αυτό δεν θα έπρεπε να επηρεάζει τους αναγνώστες. Και στροφές 'με τις πόρτες' έχουν στα εξώφυλλα, όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι γίνονται χάριν εντυπωσιασμού, απο 'επαγγελματίες' και σε ελεγχόμενες (λέμε τώρα...) συνθήκες!
Καταρχην τα περιοδικα δε θα επρεπε να το κανουν αυτο γιατι επιρρεαζουν πολυ κοσμο και πολλοι, θα τους αντιγραψουν ακριτα.Για τα εξωφυλλα που αναφερεις , με τις πορτες,ειναι τουλαχιστον κατι που εχει σχεση αμεσα με το αυτοκινητο και τη χαρα της οδηγησης .Τα φωτα ομιχλης γιατι?Εκτος αν καποιος ρε παιδι μου το ευχαριστιεται οταν ειναι αναμμενα νταλα μεσημερι και τη βρισκει ετσι ,αν δεν μπορει να παει με το πλαϊ.[/b]
-
Απ' όσο ξέρω, με τα φώτα ομίχλης λένε πως δείχνει σπορ το αμάξι...
Μάλλον πρέπει να προσθέτουν λοιπόν αρνητική μάζα όταν είναι αναμμένα. -
Εγω τα προβολακια ομιχλης τα εχω αναμενα σχεδον συνεχεια γιατι ειτε βρισκομαι σε καποιον επαρχιακο δρομο οποτε ειναι απαραιτητα για να βλεπω τα ορια του δρομου ειτε βρισκομαι στους κ@λοδρομους της Αθηνας για να γλυτωσω απο κανα χαντακι.Δεν μπορω ουτε να ισιωνω συνεχεια τις ζαντες μου,ουτε να περιμενω την αστυνομια καθε φορα που παθαινω καποια ζημια για να κανω μηνυση κατα παντως υπευθυνου.Στον μοναδικο δρομο που τα σβηνω ειναι η Αττικη Οδος διοτι δεν εχει λακουβες (ακομα) και υπαρχει επαρκης φωτισμος.Οσοι απο εσας εχουν τυφλωθει απο προβολακια ομιχλης να ειναι σιγουροι οτι καποιος τα εχει σκαλισει...Διοτι η ακτινα φωτος των εργοστασιακων προβολεων ομιχλης δεν ξεπερναει τα πεντε μετρα.Πολυ ενοχλητικο ειναι το πισω φως ομιχλης,αλλα δεν ειδα πολλα παραπονα γι'αυτο...
-
Αληθώς, το πίσω φως ομίχλης σχεδόν σε στραβώνει αν δεν έχει πολλά φώτα ο δρόμος! Μια φορά σε ένα φανάρι ήμουν πίσω από έναν που είχε αναμμένο το φως ομίχλης και έκανε η όρασή μου μερικά λεπτά να επανέλθει μετά!
-
Ο χρήστης Orestis-146 έγραψε:
Εγω τα προβολακια ομιχλης τα εχω αναμενα σχεδον συνεχεια γιατι ειτε βρισκομαι σε καποιον επαρχιακο δρομο οποτε ειναι απαραιτητα για να βλεπω τα ορια του δρομου ειτε βρισκομαι στους κ@λοδρομους της Αθηνας για να γλυτωσω απο κανα χαντακι.Δεν μπορω ουτε να ισιωνω συνεχεια τις ζαντες μου,ουτε να περιμενω την αστυνομια καθε φορα που παθαινω καποια ζημια για να κανω μηνυση κατα παντως υπευθυνου.Στον μοναδικο δρομο που τα σβηνω ειναι η Αττικη Οδος διοτι δεν εχει λακουβες (ακομα) και υπαρχει επαρκης φωτισμος.Οσοι απο εσας εχουν τυφλωθει απο προβολακια ομιχλης να ειναι σιγουροι οτι καποιος τα εχει σκαλισει...Διοτι η ακτινα φωτος των εργοστασιακων προβολεων ομιχλης δεν ξεπερναει τα πεντε μετρα.Πολυ ενοχλητικο ειναι το πισω φως ομιχλης,αλλα δεν ειδα πολλα παραπονα γι'αυτο...Δηλαδή, όταν αποκτήσει λακούβες και η Αττική Οδός, θα τα ανάβεις και εκεί; Να θεωρήσω ότι κινείσαι με μια ταχύτητα 120χ.α.ώ. εκεί. Άρα τα 5 μέτρα που λες ότι φωτίζουν τα διανύεις σε 0,15δευτ. Άφθονος χρόνος για αποφυγή των λακούβων
Ακόμα και με 60χ.α.ώ. να κινείστε, τα 5μέτρα τα διανύετε σε 0,3δευτ. Δεν υπάρχει χρόνος για αντίδραση!!! Το μόνο που καταφέρνετε είναι να ενεργοποιείτε δύο επιπλέον πηγές φωτός οι οποίες μπορεί να μπερδέψουν κάποιον αντίθετα κινούμενο οδηγό (ή τους μπροστινούς σας). Φανταστείτε σε ένα δρόμο να υπήρχαν τα φώτα των απέναντι επί δύο. Ο οδηγός θέλει-δε θέλει αποσυντονίζεται, έστω κι ελάχιστα.
Φώτα ομίχλης...