-
προσφατα πήγα καλάβρυτα με ομίχλη σε πάρα πολλά σημεία και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα...
-
Ελληνική ξεροκεφαλιά:
- Λέγονται φώτα ΟΜΙΧΛΗΣ
- Ναι, αλλά το αυτοκίνητό μου είναι 'μούρη' με αυτά
- Όμως είναι για να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ σε συνθήκες ομίχλης ή πολύ χαμηλής ορατότητας
- Ε, σιγά! Στην ηλιόλουστη Ελλάδα ζήτημα αν θα τα χρειαστώ μία ημέρα το χρόνο. Όλες τις άλλες μέρες είναι ΜΟΥΡΗ!
- Μα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η συνεχής χρήση τους.
- Ε, και. Ο νόμος είναι παράλογος, αφού σου λέω είναι ΜΟΥΡΗ.
- Ακόμη κι έτσι όμως, ενοχλούν τον απέναντι.
- Μπα, δεν το πιστεύω. Κι επειδή δεν το πιστεύω ΕΓΩ δεν πρέπει να ενοχλούν. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν είναι ΜΟΥΡΗ.
Συμπληρώνω:
Κι εμένα το αμάξι μου έχει 'αλυσίδες' και δε χρειάστηκε να τις χρησιμοποιήσω ποτέ. Μήπως να τις βάλω σε μόνιμη βάση γιατί ο ήχος τους στην άσφαλτο μοιάζει με ερπυστριοφόρου; Άσε που είναι πολύ ΜΟΥΡΗ, με το μαύρο πλαίσιο και τα καρφιά!Επίσης:
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΟΜΙΧΛΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΝΤΑ - ΑΡΑ ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΟΙ!
Με την ίδια λογική που 'εσένα' δεν σε ενοχλούν άρα τα χρησιμοποιείς... -
να υποθέσω πως όλα σε ενοχλούν...και xenon!ξέρω οτι κάνουν οι άλλοι μας ενοχλούν και οτι κανουμε εμείς όχι...!!!!
-
Καλά άναβέ τα, ειδικά με το τελευταίο επιχείρημα έπεισες...
Αλλά σε παρακαλώ όχι σήμερα το βράδυ, ειδικά αν έρχεσαι από Πάτρα, γιατί σκοπεύω να ταξιδέψω σε λίγες ώρες.
-
Ο χρήστης ante_gia έγραψε:
να υποθέσω πως όλα σε ενοχλούν...και xenon!ξέρω οτι κάνουν οι άλλοι μας ενοχλούν και οτι κανουμε εμείς όχι...!!!!Είπε ο Petros ότι κάνει κάτι που είναι δυνητικά ενοχλητικό;
Το 99,99% των αφτερμαρκετ xenon ενοχλούν, ναι.
-
και τα κανονικά Xenon ενοχλούν.
Έχουν βρεί μια τρύπα στην νομοθεσία να βγάζουν ηλιθιοδώς φωτεινά φώτα που στραβώνουν.
Τα θεωρώ πολύ χειρότερα από σωστούς ομίχλής που φωτίζουν μόνο την επιφάνεια του οδοστρώματος
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είναι θλιβερό πάντως να πρέπει να γράφουμε, για πολλοστή φορά, τα αυτονόητα. Αν η αστυνομία έκανε σωστά την δουλειά της, το πρόβλημα δεν θα υφίστατο -όχι σε αυτό τον βαθμό, τουλάχιστον- καθώς μετά από το πρώτο πρόστιμο οι οδηγοί συνήθως συνετίζονται. Στην χώρα που ακόμα και περιπολικά κυκλοφορούν με αναμμένα τα προβολάκια όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Αν το καγκουριλίκι είναι στο αίμα του άλλου δεν τον διορθώνει κανείς. Φίλο μου τον έχουν γράψει 2 φορές για προβολάκια, αυτός απτόητος.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
και τα κανονικά Xenon ενοχλούν.Έχουν βρεί μια τρύπα στην νομοθεσία να βγάζουν ηλιθιοδώς φωτεινά φώτα που στραβώνουν.
Τα θεωρώ πολύ χειρότερα από σωστούς ομίχλής που φωτίζουν μόνο την επιφάνεια του οδοστρώματος
Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό!!!
Τα xenon μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο στις νυχτερινές διαδρομές για τον οδηγό του αυτοκινήτου το οποίο είναι εφοδιασμένο με αυτά, για όλους τους υπόλοιπους οδηγούς όμως είναι μια ενόχληση. Προσοχή στο ότι μπορεί να γίνει μια διάκριση μεταξύ κακορυθμισμένων xenon που στραβώνουν και καλορυθμισμένων xenon που ενοχλούν λόγω απλά της μεγάλης έντασης της φωτεινής πηγής.
Μέχρι τώρα καμία καινοτομία της αυτοκίνησης δεν είχε άμεσα κάποια επίδραση στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, τα xenon όμως κουράζουν περισσότερο αυτόν που προπορεύεται ή τον αντίθετα κινούμενο, ακόμα και να είναι τέλεια ρυθμισμένα.
Το ότι τα εργοστασιακά xenon είναι νόμιμα δε σημαίνει δηλαδή ότι δεν είναι και ενοχλητικά...Για τα προβολάκια θα συμφωνήσω ότι πλην ελαχίστων περιπτώσεων που αφορούν κίνηση σε επαρχιακούς δρόμους με ελλειπή φωτισμό και κίνηση σε ομίχλη είναι σχεδόν άχρηστα και εξηγούμαι...
- Αν είναι καλορυθμισμένα για να λειτουργούν ως φώτα ομίχλης είναι πολύ πιθανό να τυφλώνουν λόγω της διάθλασης ή απλά να ενοχλούν μιας και αποτελούν ένα έξτρα ζευγάρι φωτιστικών σωμάτων.
- Αν είναι κακορυθμισμένα (από επιλογή) προς τα κάτω για να μην ενοχλούν απλά είναι άχρηστα για το σκοπό που τοποθετήθηκαν από το εργοστάσιο και τελικά ενοχλούν και πάλι μιας και αποτελούν και πάλι ένα έξτρα ζευγάρι φωτιστικών σωμάτων. Ενοχλούν δηλαδή χωρίς να προσφέρουν τίποτα άλλο παρά 'εμφάνιση' στο ίδιο το αυτοκίνητο μιας και τις λακούβες καταλαβαίνεις ότι τις είδες... αφού πέσεις μέσα τους.
- Αν είναι κακορυθμισμένα (από αδιαφορία) και ρίχνουν οπουδήποτε μπορεί να είναι πιο ενοχλητικά και από τα φώτα πορείας.
-
Εχω φαει την καμπανα των 33 Ε για προβολακια ομιχλης απο τοτε δεν τα εχω ξανααναψει.
Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν καθολου τα προβολακια μα καθολου,ουτε του πισω πουτε του μπροστα,οταν ειναι εργοστασιακα.Τωρα μερικοι βαζουν μετα οτι φωτα θελουν,συσταδες απο κιτρινα τετραγωνα προβολακια,μεγαλα στρογγυλα ισως αυτα θα με ενοχλησουν
Με ενοχλουν τα κακορυθμισμενα φαναρια και ποτε δεν με εχχει ενοχλησει αμαξι με ξενουν εκτος αν ειναι τζιπ και ειναια ακριβως απο πισω μου και στις ανωμαλιες του δρομου παιζει η δεσμη
Οτι ειναι παρανομα ειναι ομως τα προβολακια -
πάντως τα καλορυθμισμένα προβολάκια δεν ενοχλούν...
το μόνο που προσθέτει είναι 2 επιπρόσθετα φωτιστικά σώματα που μπορεί ίσως να κουράζουν λίγο παραπάνω από τα κανονικά φώτα...!
όσο αφορά τα xenon είτε είναι aftermarket είτε όχι είναι απίστευτα κουραστικά για τους υπόλοιπους οδηγούς...(πολύ περισσότερο από καλορυθμισμένα προβολάκια) -
Τότε πολύ απλά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, και το βρίσκω ανούσιο εντελώς.
Πάντως δεν αποτελεί λογική το ότι υπάρχουν και άλλα πράματα που ενοχλούν-->ας ανάψω τα ομίχλης.
Δλδ ρε συ doom, το πίσω φως ομίχλης δεν σε τυφλώνει, ειδικά σε συνθήκες βροχής;
-
Ο χρήστης ante_gia έγραψε:
δηλ. θέλετε να μου πείτε πως ΟΛΟΙ όσοι έχουν περάσει από το αντίθετο ρεύμα με προβολάκια σας ενοχλούνε;
υπάρχουν και κάποιοι που τα ρυθμίζουν καλά και δεν ενοχλούν...
ούτε αυτό δεν δέχεστε;;;;Ερώτηση κρίσεως: οδηγείς καθόλου φορώντας φακούς επαφής τη νύχτα?
-
εάν ρωτάς εμένα οδηγάω με φακούς επαφής...
-
Πόσο λίγοι τελικά πρέπει να υπάρχουν που μπορούν να πουν:
'ναι τα ανάβω γιατί έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΩ, σας έχω όλους γραμμένους,
παράνομο ξεπαράνομο, ωφέλιμο ή ανώφελο εγώ έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΩ
γιατί έτσι μου μάθανε, να κάνω ότι ΓΟΥΣΤΑΡΩ ...'Τουλάχιστον αυτό είναι πιο αντρικό ....
-
Φιλε dirdino εγω ειπα οτι δεν με ενοχλουν τα προβολακια ομιχλης.Αφου δεν με ενοχλουν ψεματα να πω.Για το πισω δεν εξεφρασα την γνωμη μου αλλα ναι ουτε αυτο με ενοχλει
Δεν επιτρεπονται τα προβολακια,και θεσμικα και για θεμα δεοντολογιας αφου εστω και ενας να υπάρχει που να τον ενοχλει πρεπει να τον σεβαστεις
Μετα την κληση δεν τα εχω ξανααν'αψει οχι κυριως για να μην ξαναφαω κληση αλλα γιατι τωρα εχω συνηθισει να οδηγω χωρις αυτα.Ενω πρωτα συνηθιζα να τα αναβω,μετα την κληση εκανα προσπαθεια να κοψω την κακια συνηθεια στην αρχη απο φοβο νεας κλησης αλλα μετα εγινε συνειδητα -
Αν θες μπορείς να ανάψεις και το φωτάκι της καμπίνας και να φορέσεις και μία μάσκα Lordi-style. Τότε να δείς πόσο άγριος θα δείχνεις.
Παιδιά, είναι αυτό που λέγαμε παραπάνω. Όταν τα έχει αναμένα, είτε φωτίζουν στα 2 μέτρα είτε φωτίζουν στα 10 εκατοστά, το γεγονός και μόνο ότι φωτίζουν, σε οδηγεί στο να στρέφεις το βλέμμα σου και προς τα 'κει.
Όταν κινούμενος με 60+ κοιτάς στα 2 μέτρα, πέρα από ενοχλητικός είσαι επικίνδυνος. Κάπου διάβασα ότι σε βοηθάει να ανιχνεύεις τις λακούβες ή στο να βλέπεις τη διαγράμμιση του δρόμου. Αν στα 100 χιλιόμετρα ανα ώρα δεν κοιτάς εκεί που θα βρίσκεσαι σε λίγα δευτερόλεπτα, ούτε τη λακούβα θα προλάβεις να δεις, ούτε τη διαγράμμιση θα αντιλαμβάνεσαι. Τις λακούβες και τη διαγράμμιση του δρόμου σε βοηθάνε να την βλέπεις όταν δεν μπορείς να δεις παραπέρα (όπως π.χ. σε κατάσταση ομίχλης).
Αν θες να τα έχεις 'ρυθμισμένα' σκέψου ότι τις προάλλες δεν σου χρειάστηκαν αλλά όταν σου χρειαστούν θα βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο, εάν έχεις γλυτώσει νωρίτερα το να το χτυπήσεις στο τιμόνι-παρμπρίζ-αερόσακο (βλέπεις ...δεν ξέρουμε και για τη ζώνη ασφαλείας τί γνώμη έχεις) ή ό,τι άλλο.
Όσον αφορά τους άλλους οδηγούς τώρα, υπάρχουν φορές που τους ενοχλούν οι προβολείς ομίχλης και άλλες φορές που δεν τους ενοχλούν. Δεν ενοχλούν πάντα. Απλά, όταν κινείσαι στον ίδιο δρόμο με άλλα αυτοκίνητα, να ξέρεις ότι αν ενοχλήσουν κάποιον και στραβωθεί μπορεί να πέσει και πάνω σου. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα σε ενοχλούσε. Ειδικά όταν δεν ξέρω με πόσα θα διασταυρωθείτε. Βλέπε παραδείγματος χάρη 'Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών' που και δεν έχει διχωριστικό μεν και οι 9 στους 10 είναι βιαστικοί δε.
Επειδή κι εσύ φορολογείσαι όπως κι εγώ, και όπως και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα αλλά και έξω, δεν έχουμε το δικαίωμα να σου πούμε 'don't pull moore here', στους δρόμους που γυρνάμε κι εμείς. Απλά κάτσε και σκέψου πόσο ακριβά μπορεί να κοστίσει και στους δυό μας (τουλάχιστον) κάτι τόσο απλό όσο το να κλείσεις δύο γ@:lipsealed:νες λάμπες στην τελική που πέρα από το ότι δεν σου προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό στην καθημερινή σου βόλτα από το Μπουρνάζι, σε υποβιβάζουν στα μάτια των ανθρώπων που μιλάς ή που σε βλέπουν στο 'διάβα' τους, οδηγώντας τους αντίστοιχα στο συμπέρασμα ότι έρχεσαι από άλλη ήπειρο ή στον συσχετισμό σου με κοσμητικά επίθετα.
Σαφώς βέβαια, αν είχες διαβάσει το μεγάλο, το χοντρό βιβλίο όταν έδινες για δίπλωμα, κάποια από αυτά θα μπορούσες να τα ξέρεις και να τα προσέχεις ή να τα έχεις, το λιγότερο, παραχωμένα κάπου μέσα στον 'σκληρό δίσκο' σου. Αν είχες το μικρό, με τις απαντήσεις για τα σήματα, και σου είχε πει ο δάσκαλος να του αφήσεις και κάνα χαρτζιλίκι για να σου δώσει τις απαντήσεις πριν την πορεία, τότε δικαιολογείσαι εν μέρει.
Όλες οι παραπάνω λέξεις, φράσεις, προτάσεις, παράγραφοι, παρότι είναι γραμμένες σε δεύτερο πρόσωπο δεν απαντούν σε προσωπικό επίπεδο. Αφορούν στο σύνολο των διπλανών μας που δεν δέχονται ότι ενδεχομένως να κάνουν και λάθη όταν οδηγούν σε δημόσιους δρόμους.
Σε προσωπικό επίπεδο όμως...
Φίλε ante_gia (:hmmm: ante_geia δεν είναι το σωστό; τέλοσπάντων εσύ μέχρι τώρα έχεις δώσει δείγματα πως ξέρεις καλύτερα γενικά), απ' ό,τι βλέπω στο άβατάρ σου ένα Seat έχεις. Όσα φώτα και αν ανάψεις για να πουλήσεις μούρη, ό,τι και να κάνεις αυτοί που θα σε δείχνουν στο δρόμο δεν θα το κάνουν από θαυμασμό. Επίσης ό,τι φώς και φωτάκι και αν ανάψεις το Seat, Seat θα μείνει. Φιλικά σου λέω ό,τι λέω. Δε σε αναγκάζω, σου προτείνω.
-
Καλά, τελικά είναι εντελώς υποκειμενικό πόσο ενοχλείται κάποιος.
Για παράδειγμα, έχω υποστεί άπειρες ώρες κηρύγματος από τον κολλητό μου για το θέμα, ο οποίος και υποστηρίζει ότι τυφλώνεται όταν οδηγώ από πίσω του με τα προβολάκια αναμμένα.Καθώς, όμως, επειδή έχουμε δύο Clio (και μόνο αυτά, για να προλάβω κάποιους!) στην οικογένεια, έχω την ευκαιρία να έχω και προσωπική άποψη για το θέμα, όταν πηγαίνουμε conoy με τον αδερφό μου. Ε, εγώ δεν ενοχλούμαι καθόλου. Μα καθόλου όμως.
Και γενικά ακόμα και τα εργοστασιακά έχουν διαφορές ανάλογα την εταιρία και το αυτοκίνητο.
Καθώς όμως, ο κόπος να τα σβήσω (ή να μην τα ανάψω καθόλου) είναι πολύ μικρός και καθώς κάποιοι όντως έχουν δείξει να ενοχλούνται, δεν τα ανάβω πλέον, παρά μόνο σε κάτι... παρακμιακούς, μοναχικούς δρόμους βραδυνών ειδικών διαδρομών και σε περιπτώσεις ομίχλης ή χιονόπτωσης.
-
καλά οκ με πείσατε...
αλλά επειδή δεν είμαι ευχαριστημένος από την φωτεινότητα των φώτων μου(καθώς όλοι έχουν xenon) θα τοποθετήσω xenon για να μην σας ενοχλουν(όσους ενοχλούν) τα προβολάκια.
Με πείσατε... -
Ουτε και εμένα με ενοχλούνε τα φωτα ομίχλης.Και ουδέποτε θα είχα δωσει την παραμικρη προσοχη σε αυτα,άν δεν είχε γίνει επανηλλημένα αυτη η συζητηση στο φόρουμ.Ειλικρινα σας το λέω,αγνοούσα την ύπαρξή τους (σαν αναμένα στο δρόμο-όχι σαν εξοπλισμο) πριν το φόρουμ.Και δεν τα λέω αυτα για να δικαιολογησω μία πιθανη δική μου κακή χρηση,διότι εγω εχω μόνο πίσω φώτα ομίχλης (απο τα χρησιμότερα στον εξοπλισνο των αυτοκινήτων μας)
Κάποια 'ξένον' είναι όντως πολύ ισχυρα
-
Και μένα δεν με ενοχλούν τα φώτα ομίχλης. Πολλές φορές δέν με ενοχλεί ούτε όταν ο απέναντι έχει αναμένη τη μεγάλη σκάλα. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο φώς και ενοχλούνται.
Καμιά φορά τα ανάβω σε επαρχιακούς δρόμους γιατι φέγγουν λίγο στο πλάι και βοηθούν να δείς μέσα στη στροφή.
Φώτα ομίχλης...