-
Πάντα αναρωτιόμουν τι σκέπτονται όλοι αυτοί που οδηγούν με τα φώτα ομίχλης στην πόλη στραβώνοντας όλους τους άλλους.
-
Πάντα αναρωτιόμουν τι σκέπτονται όλοι αυτοί που οδηγούν με τα φώτα ομίχλης στην πόλη στραβώνοντας όλους τους άλλους.
-
-
Δεν έβαλες την επιλογή, ότι όσοι έχουν φώτα ομίχλης τα χρησιμοποιούν μόνο όταν χρειαστούν.
-
Ο χρήστης Dracumel έγραψε:
Δεν έβαλες την επιλογή, ότι όσοι έχουν φώτα ομίχλης τα χρησιμοποιούν μόνο όταν χρειαστούν.Μάλον δεν κατάλαβες. Το θέμα είναι τί σέπτονται αυτοί που στραβώνουν τους άλους και όχι τι σκέυτεσαι εσύ η γενικά οποιοσδήποτε έχει φώτα ομίχλης. Έπρεπέ να μπεί και ίσως μία άλλη επιλογή.: Ποια φωτα ομίχλης??? Έτσι λέγονται αυτά τα φωτάκια?
-
Σωστά το έγραψε ο 'Dracumel' επιλογή για φυσιολογικούς ανθρώπους δεν υπάρχει.
Πέρα από αυτό για τα 'προβολάκια' υπάρχουν ήδη ανοιγμένα θέματα, ας μη προσθέτουμε κι άλλο.
-
Από τον καιρό που συνειδητοποίησα ότι τα φωτάκια ενοχλούν και ότι έχω πέσει σε ομίχλη 0,5 φορές ανά έτος, στο νέο αυτοκίνητο δεν τα ήθελα ούτε ως έξτρα. Σχεδόν άχρηστα στη νότια Ελλάδα, εφόσον τα ανάβεις μόνο όταν πρέπει.
-
παντως μου φαινεται οτι οσο περναει ο καιρος ολο και περισσοτερο χρησιμοποιούνται τα προβολακια....
η αστυνομια πριν κανα 2 χρονια βαραγε καλα προστιμα για χρηση προολεων ομιχλης σε κανονικες συνθηκες... τι εγινε τωρα, σταμάτησε;;;
-
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου πάντως τα περιπολικά που 'παρήλαυναν' είχαν τα προβόλια αναμμένα μέρα μεσημέρι, για να δέιχνουν 'άγρια'
Μου 'ρθε να σπάσω την τηλεόραση... -
Εγω καθε βραδυ βέπω συνεχεια οσους εχουν να τα εχουν ανοιχτα αλλα και την ημερα μονο αυτα εχουν αναμενα! Ειναι τρελοι αυτοι οι ελληνες!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σωστά το έγραψε ο 'Dracumel' επιλογή για φυσιολογικούς ανθρώπους δεν υπάρχει.Μήπως δέν προσέχετε τι λέει ο συγγραφέας? Αυτοί που στραβώνουν τους άλλους δέν είναι φυσιολογικοί ανθρώποι. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει επιλογή για φυσιολογικούς ανθρώπους? Ο άνθρωπος το λέει καθαρά.:Τι σκέφτονται αυτοί που τυφλώνουν τους άλλους? Απο την άλλη θά μπορούσε να είναι η επικεφαλίδα του posting διαφορετικά διαμορφωμενη έτσι ώστε να βγάζεις συμπέρασμα απο εκεί και όχι να χρειάζεσαι να διαβάσεις το μύνημα του συγγραφέα.
-
Για όσους ανάβουν φώτα ομίχλης εκτός συνθηκών ομίχλης μπορώ να σας συστήσω έναν πολύ καλό οφθαλμίατρο (με pm)!
-
Πάντως έχουν ενδιαφέρον οι ψήφοι.
Εκτός αν κάποιοι 'έριξαν' στη τύχη για να μπορούν να βλέπουν την ψηφοφορία. -
Για εντυπωσιασμό!
Δείχνει άγριο, τέρας, κάτσε να δείς μόλις πετάξω τον χιλιοδιακοσάρη με τα 15 άλογα και βάλω τον δίλιτρο με τα 2500 άλογα τι πανικός έχει να γίνει.ΑΥΤΟΛΕΞΙ τι μου είπε ένας τέτοιος στο στρατό:
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΆΝΙΚΟ! -
Eτσι έτσι.....
Πάντως εγω τα ανάβω σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού,και αν έρχεται αυτοκίνητο από απέναντι τα σβήνω.
Οπως επίσης ανάβω και τα μεγάλα φώτα οταν προσπερνάω,γιατί μια φορά πήγα να κάνω προσπεραση ΙΧ και λεωφορείο μαζί και ενώ βρισκόμουν διπλα στο λεωφορείο κάπου στη μέση,είδα να φωτίζεται το πρόσωπο του οδηγού που ερχόταν από απεναντι.Ο δολοφόνος δεν είχε καθόλου φώτα στο σαπάκι του.
Οπότε τι να λέμε τώρα....
-
Επισης θα ηθελα να δω την επιλογη 'τα δικα μου φωτα ομιχλης δεν στραβωνουν τους απεναντι' γιατι οπως και να το κανουμε εξαρταται απο τον κατασκευαστη. Που τα βαζει, τι κλιση εχουν τα φωτα κλπ κλπ... Εγω παντως επειδη στο βουνο που ανεβοκατεβαινω καθημερινα, το βραδυ το 50% των οδηγων χρησιμοποιουν τα προβολακια... και πραγματικα ελαχιστες φορες εχει τυχει να ενοχληθω απο καποιο.
Επισης νομιζω, πως δεν ειναι μονο για ομιχλη συμφωνα με τον νομο. Μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε επαρχιακους δρομους με ελλιπη φωτισμο νομιμα... Εαν εχω καπου λαθος διορθωστε με ...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε επαρχιακους δρομους με ελλιπη φωτισμο νομιμα... Εαν εχω καπου λαθος διορθωστε με ...Δε ξέρω αν είναι νόμιμα αλλά αρκετές φορές σε ορεινό δρόμο με πολλές στροφές πραγματικά βοηθάνε γιατί βλέπεις τις άκρες του δρόμου. Ως εκεί όμως γιατί το να τα ανάβεις μέσα στη πόλη 'στέλνοντας' τους άλλους είναι διαφορετικό.
Το να είναι ρυθμισμένα τόσο σωστά που να μη στραβώνουν τον απέναντι λίγο δύσκολο, παρατήρησε το βράδι πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με αρύθμιστα τα 'κανονικά' τους φώτα και μπορείς να καταλάβεις ότι όλοι αυτοί σίγουρα δε θα καθήσουν να ασχοληθούν με τα 'προβολάκια'.
-
Τα αναβω μονο σε καποια ερημικη γρηγορη αναβαση.Σε στενο δρομο με πολλες στροφες,ειναι χρησιμα.Βλεπεις πολυ καλυτερα τα ορια του δρομου.Βοηθουν.
Επαναλαμβανω ομως,σε δρομο που δεν βρισκεις αλλο αυτοκινητο επι μιση ωρα. -
Πιστευω οτι τα εργοστασιακα προβολακια ομιχλης ΔΕΝ στραβωνουν (για το μπροστινα μιλαω). Αλλωστε ειναι τοποθετημενα πολυ χαμηλα...
-
Ο χρήστης MPOMPIO έγραψε:
Πιστευω οτι τα εργοστασιακα προβολακια ομιχλης ΔΕΝ στραβωνουν (για το μπροστινα μιλαω). Αλλωστε ειναι τοποθετημενα πολυ χαμηλα...διαφωνω.. άλλωστε τα προβολακια ειναι αυτό που λεει και η ονομασία τους: ΟΜΙΧΛΗΣ
Ειδικα σε σκοτεινό δρομο αν πετυχεις αυτοκινητο με προβολακια αναμμενα, τυφλώνεσαι....
Φώτα ομίχλης...