-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Προφανώς κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο φώς και ενοχλούνται.Η λογικη εκει μας οδηγει φυσικά.Δεν μπορει να υπήρχε τοση φασαρία αν δεν υπήρχε όντως ενόχληση.
Υπάρχει και μία πάθηση που κάνει τα μάτι υπερβολικα ευαίσθητα στο φως τη νύχτα,αν είχαμε εναν οφθαλμίατρο θα μας την ανέλυε.Αν θυμαμαι καλά,όποιος εχει αυτην την πάθηση βλέπει ΜΟΝΟ την φωτεινη πηγη και ΚΑΘΟΛΟΥ το περιβάλλον γύρω της.Εξαιρετικα επικύνδυνο -
αυτή το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάποιον είτε βλέπει 2 είτε 4 φώτα...
-
Ο χρήστης ante_gia έγραψε:
αυτή το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάποιον είτε βλέπει 2 είτε 4 φώτα...Μάντεψε όμως;;;!!
Με τα 4 έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα!Και όσοι έχουν αστιγματισμό έχουν κάποιο πρόβλημα με τα φώτα το βράδυ, συνήθως.
-
αυτή το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάποιον είτε βλέπει 2 είτε 4 φώτα...Το έχεις διαβάσει κάπου,ή έτσι υποθέτεις;Πιθανότερο και λογικότερο μου φαίνεται εμένα ότι άν είναι 4 τα φωτα φυσιολογικα η ένταση του φωτός θα είναι περισσότερη,οπότε και (υποθέτω φυσικά) το αυξημένο κοντραστ χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατασταση
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ουτε και εμένα με ενοχλούνε τα φωτα ομίχλης.Και ουδέποτε θα είχα δωσει την παραμικρη προσοχη σε αυτα,άν δεν είχε γίνει επανηλλημένα αυτη η συζητηση στο φόρουμ.Ειλικρινα σας το λέω,αγνοούσα την ύπαρξή τους (σαν αναμένα στο δρόμο-όχι σαν εξοπλισμο) πριν το φόρουμ.Και δεν τα λέω αυτα για να δικαιολογησω μία πιθανη δική μου κακή χρηση,διότι εγω εχω μόνο πίσω φώτα ομίχλης (απο τα χρησιμότερα στον εξοπλισνο των αυτοκινήτων μας)Κάποια 'ξένον' είναι όντως πολύ ισχυρα
ουτε και εμενα.αν και τα αναβω μονο σε περιπτωσεις που προβλεπεται,δηλαδη με πολυ ομιχλη.
πιο πολυ με ενοχλουν τα xenon παρα τα ομιχλης. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
αυτή το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάποιον είτε βλέπει 2 είτε 4 φώτα...
Το έχεις διαβάσει κάπου,ή έτσι υποθέτεις;Πιθανότερο και λογικότερο μου φαίνεται εμένα ότι άν είναι 4 τα φωτα φυσιολογικα η ένταση του φωτός θα είναι περισσότερη,οπότε και (υποθέτω φυσικά) το αυξημένο κοντραστ χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατασταση
Κατ αρχην ολοι ξερετε οτι η κορη του ματιου συστελεται και διαστελλεται αναλογα με την ενταση του φωτος. Φανταστειτε λοιπον τι τραβαει οταν σε ενα σκοτεινο δρομο (εχει διασταλει) να σκασει ενας απο απεναντι με τοσα φωτα αναμμενα. Κατα δευτερον το ματι εχει την ταση να επικεντρωνεται στην πηγη του φωτος, και σε καποιους αυτο ειναι πιο εντονο. Γι αυτο τα πολλα φωτα κανουν πολλες φορες εντονοτερο το προβλημα
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Αν θες μπορείς να ανάψεις και το φωτάκι της καμπίνας και να φορέσεις και μία μάσκα Lordi-style. Τότε να δείς πόσο άγριος θα δείχνεις.Παιδιά, είναι αυτό που λέγαμε παραπάνω. Όταν τα έχει αναμένα, είτε φωτίζουν στα 2 μέτρα είτε φωτίζουν στα 10 εκατοστά, το γεγονός και μόνο ότι φωτίζουν, σε οδηγεί στο να στρέφεις το βλέμμα σου και προς τα 'κει.
Όταν κινούμενος με 60+ κοιτάς στα 2 μέτρα, πέρα από ενοχλητικός είσαι επικίνδυνος. Κάπου διάβασα ότι σε βοηθάει να ανιχνεύεις τις λακούβες ή στο να βλέπεις τη διαγράμμιση του δρόμου. Αν στα 100 χιλιόμετρα ανα ώρα δεν κοιτάς εκεί που θα βρίσκεσαι σε λίγα δευτερόλεπτα, ούτε τη λακούβα θα προλάβεις να δεις, ούτε τη διαγράμμιση θα αντιλαμβάνεσαι. Τις λακούβες και τη διαγράμμιση του δρόμου σε βοηθάνε να την βλέπεις όταν δεν μπορείς να δεις παραπέρα (όπως π.χ. σε κατάσταση ομίχλης).
Αν θες να τα έχεις 'ρυθμισμένα' σκέψου ότι τις προάλλες δεν σου χρειάστηκαν αλλά όταν σου χρειαστούν θα βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο, εάν έχεις γλυτώσει νωρίτερα το να το χτυπήσεις στο τιμόνι-παρμπρίζ-αερόσακο (βλέπεις ...δεν ξέρουμε και για τη ζώνη ασφαλείας τί γνώμη έχεις) ή ό,τι άλλο.
Όσον αφορά τους άλλους οδηγούς τώρα, υπάρχουν φορές που τους ενοχλούν οι προβολείς ομίχλης και άλλες φορές που δεν τους ενοχλούν. Δεν ενοχλούν πάντα. Απλά, όταν κινείσαι στον ίδιο δρόμο με άλλα αυτοκίνητα, να ξέρεις ότι αν ενοχλήσουν κάποιον και στραβωθεί μπορεί να πέσει και πάνω σου. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα σε ενοχλούσε. Ειδικά όταν δεν ξέρω με πόσα θα διασταυρωθείτε. Βλέπε παραδείγματος χάρη 'Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών' που και δεν έχει διχωριστικό μεν και οι 9 στους 10 είναι βιαστικοί δε.
Επειδή κι εσύ φορολογείσαι όπως κι εγώ, και όπως και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα αλλά και έξω, δεν έχουμε το δικαίωμα να σου πούμε 'don't pull moore here', στους δρόμους που γυρνάμε κι εμείς. Απλά κάτσε και σκέψου πόσο ακριβά μπορεί να κοστίσει και στους δυό μας (τουλάχιστον) κάτι τόσο απλό όσο το να κλείσεις δύο γ@:lipsealed:νες λάμπες στην τελική που πέρα από το ότι δεν σου προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό στην καθημερινή σου βόλτα από το Μπουρνάζι, σε υποβιβάζουν στα μάτια των ανθρώπων που μιλάς ή που σε βλέπουν στο 'διάβα' τους, οδηγώντας τους αντίστοιχα στο συμπέρασμα ότι έρχεσαι από άλλη ήπειρο ή στον συσχετισμό σου με κοσμητικά επίθετα.
Σαφώς βέβαια, αν είχες διαβάσει το μεγάλο, το χοντρό βιβλίο όταν έδινες για δίπλωμα, κάποια από αυτά θα μπορούσες να τα ξέρεις και να τα προσέχεις ή να τα έχεις, το λιγότερο, παραχωμένα κάπου μέσα στον 'σκληρό δίσκο' σου. Αν είχες το μικρό, με τις απαντήσεις για τα σήματα, και σου είχε πει ο δάσκαλος να του αφήσεις και κάνα χαρτζιλίκι για να σου δώσει τις απαντήσεις πριν την πορεία, τότε δικαιολογείσαι εν μέρει.
Όλες οι παραπάνω λέξεις, φράσεις, προτάσεις, παράγραφοι, παρότι είναι γραμμένες σε δεύτερο πρόσωπο δεν απαντούν σε προσωπικό επίπεδο. Αφορούν στο σύνολο των διπλανών μας που δεν δέχονται ότι ενδεχομένως να κάνουν και λάθη όταν οδηγούν σε δημόσιους δρόμους.
Σε προσωπικό επίπεδο όμως...
Φίλε ante_gia (:hmmm: ante_geia δεν είναι το σωστό; τέλοσπάντων εσύ μέχρι τώρα έχεις δώσει δείγματα πως ξέρεις καλύτερα γενικά), απ' ό,τι βλέπω στο άβατάρ σου ένα Seat έχεις. Όσα φώτα και αν ανάψεις για να πουλήσεις μούρη, ό,τι και να κάνεις αυτοί που θα σε δείχνουν στο δρόμο δεν θα το κάνουν από θαυμασμό. Επίσης ό,τι φώς και φωτάκι και αν ανάψεις το Seat, Seat θα μείνει. Φιλικά σου λέω ό,τι λέω. Δε σε αναγκάζω, σου προτείνω.
Πολυ κακοβουλο ποστ.Ακυρο τελειως,που δεν εχει να προσφερει κατι στη συζήτηση παρα μονο να θιξει τους αλλους
-
για αυτό και εγώ απαξιώ να απαντάω σε κακόβουλους(που κακοχαρακτηρίζουν χωρίς να μπορούν να υποστηρίξουν την αποψή τους και έχουν κολλήσει στο ρητο ''ενοχλούν,οτι και να κάνεις με ενοχλούν) που νομίζουν οτι έχουν πιάσει τον πάπα από τα αρ*****.
-
Τα προβολάκια ομίχλης γιατί υπάρχουν?
-
για την χρήση που ο καθένας που τα εγκρίνει χωρίς να επηρεάζει τη ελευθερία των υπολοίπων...
-
για την χρήση που ο καθένας που τα εγκρίνει χωρίς να επηρεάζει τη ελευθερία των υπολοίπων... -
για την χρήση που ο καθένας που τα εγκρίνει χωρίς να επηρεάζει τη ελευθερία των υπολοίπων...Από όσες φορές έχω διασταυρωθεί με 'άνθρωπο' που έχει αναμμένα τα φώτα
Ο - Μ - Ι - Χ - Λ - Η - Σ (πως αλλιώς να το γράψω για να ξεστραβωθούν
ορισμένοι?) και από οποιαδήποτε κατεύθυνση, αυτές που έχω ενοχληθεί
στα ματια είναι ελάχιστες. Τις περισσότερες ενοχλούμαι γιατί σκέφτομαι
ότι αυτός που τα έχει αναμμένα:- τα ανάβει επειδή αυτός το εγκρίνει άσχετα με το αν ειναι παράνομο
- τα ανάβει επειδή ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα τον τιμωρίσει κανείς
- ενώ τα ανάβει συνήθως κάθε βράδυ, πρωί με συννεφιά και με βροχή δεν θα έχει κανένα φως αναμμένο
- αν δεν εχει παει 9 το βράδυ (οποτε και θα τα ανάψει ολα) θα περνάει από τούνελ με όλα τα φώτα σβηστά
- υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να σε βρίσει άν του την πεις αντί να κάνει τη πάπια για τη μ@λ@κ!@ που τον δέρνει
- έίναι πάνω από 18 χρονών άρα ψηφίζει (και με ψυχοσύνθεση και νοημοσύνη 8άχρονου καθορίζει το μέλλον μου)
- μπορεί να είναι δασκαλος
- μπορεί να έχει παιδιά
ήθελα να ήξερα γιατί ασχολείστε πάντως ακόμα. Η πνευματική κατάσταση
ενός ανθρώπου που ενώ τον κράζουνε αντί να κάτσει να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΊ
απαντά με το 'εντάξει αμα σας ενοχλούν, να πάω να βαλω ξενον' (απάντηση
5άχρονου δηλαδή και αν) σας προκαλεί ακόμα διάθεση να
επιχειρηματολογείτε γύρω από το σωστό και το λάθος? -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα προβολάκια ομίχλης γιατί υπάρχουν?για την χρήση που ο καθένας που τα εγκρίνει χωρίς να επηρεάζει τη ελευθερία των υπολοίπων...
Με τη λογική αυτή, εφόσον δεν επηρεάζει την ελευθερία των υπολοίπων (ας πούμε ότι το δεχόμαστε αυτό στην περίπτωσή σου), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί κάποιος τις παστίλιες για το λαιμό ως υπόθετα, σωστά;
Εύχομαι να μην το δοκιμάσει κανείς αυτό με παστίλιες τύπου 'Fisherman's Friend' και πάρει φωτιά ο κ.... του
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα προβολάκια ομίχλης γιατί υπάρχουν?για την χρήση που ο καθένας που τα εγκρίνει χωρίς να επηρεάζει τη ελευθερία των υπολοίπων...
Ήδη έχω σκάσει στα γέλια 2 φορές ante gia!!! Nα 'σαι καλά!!!
Τα φώτα φρένων γιατί υπάρχουν;
Για να ανάβω όταν θέλω να πάω για πιπί, καθώς και τα χριστούγεννα. Αμα τα χρειαστώ, θα βρω έναν που φρενάρει και θα τον πάρω από δίπλα.
Krusenstern, είσαι τραγικός ρε!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα προβολάκια ομίχλης γιατί υπάρχουν?
για την χρήση που ο καθένας που τα εγκρίνει χωρίς να επηρεάζει τη ελευθερία των υπολοίπων...
Με τη λογική αυτή, εφόσον δεν επηρεάζει την ελευθερία των υπολοίπων (ας πούμε ότι το δεχόμαστε αυτό στην περίπτωσή σου), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί κάποιος τις παστίλιες για το λαιμό ως υπόθετα, σωστά;
Εύχομαι να μην το δοκιμάσει κανείς αυτό με παστίλιες τύπου 'Fisherman's Friend' και πάρει φωτιά ο κ.... του
Θυμήθηκα ένα topic που είχε ανοίξει ο popol@ros παλιότερα για την σχέση των Halls με....
Kruss -
στο κάτω-κάτω η ενόχληση είναι υποκειμενική,εάν σκεφτείτε(λέμε τώρα!!! καλό,ε;;;)οτι πολλοί είπαν οτι δεν τους ενοχλούν τα ΚΑΛΟΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ προβολάκια!
όσο αφορά το μυαλό πεντάχρονου εάν δεν καταλαβαίνει(κ-α-τ-α-λ-α-β-α-ί-ν-ε-ι-ς ) τι σημαίνει καλορυθμισμένα τοτε μάλλον θα αναφέρεσαι σε εσένα... -
Για να τελειώνουμε επειδή έχεις αρχίσει να λες βλακείες.
Τα προβολάκια ομίχλης λέγονται 'ΟΜΙΧΛΗΣ' επειδή είναι γι αυτές τις περιπτώσεις που έχει ΟΜΙΧΛΗ. Όποτε έχει ΟΜΙΧΛΗ προφανώς είναι δυσκολότερο να δούμε τι γίνεται, άρα χρειαζόμαστε ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟ φωτισμό. Συνεπώς ανάβουμε τα προβολάκια ΟΜΙΧΛΗΣ που είναι ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ από τα κανονικά μας φώτα. Οπότε ΕΝΟΧΛΟΥΝΕ όταν είναι αναμμένα σε συνθήκες που δεν έχει ΟΜΙΧΛΗ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? (Κ-Α-Τ-Α-Λ-Α-Β-Ε-Σ-?-?)
-
Π Ρ Ο Β Ο Λ Α Κ Ι Α Φ Ω Τ Ι Ζ Ο Υ Ν Σ Τ Ο Π Α Τ Ω Μ Α;;;(you understand????)
δεν τα θέλω για ομίχλη,τα θέλω για καθημερινή χρήση να ΜΗΝ ενοχλούν...
και μην πείς είναι ΟΜΙΧΛΗΣ...εγώ τα θέλω για καθημερινή χρήση!!!
μην λέμε τα ίδια... -
και τι λεμε τοση ωρα? Δυο παραπανω πηγες φωτος ΕΝΟΧΛΟΥΝ
-
Ρε Δημήτρη, αφού το παιδί είπε ότι τα θέλει για μούρη. Τι να του πούμε και τι να καταλάβει;
Φώτα ομίχλης...