-
ΑΝ πάρεις ποδήλατο με 100€ μην ανεβείς στο βουνό - θα χαλάσει αμέσως. Μόνο ήσυχες βόλτες στον δρόμο και πάλι σε λίγο καιρό θα έχουν πρόβλημα τα πεντάλ, οι μανέτες, οι άξονες κλπ. Θα δώσεις σε ανταλλακτικά παραπάνω λεφτά από όσα έδωσες για να το αγοράσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΑΝ πάρεις ποδήλατο με 100€ μην ανεβείς στο βουνό - θα χαλάσει αμέσως. Μόνο ήσυχες βόλτες στον δρόμο και πάλι σε λίγο καιρό θα έχουν πρόβλημα τα πεντάλ, οι μανέτες, οι άξονες κλπ. Θα δώσεις σε ανταλλακτικά παραπάνω λεφτά από όσα έδωσες για να το αγοράσεις.ναι το ξερω ειχα αγορασει πολυ παλια ενα ποδηλατο απο τα jumbo περιεργως μονο το σαζμαν μου εβγαλε προβλημα το εχω παει στο βουνο και το εχω λιωσει στη κυριολεξια ισως επισκευασω αυτο θελει σαμπρελες και λαστιχα μονο
-
'a symbolic attempt by the bicycle team 'podilatreis' to paint a bicycle lane in the centre of Chania,Crete. Unfortunately, the next morning the mayor covered the lane with tar! '
ΤΡΙΠΛΗ ξεφτίλα:
-
Αυτό που οι άλλοι ανακοινώνουν ότι θα χτίσουν με εκατομμύρια ευρώ, κατάφεραν να το φτιάξουν σε μικρή κλίμακα μια ντζουζίνα ακτιβιστές, και μάλιστα κατάφεραν το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό. Αν και συμβολική χειρονομία, η ποδηλατολωρίδα που έφτιαξαν μού θύμισε Λονδίνο.
-
Αυτό που θα έπρεπε να φτιάξουν εξ αρχής από την τοπική αυτοδιοίκηση, το έφτιαξαν απλοί αλλά ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
-
- και φαρμακερό: Η συμβολική προσπάθεια να καταστρέφεται αμέσως. Βρήκαν τα 'κονδύλια' και το 'χρόνο', και κατάφεραν να το χαλάσουν μέσα σε 4 ώρες.
Πλήρης απογοήτευση.
-
-
Δυστυχώς αν χρησιμοποίησαν κανονική μπογιά, έπρεπε να το διορθώσουν, γιατί η μπογιά γλυστράει και μειώνει την ήδη ελεεινή πρόσφυση του δρόμου, ιδίως σε βρεγμένο.
Γενική προτροπή μεταξύ μοτοσυκλετιστών είναι η αποφυγή κίνησης πάνω στις λωρίδες και τις διαβάσεις γιατί γλυστράει, ιδιαίτερα σε περίπτωση βροχής. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
-
- και φαρμακερό: Η συμβολική προσπάθεια να καταστρέφεται αμέσως. Βρήκαν τα 'κονδύλια' και το 'χρόνο', και κατάφεραν να το χαλάσουν μέσα σε 4 ώρες.
Πλήρης απογοήτευση.
Πολυ ωραία προσπάθεια από αυτό που θα έλεγα εγώ ως υγυιής ακτιβισμός.
Είναι απίστευτο πως μέσα σε τόσο λίγο χρόνο 'μπλαλώθηκε'... εγώ στο σπίτι κάτι λακούβες
θα πρέπει να κάνω μήνες αιτήσεις για να τις φτιάξουν.... -
-
ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;(ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ******
-
Καποιος παλιο μου εκλεψε τη σελα...
Το αφησα για κανενα 10λεπτο στην πιλοτη του πατρικου, κρεμασμενο στη σχαρα του αυτοκινητου στην 5η πορτα. Το αμαξι ηταν γυρισμενο ετσι ωστε το ποδηλατο να μη φαινεται απ' εξω.
Κατεβαινω απο το σπιτι, φευγω. Στον περιφερειακο μου φανηκε οτι η σελα ειναι στραμμενη πλαγια. Ξανακοιταω σε λιγο, τη βλεπω ΟΚ. Λεω, μου φανηκε (ηταν βραδυ και το αυτοκινητο εχει φιμε πισω τζαμι).
Φτανω σπιτι, το κατεβαζω, η σελα 'παιζει' τρελλά γυρω-γυρω. Την κοιταω, ειναι αλλη.
Καποιος εβγαλε τη δικια μου και αφησε τη δικια του στη θεση της.
'Νταξ', κλεφτης μεν, τιμιος δε.Τα αστεια της υποθεσης ειναι:
- Η σελα ειχε σπασει προ λιγων ημερων. Ειχα προγραμματισει να παω να την αλλαξω, αλλα (ευτυχως) δεν προλαβα. Ο λεβεντης πηρε λοιπον σπασμενη σελα.
- Το παλουκοσελο μου εχει μεγαλυτερη διαμετρο απο το δικο του (γι'αυτο και η δικια του σελα 'επαιζε'στο δρομο και μια στραβωνε, μια ισιωνε). Αρα ετσι κι αλλιως δεν του 'κανε.
- Αυτη που μου αφησε ειναι οτι πρεπει για ενα παλιο mountain που εχω, που ειχε μια αθλια πανσκληρη.
Αρα συνολικα εβγαλα και κερδος...
ΥΓ: Για το δικο μου δεν βιαζομαι να αγορασω καινουρια. Εχω βολευτει και ετσι, αφου το ποδηλατο ειναι πλεον πολυ πιο ανατομικο...
-
Σε είδα στο ποδήλατο
και ήσουν μες στην τρέλα,
μα ύστερα κατάλαβα
πως έλειπε η σέλα -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΥΓ: Για το δικο μου δεν βιαζομαι να αγορασω καινουρια. Εχω βολευτει και ετσι
-
Χρησιμοποιείτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;
Ναι αμέ. Κάνω συχνά το δρομολόγιο Αθήνα - Πάτρα, αλλα μετά το 210οkm αρχίζω και κουράζομαι.
Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχουν ήδη αρχίσει οι εραστές ποδηλάτων (!) τις διαμαρτυρίες για έλλειψη ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της Αθήνας. Ας στρωθεί πρώτα καμμιά άσφαλτος της προκοπής να μην πηγαίνουμε βάρκα-γυαλό και μετά βλέπουμε.
Υ.Γ.ΙΙ. Δεν πρόκειται να ξαναλιώσω λάστιχο με απότομο φρενάρισμα για να μην απογειώσω ποδήλατο που κινείται μεσάνυχτα χωρίς φώτα.
Υ.Γ.ΙΙΙ. Είσαι χρήστης του οδικού δικτύου, άρα κράνος, πινακίδα, δίπλωμα, φώτα και Flash.
To απλωμένο χερι θυμίζει Hitler. -
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
Υ.Γ.ΙΙΙ. Είσαι χρήστης του οδικού δικτύου, άρα κράνος, πινακίδα, δίπλωμα, φώτα και Flash.
To απλωμένο χερι θυμίζει Hitler. -
Κατ' αρχήν καλώς σας βρήκα...
Έψαχνα ένα forum για αυτοκίνητα μιας και σχεδιάζω να πουλήσω αυτό που έχω και να πάρω άλλο.
Έριξα μια ματιά στα θέματα τώρα που έκανα εγγραφή και μου τράβηξε την προσοχή αυτό...Δεν ψήφισα, γιατί δεν εντάσσομαι σε καμία κατηγορία, αφού χρησιμοποιώ ποδήλατο περιστασιακά.
Βασικά τα καλοκαίρια συνηθίζεται να δίνω το αμάξι στους δικούς μου, (πάνε στο χωριό) και μένω χωρίς μεταφορικό μέσο. Εκεί λοιπόν είναι που συνήθως το επιστρατεύω.
Χειμώνα σπάνια. Το ποδήλατο γενικά μου αρέσει αλλά δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το έχω ως βασικό μεταφορικό μέσο. Ούτε καν συμπληρωματικό. Ειδικά στην Αθήνα. Άσχετο βέβαια το γεγονός ότι ουσιαστικά τα καλοκαίρια το χρησιμοποιώ για να πηγαίνω στην δουλειά...
Είπαμε, είναι άλλα τα δεδομένα σ' αυτή την περίπτωση.
Κάποιες φορές, αναπολώ κάτι βόλτες που κάναμε με έναν παιδικό φίλο, (Άγιο Δημήτριο-Βάρκιζα, 4 ώρες πήγαινε έλα από παραλιακή), πιο πολύ για τη βόλτα. Ωραία ήταν...Πάντως μες χαροποιεί ιδιαίτερα όταν βλέπω ανθρώπους κάθε ηλικίας στο δρόμο με ποδήλατα.
Μακάρι να επεκτεινόταν η χρήση του στο μέλλον. Όπως ακούω ότι συμβαίνει στην Ολλανδία ας πούμε...
Επίσης, θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η εμπειρία στο δρόμο με το ποδήλατο σε βοηθάει γενικότερα στην οδική συμπεριφορά σου (ΚΑΙ ως οδηγό αυτοκινήτου). -
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
Ναι αμέ. Κάνω συχνά το δρομολόγιο Αθήνα - Πάτρα, αλλα μετά το 210οkm αρχίζω και κουράζομαι.
Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχουν ήδη αρχίσει οι εραστές ποδηλάτων (!) τις διαμαρτυρίες για έλλειψη ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της Αθήνας. Ας στρωθεί πρώτα καμμιά άσφαλτος της προκοπής να μην πηγαίνουμε βάρκα-γυαλό και μετά βλέπουμε.
Υ.Γ.ΙΙ. Δεν πρόκειται να ξαναλιώσω λάστιχο με απότομο φρενάρισμα για να μην απογειώσω ποδήλατο που κινείται μεσάνυχτα χωρίς φώτα.
To απλωμένο χερι θυμίζει Hitler.Κι εσυ θυμιζεις τον τιμωρο της ασφαλτου! Κατουρα και λιγο αδελφε!
-
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
To απλωμένο χερι θυμίζει Hitler.Γιατί τέτοιο μίσος προς τα ποδήλατα;
Σε όλον τον Ευρωπαϊκό κόσμο υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, γιατί να μην έχουν και στην Ελλάδα;
Ο απαραίτητος εξοπλισμός για ποδηλατο είναι: φώς εμπρός λευκό, πίσω κόκκινο, και κουδουνάκι.
Και ΝΑΙ, αλλαγή λωρίδας έχουμε με το χέρι σαν το Χίτλερ. Άλλωστε τον Χίτλερ τον έμαθαν έτσι μέχρι και τα ΖΩΑ.
Πες μου τι διαδρομές κάνεις και τι αμαξι έχεις για να ξέρω που να προσέχω παραπάνω. -
Κοιτάξτε τι συμπλέγματα έχουμε μερικοί από εμάς...
Κάτι τέτοια με κάνουν και σκέφτομαι πολύ κάθε μέρα που βγαίνω στο δρόμο.... -
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχουν ήδη αρχίσει οι εραστές ποδηλάτων (!) τις διαμαρτυρίες για έλλειψη ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της Αθήνας. Ας στρωθεί πρώτα καμμιά άσφαλτος της προκοπής να μην πηγαίνουμε βάρκα-γυαλό και μετά βλέπουμε.Ζήλια, ζήλια; Γιατί να μην γίνουν ΚΑΙ τα δύο;
Μλκία του άλλου που κυκλοφορεί έτσι, δική σου που θέλεις να τον σκοτώσεις.
To απλωμένο χερι θυμίζει Hitler.Να υποθέσω πως το δίπλωμα το πήρες χωρίς να διαβάσεις το σχετικό βιβλίο των θεωρητικών μαθημάτων;
-
Κατ' αρχήν καλώς σας βρήκα...
Καλώς μας ήρθες
Πάντως μες χαροποιεί ιδιαίτερα όταν βλέπω ανθρώπους κάθε ηλικίας στο δρόμο με ποδήλατα.
Μακάρι να επεκτεινόταν η χρήση του στο μέλλον. Όπως ακούω ότι συμβαίνει στην Ολλανδία ας πούμε...
Επίσης, θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η εμπειρία στο δρόμο με το ποδήλατο σε βοηθάει γενικότερα στην οδική συμπεριφορά σου (ΚΑΙ ως οδηγό αυτοκινήτου).+1 όπως και η εμπειρία με μοτοσυκλέτα βοηθάει ομοίως ...
-
Οφείλω να δώσω ρισπέκτ στον citastak πάντως που τολμάει και κυκλοφορεί στην Αθήνα με ποδήλατ.
Για πρώτη φορά προσπάθησα να κυκλοφορήσω στο Παρίσι, που έχει αρκετούς ποδηλατόδρομουςκαι πραγματικά την ψιλοάκουσα.
Πως την παλεύεις στην Αθήνα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οφείλω να δώσω ρισπέκτ στον citastak πάντως που τολμάει και κυκλοφορεί στην Αθήνα με ποδήλατ.
Για πρώτη φορά προσπάθησα να κυκλοφορήσω στο Παρίσι, που έχει αρκετούς ποδηλατόδρομουςκαι πραγματικά την ψιλοάκουσα.
Πως την παλεύεις στην ΑθήναMε κράνος και πολύ προσοχή. Δεν γίνεται αλλιώς. Αν δεν έπαιρνα το ποδήλατο θα έπρεπε να δουλευω λιγότερο, λόγω μετακινήσεων. (ασε που μπαίνω πολύ μετρό, προαστιακό και ηλεκτρικό άρα δεν πιάνομαι) Υπάρχουν άλλοι που είναι all the way ποδηλάτες.
Πάντως για να μην το παίζω μαγκας δεν είναι λίγες οι φορές που ακούω φρεναρίσματα από πίσω μου και αρχίζω να σκέφτομαι 'Το λαπτοπ θα το πάρει ο αδερφός μου, το σπίτι μου η αδερφή μου, κτλ' Μακρυά από εμάς. -
Μας έχει σαπίσει στις βροχές ο κωλόκαιρος
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;