-
Ζορίστηκα φοβερά να μην γράψω κάτι χθες, δοκιμάστηκαν οι καλοί μου τρόποι. Σκέφτηκα για άλλη μια
φορά αυτά που συζητάμε με συναδέλφους και συγγενείς (εκπαιδευτικούς, φιλολόγους κλπ) σχετικά με τις
ανορθογραφίες των νέων, την απροθυμία τους να μάθουν και να ακολουθήσουν οποιουσδήποτε κανόνες
γλώσσας, λογικής (που πλήττει τους μαθηματικούς σαν την αφεντιά μου) και συμπεριφοράς (που πλήττει
όλους), φαινόμενα τόσο γενικευμένα πλέον που αισθάνεται κανείς μάταιη κάθε προσπάθεια να αντισταθεί
ή, έστω, να επισημάνει τα 'λάθη'.Όμως:
Ο χρήστης Neoptolemos έγραψε:
Περσι στο σχολειο μου(στη σχολη Μωραϊτη) με το τμημα γερμανικων καναμε μια παρουσιαση για την οικολογικη προτευουσα της Ευρωπης(και της Αμερικης πρεπει να 'ναι γιατι η Αμερικη οικολογικη ειναι............ )η οποια ειναι μια Γερμανικη πολη το Freiburg(εχει και ομαδα στην 2η κατηγορια της Γερμανιας στο ποδοσφερο ).Οπος εψαχνα στο google περσι βρηκα μια φωτογραφια η οποια δειχνει εναν δρομο γεματο απο ποδιλατα.Αν ψαξεις μπορει να την βρεις στο google.>Αυτοι οι ανθρωποι εβεστητοποιηθηκαν οταν 30km εξω απο την πολη θα εφτιαχναν(μου φαινετε )χωματερη.Ηθελαν μια αφορμη.***ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ????????? ***ΔΛΔ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΒΕΣΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ?????
http://en.wikipedia.org/wiki/Freiburg_im_Breisgau
http://www.guardian.co.uk/environment/2 ... enest.city
http://www.accessmylibrary.com/coms2/su ... 372155_ITM...να' σαι καλά φίλε που μ'έβαλες στη διαδικασία να ψάξω και να βρω πληροφορίες για το Freiburg. Το
ένα έφερε το άλλο, μέχρι που πήρα ιδέες για μαθήματα ευαισθητοποίησης των μαθητών μου σχετικά με
την κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού κλπ. Επίτρεψέ μου μόνο να επισημάνω πως οι κάτοικοι του
Freiburg μάλλον ήταν ευαισθητοποιημένοι ήδη πριν την ανακοίνωση των σχεδίων για κατασκευή μονάδας
παραγωγής πυρηνικής ενέργειας (και όχι χωματερής), γιατί στο άρθρο του guardian αναφέρεται πως
αφού σχεδόν ισοπεδώθηκε κατά το δεύτερο Π.Π., το Freiburg ανοικοδομήθηκε με αρχές εξοικονόμησης
ενέργειας. Οι κάτοικοί του ενώθηκαν με επιτυχία ενάντια στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί η μονάδα,
μάλιστα η φωνή τους ακούστηκε σ' όλη τη Γερμανία και πολύ λίγες, σε σχέση με τα αρχικά σχέδια,
τέτοιες μονάδες κατασκευάστηκαν και λειτουργούν στη χώρα αυτή. Η ευρεία χρήση ποδηλάτων, το
ανεπτυγμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και ήπιων μέσων μεταφοράς κλπ δείχνουν την ανεπτυγμένη
οικολογική μα πάνω απ' όλα κοινωνική συνείδηση των κατοίκων της υπέροχης αυτής πόλης.Δημόσιο ftw ...
[mode ζωνάρι απλώνεται] Τι ακριβώς εννοείς; [/modeoff]
Εντάξει ρε σεις, κανένα σύστημα όσο και να πληρώσεις δεν σου εγγυάται πως θα μάθεις ορθογραφία ή ότιδήποτε άλλο! Και το ότι πληρώνεις, δεν σημαίνει πως απαραίτητα μαθαίνεις... Πιο πολύ σημαίνει πως μεταφέρεσαι με σχολικό και ΚΥΡΙΩΣ (για τους νεοέλληνες...) δεν έχεις αλβανάκια και λοιπά...μοιάσματα στην ίδια τάξη, παρά πως μαθαίνεις καλύτερα...
(Η σχολή Μωραϊτη ήταν πελάτης στην προηγούμενη εταιρεία που δουλευα...Αν κρίνω από τους διοικούντες... )
Ολα τα παραπάνω, προφανώς μην τα λάβετε υπόψη: τα λέω επειδή είμαι εγκάθετος, πικραμένος και φτωχός και δεν είχαν λεφτά οι γονείς μου να με σπουδάσουν σε καλά σχολεία!
Μην ανησυχείς, δε θα τα λάβουμε υπόψη. Μόνο πες μας ποια είναι τα 'λοιπά...μιάσματα'.
-
Eννοώ ακριβώς αυτό που λέω.
Σχολείο=Δημόσιο.
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Εντάξει ρε σεις, κανένα σύστημα όσο και να πληρώσεις δεν σου εγγυάται πως θα μάθεις ορθογραφία ή ότιδήποτε άλλο! Και το ότι πληρώνεις, δεν σημαίνει πως απαραίτητα μαθαίνεις... Πιο πολύ σημαίνει πως μεταφέρεσαι με σχολικό και ΚΥΡΙΩΣ (για τους νεοέλληνες...) δεν έχεις αλβανάκια και λοιπά...μοιάσματα στην ίδια τάξη, παρά πως μαθαίνεις καλύτερα...
(Η σχολή Μωραϊτη ήταν πελάτης στην προηγούμενη εταιρεία που δουλευα...Αν κρίνω από τους διοικούντες... )
Ολα τα παραπάνω, προφανώς μην τα λάβετε υπόψη: τα λέω επειδή είμαι εγκάθετος, πικραμένος και φτωχός και δεν είχαν λεφτά οι γονείς μου να με σπουδάσουν σε καλά σχολεία!
Μην ανησυχείς, δε θα τα λάβουμε υπόψη. Μόνο πες μας ποια είναι τα 'λοιπά...μιάσματα'.
Καταρχήν , ευχαριστώ για την διόρθωση! Μίασμα, λοιπόν. Αν είχα κάνει προεπισκόπηση, ίσως το έβλεπα μόνος μου, αλλά πολλά λάθη γίνονται επειδή γράφω γρήγορα. Δεκτή πάντως η παρατήρηση.
Τώρα, σε ό,τι αφορά αυτό καθ'αυτό το ποστ μου, φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις το ειρωνικό του ύφος... Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με καμία φυλή του κόσμου, και δεν θα με πείραζε να έκανα μάθημα εγώ ή τα παιδιά μου σε πολυπολιτισμική τάξη. Να μην σου πω, πως μάλλον θα το θεωρούσα καλύτερο...
Απλώς, την γνώμη μου, δεν την συμμερίζονται οι περισσότεροι ομοεθνείς μας...Και όσο για την γνώμη μου και αυτήν του avensis( )_drifter, είναι κοινή: σχολείο=δημόσιο.-
(σημείωση, γιατί μάλλον σε ενδιαφέρει: η έκφραση {κάτι}+ FTW =For the win, σημαίνει κάτι πολύ καλό. Όταν γράφω λοιπόν Δημόσιο FTW, σημαίνει, πως προτιμώ το δημόσιο σχολείο).Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση, μιας και γνωρίζω , πως οι μαθηματικοί, είστε και ακριβολόγοι...
-
Απλώς βρήκα αυτό:
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=ftw
*'For The Win.'
An enthusiastic emphasis to the end of a comment, message, or post. Sometimes genuine, but often sarcastic.
*
και είχα μία αμφιβολία...Συγγνώμη λοιπόν και προς τους δύο για το απλωμένο ζωνάρι, αλλά έχω μία ευαισθησία στο θέμα. Με τα
ιδιωτικά δεν έχω πρόβλημα, άλλωστε ιδιωτικό τελείωσα και θα μπορούσε, αν δεν είχα υπάρξει τυχερός, σε
ιδιωτικό να δουλεύω τώρα. Οποιοσδήποτε μπορεί να βγει εξίσου αμόρφωτος/αστοιχείωτος/αναλφάβητος/
ανυποψίαστος ή το αντίθετο αυτών, από δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο.Για το θέμα των μεταναστών/παλιννοστούντων επίσης έχω ευαισθησία γιατί τυχαίνει να έχω μαθητές όλων
των δυνατών κατηγοριών στο ίδιο τμήμα και ξέρω ότι το πόσο θα προκόψει η μονάδα ή το σύνολο είναι
τελείως άσχετο με την προέλευσή τους. Άρα ορθά ειρωνεύεσαι μία παγιωμένη απολύτως ρατσιστική
αντίληψη των ομοεθνών μας. Ένας λόγος που ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.Για το 'ακριβολόγος', και πάλι
-
case closed λοιπόν
(επιμένεις να μου χαλάς την νιρβάνα με το rx εσύ αλλά η ουσία του νικ είναι το drifter με την περιπλανητική έννοια )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
case closed λοιπόν(επιμένεις να μου χαλάς την νιρβάνα με το rx εσύ αλλά η ουσία του νικ είναι το drifter με την περιπλανητική έννοια )
Δικαιολογίες....
Και το RX8 μπροστά τι σημαίνει δηλαδή;
(η αλήθεια πάντως είναι πως έχεις γυρίσει την μισή, αν όχι παραπάνω, Ευρώπη και....ζηλεύω! Και σίγουρα, για τέτοια δουλειά, καλύτερο το Avensis, ούτε θα χαλάσει ποτέ, ούτε θα χρειαστεί να χτυπήσεις καμιά τράπεζα για να πληρώσεις την βενζίνη! ) -
Βασικά το ροχι προέκυψε γιατί όταν ξεκίνησα να γράφω σε φόρουμ στο ίντερνετ, πριν απο 5? χρόνια είχα πάθει έρωτα μαζί του. Μαζί με deep purple που άκουγα τότε, και τη λόξα για ταξίδια έκανα κοκτέηλ και βουαλά
Προφανώς την ευα δεν την αλλάζω με τίποτε
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τη (σοβαρή) πιθανότητα το παιδί να έχει δυσλεξία δεν την υπολόγισες;
-
HighFidelity δεν φημιζομε(στο σχολειο) για την ορθογραφια μου(οχι πως αν ημουν καλος θα φημιζομουν) αλλα εχο συνηθιση να γραφο στον Η/Υ greklish η και Αγγλικα οποτε(δεν το χρησιμοποιο ως δικαιολογια).................................
Και thaliargue Δεν κανει τιποτσ η μου.Απλα με αφορμη τα ποδιλατα το ανεφερα.Μια αλλη πολη παρομια με το Freiburg ειναι το Ossnabruck αν ενδιαφερεσε.(((((((((((((((((((((((Και το οτι ο ΜωραΪτης ειναι ιδιοτικο δεν σημενη τιποτα για τους δασκαλους.Απλα Ξερω πως στα Διμοσια ειναι χηροτερα τωρα το ποσο ειναι αλλο θεμα.Ειναι μια καινουργια Φυλολογος που μας εχει ερθει(η παλια ειναι εγκυος) που απλα την κανουμε ο,τι θελουμε
Λοιπον μας ειχε πει ο,τι στις δυο παρατιρισεις θα περνουμε απομακρυνση.Ουτε στις 1000000000000000000000002 δεν προκειται να παρουμε.Στην ταξη με εξερεση 2-3 παιδια κανεις δεν παεακολουθει(δεν ειμε σε αυτα τα 2-3 )Για να παρακολουθησει κανεις ενα μαθημα πρεπει ο καθηγητης να το κανει ενδιαφερον(οσο γινεται γιατι με το Ελληνικο εκπιδευτικο συστημα ).)))))))))))))))))))))))))))))))))
Οι πληροφοριες για το Μωραϊτη ηταν μια μεγαλη παρενθεση -
Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει η εικόνα του γραπτού σου.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον αυτόματο διορθωτή ή να προσπαθήσεις να μάθεις ορθογραφία γιατί,να σου πω την αλήθεια,ο αναγνώστης αμέσως αντιμετωπίζει αρνητικά το κείμενο σου.
-
Δεν νομίζω πως φταίει το σχολείο ή το εκπαιδευτικό σύστημα όταν ο οποιοσδήποτε δεν θέλει να μάθει κάτι... Είναι καλό που αποδέχεσαι το πρόβλημα, γιατί είναι το πρώτο βήμα για την λύση του. Το κακό είναι πως δεν θέλεις να το διορθώσεις...
Το πρόβλημα με το ιδιωτικό σχολείο, είναι πως καμία φιλόλογος δεν θα διώξει ποτέ κάποιον, γιατί αν το κάνει, η διεύθυνση θα διώξει αυτήν, αφού πάνω απ' όλα θα χάσει το σχολείο τα έσοδα από τον μαθητή που μπορεί να φύγει. Δεν είναι ανόητοι, επιχειρηματίες είναι οι άνθρωποι. Βέβαια, άποψή μου είναι πως αν θέλεις να μάθεις, θα μάθεις οπουδήποτε. Και όχι, τα δημόσια σχολεία, ΔΕΝ είναι χειρότερα. Είναι απλώς φτωχότερα... Και ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι φτωχότεροι και αυτοί που φοιτούν σ' αυτά...
Εγώ θα πρότεινα σε σένα και σε όσους ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ορθογραφία, να χρησιμοποιούν τον FireFox με ένα από τα λεξικά που είναι πολύ καλά και βοηθάνε. Ακόμη κι εγώ που γενικά δεν κάνω πολλά λάθη, το χρησιμοποιώ, κυρίως γιατί θα ντρεπόμουν να γράφω κάτι ανορθόγραφο, όπως θα ντρεπόμουν να πάω καλεσμένος και να...ουρήσω στο πάτωμα! Ή περίπου!
Δεν μου πέφτει βέβαια λόγος, και γνωρίζω πολύ καλά πως με το ζόρι κανείς δεν έμαθε πραγματικά τίποτε, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά, αν το πάρεις απόφαση.
OVER and OUT, γιατί το τράβηξα πολύ το
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το πρόβλημα με το ιδιωτικό σχολείο, είναι πως καμία φιλόλογος δεν θα διώξει ποτέ κάποιον, γιατί αν το κάνει, η διεύθυνση θα διώξει αυτήν, αφού πάνω απ' όλα θα χάσει το σχολείο τα έσοδα από τον μαθητή που μπορεί να φύγει. Δεν είναι ανόητοι, επιχειρηματίες είναι οι άνθρωποι. Βέβαια, άποψή μου είναι πως αν θέλεις να μάθεις, θα μάθεις οπουδήποτε. Και όχι, τα δημόσια σχολεία, ΔΕΝ είναι χειρότερα. Είναι απλώς φτωχότερα... Και ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι φτωχότεροι και αυτοί που φοιτούν σ' αυτά...
στο δικο μου ιδιωτικο σχολειο οσο ημουν μαθητης εδιωχναν παιδια, αφηναν παιδια στην ιδια ταξη και απομακρυναν εμμεσα παιδια που δεν τραβουσαν(αν και αυτο ηταν καπως ρατσιστικο,το εχουν κανει και στη ξαδερφη μου ).
αν σε ενδιαφερει μπορω να σου στειλω σε πμ το ονομα εγγονου υπερβολικα γνωστου ελληνα που απομακρυνθηκε με αυτο το τροπο και πηγε σε νυχτερινο για μπορεσει να αποφοιτησει
Δε διαφωνω μαζι σου οτι υπαρχουν και ιδιωτικα που ειναι αποκλειστικα επιχειρησεις, ομως μη τα τσουβαλιαζεις ολα..
υπαρχουν και σχολεια που σε πετανε εξω για πλακα, πολυ απλα γιατι υπαρχουν αλλοι 200 που περιμενουν απ'εξω..
καποιοι εχουν και μια ιστορια απο πισω καποιοι, αλλοι απλα κανουν αρπαχτηαλλωστε σε δημοσιο πανεπιστημιο που πηγα τα ειδα και τα καλα της δημοσια εκπαιδευσης
για το παιδι μου αν μπορεσω θα πληρωσω και θα πληρωσω χοντρα, δε θα κατσει να φαει στη μαπα το καθε κομπλεξα που πηρε μια εδρα και κανει ο,τι γουσταρει
αυτα και σορρυ για το
-
Μια και αναφέρθηκε κάτι περί Freiburg πιο πάνω, να και μερικές φωτό από κάποια ενδιαφέροντα οχήματα που πέτυχα στους δρόμους του το περασμένο καλοκαίρι...
Γενικά πάντως πρέπει να είναι περισσότεροι από τους μισούς αυτοί που προτιμούν το ποδήλατο για τις τοπικές τους μετακινήσεις, ακόμα κι όταν ψιχαλίζει.
-
ξερει κανεις καποιο συνεργειο ποδηλατων στα δυτικα προαστια για να κανει κατι επισκευες στο ποδηλατο μου ?
-
Εκτος του Freiburg υπαρχει και το Ossnabruck(Για οποιν ξερει Γερμανικα το u γραφεται με τα διαλιτικα τα γερμανικα[δεν ξερω πως να τα γραψω στα Γερμανικα]).
nidosan κατι να προσθεσω αν οχι ολα τα περισσοτερα αυτοκινητα νικιαζονται στο Freiburg
-
Ο χρήστης Neoptolemos έγραψε:
Εκτος του Freiburg υπαρχει και το Ossnabruck(Για οποιν ξερει Γερμανικα το u γραφεται με τα διαλιτικα τα γερμανικα[δεν ξερω πως να τα γραψω στα Γερμανικα]).Τα umlaut τα έχουν αντικαταστήσει τελευταία πολύ έξυπνα βάζοντας απλά ένα 'e'. Για παράδειγμα: Ossnabrueck. Και το 'β' με 'ss' παντού πλέον. Έτσι δε χρειάζονται ειδικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο.
-
ok thanks.
-
ξερει κανεις αν υπαρχουν αυτα τα ποδηλατα στην ελλαδα;
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
ξερει κανεις αν υπαρχουν αυτα τα ποδηλατα στην ελλαδα;ελεος.
Πήγαινε πάρε ένα σοβαρό ποδήλατο. Θα έχει καλύτερες αναρτήσεις, καλύτερα φρένα και το κυριότερο καλύτερο πλαίσιο -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ξερει κανεις αν υπαρχουν αυτα τα ποδηλατα στην ελλαδα;
ελεος.
Πήγαινε πάρε ένα σοβαρό ποδήλατο. Θα έχει καλύτερες αναρτήσεις, καλύτερα φρένα και το κυριότερο καλύτερο πλαίσιομια χαρα ειναι ενας φιλος μου που εμενε αγγλια τα ειχε δει και εκει τα λιωνανε κανανε αλματα και οτι μπορεις να φανταστεις εξαλλου το θελω πιο πολυ για χαβαλε στο βουνο απο το να δωσω 100 ευρω για ποδηλατο απο τα jumbo προτιμω αυτο αλλα παραπανω λεφτα να διαθεσω για ποδηλατο αυτη τη στιγμη δε γινεται
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;