-
να και το εργαλειο μου το εχω 5 χρονια και του εχω γα@@@@σει τη μανα ,
μονο σκελετο δεν εχω αλλαξει και πισω αμορτισερ
-
To δικό μου που το πήρα πρόσφατα (τέλη καλοκαιριού). Με τα ίδια λεφτά είχα τη δυνατότητα να πάρω με μπρος-πίσω ανάρτηση αλλά τελικά πήρα μόνο με μπροστινή γιατί αφενός είχε καλύτερη ποιότητα και αφετέρου πετάλι και πίσω ανάρτηση δε πάει. Η πίσω ανάρτηση βολεύει μόνο για καταβάσεις!
Παρα ταύτα ωραίο εργαλείο έχεις! Ελπίζω ότι με τέτοιο εργαλείο να του κάνεις και την ανάλογη χρήση (μεγάλες διαδρομές, χωματόδρομοι...)
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Παρα ταύτα ωραίο εργαλείο έχεις! Ελπίζω ότι με τέτοιο εργαλείο να του κάνεις και την ανάλογη χρήση (μεγάλες διαδρομές, χωματόδρομοι...)
να σαι καλα , κανω μεγαλες βολτες - διαδρομες , αλλα εδω ου να βρεις χωματοδρομο , αμα προσεξει εχω βαλει sλικ λαστιχα , ειναι πολι καλα . και στριβουν αμα λαχει ,
φετος ψινομαι να το ανεβασω στο χωριο , θα του βαλω και 2 χωματινα λαστιχα και ετοιμο ειναι , μ αρεσει παρα πολι να οδηγαω στο χωμα οτι οχημα και να ναι
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
να σαι καλα , κανω μεγαλες βολτες - διαδρομες , αλλα εδω ου να βρεις χωματοδρομο , αμα προσεξει εχω βαλει sλικ λαστιχα , ειναι πολι καλα . και στριβουν αμα λαχει ,
φετος ψινομαι να το ανεβασω στο χωριο , θα του βαλω και 2 χωματινα λαστιχα και ετοιμο ειναι , μ αρεσει παρα πολι να οδηγαω στο χωμα οτι οχημα και να ναι
Γι'αυτό το έχω πάει το δικό μου στο χωριό! Έχει πολλούς χωματόδρομους και μερικοί ιδιαιτέρως σκληροί!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ψήνομαι, Μάρκο!Αλλά πρέπει να το μετακομίσω το ποδήλατο στην Καλαμαριά, γιατί να κατεβαίνω από Τούμπα, δεν μπορώ να πω ότι είναι και ξεκούραστο!
Το να κατεβαίνεις είναι πολύ ξεκούραστο... Στην ανάβαση πάλι...
Αμα το φέρω από Χαλκιδική άμα το κάνω γενικό service ( άμα βρώ χρόνο για όλα αυτά ) αμα το παρκαρω σπίτι σου ψήνομαι γιατί από 40 εκκλησιές ούτε να το σκέφτομαι. Δύσκολη εξίσωση περιέργα αποτελέσματα θα τα συνορθώσω μπας και βρώ άκρη
Εσείς οι πρωτοδεσμίτες είστε καλοί στα μαθηματικά...
Πάντως, εγώ σας πάω μέχρι το σπίτι σας! Στη χειρότερη κάνουμε και διάλλειμμα βρε αδερφέ!!!!
-
Διάλλειμα στον Εικοσιδυό για σουβλάκια έκλεισε
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
To δικό μου που το πήρα πρόσφατα (τέλη καλοκαιριού). Με τα ίδια λεφτά είχα τη δυνατότητα να πάρω με μπρος-πίσω ανάρτηση αλλά τελικά πήρα μόνο με μπροστινή γιατί αφενός είχε καλύτερη ποιότητα και αφετέρου πετάλι και πίσω ανάρτηση δε πάει. Η πίσω ανάρτηση βολεύει μόνο για καταβάσεις!Παρα ταύτα ωραίο εργαλείο έχεις! Ελπίζω ότι με τέτοιο εργαλείο να του κάνεις και την ανάλογη χρήση (μεγάλες διαδρομές, χωματόδρομοι...)
Πότε θα κανονίσουμε ποδηλατική εξόρμιση; Εγώ μένω Γούρνες, πάνω απ' τα ΤΕΙ, αλλά θα το οργανώσουμε αν θέλετε. Να το γράψουμε στις ανακοινώσεις των Κρητικών;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
To δικό μου που το πήρα πρόσφατα (τέλη καλοκαιριού). Με τα ίδια λεφτά είχα τη δυνατότητα να πάρω με μπρος-πίσω ανάρτηση αλλά τελικά πήρα μόνο με μπροστινή γιατί αφενός είχε καλύτερη ποιότητα και αφετέρου πετάλι και πίσω ανάρτηση δε πάει. Η πίσω ανάρτηση βολεύει μόνο για καταβάσεις!
Πότε θα κανονίσουμε ποδηλατική εξόρμιση; Εγώ μένω Γούρνες, πάνω απ' τα ΤΕΙ, αλλά θα το οργανώσουμε αν θέλετε. Να το γράψουμε στις ανακοινώσεις των Κρητικών;
Το δικό μου όπως προείπα είναι εκτός πόλεως! Καλή ιδέα πάντως. Βασικά να πάμε πρώτα ένα μπασκετάκι...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Διάλλειμα στον Εικοσιδυό για σουβλάκια έκλεισεΜετά μην λέτε εμένα... Αυτός τρώει περισσότερο...
Μετά από τα σουβλάκια του 22ου να σε δω πως θα ανέβεις σπίτι σου... (με την Xsara που θα είναι παρκαρισμένη εκεί κοντά;;; )
-
Ουάου. Εδώ κολλάω και εγώ. Έχω ένα Ideal Hillmaster, με ρυθμιζόμενη μπροστά ανάρτηση, λάστιχα εσωτερικής χάραξης (καταλαβαίνεις το κάθε πετραδάκι στο δρόμο, φοβερή ποιότητα κύλισης, αλλά θυσιάζεις οφ -ρόουντ ικανότητα), φρένα Shimano Deore, καμία σχέση με τα δύσκολα μανήσια 'χειρόφρενα' V-brake και μια τεράστια σέλα (κατ' επιλογή) για να κάθομαι άνετα σε μεγάλες διαδρομές.
Πέρσι γύρισα όλο το νομό Ξάνθης, ιδιαίτερα το καμπίσιο μέρος. Έκανα 4ωρα συνήθως και την μία και μοναδική φορά έγραψα τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων. Μέσες ωριαίες ταχύτητες θέλω να είναι από 21-23 χμ/ω.
Αυτό το καλοκαίρι ήδη σκέφτομαι τα Ξάνθη Κομοτηνή και Ξάνθη Καβάλα (και γυρισμούς αντίστοιχα ). Άντε να τελειώσουν οι εξετάσεις να βάλω μπρος.,
Εδιτ: Ξέχασα να αναφέρω το χειρότερο κακό που συναντώ ως ποδηλάτης στις εκτός πόλης διαδρομές. Κόντρα αέρας.. Δεν υπάρχει θεραπεία
Επίσης, φροντίζω να παραφουσκώνω τα λάστιχα για μικρές αντιστάσεις τριβής ελαστικού και δρόμου..
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Εδιτ: Ξέχασα να αναφέρω το χειρότερο κακό που συναντώ ως ποδηλάτης στις εκτός πόλης διαδρομές. Κόντρα αέρας.. Δεν υπάρχει θεραπεία
Σωστό και αυτό ειδικά όταν πίανουν τα μελτέμια το καλοκαίρι οι παραλιακές διαδρομένς που επιλέγω μπορούν να γίνουν κόλαση άνετα
-
Με τα αδέσποτα σκυλιά που ορμάνε στις ρόδες πως τι γλιτώνετε?????
Εγω στην Γλυφάδα πρέπει να βρώ ειδική διαδρομή χωρίς σκυλιά!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγω στην Γλυφάδα πρέπει να βρώ ειδική διαδρομή χωρίς σκυλιά!!!!Σταματάς και αρχίζεις να γρυλίζεις και να 'πουλάς τσαμπουκά'. Στα αδέσποτα της πόλης πιάνει 99%. Δεν πιάνει στα τσοπανόσκυλα που 'δεν μασάνε'
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγω στην Γλυφάδα πρέπει να βρώ ειδική διαδρομή χωρίς σκυλιά!!!!Αν συνεχίσεις ατάραχος συνήθως δε σε πειράζουν.Εκτός και αν είναι πολλά μαζί οπότε καλύτερα να γυρίσεις πίσω..
Έχει σημασία να μην τρομάξεις γιατί μπορεί να κάνεις καμιά στραβοτιμονιά και να σε πατήσει κανένα διερχόμενο αυτοκίνητο. -
Εδιτ: Ξέχασα να αναφέρω το χειρότερο κακό που συναντώ ως ποδηλάτης στις εκτός πόλης διαδρομές. Κόντρα αέρας.. Δεν υπάρχει θεραπείαΣυμφωνώ... Βέβαια, άμα τον έχεις στην πλάτη Άλλα κόλπα...
-
Ένα παλιό καλό ρεκόρ που είχα πριν αλλάξω ταχύτητες. Είχα κάπως 'μακρύτερων σχέσεων' κιβώτιο και έπιασα τόσο. Τώρα θέλω 15% κατηφόρα για τέτοιο πράγμα, ή ελέυθερη πτώση..
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγω στην Γλυφάδα πρέπει να βρώ ειδική διαδρομή χωρίς σκυλιά!!!!κατεβαίνεις κάτω από το ποδήλατο και προσποείσαι ότι θα αρπάξεις πέτρα.μόλις δούνε το χέρι σου να πλησιάζει το έδαφος εξαφανίζονται.
αν δεν πιάσει αυτό το κόλπο κοινώς την εχεις γ.........
φρόντισε να έχει κανα δέντρο εκεί κοντά για να ανέβεις.. -
Ουάου. Εδώ κολλάω και εγώ. Έχω ένα Ideal Hillmaster, με ρυθμιζόμενη μπροστά ανάρτηση, λάστιχα εσωτερικής χάραξης (καταλαβαίνεις το κάθε πετραδάκι στο δρόμο, φοβερή ποιότητα κύλισης, αλλά θυσιάζεις οφ -ρόουντ ικανότητα), φρένα Shimano Deore, καμία σχέση με τα δύσκολα μανήσια 'χειρόφρενα' V-brake και μια τεράστια σέλα (κατ' επιλογή) για να κάθομαι άνετα σε μεγάλες διαδρομές.Πέρσι γύρισα όλο το νομό Ξάνθης, ιδιαίτερα το καμπίσιο μέρος. Έκανα 4ωρα συνήθως και την μία και μοναδική φορά έγραψα τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων. Μέσες ωριαίες ταχύτητες θέλω να είναι από 21-23 χμ/ω.
Αυτό το καλοκαίρι ήδη σκέφτομαι τα Ξάνθη Κομοτηνή και Ξάνθη Καβάλα (και γυρισμούς αντίστοιχα ). Άντε να τελειώσουν οι εξετάσεις να βάλω μπρος.,
Επίσης, φροντίζω να παραφουσκώνω τα λάστιχα για μικρές αντιστάσεις τριβής ελαστικού και δρόμου..
Εγώ κόλησα με μια παρέα μικρός και παράτησα τα τηλεκατευθυνόμενα για το ΜΤΒ.Στην αρχή πήρα ένα φθηνό με σκελετό από chromoly και φθηνά περιφερειακά τα οποία σιγά σιγά αντικατέστησα με καλύτερα.Στο τέλος το μόνο που είχε μείνει οriginal στο ποδήλατο ήταν ο σκελετός,τα πότήρια και η μεσαία τριβή.Ολά τα άλλα είχαν αλλαχτεί!Τελικά το πούλησα στην διπλή τιμή απότι το είχα αγοράσει και πήρα ένα καλό ποδήλατο.......
¨Ενα Rocky Mountain με σκελετο αλουμινίου θερμικής κατεργασίας 7005 ανάρτηση Rockshock SL full σειρά shimano LX και φρένα XT, 11 κιλά περίπου.
Το περασμένο καλοκαίρι του έκανα γενικό σερβις και μερικές αναβαθμισούλες-καλύτερο στεφάνι πίσω , καλύτερες μανέτες φρένων και λάστιχα semislick.Αύτό που μου αρέσει είναι ότι το ποδήλατο είναι τελείως αθόρυβο ακόμη και όταν δεν κάνεις πετάλι (silent clutch γαρ) το οποίο βοηθάει και στο να μην καταπονώ τα γόνατα.Εχω βάλει και κοντεράκι φυσικά, και αυτόματα πεντάλ welgo με άξονα τιτανίου.Το συγκεκριμένο ποδήλατο το πήρα για να το κρατήσω μια ζωή.
Μέχρι τώρα του έχω κάνει πάνω από 4000 χλμ και το καλοκαίρι κάνω γύρω στα 20 χλμ την ημέρα.Το πιο μεγάλο ταξίδι ήτανε από Θεσσαλονίκη Χαλκιδική που πήρε σχεδόν μια μέρα.Τι τρέλα κουβαλούσαμε τότε-πως δεν σκοτωθήκαμε στο δρόμο.
Tι άλλο?Α όταν το πήρα όλοι μου λέγανε ότι θα μου το κλέψουνε, και μια φορά μπήκανε στο υπόγειο να μου το κλέψουνε αλλά φύγανε.Δεν ξέρω αν τους μυρίστηκε κανείς ή αν αποθαρυνθήκανε από την αλυσίδες και από τον τρόπο κλειδώματος.Το κλειδώνω από τις σωλήνες του νερού.Για αλυσίδα μία από εκείνες που κλειδώνουν τις supersport μηχανές και αλλες 2 μικρότερες για να κλειδώνω τις ρόδες και την σέλα.Αν θέλετε κάνουμε καμια τσάρκα στο Σειχ Σου προς το Σεπτέμβριο που θα φέρω το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Συμφωνώ... Βέβαια, άμα τον έχεις στην πλάτη Άλλα κόλπα...
Στην παραλία της Θεσσαλονίκης συνήθως στο πηγαιμό για Καλαμαριά έχεις πάντα θετικό άνεμο,οπότε ο γύρισμος είναι πάντα πιο δύσκολος προς κέντρο.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Αν θέλετε κάνουμε καμια τσάρκα στο Σειχ Σου προς το Σεπτέμβριο που θα φέρω το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη.
Σεπτέμβριο για εμένα δεν παίζει (μαμά πατρίδα... ). Μέχρι Αύγουστο ότι κάνουμε...
Στην παραλία της Θεσσαλονίκης συνήθως στο πηγαιμό για Καλαμαριά έχεις πάντα θετικό άνεμο
Εκεί, μία μέρα με δυνατό αέρα τερμάτισα ένα παλιό κοντέρ που είχα (και τερμάτιζε στα 80... ). Μιλάμε όμως για πολύ αέρα... Δεν λέω πως πήγα... Με τα χίλια ζόρια, αλλά άξιζε για την επιστροφή...
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;