Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ουάου. Εδώ κολλάω και εγώ. Έχω ένα Ideal Hillmaster, με ρυθμιζόμενη μπροστά ανάρτηση, λάστιχα εσωτερικής χάραξης (καταλαβαίνεις το κάθε πετραδάκι στο δρόμο, φοβερή ποιότητα κύλισης, αλλά θυσιάζεις οφ -ρόουντ ικανότητα), φρένα Shimano Deore, καμία σχέση με τα δύσκολα μανήσια 'χειρόφρενα' V-brake και μια τεράστια σέλα (κατ' επιλογή) για να κάθομαι άνετα σε μεγάλες διαδρομές.
Πέρσι γύρισα όλο το νομό Ξάνθης, ιδιαίτερα το καμπίσιο μέρος. Έκανα 4ωρα συνήθως και την μία και μοναδική φορά έγραψα τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων. Μέσες ωριαίες ταχύτητες θέλω να είναι από 21-23 χμ/ω.
Αυτό το καλοκαίρι ήδη σκέφτομαι τα Ξάνθη Κομοτηνή και Ξάνθη Καβάλα (και γυρισμούς αντίστοιχα ). Άντε να τελειώσουν οι εξετάσεις να βάλω μπρος.,
Εδιτ: Ξέχασα να αναφέρω το χειρότερο κακό που συναντώ ως ποδηλάτης στις εκτός πόλης διαδρομές. Κόντρα αέρας.. Δεν υπάρχει θεραπεία
Επίσης, φροντίζω να παραφουσκώνω τα λάστιχα για μικρές αντιστάσεις τριβής ελαστικού και δρόμου..
Εγώ κόλησα με μια παρέα μικρός και παράτησα τα τηλεκατευθυνόμενα για το ΜΤΒ.Στην αρχή πήρα ένα φθηνό με σκελετό από chromoly και φθηνά περιφερειακά τα οποία σιγά σιγά αντικατέστησα με καλύτερα.Στο τέλος το μόνο που είχε μείνει οriginal στο ποδήλατο ήταν ο σκελετός,τα πότήρια και η μεσαία τριβή.Ολά τα άλλα είχαν αλλαχτεί!Τελικά το πούλησα στην διπλή τιμή απότι το είχα αγοράσει και πήρα ένα καλό ποδήλατο.......
¨Ενα Rocky Mountain με σκελετο αλουμινίου θερμικής κατεργασίας 7005 ανάρτηση Rockshock SL full σειρά shimano LX και φρένα XT, 11 κιλά περίπου.
Το περασμένο καλοκαίρι του έκανα γενικό σερβις και μερικές αναβαθμισούλες-καλύτερο στεφάνι πίσω , καλύτερες μανέτες φρένων και λάστιχα semislick.
Αύτό που μου αρέσει είναι ότι το ποδήλατο είναι τελείως αθόρυβο ακόμη και όταν δεν κάνεις πετάλι (silent clutch γαρ) το οποίο βοηθάει και στο να μην καταπονώ τα γόνατα.Εχω βάλει και κοντεράκι φυσικά, και αυτόματα πεντάλ welgo με άξονα τιτανίου.Το συγκεκριμένο ποδήλατο το πήρα για να το κρατήσω μια ζωή.
Μέχρι τώρα του έχω κάνει πάνω από 4000 χλμ και το καλοκαίρι κάνω γύρω στα 20 χλμ την ημέρα.
Το πιο μεγάλο ταξίδι ήτανε από Θεσσαλονίκη Χαλκιδική που πήρε σχεδόν μια μέρα.Τι τρέλα κουβαλούσαμε τότε-πως δεν σκοτωθήκαμε στο δρόμο.
Tι άλλο?Α όταν το πήρα όλοι μου λέγανε ότι θα μου το κλέψουνε, και μια φορά μπήκανε στο υπόγειο να μου το κλέψουνε αλλά φύγανε.Δεν ξέρω αν τους μυρίστηκε κανείς ή αν αποθαρυνθήκανε από την αλυσίδες και από τον τρόπο κλειδώματος.Το κλειδώνω από τις σωλήνες του νερού.Για αλυσίδα μία από εκείνες που κλειδώνουν τις supersport μηχανές και αλλες 2 μικρότερες για να κλειδώνω τις ρόδες και την σέλα.
Αν θέλετε κάνουμε καμια τσάρκα στο Σειχ Σου προς το Σεπτέμβριο που θα φέρω το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη.