-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Nα πω και γω την αποψη μου για τα ποδηλατα μιας και κανω εισαγωγη ποδηλατων!!
Οι πωλησεις χρονο με τον χρονο ανεβαινουν τρομερα...
Το 2004 εκλεισε με ανοδο 28% σε σχεση με το 2003!
Φυσικα το μεγαλυτερο μεριδιο στην αγορα το εχει το mountain bike 26'.
Kανω ποδηλατο 15 λεπτα την ημερα πριν ξεκινησω για δουλεια....ψεματα τον τελευταιο καιρο δεν προλαβαινω.....φυσικο ειναι να εχουν ανεβει οι πωλησεις, εφοσον πλεον οι τιμες των ποδηλατων εχουν πεσει... πλεον ενα καλο ποδηλατο με καλα περιφερειακα για αρχαριους το παιρνεις με 400 ευρω... μεχρι πριν απο 2 χρονια περιπου, ήθελες το διπλασιο και αν...
στην αγγλια μπορεις να αγορασεις ποδηλατο (περσινο ή προπερσινο μοντελο) σε τιμή ξεφτίλας!!!!!
-
Βόλτα για Θεσσαλονικείς original mountain bikers. Απο παραλία όπου φτάνετε όπως μπορείτε ανεβαίνετε απο τον δρόμο μεταξύ Αρχαιολογικού και Βυζαντινού Μουσείου , περνάτε απο Φοιτητική Λέσχη και Μουσείο Αθλητισμού , δεξιά προς τέρμα λεωφορείων 40 Εκκλησιών , διαγώνια προς ταβέρνα Λαδάς και αριστερά χώνεστε στο δάσος. Βγαίνετε ψηλά στην άσφαλτο του Ζωολογικού κήπου και 1) επιστρέφετε απ τον ίδιο δρόμο, 2)επιστρέφετε απο άσφαλτο στις 40 εκκλησιές, 3) συνεχίζετε πιο πάνω (δεν έχω πάει). Για αρχή καλά είναι , συνολικός χρόνος περίπου 1 ώρα
-
Αν πας και πιο πάνω θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει ένα τόσο πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων και μονοπατιών που για να περάσεις από όλους μία φορά θα χρειαστείς κανένα εξάμηνο. Αν μπορείς πήγαινε με το αμάξι ως το ζωολογικό κήπο και ξεκίνα από εκεί τη βόλτα, περνώντας πάνω από τη γέφυρα του περιφερειακού.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Αν πας και πιο πάνω θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει ένα τόσο πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων και μονοπατιών που για να περάσεις από όλους μία φορά θα χρειαστείς κανένα εξάμηνο. Αν μπορείς πήγαινε με το αμάξι ως το ζωολογικό κήπο και ξεκίνα από εκεί τη βόλτα, περνώντας πάνω από τη γέφυρα του περιφερειακού.Ευχαριστώ για την πληροφορία. Μήπως υπάρχει κανένας χάρτης για εκεί πάνω? θα ήθελα να βγώ ας πούμε Χορτιάτη ή Ρετζίκι ή Θέρμη (λέμε τώρα) Υπάρχει και μία διαδρομή απο Καλοχώρι για Δέλτα Αξιού ή εκεί κοντά στο φάρο στο επονομαζόμενο 'Νησί της Αφροδίτης' με εξαιρετικό φαγητό. Το έχω κάνει με αυτοκίνητο πρίν απο 2 χρόνια και δεν θυμάμαι χιλιόμετρα. Ψήνομαι να το κάνω με ποδήλατο, Απλά πρέπει να οργανωθώ λίγο σε ζητήματα επισκευών και ανταλλακτικών που πρέπει να έχω μαζί μου. Ενδιάμεσα έχει κι άλλες ταβέρνες, οι οποίες είναι χτισμένες πάνω σε πασσάλους ξύλων . Κάτι σαν Μπάγκλαντες.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Δεν είναι ίδια η μορφολογία του εδάφους μας. Εδώ στο Ηράκλειο μόνο η παραλιακή οδός έχει τμήματα επίπεδα ή με μικρές υψομετρικές διαφορές. Αν πάρεις την εθνική ή νοτική κατεύθυνση θέλεις γερά πόδια και ανηφόρα πολύ να χορτάσεις.
Εμένα οι διαδρομές που κάνω σπάνια έχουν ισιάδα! Η θα είναι ανηφόρες (κάποιες με μεγάλη κλίση ή χαμηλή τριβή ώντας χωματόδρομοι ) ή κατηφόρες.
Συνήθως για Χ χιλιόμετρα 'βόλτας', θα κάνω περίπου +- Χ/2 χιλιόμετρα πετάλι.
Έχω τώρα τελευταία αλλάξει λίγο τη διαδρομή. Από την αποκλειστική χρήση ου παραλιακού από αεροδρόμιο έως τη ΔΕΗ και πίσω τώρα πάω από εθνική έως Γάζι ή Λινοπεράματα και επιστροφή από παραλία. Την μαζεμένη ανηφόρα την κάνω κάθε πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά. Βέβαια προς το παρόν είμαι σχεδόν αποκλειστικά ασφάλτηνος. Έχεις να προτείνεις κάποια διαδρομή κοντά στα μέρη που αναφέρω με έμφαση κοντά στην Αλικαρνασσό;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Έχεις να προτείνεις κάποια διαδρομή κοντά στα μέρη που αναφέρω με έμφαση κοντά στην Αλικαρνασσό;Θα σε απογοητευσω. Η ακτίνα δράσης μου περιορίζεται στη περιοχή Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα πιάνω λίγο από δήμο Αρκαδίου και αρκετά
περισσότερο από δήμο Γεροποτάμου. Βέβαια η ακτίνα δράσης μου συνέχεια μεγαλώνει, αλλά 'περιορίζεται' γενικά στη συγκεκριμένη γεωγραφικά τοποθεσία μιας και το εξορμητήριο βρίσκεται εκεί.Από το Ηράκλειο δεν έχω ιδέα!
Γενικά πάντως όσο πιο κοντά στη φύση είναι οι διαδρομές τόσο το καλύτερο!Λυπαμαι που δε βοήθησα.
-
Καλά μην το παίρνεις κατάκαρδα!!!!
Το καλύτερο θα είναι όταν φέρεις το ποδήλατο στο Ηράκλειο να βρούμε όλοι μαζί καλές διαδρομές. -
Στην 1821, απέναντι απ' τα ψαράδικα, έχει στη βιτρίνα ένα απίστευτο ποδήλατο που το έχω ερωτευτεί! IDEAL, κάνει περίπου 650 Ε αν δεν κάνω λάθος, αλλά έχει αλουμινένιο σκελετό, Shimano φρένα και ταχύτητες, υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός-πίσω, 26 σχέσεις (αυτό είναι κιβώτιο, όχι μ@λ@κίες) και ανάρτηση εμπρός. Μιλάμε είναι έργο τέχνης παιδιά! Βασικά ο τύπος κάνει δόσεις και το σκέφτομαι, αλλά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω ως έξοδο, αφού έχω ποδήλατο που δεν έχει φάει τα λεφτά του ακόμα. Ξέρει κανείς αν μπορώ να το σκοτώσω κάπου; Δεν εννοώ να το σκοτώσω εντελώς γιατί αξίζει αρκετά, αλλά να το πουλήσω εν πάση περιπτώσει. Την τιμή τη συζητάω γιατί κι εγώ δεν ξέρω τι παίζει με μεταχειρισμένα. Το έχω αγοράσει το 95 περίπου, 140 χιλιάδες τότε, IDEAL από χρωμομόλυβδο, Shimano φρένα-ταχύτητες, 21 σχέσεις, επιλογείς ταχυτήτων με 2 κουμπάκια, ένα για πάνω κ ένα για κάτω, ζάντες αλουμινίου, χωρίς αναρτήσεις. Τα 10 χρόνια δεν είναι αντιπροσωπευτικό της χρήσης του, γιατί στην ουσία έχει κυκλοφορήσει για 6 χρόνια περίπου. Το είχα ως φοιτητής και όταν ήμουν 1-2 λυκείου.
-
Πες βρε Νάσο και πόσα θέλεις να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Στην Μονάδα βλέποντας με να πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα με το ποδήλατο ορισμένοι έχουν ζηλέψει και ψάχνονται τουλάχιστον στα λόγια, για την πράξει δεν γνωρίζω ακόμα.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Στην 1821, απέναντι απ' τα ψαράδικα, έχει στη βιτρίνα ένα απίστευτο ποδήλατο που το έχω ερωτευτεί! IDEAL, κάνει περίπου 650 Ε αν δεν κάνω λάθος, αλλά έχει αλουμινένιο σκελετό, Shimano φρένα και ταχύτητες, υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός-πίσω, 26 σχέσεις (αυτό είναι κιβώτιο, όχι μ@λ@κίες) και ανάρτηση εμπρός. Μιλάμε είναι έργο τέχνης παιδιά! Βασικά ο τύπος κάνει δόσεις και το σκέφτομαι, αλλά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω ως έξοδο, αφού έχω ποδήλατο που δεν έχει φάει τα λεφτά του ακόμα. Ξέρει κανείς αν μπορώ να το σκοτώσω κάπου; Δεν εννοώ να το σκοτώσω εντελώς γιατί αξίζει αρκετά, αλλά να το πουλήσω εν πάση περιπτώσει. Την τιμή τη συζητάω γιατί κι εγώ δεν ξέρω τι παίζει με μεταχειρισμένα. Το έχω αγοράσει το 95 περίπου, 140 χιλιάδες τότε, IDEAL από χρωμομόλυβδο, Shimano φρένα-ταχύτητες, 21 σχέσεις, επιλογείς ταχυτήτων με 2 κουμπάκια, ένα για πάνω κ ένα για κάτω, ζάντες αλουμινίου, χωρίς αναρτήσεις. Τα 10 χρόνια δεν είναι αντιπροσωπευτικό της χρήσης του, γιατί στην ουσία έχει κυκλοφορήσει για 6 χρόνια περίπου. Το είχα ως φοιτητής και όταν ήμουν 1-2 λυκείου.η 24 σχέσεις θα έχει ή 27.
26 είναι λίγο αδύνατοτο δικό σου αν είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να το δώσεις γύρω στα 150 ευρώ σε κανα νέοπα
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Στην 1821, απέναντι απ' τα ψαράδικα, έχει στη βιτρίνα ένα απίστευτο ποδήλατο που το έχω ερωτευτεί! IDEAL, κάνει περίπου 650 Ε αν δεν κάνω λάθος, αλλά έχει αλουμινένιο σκελετό, Shimano φρένα και ταχύτητες, υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός-πίσω, 26 σχέσεις (αυτό είναι κιβώτιο, όχι μ@λ@κίες) και ανάρτηση εμπρός. Μιλάμε είναι έργο τέχνης παιδιά! Βασικά ο τύπος κάνει δόσεις και το σκέφτομαι, αλλά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω ως έξοδο, αφού έχω ποδήλατο που δεν έχει φάει τα λεφτά του ακόμα. Ξέρει κανείς αν μπορώ να το σκοτώσω κάπου; Δεν εννοώ να το σκοτώσω εντελώς γιατί αξίζει αρκετά, αλλά να το πουλήσω εν πάση περιπτώσει. Την τιμή τη συζητάω γιατί κι εγώ δεν ξέρω τι παίζει με μεταχειρισμένα. Το έχω αγοράσει το 95 περίπου, 140 χιλιάδες τότε, IDEAL από χρωμομόλυβδο, Shimano φρένα-ταχύτητες, 21 σχέσεις, επιλογείς ταχυτήτων με 2 κουμπάκια, ένα για πάνω κ ένα για κάτω, ζάντες αλουμινίου, χωρίς αναρτήσεις. Τα 10 χρόνια δεν είναι αντιπροσωπευτικό της χρήσης του, γιατί στην ουσία έχει κυκλοφορήσει για 6 χρόνια περίπου. Το είχα ως φοιτητής και όταν ήμουν 1-2 λυκείου.
η 24 σχέσεις θα έχει ή 27.
26 είναι λίγο αδύνατοτο δικό σου αν είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να το δώσεις γύρω στα 150 ευρώ σε κανα νέοπα
μαλλον 150 ειναι πολλα αν σκεφτεις οτι βρηκα καινουργιο ideal με 240 ευρω που εχει 21 ταχ, μπροστινη αναρτηση και V-brakes...
-
27 ρε παιδιά, με συγχωρείτε... Γ@μ$#@ πληκτρολόγιο, τόσα κουμπάκια, τόσο κοντά μεταξύ τους, τόσο πρησμένα δάαχτυλα και κανένας να σου πει ότι έχεις κάνει μαλακία πριν τη δουν όλοι... Άτιμη κοινωνία, άτιμα μηχανήματα του διαβόλου, άτιμη αγκίλωση που δεν με αφήνει να γράψω...
Λοιπόν, δεν υπάρχει 'θέλω'... Πρώτα απ' όλα δεν ξέρω αν θέλω. Απλά έχω ερωτευτεί το άλλο... Όμως τα λεφτά είναι way too much για ποδήλατο. Ακόμα και να τα έχει κάποιος, αξίζει να τα δώσει; Πάντως 150 κι εγώ νομίζω ότι είναι πολλά για παλιάς τεχνολογίας μεταχειρισμένο! Με 250 παίρνεις καινούριο full extra απλώς χωρίς υδραυλικά και αλουμινένιο σκελετό. Είπαμε, μην τρελαθούμε κιόλας...
-
ανάλογα με τα γούστα του καθενός και την τσέπη του.650 ευρώ δεν τα βρίσκω πολλά για κάποιον που κάθεται και ασχολείται και δεν το θέλει απλά για βόλτα στο πλακόστρωτο της παραλίας.
Από εκεί και πέρα τα Ideal είναι mainstream ποδήλατα και πάντα πιο βαριά από τους ανταγωνιστές τους στην ίδια τιμή.
Είναι τίμιο ποδήλατο,με καλή υποστήριξη αλλα ως εκεί.Αν θέλεις κάτι παραπάνω θα ππρέπει να δεις από Αμερική μεριά.
Ολοι οι σκελετοί αλουμινίου δεν είναι το ίδιο.Υπάρχει το 7005,το 6061 Τ6 και άλλα,παίζει ρόλο η ποιότητα των κολήσεων κτλ.
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση ποδηλάτου με χρωμομολυβδαίνιο σκελετό να είναι καλύτερος από άλλο με αλουμινίου σκελετό.
Τώρα με τις αναρτήσεις και τα μπιχλιμπίδια να μην εντυπωσιάζεστε.Λίγες είναι οι καλές εταιρείες και οι καλές αναρτήσεις είναι ακριβές.Θυμάμαι όταν ασχολούμουνα πιο παλιά οι καλές αναρτήσεις είχανε από 100000 δρχμ και πάνω.Τώρα ίσως έχουν πέσει οι τιμές,αλλά δεν νομίζω
-
Λες να κρατήσω δηλαδή το παλιό μου; Το σκέφτομαι ειλικρινά για τον εξής λόγο κυρίως:
Αυτή τη στιγμή το ποδήλατο κάθεται στο σπίτι μου. Είμαι στη φάση να το ξαναπιάσω. Οπότε, right now καινούριο δεν μου χρειάζεται. Το πιάνω και αν αργότερα δω ότι αξίζει η επένδυση το παίρνω. Πάντως απ' το χρωμομόλυβδο δεν έχω κανένα παράπονο. Το βάρος του είναι πολύ άνετο ακόμα και αν θες να το πάρεις στην πλάτη και η αντοχή του δεν με έχει προδώσει ως τώρα. Ακόμα και με 2 άτομα διαδρομές μέσα στην πόλη... (Ναι, το έκανα παλιότερα και αυτό).Αυτό για τις κατηγορίες αλουμινίου δεν το ήξερα. Αν και μάλλον θα έπρεπε να το φαντάζομαι.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Λες να κρατήσω δηλαδή το παλιό μου; Το σκέφτομαι ειλικρινά για τον εξής λόγο κυρίως:
Αυτή τη στιγμή το ποδήλατο κάθεται στο σπίτι μου. Είμαι στη φάση να το ξαναπιάσω. Οπότε, right now καινούριο δεν μου χρειάζεται. Το πιάνω και αν αργότερα δω ότι αξίζει η επένδυση το παίρνω. Πάντως απ' το χρωμομόλυβδο δεν έχω κανένα παράπονο. Το βάρος του είναι πολύ άνετο ακόμα και αν θες να το πάρεις στην πλάτη και η αντοχή του δεν με έχει προδώσει ως τώρα. Ακόμα και με 2 άτομα διαδρομές μέσα στην πόλη... (Ναι, το έκανα παλιότερα και αυτό).Αυτό για τις κατηγορίες αλουμινίου δεν το ήξερα. Αν και μάλλον θα έπρεπε να το φαντάζομαι.
εκανα μια ερευνα αγορας για νεο ποδηλατο καθωε το δικο μου ειναι πολυ παλιο και το βασικο: μου ειναι πλεον μικρο...!
βρηκα sector σχετικα ελαφρύ, με ενα μέτριο πηρουνι με ελαστομερη και ελατήριο με 2 ρυθμίσεις (τις οποιες και δε θυμαμαι) shimano περιφερειακα και v-brake 290 ευρω.. .
βεβαια βρηκα και ενα Ideal Hillmaster με ακομα καλυτερο πηρουνι και ακομα καλυτερα περιφερειακα shimano 450 και το σκεφτομαι και αυτο.,..
στην τιμή δεν εχω συνυπολογίσει πεταλια και παππουτσια, κρανος, βερμουδα και ................ σχάρα για το αυτοκινητο
παρεπιπτοντως θα βρεθει κανεις απο αθηνα να ερχεται μαζι μου στις προπονησεις;;;
-
Αν δεν πηγαίνετε σε χώμα γιατί δεν κοιτάτε και καμιά κούρσα;
Είναι αρκετά πιο ελαφριές απο τα Mtb. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά μην το παίρνεις κατάκαρδα!!!!
Το καλύτερο θα είναι όταν φέρεις το ποδήλατο στο Ηράκλειο να βρούμε όλοι μαζί καλές διαδρομές.Το να φέρω το ποδήλατο λίγο δύσκολο. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αγοράσω 2ο ποδήλατο μιας και δε μπορώ να φανταστώ το να πηγαίνω χωριό και να μην έχω την δυνατότητα (χτύπα ξύλο) να κάνω ποδήλατο. Μπρρρρρ....
Άσε που αυτό περιέχει και 'γραφειοκρατικές' δυσκολίες. Εδώ δεν βλέπουν με καλό μάτι οι γονείς μου όταν θα πάρω το ποδήλατο (το παλιό το τάρταλο ) να κατέβω για δουλειά κάτω στα Χανιά ή για βόλτα! Ένα δίκιο το έχουν δε λέω με αυτά που συμβαίνουν στις πόλεις και στους δρόμους γενικότερα...
Έπρεπε να δεις την αντίδραση της μητέρας μου όταν είπα 'Τώρα μπορώ να κάνω βόλτες και στα Χανιά!!!'.
ΥΓ. Βέβαια επειδή πάντα μου τριγυρνάνε τέτοιες σκέψεις στο μυαλό περί ποδηλατικών βολτών (και το ποδήλατο στο χωριό τα τελευταία 4-5 χρόνια στο πλαισιο αυτό εντάσσεται :wink) ποτέ δε ξέρεις!
-
Πρός Θεσσαλονικείς κουρσάκηδες , άνω των 30 ετών την Κυριακή 12 Ιουνίου αγώνας δρόμου, ανάβαση Χολομώντα. Για τα μέλη τιμή 15 ε , εκκίνηση απο Νέα Ραιδεστό 11 η ώρα . Εγγραφές 10 με 10 και μισή. Μέχρι Παλαιόκαστρο πηγαίνουν όλοι μαζί και μετά είναι 12 χλμ ανάβαση. Καλό είναι να έχετε και αυτοκίνητο συνοδείας για νερό , περίπτωση βλάβης κτλπ αλλά και για να σας επιστρέψει. τηλ επικοινωνίας 6942021219
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Καλό είναι να έχετε και αυτοκίνητο συνοδείας για νερό , περίπτωση βλάβης κτλπ αλλά και για να σας επιστρέψει.Ε; Αυτοκίνητο να μάς επιστρέψει από ανάβαση; Γιατί;;;
Αφού η κατάβαση είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα με το ποδήλατο. Τελείως ξεκούραστο, μόνο ένα φρένο πρέπει να πατάς πότε-πότε.
-
Συνειδητοποιώντας ότι η φυσική μου κατάσταση είχε πιάσει πάτο και επειδή φοβάμαι ότι κινδυνεύω να σπάσω κανένα πόδι σε καμία κατάβαση με το σκι, ή σε καμία προσγείωση με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, τον τελευταίο καιρό έψαχνα εναγωνίως ένα σπορ που να μπορώ να το κάνω ανεξαρτήτως καιρού και κοντά στο σπίτι μου.
Προχτές λοιπόν αγόρασα και εγώ το πρώτο μου ποδήλατο μετά από 23+ χρόνια ( ) και αφού τα έσκασα κανονικότατα για ένα MTB της GT το πήρα για τις πρώτες διστακτικές πενταλιές στους παράπλευρους δρόμους. Συμπεράσματα:
-
Ακόμα πονάνε τα μαλακά μου μόρια!
-
Έχω πάρα πολύ δουλειά μπροστά μου μέχρι να μπορέσω να πω ότι θα μπορώ να βγάζω άνετα αρκετά χιλιόμετρα.
-
Όταν όλη η γειτονιά έχει συνηθίσει να σε βλέπει να περνάς με αυτοκίνητο και ξαφνικά σκας μύτη με ποδήλατο, κράνος και γαντάκια χωρίς δάχτυλα πέφτει πολύ γέλιο.
-
Έφαγα ήδη την πρώτη μου τούμπα με τα γ@μ#μ$ν@ πεντάλ που απελευθερώνουν μόνο διαγώνια.
-
Αν πρόκειται να πέσεις σαν σακί με πατάτες μες την μέση του δρόμου, είναι καλύτερα να μην το κάνεις όπως εγώ μπροστά από το μοναδικό καφέ του Ελληνικού που μαζεύει κόσμο και κυρίως μαθητές σου.
-
Φίλοι που είναι φανατικοί ποδηλάτες απειλούν να με πάρουν μαζί τους το Σάββατο στα βασιλικά για την πρώτη μου διαδρομή εκτός δρόμου, όπου και προβλέπεται να αφήσω την τελευταία μου πνοή, αφού τους άκουσαν να μιλάνε για μια «μικρή» διαδρομή 20 χιλιομέτρων…
-
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;