-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Το σημαντικότερο πρόβλημα , το νερό. Είχα μόνο εκείνο το μπουκαλάκι πού μπαίνει στη θήκη του σκελετού. Πως στην ευχή να κουβαλήσω περισσότερο νερό?
Μία απλή λύση: Σακίδιο πλάτης, στο οποίο θα έχεις ένα μεγάλο μπουκάλι, το οποίο πριν φύγεις θα έχει μπει στην κατάψυξη για λίγο...
Εναλλακτικά, μία διαδρομή στην πόλη που να έχει περίπτερα.
Πότε θα μαζευτούμε όλοι οι 4ΤF - συνφορουμίτες, να κάνουμε καμμία βόλτα;
Κάτι φίλοι μου πήγαν και στη συνάντηση των φίλων του ποδηλάτου. Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί τρελαμένοι, και όσο πάνε πληθαίνουν..
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
..............Πότε θα μαζευτούμε όλοι οι 4ΤF - συνφορουμίτες, να κάνουμε καμμία βόλτα;
Για αρκετούς συνφορουμίτες (βλ. και ψηφοφορία για ηλικίες! ) κάτι τέτοιο θα ήταν 'μοιραίο'!!!
-
Προχτες την έκανα την τρέλλα. Ανάληψη Ασβεστοχώρι με το ΜΤΒ. Έκανα 2,5 ώρες να πάω και 1 ώρα να γυρίσω καθότι κατήφορος. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. και κατέβαινα και κατέβαινα και κατέβαινα........ Ανεβαίνοντας αρκετό ζόρι, τρείς φορές σταμάτησα μη αντέχοντας άλλο και τρείς φορές ξεκίνησα προς τα πάνω , ανανεωμένος. Το σημαντικότερο πρόβλημα , το νερό. Είχα μόνο εκείνο το μπουκαλάκι πού μπαίνει στη θήκη του σκελετού. Πως στην ευχή να κουβαλήσω περισσότερο νερό? Δεν έχω κοντέρ και υπολόγισα τα χλμ σε περίπου 15. Ξέρει κανείς?
Και δεν είναι μόνο οτι το κανεις , είναι και ότι μετά σου ανοίγεται η όρεξη και για παραπάνω. Τώρα σκέφτομαι Πανόραμα Πλατανάκια Κισσός και απο εκεί Θέρμη στο φράγμα. Περιττό να πώ ότι γυρνώντας ένοιωθα σαν να γυρνούσα απο το Παρίσι Ντακάρ με ΚΤΜ!!!!μπορείς να αγοράσεις σακίδιο camelback, το οποίο χωράει 1.5-2 λίτρα νερό.
Εναλλακτικά, 2 βάσεις για μπουκαλάκια στο ποδήλατο αντί για 1,και 1 μπουκαλάκι στις θήκη στην πλάτη αν έχει ποδηλατική μπλούζα... -
Προχτες την έκανα την τρέλλα. Ανάληψη Ασβεστοχώρι με το ΜΤΒ. Έκανα 2,5 ώρες να πάω και 1 ώρα να γυρίσω καθότι κατήφορος. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. και κατέβαινα και κατέβαινα και κατέβαινα........ Ανεβαίνοντας αρκετό ζόρι, τρείς φορές σταμάτησα μη αντέχοντας άλλο και τρείς φορές ξεκίνησα προς τα πάνω , ανανεωμένος. Το σημαντικότερο πρόβλημα , το νερό. Είχα μόνο εκείνο το μπουκαλάκι πού μπαίνει στη θήκη του σκελετού. Πως στην ευχή να κουβαλήσω περισσότερο νερό? Δεν έχω κοντέρ και υπολόγισα τα χλμ σε περίπου 15. Ξέρει κανείς?
Και δεν είναι μόνο οτι το κανεις , είναι και ότι μετά σου ανοίγεται η όρεξη και για παραπάνω. Τώρα σκέφτομαι Πανόραμα Πλατανάκια Κισσός και απο εκεί Θέρμη στο φράγμα. Περιττό να πώ ότι γυρνώντας ένοιωθα σαν να γυρνούσα απο το Παρίσι Ντακάρ με ΚΤΜ!!!!Geiaa!
Επειδή συχνά βγαίνω βόλτες κατα Σέιχ Σου-Ασβεστοχώρι-Εξοχή μεριά μπορούμε να πάμε και παρέα αν θες. Αλλά συνήθως ανεβαίνω απο χώμα και καμια φορά επιστρέφω από άσφαλτο. ΜΤΒ και τα μυαλά στα κάγκελα δηλαδή. Μονοπάτια και πάει λέγοντας. Συχνά βγαίνουμε και μεγαλούτσικη παρέα, καμιά φορά μέχρι και 7-8 άτομα. Αν ενδιαφέρεσαι σφύρα. Όλοι οι καλοί χωράνε!Έχω και κοντεράκι ,οπότε μπορούμε να μετρήσουμε όποια απόσταση θες.Για τη διαδρομή που λες, αν πήγες και γύρισες από χώμα τότε πρέπει να είναι 25-30km! Από άσφαλτο δεν ξέρω,εξαρτάται από που ανέβηκες. Για νερό ή λύση είναι όπως είπαν τα παιδιά 2 παγούρια ή camelback. Επίσης ανεβαίνοντας προς Ασβεστοχώρι μέσω χώματος υπάρχει μια πηγή με καθαρό νερό. Αυτή είναι που μας έχει σώσει! Που να κουβαλάμε 2 παγούρια τώρα.... Περιμένω pm αν θες κι άλλες ινφο ή ότι άλλο σχετικό με ποδήλατο! C YA
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://web.telia.com/~u46223147/HPbus/index.htmlΣαν ιδέα είναι καλή αλλά 2.5 τόνοι είναι πολλοί.Αντιστοιχούν 80 κιλά στον καθένα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
..............
Πότε θα μαζευτούμε όλοι οι 4ΤF - συνφορουμίτες, να κάνουμε καμμία βόλτα;
Για αρκετούς συνφορουμίτες (βλ. και ψηφοφορία για ηλικίες! ) κάτι τέτοιο θα ήταν 'μοιραίο'!!!
Μπα, Νικο μη το λες.
Οταν πηγαμε στου Λαμπη (περσυ,προπερσυ ?) ανεβηκα στο ποδηλατο του γιου του και εκανα 50 (ολογραφως πενηντα ) μετρα και η κραμπα και στις δυο γαμπες τωρα πια περασε.
Οποτε,δηλωνω συμμετοχη αν μου βρητε τετρατροχο ποδηλατο.( Αντι για νερο μπορω να κουβαλαω μπουκαλα οξυγονου ?) -
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=35894
Μπράβο η Καρδίτσα!!!
-
Η πόλη της Καρδίτσας πρωτοπόρησε και έχει προχωρήσει στην δημιουργία λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτων μήκους επτά χιλιομέτρων οι οποίες λειτουργούν στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων. Αυτή η κίνηση ευελπιστούν οι τοπικοί φορείς να βρει ανταπόκριση. *
Αθήνα, πότε;;;
-
-
Χρησιμοποιώ καθημερινά για να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο στην πάτρα.
γύρα στα 20 χλμ πηγαινε-ελα + τα μεσα στην πόλη!Αυτο που έχω να παρατηρήσω είναι οι δρόμοι της πάτρας ΑΠΑΙΤΟΥΝ mountain ! Πολύυυυυυ λακούβα!
Τράκαρα και με εναν ταρίφα που το κοκάλωσε! (δεν έφταιγε, του πετάχτηκε άλλος)Επίσης οι γυναίκες έχουν τραγικό πρόβλημα στο να προσπεράσουν ποδήλατο! Ή θα κάτσουν μισή ώρα πίσω σου ενώ χωράει να περάσει τριαξονικό ή θα σε γράψουν κανονικά και θα περάσουν στον πόντο! Είναι απίστευτο!
Επίσης για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν μπορούν να μείνουν στην ίδια ευθεία με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στο μποτιλιάρισμα!
Τέλος γυναίκες και σκουτεράκια: γιατί κοπέλα μου κάθεσαι ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα και όχι μόνο τρως τα καυσαέρια στην μούρη, αλλά εμποδίζεις και τα υπόλοιπα δίκυκλα να περάσουν?????Σκηνικό: Αποφασίζω να πάω από Πατρα Ψαθόπυργο.... Όλα ωραία και καλά φτάνω ψαθόπυργο (24 χλμ απόσταση) και βρίσκω κάτι φίλους που είχαν πάει για καφε... Το παίρνει ο ένας να το πάει βολτα και σκάει το λάστιχο σε πεζοδρόμιο!!!! Δεν είχα μπάλωμα μαζί ούτε και τα βενζινάδικα! Στο αμάξι των φίλων δεν χώραγε και τελικά το κλείδωσα εκεί και γυρίσαμε το βράδυ με άδειο το αυτοκίνητο και το μαζέψαμε....
-
Μια και αναφέρθηκε λάστιχο χωρίς μπάλωμα ή άλλη δυνατότητα επισκευής δεν μπορούμε να βάλουμε Fast σε ελαστικό ποδηλάτου ή θα γίνει σαν πέτρα; Το έχει δοκιμάσει κανένας;
Σήμερα είχαμε κανονίσει την πρώτη εξόρμηση παρέα με τον Νάσο αλλά δυστυχώς μια γαστρεντερίτιδα τον κράτησε καθηλωμένο σπίτι και εμένα να κάνω ξανά τη βόλτα μόνος μου. Πάντως εκτός του Νάσο ψήνεται και ο Παύλος οπότε ελπίζω σε καλή παρέα σύντομα.
Πατερούλη DAP καλό θα ήταν εκτός από τετράτροχο το ποδήλατο να είναι και διθέσιο για να πάρεις μαζί και την νοσοκόμα. Μερικές έχω ακούσει σε ξανά νιώνουν!!
-
Δεκτή η πρόταση stefanos 147, μόλις ανέβω Θεσσαλονίκη θα ειδοποιήσω για συνάντηση. Τώρα γράφω απο ιντερνετ καφέ στα Τρίκαλα. Μήπως γράφεις και στο cyclist.gr? Έγινα μέλος αλλά ακόμη δεν έχω γράψει τίποτα.
-
Μία ερώτηση. Υπάρχουν ειδικά 'εργαλεία' για το καθαρισμό του ποδηλάτου σε ποιο δύσκολα σημεία ή 'αυτοσχεδιάζω'?
Προς dimitrios: Με έιχες ρωτήσει στο παρελθόν τι μάρκα ανάρτησης έχω. Πήγα στο χωριό (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και η ανάρτησή μου γράφει ZOOM aluminum
Επίσης το δισκόφρενο (το μπροστινό γιατί πίσω δεν έχω) είναι promax και γράφει πάνω τον αριθμό 160, -
Ο χρήστης avel έγραψε:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_news.asp?category_id=27&NEWS_DATA_ID=35894Μπράβο η Καρδίτσα!!!
-
Η πόλη της Καρδίτσας πρωτοπόρησε και έχει προχωρήσει στην δημιουργία λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτων μήκους επτά χιλιομέτρων οι οποίες λειτουργούν στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων. Αυτή η κίνηση ευελπιστούν οι τοπικοί φορείς να βρει ανταπόκριση. *
Αθήνα, πότε;;;
Πω πω! Και εγώ θέλω!!!! Αλλά στα Χανιά ή στο Ηράκλειο χλωμό το βλέπω...
-
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Μία ερώτηση. Υπάρχουν ειδικά 'εργαλεία' για το καθαρισμό του ποδηλάτου σε ποιο δύσκολα σημεία ή 'αυτοσχεδιάζω'?Προς dimitrios: Με έιχες ρωτήσει στο παρελθόν τι μάρκα ανάρτησης έχω. Πήγα στο χωριό (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και η ανάρτησή μου γράφει ZOOM aluminum
Επίσης το δισκόφρενο (το μπροστινό γιατί πίσω δεν έχω) είναι promax και γράφει πάνω τον αριθμό 160,Το έφερες τουλάχιστον μαζί σου η το άφησες ξανά στο χωριό; Από ότι φαίνεται θα κάνουμε το γκρουπάκι για μικρές ή μεγάλες βόλτες έστω και ασφάλτινες για αρχή.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μία ερώτηση. Υπάρχουν ειδικά 'εργαλεία' για το καθαρισμό του ποδηλάτου σε ποιο δύσκολα σημεία ή 'αυτοσχεδιάζω'?
Προς dimitrios: Με έιχες ρωτήσει στο παρελθόν τι μάρκα ανάρτησης έχω. Πήγα στο χωριό (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και η ανάρτησή μου γράφει ZOOM aluminum
Επίσης το δισκόφρενο (το μπροστινό γιατί πίσω δεν έχω) είναι promax και γράφει πάνω τον αριθμό 160,Το έφερες τουλάχιστον μαζί σου η το άφησες ξανά στο χωριό; Από ότι φαίνεται θα κάνουμε το γκρουπάκι για μικρές ή μεγάλες βόλτες έστω και ασφάλτινες για αρχή.
Αν ήταν να το φέρω δεν θα το έφερνα τώρα αφού ο χρόνος πλέον παραμονής μου στο Ηράκλειο μετράει αντίστροφα!
Και άλλωστε στο χωριό θα μείνω για πάνω από ένα μήνα (ελπίζω) και θα ήταν αδύνστο να μην έχω το ποδήλατο εκεί! -
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Μία ερώτηση. Υπάρχουν ειδικά 'εργαλεία' για το καθαρισμό του ποδηλάτου σε ποιο δύσκολα σημεία ή 'αυτοσχεδιάζω'?Προς dimitrios: Με έιχες ρωτήσει στο παρελθόν τι μάρκα ανάρτησης έχω. Πήγα στο χωριό (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και η ανάρτησή μου γράφει ZOOM aluminum
Επίσης το δισκόφρενο (το μπροστινό γιατί πίσω δεν έχω) είναι promax και γράφει πάνω τον αριθμό 160,Στα σημεία πού χρειάζονται λίπανση δηλ. γρανάζια αλλυσίδα και σχετικούς μηχανισμούς χρησιμοποιούμε πινέλλο που το έχουμε βουτήξει σε βενζίνη την οποία έχουμε βάλει σε μισό κομμένο μπουκάλι νερού. Βουτάμε και πλένουμε μέχρις ότου φύγει το παλιό λάδι και τα χώματα. Μετά πλένουμε το ποδήλατο με σφουγγάρι βουτηγμένο σε σαπούνι και νερό ,εκτός φυσικά απο τα ανωτέρω λιπαινόμενα μέρη , κατόπιν ξεπλένουμε και αφου τραβήξουν τα νερά λιπαίνουμε με λάδι Νο 10.
-
Πως πάει; κάνετε καθόλου ποδήλατο τώρα που κλείνουν και οι δουλείες;
Το κακό είναι οτι με τη ζέστη μόνο το βράδυ μπορείς να βγεις έξω. -
Πριν καμια 10αρια μέρες κατέβηκα με το ποδήλατο από την Παλλήνη στα Εξάρχεια και πίσω. Κατεβηκα σε 25 λεπτά και ανέβηκα σε 40! Προς το παρών πηγαίνω στον Υμηττό σε δασικούς δρόμους και κάνω καμια 25κμ τη φορά@!!!!
-
Λοιπόοοννν... Δροσούλα χτες το απόγευμα, πήρα μετά από αρκετό καιρό το ποδήλατό μου να κάνω καμιά διαδρομή. Το δρομολόγιο από το γήπεδο της Καλλιθέας προς παραλία, βόλτα στην παραλιακή μέχρι όπου μου βγει και πίσω (δυστυχώς με την ανηφόρα στην επιστροφή ). Αποτέλεσμα 18 χλμ με 22 ΧΑΩ μέση ωριαία, αριθμοί που απέχουν πάρα πολύ από τα παλιά μου στάνταρντς... Θέλω δουλειά ακόμα...
Πάντως το ευχαριστήθηκα. Γλυκειά κούραση.
-
Πήγα το σ/κ στο άλσος συγγρού για ελαφρά μονοπάτια και χωματόδρομους. Ο καιρός βοήθησε γιατι είχε δροσιά και ήταν πολύ όμορφα!!!
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;