-
Τό τέλος τής στρατιωτικής θητείας,είναι η αρχή τής 'κανονικής' υπόλοιπης ενήλικης ζωής σου.
μέ τό πού τελειώνει ο στρατός,αρχίζουν τα...''παλούκια'. -
Θα συμφωνήσω με όσα έγραψε ο Manosk.
Πήγα στα 18 για 22 μήνες, και μετά ξεκίνησα πάλι από την αρχή. Όσο για το διάβασμα, ξαναπήγα σχολή στα 28 κα τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου τώρα, σχεδόν 42. Στα 18 έχεις αντοχές, ανοχές και 'χαβαλέδικη' αντιμετώπιση καταστάσεων που αργότερα δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον μειώνεται.
Όσο για το θέμα περαιτέρω μείωσης της θητείας στο μέλλον, το βλέπω πολύ δύσκολο με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Να ψάξεις και το θέμα της θητείας με 'δόσεις' όπως έγραψε ο giatros. Σκέψου: το χειμώνα φοιτητής και το καλοκαίρι φαντάρος. Δεν μου φαίνεται άσχημο να τα προχωράς παράλληλα! -
Ο χρήστης apav έγραψε:
(Παντως αν δεν με παρουν στα μεταπτυχιακα φέτος, απο σεπτεμβριο με βλέπω τριεθνες)
Τι είναι τριεθνές;
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
(Παντως αν δεν με παρουν στα μεταπτυχιακα φέτος, απο σεπτεμβριο με βλέπω τριεθνες)
Τι είναι τριεθνές;
Συνορα Τουρκιας Ελλαδας και Βουλγαρίας.... Σκοπιά κτλ κτλ κτλ
(Κοινώς αμα δεν με πάρουν στο μεταπτυχιακό θα αρχίσει το γ*(@σι!)
-
Μην είσαι χαζός ρε! Πρώτος χρόνος μετά από πανελλαδικές, εσύ θα πας στους καραβανάδες?!
Άσε που όταν θα τελειώσεις πανεπιστήμιο, η θητεία θα έχει μειωθεί κι άλλο -
Ο χρήστης apav έγραψε:
Τι είναι τριεθνές;
Σύνορα Ελλάδος Τουρκίας και Βουλγαρίας....
Με λίγα λόγια αν δεν με πάρουν στο μεταπτυχιακό την γ@#@α!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τι είναι τριεθνές;
Στην πινέζα
Και στο Λαγό καλά ειναι!!!
Νομίζω ότι καλύτερα είναι να τελειώσεις τη σχολή σου πρώτα και μετά να πας φαντάρος... Αλλιώς θα βγεις από το κλίμα του πανεπιστημίου και θα είναι δύσκολο να ξαναμπείς.. Καλύτερα συγκεντρώσου λίγο παραπάνω στα μαθήματά σου, κοίταξε να τελειώσεις στην ώρα σου και βλέπεις... -
Εγώ θα σου έλεγα να δεις πρώτα που θα περάσεις. Αν μπορείς να υπηρετήσεις στην ίδια πόλη είναι ιδανικό να τα κάνεις ταυτόχρονα. Αν έχεις πραγματικό ενδιαφέρων και θέλεις να γλιτώσεις εξάμηνο ο στρατός σου δίνει πολλές κενές ώρες που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Έχω πολλά παραδείγματα να αναφέρω φαντάρων που έκαναν θαύματα διαβάζοντας εντός στρατοπέδου μια και δεν είχαν επηρεασμούς που τους αποσπούσαν από αυτό. Θέλει όμως μεγάλη θέληση γιατί η γενικότερη σπαρίλα και εν γένει η νοοτροπία του φαντάρου δεν συνηγορούν για μελέτη.
Ακόμα και το σώμα που θα υπηρετήσεις παίζει σημασία. Βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου, βλέποντας πόσο αποφασισμένος είσαι και μετά αποφάσισε. -
Εγώ θα σου έλεγα να δεις πρώτα που θα περάσεις. Αν μπορείς να υπηρετήσεις στην ίδια πόλη είναι ιδανικό να τα κάνεις ταυτόχρονα. Αν έχεις πραγματικό ενδιαφέρων και θέλεις να γλιτώσεις εξάμηνο ο στρατός σου δίνει πολλές κενές ώρες που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Έχω πολλά παραδείγματα να αναφέρω φαντάρων που έκαναν θαύματα διαβάζοντας εντός στρατοπέδου μια και δεν είχαν επηρεασμούς που τους αποσπούσαν από αυτό. Θέλει όμως μεγάλη θέληση γιατί η γενικότερη σπαρίλα και εν γένει η νοοτροπία του φαντάρου δεν συνηγορούν για μελέτη.
Ακόμα και το σώμα που θα υπηρετήσεις παίζει σημασία. Βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου, βλέποντας πόσο αποφασισμένος είσαι και μετά αποφάσισε. -
Και τί θα γίνει ο στρατός χωρίς φαντάρους επιστήμονες? Πόσοι φαντάροι γιατροί υπάρχουν και πόσοι μόνιμοι? Προγραμματιστές? Τηλεγραφητές, αξιωματικοί εμπορικού ναυτικού στα καράβια? Νοσοκόμοι? Μηχανικοί? Χωρίς αυτούς ο στρατός θα διαλυθεί!
-
Μιλώντας εκ πείρας, ως Κύπριος (επομένως δεν είχα επιλογή), καλύτερα να πας αμέσως στρατό και να συνεχίσεις τις σπουδές σου μετά.
Αν και δεν απόλυτο, εγώ και οι περισσότεροι από τους Κύπριους συμφοιτητές μου δεν είχαμε πρόβλημα να μπούμε στους ρυθμούς της σχολής (Πολ. Μηχ. ΕΜΠ). Μάλιστα μπορώ να πω ότι τα πήγαμε καλύτερα από τις Κύπριες συμφοιτήτριες μας οι οποίες μπήκαν στην σχολή αμέσως μετά το λύκειο. Επίσης πολλοί εξ Ελλάδος συμφοιτητές μου, μετά την υπερπροσπάθεια των πανελληνίων χρειάστηκαν κάποιο χρονικό διάστημα για να αρχίσουν πάλι το διάβασμα. -
Αν έχεις περάσει κάπου, τράβα κ κάνε τη ζωή σου. θα πάρεις αναβολή για 4-5 χρόνια, μέχρι τότε δεν ξέρεις τι γίνεται! Μπορεί και να μη χρειάζεται να πας στρατό! Όσο για τις φοιτητικές άδεις, μην τις σκέφτεσαι πολύ, άμα πέσεις σε κανένα μ@λ@κ@ διοικητή, να σου πω εγώ που θα τις πάρεις!
-
Αν έχεις περάσει κάπου, τράβα κ κάνε τη ζωή σου. θα πάρεις αναβολή για 4-5 χρόνια, μέχρι τότε δεν ξέρεις τι γίνεται! Μπορεί και να μη χρειάζεται να πας στρατό! Όσο για τις φοιτητικές άδεις, μην τις σκέφτεσαι πολύ, άμα πέσεις σε κανένα μ@λ@κ@ διοικητή, να σου πω εγώ που θα τις πάρεις!
-
delete
-
delete
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τι είναι τριεθνές;
Στην πινέζα
Πινέζα; Στην άκρη του χάρτη; Έβρος; Επιστήμη ο στρατός!
-
delete
-
delete
-
Θα συμφωνήσω με όσα έγραψε ο Manosk.
Πήγα στα 18 για 22 μήνες, και μετά ξεκίνησα πάλι από την αρχή. Όσο για το διάβασμα, ξαναπήγα σχολή στα 28 κα τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου τώρα, σχεδόν 42. Στα 18 έχεις αντοχές, ανοχές και 'χαβαλέδικη' αντιμετώπιση καταστάσεων που αργότερα δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον μειώνεται.
Όσο για το θέμα περαιτέρω μείωσης της θητείας στο μέλλον, το βλέπω πολύ δύσκολο με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Να ψάξεις και το θέμα της θητείας με 'δόσεις' όπως έγραψε ο giatros. Σκέψου: το χειμώνα φοιτητής και το καλοκαίρι φαντάρος. Δεν μου φαίνεται άσχημο να τα προχωράς παράλληλα! -
delete
Στρατός στα 18.. Ναι ή Όχι?