-
αρκετα ησυχο αυτοκινητο σε αυτες τις ταχυτητες.απο καταναλωση μπορω να συγκρινω μονο με το ροκκο μου που ομως εχει 7 σχεσεις(κ ειναι αυτοματο κ 150γκ ελαφρυτερο)κ εχει γυρω στο 1λτ υψηλοτερη καταναλωση εντος πολης,στα ιδια σε επαρχιακο κ παλι λιγο υψηλοτερη(μικρη διαφορα) σε μεγαλες ταχυτητες.η ντελτα παντα.
την ιουλιετα δεν την εχω οδηγησει.αν ειναι πανω κατω σαν το ροκκο,τοτε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ντελτα.ειναι προσανατολισμενη στην ανετη καλυψη χλμ. -
Πραγματικα πανεμορφη και οπως και στο αδελφο bravo καποια στοιχεια στο εσωτερικο της ειναι λιγο κατωτερα του αναμενωμενου.
-
Λοιπόν την οδήγησα ,
Η έκδοση ήταν η 1,6t D με τα 105hp απλός εξοπλισμός με a/c
Ανάμεικτα συναισθήματα μου άφησε η επίσκεψη και η δοκιμή .
Εξωτερικά έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι μου αρέσει πάρα πολύ . Ίσως το πιο elegance μεσαίο που υπάρχει. ΚΟΥΚΛΙ . + -
Εσωτερικά δεν με έπεισε . Καθίσματα μέτρια εμπρός και κακά πίσω . Υλικά καλά στα καθίσματα και στο επάνω μέρος του ταμπλό . Μέτρια έως κακά στο κάτω. Ειδικά στις πόρτες είδα τα ίδια πλαστικά που είχα στο stilo εν' έτη 2004 . Επίσης έχω ξαναγράψει την γνώμη μου για την κεντρική κονσόλα και το πλαστικό βαμένο στο χρώμα αλουμινίου .
Επίσης ήθελα να ήξερα χάθηκε ο κόσμος η κεντρική οθόνη στα όργανα να είχε μία καλύτερη ανάλυση . Μου θύμισε τον Η/Υ μου το 1988 .
Χώροι πολύ καλοί και επαρκές για εμένα πορτ-μπαγκάζ .Έκανα μία σχετικά μικρή βόλτα για να δω τον κινητήρα και τις αναρτήσεις.
Ο κινητήρας είναι πρόθυμος μόλις εξοικειώθηκα με το γκάζι και τον συμπλέκτη.
Δεν είχε κάποιον ιδιαίτερα ενοχλητικό θόρυβο στο ρελαντί και έβγαζε ένα γουργούρισμα όταν τον πίεσα να ανεβάσει. Ήταν δε ήσυχος μέχρι τα 130 που τον έφτασα με 5η. Καλή και η ηχομόνωση της καμπίνας από τον δρόμο.
Η ανάρτηση , πολύ καλή . Η κύλιση ήσυχη και ήρεμη καταπίνει τα σαμαράκια και τις εγκάρσιες παρά τον ημιάκαμπτο.
Πέρασα πάρα πολλές λακκούβες, κάποια πηγάδια, και 2-3 βουνά . Όλα με άνεση. Κάτι που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση .
Ο κινητήρας ανεβάζει πρόθυμα μέχρι σχεδόν τις 4000 όπου και κρεμάει .
Η κατανάλωση στο test drive μοντέλο ήταν στα 8,0 λίτρα . Δεν ξέρω πότε το είχαν μηδενίσει. Το οδόμετρο έδειχνε 3900 χιλιόμετρα . -
σκεφτεσαι να την αγορασεις??
η 1.6D δεν εβγαζε 120 αλογα?? κανω λαθος?? νομιζω υπηρχε μια τετοια εκδοση!
-
Υπάρχουν 2 εκδόσεις με 105hp και με 120hp .
Είναι (... ήταν) μέσα στις επιλογές μου .
-
Πάντως η di που είχα 3 χρόνια τώρα, στο εσωτερικό δεν έβγαλε το παραμικρό θέμα, τριγμοί καθόλου, πλαστικά όπως τη πρώτη ημέρα και γενικά δεν υπήρξαν βέβαια θέματα πλην την παλιάς πλέον αντιπροσωπείας που αγνοούσε (!!!) ακόμη και τα διαστήματα service της 1.8!
Θα έλεγα overall ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, πολύ γρήγορο για το μέσο οδηγό, εκπληκτικά φρένα, ποιότητα κίνησης μεγάλης κατηγορίας, ευρύχωρο για οικογένεια και μοναδικό θέμα την αυξημένη κατανάλωση...
Σίγουρα πολύ ξεχωριστό!
Την ερχόμενη εβδομάδα περιμένω ένα 508thp, αλλά μου μένει η πίκρα που για άσχετους λόγους έπρεπε να αποχωριστώ την όμορφη κυρία... -
Ωραιες και πολυ καλες επιλογες κανεις εσυ..
-
Ρε παιδιά έχω 50000 km lancia delta 1.9 twinturbo diesel και προχτες αναψε το πορτοκαλί λαμπάκι ....check engine ... παω στην αντιπροσωπεία το βαζουν στο διαγνωστικό και μου λένε βλαβη στον αισθητηρα θερμοκρασιας εξοδου προκαταλυτη .... λέω τι κάνουμε τωρα μου λενε τιποτα σου σβησαμε την ενδειξη και αμα ξανα αναψει ελα να το ξαναδουμε ..... ποια η γνωμη σας ?? ( κόστος διάγνωσης 38 euro ) .
-
Αν δεν έχει λήξει η εγγύηση να τους γανώσεις το κέρατο μέχρι να στο φτιάξουν ( όχι να το σβήσουν ) ...
-
Φίλε sprk δυστυχώς η διετής εγγύηση έληξε τον Μαϊο 2012 . Το κορυφαίο είναι ότι στην αρχή μου είπαν ότι είναι ένα σφάλμα που δεν υπάρχει στο manual ??? μίλησαν τάχα και με αθήνα και μετά μου είπαν σου σβήσαμε την ένδειξη οπότε αν την εμφανίσει ξανά έλα να το αλλάξουμε ... Το θέμα είναι ότι δεν με καθησύχαν με αυτά που άκουσα επιπλέον δεν πήρα απάντηση στο τι να αλλάξουν αισθητήρα ή κάτι άλλο στον προκαταλύτη ??? Η νέα επίσημη αντιπροσωπεία στην περιοχή μου γενικώς είναι super market citroen , dodge , jeep , chrysler ,αισχάτως και lancia ... δεν μπορώ να πω ότι δείχνουν να ξέρουν το αυτοκίνητο και δυστυχώς στην περιοχή μου ούτε πολλά delta κυκλοφορούν και σαν το δικό μου ... μόνο το δικό μου . Δεν ξέρω τι να κάνω ...
-
Ο χρήστης lamiotis έγραψε:
Φίλε sprk δυστυχώς η διετής εγγύηση έληξε τον Μαϊο 2012 . Το κορυφαίο είναι ότι στην αρχή μου είπαν ότι είναι ένα σφάλμα που δεν υπάρχει στο manual ??? μίλησαν τάχα και με αθήνα και μετά μου είπαν σου σβήσαμε την ένδειξη οπότε αν την εμφανίσει ξανά έλα να το αλλάξουμε ... Το θέμα είναι ότι δεν με καθησύχαν με αυτά που άκουσα επιπλέον δεν πήρα απάντηση στο τι να αλλάξουν αισθητήρα ή κάτι άλλο στον προκαταλύτη ??? Η νέα επίσημη αντιπροσωπεία στην περιοχή μου γενικώς είναι super market citroen , dodge , jeep , chrysler ,αισχάτως και lancia ... δεν μπορώ να πω ότι δείχνουν να ξέρουν το αυτοκίνητο και δυστυχώς στην περιοχή μου ούτε πολλά delta κυκλοφορούν και σαν το δικό μου ... μόνο το δικό μου . Δεν ξέρω τι να κάνω ...Αν εισαι απο εκει που δηλωνει το nickname σου χεσε μεσα.Ανεκαθεν η αντιπροσωπεια των τριων εταιριων (fiat alfa romeo lancia) στη Λαμια ηταν για το πεος.Καλη υπομονη.Κοιτα αν μπορεις να πεταχτεις Τρικαλα η' Βολο να στο δουνε.
-
dickdick ,μέσα έπεσες ... άστα να πάνε ...!! είναι άσχημο να μην σου δίνουν έστω την αίσθηση ότι ξέρουν το αυτοκίνητο .... !!αλλα πως να στην δώσουν αφού δεν το ξερουν το αυτοκινητο !!!! ένας καλός μάστορας που ήταν παλιά στην ενιαία αντιπροσωπείαfiat alfa lancia τωρα πήγε στην fiat η οποία εχει παει σε αλλο αντιπρόσωπο που πριν πουλουσε mercedes ..... !!! γενικως στην περιοχή μου ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ !!!! ειπα να παω απο εκεί αλλα αν δεν έχουν το προγραμμα ? δεν ξερω ρε παιδια τι ναπω ...!!! ειπαμε το μοτό ηταν κορυφαιο : σου σβησαμε το σφαλμα ...αν το ξαναβγαλει ξανα ελα !!!!
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Φίλε sprk δυστυχώς η διετής εγγύηση έληξε τον Μαϊο 2012 . Το κορυφαίο είναι ότι στην αρχή μου είπαν ότι είναι ένα σφάλμα που δεν υπάρχει στο manual ??? μίλησαν τάχα και με αθήνα και μετά μου είπαν σου σβήσαμε την ένδειξη οπότε αν την εμφανίσει ξανά έλα να το αλλάξουμε ... Το θέμα είναι ότι δεν με καθησύχαν με αυτά που άκουσα επιπλέον δεν πήρα απάντηση στο τι να αλλάξουν αισθητήρα ή κάτι άλλο στον προκαταλύτη ??? Η νέα επίσημη αντιπροσωπεία στην περιοχή μου γενικώς είναι super market citroen , dodge , jeep , chrysler ,αισχάτως και lancia ... δεν μπορώ να πω ότι δείχνουν να ξέρουν το αυτοκίνητο και δυστυχώς στην περιοχή μου ούτε πολλά delta κυκλοφορούν και σαν το δικό μου ... μόνο το δικό μου . Δεν ξέρω τι να κάνω ...
Αν εισαι απο εκει που δηλωνει το nickname σου χεσε μεσα.Ανεκαθεν η αντιπροσωπεια των τριων εταιριων (fiat alfa romeo lancia) στη Λαμια ηταν για το πεος.Καλη υπομονη.Κοιτα αν μπορεις να πεταχτεις Τρικαλα η' Βολο να στο δουνε.
Η εγγύηση ήταν και είναι 3ετής... Το διετής είναι urban legent!
Η αλήθεια είναι ότι και εδώ στην νέα αντιπροσωπεία δεν έδειχναν να ξέρουν το αυτοκίνητο!
Ομως, και εδώ είναι η μεγάλη έως τεράστια διαφορά της νέας αντιπροσωπείας, τσακίζονται να βρουν λύση χωρίς να λογαριάζουν δικό τους κόστος και γενικά οι συμπεριφορές τους δείχνουν εξαιρετικές.
Τώρα για επαρχία, ατυχώς όλοι είναι ....
Ακόμη θυμάμαι τον αντιπρόσωπο της honda στη κέρκυρα όταν ακόμη είχα το civic, που μου είπε ότι- Πήγα διακοπές εκεί επειδή ήθελα να επισκευάσω το αυτοκίνητο μου
- Οτι το a/c, πρέπει να βγάζει αέρα χωρίς να τον ψύχει όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι >30c
- Να βρω ένα ηλεκτρολόγο στη πόλη, να του ζητήσω να μου το φτιάξει, να τον πληρώσω και να διεκδικήσω με την απόδειξη τα χρήματα από τον σαρακάκη
- Να το δει λίγο παραπάνω το αυτοκίνητο γιατί πρώτη φορά έβλεπε 1.8 EX!
...αν και στην Αθήνα, σε αντιπροσωπεία της lancia-fiat τότε, μου είχαν πει ευθαρσώς ότι είμαι hacker (!!!) επειδή κατέβασα on-line τον οδηγό χρήστη και συντήρησης από το επίσημο site documentation του fiat group για end users, τον οποίο δεν είχαν να μου δώσουν, ώστε να τους αποδείξω ότι κακώς δεν έκαναν αλλαγή λαδιών καθώς διάβαζαν εγχειρίδιο από άλλο (!!!) μοντέλο...
-
αυτο ειναι κορυφαιο....χαχαχα!
-
όταν μας τα έλεγε στο χόντακλαμπ τότε είχαμε όλοι λιώσει στο γέλιο για την κατάντια του εν λόγω αντιπρόσωπου αλλά παράλληλα είχαμε προβληματιστεί για το τι θα γινόταν αν πέφταμε στην ανάγκη του!
Ευτυχώς δεν είναι έτσι οι υπόλοιποι και φυσικά όχι ο Σ!
Συμβουλή προς όλους...στην εγγύηση δεν θα σταματάτε ν' απαιτείτε τις προβλεπόμενες επισκευές! Αν σας τις τρενάρουν θα περάσει η εγγύηση και μετά θα τα σκάσετε χοντρά! Ο αντιπρόσωπος πονηρά σκεπτόμενος θα επιλέξει να φτιάξει τα οχήματα εκείνων που πληρώνουν μετρητά και όχι τα δωρεάν εντός εγγύησης! Επιμονή λοιπόν! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ο αντιπρόσωπος πονηρά σκεπτόμενος θα επιλέξει να φτιάξει τα οχήματα εκείνων που πληρώνουν μετρητά και όχι τα δωρεάν εντός εγγύησης! Επιμονή λοιπόν!Δεν ειναι δωρεαν η επισκευη που κανει ο αντιπρόσωπος. Τα εξοδα τα επωμιζεται ο κατασκευαστής.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Η εγγύηση είναι τριετής,Μόλις μου ελειξε και Είμαι 100% σίγουρος. Μου άλλαξαν εντός εγγύησης Από μόνοι τους και χωρίς να τους πω τίποτα την ψρυτομεταλλική φάσα στο τιμόνι επειδη είχε κάποιες φθορές
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο αντιπρόσωπος πονηρά σκεπτόμενος θα επιλέξει να φτιάξει τα οχήματα εκείνων που πληρώνουν μετρητά και όχι τα δωρεάν εντός εγγύησης! Επιμονή λοιπόν!
Δεν ειναι δωρεαν η επισκευη που κανει ο αντιπρόσωπος. Τα εξοδα τα επωμιζεται ο κατασκευαστής.
...που όμως του χρωστάει ο αντιπρόσωπος και άρα δεν βλέπει ζεστό χρήμα, απλά αφαιρείται από το υπόλοιπο, ενώ του ιδιώτη τα ευρώ είναι ανά χείρας...
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Ο αντιπρόσωπος πονηρά σκεπτόμενος θα επιλέξει να φτιάξει τα οχήματα εκείνων που πληρώνουν μετρητά και όχι τα δωρεάν εντός εγγύησης! Επιμονή λοιπόν!
Δεν ειναι δωρεαν η επισκευη που κανει ο αντιπρόσωπος. Τα εξοδα τα επωμιζεται ο κατασκευαστής.
...που όμως του χρωστάει ο αντιπρόσωπος και άρα δεν βλέπει ζεστό χρήμα, απλά αφαιρείται από το υπόλοιπο, ενώ του ιδιώτη τα ευρώ είναι ανά χείρας...
και σύμφωνα με την λογική σου, κάνενας αντιπρόσωπος στην Ελλάδα δεν θα θέλει να κάνει εγγύση στα αυτοκίνητα, γιατί όλοι χρωστάνε στις κεντρικές αντιπροσωπείες και προτιμάνε το ζεστό χρήμα.
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
και σύμφωνα με την λογική σου, κάνενας αντιπρόσωπος στην Ελλάδα δεν θα θέλει να κάνει εγγύση στα αυτοκίνητα, γιατί όλοι χρωστάνε στις κεντρικές αντιπροσωπείες και προτιμάνε το ζεστό χρήμα.
Περίπου ναι... Ας πούμε ότι ο μέσος όρος ψιλοβλέπει σαν αγγαρεία τις εγγυήσεις. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα!
Γενικά περνάνε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, ειδικά οι κάθετες μονάδες-αντιπροσωπείες τα έχουν φτύσει και σχεδόν καμία δεν πληρώνει προσωπικό στην ώρα του - χρωστάνε πολλά στην εισαγωγική που δεν τους κόβει την αντιπροσωπεία για αυτόν ακριβώς τον λόγο και γενικά υπάρχει μία ατέρμονη κατάσταση, σαν επιχειρηματίας έχω μία κάποια κατανόηση αν και διαφωνώ σε αυτόν το τρόπο του επιχειρείν... Ξέρεις κάτι διαφορετικό?
Lancia Delta 2008