-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μα πολλές χώρες δεν έχουν στρατό.Και αυτό γιατί χάρη στην πολιτική τους δεν τον χρειάζονται.Ποιές ακριβώς είναι οι χώρες που δεν έχουν στρατό;
Ας είμασταν σαν την Αγγλία και θα έβλεπα μετά τους Τούρκους.
Ως προς την επεκτατική και φασιστική νοοτροπία τους οι άγγλοι δεν διαφέρουν και πολύ με τους Τουρκους. Απλά οι μεν σφαζαν Ελληνες, Αρμένιους, Κούρδους κτλ ενω οι δε Ινδους, Πακιστανούς, Αργεντινους, Ιρακινους κτλ. Μ' αυτή την έννοια (και με καθε έννοια εδώ που τα λέμε) χίλιες φορές αυτοκαταστροφικός μαλάκας Έλληνας παρά Αγγλος
Και εγώ είμαι ένας απο τους πολλούς που έχουν σιχαθεί αυτή τη χώρα και τους πολίτες της.Και όχι μόνο δε θα πολεμούσα αλλά ούτε σκοπεύω να υπηρετήσω στο στρατό.Κάποια χρόνια πριν πίστευα στην Ελλάδα,και ήθελα να δώσω τα πάντα γι'άυτή μεγαλώνοντας όμως είδα οτι δεν το άξιζε.
Βέβαια δεν παύω να είμαι υπερήφανος που γεννήθηκα Έλληνας λυπάμαι όμως που γεννήθηκα στην Ελλάδα...Λιγο αντιφατικό σε βρισκω. Είσαι υπερήφανος που γεννήθηκες Ελληνας άρα κάτι πιστεύεις οτι σου έχει προσφέρει αυτή η ρημάδα χώρα έστω και σε ηθικό, γονιδιακό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο επίπεδο. Παρολα αυτά πιστεύεις οτι δεν αξίζει να ανταποκριθείς ούτε στις αυτονόητες υποχρεώσεις σου απέναντί της.
Γιατί άραγε αυτά τα κορόιδα που απελευθέρωααν την Έλλάδα από τους Τούρκους δεν σκεφτοταν σαν και σας; Και τότε για 400 όλοκληρα χρόνια μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των ελλήνων έσκυψαν το κεφάλι και συνεργάστηκαν μια χαρά με τους κατακτητές. Μάλλον έπρεπε να πουν κι αυτοί 'δε γ*ται η κχώρα, αφού όλοι πουλημένοι είναι εγώ θα βγάλω το φίδι απ'την τρύπα;'
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μα πολλές χώρες δεν έχουν στρατό.Και αυτό γιατί χάρη στην πολιτική τους δεν τον χρειάζονται.
Ποιές ακριβώς είναι οι χώρες που δεν έχουν στρατό;
Ας είμασταν σαν την Αγγλία και θα έβλεπα μετά τους Τούρκους.
Ως προς την επεκτατική και φασιστική νοοτροπία τους οι άγγλοι δεν διαφέρουν και πολύ με τους Τουρκους. Απλά οι μεν σφαζαν Ελληνες, Αρμένιους, Κούρδους κτλ ενω οι δε Ινδους, Πακιστανούς, Αργεντινους, Ιρακινους κτλ. Μ' αυτή την έννοια (και με καθε έννοια εδώ που τα λέμε) χίλιες φορές αυτοκαταστροφικός μαλάκας Έλληνας παρά Αγγλος
Και εγώ είμαι ένας απο τους πολλούς που έχουν σιχαθεί αυτή τη χώρα και τους πολίτες της.Και όχι μόνο δε θα πολεμούσα αλλά ούτε σκοπεύω να υπηρετήσω στο στρατό.Κάποια χρόνια πριν πίστευα στην Ελλάδα,και ήθελα να δώσω τα πάντα γι'άυτή μεγαλώνοντας όμως είδα οτι δεν το άξιζε.
Βέβαια δεν παύω να είμαι υπερήφανος που γεννήθηκα Έλληνας λυπάμαι όμως που γεννήθηκα στην Ελλάδα...Λιγο αντιφατικό σε βρισκω. Είσαι υπερήφανος που γεννήθηκες Ελληνας άρα κάτι πιστεύεις οτι σου έχει προσφέρει αυτή η ρημάδα χώρα έστω και σε ηθικό, γονιδιακό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο επίπεδο. Παρολα αυτά πιστεύεις οτι δεν αξίζεις να ανταποκριθείς ούτε στις αυτονόητες υποχρεώσεις σου απέναντί της.
Γιατί άραγε αυτά τα κορόιδα που απελευθέρωααν την Έλλάδα από τους Τούρκους δεν σκεφτοταν σαν και σας; Και τότε για 400 όλοκληρα χρόνια μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των ελλήνων έσκυψαν το κεφάλι και συνεργάστηκαν μια χαρά με τους κατακτητές. Μάλλον έπρεπε να πουν κι αυτοί 'δε γ*ται η κχώρα, αφού όλοι πουλημένοι είναι εγώ θα βγάλω το φίδι απ'την τρύπα;'
Δεν έχουν στρατό εννοώ οτι έχουν μόνο μισθοφόρους.
πχ Πορτογαλία,Γαλλία ,Ισπανία
Όσο για την Ελληνική μου υπερηφάνεια είμαι υπερήφανος μόνο για την ιστορία μου,τα γονίδια μου και τη γλώσσα μου.
Και αν αυτά που λέω είναι λάθος εσύ τι προτείνεις με τις συνθήκες που προανέφερα παραπάνω; -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Όσο για την Ελληνική μου υπερηφάνεια είμαι υπερήφανος μόνο για την ιστορία μου,τα γονίδια μου και τη γλώσσα μου.
Και αν αυτά που λέω είναι λάθος εσύ τι προτείνεις με τις συνθήκες που προανέφερα παραπάνω;Μα ακριβώς για αυτά αξίζει κανείς να θυσιαστεί! Για τί άλλο; Για το εισόδημά μας, το βιοτικό μας επίπεδο, τους πολιτικούς μας, τα vilage center και το δικαίωμα στις 72 άτοκες δόσες;
Αν δεν πιστεύεις οτι αυτές οι αξίες που ανέφερες δεν αξίζουν υπεράσπισης, όχι μόνο σε περιπτωση πολέμου αλλά καθημερινά μεσα στην ζωή μας, μήπως πρέπει να επαναξετάσεις τις προτεραιότητές σου; Μαζί με σένα κι εγώ και όλοι μας
Για τις συνθήκες που ανέφερες παραπάνω δεν έχω να πω κατι συγκεκριμένο. Από τη στιγμή που έχεις σιχαθεί και την χώρα και τους πολίτες της μαζί να σε ευχαριστήσω για την υπομονή που δείχνεις και μας ανέχεσαι όλα αυτά τα χρόνια.
Κάποια στιγμή όλοι εσείς οι συνειδητοποιημένοι Ελληνες που δεν ευθύνεστε για ΤΙΠΟΤΑ (και υπάρχουν 2-3 σ'αυτο το topic) πρεπει να μαζευτείτε να οργανωθείτε και να μας ξεφορτωθείτε όλους εμάς τους προβληματικούς μπας και δει χαΐρι αυτή η χώρα -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κανόνας: όποιος θέλει δικαιολογίες για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του, βρίσκει κάποιες.Nasos, αν νομίζεις ότι σε σχέση με την πλειοψηφία των συμπολιτών σου, αυτών που τουλάχιστον θα μείνουν να πολεμήσουν, αυτών που μένουν στα ανατολικά σύνορα κι έχουν τις τουρκικές φρεγάτες δίπλα τους, εσύ είσαι 'πιο ίσος', φύγε από τώρα. Η **άθλια **λογική σου είναι ίδια μ' εκείνου που επειδή βλέπει τη μερτσέντα του λεφτά παρκαρισμένη ατιμώρητα πάνω στο πεζοδρόμιο, το κάνει κι ο ίδιος, αρνούμενος μάλιστα να υποστεί τις συνέπειες. Ή εκείνου που πετάει τα μπάζα του στο δάσος, επειδή το ίδιο κάνει παρακείμενη βιομηχανία που έχει λαδώσει τις αρχές.
Δεν το ήξερα ότι προκειμένου να ανταποκριθεί κάποιος στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, θα πρέπει να είναι όλα άριστα.
Ένα είναι βέβαιο: δεν θα λείψεις στους συμπολίτες σου φεύγοντας.Φίλε μου, γίνεσαι γραφικός αλλά εμένα δεν με χαλάει! Δική σου είναι η υπογραφή, ότι θες την κάνεις!
Τουλάχιστον καταλάβαινε τι διαβάζεις πριν απαντήσεις. Βοηθάει στο διάλογο ξέρεις... -
Ηρεμία παίδες!!!
Νάσο να πω ότι κι εγώ με τη σειρά μου διαφωνώ με τον τρόπο που το έθεσες στην αρχική σου τοποθέτηση. Το ύφος γραφής σου δείχνει λίγο ωχαδελφισμό και ευθυνοφοβία φίλε. Φιλικά πάντα. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κανόνας: όποιος θέλει δικαιολογίες για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του, βρίσκει κάποιες.
Nasos, αν νομίζεις ότι σε σχέση με την πλειοψηφία των συμπολιτών σου, αυτών που τουλάχιστον θα μείνουν να πολεμήσουν, αυτών που μένουν στα ανατολικά σύνορα κι έχουν τις τουρκικές φρεγάτες δίπλα τους, εσύ είσαι 'πιο ίσος', φύγε από τώρα. Η **άθλια **λογική σου είναι ίδια μ' εκείνου που επειδή βλέπει τη μερτσέντα του λεφτά παρκαρισμένη ατιμώρητα πάνω στο πεζοδρόμιο, το κάνει κι ο ίδιος, αρνούμενος μάλιστα να υποστεί τις συνέπειες. Ή εκείνου που πετάει τα μπάζα του στο δάσος, επειδή το ίδιο κάνει παρακείμενη βιομηχανία που έχει λαδώσει τις αρχές.
Δεν το ήξερα ότι προκειμένου να ανταποκριθεί κάποιος στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, θα πρέπει να είναι όλα άριστα.
Ένα είναι βέβαιο: δεν θα λείψεις στους συμπολίτες σου φεύγοντας.Φίλε μου, γίνεσαι γραφικός αλλά εμένα δεν με χαλάει! Δική σου είναι η υπογραφή, ότι θες την κάνεις!
Τουλάχιστον καταλάβαινε τι διαβάζεις πριν απαντήσεις. Βοηθάει στο διάλογο ξέρεις...Ναι βρε παιδί μου, ό,τι πεις. Το κακό είναι ότι τα γραπτά μένουν (κυρίως αν έχουν τεθεί σε παράθεση απαντήσεων) κι εσύ αφενός δήλωσες ότι θες να την κοπανήσεις γενικώς (δεν πειράζει, κι άλλοι το έχουν κάνει), και, το κυριότερο, θα την κοπανήσεις μόλις σκάσει κανείς πόλεμος.
Γι' αυτό κι εγώ, για το καλό σου δηλαδή, σου πρότεινα να φύγεις το συντομότερο, αφού αν σκάσει η στραβή θα βγάλετε κουμπούρια μεταξύ σας εσείς οι 'συνειδητοποιημένοι' για τη θέση στο καράβι. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Και αν αυτά που λέω είναι λάθος εσύ τι προτείνεις με τις συνθήκες που προανέφερα παραπάνω;Μα ακριβώς για αυτά αξίζει κανείς να θυσιαστεί! Για τί άλλο; Για το εισόδημά μας, το βιοτικό μας επίπεδο, τους πολιτικούς μας, τα vilage center και το δικαίωμα στις 72 άτοκες δόσες;
Αν δεν πιστεύεις οτι αυτές οι αξίες που ανέφερες δεν αξίζουν υπεράσπισης, όχι μόνο σε περιπτωση πολέμου αλλά καθημερινά μεσα στην ζωή μας, μήπως πρέπει να επαναξετάσεις τις προτεραιότητές σου; Μαζί με σένα κι εγώ και όλοι μας
Για τις συνθήκες που ανέφερες παραπάνω δεν έχω να πω κατι συγκεκριμένο. Από τη στιγμή που έχεις σιχαθεί και την χώρα και τους πολίτες της μαζί να σε ευχαριστήσω για την υπομονή που δείχνεις και μας ανέχεσαι όλα αυτά τα χρόνια.
Κάποια στιγμή όλοι εσείς οι συνειδητοποιημένοι Ελληνες που δεν ευθύνεστε για ΤΙΠΟΤΑ (και υπάρχουν 2-3 σ'αυτο το topic) πρεπει να μαζευτείτε να οργανωθείτε και να μας ξεφορτωθείτε όλους εμάς τους προβληματικούς μπας και δει χαΐρι αυτή η χώραΔυστυχώς όταν το 80-90% των ψηφοφόρων ψηφίζει ακόμη Καραμανλή και Παπανδρέου 30 χρόνια μετά,
Όταν κανείς δε βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για ότι γίνεται, παρά μόνο για τους άλλους(πχ για το Ιρακ),
Όταν ένα μεγάλο ποσοστό λαδώνει και λαδώνεται καθημερινά χωρίς κανείς να σκέφτεται τις συνέπειες,
Όταν κανείς δεν κουνάει το χεράκι του παρά περιμένει απο τους άλλους να νοιαστούν γι'αυτόν,
Όταν κανείς δε θέλει να προσφέρει παρα μόνο να παίρνει,
Όταν οι περισσότεροι δεν ξέρουν την σύγχρονη ελληνική ιστορία,για να μη μιλήσω για την αρχαία
και πάρα πολλά άλλα
ΤΟΤΕ δε μπορώ να μην τους έχω σιχαθεί..
Και το χειρότερο είναι οτι όσο μένει κανείς στην Ελλάδα γίνεται και αυτός χειρότερος βλέπωντας αυτή την κατάσταση... -
Σύμφωνοι αλλά αν αφιερώναμε σ'αυτή τη κωλοχώρα τον μίσο χρόνο απ'αυτόν που αφιερώνουμε για να κριτικάρουμε 'το σύστημα' ή τους 'ελληνάρες' στο να κοιταξουμε τα χάλια μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας θα ήμασταν πολύ καλύτερα πίστεψέ με.
Και όποιος ξεκινάει την σκέψη του μ'αυτή την αφετηρία να είσαι σίγουρος οτι δεν καταλήγει στο να λέει 'εμενα αυτή η χώρα δε μου πρόσφερε τίποτα άρα κι εγώ θα γίνω δωρητής σώματος'
Και για να τελειώνω γιατί πολύ ασχολήθηκα με το θέμα, όσο οι 'εξυπνάκηδες', οι 'υπεράνω' και οι 'δωρητές σώματος' (δηλαδή λίγο πολύ οι περισσότεροι απο εμάς) δεν ψάχνουμε να βρούμε ποιό ακριβώς μερος του προβλήματος είμαστε εμείς οι ίδιοι, θα διαιωνίζουμε το πρόβλημα.
Αυτά, και χωρίς διάθεση για παρεξήγηση με κανέναν
-
nasos79
συμφωνουμε εμεις οι δυο? κοιτα να δεις τι γινεται...
Hellenic tifosi
θες κλασσικο παραδειγμα ελληνα που προσπαθει να ειναι σωστος στα παντα αλλα το κρατος δεν τον αφηνει ή τον τιμωρει ή του κανει την ζωη δυσκολη επειδη ακριβως προσπαθει να ειναι σωστος? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ...Για αυτο λεω 'για τι πραγμα να πολεμησω', γιατι η πατριδα μου εχει καταντησει ενα πορνειο.
manosk
ακριβως επειδη ΔΕΝ ειμαστε ολοι ισοι και ΔΕΝ εχουμε ολοι τα ιδια δικαιωματα και αντιστοιχα καποιοι αλλοι ΔΕΝ εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις με εμενα, και για αυτο φταιει η πατριδα μου, για αυτο δεν θα πολυασχοληθω να την σωσω. Και επειδη ΔΕΝ μου προσφερει ουτε κατ'ελαχιστον αυτα που θα επρεπε να μου προσφερει σε σχεση με αυτα που μου ζηταει ενω ΑΛΛΕΣ χωρες μου προσφερουν περισσοτερα ζητωντας λιγοτερα αν και ειμαι απλα επισκεπτης, για αυτο ΔΕΝ θα προσπαθησω να την σωσω. Την γυναικα μου θα την κρατησω επειδη την αγαπαω, ακομα και αν βρω κατι που μπορει να μου προσφερει περισσοτερα, την πατριδα μου εγω αυτη την στιγμη ΔΕΝ την αγαπαω οποτε δεν το εχω και σε πολυ να μην ασχοληθω ιδιαιτερα.
Γενικα οπως ειπα, γιατι να υπερασπιστω κατι που με χαλαει? Και εγω ενιωσα υπερηφανος και χαρηκα οταν πηραμε το Euro, αλλα την επομενη μερα ξαναενιωσα μαλακας με την ελληνικη καθημερινοτητα. Αμα ειναι να κανουμε 1 καλο και 1000 μλκιες, να παει στο διαολο η πατριδα μου. Απο την στιγμη που η ιδια η πατριδα μου με εχει γραμμενο, εγω γιατι να την φροντισω? Εγω αυτη την στιγμη ντρεπομαι για την πατριδα μου και τα χαλια που εχει, γιατι να μην την κανω στην αγγλια οπου θα ανταμειφθω με βαση τα προσοντα μου (και δεν θα μου φαει την θεση αυτος που εχει μεσον), οταν αδικουμαι θα βρεθει καποιος να με προστατευσει (και οχι πχ να με γραφει ο πληρωμενος μπατσος επειδη παρκαρα στην νομιμη θεση που εχει πιασει ρεζερβε το club), και οταν το χρειαστω θα μου προσφερει περιθαλψη, προνοια και φροντιδα που στο ελλαντα δεν θα μπορουσα να φανταστω ποτε. Γιατι να πολεμησω για το ελλαντα?
-
Kacey, η διαφωνία μας πρέπει να βρίσκεται στο τι αντιλαμβανόμαστε ως αυτό που αποκαλείται 'Ελλάδα'.
Καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου ότι Ελλάδα θεωρείς το συρφετό χαμερπών υποκειμένων που για ίδιον όφελος βάζουν στο λούκι της αναξιοκρατίας, της διάκρισης, της παρανομίας, της οπισθοδρόμησης τους πολίτες αυτής της χώρας. Τα άτομα αυτά ελέγχοντας την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, τα ΜΜΕ και τους υπόλοιπους κρίσιμους τομείς, αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως πρόβατα, τους διαπαιδαγωγούν με τρόπο που να διατηρούνται αφενός τα συμφέροντα ανέγγιχτα και να θεωρείται φυσιολογική η σήψη αφετέρου.Όμως αυτή δεν είναι η Ελλάδα. Ελλάδα είναι οι πολίτες που αντιστέκονται, οι 'γραφικοί' που κάνουν το σωστό ακόμα κι αν δεν κερδίζουν τίποτα ή, ακόμα χειρότερα, χάνουν κάτι, εκείνοι που ορθώνουν ανάστημα στο βλάχο που θέλει να περνάει από το χέρι του η τήρηση του νόμου και να μη λογοδοτεί πουθενά. Αυτά δεν μπορεί να μην τα αγαπάς. Το ότι δεν αντιλαμβάνεσαι την ύπαρξή τους εύκολα οφείλεται στο ότι καλύπτονται από την έντονη μπόχα των σκάρτων. Εσύ οφείλεις να τους βρεις και να τους αναδείξεις, όχι να τους ισοπεδώσεις στο επίπεδο των άλλων (που πιστεύω ότι είναι μειοψηφία, αλλά θορυβώδης).
-
Αμα ομως αυτοι ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια, ειμαστε σιγουροι οτι τωρα πια δεν ειναι αυτα τα σκατα η ελλαδα?*
και τελικα ακριβως αυτη ειναι η διαφωνια μας. Αλλα δυστυχως εγω δεν βλεπω φως στο τουνελ παρα μονο 'και ο ελληνας θελει τον γερμανο του' για να ισιωσουμε ολοι και πανω απο ολα το κρατος. Και επειδη εχω **ηδη **βαρεθει να προσπαθω για το δικιο μου (η μαλλον γενικα για το ΔΙΚΑΙΟ, οποιου και αν ειναι αυτο, ξερεις ποσες φορες εχω πλακωθει στον δρομο για καποιον αλλο που τον ριχνει καποιος και δεν αντιδρα?) και ειμαι μολις στα 25 μου, τοτε πολυ απλα την κανω για καλυτερες πολιτειες αμα χρειαστει. Αφηνω τα κοπρανα (ολους αυτους που περιεγραψες,) στον βοθρο και δεν ασχολουμαι. Ετσι κι αλλιως το μονο που με κραταει στο ελλαντα ειναι οι φιλοι/οικογενεια μου, αμα μπορουσα να τους φερω ολους εδω δεν θα ξαναπαταγα. Μονο για διακοπες/σουβλακι+τζατζικι/Mykonos. Μονο για αυτο ειμαστε ικανοι τελικα. Μια στο τοσο λαμπουμε (euro, αντε και olympics και οχι ολυμπιακοι αγωνες), και μετα....
Εδω ρε παιδια εριξαν προστιμο στα supermarket για κερδοσκοπια και χειραγωγηση τιμων και βγηκαν την αλλη μερα αυτοι και ειπαν θα ανεβασουμε τις τιμες μας για να καλυψουμε το προστιμο, και αντι να τους πεταξουν αυτοματα στην φυλακη, 'εκαναν διαλογο'....Αμα αυτο ειχε γινει στην γερμανια, ξερετε τι θα ειχε γινει με αυτους τους κυριους???...
Τον αλλον ομως που ειχε στησει σελιδα στο νετ και υποσχοταν προσληψεις στο δημοσιο με τιμοκαταλογο και online payment και photoshopped φωτογραφιες του Σημιτη και του Καραμανλη να παιρνουν πακους 10χιλιαρα απο τον ιδιο, που φυσικα ηταν εξοφθαλμη παρωδια και απλα ο ανθρωπος κοροιδευε το συστημα, τον εβαλαν μεσα για απατη και τα καναλια μιλαγαν για τα 'θυματα του που εχουν χασει χιλιαδες ευρω', κανενα καναλι δεν ειπε απατεωνες και λαμογια αυτους που εκαναν κλικ στην σελιδα και πληρωσαν για μια θεση στο δημοσιο (αυτο βεβαια δεν εγινε ποτε γιατι βεβαια η σελιδα ηταν ψευτικη και τα στοιχεια - προσωπικα ή της πληρωμης - δεν εφευγαν ποτε απο το pc του αγοραστη).
Επειδη λοιπον λογω των περιστασεων εχω συνεχως νταραβερια με το ελληνικο κρατος (εφορια+σδοε λογω οικογενειακης επιχειρησεις, πολεοδομια μεσω της σχεδιαστριας κοπελας μου και φυσικα μπατσακια καθε βραδυ στα γνωστα στεκια), ασε με να λεω οτι η ελλαδαρα ετσι οπως εχει γινει σαν πολιτεια και χωρα, ειναι για πεταμα. Και μιλησα οχι μονο για αυτη την σαπιλα, αλλα και γενικα για παροχες, προνοια και το τι (ΔΕΝ) προσφερει η χωρα αυτη σε εμενα τον πολιτη της, και το ποσα παραπανω μου προσφερει μια ξενη χωρα. Αυτο δεν εχει να κανει με τα χαμερπα υποκειμενα που αναφερεις αλλα με την ελλαδα ως κρατος και ως χωρα ολοκληρη, οποτε
*ακουστε μια ωραια, αντιπροσωπευτικη ιστορια για το ελλαντα...Ο πατερας μου εχτισε ενα τριοροφο κτιριο γραφειων-χαρμα οφθαλμων για την υποβαθμισμενη σχετικα περιοχη που ζουμε. Απεναντι ειχε μια κολωνα με ρευματοφορα καλωδια του τρολλευ. Απεναντι επισης και μετα 2-3 χρονια, χτιστηκε μια πολυκατοικια οπου παρανομα βγηκαν μπαλκονια μπροστα στον δρομο (μεγαλυτερα απο οτι πρεπει), οπου φυσικα τα καλωδια και η κολωνα εμποδιζαν....Μια ωραια πρωια λοιπον εμφανιστηκαν καποιοι κυριοι που δηλωσαν αρμοδιοι του τρολλευ, και ανακοινωσαν οτι 'για operational λογους', η κολωνα που ηταν εκει εδω και 15+ χρονια, πρεπει να μετακινηθει στην δικια μας μερια και οι βασεις των καλωδιων να κρεμαστουν-βιδωθουν πανω στο κτιριο μας. Οταν λοιπον ο father αρχισε να παιρνει φωτογραφιες το απεναντι κτιριο (κοινη θεα, δημοσιος χωρος κλπ) και ειπε οτι δεν προκειται να δεχτει την κολωνα πανω στο κτιριο μας, εμφανιστηκαν:
α) η αστυνομια, οπου με το γνωστο τους τακτ (...) ενημερωσαν οτι δεν μας επιτρεπεται να παιρνουμε φωτογραφιες το απεναντι (σε κοινη θεα) κτιριο...
β) μετα η πολεοδομια η οποια εκανε ελεγχο στο δικο μας κτιριο (!) για παραβασεις, και τελικα οταν ουτε αυτοι δεν βρηκαν τιποτα ηρθε
γ) το ΣΔΟΕ για ελεγχο στην επιχειρηση. Ο οποιος ελεγχος ηταν :
ελεγχος για το τι τζιρο κανουμε και αναλογα με αυτον :
η πληρωνουμε τοσα, η μας 'ανακαλυπτουν' παραβασεις για 10πλασιο ποσον....παλι καλα δηλαδη που και εμεις εχουμε μεσον και ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να μας κανουν τον σωστο/τυπικο ελεγχο που θα εκαναν νομιμα σε καθε επιχειρηση. Επρεπε να βαλουμε μεσον για να μας κανουν τον σωστο ελεγχο... -
Μια μικρή ερώτηση:
Αυτό το κράτος (δημόσια διοίκηση) που απαξιωτικά αναφέρεται από πολλούς, αποτελείται από εξωγηινους??
1-1,5 εκατομμυριο Έλληνες το συνθέτουν και ακουν τα εξ αμάξης από τους υπόλοιπους (δικαίως και αδίκως).
Το περίεργο και αντιφατικό είναι ότι μεγαλο μέρος του υπόλοιπου πληθυσμού ονειρεύεται μια θέση σε αυτό. Δυστυχώς όμως στην περίπτωση που τα καταφέρει θα λειτουργεί με ταυτόσημο τρόπο. Στη λούφα και την αρπαχτή αναστολές δεν υφίστανται.Γιάννης
ΥΓ Για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι υπάλληλος ούτε στο δημόσιο αλλά και ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-
Εχω στα χερια μου φωτοτυπια απο δηλωσεις του Κ.Σημιτη και του Χενρυ Κισσινγκερ.
Ειπαν λοιπον:
Σημιτης: 'Ηπολιτικη μας ειναι να ενισχυσουμε με καθε τροπο και με καθε μεσον την αδιαφορια απεναντι σε εξελιξεις με ιδεολογικο προσανατολισμο, μια χωρις απηχηση Ελληνικη Χριστιανικη παραδοση. Να εμποδισουμε και να αποτρεψουμε με καθε κοστος την προσηλοση στην ιδεα του εθνους και στην Χριστιανικη παραδοση, που αποδυναμονει και εγκυμονει κινδυνους σε μια συγχρονη παρουσια που πρεπει να εχει η Ελλαδα'(Εθνικιστικος Λαϊκισμος ή Ελληνικη πολιτικη. Αθηνα 1992 σελιδα 75)
Κισσινγκερ: 'Ο Ελληνικος λαος ειναι δυσκολοκυβερνητος και γιαυτο πρεπει να τον πληξουμε βαθια στις πολιτισμικες του ριζες. Τοτε ισως συνετισθει. Εννοω δηλαδη, να πληξουμε τη γλωσσα, τη θρησκεια, τα πνευματικα και ιστορικα του αποθεματα, ωστε να εξουδετερωσουμε καθε δυνατοτητα του να αναπτυχθει, να διακριθει, να επικρατησει για να μη μας παρενοχλει στα Βαλκανια, να μη μας παρενοχλει στην ανατολικη Μεσογειο, στη Μεση Ανατολη, σε ολη αυτη τη νευραλγικη περιοχη μεγαλης στρατιγηκης σημασιας για μας, για την πολιτικη των Η.Π.Α.
(ΣεπτεμβριοΣ 1994. Εκδηλωση επιχειρηματιων Η.Π.Α.)
Πριν αρχισουν καποιοι να φωναζουν, δυο πραγματακια.
Πρωτον, τα μερη οπου εμφανιζονται οι δυο αυτοι πολιτικοι να εχουν κανει αυτες τις δηλωσεις ειναι...φέξε μου και γλιστρησα. Αντε τωρα να βρει κανεις αν οντως τα εχουν πει αυτα τα πραγματα.
Δευτερον, δεν θελω να αφησω κανενα υπονοουμενο για τον συγκεκριμενο Ελληνα πολιτικο και το κομμα του, οπως επισης και οσους ειναι θρησκοληπτοι ή οχι.
Τωρα, αν καποιος θιχτηκε απο αυτα που ειπε ο Αμερικανος, τοτε...συγνωμη!!!Ανεξαρτητα λοιπον απο αυτα, ενα συμπερασμα που μπορουμε να βγαλουμε ειναι οτι ο θυμος, που μπορει να εχουμε ολοι μας, σε αλλους μεγαλος και σε αλλους μικρος, απο το μπαχαλο που επικρατει στη χωρα μας, μας εχει κανει να μη μας ενδιαφερει για το τι θα γινει αυτη η χωρα αν κατι 'στραβωσει'.
Αυτο που ξερω, ειναι οτι η συγχρονη, και οχι μονο, ιστορια μας εχει δειξει οτι ενωμενοι μπορουμε να ανταπεξελθουμε σε οποιαδηποτε δυσκολη κατασταση. Αν μας διχασουν, ειμαστε χαμενοι απο χερι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμα ομως αυτοι ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια, ειμαστε σιγουροι οτι τωρα πια δεν ειναι αυτα τα σκατα η ελλαδα?*και τελικα ακριβως αυτη ειναι η διαφωνια μας. Αλλα δυστυχως εγω δεν βλεπω φως στο τουνελ παρα μονο 'και ο ελληνας θελει τον γερμανο του' για να ισιωσουμε ολοι και πανω απο ολα το κρατος.
.......................................................................Κάνε υπομονή, οι εποχές αλλάζουν. Αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, βλέποντας ότι οι άχρηστοι, ειδικά στο δημόσιο τομέα, από καπετάνιοι γίνονται σταδιακά περιθωριακοί. Η νέα γενιά που μπαίνει, έχοντας αυξημένα προσόντα, δεν καταδέχεται να κάνει αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, γι'αυτό είμαι αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας.
Επίσης, μετά τις απανωτές φάπες του παρελθόντος, ο κόσμος δεν επιλέγει με τα κριτήρια των δεκαετιών 70-80, είναι πιο απαιτητικός. Δεν θα ρίξει με ευκολία την ψήφο του ας πούμε στον 'Τσοβόλα δώστα όλα', αλλά θα κάτσει να σκεφτεί μήπως αυτός που λέει 'Πρέπει να σφιχτούμε γιατί δεν πάει άλλο' έχει δίκιο. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειπαν λοιπον:
Σημιτης: 'Ηπολιτικη μας ειναι να ενισχυσουμε με καθε τροπο και με καθε μεσον την αδιαφορια απεναντι σε εξελιξεις με ιδεολογικο προσανατολισμο, μια χωρις απηχηση Ελληνικη Χριστιανικη παραδοση. Να εμποδισουμε και να αποτρεψουμε με καθε κοστος την προσηλοση στην ιδεα του εθνους και στην Χριστιανικη παραδοση, που αποδυναμονει και εγκυμονει κινδυνους σε μια συγχρονη παρουσια που πρεπει να εχει η Ελλαδα'(Εθνικιστικος Λαϊκισμος ή Ελληνικη πολιτικη. Αθηνα 1992 σελιδα 75)
Κισσινγκερ: 'Ο Ελληνικος λαος ειναι δυσκολοκυβερνητος και γιαυτο πρεπει να τον πληξουμε βαθια στις πολιτισμικες του ριζες. Τοτε ισως συνετισθει. Εννοω δηλαδη, να πληξουμε τη γλωσσα, τη θρησκεια, τα πνευματικα και ιστορικα του αποθεματα, ωστε να εξουδετερωσουμε καθε δυνατοτητα του να αναπτυχθει, να διακριθει, να επικρατησει για να μη μας παρενοχλει στα Βαλκανια, να μη μας παρενοχλει στην ανατολικη Μεσογειο, στη Μεση Ανατολη, σε ολη αυτη τη νευραλγικη περιοχη μεγαλης στρατιγηκης σημασιας για μας, για την πολιτικη των Η.Π.Α.
(ΣεπτεμβριοΣ 1994. Εκδηλωση επιχειρηματιων Η.Π.Α.)
Όντως τα έχουν πει και απόδειξη αυτά που λέγονται και βλέπουμε καθημερινά (και εγώ τείνω πια στην αδιαφορία και ντρέπομαι που το λέω - αυτό είναι άσχετο στο αν θα πολεμήσω ή όχι). Όσο για τον κ. Σημίτη και τον κάθε Σημίτη έχω να πω ότι μόνο
για την Ελλάδα δεν κόπτονται. Και το ότι είμαστε πρόβλημα για τα μεγάλα
συμφέροντα και το μεγάλο σχέδιο είμαστε. -
servmx
δηλαδη αμα τελικα ελλαδα ΔΕΝ ειναι:
α) η συντριπτιμη πλεοψηφια των πολιτων της που ειναι ο οχετος που περιεγραψε ο manosk
β) αυτοι που την διοικουν, επειδη και αυτοι ειναι τα ιδια χαλια
γ) αυτα για τα οποια μας ξερουν οι ξενοι (δηλαδη τον πολιτισμο που ΕΙΧΑΜΕ και δεν εχουμε πια, το soyvlaki/tzatziki/Mykonos/Monastiraki και κατι αλλα τετοια ωραια).
τελικα τι ειναι η ελλαδα? ο γεωγραφικος χωρος?
Παιδες, εχουν αλλαξει οι εποχες. Αμα γινει καμμια επιστρατευση θα δειτε ποσοι θα εμφανιστουν και μετα αυτοι που εμφανιστηκαν θα κλαινε ομαδικως για την μλκια που εκαναν (πιστευω εγω).
Διαβαστε εδω για να γουσταρουμε ολοι μαζι:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
με λιγα λογια, η κυβερνηση ψηφισε ενα νομο που εξαιρει το Δημόσιο από την υποχρέωση να εφαρμόζει ορισμένες δικαστικές αποφάσεις, όπως διαταγές πληρωμής, πρακτικά δικαστηρίων για δικαστικά έξοδα και προσωρινές διαταγές των ασφαλιστικών μέτρων.
Δηλαδη ψηφισαν νομο που λεει οτι ακομα και αν δικαστηριο διαταξει δημοσια υπηρεσια να πληρωσει καποιον ιδιωτη, το δημοσιο δεν ειναι υποχρεωμενο να ακολουθησει την διαταγη του δικαστηριου...
Να χαρω εγω την ελλαδαρα με την προνοια για τον πολιτη και την προστασια των συμφεροντων του...
EDIT: Μαλλον καταλαβα λαθος τοτε, thanks manosk
-
Έχουμε δει και χειρότερα. Για δεκαετίες κανείς δεν μπορούσε να κάνει αναγκαστική εκτέλεση στην περιουσία του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, ακόμα και με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ δικαστική απόφαση. Αυτό που λέει αυτός ο νόμος είναι ότι δεν θεωρούνται τελεσίδικες αποφάσεις διάφορες πράξεις προσωρινού χαρακτήρα.
Τώρα μάλιστα βλέπω ότι γίνεται μνεία στο URL που παραθέτεις για το συγκεκριμένο νόμο (2097/52).
Είναι μια αναμφισβήτητη πρόοδος. Επίσης θα πρέπει να δούμε σφαιρικά το ζήτημα - οι προσωρινές διαταγές μπορεί να έχουν πολύ δυσμενείς επιπτώσεις για το κράτος, αλλά και για ιδιώτες. Προκειμένου το κράτος να δώσει χρήματα, πρέπει να είναι 100% σίγουρο ότι υποχρεούται να τα δώσει, ενώ οι προσωρινές διαταγές στηρίζονται σε εικασία του δικαστηρίου και παρέχονται 'καλή τη πίστη'. Δες πχ την περίπτωση ΛΑΦΚΑ: αν κάποια δικαστήρια έβγαζαν προσωρινές διαταγές υπέρ των συνταξιούχων και αυτοί πληρώνονταν, εφόσον η τελεσίδικη απόφαση ήταν υπέρ του δημοσίου, θα καλούνταν αυτοί να τα δώσουν πίσω, πράγμα τουλάχιστον 'άβολο'. -
Mαλλον συντασσομαι με τους 'αντιπατριωτες' της συζητησης, οχι τοσο για λογους καταντιας της συγχρονης Ελλαδας και θεωρωντας την αναξια να πολεμησει κανεις γι'αυτην, αλλα περισσοτερο ως ιδεολογικα αντιθετος στην -υπερεκτιμημενη πιστευω- εννοια της 'Πατριδος' και δευτερευοντος του 'Εθνους'.
Και εστω πως το Εθνος ακομα και σημερα μπορει να προσδιοριστει ως εννοια με καποια κριτηρια(ρευστα μεν, υπαρκτα δε). Η Πατριδα πως προσδιοριζεται? Και γιατι αξιζει να προσδιοριστει η ακομα περισσοτερο να θυσιαστεις για αυτην?
Για να δωσω ενα χοντρο παραδειγμα: Στα πλαισια μιας Ενωμενης Ευρωπης, ποσο πειραζει αν το νομικο προσωπο 'Ελληνικη Δημοκρατια' αντικατασταθει εν τελει με το ν.π. 'Ευρωπαικη Ενωση'? Δεν νομιζω πως κατι τετοιο θα καταργουσε την εννοια του Ελληνα οπως και οσο επιθυμει κανεις να ταυτιστει μαζι της αυτοπροσδιοριζομενος.
Αλλωστε, οποιος για να προσδιορισει τον εαυτο του χρειαζεται οπωσδηποτε και επιτακτικα την ενταξη του σε οποιδηποτε συνολο μικροτερο του συνολου 'ανθρωποτητα', μαλλον εχει ο ιδιος καποια 'αδυναμια' η 'προβλημα' ( Οπως σχεδον ολοι μας, μαζι κι εγω για να μην παρεξηγηθω). Επομενως, και για να κλεισω εδω την παραθεση των σκορπιων σκεψεων μου, πολεμας για την ελευθερια, την δημοκρατια, την ισοτητα και τις αλλες παρομοιες αξιες και ιδανικα, και οχι για την 'ελληνικη' η 'τουρκικη' κυριαρχια. Επομενως και εναντιον Ελληνων πολεμας αν σε βλαπτουν, (βλ. Χουντα) και εναντιον Τουρκων (1821).
Αξιζει ομως να πολεμησεις εναντιον....Βυζαντινων? (βλ. Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια). Για σκεφτειτε το και ετσι και μην ταυτιζετε παντα τις εννοιες Πατριδα και Ελευθερια.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειπαν λοιπον:.........
.όχι αυτή η ιστορία είναι πλαστή, αν θυμάμαι καλά. Αν και βέβαια ο κίσσινγκερ έχει κα΄νει και πει απείρως χειρότερα.
Γενικά τώρα, θέλω να πιστεύω πως αν γίνει οτιδήποτε δεν θα με πιάσει το στυλ ελληνικό και θα γίνω και εγώ δωρητής οργανων (ειδικά κάποιων).
Κοιτάτε ιστορικά πως γίνανε οι πόλεμοι μας. Ο απλός λαός να σκοτώνεται, οι διάφορες κάστες να κάνουν συμφωνίες παρλαπίπες, να ξεπουλάνε και τελικά ο κόσμος να μην ακούει ούτε ένα ευχαριστώ. Για ρωτήστε και τον παπού μου που έφαγε τα καλύτερα χρόνια στα βουνά, μετά τον βαφτίσανε κουμουνιστή γιατί..έτσι, και τον κυνηγούσαν άλλα τόσα χρόνια! Για ρωτήστε και αυτούς που τραυματίστηκαν σαν βλάκες στη κύπρο ενώ η όλη υπόθεση ήταν σικέ, οι κύπριοι κωλοβαράγανε (και ακόμα το κάνουν, και περιμένουν να απελευθερωθούν...έτσι ξαφνικά) και γυρνώντας δεν τους βοηθησε το κράτος, μια και επίσημα δεν υπήρχε πόλεμος. Αν δημιουργηθεί ανάγκη και θέλει κάποιος, ας πάει στο βουνό στην τελική, όπως και οι παπούδες μας! Δώδεκα μήνες στο στρατό, κατάλαβα πως και πρακτικά οι στρατιωτικοί είναι για τα πανηγύρια! Και πότε δεν ήταν...
Μεγάλη απογοήτευση το πως λειτουργούν τα πράγματα, ο περίγελος της ευρώπης στα πάντα, παραγωγή μηδέν, υπηρεσίες μηδέν (45 λεπτά να έρθει το ασθενοφόρο) προσπαθείς να μην χάσεις τον κώδικα της 'άλλης ελλάδας' ενώ αναγκάζεσαι να λειτουργείς με τον γκρικ γουεϊ, για να αντιμετωπίσεις τα 'δικά τους παιδιά'. Ε και στα δύσκολα να πάνε τα δικά τους παιδιά, άσε μη γίνει και κανά λάθος και αντί για μπροστά αρχίσουμε να ρίχνουμε (προς τους) πίσω. -
Πραγματικά έχω σοκαριστεί από όλα όσα διάβασα εδώ μέσα. Θλίβομαι πραγματικά για το κατάντημα των σύγχρονων Ελλήνων. Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχουν Ελληνες που ντρέπονται για την καταγωγή τους. Εγώ δυστυχώς είμαι από τους άλλους, αυτούς που αισθάνονται πραγματικά υπερήφανοι για την καταγωγή τους !!! Ισως γιατί ο ένας παππούς μου πολεμούσε επί 17 χρόνια τα στρατεύματα του Κεμάλ , και ο άλλος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς γιατί ανατίναξε σαν μέλος της Εθ.Αντίστασης Γερμανικό τράινο με λάστιχα που πήγαινε στον Ρόμμελ στην Αφρική . Ισως γιατί πολλά μέλη της οικογένειάς μου πολέμησαν με αυταπάρνηση για να είμαι εγώ ελευθερος και να απολαμβάνω την ζωή μου . Ισως γιατί ζω σε μια περιοχή ευαίσθητη που συνορεύει με δυο μάλλον εχθρικές χώρες ( FYROM, Αλβανία) και αισθάνομαι καθημερινά την απειλητική τους ανάσα.
Ομως όλοι αυτοί που σε ενδεχόμενη απόπειρα εισβολής κάποιου εχθρού την κοπανήσουν για άλλη γη κι άλλα μέρη , αφήνοντας εμάς τους μαλάκες να πολεμήσουμε για τα πάτρια, ίσως να μην προλάβουν να πάρουν μαζί τους τις μάνες τους , τα αδέρφια τους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους και τότε θα είμαι εγώ ο μαλάκας που θα κάνει ότι μπορεί για να μην αφήσει τον Τούρκο να τους κόψει τα κεφάλια , να τους κάψει τα σπίτια και να βιάσει και να ατιμάσει τις γυναίκες τους.
Σιχάθηκα με αυτά που διάβασα και δεν θα απαντήσω σε κανέναν. Ενα μόνο μπορώ να πώ ! ΝΤΡΟΠΗ
Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ........ ΘΕΛΕΙ!!