Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ........ ΘΕΛΕΙ!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ........ ΘΕΛΕΙ!!
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 18
    • 19
    • 3 / 19
    Αντίλογος
    73
    364
    330
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      techadmin admin last edited by

Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
      Υ.Γ. Η πατρίδα μου δεν μου έδωσε καλή (δωρεαν γιατί η ιδιωτική ήταν ΑΡΙΣΤΗ) παιδεία. **Όμως φταίω κι εγώ που παραπονιόμουν το 94 που έμπαινε ο ένας στους 3 στην 1η δέσμη, και σήμερα μπαίνουν οι 8 στους 9!!! **Φυσικά και πήρα κακή παιδεία...

Δεν μου παρέχει καλή δωρεάν περίθαλψη (πάλι η ιδιωτική ήταν άριστη), αλλά πάλι φταίω, αφού χρόνια τώρα δεν πλήρωνα ένσημα, ή έβαζα τον ξάδερφο που πληρώνει να μου δίνει το βιβλιάριο ΙΚΑ του να έχω κι εγώ τσάμπα πράμα...
      Δεν μου παρέχει καθαρό περιβάλλον, αλλά φταίω πάλι εγώ που πετάω όπου βρώ τα αποτσίγαρα, τσίχλες, μυξομάντηλα και φραποκύπελλά μου. Θέλει 10 οδοκαθαριστές η αφεντιά μου και μόνο...
      Μου παρέχει υπέρογκους φόρους, αλλά φταίω κι εγώ που κατανοώ τον μπακάλη της γειτονιάς που τα βγάζει πέρα δύσκολα ο έρμος και δε ζητάω απόδειξη, φταίω που μόλις συναλλαγώ με το δημόσιο προσπαθώ να τους ξεκοκαλίσω όποια επιχορήγηση και από δουλειά να τους δουλέψω, φταίω που θέλω να μπώ στο δημόσιο ώστε να δικαιούμαι πλέον σε ολοήμερο υπνο, ενώ μέχρι τότε τους έβριζα.

Δε μου παρέχει σωστούς δρόμους, αλλά αυτό το εξασφάλισα προηγουμένως, που ξεκοκάλισα την επιχορήγηση και από δουλειά τους δούλεψα.
      Δε μου προσφέρει αναγνώριση, αλλά πώς να μπορέσει, που για τίποτα δε φταίω εγώ, και για όλα φταίει ο δίπλα, και ΕΓΩ είμαι ο δίπλα σε όλους όσους είναι δίπλα μου; (και φταίνε οι αλήτες Ελληνάρες, αφού ΑΥΤΟΙ είναι οι δίπλα για μένα...)

Με συγχωρείς Γιώργο, αλλά όλα αυτά για τα οποία αυτοσαρκάζεσαι, τα κάνεις πραγματικά; Γιατί εγώ δεν κάνω τίποτα απ' αυτά εκτός ίσως απ' το θέμα με τον μπακάλη. Φυσικά, θα υπάρχουν άλλα που κάνω, οπότε δεν υποστηρίζω ότι είμαι υπόδειγμα πολίτη, αλλά πάλι, είμαι σίγουρα καλύτερος από πολλούς 'πατριώτες' που έχω γνωρίσει.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        maxmara last edited by

Παίδες, μην τσακώνεστε.

Η πραγματικότητα, όπως την έζησα, είναι οτι εάν γίνει πόλεμος (ο οποίος κατα πάσα πιθανότητα θα είναι μικρής διάρκειας - εάν βέβαια γίνει ποτε) θα την πληρώσουν οι χαμηλές κοινωνικές τάξεις, και κατά πάσα πιθανότητα, οι χρήστες ιντερνετ την ψιλογλιτώνουν.

Και εξηγούμαι: όταν παρουσιάστηκα στην ΕΛΔΥΚ (η πιο μαύρη μετάθεση μέχρι πρόσφατα) διαπίστωσα το αναμενόμενο - οι συνφαντάροι ήταν αγρότες (πραγματικοί), τεχνίτες, περιθωριακοί, εργάτες, κτλ. Όλοι βέβαια χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής τάξης.

Στην Κύπρο ήταν και είναι απο τα λίγα σημεία οπου υπάρχει ρεαλιστικά πιθανότητα συμπλοκής.

Κια ώς γνωστόν, προτεραιότητα...'επαναφοράς' έχουν οι προσφάτως υπηρετήσαντες στην ΕΛΔΥΚ. Οπότε, μαντέψτε τα κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά των νεκρων-τραυματιών.

Θα υπάρχουν και βέβαια μερικές εξαιρέσεις - όπως εγώ, που λόγω πεποιθήσεων (νεοελληνική μετάφραση: ήμουν κορόιδο) διάλεξα να μην βάλω μέσο για να αλλάξω, αν και σαν φλώρος φοιτητής ΜΒΑ δεν άρμοζε στο προφίλ μου να υπηρετήσω εκεί.

• H
          hrdoukas last edited by

Ο χρήστης nasos79 έγραψε:

Σαφώς και δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον να υπερσπιστεί την πατρίδα του με το ζόρι (αν και το συζητάμε κι αυτό)

σαφώς και μπορείς,όχι απλα μπορείς αλλα μπορείς να προβείς και σε άλλες πράξεις αν δεις οτι δεν την υπερασπίζεται σε περίπτωση πολέμου...
          φιλικά

Εκει ακριβώς πήγαινε και το περιεχόμενο της παρένθεσης, αν και είναι λάθος να πάμε στο άλλο άκρο και να γίνουμε στο τέλος αυτόκλητοι κριτές του πατριωτισμού του καθ' ενός και να αποδίδουμε κατηγορίες 'εσχάτης προδοσίας' από δω κι από κει.

Πρακτική Ρώσσων, που κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π. εκτελούσαν εν ψυχρώ τους στρατιώτες που προσπαθούσαν να προστατευτούν από τα πυρά των Γερμανών, αντί να πάνε σαν τα πρόβατα στη σφαγή... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα δηλαδή! Να χαρώ εγώ πατριώτες με άποψη!!!

Που να λεγα οτι ειναι και σωστο δηλαδη...

Κατα τα άλλα...

Ωραία όλα αυτά που λες αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τα αν θα πρεπει η όχι να υπερασπιστει κανεις την πατρίδα του όταν χρειαστεί.
          Γιατί επιμένεις να ταυτίζεις την έννοια της πατρίδας με τις εφήμερες κρατικές δομές που προκαλούν όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις;
          Ασε που κι αυτούς εμείς τους ψηφίζουμε...

• T

Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
            Που να λεγα οτι ειναι και σωστο δηλαδη...

Κατα τα άλλα...

Ωραία όλα αυτά που λες αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τα αν θα πρεπει η όχι να υπερασπιστει κανεις την πατρίδα του όταν χρειαστεί.
            Γιατί επιμένεις να ταυτίζεις την έννοια της πατρίδας με τις εφήμερες κρατικές δομές που προκαλούν όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις;
            Ασε που κι αυτούς εμείς τους ψηφίζουμε...

α) Δεν αναφερόμουν σ' εσένα, αλλά στον akis. Sorry αν δεν το ξεκαθάρισα. Λάθος quote μαλλον.
            β) Γιατί οι δομές κάθε άλλο παρά εφήμερες είναι. Το ότι τους ψηφίζουμε δεν λέει τίποτα, μεταξύ δύο δεινών, το μη χείρον βέλτιστον. Κάποιον πρέπει να ψηφίσουμε, γιατί η αποχή είναι υπέρ του πρώτου κόμματος και αν εγώ θέλω να αλλάξω μία κατάσταση, η αποχή δεν βοηθάει. Πρέπει να συμμετέχω.
            γ) Ταυτίζω τις κυβερνητικές δομές με την έννοια του κράτους και της πατρίδας, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, από κάπου πρέπει να γίνει μία αρχή για να αλλάξει κάτι. Και όπως βλέπεις γύρω σου, από τους νεοέλληνες δεν πρόκειται να γίνει κάτι, γιατί οι περισσότεροι είναι είτε σαν εμένα, απογοητευμένοι και απρόθυμοι να κάνουν κάτι, χωρίς πρώτα να έχει υπάρξει διαβεβαίωση ότι αυτό το 'κάτι' δεν θα πάει στράφι όπως τόσα άλλα, ή αδαείς σαν τους υπόλοιπους, πραγματικά ΟΦΑ, όπως είπε κάποιος άλλος, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα μπουζούκια και το ξημεροβράδιασμα σε καφετέριες.

Οπότε, αν εγώ δεν δω κάτι να αλλάζει προς σωστή κατεύθυνση, δεν κάνω τίποτα. Είχα κι εγώ κάποτε φρονήματα, αλλά όταν είδα τα πράγματα λίγο αποστασιοποιημένα και ψυχρά, κατέληξα στην άποψη που υποστηρίζω εδώ.

Αυτοί που με θεωρούν απαράδεκτο και ελαφρά τη καρδία με διώχνουν απ' τη χώρα (για φαντάσου), έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν και το δικαίωμά τους αυτό θα το υπερασπιστώ. Όμως, τα όσα διαβάζουμε, ας είναι τουλάχιστον αφορμή για σκέψη...

Πάταξον μεν, άκουσον δε, είχε πει κάποιος απ' τους προγόνους μας, που με τόση επιμονή μνημονεύετε... Ο Αλκιβιάδης ήταν νομίζω;

• R
              raikkonen last edited by

Δεν με πολυπείθει το στυλάκι σου, αλλά θα σου απαντήσω...

Εμένα να δεις.

Τι τρέχει ρε μεγάλε, πουλάς άποψη τώρα με τις εξυπνάδες; Εγώ μίλησα σ' εσένα στην αρχή; Εσύ τι ζόρι τραβάς και σχολιάζεις με ύφος όσα γράφει κάποιος άλλος; Λοιπόν, παύω να ασχολούμαι με την πάρτη σου, γιατί δεν αξίζει τον κόπο!

Στους υπόλοιπους τώρα:
              Το αν προσπαθώ να βελτιώσω όσο μπορώ το κοινωνικό σύνολο, δεν θα το πω στο forum, αλλά μπορούν να το κρίνουν όσοι με γνωρίζουν προσωπικά. Οπότε το αντιπαρέρχομαι. Πάμε στην ουσία του ζητήματος τώρα:

Τι είναι πατρίδα λοιπόν; Είναι το χώμα, ο αέρας, η θάλασσα; Ή είναι αυτό που αγαπάς γιατί σου προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες να ζεις, να εργάζεσαι και να δημιουργείς ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, που ένα κράτος, μία πατρίδα αν θέλετε, οφείλει να παρέχει στους πολίτες της, αφού αυτά τα αγαθά (προς το παρόν) είναι δημόσια και δεν παρέχονται από άλλον; Εγώ κλίνω προς το 2ο.
              Ομοίως, η πατρίδα δεν οφείλει να τροφοδοτεί με υπερηφάνεια τους πολίτες; Να προστατεύει την αξιοπρέπειά μας; Και διάφορα άλλα εύηχα και συμπαθητικά, που δεν χρειάζεται να πω, σίγουρα τα έχετε συναντήσει.

Πείτε μου τώρα, σε ένα πολίτη που πληρώνει για δρόμους, υγεία, παιδεία, ασφάλεια (εθνική και αστική), τι παρέχει αυτό το κράτος; Που πάνε τα λεφτά που δίνουμε;
              Πείτε μου, σε έναν νέο, 19 χρονών που βράζει το αίμα του και φλέγεται να υπερασπιστεί αυτή την 'πατρίδα', τι αφήνει η εικόνα του Ισαακ Σολωμού (αν ήταν αυτός, μπορεί να κάνω λάθος), κρεμασμένου στον ιστό της σημαίας, να πυροβολείται από τους γκρίζους λύκους και το Ελλάντα να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο; Να πω για το ελικόπτερο που έπεσε στα Ίμια; Να πω για το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πατριάρχη, το οποίο όλοι σχεδόν μέσα στο στρατό (EMMANOYHL, αν διαβάζεις διάψευσέ με αν έχω λάθος) λένε ότι το έριξαν Τούρκοι, γιατί ήταν πολύ μυστήριες οι συνθήκες της πτώσης του;

Αγαπητέ mecano, εργάζομαι νόμιμα, πληρώνω τους φόρους μου, δεν παρανομώ και γενικά κάνω ότι περνάει απ' το χέρι μου για να μην ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ το κοινωνικό σύνολο. Έχω πολλές φορές γίνει κακός σε συζητήσεις προσπαθώντας να δείξω πόσο λάθος συμπεριφορά είναι η αδιαφορία για όλα τα ζητήματα. Οπότε, μη μου λες εμένα ότι αδιαφορώ για τους άλλους.

Βλέπω και την Αμερική ας πούμε, που έχει καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση, πόσο 'τελευταία σε όλα' είναι. Ή την Αγγλία, ή την Ιταλία που το υιοθέτησε επίσης.

Πάμε να δούμε τι κάνει η πατρίδα για εμάς;
              1000000 Αλβανοί στην Ελλάδα, με την ανοχή του κράτους, να εργάζονται στις δουλειές μας και να στέλνουν το συνάλλαγμα εκτός χώρας. 1000000 Αλβανοί που όπως καταλαβαίνετε, στερούν θέσεις εργασίας απ' τους Έλληνες.
              Πόσοι ακόμα Γύφτοι; Που βρωμάει ο τόπος και κανείς δεν έχει το θάρρος να τους ξεκουνήσει από περιοχές που έχουν καταπατήσει, για να αναπτυχθεί επιτέλους αυτή η κωλοπόλη...
              Πόσοι απ' αυτούς δεν είναι εγκληματίες, λες και δεν μας έφταναν οι ίδιοι οι Έλληνες... Γιατί το κράτος τους ανέχεται; Φιλοσοφικό ερώτημα...

Εκκλησία, κοινωνία, τηλεόραση, γενική παιδεία και καλλιέργεια των νέων... Πάρτε το χαμπάρι, η Ελλάδα δεν είναι απλά τελευταία σε πολλά (δυστυχώς για εμάς), αλλά ο μέσος Έλληνας το απολαμβάνει κιόλας, να γελάει με το χάλι του.

Μακάρι να γινόταν να αλλάζαμε κατεύθυνση στη χώρα. Μπορεί να μην ήμουν ο πρώτος που θα προσπαθούσε, αλλά θα ήμουν σίγουρα μέσα στους πρώτους, επικαλούμαι ξανά όσους με γνωρίζουν προσωπικά, που μπορούν να ξέρουν για τις ενέργειές μου σε ορισμένα θέματα, μέχρι εκεί που ήταν η δυνατότητά μου βέβαια. Όμως, βλέπω ότι η χώρα αυτή, δεν θέλει να βοηθηθεί! Έτσι κι εγώ, το χέρι που της άπλωσα για να με τραβήξει σε μία διαδικασία βελτίωσης ορισμένων κακώς κειμένων, το αποσύρω και σας παραθέτω εδώ την άποψη αυτή, που μπορεί μεν να είναι συγκεχυμένη, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν είναι καθόλου αφελής ή ασυνείδητη.

Φυσικά, δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι, αυτό είναι το καλό του διαλόγου. Αλλά τουλάχιστον, ας διατηρήσουμε ένα επίπεδο στη συζήτηση.

Γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου. Εκεί που δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό είναι στο θέμα των Αλβανών και τον κάθε Αλβανών. Το λέω γιατί κάποτε και εμέις 'Αλβανοί' είμασταν (με την έννοια της μετανάστευσης για καλύτερη τύχη). Όπως και ποια θα ήταν μια σωστή αντιμετώπιση στο θέμα των γύφτων.

• S
                syele last edited by

Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
                Υ.Γ. Η πατρίδα μου δεν μου έδωσε καλή (δωρεαν γιατί η ιδιωτική ήταν ΑΡΙΣΤΗ) παιδεία. Όμως φταίω κι εγώ που παραπονιόμουν το 94 που έμπαινε ο ένας στους 3 στην 1η δέσμη, και σήμερα μπαίνουν οι 8 στους 9!!! Φυσικά και πήρα κακή παιδεία...

Δεν μου παρέχει καλή δωρεάν περίθαλψη (πάλι η ιδιωτική ήταν άριστη), αλλά πάλι φταίω, αφού χρόνια τώρα δεν πλήρωνα ένσημα, ή έβαζα τον ξάδερφο που πληρώνει να μου δίνει το βιβλιάριο ΙΚΑ του να έχω κι εγώ τσάμπα πράμα...

Δεν μου παρέχει καθαρό περιβάλλον, αλλά φταίω πάλι εγώ που πετάω όπου βρώ τα αποτσίγαρα, τσίχλες, μυξομάντηλα και φραποκύπελλά μου. Θέλει 10 οδοκαθαριστές η αφεντιά μου και μόνο...

Μου παρέχει υπέρογκους φόρους, αλλά φταίω κι εγώ που κατανοώ τον μπακάλη της γειτονιάς που τα βγάζει πέρα δύσκολα ο έρμος και δε ζητάω απόδειξη, φταίω που μόλις συναλλαγώ με το δημόσιο προσπαθώ να τους ξεκοκαλίσω όποια επιχορήγηση και από δουλειά να τους δουλέψω, φταίω που θέλω να μπώ στο δημόσιο ώστε να δικαιούμαι πλέον σε ολοήμερο υπνο, ενώ μέχρι τότε τους έβριζα.

Δε μου παρέχει σωστούς δρόμους, αλλά αυτό το εξασφάλισα προηγουμένως, που ξεκοκάλισα την επιχορήγηση και από δουλειά τους δούλεψα.

Δε μου προσφέρει αναγνώριση, αλλά πώς να μπορέσει, που για τίποτα δε φταίω εγώ, και για όλα φταίει ο δίπλα, και ΕΓΩ είμαι ο δίπλα σε όλους όσους είναι δίπλα μου; (και φταίνε οι αλήτες Ελληνάρες, αφού ΑΥΤΟΙ είναι οι δίπλα για μένα...)

Ότι καλύτερο εχω ακούσει (διαβάσει) τον τελευταίο καιρό.

• H
                  hrdoukas last edited by

O Θεμιστοκλής πρέπει να ήταν αλλά δεν έχει σημασία...

Τι να πω... προτιμώ να βλέπω αυτή την περίοδο της χώρας μου απλώς σαν μια περίοδο παρακμής από τις πολλές αλλωστε που πέρασε αυτή η χώρα. Να πάρει ευχή μέσα σε 4000 χρόνια ιστορίας (και βάλε) δεν ήμασταν συνέχεια ένδοξοι, νικητές και πρωτοπόροι. Ύπήρξαν και περίοδοι στην ιστορία του Ελληνισμού πολύ χειρότερες από αυτή που ζούμε σήμερα.

Πως να το κάνουμε, δεν βλέπω κανέναν λόγο να μισήσουμε αυτήν την χώρα και να το κλείσουμε το μαγαζί όπως λίγο πολύ υπονοείς. Εμείς είμαστε πολύ μικροί και η ιστορία της χώρας μας πολύ μεγάλη για θεωρούμε οτι μπορούμε να είμαστε 'υπεράνω' της πατρίδας.
                  Εδω ρε συ Νασο ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του '50 εχει καποιος το οποίο μπορεί να μην επιταχύνει, να μην στρίβει, να μην προσφέρει καθόλου ασφάλεια και χίλια δυο άλλα, ;όμως βλεπεις τον κάτοχο του να το αγαπάει γιατι είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ και μετά από τοσα χρόνια είναι κομμάτι του εαυτού του...

Δεν είμαι κι απ' αυτούς που πιστεύουν οτι 'είμαστε ο εκλεκτός λαός' ή οτι 'ο ελληνισμός θα κάνει την αντεπίθεσή του' και άλλα τέτοια γραφικά... Εχοντας δει όμως στο εξωτερικό ανθρώπους προερχόμενους από χώρες με σεβαστή ιστορία αλλά όπως και να το κάνουμε όχι σαν την ελληνική, να αγαπούν την χώρα τους όχι ως γεωγραφική έννοια, όχι ως πολιτική ή οικονομική οντότητα αλλά ως ΠΑΤΡΙΔΑ δεν μπορω να σταματήσω να αγαπώ τον τόπο μου όσο άσχημος κι αν είναι τωρα.
                  Αν προσθέσω στην ασχήμια του και την δικιά μου αδιαφορία και παραίτηση απλώς χειροτερεύω τα πράγματα.

• K
                    kacey last edited by

Ωραια συζητηση ανοιξατε...

τεσπα, αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι η πατριδα μου (οπως αυτη εκφραζεται απο αυτους που θα περιμενε ο μεσος λογικος ανθρωπος πχ υπεθυνοι διαφορων θεσεων απο δημ. υπαλληλους μεχρι μπατσους) δεν μου προσφερει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ περισσοτερο απο οσα μου προσφερει η Αγγλια στην οποια ζω εδω και 5 χρονια ως ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, οπου φυσικα απολαμβανω τα παντα οσα απολαμβανει ο μεσος Αγγλος.

Αντιθετως μου ΠΑΙΡΝΕΙ πολλα, πλεον των νομιμων, με το ετσι θελω (ας του κανουν καποιου ελεγχο απο ΣΔΟΕ ακομα και αν **πραγματικα **ειναι 101% σωστος, και θα καταλαβει...) επειδη στην ελλαδα 'ετσι ειναι', και το κρατος αντι να προστατευσει ΕΜΕΝΑ τον πολιτη, κοιταει να προστατευσει αλλα πραγματα (μεταξυ των οποιων τα συμφεροντα των βουλευτων που ψηφιζουν μεταξυ τους για τα προνομια τους...).

Υπο αυτο το σκεπτικο, για τι πραγμα να πολεμησω και να δωσω την ζωη μου? Για την πατριδα μου που μου την κανει πιο δυσκολη? Για το γαμωτο και το εθνικο φρονημα? Να πολεμησω για να διατηρησω αυτα που με χαλανε? Για την πατριδα που αυτοκαταστρεφεται καθε μερα μεσω αυτων που την κυβερναν? Η για τον μαλακα τον ελληναρα και τον ελληνικο τροπο ζωης, που τελικα ο μονος τροπος να γινει ανθρωπος ειναι να του το επιβαλλουν οι ξενοι?

Ασε ρε...Αμα μπορω να ζω ΚΑΛΥΤΕΡΑ στην Αγγλια-Γερμανια-Ελβετια κλπ, θα παω εκει και θα χαρω την ζωη μου και θα φροντισω να προτρεψω και ολους οσους με ενδιαφερουν να κανουν το ιδιο.

Για την πατριδα μου θα πολεμησω αμα εχω κατι να χασω. Αμα πχ μας την πεσουν οι Αλβανοι η οι Τουρκοι και θελουν να μας κανουν τουρκια η αλβανια (δηλαδη χειροτερα απο οτι ειμαστε) τοτε ισως να το σκεφτω. Αμα μας την πεσουν ομως οι Γερμανοι θα τους πω παρακαλω ελατε μπας και μας φτιαξετε τα χάλια μας λιγακι...

ΥΓ Κατι ειπωθηκε για Καραισκακη και Κωλοκοτρωνη κλπ...Τοτε ηταν 1800 και ηταν υποδουλοι, δεν ειχαν τιποτα να χασουν. Πραγματικα ελευθερια η θανατος. Αμα ηταν τωρα, αμα μπορουσαν πολυ απλα να την κανουν για αλλες (καλυτερες) πολιτειες, το σεναριο θα ηταν πολυ διαφορετικο. Σαν κατι πολιτικους που κατα την χουντα ηταν 'εξοριστοι' στο εξωτερικο....Μπουχαχαχαχαχα ακου εκει 'εξοριστοι'... Δεν ηταν απλως λαμογια που την εκαναν και περναγαν μια χαρουλα σε Γαλλια και Αγγλια και μετα το επαιζαν σωτηρες και απελευθερωτες...

Και μην βγει κανενας να πει οτι (εγω και οσοι μοιραζονται την αποψη μου) ειμαστε δειλοι, γιατι αλλο δειλος και αλλο να εισαι μαλακας...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • T

Ο χρήστης kacey έγραψε:
                      Ωραια συζητηση ανοιξατε...

τεσπα, αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι η πατριδα μου (οπως αυτη εκφραζεται απο αυτους που θα περιμενε ο μεσος λογικος ανθρωπος πχ υπεθυνοι διαφορων θεσεων απο δημ. υπαλληλους μεχρι μπατσους) δεν μου προσφερει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ περισσοτερο απο οσα μου προσφερει η Αγγλια στην οποια ζω εδω και 5 χρονια ως ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, οπου φυσικα απολαμβανω τα παντα οσα απολαμβανει ο μεσος Αγγλος.

Αντιθετως μου ΠΑΙΡΝΕΙ πολλα, πλεον των νομιμων, με το ετσι θελω (ας του κανουν καποιου ελεγχο απο ΣΔΟΕ ακομα και αν **πραγματικα **ειναι 101% σωστος, και θα καταλαβει...) επειδη στην ελλαδα 'ετσι ειναι', και το κρατος αντι να προστατευσει ΕΜΕΝΑ τον πολιτη, κοιταει να προστατευσει αλλα πραγματα (μεταξυ των οποιων τα συμφεροντα των βουλευτων που ψηφιζουν μεταξυ τους για τα προνομια τους...).

Υπο αυτο το σκεπτικο, για τι πραγμα να πολεμησω και να δωσω την ζωη μου? Για την πατριδα μου που μου την κανει πιο δυσκολη? Για το γαμωτο και το εθνικο φρονημα? Να πολεμησω για να διατηρησω αυτα που με χαλανε? Για την πατριδα που αυτοκαταστρεφεται καθε μερα μεσω αυτων που την κυβερναν? Η για τον μαλακα τον ελληναρα και τον ελληνικο τροπο ζωης, που τελικα ο μονος τροπος να γινει ανθρωπος ειναι να του το επιβαλλουν οι ξενοι?

Ασε ρε...Αμα μπορω να ζω ΚΑΛΥΤΕΡΑ στην Αγγλια-Γερμανια-Ελβετια κλπ, θα παω εκει και θα χαρω την ζωη μου και θα φροντισω να προτρεψω και ολους οσους με ενδιαφερουν να κανουν το ιδιο.

Για την πατριδα μου θα πολεμησω αμα εχω κατι να χασω. Αμα πχ μας την πεσουν οι Αλβανοι η οι Τουρκοι και θελουν να μας κανουν τουρκια η αλβανια (δηλαδη χειροτερα απο οτι ειμαστε) τοτε ισως να το σκεφτω. Αμα μας την πεσουν ομως οι Γερμανοι θα τους πω παρακαλω ελατε μπας και μας φτιαξετε τα χάλια μας λιγακι...

ΥΓ Κατι ειπωθηκε για Καραισκακη και Κωλοκοτρωνη κλπ...Τοτε ηταν 1800 και ηταν υποδουλοι, δεν ειχαν τιποτα να χασουν. Πραγματικα ελευθερια η θανατος. Αμα ηταν τωρα, αμα μπορουσαν πολυ απλα να την κανουν για αλλες (καλυτερες) πολιτειες, το σεναριο θα ηταν πολυ διαφορετικο. Σαν κατι πολιτικους που κατα την χουντα ηταν 'εξοριστοι' στο εξωτερικο....Μπουχαχαχαχαχα ακου εκει 'εξοριστοι'... Δεν ηταν απλως λαμογια που την εκαναν και περναγαν μια χαρουλα σε Γαλλια και Αγγλια και μετα το επαιζαν σωτηρες και απελευθερωτες...

Και μην βγει κανενας να πει οτι (εγω και οσοι μοιραζονται την αποψη μου) ειμαστε δειλοι, γιατι αλλο δειλος και αλλο να εισαι μαλακας...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με μία άποψη! Τα είπες όλα για 'μένα!

• H
                        hrdoukas last edited by

Τελικά αυτός ο Νεοέλληνας, ο Ελληνάρας ή όπως αλλιώς λέγεται ποιός είναι γιατί τελικά έχουμε καταλήξει οτι για όλα αυτός φταίει.
                        Να ψάξουμε ρε παιδιά να τον βρούμε, να του ρίξουμε ένα χέρι ξύλο να μάθει αυτός να μας χαλάει τη χωρα... Ο αλήτης!

• H
                          hrdoukas last edited by

Ρε παιδιά τι μου 'ρθε πάλι τωρα;

Φαντάζεστε να ήταν κι ο gavriil1 στο forum τι είχε να γίνει;

(πολύ τον θυμάμαι τωρα τελευταία και θα φταρνίζεται!)

• H
                            hellenic-tifosi last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:

Γενικά σέβομαι κα καταννοώ την τοποθέτηση σου αλλά αυτό το απόσπασμα νομίζω είναι εντελώς απαράδεκτο. Τα 'χάλια' μπορούν να φτιαχτούν μόνο αν τα θέλει ο ίδιος ο παθών κατά την ίδια έννοια που την ελευθερία σου την κερδίζεις μόνο πολεμώντας. 'Όποιος κερδίζει τη λευτεριά από ξένα χέρια είναι σκλάβος'.

• E
                              emmanoyhl last edited by

Δηλαδή να μην περιμένω πολλά πολλά από την επιστράτευση!!!!!
                              Να το κάνω θέμα στο αρχηγείο για να αλλάξουν τα σχέδια;
                              Μάλλον πρέπει να αλλάξω δουλειά, από ότι βλέπω δεν χρειάζομαι. Δεν θα μπορέσω ποτέ να προσφέρω μια και δεν θα έχω μετόπισθεν.

• M
                                manosk last edited by

Δεν με πολυπείθει το στυλάκι σου, αλλά θα σου απαντήσω...

Εμένα να δεις.

Τι τρέχει ρε μεγάλε, πουλάς άποψη τώρα με τις εξυπνάδες; Εγώ μίλησα σ' εσένα στην αρχή; Εσύ τι ζόρι τραβάς και σχολιάζεις με ύφος όσα γράφει κάποιος άλλος; Λοιπόν, παύω να ασχολούμαι με την πάρτη σου, γιατί δεν αξίζει τον κόπο!

Άποψη για αυτονόητα; 'Μεγάλε', τα επιχειρήματά σου μυρίζουν ατομισμό από κάθε λέξη. Όσο ζεις σε τούτη τη χώρα, εκτός από τα δικαιώματά σου έχεις και τις υποχρεώσεις σου. Μια από αυτές είναι η στράτευση σε περίπτωση επίθεσης κατά αυτής.

**ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Άρθρο 4

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

4. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

6. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.**

Ό,τι και να πεις, από τη στιγμή που ζεις εδώ, τρως, κινείσαι, έχεις ασφάλεια,, παιδεία, παροχές υγείας, προστασία κλπ, είσαι υποχρεωμένος να πολεμήσεις εφόσον αυτό απαιτηθεί.
                                Δεν γουστάρεις να πολεμήσεις; Δεν σου αρέσουν όσα σου προσφέρονται; Κάνε τη μ'ελαφρά πηδηματάκια, αφού πρώτα καταθέσεις ταυτότητα και διαβατήριο. Και στη νέα σου υπέροχη επιλεγμένη από εσένα πατρίδα, πες τους ότι δεν πρόκειται να πολεμήσεις αλλά θα την κοπανήσεις στην πρώτη ευκαιρία. Εκεί να δεις χαρές που θα κάνουν για το νέο τους πολίτη.
                                Στο καλό.

Προς Kacey:
                                Αυτά που αναφέρεις είναι απαράδεκτα. Η πατρίδα σου προσφέρει ορισμένες παροχές και ζητάει κάποια πράγματα. Όταν έχεις κάτι δικό σου, το προασπίζεσαι και το βελτιώνεις, δεν το παρατάς όποτε βρεις κάτι καλύτερο. Όπως τη γυναίκα σου δεν τη διώχνεις μόλις βρεις άλλη ομορφότερη, πιο μορφωμένη, πιο έξυπνη (εκτός αν είσαι -όχι εσύ, γενικά μιλάω- καθίκι), έτσι και την πατρίδα δεν την εγκαταλείπεις επειδή έχει κάποια στραβά. Αντιθέτως προσπαθείς να τη βελτιώσεις, αφού στο κάτω-κάτω μέρος του προβλήματός της είσαι κι εσύ.

• A
                                  akis-akis last edited by

κατ αρχήν, απαντώντας στον Νασο και τον hrdoukas ήθελα να πω οτι δεν ερμήνευσατε σωστά αυτο που είπα σχετικά με τις μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν σε περίοδο πολέμου.Αλλά μιας και είστε 2 που δεν το ερμηνευσατε σωστά το πιθανότερο είναι να μην το έθεσα εγώ σωστά.
                                  Λοιπον,εξηγώ αυτο που ήθελα να βγει ως συμπέρασμα πριν, οτι δλδ σε περίοδο πολέμου,αν δεν κάνω λαθος, ισχύει απο το Συνταγμα η εσχατη ποινή που μπορεί να εφαρμοστεί (και η οποία κατα τη γνώμη μου είναι λάθος σε καθε περίπτωση) σε ανθρωπο δλδ ο θάνατος.
                                  Αυτά
                                  Εξακολουθώ να θεωρώ την αποψη του Νάσου και οποιουδήποτε συμφωνή μαζί του εντελώς λαθος.Μην συγχέουμε την κυβερνηση ή την αρχουσα ταξη με το κράτος.Η Ελλάδα,οπως και καθε χώρα είναι μια οντότητα ξεχωριστή απο τους πολίτες την ή τουλάχιστον μη συμπιπτουσα.

Όσο για Νοσοκομεία, μεταφορές κτλ, εγώ δωρεάν μεταφορά μόνο με το ποδήλατό μου έχω κάνει, όσο για Νοσοκομεία, έτσι όπως είναι τα δωρεάν, η μόνη μας ελπίδα είναι το ιδιωτικό. Επίσης, η περίθαλψη δεν είναι καθόλου δωρεάν, γιατί τα χρήματα που δίνουμε οι Μηχανικοί στο ΤΣΜΕΔΕ για ασφάλεια και περίθαλψη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Να είσαι σίγουρος ότι ότιδήποτε χρειαστώ από νοσοκομείο, θα το έχω πληρώσει και με το παραπάνω, όπως και όλοι μας φυσικά!

Μπερδευεις βασικές έννοιες.

αν και είναι λάθος να πάμε στο άλλο άκρο και να γίνουμε στο τέλος αυτόκλητοι κριτές του πατριωτισμού του καθ' ενός και να αποδίδουμε κατηγορίες 'εσχάτης προδοσίας' από δω κι από κει.

δεν είχα καμια πρόθεση να το κάτω αν φάνηκε έτσι...ελπίζω να σε καλυψα με τα παραπάνω.
                                  Τέλος δεν νομίζω οτι υπαρχει περίπτωση να γίνει πόλεμος αλλα δεν καταλαβαίνω και τη σχεση έχει αυτο με την κουβέντα που κάνουμε,συζητάμε σε θεωρητικό επίπεδο εκφράζοντας ο καθένας τις απόψεις του.
                                  Υ.Γ. επειδή πήρε προσωπικό επιπεδο η κουβέντα και σ αυτο εφταιξα κι εγώ μ αυτό που εγραψα για τον Νασο να ζητήσω συγγνώμη.Χωρίς όμως να αλλαζω γνώμη για οσους σκεφτονται με τον συγκεκριμένο τρόπο.Σκεφτείτε πως θα νιώθατε αν ακούγατε αυτα τα λόγια απ το στόμα του παιδιού σας,εγω τουλαχιστον δεν θα ένιωθα καλά.

• T

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                    **ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Άρθρο 4

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
                                    2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
                                    3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

1. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

2. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

3. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.**

Όπως σου είπα, δεν σκοπεύω να έρθω ξανά σε άμεση αντιπαράθεση με εσένα, όχι επειδή διαφωνούμε, αλλά επειδή σε καμία περίπτωση δεν εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίο σχολίασες τα όσα έγραψα στο πρώτο post μου. Ωστόσο, δεν μπορώ να μη σχολιάσω τα 2 πρώτα σημεία του άρθρου που παρέθεσες (και σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις):

Όλοι μας πιστεύω εδώ μέσα, έχουμε τουλάχιστον την ικανότητα να ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ. Διαβάζοντας λοιπόν τα 2 σημεία που έχω υπογραμμίσει, δεν μπορώ παρά να γελάσω.

Ίσοι απέναντι στο νόμο; Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις; Βλέπει κανείς σας ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ίσους απέναντι στο νόμο και με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις;

Ένα σύνταγμα το οποίο αναιρείται από τους ίδιους που το έχουν θεσπίσει, δεν μπορεί να αποτελεί κατά τη γνώμη μου βάση για την οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση. Όταν οι ίδιοι που το ψηφίζουν το χλευάζουν, όταν η κατάσταση πάει γενικότερα απ' το κακό στο χειρότερο με την αλλαζονεία να χτυπάει κόκκινα και το απυρόβλητο να ισχύει για ορισμένους ακόμα και εκτός πολιτικής σκηνής, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, μην μου προβάλετε το σύνταγμα ως επιχείρημα!!!

Όσο για τα περί ασφάλειας, προστασίας, παροχών υγείας κλπ που είπε ο manosk, σχολιάζω μόνο ότι είναι εκτός topic, ας πάνε καλύτερα στα ανέκδοτα, μιας και εκεί ανήκουν, για την περίπτωση της Ελλάδας!!! Εκτός αν εσείς θεωρείτε το επίπεδο αυτών των υπηρεσιών που παρέχει η χώρα ανάλογο των απαιτήσεών της ως αντιστάθμισμα...

Akis, no harm done! Φιλικά μιλάμε εδώ μέσα και προσωπική κάσα δεν ανοίγω με κανέναν, εκτός από εκείνους που μου επιτίθενται!
                                    Συνεχίζουμε χωρίς απώλειες λοιπόν;
                                    Στο ίδιο φιλικό και πολιτισμένο επίπεδο, ποιες βασικές έννοιες μπερδεύω; Δεν αποκλείεται να κατάλαβα κάτι λάθος, αλλά τι είναι αυτό;

• M
                                      manosk last edited by

Κανόνας: όποιος θέλει δικαιολογίες για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του, βρίσκει κάποιες.

Nasos, αν νομίζεις ότι σε σχέση με την πλειοψηφία των συμπολιτών σου, αυτών που τουλάχιστον θα μείνουν να πολεμήσουν, αυτών που μένουν στα ανατολικά σύνορα κι έχουν τις τουρκικές φρεγάτες δίπλα τους, εσύ είσαι 'πιο ίσος', φύγε από τώρα. Η άθλια λογική σου είναι ίδια μ' εκείνου που επειδή βλέπει τη μερτσέντα του λεφτά παρκαρισμένη ατιμώρητα πάνω στο πεζοδρόμιο, το κάνει κι ο ίδιος, αρνούμενος μάλιστα να υποστεί τις συνέπειες. Ή εκείνου που πετάει τα μπάζα του στο δάσος, επειδή το ίδιο κάνει παρακείμενη βιομηχανία που έχει λαδώσει τις αρχές.
                                      Δεν το ήξερα ότι προκειμένου να ανταποκριθεί κάποιος στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, θα πρέπει να είναι όλα άριστα.
                                      Ένα είναι βέβαιο: δεν θα λείψεις στους συμπολίτες σου φεύγοντας.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • P
                                        pg220 last edited by

Μα πολλές χώρες δεν έχουν στρατό.Και αυτό γιατί χάρη στην πολιτική τους δεν τον χρειάζονται.Ας είμασταν σαν την Αγγλία και θα έβλεπα μετά τους Τούρκους.
                                        Και εγώ είμαι ένας απο τους πολλούς που έχουν σιχαθεί αυτή τη χώρα και τους πολίτες της.Και όχι μόνο δε θα πολεμούσα αλλά ούτε σκοπεύω να υπηρετήσω στο στρατό.Κάποια χρόνια πριν πίστευα στην Ελλάδα,και ήθελα να δώσω τα πάντα γι'άυτή μεγαλώνοντας όμως είδα οτι δεν το άξιζε.
                                        Βέβαια δεν παύω να είμαι υπερήφανος που γεννήθηκα Έλληνας λυπάμαι όμως που γεννήθηκα στην Ελλάδα...

• M
                                          manosk last edited by

PG220, είναι απλό. Όταν αγαπάμε κάτι, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Δεν το παρατάμε στη μοίρα του. Σου αρέσει πχ η Ολλανδία; Λες να έφτασε εκεί που είναι επειδή στις δυσκολίες οι κάτοικοί της είπαν 'άει στο διάολο, βαρέθηκα τους κωλοβάλτους, πάω στην Ιταλία για ηλιοθεραπεία'; Τι στάση είναι αυτή; Από που κι ως που υπάρχει η απαίτηση να λειτουργούν όλα σωστά για να κάνει κάποιος το αυτονόητο; Πόσο μαλάκες δηλαδή ήταν, βάσει αυτής της λογικής, οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στους πολέμους προκειμένου εσύ να πηγαίνεις στα Δωδεκάνησα, στη Μακεδονία, στο Ιόνιο χωρίς χρήση βίζας; Μήπως χάσαμε τον προορισμό μας ως λαός; Λέω μήπως...

• P
                                            pg220 last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                            PG220, είναι απλό. Όταν αγαπάμε κάτι, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Δεν το παρατάμε στη μοίρα του. Σου αρέσει πχ η Ολλανδία; Λες να έφτασε εκεί που είναι επειδή στις δυσκολίες οι κάτοικοί της είπαν 'άει στο διάολο, βαρέθηκα τους κωλοβάλτους, πάω στην Ιταλία για ηλιοθεραπεία'; Τι στάση είναι αυτή; Από που κι ως που υπάρχει η απαίτηση να λειτουργούν όλα σωστά για να κάνει κάποιος το αυτονόητο; Πόσο μαλάκες δηλαδή ήταν, βάσει αυτής της λογικής, οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στους πολέμους προκειμένου εσύ να πηγαίνεις στα Δωδεκάνησα, στη Μακεδονία, στο Ιόνιο χωρίς χρήση βίζας; Μήπως χάσαμε τον προορισμό μας ως λαός; Λέω μήπως...

Δε διαφωνώ αλλά δυστυχώς δε βλέπω καμία διάθεση στους Έλληνες να αλλάξουν.Ειδικά τη στιγμή που οι συνθήκες είναι τόσο αρνητικες.
                                            Με τους Αλβανούς να πολλαπλασιάζονται και τους Έλληνες να μειώνονται,με την οικονομία να είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση και την κυβέρνηση να ξεπουλάει τις δημόσιες επιχειρήσεις και με τους εχθρούς μας να έχουν συνεχώς απαιτήσεις και εμείς να μην κάνουμε τίποτα δε νομίζω οτι μπορεί κάτι να αλλάξει.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 3 / 19
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ