-
Τα τελαυταία 2 χρόνια σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω να κάνω την ρημάδα την επέμβαση στα μάτια μου ώστε να βελτιώσω την ορασή μου (μεικτός αστυγματισμος 3+2,5)που τόσο με ταλαιπωρεί. Γυαλιά φοράω σπάνια (οδήγηση βράδυ και TV) γιατί δεν με βολεύουν με τίποτα και φακοί επαφής δεν βγαίνουν για το προβλημά μου.
Επειδή έχω κάποιες επιφυλάξεις ως προς τη μέθοδο και γνωρίζοντας οτι στο πολυάριθμο forum μας πολλοι θα εχουν ψαχτεί(και αρκετοι ίσως εχουν κάνει) και θα πουν τις προτάσεις τους είμαι όλος αυτιά....γιατι απο μάτιαΥ.Γ
Κανενας οφθαλμίατρος μέλος?Υ.Γ 2
Moderators το θέμα είναι τεχνικό? -
Τα τελαυταία 2 χρόνια σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω να κάνω την ρημάδα την επέμβαση στα μάτια μου ώστε να βελτιώσω την ορασή μου (μεικτός αστυγματισμος 3+2,5)που τόσο με ταλαιπωρεί. Γυαλιά φοράω σπάνια (οδήγηση βράδυ και TV) γιατί δεν με βολεύουν με τίποτα και φακοί επαφής δεν βγαίνουν για το προβλημά μου.
Επειδή έχω κάποιες επιφυλάξεις ως προς τη μέθοδο και γνωρίζοντας οτι στο πολυάριθμο forum μας πολλοι θα εχουν ψαχτεί(και αρκετοι ίσως εχουν κάνει) και θα πουν τις προτάσεις τους είμαι όλος αυτιά....γιατι απο μάτιαΥ.Γ
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
φακοί επαφής δεν βγαίνουν για το προβλημά μου.Είσαι σίγουρος; Κι εγώ έχω 5 βαθμούς μυωπία και 3 βαθμούς αστιγματισμό και φοράω φακούς. Είναι ακριβοί όμως, κάνουν
-
Και εμενα με ενδιαφερει πολυ το θεμα καθως φοραω γυαλια πανω απο 10 χρονια και πραγματικα με εκνευριζουν(ειδικα το αλλαξε απο τα μυωπιας στα ηλιου-μυωπιας κτλ.) και εχω καταληξει τα τελευταια 2 χρονια σε φακους που ομως πολλες φορες με ενοχλουν και θα προτιμουσα κι εγω να μη φοραγα τιποτα κια να βλεπω κανονικα! Ειδικα οταν ιδρωνω(πολυ ευκολα) στο φυμναστηριο ή οταν εχω προπονηση kick boxing η karate και αναγκαζομαι να τους φοραω για να βλεπω αλλα με ενοχλουν και 'βρωμιζουν' κιολας οποτε καθαρισμα συνεχεια... Εχω 2,5 βαθμους μυωπια και 1 αστιγματισμο.
Καμια προσφορα απο κανεναν οφθαλμιατρο εδω;
-
Grοup-Buy μού μυρίζει τό θέμα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Grοup-Buy μού μυρίζει τό θέμα.group-operation εννοείς!
το σκέφτομαι κι εγώ πάντως, 2 βαθμοί μυωπία και 0,5 αστιγματισμός. Απ' όσο λένε, σε ένα 5λεπτο έχεις καθαρίσει, και τα δύο μάτια -
count me in για το group - operation! 2.5 μυωπία σε κάθε μάτι..
-
Εγώ σας ρίχνω στ'αυτιά 3 βαθμούς αστιγματισμό σε κάθε μάτι.
Δεν ξέρω πάντως πολλές πληροφορίες (κόστος, καλό γιατρό κλπ) αν και σίγουρα θα μ'ενδιέφερε! -
Εγώ έχω μικρότερη μυωπία και αστιγματισμό και φοράω γυαλιά (βαριέμαι τη διαδικασία των φακών επαφής). Όλα μια συνήθεια είναι. Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις για την επέμβαση με laser, οι οποίες αφορούν κυρίως το πώς βλέπεις τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων μετά την επέμβαση (σα να τα βλέπεις μέσα από βρώμικο παρμπρίζ) σε ορισμένες περιπτώσεις. Συμβουλέψου τον οφθαλμίατρό σου.
-
Να σας ενημέρωσω λοιπόν με εκγενετής πρόβλημα και στα δυο μάτια (Δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου) έχω κάνει χειρουργείο και στα δυο ....
δεν σας λέω τίποτα γιατί θα φρικάρετε.... αλλά η νέα τεχνολογία κάνει θαύματα....έχω και το video υπάρχει ένας γιατρός στην Ελλάδα που κάνει θαύματα!!!!!! Του τα χαρίζω όλα αμα θέλει γιατί με ξαναγέννησε..... Τα laser έιναι προθέμανση μη μασάτε... αρκεί να τα κάνετε στο σωστό γιατρό!!!!! Για να μην γίνει συνέδριο ιατρικής εδω πέρα μήπως να τα πούμε εκτός η με pm -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να σας ενημέρωσω λοιπόν με εκγενετής πρόβλημα και στα δυο μάτια (Δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου) έχω κάνει χειρουργείο και στα δυο ....
δεν σας λέω τίποτα γιατί θα φρικάρετε.... αλλά η νέα τεχνολογία κάνει θαύματα....έχω και το video υπάρχει ένας γιατρός στην Ελλάδα που κάνει θαύματα!!!!!! Του τα χαρίζω όλα αμα θέλει γιατί με ξαναγέννησε..... Τα laser έιναι προθέμανση μη μασάτε... αρκεί να τα κάνετε στο σωστό γιατρό!!!!! Για να μην γίνει συνέδριο ιατρικής εδω πέρα μήπως να τα πούμε εκτός η με pmΠες μας τουλάχιστον ένα ενδεικτικό κόστος και τα υπόλοιπα θα στα ζητήσουμε με pm!
-
Για λέγε, για λέγε... Αν είναι τόσο καλά όπως μας τα λες, τότε με βλέπω να ξεφορτώνομαι τα γυαλιά (και στην κοπέλα μου αρέσω πιο πολύ χωρίς αυτά)...
-
Γνωρίζω 4 ανθρώπους που έχουν κάνει την εγχείριση εδώ στο Ηράκλειο, από τους οποίους οι τρεις είναι καλοί μου φίλοι.
Όλα πήγαν καλά, μόνο στον έναν που χρειάστηκε να του τη κάνουν 2 φορές.
Αυτό που μου είπαν είναι ότι αν φοράς φακούς επαφής για χρόνια, πιθανόν ο εξωτερικός χιτώνας του ματιού να είναι 'ψιλογρατζουνισμένος' και σε αυτή την περίπτωση η εγχείρηση μπορεί και να μην είναι εφικτή. Επίσης η εγχείρηση δεν ενδείκνυται σε μυωπίες κάτω από 5 γιατί δεν αξίζει να το ρισκάρεις ακόμα και αν το ρίσκο είναι ελάχιστο. Το κόστος είναι γύρω στα 1000Ευρώ το μάτι.
Επίσης μην την κάνετε καλοκαίρι γιατί θα πρέπει να ξεχάσετε τη θάλασσα για τουλάχιστον ένα μήνα.
Μετά την εγχείρηση τα παίζουν λιγάκι οι αδένες των δακρύων και για ένα σημαντικο χρονικό διάστημα (15-20 μέρες αν θυμάμαι καλά) είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς τεχνητά δάκρυα.
Επιλέξτε ένα καλό γιατρό και όχι 'φραγκοφονιά' γιατί στον 4ο γνωστό μου ο γιατρός ήταν πολύ πιεστικός προφανώς για να πάρει και αυτός τη μίζα του.
Η όλη διαδικασία κρατάει πολύ λίγο. Στην αρχή σου έκαναν το ένα μάτι και μετά από μερικές μέρες το άλλο για προφανείς λόγους. Σήμερα τα κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα.
Αυτά για την ώρα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γνωρίζω 4 ανθρώπους που έχουν κάνει την εγχείριση εδώ στο Ηράκλειο, από τους οποίους οι τρεις είναι καλοί μου φίλοι.
Όλα πήγαν καλά, μόνο στον έναν που χρειάστηκε να του τη κάνουν 2 φορές.
Αυτό που μου είπαν είναι ότι αν φοράς φακούς επαφής για χρόνια, πιθανόν ο εξωτερικός χιτώνας του ματιού να είναι 'ψιλογρατζουνισμένος' και σε αυτή την περίπτωση η εγχείρηση μπορεί και να μην είναι εφικτή. Επίσης η εγχείρηση δεν ενδείκνυται σε μυωπίες κάτω από 5 γιατί δεν αξίζει να το ρισκάρεις ακόμα και αν το ρίσκο είναι ελάχιστο. Το κόστος είναι γύρω στα 1000Ευρώ το μάτι.
Επίσης μην την κάνετε καλοκαίρι γιατί θα πρέπει να ξεχάσετε τη θάλασσα για τουλάχιστον ένα μήνα.
Μετά την εγχείρηση τα παίζουν λιγάκι οι αδένες των δακρύων και για ένα σημαντικο χρονικό διάστημα (15-20 μέρες αν θυμάμαι καλά) είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς τεχνητά δάκρυα.
Επιλέξτε ένα καλό γιατρό και όχι 'φραγκοφονιά' γιατί στον 4ο γνωστό μου ο γιατρός ήταν πολύ πιεστικός προφανώς για να πάρει και αυτός τη μίζα του.
Η όλη διαδικασία κρατάει πολύ λίγο. Στην αρχή σου έκαναν το ένα μάτι και μετά από μερικές μέρες το άλλο για προφανείς λόγους. Σήμερα τα κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα.
Αυτά για την ώρα...Περιπου αυτά γνωριζω και εγώ. Επισης σε περιτπώσεις που α αστιγματισμος ειναι > 3,5 βαθμούς (η μυωπια δεν ειναι προβλημα απεναντιας βοηθαει να ειναι αρκετή ) γινεται ενας μικρος ελεγχος 'συμβατότητας' του κερατοειδούς πριν προχωρήσουμε σε επέμβαση.
Ευτυχώς η επιστήμη κανει αλματα και σε 2-3 χρονια ακομα τετοιες επεμβάσεις θα ειναι ρουτίνα -
Εγώ είμαι άλλη περίπτωση Champions League... αυτό που λέτε εσείς είναι πρωτάθλημα Α΄Εθνικής για να μην πω τοπικό και παραξεγεθεί κανείς σας
Απλά θα σας πω μην τσιγγουνευτείτε στον γιατρό!!!!! Όσοι είσθε σε υπαρχία να ψαχτείτε προς Αθήνα μερία (Στο Ηράκλιο πολύ καλά λόγια ακούγονται για τον κο Παλίκαρη) ή προς εξωτερικό μηχανήματα και τεχνολογίες αλλάζουν τάχυστα και όλα έρχονται από το εξωτερικό οπότε χρειάζεσθε γιατρό που να παρακολουθεί τις εξελίξεις....
Προτιμήστε γιατρό κοντά στην ηλικία των 40 γιατί και εμπειρία έχει και ασχολείται μαζί σου και μαθαίνει τις τεχνολογίας σε αντίθεση με τον παππού γιατρό που δεν νοιάζεται και σε βλέπει σαν πορτοφόλι.....
ΌΛΑ ΈΧΟΥΝ ΡΙΣΚΟ οπότε και η επέμβαση σε μερικούς ότι και να είναι αυτή από Laser έως μεταμόσχευση δεν πατυχαίνει........
Επίσης πολύ σημαντικό είναι το μετά αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που εξασφαλίζει ένα καλό ισοζύγιο λειτουργίας μεταξύ των δυο ματιών..... -
η επεμβαση απο αυτα που ξερω διαρκει περιπου μιση ωρα με 45 λεπτα,δεν ξερω ποια ειναι τα απολυτα κριτηρια για την επεμβαση.το κοστος ξεκινα απο 1000+ το καθε ματι.τα λειζερ πλεον ειναι ρουτινα.θα ρωτησω πολυ καλο συναδελφο και συγγενη μου και θα σας πω και περισσοτερα και με πιο μεγαλη ακριβεια
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
η επεμβαση απο αυτα που ξερω διαρκει περιπου μιση ωρα με 45 λεπτα,δεν ξερω ποια ειναι τα απολυτα κριτηρια για την επεμβαση.το κοστος ξεκινα απο 1000+ το καθε ματι.τα λειζερ πλεον ειναι ρουτινα.θα ρωτησω πολυ καλο συναδελφο και συγγενη μου και θα σας πω και περισσοτερα και με πιο μεγαλη ακριβειαδύο κολλητοί μου την έκαναν παρέα, 2,5 λεπτά το κάθε μάτι μου είπαν!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ είμαι άλλη περίπτωση Champions League... αυτό που λέτε εσείς είναι πρωτάθλημα Α΄Εθνικής για να μην πω τοπικό και παραξεγεθεί κανείς σας
Απλά θα σας πω μην τσιγγουνευτείτε στον γιατρό!!!!! Όσοι είσθε σε υπαρχία να ψαχτείτε προς Αθήνα μερία (Στο Ηράκλιο πολύ καλά λόγια ακούγονται για τον κο Παλίκαρη) ή προς εξωτερικό μηχανήματα και τεχνολογίες αλλάζουν τάχυστα και όλα έρχονται από το εξωτερικό οπότε χρειάζεσθε γιατρό που να παρακολουθεί τις εξελίξεις....
Προτιμήστε γιατρό κοντά στην ηλικία των 40 γιατί και εμπειρία έχει και ασχολείται μαζί σου και μαθαίνει τις τεχνολογίας σε αντίθεση με τον παππού γιατρό που δεν νοιάζεται και σε βλέπει σαν πορτοφόλι.....
ΌΛΑ ΈΧΟΥΝ ΡΙΣΚΟ οπότε και η επέμβαση σε μερικούς ότι και να είναι αυτή από Laser έως μεταμόσχευση δεν πατυχαίνει........
Επίσης πολύ σημαντικό είναι το μετά αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που εξασφαλίζει ένα καλό ισοζύγιο λειτουργίας μεταξύ των δυο ματιών.....πες μας αρχικη διαγνωση,αν δεν θελεις δημοσια στειλε pm
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
η επεμβαση απο αυτα που ξερω διαρκει περιπου μιση ωρα με 45 λεπτα,δεν ξερω ποια ειναι τα απολυτα κριτηρια για την επεμβαση.το κοστος ξεκινα απο 1000+ το καθε ματι.τα λειζερ πλεον ειναι ρουτινα.θα ρωτησω πολυ καλο συναδελφο και συγγενη μου και θα σας πω και περισσοτερα και με πιο μεγαλη ακριβεια
δύο κολλητοί μου την έκαναν παρέα, 2,5 λεπτά το κάθε μάτι μου είπαν!
???????????????????καποιο λαθος κανεις.μηπως ειναι σχημα λογου?
Επέμβαση laser στα μάτια