Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
Πρέπει να έχουμε πάνω από ένα συγκεκριμένο βαθμό μυωπίας για να μπορέσουμε να κάνουμε την επέμβαση; πχ, εγώ που έχω περίπου 2, μπορώ να την κάνω;
Φυσικά και μπορείς, εφόσον όμως γίνει η βυθοσκόπηση. Είναι η πιο σημαντική προεγχειρητική εξέταση. Εκεί θα μετρηθεί το πάχος του αμφιβληστροειδή. Οι λεπτοί αμφιβληστροειδείς χιτώνες δεν επιδέχονται εγχείρηση με την μέθοδο lasik.
Μπορεί να κάνει επέμβαση ο οποιοσδήποτε έχει πάνω από 1 βαθμό μυωπίας και περάσει την βυθοσκοπική εξέταση.
Κάποιος που ρώτησε για γιατρό.
Θα προτείνω το δικό μου, αφού το 2010 έκανε επέμβαση αρχικά τον Σεπτέμβριο στον αδερφό μου, και τον Νοέμβρη σε εμένα.
Δόκτωρ Χρονόπουλος
http://www.eyeclinic.com.gr/epikoinonia ... urgos.html
Ότι και να πω για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.
Cosneo καλή ανάρρωση. Σε εμένα η ανάρρωση ήταν πιο γρήγορη βέβαια αλλά διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Το χειρότερο που πέρασα ήταν ότι με το που επέστρεψα σπίτι, το τσούξιμο και τα λίτρα σε δάκρυ που είχα ρίξει ήταν ανυπόφορα. Εξάλλου μου είχαν πει ότι πρέπει με το ζόρι να πέσω να κοιμηθώ για να περάσει το τσούξιμο. Έτσι έκανα και ξύπνησα άλλος άνθρωπος. Και μετά ο φόβος που είχα με το μπάνιο τις πρώτες μέρες.
Η ξηροφθαλμία κάνει καιρό να περάσει αλλά μετά από το 10ήμερο θα είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μετά περνά σταδιακά. Ακόμα και τώρα να φανταστείς μπορεί καμιά φορά να αισθανθώ λίγο. Όπως και καμιά θολούρα. Ενάμιση χρόνο μετά έτσι. Συνήθως όταν είσαι κουρασμένος ή ξενυχτησμένος θα τα έχεις αυτά. Μην ξεχνάς μπόλικο δάκρυ. Ακόμα και 2-3 μέσα σε μια ώρα να βάλεις αν αισθανθείς ξηρότητα. Μην τσιγκουνευτείς.
Η όραση σου κάθε μέρα θα αυξάνεται και θα βελτιώνεται.
Εγώ, κέρδισα 2/10 στο κάθε μάτι(σπάνιο, συνήθως να μείνεις στα ίδια ή να κερδίσεις 1/10). Βέβαια όχι που θα το παινευτώ αλλά έχω μάτι πιλότου. Στο αριστερό μου μάτι, που είναι πιο καλό, έχω όραση 15/10 όταν ενός μέσου ανθρώπου είναι 7-8/10. Ειδική περίπτωση
Όταν με εξέταζαν σε κάθε εβδομαδιαία επίσκεψη, έλεγα στον αρμόδιο γιατρό, βάλε μου την τελευταία σειρά αμέσως.
Μετά από 1.5 σχεδόν χρόνο. Σίγουρα θα την ξαναέκανα, ξανά και ξανά και ξανά γιατί η εμπειρία χωρίς γυαλιά είναι μοναδική. Εγώ δεν χώνεψα τους φακούς επαφής γιατί μου βάραιναν τα μάτια και με έκαναν να νυστάζω. Έτσι από γυαλιά έφυγα επί τόπου στα χωρίς....Όχι ημίμετρα δηλαδή