-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μου φαινεται τελειως περιεργο μιας και μια φιλη μου εχει 3 και κατι βαθμους και κυκλοφορει χωρις φακους η γυαλια. Επισης ξερω κι αλλα ατομα με 3 βαθμους που επισης κανουν το το ιδιο, η τουλαχιστον δεν ειναι εξαρτημενοι απο αυτα.Προφανώς δε ζουν την πλήρη εμπειρία της ζωής έχοντας 3 βαθμούς μυωπία και μη φορώντας γυαλιά ή φακούς. Ίσως η φίλη σου έχει επιλέξει συνειδητά να ζει (χωρίς παρεξήγηση) μισότυφλη, πχ δεν μπορεί να δει ποιός είναι στο απέναντι πεζοδρόμιο ή ποιός την κοιτάει στην καφετέρια από το παραδιπλανό τραπέζι. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Όπως ορθά είπατε, και με 2 βαθμούς μπορεί να γίνει η επέμβαση αλλά νομίζω για παραπάνω πληροφορίες είναι αναγκαίο να επισκευτώ γιατρό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μου φαινεται τελειως περιεργο μιας και μια φιλη μου εχει 3 και κατι βαθμους και κυκλοφορει χωρις φακους η γυαλια. Επισης ξερω κι αλλα ατομα με 3 βαθμους που επισης κανουν το το ιδιο, η τουλαχιστον δεν ειναι εξαρτημενοι απο αυτα.
με 3+ βαθμούς βλέπουν τα 3 τους!
εγώ με 2 και δεν μπορώ χωρίς γυαλιά.
μιλάμε για οδήγηση αλλά και να ξεχωρίζεις ποιος σε χαιρετά στον δρόμο...
+1.
Εκτός αν μιλάμε για ένα μάτι όπως γράφτηκε.
Εγώ με 1,75 και 2 πλέον τα φοράω κανονικά. Σινεμά,ποδήλατο,μάθημα,διάβασμα.Για laser με τα τωρινά δεδομένα δεν το βλέπω. Εκτός αν αυξηθεί τρελά και αλλάξουν οι συνθήκες όπου τα γυαλιά δεν θα με βολεύουν.
-
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
Πρέπει να έχουμε πάνω από ένα συγκεκριμένο βαθμό μυωπίας για να μπορέσουμε να κάνουμε την επέμβαση; πχ, εγώ που έχω περίπου 2, μπορώ να την κάνω;Φυσικά και μπορείς, εφόσον όμως γίνει η βυθοσκόπηση. Είναι η πιο σημαντική προεγχειρητική εξέταση. Εκεί θα μετρηθεί το πάχος του αμφιβληστροειδή. Οι λεπτοί αμφιβληστροειδείς χιτώνες δεν επιδέχονται εγχείρηση με την μέθοδο lasik.
Μπορεί να κάνει επέμβαση ο οποιοσδήποτε έχει πάνω από 1 βαθμό μυωπίας και περάσει την βυθοσκοπική εξέταση.Κάποιος που ρώτησε για γιατρό.
Θα προτείνω το δικό μου, αφού το 2010 έκανε επέμβαση αρχικά τον Σεπτέμβριο στον αδερφό μου, και τον Νοέμβρη σε εμένα.
Δόκτωρ Χρονόπουλος
http://www.eyeclinic.com.gr/epikoinonia ... urgos.html
Ότι και να πω για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.Cosneo καλή ανάρρωση. Σε εμένα η ανάρρωση ήταν πιο γρήγορη βέβαια αλλά διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Το χειρότερο που πέρασα ήταν ότι με το που επέστρεψα σπίτι, το τσούξιμο και τα λίτρα σε δάκρυ που είχα ρίξει ήταν ανυπόφορα. Εξάλλου μου είχαν πει ότι πρέπει με το ζόρι να πέσω να κοιμηθώ για να περάσει το τσούξιμο. Έτσι έκανα και ξύπνησα άλλος άνθρωπος. Και μετά ο φόβος που είχα με το μπάνιο τις πρώτες μέρες.
Η ξηροφθαλμία κάνει καιρό να περάσει αλλά μετά από το 10ήμερο θα είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μετά περνά σταδιακά. Ακόμα και τώρα να φανταστείς μπορεί καμιά φορά να αισθανθώ λίγο. Όπως και καμιά θολούρα. Ενάμιση χρόνο μετά έτσι. Συνήθως όταν είσαι κουρασμένος ή ξενυχτησμένος θα τα έχεις αυτά. Μην ξεχνάς μπόλικο δάκρυ. Ακόμα και 2-3 μέσα σε μια ώρα να βάλεις αν αισθανθείς ξηρότητα. Μην τσιγκουνευτείς.Η όραση σου κάθε μέρα θα αυξάνεται και θα βελτιώνεται.
Εγώ, κέρδισα 2/10 στο κάθε μάτι(σπάνιο, συνήθως να μείνεις στα ίδια ή να κερδίσεις 1/10). Βέβαια όχι που θα το παινευτώ αλλά έχω μάτι πιλότου. Στο αριστερό μου μάτι, που είναι πιο καλό, έχω όραση 15/10 όταν ενός μέσου ανθρώπου είναι 7-8/10. Ειδική περίπτωση
Όταν με εξέταζαν σε κάθε εβδομαδιαία επίσκεψη, έλεγα στον αρμόδιο γιατρό, βάλε μου την τελευταία σειρά αμέσως.Μετά από 1.5 σχεδόν χρόνο. Σίγουρα θα την ξαναέκανα, ξανά και ξανά και ξανά γιατί η εμπειρία χωρίς γυαλιά είναι μοναδική. Εγώ δεν χώνεψα τους φακούς επαφής γιατί μου βάραιναν τα μάτια και με έκαναν να νυστάζω. Έτσι από γυαλιά έφυγα επί τόπου στα χωρίς....Όχι ημίμετρα δηλαδή
-
Ρε busso ποιο πάχος αμφιβληστροειδη ;Το κερατοειδη μετράνε.
Επίσης η όραση του μέσου ανθρώπου είναι 10/10. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε busso ποιο πάχος αμφιβληστροειδη ;Το κερατοειδη μετράνε.
Επίσης η όραση του μέσου ανθρώπου είναι 10/10.Ναι, έχεις δίκιο.
-
Aπ οτι ειδα παντως ακομα και αυτοι που εχουν λεπτο κερατοειδη μπορουν να κανουν την PRK, ενω μεχρι τωρα διαβαζα οτι αν ειναι λεπτος δεν γινεται επεμβαση. Τελικα τι ισχυει??
-
Aπο αυτα που διαβάζω η prk είναι πιο ασφαλής απο την lasik, γιατι στην lasik λενε οτι αν παει κάτι στραβά δεν μπορεις να ξανακάνεις επέμβαση ενω η prk στην ουσία δεν είναι επέμβαση
Επίσης οι πιλότοι της USAF κάνουν μονο την prk και οχι την lasik
-
Απ' ότι διαβασα και οι δύο τρόποι επεμβασεις είναι και μπορούν να επαναληφθούν απο την στιγμή που έχει επανέλθει ο κερατοειδής χειτώνας στην αρχική του κατασταση. Χρονικά χωρίς να ξερω αν ισχύει διάβασα ότι θελει ένα 6μηνο περίπου.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aπ οτι ειδα παντως ακομα και αυτοι που εχουν λεπτο κερατοειδη μπορουν να κανουν την PRK, ενω μεχρι τωρα διαβαζα οτι αν ειναι λεπτος δεν γινεται επεμβαση. Τελικα τι ισχυει??H lasik εχει μεγαλυτερες απαιτησεις σε παχος κερατοειδη,επειδη κοβεις ενα flap και καις απο κατω.
Βεβαια αμα εχεις πολυ λεπτο κερατοειδη ουτως ή αλλως δεν θα ηταν σοφο να κανεις διαθλαστικη γιατι ,εχεις και μεγαλυτερη προδιαθεση για γλαυκωμα.(Ασχετως της διαθλαστικης). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Από 0,50 και πανω ξέρω ότι φοράνε γυαλιά.
Εναν γνωρίζω που δεν τα φοράει συνέχεια, τον παπαΦάνκυ αλλά δεν ξέρω τους βαθμούς του. Στην οδήγηση και στην ευλογία του τα φοράει πάντως!!!Με 0,50 ή 1 δεν υπήρχε περίπτωση να μπω στη διαδικασία να φοράω γυαλιά. Έχω 3,25 και 2,5 νομίζω (ποτέ δεν κατάλαβα πώς τα γράφουν στις συνταγές). Τα γυαλιά μου είναι απαραίτητα στην οδήγηση κυρίως στο διάβασμα πινακίδων, απαραίτητα στην τηλεόραση και όταν πρέπει να δω ανάμεσα σε κόσμο από μακριά. Στον υπολογιστή δεν είναι απαραίτητα αν κάθομαι μπροστά, αν πρέπει π.χ. να βοηθήσω κάποιον από μακριά έχω θέμα. Στη θάλασσα, στη δουλειά, σε καφέ και χαλαρά μέσα στο σπίτι προτιμώ να μην τα φοράω γιατί με κουράζουν.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν με φλερτάρουν γκόμενες από διπλανά τραπέζια.
-
Μιας κ λέτε για 0.5 με 1.0 να επιβεβαιώσω ότι θέλει γυαλιά π.χ εγω με 0.75 τα φοράω αρκετά! Στην οδήγηση 99% κ τις περισσότερες που βλέπω τηλεόραση! Γενικά όμως τη παλεύεις κ χωρίς όταν δεν τα θες να δεις κάτι ποιο λεπτομερώς μακριά!
Εχω μέχρι τα 18 δεν ήξερα καν ότι χρειάζομαι γυαλιά, όταν πήγα να βγάλω δίπλωμα στη Γερμανία με είπαν: ωπ γκαρντασι χωρίς γυαλιά δεν πας πουθενά!
Sent from my finger's to your eyes! !
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχω 3,25 και 2,5 νομίζω (ποτέ δεν κατάλαβα πώς τα γράφουν στις συνταγές). Τα γυαλιά μου είναι απαραίτητα στην οδήγηση κυρίως στο διάβασμα πινακίδων, απαραίτητα στην τηλεόραση και όταν πρέπει να δω ανάμεσα σε κόσμο από μακριά. Στον υπολογιστή δεν είναι απαραίτητα αν κάθομαι μπροστάΠόσο κοντά κάθεσαι στην οθόνη;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έχω 3,25 και 2,5 νομίζω (ποτέ δεν κατάλαβα πώς τα γράφουν στις συνταγές). Τα γυαλιά μου είναι απαραίτητα στην οδήγηση κυρίως στο διάβασμα πινακίδων, απαραίτητα στην τηλεόραση και όταν πρέπει να δω ανάμεσα σε κόσμο από μακριά. Στον υπολογιστή δεν είναι απαραίτητα αν κάθομαι μπροστά
Πόσο κοντά κάθεσαι στην οθόνη;
Ευχαριστώ, Αντώνη. Και εσύ ό,τι ποθείς!
Όχι τόσο κοντά που να σκεφθείς ότι 'αυτός είναι τυφλός'. Χωρίς γυαλιά κουράζομαι πιο γρήγορα όμως και δεν το προτιμώ όταν είναι πολύ απαιτητικό το διάβασμα.
-
Η αλήθεια είναι ότι όταν τα φοράς περιστασιακά, είναι κουραστικά.
Θυμάμαι δλδ (στα βάθη των αιώνων) όταν άρχισα να φοράω μόνιμα γυαλιά, μου πήρε κάποιο διάστημα μέχρι να μην με κουράζουν.Οι φακοί πάντως είναι πολύ βολικότεροι σε οθόνες γιατί δεν προκαλούν παραμόρφωσεις. Αν και νομίζω ότι αντικειμενικά δεν ενδείκνυνται για οθόνες/TV/cinema γιατί υποτίθεται ότι το μάτι μένει περισσότερη ώρα ανοιχτό και δεν υγραίνεται πολύ το μάτι.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Aπ οτι ειδα παντως ακομα και αυτοι που εχουν λεπτο κερατοειδη μπορουν να κανουν την PRK, ενω μεχρι τωρα διαβαζα οτι αν ειναι λεπτος δεν γινεται επεμβαση. Τελικα τι ισχυει??
H lasik εχει μεγαλυτερες απαιτησεις σε παχος κερατοειδη,επειδη κοβεις ενα flap και καις απο κατω.
Βεβαια αμα εχεις πολυ λεπτο κερατοειδη ουτως ή αλλως δεν θα ηταν σοφο να κανεις διαθλαστικη γιατι ,εχεις και μεγαλυτερη προδιαθεση για γλαυκωμα.(Ασχετως της διαθλαστικης).Ουτε να το σκεφτομαι δε θελω.
Απλη απορια, τα ατομα με λεπτο κερατοειδη εχουν πιο ευαισθητα ματια γενικα η αυτο δεν τα επιρρεαζει στο να κουραζονται?? -
Oxi δεν εχει αποδειχθει κατι τετοιο.Το θεμα ειναι στο Γλαυκωμα.Ο λεπτος κερατοειδης και προκαλει λαθη στη μετρηση της πιεσης ,προς τα κατω δυστυχως,αλλα αποτελει και μονος του παραγοντα κινδυνου για 'δυσκολα' γλαυκωματα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν με φλερτάρουν γκόμενες από διπλανά τραπέζια.
Μπορεί να σε φλερτάρουν και να μην τις βλέπεις.
-
το άλλο πρόβλημα, εκτός απ τις αυξημένες πιθανότητες για γλαύκωμα, είναι με τα φώτα το βράδυ, πράγμα που καθιστά την βραδινή οδήγηση από κουραστική έως αδύνατη...
γι αυτό και δεν έχω κάνει τπτ, ελπίζω σε βελτίωση της τεχνολογίας
-
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
Μπορεί να σε φλερτάρουν και να μην τις βλέπεις.
Αν έρθεις σε καμιά συνάντηση, θα καταλάβεις το λάθος σου.
@mjacob
Όντως, πιστεύω ότι αν τα φοράς μόνιμα συνηθίζεις και δεν κουράζεσαι. Χαζομάρα κάνω, είμαι σίγουρος, αλλά ένεκα που δεν αντέχω να βάλω φακούς και ένεκα που δεν έχει ωριμάσει η ιδέα του λέιζερ στα μάτια μου... -
ψιλοάσχετο με το τόπικ, αλλά όσοι συχνάζουν εδώ μάλλον θα ξέρουν
Φακούς μίας χρήσης έχει βάλει ποτέ κανείς? Δεν έχω σκοπό να αντικαταστήσω τα γιαλιά, αλλά μια στο τόσο να τα αφήνω σπίτι.
έχει νόημα από άποψη κόστους, ή να σκεφτώ για μηνιαίους?
Επέμβαση laser στα μάτια