-
Γειά σας παιδιά!
Έκανα την επέμβαση την Τρίτη. Τελικά η μέθοδος που ακολουθήθηκε ονομάζεται LASEK, και είναι μια παραλλαγή της PRK.
Στη διάρκεια της επέμβασης(περίπου 10-15 λεπτά) δεν καταλαβαίνεις τίποτα απολύτως, και μετά τοποθετείται ένας μαλακός προστατευτικός φακός, που αφαιρείται σε 5 μέρες περίπου, και δεν τον αισθάνεσαι καθόλου. Οι μόνες 'δύσκολες' ώρες ήταν οι πρώτες 6-7 μετά την επέμβαση, που υπάρχει τσούξιμο, δακρύρροια και πόνος, τον οποίο βέβαια παλεύεις με παυσίπονο κολύριο, (εγώ απλώς επέλεξα να μην βάλω παυσίπονο, φαντάζομαι αν έβαζα δε θα πονούσα καθόλου).
Στην αρχή βλέπεις θαμπά και όχι απολύτως καλά, αλλά μέρα με τη μέρα η βελτίωση είναι σαφής και αισθητή. Μάλιστα όσοι μπορούν να κάνουν τη μέθοδο LASIK βλέπουν καλά πολύ πιο σύντομα, χωρίς άσχημες παρενέργειες. Εγώ απλώς τον είχα λεπτό(τον κερατοειδή, έτσι; ) και δεν μπόρεσα να κάνω LASIK.
Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, τα 'δύσκολα'(επι της ουσίας τίποτα 'δύσκολο') πέρασαν και διαρκώς πάμε καλύτερα. Από Τρίτη/Τετάρτη μάλλον θα οδηγήσω, ενώ ήδη 3 μέρες μετά την επέμβαση διαβάζω με σχετική άνεση(αν και θαμπά), και μπορώ να χρησιμοποιώ Η/Υ για 20 λεπτά προτού κουραστώ. Τα λέμε!
-
Να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί εδώ και κάποια χρόνια.. Για τα μαύρα σημάδάκια στην όραση (δεν ξέρω πως λέγονται επιστημονικά, ούτε μπορώ να τα περιγράψω καλύτερα ) υπάρχει κάποια μέθοδος θεραπείας?
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί εδώ και κάποια χρόνια.. Για τα μαύρα σημάδάκια στην όραση (δεν ξέρω πως λέγονται επιστημονικά, ούτε μπορώ να τα περιγράψω καλύτερα ) υπάρχει κάποια μέθοδος θεραπείας?Τι ηλικίας είσαι;
Βλέπεις σαν να εχεις καποια χαλασμένα pixels ή βλέπεις 'μυγάκια';
Βεβαια διαγνωση απο εδω δεν θα κανουμε,ουτως ή αλλως. -
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί εδώ και κάποια χρόνια.. Για τα μαύρα σημάδάκια στην όραση (δεν ξέρω πως λέγονται επιστημονικά, ούτε μπορώ να τα περιγράψω καλύτερα ) υπάρχει κάποια μέθοδος θεραπείας?Αν εννοείς τα 'μυγάκια' που φαίνονται να πετάνε μπροστά σου, ιδιαίτερα μετά από έντονη μυϊκή προσπάθεια ή εργασία σε κοντινή απόσταση, είναι ένα φαινόμενο που εντάσσεται στα όρια του φυσιολογικού για νεαρά άτομα. Οφείλονται σε πυκνώσεις ή φυσαλίδες του υαλοειδούς, του 'ζελέ' δηλαδή που γεμίζει το βολβό.
Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υποκρύπτει κάποια παθολογική διεργασία. Αν αισθάνεσαι ότι το φαινόμενο γίνεται εντονότερο, μια οφθαλμολογική εξέταση που θα περιλαμβάνει βυθοσκόπηση θα σου δώσει την απάντηση. -
Φαντάζομαι μιλάει για κάτι σαν μαύρες (*) κηλίδες - κυκλάκια - στίγματα, δεν ξέρω πως να το πω, που κουνώντας το μάτι βλέπεις να ακολουθούν το μάτι με καθυστέρηση, σαν να επιπλέουν πάνω στην επιφανεια του ματιού.
Αυτά τα έχω από μικρό παιδί, αλλά υπάρχουν φορές (συνήθως μετά από πολύ υπολογιστή..) που είναι πιο έντονα...
(*) μη φανταστείτε μαύρα κι άραχνα κάρβουνα!!
Συνήθως δεν τα βλέπεις καθόλου, ενώ λίγες φορές είναι ανεπαίσθητα. Κάποιες ελάχιστες φορές είναι ορατά, κυρίως αν συγκεντρωθείς στο να τα δεις... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Φαντάζομαι μιλάει για κάτι σαν μαύρες (*) κηλίδες - κυκλάκια - στίγματα, δεν ξέρω πως να το πω, που κουνώντας το μάτι βλέπεις να ακολουθούν το μάτι με καθυστέρηση, σαν να επιπλέουν πάνω στην επιφανεια του ματιού.Αυτά τα έχω από μικρό παιδί, αλλά υπάρχουν φορές (συνήθως μετά από πολύ υπολογιστή..) που είναι πιο έντονα...
Aστιγματισμός όνομάζεται
-
Μπορει να ειναι και αιμάτωση στα αγγεία, προσωπικα θα το εξέταζα ASAP.
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Φαντάζομαι μιλάει για κάτι σαν μαύρες (*) κηλίδες - κυκλάκια - στίγματα, δεν ξέρω πως να το πω, που κουνώντας το μάτι βλέπεις να ακολουθούν το μάτι με καθυστέρηση, σαν να επιπλέουν πάνω στην επιφανεια του ματιού.
Αυτά τα έχω από μικρό παιδί, αλλά υπάρχουν φορές (συνήθως μετά από πολύ υπολογιστή..) που είναι πιο έντονα...
Aστιγματισμός όνομάζεται
Έχω κι από αυτό!!!
Όμως αστιγματισμός δεν είναι όταν ένα μικρό αντικείμενο (πχ ένα κόκκινο λεντάκι) το βλέπω να επεκτείνεται ως παύλα; (όχι αναγκαστικά οριζόντια, αλλά ανάλογα με τις μοίρες του αστιγματισμού)
Γιατί οι κηλίδες που λέω είναι πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα!! Κάτι σαν... παράσιτα του ματιού!!
Πάντως τα έχω χαλαρά 20 χρόνια τώρα, και ΙΣΩΣ έχουν χειροτερέψει ΛΙΓΟ, οπότε μάλλον δεν είναι λόγος ανησυχίας...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γιατί οι κηλίδες που λέω είναι πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα!! Κάτι σαν... παράσιτα του ματιού!!
Πάντως τα έχω χαλαρά 20 χρόνια τώρα, και ΙΣΩΣ έχουν χειροτερέψει ΛΙΓΟ, οπότε μάλλον δεν είναι λόγος ανησυχίας...
Αυτό είναι ελαρύς αστιγματισμός, μην φοβάσαι κι εγώ άλλα τόσα χρόνια ταχω
-
Δεν εννοώ αστιγματισμό (τουλάχιστον έτσι νομίζω )
Αυτό που έχω είναι κάτι σαν αυτό που έχει και ο προταγωνιστής στο 'Π'. Μάλλον κοίταξα και εγώ τον ήλιο κατάματα και δημιουργήθηκε μια μαύρη κηλίδα (και μία ακόμα όχι τόσο έντονη). Νομίζω ότι είναι η μία στο ένα μάτι και η άλλη στο άλλο. Πολλές φορές ξεχνάς ότι υπάρχουν, αλλά σε ανοιχτόχρωμο φόντο είναι ενοχλητικές θα έλεγα. Φανταστείτε να έχετε κάτι σαν σκόπευτρο στα μάτια
Θα ζήσω γιατρέ?
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Αυτό που έχω είναι κάτι σαν αυτό που έχει και ο προταγωνιστής στο 'Π'. Μάλλον κοίταξα και εγώ τον ήλιο κατάματα και δημιουργήθηκε μια μαύρη κηλίδα (και μία ακόμα όχι τόσο έντονη). Νομίζω ότι είναι η μία στο ένα μάτι και η άλλη στο άλλο. Πολλές φορές ξεχνάς ότι υπάρχουν, αλλά σε ανοιχτόχρωμο φόντο είναι ενοχλητικές θα έλεγα. Φανταστείτε να έχετε κάτι σαν σκόπευτρο στα μάτιαΘα ζήσω γιατρέ?
- Μάλλον κάηκαν κάποια pixel.
- Μάλλον δεν θα ζήσεις όσο ρωτάς για την υγεία σου σε φόρουμ για αυτοκίνητα.
Σοβαρά τώρα, ο οφθαλμίατρος τί σου είπε;
Για δες και αυτό. -
Εγω ειμαι 21 ετων και πριν απο 1.5 χρονο εκανα την επεμβαση στα ματια (ειχα 2.25 βαθμους μυωπιας) με κοστος 1200 ευρω. Περα απο τις πρωτες 7-10 μερες, κανενα απολυτως προβλημα, πραγματικα πολυ ικανοποιημενος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό που έχω είναι κάτι σαν αυτό που έχει και ο προταγωνιστής στο 'Π'. Μάλλον κοίταξα και εγώ τον ήλιο κατάματα και δημιουργήθηκε μια μαύρη κηλίδα (και μία ακόμα όχι τόσο έντονη). Νομίζω ότι είναι η μία στο ένα μάτι και η άλλη στο άλλο. Πολλές φορές ξεχνάς ότι υπάρχουν, αλλά σε ανοιχτόχρωμο φόντο είναι ενοχλητικές θα έλεγα. Φανταστείτε να έχετε κάτι σαν σκόπευτρο στα μάτια
Θα ζήσω γιατρέ?
- Μάλλον κάηκαν κάποια pixel.
- Μάλλον δεν θα ζήσεις όσο ρωτάς για την υγεία σου σε φόρουμ για αυτοκίνητα.
Σοβαρά τώρα, ο οφθαλμίατρος τί σου είπε;
Για δες και αυτό.Από πόσα πίξελ και πάνω δικαιούμαστε αλλαγή;;
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Δεν εννοώ αστιγματισμό (τουλάχιστον έτσι νομίζω )Αυτό που έχω είναι κάτι σαν αυτό που έχει και ο προταγωνιστής στο 'Π'. Μάλλον κοίταξα και εγώ τον ήλιο κατάματα και δημιουργήθηκε μια μαύρη κηλίδα (και μία ακόμα όχι τόσο έντονη). Νομίζω ότι είναι η μία στο ένα μάτι και η άλλη στο άλλο. Πολλές φορές ξεχνάς ότι υπάρχουν, αλλά σε ανοιχτόχρωμο φόντο είναι ενοχλητικές θα έλεγα. Φανταστείτε να έχετε κάτι σαν σκόπευτρο στα μάτια
Θα ζήσω γιατρέ?
Πιθανόν οι μαύρες κηλίδες που λές να είναι τα σημεία οπου περνάει το οπτικό νεύρο.
http://www.99main.com/~charlief/Blindness.htm
Optic Disk
The optic disk is the spot on the retina where the optic nerve leaves the eye. There are no sensory cells here, creating a blind spot. Each eye covers for the blind spot of the other eye and the brain fills in the missing information. -
Λοιπόν Ηρακλιώτες και μή,
ο Μανώλης (EMMANOYHL) μου έδωσε πληροφορίες για τον Ασλανίδη, ήταν μου είπε βοηθός του Παλλήκαρη και άνοιξε κλινική όπου πραγματοποιεί επεμβάσεις με ιδιαίτερη επιτυχία και έχει καλή φήμη στην Κρήτη.
Ποιός έχει να μας πεί κάτι ακόμα?
Μάλλον πρίν το Πάσχα θα πάω.
Πανεπιστημιακό ή Ιδ.κλινική? -
Μάνο αν δεν κάνω λάθος σου ζητούν να κάνεις κάποια πράγματα καμιά δεκαριά μέρες; Πριν για να προετοιμαστεί το μάτι. Δεν τηλεφώνησες να μάθεις λεπτομέρειες;
-
Ναί μίλησα, τίποτα απολύτως, απλά να κλείσεις ραντεβού 1 εβδομάδα περίπου νωρίτερα.
Πάντως ψιλοβιομηχανία τα έκοψα και τα 2.
Ο Παλλήκαρης μου σφύριξαν ότι έχει 2 μηνύσεις
-
Όλα στην υγεία μια βιομηχανία δεν είναι; Το ζητούμενο τελικά είναι να έχεις τα αποτελέσματα που προσδοκάς. Όσο για τις μηνύσεις δεν ξέρω το θέμα. Μη σε κολλάνε όμως τέτοια θέματα. Οι άνθρωποι είναι κορυφές με απόλυτη σχεδόν επιτυχία. Όπως και να το κάνουμε όμως καμία μέθοδος δεν έχει 100% επιτυχία ούτε καν η αφαίρεση κρεατοελιάς!!!! Περιμένω νέα σου. Αλήθεια για τι κόστος σου είπαν;
-
2000euro
-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Ο Παλλήκαρης μου σφύριξαν ότι έχει 2 μηνύσεις
...και κάποιες χιλιάδες επιτυχημένες επεμβάσεις,επίσης
Επέμβαση laser στα μάτια