Γειά σας παιδιά!
Έκανα την επέμβαση την Τρίτη. Τελικά η μέθοδος που ακολουθήθηκε ονομάζεται LASEK, και είναι μια παραλλαγή της PRK.
Στη διάρκεια της επέμβασης(περίπου 10-15 λεπτά) δεν καταλαβαίνεις τίποτα απολύτως, και μετά τοποθετείται ένας μαλακός προστατευτικός φακός, που αφαιρείται σε 5 μέρες περίπου, και δεν τον αισθάνεσαι καθόλου. Οι μόνες 'δύσκολες' ώρες ήταν οι πρώτες 6-7 μετά την επέμβαση, που υπάρχει τσούξιμο, δακρύρροια και πόνος, τον οποίο βέβαια παλεύεις με παυσίπονο κολύριο, (εγώ απλώς επέλεξα να μην βάλω παυσίπονο, φαντάζομαι αν έβαζα δε θα πονούσα καθόλου).
Στην αρχή βλέπεις θαμπά και όχι απολύτως καλά, αλλά μέρα με τη μέρα η βελτίωση είναι σαφής και αισθητή. Μάλιστα όσοι μπορούν να κάνουν τη μέθοδο LASIK βλέπουν καλά πολύ πιο σύντομα, χωρίς άσχημες παρενέργειες. Εγώ απλώς τον είχα λεπτό(τον κερατοειδή, έτσι; ) και δεν μπόρεσα να κάνω LASIK.
Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, τα 'δύσκολα'(επι της ουσίας τίποτα 'δύσκολο') πέρασαν και διαρκώς πάμε καλύτερα. Από Τρίτη/Τετάρτη μάλλον θα οδηγήσω, ενώ ήδη 3 μέρες μετά την επέμβαση διαβάζω με σχετική άνεση(αν και θαμπά), και μπορώ να χρησιμοποιώ Η/Υ για 20 λεπτά προτού κουραστώ. Τα λέμε!