-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Michelle για οποιοδήποτε αυτοκίνητο αν μετρήσεις την κατανάλωση σύμφωνα με τις συνθήκες που περιγράφει ο nidosan με οικονομική οδήγηση (επιλέγοντας πάντα τη μεγαλύτερη δυνατή σχέση και πατώντας ομαλά το γκάζι) εγω θεωρώ απίθανο να μετρήσεις διαφιορετική κατανάλωση απο την επίσημη.Δε θα συμφωνήσω. Τι σημαίνει 'εργαστηριακές συνθήκες' στο δρόμο? Τι σημαίνει 'κατά το μισό οδήγηση με σταθερή ταχύτητα [10 km/h? 40? 100?...] και κατά το υπόλοιπο οδήγηση με μεταβαλλόμενη ταχύτητα, με μέγιστη 120 χλμ/ώρα'?? Χίλιοι δυο τρόποι υπάρχουν να τηρήσεις αυτές τις 'οδηγίες', οπότε ...άντε μετά να τους αποδείξεις ότι δε γίνεται!! Επαγγελματίας δεν είμαι, αλλά θεωρώ ότι μπορώ να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο από αρκετά έως πολύ οικονομικά, διατηρώντας σε μια δεδομένη διαδρομή υψηλή μ.ω.τ. με το λιγότερο δυνατό γκάζι, χωρίς περιτές επιταχύνσεις κι επιβραδύνσεις, κλπ. Έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα στα χρόνια που οδηγώ, με πολύ διαφορετικές μεταξύ τους επιδόσεις. Ποτέ, μα ποτέ δεν κατάφερα να 'πιάσω' τις τιμές που λένε οι πίνακες για 'εντός', 'εκτός' και για 'μέση' κατανάλωση, σε πραγματικές συνθήκες. Συνήθως η 'μέση' που κατάφερνα (με 50% της συνολικής απόστασης έξω από την πόλη, σε ανοικτό δρόμο χωρίς κίνηση) ήταν κοντά στην 'εντός' που έδινε ο κατασκευαστής.
Το ίδιο συμβαίνει και με το αυτ/το που έχω τώρα. Ο κατασκευαστής λέει για 8.6 lt/100km μέση κατανάλωση και 11.8 στην πόλη, αλλά στην πραγματικότητα μου καίει κατά μέσο όρο 11-11.5 με το 50% της απόστασης να γινεται σε ανοικτό δρόμο εκτός πόλης, ενώ στο ταξίδι έχει 9.3 (μεγαλύτερη από τη 'μέση' του κατασκευαστή!). To ελάχιστο που έχω καταφέρει, σε ανοιχτή και κατηφορική σε μεγάλο τμήμα της διαδρομή (Κηφισιά-Ορωπός) ήταν 7.9 lt/100km αλλά επιστρέφοντας Κηφισιά έκαψα 10.5 lt/100km. Όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό. Για την ιστορία, η Peugeot μιλάει για 6.7 lt/100km εκτός πόλης για το RC (!!!), τα οποία δεν έχω καταφέρει πουθενά (not even close!).
Η πιο αντιπροσωπευτική μέτρηση για εμένα είναι η μέση κατανάλωση τεστ απο τα τεστ των 4Τ, σε όσα αυτοκίνητα την έχω μετρήσει εγω προσωπικά έχει πέσει μέσα 99%.
Άλλο 'μέση κατανάλωση τεστ', όμως, κι άλλο αυτή που γράφουν οι πίνακες!!
Κάνω quote κάτι που έγραψα νωρίτερα, για ένα αυτοκίνητο ο οποίο οι πίνακες θέλουν να έχει μέση κατανάλωση 11.4 lt/100km (όχι 11.7 όπως γράφτηκε πιο πάνω).
Περί κατανάλωσης...
Από φίλο που έχει το Cosmo έμαθα ότι του καίει εκτός πόλης (διαδρομή Κηφισιά-Παρνασσός-Κηφισιά) 21 lt/100km. Με σχετικά 'βαρύ πόδι' έχει γράψει, έλεγε, και 28άρια!...Και μιλάμε για 'εκτός πόλης' οδήγηση, όχι για 'εντός-εκτός'!!!
Από κει και μετά ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του και να εμπιστευθεί τις τιμές που βλέπει, αν θεωρεί ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και ότι από εκεί μπορεί να καταλάβει τι θα πληρώνει σε βενζίνη.
-
Στην κατανάλωση δεν διάβασα όλες τις σελίδες αλλά από αυτές, τις λίγες που διάβασα, δεν λέει πουθενά για α) Την ποιότητα της βενζίνης, β) Την στάθμη του ρεζερβουάρ (αν είναι γεμάτο καίει πιό πολύ), γ) Το λάδι και η στάθμη του παίζει επίσης ρόλο! (όταν το έχεις στο μην καίει λιγότερο) δ)Η εξωτερική θερμοκρασία, αν είναι πολυ χαμηλή καίει πιο πολύ το αμάξι, ε)Ο αέρας και άν έχεις ανοιχτά τα παράθυρα ειδικά στην εκτός πόλης, στ) Αν έχεις ανοιχτό aircodition...
Κάθε ένα ξεχωριστά μπορεί να μην κάνει εμφανείς διαφορές αλλά όλα μαζί μπορούν να κάνουν διαφορές από την εργοστασιακή (φυσικά και δεν θα έχεις και το παράθυρο και το a/c ταυτόχρονα)...Αλλά και πάλι δε νομίζω να δικαιολογούν τόσες διαφορές...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δε θα συμφωνήσω. Τι σημαίνει 'εργαστηριακές συνθήκες' στο δρόμο? Τι σημαίνει 'κατά το μισό οδήγηση με σταθερή ταχύτητα [10 km/h? 40? 100?...] και κατά το υπόλοιπο οδήγηση με μεταβαλλόμενη ταχύτητα, με μέγιστη 120 χλμ/ώρα'?? Χίλιοι δυο τρόποι υπάρχουν να τηρήσεις αυτές τις 'οδηγίες', οπότε ...άντε μετά να τους αποδείξεις ότι δε γίνεται!! Επαγγελματίας δεν είμαι, αλλά θεωρώ ότι μπορώ να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο από αρκετά έως πολύ οικονομικά, διατηρώντας σε μια δεδομένη διαδρομή υψηλή μ.ω.τ. με το λιγότερο δυνατό γκάζι, χωρίς περιτές επιταχύνσεις κι επιβραδύνσεις, κλπ. Έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα στα χρόνια που οδηγώ, με πολύ διαφορετικές μεταξύ τους επιδόσεις. Ποτέ, μα ποτέ δεν κατάφερα να 'πιάσω' τις τιμές που λένε οι πίνακες για 'εντός', 'εκτός' και για 'μέση' κατανάλωση, σε πραγματικές συνθήκες. Συνήθως η 'μέση' που κατάφερνα (με 50% της συνολικής απόστασης έξω από την πόλη, σε ανοικτό δρόμο χωρίς κίνηση) ήταν κοντά στην 'εντός' που έδινε ο κατασκευαστής.
Εγω δε λέω πως οι επίσημη κατανάλωση είναι αντιπροσωπευτική, αυτό που λέω είναι πως οι κατασκευαστές δε λένε ψέματα.
Αν πάρεις ενα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και το οδηγήσεις οικονομικά στις συνθήκες που περιγράφτηκαν η κατανάλωση θα είναι παρόμοια.
Οπως και με τις επιδόσεις, αν πάρεις ενα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και κάνεις ενα καλό 0-100 περίπου μέσα θα πέσεις.
Φυσικά όπως αν ξεκινήσεις προσεκτικά για να μη σκίσεις το αμάξι και κάνεις 0-100 σε 15 αντί για 12 έτσι και με τη κατανάλωση αν οδηγήσεις υπο πιο 'πραγματικές' συνθήκες θα έχεις μικρή ή τεράστια απόκλιση ανάλογα το αυτοκίνητο.
Το συμπέρασμα είναι πως η επίσημη κατανάλωση δεν είναι μεν αντιπροσωπευτική για τη κατανάλωση στην πράξη αλλα δεν είναι ψευδής και συνιστά μια ένδειξη.
-
Μύλος...
-
Τα παιδιά στην κατανάλωση δεν έχουν πείρα...
...
...
πάμε για μπύρα; -
Πάντως, εγώ σε ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη με σταθερά 130 στο κοντέρ έκανα περί τα 7,5 lt/100km (με 3 άτομα και αποσκευές ακόμα και στο μισό πίσω κάθισμα), ενώ η χαμηλότερη τιμή που έχω δει είναι περίπου στα 6,2 (με το AC ανοιχτό στο φουλ - καλοκαίρι στην Κρήτη)...
Άρα αν πάω με 90 στην εθνική (και την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο - την 5η δηλαδή), εύκολα πετυχαίνω στην εργοστασιακή κατανάλωση, που είναι 7lt/100lm
-
Προσπαθώ να βλέπω την επίσημη κατανάλωση ως δείκτη με σκοπό την σύγκριση.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγω δε λέω πως οι επίσημη κατανάλωση είναι αντιπροσωπευτική, αυτό που λέω είναι πως οι κατασκευαστές δε λένε ψέματα.
Αν πάρεις ενα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και το οδηγήσεις οικονομικά στις συνθήκες που περιγράφτηκαν η κατανάλωση θα είναι παρόμοια.
Το RX8 Cosmo, για παράδειγμα, που καίει περί τα 20 lt/100km εκτός πόλης (διαπιστωμένα) να κάψει 11.4 lt/100km σε μικτή οδήγηση ταξίδι/πόλη! Μάλιστα... Αλλά είπαμε, σε 'εργαστηριακές συνθήκες'! Οπότε δε μπορούν να μας πουν ότι λέμε ψέματα!
Γνώμη μου είναι ότι όλοι οι κατασκευαστές υπερβάλουν σε αυτό που δηλώνουν ώς 'μέση κατανάλωση' στα μοντέλα τους. Από κάπου ξεκίνησε, και για να μη φανούν ότι είναι πιο πίσω και οι άλλοι ακολούθησαν, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο. Υπάρχουν αρκετοί / αρκετά μοντέλα που ανήκουν στο 'λιγότερο'. Η Μazda με το RX8 ανήκει στο 'περισσότερο'.
Οπως και με τις επιδόσεις, αν πάρεις ενα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και κάνεις ενα καλό 0-100 περίπου μέσα θα πέσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις ναι, αλλά κι εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις. Παράδειγμα: Πόσο 0-100 δηλώνει η Citroen για το C2 VTS (125PS)? 8.4'!!! Πόσο το μέτρησαν οι 4Τ? 9.7'!!! Η μέρα με τη νύχτα. Λέτε να το 'λυπήθηκαν'?!! Ακόμα και το 'φτιαγμένο' που παρουσίασαν, που είχε άλλα 6 χιλιάρικα επάνω του σε εξατμίσεις, φίλτρα, προγράμματα, αμορτισέρ, κλπ δεν έκανε κάτω από 8.7'. Και μη μου πείτε ότι το συγκεκριμένο ...ντρέπεται στους δρόμους μας, διότι στην πίστα διαπρέπει!
Το συμπέρασμα είναι πως η επίσημη κατανάλωση δεν είναι μεν αντιπροσωπευτική για τη κατανάλωση στην πράξη αλλα δεν είναι ψευδής και συνιστά μια ένδειξη.
...του πόσο 'αισιόδοξος' είναι ο κάθε κατασκευαστής, θα έλεγα εγώ.
-
ζητωντας συγγνωμη στους μη αγγλομαθεις του φορουμ, μιλωντας περι τυποποιημενης καταναλωσης, εχουμε:
WHAT ARE THE STANDARD TESTS?
Official fuel consumption test procedures have been in use since the 1970's. EU Directive 1999/100/EC describes the tests which the all new cars on sale after 1 January 2001 have been required to take.
FUEL CONSUMPTION TEST (Directive 1999/100/EC)
The new test has been agreed internationally and provides results that are more representative of actual average on-road fuel consumption than previous tests. There are two parts: an urban and an extra-urban cycle. The test cycle is the same as that used to determine the official exhaust emission classification for the model of vehicle in question.
The cars tested have to be run in and must have been driven for at least 1,800 miles (3,000 kilometres) before testing.
Urban cycle
The urban test cycle is carried out in a laboratory at an ambient temperature of 20°C to 30°C on a rolling road from a cold start, i.e. the engine has not run for several hours. The cycle consists of a series of accelerations, steady speeds, decelerations and idling. Maximum speed is 31 mph (50 km/h), average speed 12 mph (19 km/h) and the distance covered is 2.5 miles (4 km). The cycle is shown as Part One in the diagram below.Extra-urban cycle
This cycle is conducted immediately following the urban cycle and consists of roughly half steady-speed driving and the remainder accelerations, decelerations, and some idling. Maximum speed is 75 mph (120 km/h), average speed is 39 mph (63 km/h) and the distance covered is 4.3 miles (7 km). The cycle is shown as Part Two in the diagram below.Combined Fuel Consumption Figure
The combined figure presented is for the urban and the extra-urban cycle together. It is therefore an average of the two parts of the test, weighted by the distances covered in each part.ΥΓ. Προς moderators:
split, split, split...
-
Ενδιαφέρον! Απ΄ότι φαίνεται συμφωνεί πλήρως με τα όσα αναγράφονται στο προσπέκτους της Ford από το οποίο έκανα copy-paste πιο πάνω (και τα κάνει και λίγο πιο συγκεκριμένα).
Μερικές παρατηρήσεις:
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
.....provides results that are more representative of actual average on-road fuel consumption than previous tests........δηλαδή οι τιμές που προκύπτουν είναι πιο αντιπροσωπευτικές απ' ότι ήταν κάποτε - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχουν [ίσως και σημαντικές] διαφορές.
The urban test cycle is **carried out in a laboratory **at an ambient temperature of 20°C to 30°C on a rolling road.....
Αυτό το 'laboratory' θέλει λίγη εξήγηση. Σε 'διάδρομο' γίνονται οι μετρήσεις?! Σε δυναμόμετρο? Σε πίστα με 'εργαστηριακές συνθήκες'?...
Επίσης, ποιός είναι αυτός που τους ελέγχει και πώς?
-
Και εγώ ξέρω ότι γίνονται σε διάδρομο...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Mazda 3 δεν έχω οδηγήσει όπως και Rx-8. Αν οδηγήσω θα μπορώ να μιλήσω καλύτερα...Χθες οδήγησα το RX-8 challenge.
Το αυτοκίνητο είναι γρήγορο τελικά αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ΤypeR ή με ένα Golf GTI. Eίμαι πεπεισμένος πλέον ότι δεν μπορεί να τα δεί ούτε με κυάλια όπως έχω ξαναγράψει.
Από εκεί και μετά η θέση οδήγησης είναι εξαιρετική όπως και το τιμόνι το οποίο είναι βαρύ, αλλά δεν έπαθα και το συγκλονισμό που παθαίνω οπότε οδηγώ 106 rallye/GTi.
Στο δρόμο είναι πολύ ευχάριστο. Η υπερστροφή είναι εύκολη υπόθεση ενώ αν μπεις χωρίς γκάζι σε κλειστή στροφή η υποστροφή είναι βέβαιη. Το ΕSP έχει τρεις θέσεις. Μία τελείως off, μία που σε αφήνει να γλυστρίσεις και αν πλησιάζεις το τετακέ ενεργοποιείται και μία που επεμβαίνει σχεδόν με τη γέννεση της υπερστροφής. Λειτουργεί πολύ απότομα αλλά το βέβαιο είναι ότι σε γλυτώνει από τα χειρότερα. Κόβει το γκάζι και επεμβαίνει στα φρένα. Το μόνο κακό είναι ότι το άνοιξε κλείσε της προκαλεί πολύ φασαρία. Σε τέτοιο επίπεδο που νομίζεις ότι κάτι σπάει. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως.
Φρένα πολύ καλά επιλογέας ταχυτήτων από τους καλύτερους που εχω χειριστεί τελευταία και μου άρεσε επίσης η κοντή διαδρομή του συμπλέκτη. Καιρό είχα να το δω αυτό σε σύγχρονο αυτοκίνητο...
Από οτι διαπίστωσα η κατανάλωση είναι σημαντική αφού σε 30 περίπου χιλιόμετρα ο δείκτης μετακινήθηκε αισθητά.
Τώρα το εσωτερικό του μπορεί να είναι πιο όμορφο από το golf αλλά σε ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα υπάρχει σημαντική διαφορά.
Δεν μου άρεσε που με το φως της ημέρας οι ενδείξεις του ραδιοφώνου ήταν δυσδιάκριτες.
Συνολικά έχω μείνει με πολύ καλές εντυπώσεις γιατί οι επιδόσεις μπορεί να υστερούν, όπως έγραψα πιο πάνω, αλλά εμένα τουλάχιστο με καλύπτουν.
Η υπεστροφή ισχύος είναι 'όλα τα λεφτά' και συνέβαινε με ένα γλυκό τρόπο που δε με προβλημάτισε καθόλου. Πριν να το οδηγήσω είχα την εντύπωση ότι δεν θα μπορούσα να κινηθώ γρήγορα με αυτό.
Είναι μηχανή χαράς τελικά το RX-8, αλλά με το κινητήρα δεν είμαι ακόμα βέβαιος. Εγγύηση έχει για τρία χρόνια και 100'000χλμ όπως και τα υπολοιπα Mazda και οι πωλητές δείχνουν βέβαιοι για την αξιοπιστία του, αν το ζεσταίνεις και τσεκάρεις τα λάδια κάθε δύο γεμίσματα.
Ξαναλέω μου άρεσε πολύ, αλλά μου φαίνεται ρίσκο η επιλογή ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Ακόμα και η μεταπώληση του είναι τραγική... -
Καλησπέρα, είναι το πρώτο μου post στο Forum. Ως κάτοχος ενός κόκκινου RX-Challenge με δέρμα και ηχοσύστημα Bose, το thread αυτό μου τράβηξε την προσοχή.
Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο το συναίσθημα που νιώθεις όταν διαβάζεις διάφορες ανακρίβειες σε δημόσιες συζητήσεις αλλά και υποκεμενικά σχόλια του στιλ «το Challenge δεν είναι πραγματικά σπορ αυτοκίνητο» στον ειδικό τύπο και συγκεκριμένα στους ιστορικούς 4Τ. Πόσο μάλλον όταν έχεις συμπληρώσει 2 περίπου μήνες και σχεδόν 3.000 χλμ. με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Δεν θα μπω σε τεχνικά ζητήματα - αυτά τα αφήνω στους δεκάδες λιγότερο ή περισσότερο «ειδικούς» που ενδημούν σε κάθε forum και μιλούν συνήθως έξω από τον χορό.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι το μικρό RX που είναι και αυτοκίνητό μου, είναι ένα απόλυτα χρηστικό, γρήγορο και μοναδικό από πλευράς κινητήρα και όχι μόνο, αυτοκίνητο. Επιπλέον ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι πανέμορφο μέσα/έξω, και απόλυτα σπορ. Και λέω «για μένα» διότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να ορίσει αξιωματικά τι είναι σπορ και τι όχι!
Δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα (έστω και αν είναι ακόμα πολύ νωρίς) αλλά και δεκάδες κάτοχοι με πολύ περισσότερα χιλόμετρα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι (βλ. ελληνικό club).
Στα μείον του θα συμπεριελάμβανα μόνο τη -σχετικά- υψηλή κατανάλωση αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο είχα εξαρχής συμβιβαστεί. Ό,τι πάει καίει!!!
Νιώθω ερωτευμένος με το αυτοκίνητο και τυχερός που άκουσα την καρδιά μου και όχι τους κάθε λογής «ειδικούς» που το θεωρούν μή σπορ (!!!) και στην θέση του θα διάλεγαν κάποιο άλλο, με κριτήριο το μυαλό και όχι τις αισθήσεις.Φιλικά και συγνώμη για το μεγάλο post
-
ΤΟ ρου χου ειναι ενα αποστειρωμενο αμαξι...ασε που το εχει παρει και ο καθε καγκουρας.....
δεν παει με τιποτα...σε λιγο οταν ια παθαινετε flooding θα δειτε τι ωραια που ειναι να φωναζεις την express service........xaxaxaxaxxaaxax
ειναι ψωραμαξο και τα 192 ειναι ψωραλογα...ακομα το γκολφ gti kai to type r του ριχνουν στα αυτια πανταου και σε ρεπριζ και απο σταση
-
Ο χρήστης Pani74 έγραψε:
Καλησπέρα, είναι το πρώτο μου post στο Forum. Ως κάτοχος ενός κόκκινου RX-Challenge με δέρμα και ηχοσύστημα Bose, το thread αυτό μου τράβηξε την προσοχή.
Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο το συναίσθημα που νιώθεις όταν διαβάζεις διάφορες ανακρίβειες σε δημόσιες συζητήσεις αλλά και υποκεμενικά σχόλια του στιλ «το Challenge δεν είναι πραγματικά σπορ αυτοκίνητο» στον ειδικό τύπο και συγκεκριμένα στους ιστορικούς 4Τ. Πόσο μάλλον όταν έχεις συμπληρώσει 2 περίπου μήνες και σχεδόν 3.000 χλμ. με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Δεν θα μπω σε τεχνικά ζητήματα - αυτά τα αφήνω στους δεκάδες λιγότερο ή περισσότερο «ειδικούς» που ενδημούν σε κάθε forum και μιλούν συνήθως έξω από τον χορό.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι το μικρό RX που είναι και αυτοκίνητό μου, είναι ένα απόλυτα χρηστικό, γρήγορο και μοναδικό από πλευράς κινητήρα και όχι μόνο, αυτοκίνητο. Επιπλέον ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι πανέμορφο μέσα/έξω, και απόλυτα σπορ. Και λέω «για μένα» διότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να ορίσει αξιωματικά τι είναι σπορ και τι όχι!
Δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα (έστω και αν είναι ακόμα πολύ νωρίς) αλλά και δεκάδες κάτοχοι με πολύ περισσότερα χιλόμετρα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι (βλ. ελληνικό club).
Στα μείον του θα συμπεριελάμβανα μόνο τη -σχετικά- υψηλή κατανάλωση αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο είχα εξαρχής συμβιβαστεί. Ό,τι πάει καίει!!!
Νιώθω ερωτευμένος με το αυτοκίνητο και τυχερός που άκουσα την καρδιά μου και όχι τους κάθε λογής «ειδικούς» που το θεωρούν μή σπορ (!!!) και στην θέση του θα διάλεγαν κάποιο άλλο, με κριτήριο το μυαλό και όχι τις αισθήσεις.Φιλικά και συγνώμη για το μεγάλο post
Καταρχην μπράβο για το ύφος σου.
Ελπίζω να μη σου παρουσιάσει κανένα πρόβλημα γενικότερα. Τώρα, όσον αφορά την κατανάλωση, σίγουρα ισχύει αυτό το 'ό,τι πάει καίει'. Απλά, είναι κάπως έξω από τα δεδομένα τα γνωστά σε μας. Σίγουρα, πάντως, ήταν κάτι που το ήξερες από την αρχή και ήσουν έτοιμος να το αντιμετωπίσεις. Μην σε νοιάζει για το πόσα θα κυκλοφορήσουν, μια που θα το χαίρεσαι εσύ και δεν αγοράζεις αυτοκίνητο ανάλογα με το πόσοι το αγοράζουν. Το ότι δεν έχει τις υψηλές επιδόσεις της μεγάλης έκδοσης, εμένα δεν θα με ενδιέφερε, μια και το τίμημα είναι δίκαιο, πιστεύω. Συν το γεγονός ότι δεν θα το έπαιρνα για κόντρες, αλλά για αγνές βόλτες στα βουνά και στις ανοιχτές επαρχιακές διαδρομές. Και εκεί δεν παίζουν ρόλο οι απόλυτες επιδόσεις.Για μένα σπορ δεν είναι τα αυτοκίνητα που είναι έτοιμα να τους βάλεις roll-cage και διαφημίσεις και να πας να δηλώσεις συμμετοχή σε rally, αλλά τα αυτοκίνητα που σε βάζουν σε ένα λίγο διαφορετικό τρόπο ζωής. Για να καταλάβετε το συλλογισμό μου, κάντε ένα παραλληλισμό με τη rock μουσική. Μπορεί να μην είναι η απόλυτα πιο ποιοτική μουσική, αλλά μιλάει, σου αλλάζει τρόπο ζωής...Και φυσικά δεν είναι αντικείμενο μόδας...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ακόμα και η μεταπώληση του είναι τραγική...Νομιζω οτι πραγματι η μεταπωληση δεν ειναι το δυνατό του σημείο,σε βαθμό που θα με κάνει να ψήνομαι για ένα μετάχειρο Challenge απο καποιον που αγανάκτησε με την καταναλωση του.
Το αυτοκινητο παντως ειναι πανεμορφο μεσα-εξω,αν και τουρμπάτος και λάτρης της βίαιας επιτάχυνσης,θα έλεγα ότι είναι τυχερός όποιος το εχει γιατι οι αρετές δεν του λείπουν,και σίγουρα οχι η προσωπικότητα η οποία λειπει απο αυτοκινητα που τα τελευταια 900 χρονια το μονο που κανουν ειναι να στρογγυλεύουν τα φανάρια (λεγε με Golf).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
αν και τουρμπάτος και λάτρης της βίαιας επιτάχυνσηςΦίλε το πρώτο turbo kit Greddy για τον RENESIS έχει ήδη φορεθεί σε RX-8 Cosmo σε πόλη της Πελλοπονήσου. Είναι συν 60 άλογα (δηλ. συνολικά 291 ονομαστικοί ίπποι για Cosmo και 252 για Challenge). Μιλάμε για δουλειά εκπληκτικά μελετημένη. Δεν ξηλώνεις τίποτα! Μέχρι και το τελευταίο σωληνάκι έχει προβλεφθεί σε πια θέση θα μπει, τα πάντα κουμπώνουν τέλεια. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ροπή dieseloκίνητου Tuareg και επιταχύνση που σε κολλάει στο κάθισμα. Ασφαλώς είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις αλλά το πολύ σε δύο χρόνια πιστεύω ότι το τούρμπισμα του οχταριού με 3,500 ευρώ θα είναι ρουτίνα και ασφαλής υπόθεση
-
Ο χρήστης Pani74 έγραψε:
αν και τουρμπάτος και λάτρης της βίαιας επιτάχυνσης
Φίλε το πρώτο turbo kit Greddy για τον RENESIS έχει ήδη φορεθεί σε RX-8 Cosmo σε πόλη της Πελλοπονήσου. Είναι συν 60 άλογα (δηλ. συνολικά 291 ονομαστικοί ίπποι για Cosmo και 252 για Challenge). Μιλάμε για δουλειά εκπληκτικά μελετημένη. Δεν ξηλώνεις τίποτα! Μέχρι και το τελευταίο σωληνάκι έχει προβλεφθεί σε πια θέση θα μπει, τα πάντα κουμπώνουν τέλεια. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ροπή dieseloκίνητου Tuareg και επιταχύνση που σε κολλάει στο κάθισμα. Ασφαλώς είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις αλλά το πολύ σε δύο χρόνια πιστεύω ότι το τούρμπισμα του οχταριού με 3,500 ευρώ θα είναι ρουτίνα και ασφαλής υπόθεση
για δωσε και αλλες πληροφοριες για τη μετατροπη:
που?
ποσο?
κτλ κτλ.... -
Ο χρήστης Pani74 έγραψε:
αν και τουρμπάτος και λάτρης της βίαιας επιτάχυνσης
Φίλε το πρώτο turbo kit Greddy για τον RENESIS έχει ήδη φορεθεί σε RX-8 Cosmo σε πόλη της Πελλοπονήσου. Είναι συν 60 άλογα (δηλ. συνολικά 291 ονομαστικοί ίπποι για Cosmo και 252 για Challenge). Μιλάμε για δουλειά εκπληκτικά μελετημένη. Δεν ξηλώνεις τίποτα! Μέχρι και το τελευταίο σωληνάκι έχει προβλεφθεί σε πια θέση θα μπει, τα πάντα κουμπώνουν τέλεια. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ροπή dieseloκίνητου Tuareg και επιταχύνση που σε κολλάει στο κάθισμα. Ασφαλώς είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις αλλά το πολύ σε δύο χρόνια πιστεύω ότι το τούρμπισμα του οχταριού με 3,500 ευρώ θα είναι ρουτίνα και ασφαλής υπόθεση
ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΤΡΩΕΙ Ο ΠΟΠΠΟΣ ΣΟΥ,,ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΥΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ...........................................................................
ΤΟ τουρμπατο ρου χου το εφτιαξε ο καρρας στο Αργος και μετα βιας εβγαλε 800χμ και μετα τιναξε τα πεταλα...Στο λεω γιατι ο ξαδερφος μου ειναι γαμπρος του ΚΑρρα!!!!!!!!!!!!!
-
Τι πρόβλημα έχεις Random συγκεκριμένα με το RX και τους κατόχους του; Μήπως ζηλεύεις που δεν είσαι ανάμεσά τους; Ξύδι μεγάλε
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;