-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
εγω ειμαι υπερ του να πληρωνονται οι δρομοι,οπως και ολα τα δημοσια αγαθα απο τους φορους ολων και οχι απο τους χρηστες.
γιατι αλλιως να γινουν ολα ιδιωτικα και οποιος εχει λεφτα να μπορει να ζει.αλλιως θα ψοφαει.
στη χειροτερη περιπτωση θα μπορουσαν να εχουν διοδια μεχρι την αποσβεση του κοστους του εργου,αλλα αυτοι θελουν οχι μονο αποσβεση,αλλα να βγαλουν και 100000% κερδος.εγω αν εχω ενα μαγαζι και βγαζω πολυ κερδος,θα με πανε μεσα και θα μου το κλεισουν,η στη καλυτερη θα με σκισει η εφορια...
αν τα διοδια στην ελλαδα ηταν φυσιολογικα,δηλαδη ειχαν χρεωση ανα χλμ,ηταν σε τελειωμενους δρομους και φευγαν οταν γινοταν η αποσβεση τοτε δεν θα καναμε καν αυτη τη συζητηση.Πολύ σωστός!. Επειδή οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών ήταν παντελώς ανίκανες πρέπει να ξαναβάλουμε εμείς το χέρι στην τσέπη μας? ...όχι φυσικά !!
-
Αγωγή κατά της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατέθεσε το ΚΤΕΛ Λάρισας
Αγωγή κατά της κατασκευάστριας εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατέθεσε το ΚΤΕΛ Λάρισας για την οικονομική ζημία που υπέστη από το πολύμηνο κλείσιμο των Τεμπών, ύστερα από την πτώση βράχων.
Το ΚΤΕΛ Λάρισας διεκδικεί αποζημίωση 572.000 ευρώ από διαφυγόντα κέρδη επειδή λόγω της πτώσης των βράχων στα Τέμπη, τα λεωφορεία του αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριους δρόμους, προκειμένου να εκτελέσουν ενδονομαρχιακά και υπεραστικά δρομολόγια.
Υπενθυμίζεται ότι τα Τέμπη παρέμεναν κλειστά από τις 17 Δεκεμβρίου του 2009 έως τις 5 Μαΐου του 2010. Σύμφωνα με το ΚΤΕΛ, το δρομολόγιο Λάρισα-Θεσσαλονίκη διεξαγόταν μέσω Ελασσόνας - Κατερίνης, γεγονός που σήμαινε 90 επιπλέον χιλιόμετρα (240 αντί των 150) και 3,5 αντί για δύο ώρες για κάθε διαδρομή.
Η 'Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.' έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, Μαλιακός-Κλειδί, στο οποίο εντάσσονται και οι σήραγγες των Τεμπών.
Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, το ΚΤΕΛ Λάρισας επικαλείται και τα πορίσματα του ΓΕΩΤΕΕ για τα αίτια του συμβάντος.
-
Επειδή μάλλον δεν το έχετε καταλάβει (μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε), χρήματα για να φτιαχτούν νέοι δρόμοι που είναι απολύτως απαραίτητοι (όπως η Ιονια Οδός, ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας κλπ) και για να συντηρηθούν οι υφιστάμενοι Δεν υπάρχουν Δεν υπήρχαν και Δεν θα υπάρξουν.
Οι επιλογές είναι 2:
Αφήνουμε τα πράγματα όπως είναι και χάνουμε χιλιάδες ανθρώπους στην άσφαλτο κάθε χρόνο.
Προσκαλούμε ιδιώτες να μας φτιάξουν τους δρόμους και συμφωνούμε να τους πληρώνουν οι χρήστες με διόδια.
Τρίτη επιλογή του στυλ 'να τα πάρουν από αυτούς που τα έκλεβαν τόσα χρόνια' κλπ, απλά δεν υπάρχει και είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όσοι θέλουν να μην πληρώνουν διόδια και θέλουν να είναι σωστοί ξέρουν ότι υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι οι οποίοι δεν μπορεί να είναι ούτε χωρίς κίνηση, ούτε το ίδιο γρήγοροι με τον αυτοκινητόδρομο*.
Οι υπόλοιποι απλά εκμεταλεύονται την κλασική έλλειψη οργάνωσης της χώρας μας για να το παίζουν μαγκάκια και ιδεαλιστές. Με ξένα χρήματα.
*Παρεμπιπτόντως, σε αυτούς τους δρόμους μπορούμε να δούμε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν το πράγμα δεν είναι στα χέρια του ιδιώτη αλλά του κράτους.
-
Για να καταργήσουμε τη χρέωση της χρήσης των δρόμων σε όλους τους φορολογούμενους, πρέπει πρώτα να λύσουμε το φορολογικό.
Δηλαδή όλοι να πληρώνουν δίκαια τους φόρους που τους αναλογούν.
Αλλιώς θα έχουμε συμπτώματα του στυλ κάποιοι που φοροδιαφεύγουν να μην πληρώνουν για τίποτα, και τα λοιπά υποζύγια να τους κουβαλάνε στην πλάτη τους. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Προσκαλούμε ιδιώτες να μας φτιάξουν τους δρόμους και συμφωνούμε να τους πληρώνουν οι χρήστες με διόδια.
οι ιδιωτες αυτοι μηπως ειναι οι ιδιοι που τοσα χρονια πληρωσαμε χρυσους για να φτιξουν οτι εφτιαξαν?
για ποσα χρονια θα τους πληρωνουμε?
-
το κρατος δινει το 90% στη χρηματοδοτηση του δρομου και το υπολοιπο το βαζει η ιδιωτικη εταιρεια.
το προβλημα ειναι οτι δε μπορει να βρει το υπολοιπο 10% ε?...
και φυσικα θα φτιαξει το δρομο με υπερκοστολογηση οπως κανουν σε ολα τα δημοσια εργα,θα κοτσαρει και διοδια για 35 χρονια να φτασει το 1000000000% κερδος οπως στην αττικη οδο,και θα εισαι ευχαριστημενος.
μπας και εισαι συγγενης του μπομπολα?γιατι αν ειναι ετσι παω πασο. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν υπάρχουν Δεν υπήρχαν και Δεν θα υπάρξουν.Δεν υπάρχουν (οκ) Δεν υπήρχαν (Υπήρχαν αλλά κατασπαταλήθηκαν) Δεν θα υπάρξουν (θα υπάρξουν φορολογώντας τον Συνταξιούχο των 400 ευρώ
-
Αν και έγραψα δεν υπάρχουν στην αρχή για τις φρεγάτες που θέλουν να αγοράσουν ....τα 3 δις από που θα τα βρούνε?
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Αν και έγραψα δεν υπάρχουν στην αρχή για τις φρεγάτες που θέλουν να αγοράσουν ....τα 3 δις από που θα τα βρούνε? -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αν και έγραψα δεν υπάρχουν στην αρχή για τις φρεγάτες που θέλουν να αγοράσουν ....τα 3 δις από που θα τα βρούνε?
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Αν και έγραψα δεν υπάρχουν στην αρχή για τις φρεγάτες που θέλουν να αγοράσουν ....τα 3 δις από που θα τα βρούνε?απο τα διοδια!
μη σου πω θα βαλουν και διοδια στη θαλασσα!
πας για μπανιο?
διοδια!
στρωνουμε νεα αμμο και πρεπει να κανουν αποσβεση του κοστους -
απο τα διοδια!
πας για μπανιο?
διοδια!
στρωνουμε νεα αμμο και πρεπει να κανουν αποσβεση του κοστους -
πας για μπανιο?
διοδια!Όσοι είναι παλιότεροι θα θυμούνται ότι η χούντα είχε διόδια στις παραλίες.
-
Που πήγαιναν αυτά τα λεφτά Ρωτάω επειδή δεν είχα γεννηθεί. Toυλάχιστον αυτοί άφησαν και κάποιο έργο, ό,τι δρόμο φτιάξανε το έκανε το ίδιο το κράτος και όχι ιδιωτικές εταιρίες. Στην Κρήτη και σε πολλά μέρη της επαρχίας ακόμα δρόμους της Χούντας έχουν. Στον Έβρο ακόμα έχουν να το λένε για τα έργα.... Τέσπα ξέρω ξέρω, ξύλο, ρουφιάνοι, μακρονήσια, κτλ...
Αντί το κράτος να μεριμνήσει για τον πολίτη, μεριμνά για τους μεγαλοϊδιώτες
ΥΓ: τα λεφτά των εισόδων στις παραλίες των Νότιων Προαστίων, σε ποιές τσέπες πάνε; Τα λεφτά που εισπράτει το κάθε κομματόσκυλο δήμαρχος από τα τραπεζάκια, τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες σε ποιές τσέπες πάνε;
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
πας για μπανιο?
διοδια!Όσοι είναι παλιότεροι θα θυμούνται ότι η χούντα είχε διόδια στις παραλίες.
εχουμε και χουντα και διοδια στις παραλιες
-
Πήγαινα από τις παρακάμψεις. Τώρα πηγαίνω από τα διόδια χωρίς να πληρώνω*. Πιστεύω πως μας δοκιμάζουν, είναι μια σύγκρουση θελήσεων , αν γυρνάμε το κόλο θα σπρώγνουν πιο πολυ, αν αντιδράσουμε θα το σκεφτούν μπορεί και να φοβηθούν . Ήδη ο υπουργός μίλησε για ηλεκτρονικά διόδια που θα χρεώνουν από ότι φαίνετε πιο δίκαια. Αντισταθείτε ώστε κανείς πολιτικός να μη τολμάει να παρατείνει σύμβαση. Τους δρόμους τους έχουμε πληρώσει όχι εμείς οι πατεράδες μας. Κάποιοι προσπαθούν να μας συγκινήσουν με τα νεκρά παιδιά των Τεμπών, σιγά σε λίγο θα μας βγάλατε και συνυπευθυνότητα επειδή δεν θα πληρώνουμε τα διόδια!
- εδω και έξι μήνες δε πληρώνω , δεν έχει έρθει ακόμα πρόστιμο ή κάτι σχετικό.
-
Δεν πληρώνω διόδια , δεν πληρώνω φόρους , κλέβω ρεύμα από το στύλο της ΔΕΗ , έκτισα αυθαίρετα σε κλεμμένο οικόπεδο με χρησικτησία ενός μαλάκα που πήγε μετανάστης στην Αυστραλία , κλέβω νερό από την παροχή του γείτονα , έκανα βόθρο 'απορροφητικό' , δεν πήγα φαντάρος γιατί πήρα τρελλόχαρτο , έκοψα 30 επιταγές στον αέρα !!!!!
Είμαι και ο πρώτος μάγκας .
Κοροιδάρες -
Και κάτι άλλο .
Οι ιδιώτες που φτιάχνουν τους δρόμους δεν είναι οι γνωστοί εργολάβοι .
Είναι ξένες εταιρείες που έχουν συνεργασία με κάποιους δικούς μας γιατί επειδή βάζουν δικά τους λεφτά έπρεπε να έχουν πρόσβαση στον διεθνή τραπεζικό δανεισμό , πράγμα που οι εντόπιοι εργολάβοι με τις μιζοδουλειές του δημοσίου δεν μπορούσαν να έχουν .Η κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. επελέγη κατόπιν διαγωνισμού από το ΥΠΕΧΩΔΕ για να σχεδιάσει, να χρηματοδοτήσει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τον αυτοκινητόδρομο για μια περίοδο 30 ετών, με αφετηρία το έτος 2008. Οι εταιρίες που μετέχουν στην κοινοπραξία διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση παρόμοιων μεγάλων έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η VINCI CONCESSIONS S.A.S. (29,9%) πρωτοπορεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων κατασκευαστικών έργων μέσω κοινοπραξιών και είναι μια από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρίες παγκοσμίως.
Δείτε περισσότερα »
Η HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH (17%) είναι το αρμόδιο κέντρο του Ομίλου της HOCHTIEF για τα έργα Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Η εταιρεία εστιάζει στις αγορές των οδικών και κοινωνικών υποδομών. Για την υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων από τον ιδιωτικό τομέα έργων δημόσιας υποδομής, η HOCHTIEF PPP Solutions προσφέρει όλες τις υπηρεσίες από μια πηγή - από το προγραμματισμό και σχεδιασμό έως την χρηματοδότηση, κατασκευή / ανακαίνιση και λειτουργία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σήμερα σε ένα σύνολο 25 έργων ΣΔΙΤ που αντιπροσωπεύει όγκο επενδύσεων πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δείτε περισσότερα »
Η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. (17%) διαθέτει σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία και παραγωγικό δυναμικό, κατέχοντας εργοληπτικά πτυχία 7ης, 6ης και 4ης κατηγορίας, καθώς επίσης και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο συμμετοχών σε έργα παραχωρήσεων και εταιρίες με συμπληρωματικές δραστηριότητες, όπως το real estate, οι προκατασκευές και η εξειδικευμένη πύλη δημοπρασιών κατασκευαστικών υλικών b2bconstruct.
Δείτε περισσότερα »
Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (17%) αποτελεί μια ισχυρή επιχειρηματική μονάδα διαχείρισης έργων, συμμετοχών και παραχωρήσεων στους τομείς των υποδομών, της ανάπτυξης γης και της ενέργειας. Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των εγχώριων ανταγωνιστών στα συγχρηματοδοτούμενα έργα με τη συμμετοχή του στην Αττική Οδό και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Πέρα από την κατασκευή των έργων αυτών, ο Όμιλος συμμετέχει και στις αντίστοιχες εταιρείες λειτουργίας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης έργων τέτοιου τύπου.
Δείτε περισσότερα »
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (17%) είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία και στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των κατασκευών (μέσω της 100% θυγατρικής ΤΕΡΝΑ Α.Ε.), των παραχωρήσεων (Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος – Ε – 65, σταθμοί αυτοκινήτων κ.ά.), του real estate και της ηλεκτροπαραγωγής από συμβατικές (Ήρων Α.Ε.) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε.).
Δείτε περισσότερα »
Η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ (2,1%) έχει μία δυναμική παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά ιδιωτικών και δημόσιων τεχνικών έργων από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η φιλοσοφία και η πρακτική της ΑΘΗΝΑ ΑTΕ είναι να εκτελεί τα έργα εντός των συμβατικών χρόνων και προ-υπολογισμών, εκτελώντας τις απαιτούμενες εργασίες με υψηλά standards ποιότητας, εφαρμόζοντας επαγγελματικές και εφευρετικές λύσεις και σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν πληρώνω διόδια , δεν πληρώνω φόρους , κλέβω ρεύμα από το στύλο της ΔΕΗ , έκτισα αυθαίρετα σε κλεμμένο οικόπεδο με χρησικτησία ενός μαλάκα που πήγε μετανάστης στην Αυστραλία , κλέβω νερό από την παροχή του γείτονα , έκανα βόθρο 'απορροφητικό' , δεν πήγα φαντάρος γιατί πήρα τρελλόχαρτο , έκοψα 30 επιταγές στον αέρα !!!!!
Είμαι και ο πρώτος μάγκας .
ΚοροιδάρεςΜπορείς να το κάνεις και ανάστροφα και να καταλήξεις ακριβώς στο ίδιο. Πληρώνω διόδια, πληρώνω φόρους και κρατήσεις για μισθούς που λαμβάνω μετά από 2 χρόνια, με κλέβει η ΔΕΗ με 'τυχαία' λάθη, έδωσα από 3 μεριές οικόπεδο για το δρόμο, μου κλέψανε το δρόμο / έξοδο στην 4η μεριά προεκτείνοντας αυθαίρετα το οικόπεδό τους λαδώνοντας ΕΛΑΣ και Πολεοδομία που κάνουν τα στραβά μάτια, μου κλέβουν το νερό από τα δίπλα οικόπεδα, έβαλαν το βόθρο στην άκρη του οικοπέδου τους και δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί η ΕΛΑΣ και η Πολεοδομία είναι 'πιασμένη', πήγα φαντάρος και ξέχασαν να μου δώσουν μετάθεση και όταν μου την έδωσαν (με την επόμενη σειρά) με πήγαν, αντί για σπίτι μου όπως τους υπόλοιπους της μονάδος, στα δυτικά σύνορα, πληρώνω τυχαία λάθη της HOL κάθε μήνα...
Κοροϊδάρα που είμαι...!!!
Ευχαριστώ.
-
Πάμε πάλι.
Το κράτος έρχεται και σου λέει: 'Λεφτά ΔΕΝ ΕΧΩ.+-'
'Μην κοιτάς τι γίνεται στην Γερμανία, αν περιμένεις από εμένα, το φτωχό Ελληνικό κράτος, καλό δρόμο δεν θα δεις ΠΟΤΕ. Οι οδηγοί θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τα αυτοκίνητα τους, να σκοτώνονται και να σακατεύονται, να κάνουν τραγικούς χρόνους για να μετακινηθούν ανάμεσα σε κοντινές επαρχιακές πόλεις, να υφίστανται ταλαιπωρία, φθορές και χαμένες εργατοώρες... η απομόνωση συγκεκριμένων περιοχών θα συνεχιστεί επ' άπειρο'. Δεν είναι εσχατολογικό σενάριο, είναι πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.Εναλλακτικές δεν υπάρχουν πολλές. Ή ζητάμε περαιτέρω αύξηση της φορολογίας ΟΛΩΝ για να βρεθούν τα χρήματα που μας λείπουν, ή ζητάμε από ιδιώτες να φτιάξουν και να συντηρούν τις υποδομές με αυξημένο κόστος για όσους τις χρησιμοποιούν, ή συνεχίζουμε με αυτά που έχουμε στους αιώνες των αιώνων και ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι (τα γνωστά κορόιδα που μας δίνουν τις επιχορηγήσεις) θα μας λυπηθούν και θα έρθουν να μας σώσουν.
Υπάρχει και μια τέταρτη λύση βέβαια. Κάνουμε την πάπια όσο γίνονται οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιώτη. Τον αφήνουμε να μας φτιάξει πρώτα τις υποδομές, να διορθώσει τις κακοτεχνίες που συσσωρεύτηκαν στις δεκαετίες που το εθνικό οδικό δίκτυο ήταν ευθύνη του κράτους... και μετά του την φέρνουμε αρνούμενοι να τον πληρώσουμε. Γ@μάτο;
Αυξηση διοδίων (ξανά!)