-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@Χρήστο Δήμου: Α, Μπουγιουρντί είναι η λυπητερή στα τούρκικα (ή αρμένικα ή κάτι τέτοιο)
...και αναφερόταν στον ...άλλο Χρήστο (Λάππα) για τη βινιέτα που δεν πλήρωσε στην Ελβετία
έλα μωρέ βολικοί άνθρωποι οι Ελβετοί... η αστυνομία τους δέχεται κάθε μορφής πιστωτική κάρτα.....
για τον Χ.Λ πήγαινε το ποστ, βαρέθηκα να κουοτάρω
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
(βλέπε Άγιος Στέφανος κ.λπ. όπου για χρόνια οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν 20 χιλιόμετρα Ε.Ο. χωρίς κάποιο αντίτιμο) δεν ενοχλούνται που ο κάτοικος στη Πετρούπολη αν θέλει να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια προς Παπάγου θα πρέπει για μία διαδρομή των 15 χιλιομέτρων να πληρώσει το ποσό των 2.80€?Τυχαίο γεγονός και αυτό??? Γιατί δεν το νομίζω (δις)
Η αξία της γης και το κόστος κατασκευής ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου ακριβώς μέσα στην πόλη είναι ίδια με τη περιοχή έξω από τα περίχωρα της πόλης;
Με στεναχωρείς με τέτοια επιχειρήματα, είσαι πολύ πιο έξυπνος συνομιλητής από αυτό! -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
(βλέπε Άγιος Στέφανος κ.λπ. όπου για χρόνια οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν 20 χιλιόμετρα Ε.Ο. χωρίς κάποιο αντίτιμο) δεν ενοχλούνται που ο κάτοικος στη Πετρούπολη αν θέλει να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια προς Παπάγου θα πρέπει για μία διαδρομή των 15 χιλιομέτρων να πληρώσει το ποσό των 2.80€?
Τυχαίο γεγονός και αυτό??? Γιατί δεν το νομίζω (δις)
Η αξία της γης και το κόστος κατασκευής ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου ακριβώς μέσα στην πόλη είναι ίδια με τη περιοχή έξω από τα περίχωρα της πόλης;
Με στεναχωρείς με τέτοια επιχειρήματα, είσαι πολύ πιο έξυπνος συνομιλητής από αυτό!Νομίζω ότι όσον αφορά το κόστος απαλλοτρίωσης το επωμίστηκε στο σύνολο του το κράτος (εκείνη την εποχή ήμουν εκτός Ελλάδος) οπότε δεν βλέπω γιατί να στοιχίσει κάτω από αυτές τις συνθήκες πιο ακριβά η Α.Ο. από οποιαδήποτε άλλο αντίστοιχων προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
άρα τι χρονοδιάγραμμα αναφέρεται και πότε θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί τα συγκεκριμένα τμήματα? Είναι μέσα στις άμεσες εργασίες του Εργολάβου ή έχουν καταληκτική ημερομηνία προς το τέλος του Έργου?
Μιλώντας πάντα για τον 3555/07 δεν ξεκαθαρίζεται μα σαφήνεια το πότε. Αλλά ήταν ρητή υποχρέωση. Ωστόσο ο 'ιζής' (από το ij τανυστικών δεικτών όταν δίδασκε --κατά το γνωστότερο Ξανθόπουλος) στο μιλητό και για να μην βγούνε ζημιωμένοι από την Ιονία, τους έδωσε το επικερδές αυτό τμήμα.
Αν εννοείς το κομμάτι Μεταμόρφωση - Σκαφεία δεν ήταν ιδέα του Ξανθόπουλου. Είναι δεδομένο ότι η Ιόνια οδός δεν μπορούσε να αποσβέσει το κόστος και έπρεπε να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη. Το αν τώρα ήταν ιδέα του Ξανθόπουλου να τους δοθεί το συγκεκριμένο τμήμα δεν το ξέρω.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η αξία της γης και το κόστος κατασκευής ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου ακριβώς μέσα στην πόλη είναι ίδια με τη περιοχή έξω από τα περίχωρα της πόλης;Ευτυχώς γιά την ΑΟ και την μη κατασκευασμένη ακόμη ελευθέρα Λ. Πεντέλης είχε προβλεφθεί διάδρομος πλάτους 90-110 μέτρων από το 1947 (Αμερικάνικη σκέψη) και είχε αφεθεί εκτός σχεδίου από τότε γι' αυτό και ονομάζετο δρόμος του ΝΑΤΟ .
Γιά τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου και Κρυονερίου επειδή υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ παράπλευροι δρόμοι γιά παντού από παντού , ισχύει στο ακέραιο ο ορισμός του ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ . Πρόκειται γιά αντικοινωνική συμπεριφορά γιά ιδιοτελές ιδιωτκό συμφέρον που αντιμάχεται το δημόσιο και σε μιά σοβαρή κοινωνία θα είχαν τιμωρηθεί παραδειγματικά .
Σε μιά σοβαρή κοινωνία παλαιότερης έποχής θα είχαν ανασκολοπισθεί -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Γιά τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου και Κρυονερίου επειδή υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ παράπλευροι δρόμοι γιά παντού από παντού , ισχύει στο ακέραιο ο ορισμός του ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ . Πρόκειται γιά αντικοινωνική συμπεριφορά γιά ιδιοτελές ιδιωτκό συμφέρον που αντιμάχεται το δημόσιο και σε μιά σοβαρή κοινωνία θα είχαν τιμωρηθεί παραδειγματικά .
Σε μιά σοβαρή κοινωνία παλαιότερης έποχής θα είχαν ανασκολοπισθείαπειροι παραπλευροι δρομοι???
να μη μιλησω για ποιοτητα ταπητα, γιατι... -
Ο χρήστης imago έγραψε:
@Χρήστο Δήμου: Α, Μπουγιουρντί είναι η λυπητερή στα τούρκικα (ή αρμένικα ή κάτι τέτοιο)Επίσης είναι και...
-
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com ... st_11.html
Αναδημοσιευουμε απο το http://www.antinews.gr/?p=3066 την παρακατω επιστολη.Ειναι προ 2 ετων αλλα η αξια της εγκειται στο οτι αποδιδει αναγλυφα τον αδικο. παρανομο και πλιατσικολογικο χαρακτηρα της εισπραξης διοδιων , οπως λαχει και οπου βρουνε. Διαβαστε την και βγαλτε τα συμπερασματα σας:
Επειδή όλοι τα ακουμπήσαμε χοντρά στα διόδια κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσέξτε αυτό:
Σας ενημερώνω ότι κατόπιν προσφυγής μου στα δικαστήρια κατά του σημερινού συστήματος είσπραξης διοδίων, έχω δικαιωθεί δύο φορές και κάνοντας χρήση των δικαστικών αποφάσεων, πληρώνω κάθε φορά που περνάω διόδια το αναλογούν αντίτιμο (αναλογικά) των χιλιομέτρων μέχρι του σημείου που ταξιδεύω και όχι το συνολικό μέχρι του τέλους κάθε αυτοκινητοδρόμου.
Στο δικαστήριο , που οδηγήθηκα κατόπιν της αρνήσεώς μου να πληρώσω διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας –Πάτρας ισχυρίστηκα ακριβώς τα παρακάτω και δικαιώθηκα: «Εφ’ όσον όταν χρησιμοποιώ κάθε δημόσιο μέσο μεταφοράς πληρώνω το αναλογούν εισιτήριο για τον τόπο προορισμού μου, πώς είναι δυνατόν να πληρώνω στη Κόρινθο το ποσό για διόδια μέχρι τη Πάτρα, όταν εγώ κατευθύνομαι μόνον μέχρι το Κιάτο;;;» . Δικαιώθηκα και κάθε φορά που περνώ τα διόδια τους παραδίδω μια φωτοτυπία της απόφασης και 0,50 λεπτά αντί των 2 ευρώ. Μου δίδουν ιδιόχειρη απόδειξη και περνάω.
Το ξεπούλημα των διοδίων στους ιδιώτες σημαίνει και νέες αυξήσεις στα διόδια. Αν εγώ δικαιώθηκα στη διαμάχη με το ΤΕΟ (Εθνικό Ταμείο Οδοποιϊας) η αντιπαράθεση με τους ιδιώτες είναι περισσότερο εύκολη. Τα δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν σκληρότερα από όσο αντιμετώπιζαν αυτό το ίδιο το Κράτος. Οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να πάρουν το μάθημά τους!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΝΟΜΙΚΑ!
18 Αυγ 2008
Ανδρέας Σπάρτας
Αναρτήθηκε από Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων στις 1:19 π.μ. -
Αν ξεκινήσουν όλοι σιγά σιγά να μην πληρώνουν τίποτα και η ιδιωτική εταιρεία αποφασίσει επίσης να μην ξοδεύεται (δηλαδή σταματά να συντηρεί τους δρόμους) φαντάζομαι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι;
Ή μήπως η 'επιτροπή τσαμπατζήδων' επιθυμεί να μην πληρώνει διόδια στον ιδιώτη, αλλά απαιτεί να γίνεται σωστή συντήρηση των δρόμων; -
Ας τους φτιαξει πρωτα οπως πρεπει και μετα να δουμε αν θα πληρωνουν η οχι η ανθρωποι.
Σου ζητησαν ποτε εσενα διοδια στην κηφισιας για να γινει η Αττικη οδος??? οχι. απο τοτε που εγινε αρχισες να πληρωνεις. Δεν ειναι κατι παραλογο αυτο, αν μαλιστα υπηρχε λογικη στις κινησεις αυτες και οι απαιτησεις ηταν εναρμονισμενες με τις παρεχομενες υπηρεσιες δε θα αντιδρουσε ετσι τοσος κοσμος.
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.htmlΑναδημοσιευουμε απο το http://www.antinews.gr/?p=3066 την παρακατω επιστολη.Ειναι προ 2 ετων αλλα η αξια της εγκειται στο οτι αποδιδει αναγλυφα τον αδικο. παρανομο και πλιατσικολογικο χαρακτηρα της εισπραξης διοδιων , οπως λαχει και οπου βρουνε. Διαβαστε την και βγαλτε τα συμπερασματα σας:
Επειδή όλοι τα ακουμπήσαμε χοντρά στα διόδια κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσέξτε αυτό:
Σας ενημερώνω ότι κατόπιν προσφυγής μου στα δικαστήρια κατά του σημερινού συστήματος είσπραξης διοδίων, έχω δικαιωθεί δύο φορές και κάνοντας χρήση των δικαστικών αποφάσεων, πληρώνω κάθε φορά που περνάω διόδια το αναλογούν αντίτιμο (αναλογικά) των χιλιομέτρων μέχρι του σημείου που ταξιδεύω και όχι το συνολικό μέχρι του τέλους κάθε αυτοκινητοδρόμου.
Στο δικαστήριο , που οδηγήθηκα κατόπιν της αρνήσεώς μου να πληρώσω διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας –Πάτρας ισχυρίστηκα ακριβώς τα παρακάτω και δικαιώθηκα: «Εφ’ όσον όταν χρησιμοποιώ κάθε δημόσιο μέσο μεταφοράς πληρώνω το αναλογούν εισιτήριο για τον τόπο προορισμού μου, πώς είναι δυνατόν να πληρώνω στη Κόρινθο το ποσό για διόδια μέχρι τη Πάτρα, όταν εγώ κατευθύνομαι μόνον μέχρι το Κιάτο;;;» . Δικαιώθηκα και κάθε φορά που περνώ τα διόδια τους παραδίδω μια φωτοτυπία της απόφασης και 0,50 λεπτά αντί των 2 ευρώ. Μου δίδουν ιδιόχειρη απόδειξη και περνάω.
Το ξεπούλημα των διοδίων στους ιδιώτες σημαίνει και νέες αυξήσεις στα διόδια. Αν εγώ δικαιώθηκα στη διαμάχη με το ΤΕΟ (Εθνικό Ταμείο Οδοποιϊας) η αντιπαράθεση με τους ιδιώτες είναι περισσότερο εύκολη. Τα δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν σκληρότερα από όσο αντιμετώπιζαν αυτό το ίδιο το Κράτος. Οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να πάρουν το μάθημά τους!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΝΟΜΙΚΑ!
18 Αυγ 2008
Ανδρέας Σπάρτας
Αναρτήθηκε από Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων στις 1:19 π.μ.Τώρα κατάλαβα γιατί βρήκα όταν ανέβηκα πρόσφατα Θεσ/νἰκη κάπου 138+ σταθμους διοδίων.
Απ την άλλη βέβαια είναι πιό δίκαιο έτσι.
Όσο για την Κορίνθου Πατρών αποφάσισα να μή τους ξαναπληρώσω μέχρι να υπάρξει ο δρόμος που θα τα δικαιολογεί! -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ας τους φτιαξει πρωτα οπως πρεπει και μετα να δουμε αν θα πληρωνουν η οχι η ανθρωποι.Σου ζητησαν ποτε εσενα διοδια στην κηφισιας για να γινει η Αττικη οδος??? οχι. απο τοτε που εγινε αρχισες να πληρωνεις. Δεν ειναι κατι παραλογο αυτο, αν μαλιστα υπηρχε λογικη στις κινησεις αυτες και οι απαιτησεις ηταν εναρμονισμενες με τις παρεχομενες υπηρεσιες δε θα αντιδρουσε ετσι τοσος κοσμος.
Θεωρείς οτι μου απάντησες;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ας τους φτιαξει πρωτα οπως πρεπει και μετα να δουμε αν θα πληρωνουν η οχι η ανθρωποι.
Σου ζητησαν ποτε εσενα διοδια στην κηφισιας για να γινει η Αττικη οδος??? οχι. απο τοτε που εγινε αρχισες να πληρωνεις. Δεν ειναι κατι παραλογο αυτο, αν μαλιστα υπηρχε λογικη στις κινησεις αυτες και οι απαιτησεις ηταν εναρμονισμενες με τις παρεχομενες υπηρεσιες δε θα αντιδρουσε ετσι τοσος κοσμος.
Ποια επένδυση έχει ξαναγίνει με προείσπραξη του κεφαλαίου? Άμα είναι έτσι, κάνω και εγώ επένδυση, αρκεί να προεισπράξω το κεφάλαιο από άλλους (και μετά φυσικά να συνεχίζω να εισπράττω).
Το πράγμα είναι πολύ απλό. Φτιάξε την Κορίνθου - Πατρών και μετά βάλε διόδια. Όχι σαν τώρα, που μου έχουν σχεδόν 3 ευρώ διόδια για έναν δρόμο γεμάτο κώνους, ο οποίος και χωρίς κόνους είναι απαράδεκτος...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Λοιπον, απ'οτι καταλαβα εσυ δεν εχεις ορεξη για ανταλλαγη αποψεων αλλα να δειξεις οτι την εχεις μεγαλυτερη (ποια αραγε???), αλλα ετσι ειναι, οταν δεν εχουμε τι να πουμε το ριχνουμε στις μ@@κιες. Μιλα μονος σου.
-
Απόψε γύρισα από το χωριό και με έκπληξη είδα ότι ξαναστρώνουν τον τάπητα από το Σχηματάρι σχεδόν μέχρι την Μαλακάσα. Αν τα διόδια σημαίνουν τόσο τέλεια συντήρηση των υποδομών, τότε πραγματικά μπαίνουμε σε νέα εποχή, εντελώς πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
**Ποια επένδυση έχει ξαναγίνει με προείσπραξη του κεφαλαίου? **
- όταν κάποιος αγόραζε (γιατί τώρα.... ) από τα 'σχέδια' κατοικία σε οικόπεδο με αντιπαροχή δεν ήταν κάτι αντίστοιχο???
Να θυμίσω ότι το ήμισυ (ναι 50% προ Φ.Π.Α.) των διοδίων συνεχίζει να δίδεται στο κράτος.
- όταν εδώ και 40 έτη με τα κρατικά διόδια πλήρωνες 'για την ανάπτυξη του οδικού δικτύου....' δεν ήταν το ίδιο???
Το είπε ο Χρήστος Λάππας και το λέω και εγώ αλλά λίγο πιο brute ... 'Τζαμπατζής και λιονταρόκοτα' ο Έλληνας. Γνωρίζει ότι για μικρο ποσά κανένας ιδιώτης δεν θα κινηθεί εναντίον του (ενώ το Δημόσιο ξέρει ότι θα ξοδέψει και τα 20πλάσια για 20 ευρώ π.χ.) και απλά εφαρμόζει το νόμο του Καραγκιόζη..... (τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου...).
-
το θεμα αυτο ο αδευσμετος το εχει πρωτοσελιδο.
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=20005
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Απόψε γύρισα από το χωριό και με έκπληξη είδα ότι ξαναστρώνουν τον τάπητα από το Σχηματάρι σχεδόν μέχρι την Μαλακάσα. Αν τα διόδια σημαίνουν τόσο τέλεια συντήρηση των υποδομών, τότε πραγματικά μπαίνουμε σε νέα εποχή, εντελώς πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα.αυτος ο δρομος ειχε στρωθει περυσι τετοια εποχη. τον φρεζαρουν παλι και τον ξαναστρωνουν?
-
το παράδρομο που χρησιμοποιώ να φτιάξουν και ας στρώσουν όσες φορές θέλουν και ας πάνε τα διόδια στα 15 ευρώ.
όσοι έχουν και είναι γκράντε και λουξ ας τα δώσουν. -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
το θεμα αυτο ο αδευσμετος το εχει πρωτοσελιδο.http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=20005
Απόψε γύρισα από το χωριό και με έκπληξη είδα ότι ξαναστρώνουν τον τάπητα από το Σχηματάρι σχεδόν μέχρι την Μαλακάσα. Αν τα διόδια σημαίνουν τόσο τέλεια συντήρηση των υποδομών, τότε πραγματικά μπαίνουμε σε νέα εποχή, εντελώς πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα.
αυτος ο δρομος ειχε στρωθει περυσι τετοια εποχη. τον φρεζαρουν παλι και τον ξαναστρωνουν?
Ε, είναι που ο Μήτσης του Αδέσμευτου ασχολείται με ξενοδοχεία, αν είχε κι αυτός συμφέροντα σε διόδια, σιγά μην το έκανε θέμα!
Με εκείνο το πρώην Ξενία και νυν Grand Serai που του ανήκει και έχει κάνει κουρέλια την οικοδομική άδεια, θ' ασχοληθεί ο ίδιος ή να βάλουμε άλλη εφημερίδα άραγε;
Η αντίδραση να μην πληρώνεις διόδια σε χάλια δρόμο, είναι ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ. Είναι απαράδεκτο να πληρώνεις στην σημερινή Κορίνθου-Πατρών.
Στον ΠΑΘΕ όμως, κακώς διαμαρτύρονται... Το κόστος ακόμη είναι χαμηλότερο από το ευρωπαϊκό και ο σημερινός δρόμος καμία σχέση δεν έχει (και βελτιώνεται συνεχώς επιπλέον...) από πριν... Επίσης, παράδρομοι υπάρχουν.Ο τσαμπουκάς 'μην πληρώνετε πουθενά' είναι εντελώς γελοίος... Με την ίδια λογική, να μην πληρώνουμε εισιτήριο και στο σινεμά πχ... Τα διόδια θα πρέπει να υπάρχουν σε λογική τιμή για να συντηρείται ο δρόμος. Υπάρχουν δρόμοι με τόσο απαιτητική συντήρηση, που είναι λογικότατο να υπάρχουν διόδια, όπως η Εγνατία Οδός , η ΠΑΘΕ, η Αττική Οδός και σύντομα και άλλοι.
Η ηλιθιότητα πάντως με τους πολλούς σταθμούς διοδίων και τα σταμάτα-ξεκίνα, κάπως πρέπει να τελειώσει, ας βρουν τρόπο!
-
Λογικά (όσο λογικά μπορεί να είναι εδω ) οταν τελειώσουν όλα τα κομμάτια θα τον 'κλείσουν' και θα πληρώνεις όπου βγαίνεις (αφου μπαίνοντας θα έχεις πάρει το εισητήριο)
Τότε θα μπορεί να εφαρμοστεί και η χιλιομετροχρέωση για να είναι πιο δικαιο το σύστημα και θα πηγαίνεις και πιο γρήγορα αφού θα γλυτώνεις τα σταμάτα-ξεκίνα και τις ουρές κάποιες μέρες.
Θα έχουν οφελος και οι ίδιοι λόγω μείωσης προσωπικού.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)