-
...και σε συγκεκριμένες συνθήκες θα συμπλήρωνα.
Στα διυλιστήρια όταν δίνουν τη βενζίνη αναγράφουν στο τιμολόγιο δυο ενδείξεις. Μια στους 15 C και μια στους 21 C. Το καλοκαίρι το καύσιμο διαστέλλεται και το χειμώνα συστέλλεται -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
...και σε συγκεκριμένες συνθήκες θα συμπλήρωνα.
Στα διυλιστήρια όταν δίνουν τη βενζίνη αναγράφουν στο τιμολόγιο δυο ενδείξεις. Μια στους 15 C και μια στους 21 C. Το καλοκαίρι το καύσιμο διαστέλλεται και το χειμώνα συστέλλεταιαρα το χειμώνα βάζουμε παραπάνω?
-
Εγώ πάντως γι' αυτό το λόγο συνηθίζω να βάζω βενζίνη το βράδυ
-
Aν θυμάμαι καλά (μου τα έλεγε φίλος που κρατάει λογιστικά βιβλία σε αλυσίδα βενζινάδικων) το καλοκαίρι πουλάνε περισσότερο απ΄'οσο παίρνουν και το χειμώνα λιγότερο.
Είναι απλή φυσική. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ πάντως γι' αυτό το λόγο συνηθίζω να βάζω βενζίνη το βράδυΘεωρητικά πάντα, σου προτείνω να ξυπνάς κατά τις 5πμ και να βάζεις τότε βενζίνη!!!!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εγώ πάντως γι' αυτό το λόγο συνηθίζω να βάζω βενζίνη το βράδυ
Θεωρητικά πάντα, σου προτείνω να ξυπνάς κατά τις 5πμ και να βάζεις τότε βενζίνη!!!!
Χαχα
Δεν είμαι τόσο καμμένος
Απλά όταν έχω να κάνω μια διαδρομή πήγαινε-έλα, το πήγαινε νωρίς και το έλα αργά το βράδυ προτιμάω να βάλω βενζίνη αργά.
-
τη μερα ζεσταίνεται ΄΄ομως και δεν ξερεις αν έχει κρυώσει.
Ενώ το πρω΄λι ε΄λίναι ήδη κρύα η βενζίνη! -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
τη μερα ζεσταίνεται ΄΄ομως και δεν ξερεις αν έχει κρυώσει.
Ενώ το πρω΄λι ε΄λίναι ήδη κρύα η βενζίνη!Το πρωί κοιμάμαι... είμαι φοιτητής
-
O Coyote τώρα δικαιώνεται
Για όσους δεν το είδαν στις ειδήσεις...http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
είμαι πάνω από το 0,5 %.
Την άλλη φορά θα το παω άδειο. Αν και να σε κλέβει 1-2 λιτρα δε μπορεις να το δίξεις. Και να βγάζει έτσι 1-2 ευρω τσάμπα... Τότε this is a BCase!!!!
-
το κλεψιμο της αντλιας ειναι πολυ πιο συμφερον για το βενζινα σε σχεση με τη νοθεια...
το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κρατος να πιασει αυτους τους ΑΛΗΤΕΣ και να τους κλεισει φυλακη.-
-
Μην το κοροιδευεις αλλα αλλη ποσοτητα παιρνεις στις 7 το πρωι και αλλα στις 2 το μεσημερι τους ζεστους μηνες.Η χειροτερη περιπτωση ειναι να βαλεις βενζινη μεσημερι Ιουλιου η Αυγουστου και μετα απο παραλαβη απο βυτιοφορο.Λογω ζεστης η βενζινη 'εχει φουσκωσει' και λογω της παραλαβης η βενζινη μεσα στη δεξαμενη ειναι σε αναταραχη οποτε και τα τυχον σκουπιδια δεν εχουν κατακατσει.
Δεν ξερω αν εξακολουθει να υφισταται μα τον παλιο καιρο (οταν δουλευα σε εταιρεια καυσιμων) μετα τη παραδοση απο το βυτιοφορο στο βενζιναδικο,ηταν υποχρεωτικο να γεμισουν μεσω της αντλιας 1 γαλονι του παραδοθεντος προιοντος σε ειδικο δοχειο που σφραγιζοταν και παρεδιδετο στην εταιρεια οπου και γινοταν ελεγχος και της ποσοτητος αλλα και τυχον νοθευσεως.
Και κατι αλλο.Οι δεξαμενες των βενζιναδικων μετα απο πολυχρονη χρηση εχουν κατακαθια απο νερο και λασπη.Απο καιρου εις καιρον (μιλαω παντα για τα δικα μου χρονια) η εταιρεια εστελνε ειδικο βυτιοφορο που αντλουσε ολο αυτο το ιζημα και ετσι το πωλουμενο προιον ηταν καθαρο.
Μιλαμε παντα για πρατηρια ιδιοκτησιας της εταιρειας και οχι τα συμβεβλημμενα με αυτην.Εκει η τηρηση των νομων επαφιεται στο πατριωτισμο του πρατηριουχου που ομως εχει λιγακι και το φοβο ελεγχου απο την εταιρεια. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το κλεψιμο της αντλιας ειναι πολυ πιο συμφερον για το βενζινα σε σχεση με τη νοθεια...Το σύνηθες: νοθεύουν την 100άρα (με απλή) και ίσως το πετρέλαιο κίνησης με θέρμανσης.
Στις αντλίες, συμφωνώ, γίνεται η μεγάλη κλοπή. Εγώ βάζω μόνο σε βενζινάδικα που ΞΕΡΩ ότι κλέβουν ΛΙΓΟ (μερικά ευρώ, γιατί υπάρχουν ληστές που κλέβουν άγρια).
το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κρατος να πιασει αυτους τους ΑΛΗΤΕΣ και να τους κλεισει φυλακη.-
Για την έρευνα του ΕΜΠ που αποδεικνύει την εκτεταμένη κλοπή στις αντλίες, ήδη βγήκαν οι 'μπράβοι' - εκπρόσωποι των βενζινοπωλών - και ΡΩΤΑΝΕ ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.
Ποιος λοιπόν θα τολμήσει να κινηθεί εναντίον τους; Έχει πέσει κυβέρνηση επειδή προσπάθησε να εισπράξει τεράστιο ποσό από λαθρεμπόριο καυσίμων. Τελικά είναι ΠΑΡΑ πολλά τα λεφτά Άρη.
-
To Tεποζιτο του αυτοκινητου μου εχει προβλημα....... Το εργοστασιο λεει οτι ειναι 80 λιτρα ...... ο βενζινας μου λεει οτι ειναι 90 ......αφου γεμιζει (οχι αδειο ) με 88 λιτρα!!!!!!!!!!!
ΤΟΥ Γ@Μ@Σ ΤΟΥ Μ@Λ@Κ@ οτι εχει και δεν εχει?????
Θα μου πεις τον κατηγγηλες????? ....οχι.....
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
To Tεποζιτο του αυτοκινητου μου εχει προβλημα....... Το εργοστασιο λεει οτι ειναι 80 λιτρα ...... ο βενζινας μου λεει οτι ειναι 90 ......αφου γεμιζει (οχι αδειο ) με 88 λιτρα!!!!!!!!!!!ΤΟΥ Γ@Μ@Σ ΤΟΥ Μ@Λ@Κ@ οτι εχει και δεν εχει?????
Θα μου πεις τον κατηγγηλες????? ....οχι.....
Πες και που βρίσκεται το βενζινάδικο...
-
Καταγγελία αμέσως σ'αυτήν την περίπτωση και βγάζεις όνομα και διεύθυνση πρατηρίου, να τον κάνεις ρόμπα χνουδωτή με πασουμάκι ροζ.
-
Κάνε καταγγελία. Έχει βγει το Υπουργείο και μοιράζει πρόστιμα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κάνε καταγγελία. Έχει βγει το Υπουργείο και μοιράζει πρόστιμα...επειδη το εχω ρωτησει πολλες φορες και δεν εχω παρει απαντηση.
Που και πως ΑΚΡΙΒΩΣ θα κανεις καταγγελια?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κάνε καταγγελία. Έχει βγει το Υπουργείο και μοιράζει πρόστιμα...
επειδη το εχω ρωτησει πολλες φορες και δεν εχω παρει απαντηση.
Που και πως ΑΚΡΙΒΩΣ θα κανεις καταγγελια?
1)ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών)
Νοθευμένη Βενζίνη
Καταναλωτής, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., έβαλε βενζίνη στο αυτοκίνητό του, από επώνυμο πρατήριο καυσίμων και, σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο σταμάτησε η λειτουργία του κινητήρα, καθώς, όπως έδειξαν τα ηλεκτρονικά όργανα του αυτοκινήτου, η βενζίνη ήταν ακατάλληλη. Ο Καταναλωτής απευθύνθηκε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., το οποίο ζήτησε χημική ανάλυση των καυσίμων του συγκεκριμένου πρατηρίου, καθώς και δείγματος της προβληματικής βενζίνης, το οποίο ο Καταναλωτής είχε κρατήσει. Η Δ/νση Χημικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, έκρινε το δείγμα ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και τα στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάστηκαν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.http://www.kepka.org/Grk/support/Complaints/c0414.htm
2) Υπουργείο Ανάπτυξης -> Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Τηλ. Επικοινωνίας 1520
3) Συνήγορος του Καταναλωτή
Τηλ. Επικοινωνίας 210 6460284, 210 6460458, 210 6460612
-
Μια φορά πήγα σε ένα (φθηνό) βενζινάδικο με ένα μπιτόνι 10λιτρο. Αφού ο μαυρούκος έβαλε την ποσότητα που του ζήτησα στο αυτοκίνητο, του έδωσα το 10λιτρο και του είπα να το γεμίσει κι αυτό. Τί έγινε; Δεν χώραγαν τα 10 λίτρα στο μπιτόνι. Έβαλε 9κάτι. Να έπεσα σε Πόντιο βενζινά;
Βενζίνη ώρα μηδέν!