-
Πάντως αν το έχετε παρατηρήσει οι μεταβολές στην ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου έχουν μια αντιστοιχία με τις τιμές του πετρελαίου.
Μπορεί δηλαδή η αποτίμηση του πετρελαίου να είναι σε δολλάρια, αλλά η τιμή του σε ευρώ εμφανίζεται περισσότερο σταθερή και με λιγότερες ανοδικές τάσεις!
-
Ένα βαρέλι αντιστοιχεί σε ~ 120 λίτρα.
Άρα πρακτικά με 90 $/βαρέλι (~64
-
λάθος ποστ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
το βαρέλι είναι όντως 120 λιτρα;Έτσι είδα στο νετ, αν ξέρεις κάτι άλλο πες το. Δεν είμαι και σίγουρος δηλαδή
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Το αργο πετρέλαιο επεξεργάζεται και δίνει τα κλάσματα και τα υποπροϊόντα του (απο κηροζίνη και βενζίνη εως ορυκτέλαια και βαζελίνη)
Αλήθεια, το βαρέλι είναι όντως 120 λιτρα; -
Nομίζω πως είναι κάτι λιγότερο από 160 λίτρα.
Είναι αδύνατον το κόστος του αργού να είναι 53λ και να μπορείς να πάρεις το θέρμανσης στα 60λ δεδομένου ότι πέραν επεξεργασίας, φόρων κλπ. 1 λίτρο αργού σίγουρα δίνει αρκετά λιγότερο πετρέλαιο θέρμανσης/κίνησης ή βενζίνη. Τα υπόλοιπα κλάσματά του είναι βέβαια εμπορεύσιμα αλλά νομίζω πως πιάνουν πολύ χαμηλές τιμές.
-
barrel in liters
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
barrel in liters -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
barrel in liters -
http://en.wikipedia.org/wiki/Barrel_(unit)
The barrel is the name of several units of volume:
Oil barrel: 42 U.S. gallons, 158.9873 litres, or 34.97231575 Imperial (UK) gallons.
UK beer barrel: 36 UK gallons (163.7 litres).
US beer barrel: 31½ U.S. gallons (117.3 litres), the result of tax law definitions.
US non-beer liquid barrel: 31.5 U.S. gallons (119.2 litres), or half a hogshead.
US dry barrel: 105 dry quarts (115.6 litres). -
Ντάξει μωρέ... τι μπύρα τι πετρέλαιο
Διορθωμένες τιμές:
[quote='aserf']Ένα βαρέλι αντιστοιχεί σε ~ 159 λίτρα.
Άρα πρακτικά με 90 $/βαρέλι (~64
-
Με τις τιμές αυτές αυτό που βασικά ήθελα να δείξω είναι ότι η κατακόρυφη άνοδος της τιμής ανά λίτρο της βενζίνης (μπορεί και +30 λεπτά τα τελευταία χρόνια) είναι εν μέρει αδικαιολόγητη μιας και είναι πολύ πιο μεγάλη απ' ότι η άνοδος της τιμής ανά λίτρο του πετρελαίου.
Ισχύει βέβαια ότι από την επεξεργασία παράγονται και άλλα προϊόντα, τα ίδια όμως παράγονταν και πριν και τώρα.
-
an θυμάμαι καλά είχε ακουστεί οταν πρωτοάρχισαν οι μεγάλες αυξήσεις (πέρυσι;) οτι η αύξηση της βενζίνης (πρέπει να)είναι περίπου 25% της αύξησης του αργού λόγω των πολλών φόρων.
Ενώ στις ΗΠΑ έπαθαν σοκ γιατί ήταν σχεδόν ανάλογη -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με τις τιμές αυτές αυτό που βασικά ήθελα να δείξω είναι ότι η κατακόρυφη άνοδος της τιμής ανά λίτρο της βενζίνης (μπορεί και +30 λεπτά τα τελευταία χρόνια) είναι εν μέρει αδικαιολόγητη μιας και είναι πολύ πιο μεγάλη απ' ότι η άνοδος της τιμής ανά λίτρο του πετρελαίου.Ισχύει βέβαια ότι από την επεξεργασία παράγονται και άλλα προϊόντα, τα ίδια όμως παράγονταν και πριν και τώρα.
Λογικά κάποιοι φόροι (ΦΠΑ?) εφαρμόζονται ως ποσοστό επί της τιμής.
Σίγουρα όχι όλοι βέβαια γιατί η τιμή θα είχε φτάσει τα 2+ ευρώ!Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τιμές διυλιστηρίων!
Μαζί με τους φόρους μπορούμε να υπολογίσουμε τα περιθώρια κέρδους τουλάχιστον της εμπορίας του πετρελαίου.@bebes όπως τα λες! Φαντάσου εδώ να τριπλασιαζόταν η τιμή! Και πάλι βέβαια οι Αμερικανοί έχουν τιμή αντίστοιχη αυτής που είχαμε εμείς όταν το πετρέλαιο ήταν στα 30 δολλάρια (για την ακρίβεια κατάτι χαμηλότερη)
-
σήμερα χωρίς να ανάψει λαμπάκι μου έβαλαν 45 λιτρα σε αμάξι με 50 ρεζερβουαρ (η ρεζέρβα είναι στα 42 λιτρα)
Μόλις το ανέφερα μου λέει
πάρε το 1320 ή ότι άλλο θέλεις (μάλλον αυτο το νουμερο μου είπε, τέλος πάντων δεν έχει σημασία). Μου κάνανε έλεγχο το σάββατο και κάτι τέτοια....
Το θέμα είναι παιδιά ότι το αμάξι τόσες φορές το έχω πάει με λαμπάκι αναμένο και παίρνει 42 μαχ.... και έχω κάνει και μερικά χιλιόμετρα . Και ήμουνα και κρύος που το λαμπάκι ανάβει πιο εύκολα
Τι στα σκατά ,.... μαλάκας είμαι...
Εντωμεταξύ μου έλεγε μαλακίες ότι είναι μεγάλα κλπ...Ναι ρε φίλε μεγάλα είναι από την πρώτη μέρα που τα αγοράζουμε... Δε μεγαλώνουν μετά από 18 μήνες.... Τωρα τελευταία δηλαδή το αμάξι μου χωράει περισσότερο....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σήμερα χωρίς να ανάψει λαμπάκι μου έβαλαν 45 λιτρα σε αμάξι με 50 ρεζερβουαρ (η ρεζέρβα είναι στα 42 λιτρα)Μόλις το ανέφερα μου λέει
πάρε το 1320 ή ότι άλλο θέλεις (μάλλον αυτο το νουμερο μου είπε, τέλος πάντων δεν έχει σημασία). Μου κάνανε έλεγχο το σάββατο και κάτι τέτοια....
Το θέμα είναι παιδιά ότι το αμάξι τόσες φορές το έχω πάει με λαμπάκι αναμένο και παίρνει 42 μαχ.... και έχω κάνει και μερικά χιλιόμετρα . Και ήμουνα και κρύος που το λαμπάκι ανάβει πιο εύκολα
Τι στα σκατά ,.... μαλάκας είμαι...
Εντωμεταξύ μου έλεγε μαλακίες ότι είναι μεγάλα κλπ...Ναι ρε φίλε μεγάλα είναι από την πρώτη μέρα που τα αγοράζουμε... Δε μεγαλώνουν μετά από 18 μήνες.... Τωρα τελευταία δηλαδή το αμάξι μου χωράει περισσότερο....
μάλλον έπεσες σε απατεώνες......
-
Άραγε υπάρχει κάποιο ροόμετρο που να μπορούσε να προσαρμόζεται κατά τον ανεφοδιασμό ανάμεσα στην αντλία και στο ντεπόζιτο;
Κουλό σα σκέψη ίσως, θα οδηγούσε δε σε πολλές διαφωνίες... -
και ποια ειναι η δικαιολογια αυτη την φορα για την ανοδο της τιμης του πετρελαιου; η περιπτωση να εισβαλουν τουρκικα στρατευματα στο Ιράκ;
πως μου φαινετε οτι θελουν να μας ξεζουμισουν οσο παει, να μαζεψουν οσα χρηματα θελουν, να αρχισουν την αναπτυξη άλλων καυσιμων μιας και σε καποια χρονια ίσως το πετρελαιο παψει να χρησιμοποιειτε και για λογους οικολογικους αλλά και γιατι ισως δεν θα συμφερει η εξορυξη του... βεβαια δεν ξερω με τι ρυθμο ανεβενε η τιμη του βαρελιου τις προηγουμενες πετρελαϊκες κρισεις...πολλά δεν ξερω
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Άραγε υπάρχει κάποιο ροόμετρο που να μπορούσε να προσαρμόζεται κατά τον ανεφοδιασμό ανάμεσα στην αντλία και στο ντεπόζιτο;
Κουλό σα σκέψη ίσως, θα οδηγούσε δε σε πολλές διαφωνίες...ξέρεις πόση ώρα το σκεφτόμουνα αυτό..... χτες?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Κουλό σα σκέψη ίσως, θα οδηγούσε δε σε πολλές διαφωνίες...Μπορείς να γεμίζεις μόνο σε βαθμονομημένα μπιτόνια...
Βενζίνη ώρα μηδέν!