-
Γενικά νομίζω ότι οπουδήποτε υπάρχει κάποιας μορφής αντλία/τρόμπα προβλέπεται και κάποιο φίλτρο πιο πριν, όχι τόσο για να εξασφαλίσει την καθαρότητα του καυσίμου αλλά κυρίως για να προστατέψει την αντλία από υπερβολική φθορά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σημερα πήγα σε ενα revoil Να βαλω πετρελαιο και καναν 'ανακαινηση στα χρώματα και καλλυματα. Είδα το μηχανισμο της αντλίας και πρόσεξα ότι εντος είχε κατι σαν φίλτρο. Αρα υποθετω ότι το καυσιμο φιλτραρεται πριν βγεί απο τη μανικα., ε??
Και βέβαια φιλτράρεται, από την διαδικασία φιλτραρίσματος δε, αλλάζει ιδιότητες και αποκτά μαγικό όγκο που δεν έχει!
Και όταν το φιλτράρισμα γίνεται εξαιρετικό, τότε πχ μπορείς να χωρέσεις 47,5 λίτρα σε 47άρι τεπόζιτο που δεν είναι και άδειο...το lpg που ειναι αεριο,θα μετριεται σε λιτρα?
σε τι σχεση συμπιεσης? -
Το lpg είναι υγρό.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το lpg είναι υγρό....εξ ορισμού: LPG=**Liquefied=υγροποιημένο **Petroleum Gas
-
Τα γράφω εξαιρετικά σύντομα. Με έρευνα στα βενζινάδικα της ίδιας εταιρείας (Shell) σε Ιωάννινα και Πειραιά, έχω να δηλώσω πως στον Πειραιά είναι πιο ακριβοί. Χτες, Γιάννενα έβλεπα 1,489 την απλή αμόλυβδη σε 3 πρατήρια που έλεγξα και σε 2 στο Κερατσίνι σήμερα το μεσημέρι ήταν στο 1,499. Πολύ φτηνός ήταν στο Λούρο στην Πρέβεζα που έβρισκες 100άρα με 1,799 (1,839 στα Γιάννενα) και απλή 95άρα με 1,479 και πανάκριβος στην Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου που είχε την απλή 95άρα προς 1,5xy (προσέγγισε το 1,6) τιμή που ήταν ακριβότερη από την V-Power και στο Κερατσίνι και στα Ιωάννινα, πόσο μάλλον στον Λούρο Πρεβέζης.
Γέμισα 3 φορές με Axon στα Γιάννενα, που ήταν η φτηνότερη και σχετικά καλή (μία μικρή υστέρηση στις χαμηλές στροφές την έχει, αλλά αν πηγαίνεις σταθερά με 80-120 δεν ενδιαφέρει) με 1,458 'μόλις'.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Τα γράφω εξαιρετικά σύντομα. Με έρευνα στα βενζινάδικα της ίδιας εταιρείας (Shell) σε Ιωάννινα και Πειραιά, έχω να δηλώσω πως στον Πειραιά είναι πιο ακριβοί. Χτες, Γιάννενα έβλεπα 1,489 την απλή αμόλυβδη σε 3 πρατήρια που έλεγξα και σε 2 στο Κερατσίνι σήμερα το μεσημέρι ήταν στο 1,499. Πολύ φτηνός ήταν στο Λούρο στην Πρέβεζα που έβρισκες 100άρα με 1,799 (1,839 στα Γιάννενα) και απλή 95άρα με 1,479 και πανάκριβος στην Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου που είχε την απλή 95άρα προς 1,5xy (προσέγγισε το 1,6) τιμή που ήταν ακριβότερη από την V-Power και στο Κερατσίνι και στα Ιωάννινα, πόσο μάλλον στον Λούρο Πρεβέζης.Γέμισα 3 φορές με Axon στα Γιάννενα, που ήταν η φτηνότερη και σχετικά καλή (μία μικρή υστέρηση στις χαμηλές στροφές την έχει, αλλά αν πηγαίνεις σταθερά με 80-120 δεν ενδιαφέρει) με 1,458 'μόλις'.
Ευχαριστώ.
Είχα κάνει μια αναφορά για την AXON αρκετές σελίδες νωρίτερα, όταν γύρισα από διακοπές. Πάμφθηνος στα όλα του, σε ένα πρατήριο προς Σύβοτα είχε το πλύσιμο στο χέρι 3 ευρώ και την βενζίνη 3-8 λεπτά φθηνότερα από τον ανταγωνισμό. Βενζίνη δεν έβαλα εγώ, έβαλε ο ξάδερφος όμως και του φάνηκε ΟΚ.
Αυτός θα επεκταθεί και στην Εγνατία μέχρι Ιωάννινα και πέρα
-
Ρίξτε μια ματία και εδώ viewtopic.php?f=5&t=17337&start=5565#p1967493
Στο πρατήριο που αναφέρω, έχει την απλή 1,439 και την 100άρα 1.559
-
Η Aegean εχει 100αρα?
-
ναι
-
Μόνο η Cyclon έχει πια 98άρα δηλαδή? Όλες οι άλλες εταιρείες τις αναβάθμισαν σε 100άρα?
Έχουμε γίνε πολύ premium να'ουμ.
-
Ανάθεμα και αν έχουν 92 οκτάνια οι βενζίνες μας.
-
Απο χθες η Shell Μου στελνει συνεχεια μηνυματα για την προσφορα της στη V-power
-
5 min αφότου είχα γεμίσει με V-power ήρθε και σε εμένα η προσφορά... γκαντεμιά...!!!
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
5 min αφότου είχα γεμίσει με V-power ήρθε και σε εμένα η προσφορά... γκαντεμιά...!!!Ευχαριστώ.
Το sms αναφερει: Γεμιστε με βενζινη v-power Και κερδιστε εως 5 λεπτα ισχυει μεχρι σημερα. Ειναι που ειναι ακριβη η v-power παλι στην aegean θα καταληξω . Ας κανει την πρσφορα στις αρχες του καλοκαιριου που η τιμη της v power ηταν ιδια με της απλης αμολυβδης. (Την διαφορα δεν την καταλαβα ποτε οπως και ο κινητηρας)
-
Οι τιμες καυσιμων στη 'γειτονια' μας, οπως τις κατεγραψα πριν μερικες μερες
Σκόπια: **Αμόλυβδη 66 δηναρια, περιπου 1,08€
Πετρελαιο 55 δηναρια, περιπου ** 0,90€Κοσσοβο: Πετρελαιο 1,10€, βενζινη λιγο παραπανω (3-4 λεπτα)
Μαυροβούνιο: Αμόλυβδη 1,14€
Σουπερ 1,16€
Πετρελαιο 1,10€
Πριμιουμ πετρ 1,11€Κροατία: Αμόλυβδη 8,4 κούνες, περίπου 1,16€
Πετρελαιο 7,6 ή 7,8 κούνες, περιπου 1,08€Σερβία Αμολυβδη
Πετρελαιο evrodiesel 116 δηναρια (ΕΚΟ & ΟΜV 120!!!) 1 €--->105 δηναρια
πετρελαιο απλο 108 δηναριαΓενικες παρατηρησεις:
Οι Κροατες ειχαν μονο το 'καλο' πετρελαιο
Σε ολες τις χωρες οι διαφορες μεταξυ 95αρας και 98 αρας ηταν πολυ μικρες (απο 2 μεχρι4 λεπτα)
Ολα τα πρατηρια ειχαν πανω κατω τις ιδιες τιμες, 1 λεπτο διαφορα θεωρουνταν έκπληξη.
Μονο στη Σερβια ειδα διαφορες με τις δυο εταιριες που ανεφερα πιο πανω.
Παντου το πετρελαιο ηταν πιο φτηνο απο τη βενζινη, αλλα οχι η δικη μας διαφορα. -
Στη σερβία τα καύσιμα υπόκεινται σε κρατική διατίμηση, πρακτικά δεν υπάρχει καμία διακύμανση στις τιμές σε όλη την επικράτεια, επομένως δεν ασχολείσαι καθόλου με αναζήτηση φτηνού βενζινάδικου
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στη σερβία τα καύσιμα υπόκεινται σε κρατική διατίμηση, πρακτικά δεν υπάρχει καμία διακύμανση στις τιμές σε όλη την επικράτεια, επομένως δεν ασχολείσαι καθόλου με αναζήτηση φτηνού βενζινάδικουΗ ομοιομορφία στις τιμές ισχύει για ολες τις χωρες που ανέφερα.
Στη σερβία ηταν λιγο πιο ακριβα (3 ή 4 δηνάρια) τα πρατηρια EKO & OMV στο evrodiesel (αυτο παρακολουθουσα )
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στη σερβία τα καύσιμα υπόκεινται σε κρατική διατίμηση, πρακτικά δεν υπάρχει καμία διακύμανση στις τιμές σε όλη την επικράτεια, επομένως δεν ασχολείσαι καθόλου με αναζήτηση φτηνού βενζινάδικου
Η ομοιομορφία στις τιμές ισχύει για ολες τις χωρες που ανέφερα.
Στη σερβία ηταν λιγο πιο ακριβα (3 ή 4 δηνάρια) τα πρατηρια EKO & OMV στο evrodiesel (αυτο παρακολουθουσα )
είσαι σίγουρος για τα σκόπια?
-
Ναι, αν και δεν έβαλα.
Την αλλη εβδομαδα θα πεταχτω μια βολτα (υποσχεθηκα στα παιδια να τα παω κι αυτα 'στο εξωτερικο' ) για καφε και θα τα κοιταξω ξανα.εχω την εντυπωση ομως οτι ειναι τοσο, και μαλιστα υπαρχει πρατηριο ακριβως στα συνορα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Οι τιμες καυσιμων στη 'γειτονια' μας, οπως τις κατεγραψα πριν μερικες μερεςΚοσσοβο: Πετρελαιο 1,10€, βενζινη λιγο παραπανω (3-4 λεπτα)
Ηθελα να σε ρωτήσω για το kosovo, τί νόμισμα χρησιμοιποιούν; είδα τιμές σε βενζινάδικο (ήμουν με λεωφορείο) της τάξης 0,55 -0,60. Είχες πρόβλημα με την πράσινη κάρτα;
Βενζίνη ώρα μηδέν!