-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το δικό μου δίλιτρο μοτέρ έχει ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση από αυτό της 320si του Νίκου, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με την 95άρα... Η συμπίεση είναι στο 12,5:1
Τα 95 οκτάνια αρκούν για να μην χτυπάει πειράκια το μοτέρ. Ο κατασκευαστής προτείνει τα 98 για καλύτερες επιδόσεις, αλλά λέει ξεκάθαρα πως αρκείται και στα 95 χωρίς πρόβλημα...Πειράκια δεν έχω ακούσει ποτέ και βάζω πάντα απλή αμόλυβδη .
Ίσως επειδή έχεις απευθείας ψεκασμό
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με 95άρα βαράει πηράκια...με Vpower όχι με racing μου κάνει όλα τα χατίρια ...δεν της τα κάνω εγώ όμως γιατί έχει πάει 1.90 τώρα
Ψάχνω φθηνότερη 100άρα...μάλλον Revoil ή ΕΚΟ...θα δω.
Θα έλεγα να δοκιμάσεις άλλη 95άρα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη φυσικά, που μάλλον το έχεις κάνει, απλά ήθελα να καταλήξω στο γεγονός ότι ο γαμπρός μου που είχε παλιά ένα opel astra g, του βάραγε πηράκια από ένα πρατήριο της ΕΚΟ, αλλά σε άλλο πρατήριο (Shell νομίζω) ήταν Jet.
Και αναφέρομαι σε απλές 95άρες.
Έχω υψηλή συμπίεση και δε κάνει να βάζω 95άρα. Βασικά ποτέ δεν έχω ξαναβάλει...μια φορά ήταν τώρα και βάρεσε με ένα μόνο ντεπόζιτο ...και δεν ξαναβάζω. Με τη vpower έφτιαξε για κάποιο λόγο...γιατί δε ξέρω αφού πρακτικά είναι 95άρα με πρόσθετα...σωστά?
Και στο δικό μου που έχει υψηλότερη συμπίεση γιστί μου απαγορεύουν την 100άρα ?
στο ferrarichat λενε οτι αμα βαλεις εστω και μια φορα 'βρωμικη'100ρα μπορει να κανεις μεγαλη ζημια στο συστημα εξαγωγης
(το κατα ποσο ειναι αληθεια ενας θεος ξερει) -
Ενώ η βρώμικη 95αρα δεν θα κάνει ζημιά; Πολύ θα 'θελα να δω μια επίσημη τοποθέτηση για αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ενώ η βρώμικη 95αρα δεν θα κάνει ζημιά; Πολύ θα 'θελα να δω μια επίσημη τοποθέτηση για αυτό.επισημα δεν νομιζω να δεις αλλα στο site εκεινο ειδα οτι οι φερραρι στην αμερικη ειναι 'κλειδωμενες' ειτε στα 91 ειτε στα 93 οκτανια αναλογα την πολιτεια
-
Γιατί όμως; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Εκτός αν έχει δυσανεξία στην λακτόζη και στα χημικά που ίσως χρησιμοποιούν...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στην 430 άμα βάλεις 100άρα δεν προλαβαίνεις να κάνεις 1 χιλιόμετρο και ανάβει το chek engine....
οποιαδηποτε 100αρα? vpower racing , bp ultimate, EKO κ.λ.π ? γιατι συμβαινει αυτο ? και οι 100αρες βενζινες στο εξωτερικο κανουν το ιδια στην Ιταλιδα ΄η μονο οι Ελληνικες ?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Στην 430 άμα βάλεις 100άρα δεν προλαβαίνεις να κάνεις 1 χιλιόμετρο και ανάβει το chek engine....
οποιαδηποτε 100αρα? vpower racing , bp ultimate, EKO κ.λ.π ? γιατι συμβαινει αυτο ? και οι 100αρες βενζινες στο εξωτερικο κανουν το ιδια στην Ιταλιδα ΄η μονο οι Ελληνικες ?
εχει προβλημα στο High knock sensor γενικα καθε τι ιταλικο απο οτι φενεται \
και εγω οταν το ειδα αυτο λεω δηλαδη μια bmw m3 βαζει 100ρα για πλακα και μια φερραρι δεν την αντεχει
-
Όποιος και αν είναι ο λόγος για το ότι ανάβει (πότε και που, ποιός να ξέρει) το check engine σίγουρα δεν είναι επειδή η βενζίνη έχει 100 οκτάνια.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Όποιος και αν είναι ο λόγος για το ότι ανάβει (πότε και που, ποιός να ξέρει) το check engine σίγουρα δεν είναι επειδή η βενζίνη έχει 100 οκτάνια.με τις βρωμικες εχει θεμα τωρα καθαρες 100ρες αμα βρεις εξω και δοκιμασεις ειναι αλλο θεμα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Όποιος και αν είναι ο λόγος για το ότι ανάβει (πότε και που, ποιός να ξέρει) το check engine σίγουρα δεν είναι επειδή η βενζίνη έχει 100 οκτάνια.
Οποιος ξεχάστηκε και έβαλε 100άρα του άναψε το chek engine.
Οταν συνέβει και σε μένα και τηλεφώνησα στο σέρβις η πρώτη ερώτηση που μου υποβάλανε ήταν: ''Μήπως βάλατε 100άρα '' ?το γιατι ομως γινεται αυτο θελουμε να μαθουμε
-
ΟΚ, τώρα ξεκαθάρησαν όλα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
με τις βρωμικες εχει θεμα τωρα καθαρες 100ρες αμα βρεις εξω και δοκιμασεις ειναι αλλο θεμα
Γιατι αν βαλει καθαρη 100αρα δεν θα χει προβλημα???
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
με τις βρωμικες εχει θεμα τωρα καθαρες 100ρες αμα βρεις εξω και δοκιμασεις ειναι αλλο θεμα
Γιατι αν βαλει καθαρη 100αρα δεν θα χει προβλημα???
εγω στο gp μερικες φορες οταν εβαζα 100ρα το μοτερ εκανε σαν ελικοπτερο απο το πλουσιο μιγμα
οταν αρχισα να βαζω απο βαπορι(βυσματα κανουν παντου καλο ) καθαρη 100ρα η διαφορα ηταν μερα με την νυχτα καμια μα καμια σχεση
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
....οταν αρχισα να βαζω απο βαπορι(βυσματα κανουν παντου καλο ) καθαρη 100ρα η διαφορα ηταν μερα με την νυχτα καμια μα καμια σχεσηΕίσαι σίγουρος όμως ότι αυτό που έβαλες είχε τα διάφορα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ* για τον κινητήρα πρόσθετα.
*Καθαριστικά, απορρυπαντικά κλπ κλπ που κάνουν το καύσιμο κατάλληλο για χρήση σε κοινό πολιτικό αυτοκίνητο για πολλά πολλά χλμ χωρίς να πρέπει να ανοίγεις κινητήρα κλπ
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....οταν αρχισα να βαζω απο βαπορι(βυσματα κανουν παντου καλο ) καθαρη 100ρα η διαφορα ηταν μερα με την νυχτα καμια μα καμια σχεση
Είσαι σίγουρος όμως ότι αυτό που έβαλες είχε τα διάφορα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ* για τον κινητήρα πρόσθετα.
*Καθαριστικά, απορρυπαντικά κλπ κλπ που κάνουν το καύσιμο κατάλληλο για χρήση σε κοινό πολιτικό αυτοκίνητο για πολλά πολλά χλμ χωρίς να πρέπει να ανοίγεις κινητήρα κλπ
ειμαι σιγουρος οτι αυτο που εβαζα ηταν καθαροτατο απο προσμιξεις γιατι το επερνα πριν φτασει στο περαμα για αποθηκευση
-
Πήγαινες με λεκάνες κάτω από το σωλήνα που ξεφόρτωνε το τάνκερ για να μαζεύεις αυτό που στάζει;
-
Ετσι...
Φασουλι το φασουλι....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οποιος ξεχάστηκε και έβαλε 100άρα του άναψε το chek engine.
Οταν συνέβει και σε μένα και τηλεφώνησα στο σέρβις η πρώτη ερώτηση που μου υποβάλανε ήταν: ''Μήπως βάλατε 100άρα '' ?φαντάζομαι τα μούτρα του πρατηριούχου όταν του ζητάς φουλάρισμα με 95αρα και τους διαλόγους σας...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πήγαινες με λεκάνες κάτω από το σωλήνα που ξεφόρτωνε το τάνκερ για να μαζεύεις αυτό που στάζει;οχι οταν ξεφωρτωνει 400 τονους βενζινη τα 20-30 λιτρα που κλεβουν απο εκει δεν ειναι τιποτα..
το σπιτι μου καποτε μυριζε σαν βενζιναδικο αμα αναβες τσιγαρο πιστευω οτι θα εμπαινα χαλαρα σε τροχια -
Βενζίνη ώρα μηδέν!