-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι που όταν το δικό τους κωλαράκι μάτωνε με τα μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων οι συνάδελφοι τους Δ.Υ. σφύριζαν ανέμελα. Τώρα με μειώσεις της τάξης του 15~20% ήρθε η ώρα και για το παραγωγικό κομμάτι της χώρας που θα πάρει έστω και κάποιες ονομαστικές αυξήσεις να σφυρίξει επιτέλους και αυτό ανέμελα.Εντελώς λανθασμένη νοοτροπία! Πρώτα από όλα, το ΔΝΤ χτύπησε και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με το ουσιαστικό πάγωμα τον αυξήσεων μισθών και την κατάργηση δώρων και 13ης-14ης σύνταξης στους συνταξιούχους. Δεύτερον, η αγορά λειτουργεί σαν αλυσίδα. Αν πληγεί ο δημόσιος υπάλληλος, δεν θα έχει λεφτά να αγοράσει αγαθά από την ιδιωτική εταιρεία και έτσι στο τέλος θα απολυθεί ο ιδιωτικός υπάλληλος! Που και αυτό ακόμα, οι απολύσεις δηλαδή, είναι πλεόν πολύ ευκολότερες ελέω ΔΝΤ! Μόνο οι μωροί γελούν με την δυστυχία του άλλου, καθώς δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή θα είναι η μοίρα ΟΛΩΝ...
-
Και όπως γράφει η Ελευθεροτυπία σήμερα, 110.000 λιγότεροι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ λόγω αύξησης της ανεργίας. Φαύλος κύκλος δηλαδή, μιας και οι λιγότεροι ασφαλισμένοι πρέπει να δώσουν περισσότερες εισφορές για να καλύψουν τους ανέργους (φόροι που επιδοτούν ΟΑΕΔ, νοσοκομεία κτλ), που οι περισσότερες εισφορές μειώνουν την αγοραστική τους δύναμη με αποτέλεσμα πτώση της αγοράς και νέες απολύσεις και λουκέτα που με τη σειρά τους πάλι οδηγούν σε αύξηση των ανέργων που οδηγούν σε νέα αύξηση εισφορών και νέα ύφεση κοκ.
Τι να πούμε; Απλά ΟΛΟΙ έπαιξαν το παιχνιδάκι της κυβέρνησης που ήθελε να τα δώσει όλα στους μεγάλους. Για κανάλια δεν το συζητώ τι υποστήριξη έχει πέσει. Ειδικά αυτός ο Jordan που είναι και βλάκας, έχει κάνει μεγάλο αγώνα (νομίζω υπάρχει και βίντεο παλιά που καρφώνει κάποιον σε εκλογικό κέντρο ή κάτι τέτοιο) για την κυβέρνηση. Όταν δεν έχει τι να πει, αλλάζει θέμα τελείως και πετάει μια μπούρδα απλά για να προκαλέσει και να στριμώξει. Μιλάμε για πολύ μεγάλο τραμπούκο και απατεώνα ολκής.
Ο λαός όμως, δεν το έχει καταλάβει τι γίνεται και ο ένας χαίρεται με το κακό του άλλου αντί να ξεσηκωθούν όλοι μαζί εναντίον των απατεώνων. Ο βενζινάς ζητά επίταξη και ξύλο για να δουλέψουν τα φορτηγά ώστε να βγάλει κέρδος. Όταν έρθει η ώρα του θα ζητάει συμπαράσταση όμως και δε θα τη βρίσκει. Ο μηχανικός, λέει το ίδιο ακριβώς, αλλά όταν έρθει η ώρα να υπογράφουν κοψοχρονιάς 'μηχανικοί' από τα Σκόπια ή τη Ρουμανία, θα θέλει κάποιον δίπλα του και δε θα βρίσκεται. Ο ΔΥ λέει καλά να πάθετε γιατί κερδίζατε μαύρα τόσα χρόνια, αλλά όταν θα τον μετατάξουν σε άλλο νομό και η γυναίκα θα τον κάνει τάρανδο, θα ψάχνει κάπου να πιαστεί και δε θα βρίσκει. Ο ΙΥ λέει εγώ είμαι ο ριγμένος της ιστορίας τόσα χρόνια που δεν έβρισκα άκρη στο δημόσιο, αλλά ήδη την έχει πατήσει και μάλιστα με το νόμο που έβγαλαν τώρα για απαγόρευση αυξήσεων πάνω από τη συλλογική σύμβαση, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Τρέξε να βρεις στήριγμα τώρα. Ο αγρότης που τόσα χρόνια δήλωνε σε ένα χωριό έκταση καλλιέργειας ίση με όλη την Εύβοια, δεν ενδιαφερόταν και τώρα την έχει πατήσει και το 2012 ακόμα χειρότερα, αλλά δε θα βρίσκει συμπαραστάτη στον αγώνα του.
Αν και είμαι way off topic που λένε και οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι, θα γράψω 2 ακόμα θέσεις και κλείνω:
-
Θα έπρεπε ΟΛΟΙ να δεχθούμε ορισμένες κινήσεις μείωσης προνομίων που ήταν μέχρι στιγμής εξωφρενικά. Πχ, στο συγκεκριμένο, ναι, οι άδειες πρέπει να είναι ελεύθερες, φθηνές, αλλά συγκεκριμένου αριθμού. Τελειώνεις την καρριέρα σου, την παραδίδεις, όποιος τη θέλει, καταθέτει προσφορά και το κράτος την παραδίδει, αρκεί να έχεις τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται. Δεν μπορεί να ζητάνε 300.000€ για προσωπική μεταβίβαση, ούτε μπορεί να δουλεύουν με μαύρα χρήματα. Από την άλλη, δεν μπορεί να γνωρίζεις μια κατάσταση και να του λες, έδωσες 300.000 και τώρα, σήμερα, σε αναγκάζω να μη δουλεύεις όπως πριν = θα χάσεις το σπίτι σου.
-
Ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά, που φοβάμαι ότι είναι. Έχω δηλώσει και το δηλώνω και σε γνωστούς και φίλους, ιδιαίτερα όσους διαμαρτύρονται, ότι στις επόμενες εκλογές ΓΑΠ και μάλιστα δαγκωτό. Μπορεί να πεθάνω, αλλά ο μετά πολλών θάνατος, ουκ έστι θάνατος. Φυσικά, η ψήφος αυτή είναι καθαρά διαμαρτυρία προς την απάθεια της κοινωνίας, προς τον ωχαδελφισμό που μας τρώει και απλά προσφέρει απλόχερα στους πολίτες αυτής της χώρα αυτό που ζητούσαν τόσα χρόνια. Την πλήρη υποδούλωση στον αφέντη, την πλήρη υποταγή, την πλήρη ανελευθερία.
Τελειώνω με ένα απόσπασμα που θα πρέπει να μας ξυπνήσει ΟΛΟΥΣ:
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων
και μόνος και μετά πολλών.Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Και ευηκοήσω των αεί κρινόντων,
και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι, και ούστινας αν άλλους το πλήθος ιδρύσηται ομοφρόνως.Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται, ουκ επιτρέψω,
αμυνώ δε και μόνος και μετά πολλών.Και ιερά τα πάτρια τιμήσω.
Ίστορες θεοί τούτων
Αγραυλος, Ενιάλιος, Aρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, ΗγεμόνηΚάντε κάτι, λοιπόν, για την πατρίδα και το διπλανό σας. Τίποτε άλλο.
Ευχαριστώ.
-
-
Ναι να τα πούμε για τα βυτιοφόρα και οι βενζινάδες αλλά μέχρι εκεί, ας μην ξεχνάμε το θέμα που είναι:
Βενζίνη ώρα μηδέν! -
Μιλώντας περί βενζίνης και πάλι (realzeus απλά απάντησα στο στυλ που μου απάντησαν κάποιοι εδώ μέσα το 2008 όταν ο Αλογοσκούφης είχε καταργήσει το αφορολόγητο για τους Ε.Ε. μην μασάς).
Ως καταναλωτής αντιμετωπίζω το τρίπτυχο Διυληστήρια - Εταιρείες - Πρατηριούχοι. Παρόλο που έχω την πλέον ακριβή βενζίνη όταν αφαιρεθούν οι φόροι κανείς σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν κάνει κάτι για αυτό. Στην τελική ίσως αυτό να μην ενοχλούσε πολύ όταν η βενζίνη ήταν κάτω από ευρώ αλλά σήμερα με την τιμή στο 1.50+ ενοχλεί.
Τι είδα τις ημέρες αυτές. Μαυραγορίτες. Είδα βενζινάδικα να δηλώνουν τιμή 1.49 να αδειάζουν και στο καπάκι η τιμή να ανεβαίνει στο 1.59 ή στο 1.61. Όλα αυτά με το ευρώ να πέφτει και τη τιμή του πετρελαίου επίσης και χωρίς τα συμβόλαια να έχουν καταγράψει τέτοιες διακυμάνσεις. Που ήταν το Κράτος εκεί?
Κατά τα άλλα με το δάκτυλο να δείχνει πάντα στους άλλους δύο τα πράγματα δεν λύνονται. Η λύση είναι το άνοιγμα της αγοράς στο τελικό επίπεδο αλλά από την πηγή. Να μπορεί ο Α ή Β να φέρνει αν το βολεύει καύσιμο και από το διυληστήριο της Ζιμπάπουε - Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτά για να αποφύγουμε το ήδη έτοιμο σενάριο συμφωνία κυρίων των ειδικών εκπτώσεων στους παλαιούς παίκτες έναντι στους νέους.
Εννοείται ότι η κίνηση αυτή θα προκαλέσει σημαντική αύξηση της ανεργίας στο κλάδο. Θα μειώσει στα μισά περίπου τα πρατήρια. Αυτό πέρα από το κοινωνικό κόστος είναι το ζητούμενο ώστε με την πίτα της κατανάλωσης ίδια να μοιράζεται το χρήμα σε λιγότερους παίκτες ώστε να μειωθούν και τα επιμέρους περιθώρια κερδών. Εδώ βέβαια απαιτείται και η αλλαγή νοοτροπίας του καταναλώτη και ο νοών νοείτω.
και επιστρέφοντας στο off-topic
Σε πολλά προϊόντα αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο έμπορος το κέρδος που είχε (νομισματικά) δεν το μείωσε. Απλά πέρασε το σύνολο των αυξήσεων στο τελικό προϊόν ή επέβαλε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις (όπως πχ η Αττική Οδός στους χρήστες e-pass). Δομικά το πρόβλημα δεν σχετίζεται με ολιγοπώλεια γιατί απλά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως συντεχνίες. Συντεχνίες που εργάζονται με προτεινόμενες τιμές καταναλωτή και συγκεκριμένα περιθώρια κέρδους. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη οργάνωση λίγο net στο καύσιμο και γνωρίζεις που θα κινηθείς στην επόμενη - μελλοντική τιμή. Δεν υπάρχει δηλαδή από πλευράς των πωλητών η θέληση αύξησης του μεριδίου αγοράς. Αυτό γιατί απλά βολεύονται έτσι.
Κερασάκι στη τούρτα βέβαια το σουλτανάτο του Συντάγματος το οποίο για να μην μειωθούν τα δικά του προνόμια έχει επιβάλει μία φορομπιχτική πολιτική άνευ προηγουμένου. +4% ο ΦΠΑ +30 λεπτά ο Φόρος στα καύσιμα 1000% στα τέλη ΑΠΕ για επιχειρήσεις χωρίς να αναλογιστούμε τις έμμεσες αυξήσεις που προκαλεί η συνεχή του άρνηση να καταβάλει εγκαίρως την επιστροφή του ΦΠΑ. Πλέον αυτού έχουμε και αύξηση και στην άμεση φορολογία και στα διανεμόμενα κέρδη και βέβαια τη κατάργηση του συνόλου των ειδικών φορολογήσεων. Φυσικά στα δικά του παιδιά το Σουλτανάτο επιστρέφει με διαφορετικό τρόπο το χρήμα μέσω ειδικών επιτροπών (εξεταστική για το χαρτί τουαλέττας στο μέγαρο μαξίμου θα γίνει τελικά ή θα τη γλυτώσει ο χοντρός?) στους ημετέρους ενώ οι κάλλιστοι του open-gov είναι κατά 99% του Κυβερνώντος κόμματος. (απορίας άξιο παραμένει πως στο 44% του εκλογικού σώματος έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι άριστοι.... το υπόλοιπο 56% τόσο άσχετο είναι???).
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Πριν λιγο δυο ατομα με τζιπ μαυρο ληστεψαν το βενζιναδικο διπλα μου αυτο που σας ελεγα χθες οτι την εβαλε 1.90 ,μπηκαν με οπλα τους χτυπησαν στο κεφαλι και εξαφανιστηκαν ,το περιεργο ηταν οτι περιμεναν κανονικα στην ουρα και μαλιστα παραχωρουσαν και την θεση τους στους αλλους για να παρουν πιο πολλαToυς επιασαν τελικα, η ομαδα ΔΙΑΣ , δυο αλβανοι ηταν και τελικα βρεθηκαν και τα λεφτα επανω τους 12000 ευρω
-
Σήμερα
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων
και μόνος και μετά πολλών.Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Και ευηκοήσω των αεί κρινόντων,
και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι, και ούστινας αν άλλους το πλήθος ιδρύσηται ομοφρόνως.Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται, ουκ επιτρέψω,
αμυνώ δε και μόνος και μετά πολλών.Και ιερά τα πάτρια τιμήσω.
Ίστορες θεοί τούτων
Αγραυλος, Ενιάλιος, Aρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, ΗγεμόνηΚάντε κάτι, λοιπόν, για την πατρίδα και το διπλανό σας. Τίποτε άλλο.
Ευχαριστώ.
πιπίνος 1976 24/7/10
Και μιας και είσαι στρατιωτικός, θα σου πω το εξής. Μέχρι φέτος, ήμουν κορόδιο, γνήσιος Έλληνας, απόγονος των αρχαίων = ηθικός, ειλικρινής μέχρις αηδίας κτλ που έχω αναφέρει τόσο καιρό. Μόλις είδα τι ήρθε (όχι πως δεν το ήξερα, αλλά πάντα έχεις ελπίδες), πλέον δεν κάνω ΤΙΠΟΤΕ δωρεάν, τίποτε χωρίς κάλυψη, τίποτε που να με βάζει σε δύσκολη θέση. Θέλεις κύριε μάθημα; Εγώ δεν μπορώ γιατί έχει το pc σπασμένα windows. Θέλεις κύριε επανεκπαίδευση στο στρατό; Δεν μπορώ, νοσοκομείο. Παρακαλάω να γίνει πόλεμος γιατί θα είμαι ο 1ος που θα φύγει. Το κορόιδο πέθανε πλέον. Βέβαια, καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει τόσο η κατάσταση. Δε θα κάνεις ποτέ το καθήκον σου αφού η υποχώρηση είναι συνεχής και δεν ξέρουμε και πού θα σταματήσει και χωρίς να κουνηθεί ΚΑΝΕΙΣ. Άντε κανένα πλοίο του ΛΣ με ντουντούκες να λέει εδώ είναι Ελλάδα. Ελπίζω τουλάχιστον οι Μανιάτες να μείνουν στο ελληνικό (;) κράτος που θα δημιουργηθεί (ή απομείνει, όπως θες το βλέπεις) και να πάω να μείνω εκεί.
κυκλοθυμία ;;
Εγώ πάντως υποστηρίζω την σημερινή εκδοχή σου ,αν
και διαφωνώ σε πολλα σημεία σε σχέση με τον
ΓΑΠ, στο σημερινό σου ποστ ..... -
Στης 12:00 δεν είχαν συνάντηση σήμερα στο υπουργείο?
-
Ο χρήστης taxidiwtis έγραψε:
κυκλοθυμία ;;
http://www.youtube.com/watch?v=-9zqJiFNIIA ??
P.S:Θα προτεινα να μην γ@$%θει και 2ο thread μετα απο το 'Ζωα,Ζωα,Ζωα'.
-
Σήμερα ένα πρατήριο στον Πύργο είχε καύσιμα. Η ουρά των αυτοκινήτων ήταν κανά χιλιόμετρο .
Η τιμή κατά 0,03 ανεβασμένη -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι να τα πούμε για τα βυτιοφόρα και οι βενζινάδες αλλά μέχρι εκεί, ας μην ξεχνάμε το θέμα που είναι:
Βενζίνη ώρα μηδέν!Έχω την εντύπωση πως εκτός από βενζινοκίνητους, πετρελαιοκίνητους υπάρχουν και αυτοί που κινούνται με το αργό μαύρο μαζούτ ή με την καύση ελαιοπυρήνων από το ιερό άλσος της Ολυμπίας
-
Εδω περα ειναι περιεργο εχει ακομα βενζινα...
-
Συνεχίζεται η απεργία...
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Συνεχίζεται η απεργία...Μόλις το διάβασα...
Έλεος τα ΖΩΑ! ΕΛΕΟΣ!
Τώρα όμως που θα τους επιστρατεύσει θα δούμε τι θα γίνει...
-
Έλεος...νυσάφι πια.. αμάν..
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Συνεχίζεται η απεργία...
Μόλις το διάβασα...
Έλεος τα ΖΩΑ! ΕΛΕΟΣ!
Τώρα όμως που θα τους επιστρατεύσει θα δούμε τι θα γίνει...
δεν τους έχει επιστρατεύσει ?? ....
-
Κάτι πρέπει να γίνει, θα παίξουμε μπουνιές σε λίγο για 10 λίτρα βενζίνης.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κάτι πρέπει να γίνει, θα παίξουμε μπουνιές σε λίγο για 10 λίτρα βενζίνης.Σταθμευμένα αυτοκίνητα που δεν έχουν ανοιχτή την τάπα βενζίνης (για να είναι εμφανές ότι είναι άδεια), θα λεηλατούνται με συνοπτικές διαδικασίες
-
Ρε παιδια επειδη εχω να δω τηλεοραση κατι μηνες , για ποιον λογο γινεται αυτη η απεργια???
Κατι ακουσα οτι παιζει με τις αδειες -
Έχουν παραλάβει ήδη τα έντυπα της επιστράτευσης και της επίταξης. Νομικά πρέπει να συμμορφωθούν, διαφορετικά αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, αφαίρεση της άδειας κλπ. Αλλά έτσι όπως λειτουργεί τώρα το σύστημα, κάποιο πρατήριο θα βρίσκει καύσιμα και θα πουλάει σε υψηλές τιμές.
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κάτι πρέπει να γίνει, θα παίξουμε μπουνιές σε λίγο για 10 λίτρα βενζίνης.Ευτυχώς είμαι σε φόρμα τελευταία
-
Σε λίγο, σε κοντινό σας πρατήριο
ΥΓ Σαλόνικα έχει κάποιο ανοιχτό πρατήριο?
Βενζίνη ώρα μηδέν!