-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Νοθευμένα βενζινάδικα ...Εγώ γιατί νομίζω ότι αυτή η λίστα είναι παλιά?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κοινώς, αν θέλετε το κεφάλι σας ήσυχο από νοθεία, οι πιθανότητες λένε το προφανές: βάλτε απλή αμόλυβδη.Παρ'όλα αυτά, θα ακούσεις πολύ κόσμο να ακολουθεί το σκεπτικό 'Βάζω 100άρα για να είμαι σίγουρος ότι είναι τουλάχιστον 95άρα'...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κοινώς, αν θέλετε το κεφάλι σας ήσυχο από νοθεία, οι πιθανότητες λένε το προφανές: βάλτε απλή αμόλυβδη.
Παρ'όλα αυτά, θα ακούσεις πολύ κόσμο να ακολουθεί το σκεπτικό 'Βάζω 100άρα για να είμαι σίγουρος ότι είναι τουλάχιστον 95άρα'...
ο κόσμος είναι χαζός... αυτό είναι γνωστό...
ο έλληνας δε , είναι και πολύ Large... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ρε μην λετε μαλακιες!
Ημαρτον πια...Οι μαλακίες είναι ότι κλέβουν οι αντλίες;;;;
Είδα εκπρόσωπο βενζινοπωλών στη τηλεόραση να λέει ότι με τις απλές ταμειακές μηχανές είναι σίγουρο ότι θα έχουν λογιστικές διαφορές ανάμεσα στα τιμολόγια που αγοράζουν και στις πωλήσεις της ταμειακής μηχανής.
Εγώ γράφω ότι θέλουν τις ταμειακές με σύστημα που καταγράφει τις εισροές-εκροές για να συνεχίσουν να μας κλέβουν στην ποσότητα που μας πουλάνε.
Μαλακίες φαίνεται γράφω.Παρόλο που οι βενζινάδες έχουν υπερφυσικές ικανότητες και μπορούν να συμπιέζουν τα υγρά και να βάζουν 70 λίτρα βενζίνη σε ρεζερβουάρ χωρητικότας 60 λίτρων, δεν μπορούν να μας πείσουν ότι οι δεξαμενές τους γεννάνε βενζίνη (τα τιμολόγια αγοράς είναι λιγότερα από τις πωλήσεις).
Ακόμη, στην Ελλάδα οι βενζινάδες μας έχουν πείσει ότι τα trip computer των αυτοκινήτων επηρεάζονται από το κλίμα της χώρας και δεν έχουν ακρίβεια (δείχνουν ότι το αμάξι καίει λιγότερο καύσιμο από αυτό που αγοράζουμε) ενώ στις άλλες χώρες έχουν θαυμαστή ακρίβεια και δείχνουν ακριβώς την ποσότητα που αγοράζεις από το βενζινάδικο.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
αν είχαν τα @ρχίδι@ να κλείσουν έστω ένα πρατήριο για κάποιο διάστημα αντί να βάλουν πρόστιμο το οποίο στη συνέχεια ή θα διαγραφεί ή στην χειρότερη (για τον βενζινά) θα μειωθεί...τότε θα βλέπαμε οι καταναλωτές διαφορά και στο γκάζι και στην τσέπη, αλλά....Δε χρειάζεται να τον κλείσεις, αρκεί να είναι υποχρεωμένος για πχ. 6 μήνες από το πρόστιμο να έχει σε εμφανή θέση (πχ. εκεί που έχει τον πίνακα με τις τιμές) μια επιγραφή ευανάγνωστη που να πληροφορεί πως το πρατήριο αυτό έχει πιαστεί για νοθεία κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
αν είχαν τα @ρχίδι@ να κλείσουν έστω ένα πρατήριο για κάποιο διάστημα αντί να βάλουν πρόστιμο το οποίο στη συνέχεια ή θα διαγραφεί ή στην χειρότερη (για τον βενζινά) θα μειωθεί...τότε θα βλέπαμε οι καταναλωτές διαφορά και στο γκάζι και στην τσέπη, αλλά....
Δε χρειάζεται να τον κλείσεις, αρκεί να είναι υποχρεωμένος για πχ. 6 μήνες από το πρόστιμο να έχει σε εμφανή θέση (πχ. εκεί που έχει τον πίνακα με τις τιμές) μια επιγραφή ευανάγνωστη που να πληροφορεί πως το πρατήριο αυτό έχει πιαστεί για νοθεία κτλ.
άουτς! πονάει περισσότερο!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ γράφω ότι θέλουν τις ταμειακές με σύστημα που καταγράφει τις εισροές-εκροές για να συνεχίσουν να μας κλέβουν στην ποσότητα που μας πουλάνε.
Μαλακίες φαίνεται γράφω.Εσυ μπορεις να λες οτι θες... Δεν καταλαβαινω εμας τι μας ενδιαφερει αυτο?!?!
Περαν του γελοιου των λεγομενων σου και την χαμηλης ποιοτητας ειρωνια που εκφραζεις μπορεις σε παρακαλω πολυ να μας υποδειξεις πως θα μπορει να κλεβει ενα πρατηριο με το συγκεκριμενο συστημα ελεγχου εισροων-εκροων?Αλλα θελω γεγονοτα! Οχι ηλιθιες υποθεσεις και ευφανταστα σεναρια...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πλαφόν που, στο 1,60?
1.80 να είσαι μέσα...
Κοντά πέσατε ...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Κοντά πέσατε ...
Ωραία, θα πάω και Ηγουμενίτσα. Φαίνεται ότι θα γεμίσω με < 1.5ευρώ/1 λιτρο.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Μαλακίες φαίνεται γράφω.Εσυ μπορεις να λες οτι θες... Δεν καταλαβαινω εμας τι μας ενδιαφερει αυτο?!?!
Περαν του γελοιου των λεγομενων σου και την χαμηλης ποιοτητας ειρωνια που εκφραζεις μπορεις σε παρακαλω πολυ να μας υποδειξεις πως θα μπορει να κλεβει ενα πρατηριο με το συγκεκριμενο συστημα ελεγχου εισροων-εκροων?Αλλα θελω γεγονοτα! Οχι ηλιθιες υποθεσεις και ευφανταστα σεναρια...
Γιατί βγήκε ο εκπρόσωπος βενζινοπωλών στη τηλεόραση και είπε ότι με τις απλές ταμειακές μηχανές θα υπάρχουν ΣΙΓΟΥΡΑ λογιστικές διαφορές από τις πωλήσεις της ταμειακής μηχανής και τα τιμολόγια αγοράς;
Γεννάνε βενζίνη οι δεξαμενές σας ή μας κλέβετε και μας πουλάτε λιγότερη βενζίνη;Με τις περίπλοκες μηχανές που έχουν μετρητές για το καύσιμο που μπαίνει και το καύσιμο που πουλάτε, λύνεται το 'πρόβλημα'.
Θα μπαίνει στην δεξαμενή πλασματικά περισσότερη βενζίνη απ' όση αγοράζετε (πειραγμένος μετρητής εισροών) και έτσι θα συνεχίσετε μας πουλάτε λιγότερη βενζίνη με τους πειραγμένους μετρητές εκροών. -
Και στο ειπα φιλε μου..
Οχι ηλιθιες υποθεσεις και ευφανταστα σεναρια...Τελοσπαντων.. Μπορεις να πιστευεις οτι θελεις!
Ουτε την διαθεση να σου βαλω μυαλο, εχω ουτε τον χρονο...
Αν πιστευεις οτι σε κλεβει το πρατηριο σου τοτε αλλαξε το! Αν σε κλεβει και δεν αλλαζεις τοτε απλα τα θελει ο κωλος σου...Πληροφοριακα παντως εισαι εκτος πραγματικοτητας φιλε μου! Πειραγμενοι μετρητες ειναι σχεδον αδυνατο να υπαρξουν γιατι ακριβως θα υπαρχουν σε ολες τις φασεις μεταφορας των καυσιμων απο τα δυιλυστηρια μεχρι και τα πρατηρια! Δεν θα μπορει ενα βυτιο να φυγει μετρημενο στο δυιλυστηριο με 3000 λιτρα και να φτασει στο πρατηριο με 3200 λιτρα! Ολα αυτα θα παρατηρουνται ηλεκτρονικα... Διαδοχικα εχοντας παραλαβει 3000 λιτρα δεν θα μπορεις να πουλησεις 3200 καθως θα κατηγορεισαι για λαθρεμποριο! Αλλα ουτε και λιγοτερα καθως αυτο θα σημαινει φοροδιαφυγη...
Πραγματικα παντως δεν μπορω να καταλαβω τι θελετε!?!
Ζητουσατε, η μαλλον απαιτουσατε ακομα και παρανομα, να κοπουν αποδειξεις λιανικης πωλησης για τα καυσιμα... Αποφασιστηκε απο το κρατος να κοπουν κανονικα αυτες οι αποδειξεις με καποιες ρυθμισεις! Τωρα για τι σκατα γκρινιαζετε? -
Μα τα βυτια πριν βγουν απο τα διυλιστηρια παντα ζυγιζονται!
-
Τωρα για τι σκατα γκρινιαζετε?Εμείς γκρινιάζουμε; Εσείς απεργείτε!
-
Πάντως αν είναι να κόβουν απόδειξη σαν τα καταστήματα, σίγουρα θα υπάρξουν φαινόμενα όπου δε θα κόβεται απόδειξη και θα πωλείται αφορολόγητο πετρέλαιο ή και βενζίνη (βλέπε κομπίνα με τις δήθεν εξαγωγές βενζίνης στη Βουλγαρία) με το ανάλογο όφελος και για τον 'πελάτη'.
Αντίθετα αν ζυγίζονται οι ποσότητες σε κάθε βήμα της διακίνησης, δηλαδή στο διυλιστήριο (το σκότωσα?) κατά την παράδοση στο βενζινάδικο και τέλος αυτόματα να κόβεται απόδειξη από την αντλία τουλάχιστον θα είναι πιο δύσκολη η παράνομη διακίνηση μιας και η τροφοδοσία θα πρέπει να γίνεται χωρίς μεσολάβηση αντλίας (ώστε να μην καταγραφεί)Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πρόβλεψη για 'σφράγισμα' με κάποιον τρόπο των δεξαμενών? Ας πούμε να μπουν ηλεκτρονικές κλειδαριές και να καταγράφεται πότε ο πρατηριούχος ανήγει τη δεξαμενή του.
-
Προχθές έβαλα βενζίνη σε ένα μικρό βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ. Πρόσεξα ότι ο βενζινάς είχε ένα τηλεχειριστήριο μαύρο σε μέγεθος πακέτου τσιγάρου που το πάτησε πριν βγάλει τη μάνικα από την αντλία. Μπορεί να έκανε κάτι ύποπτο;; Να σημειώσω ότι έβαλα μόνο 20 ευρώ βενζίνη (αποφεύγω σε άγνωστα βενζινάδικα να βάζω περισσότερο). Μήπως στη μικρή ποσότητα φαίνεται πιο εύκολα τυχόν 'πρόβλημα' ή μικρές ποσότητες βάζουν για μέτρηση η ελεγκτές;;
-
Μην σου έβαλε αέρα είναι το θέμα.. Δες τα km που θα κάνεις με την ποσότητα της βενζίνης που έβαλες και αν δεν σου βγαίνουν τα km (άρα θα σου έχει βάλει αέρα), εδώ είμαστε να μας ενημέρωσεις να ξέρουμε να το αποφύγουμε.. Πριν κανά 2 χρόνια είχε φάει πρόστιμο ένα βενζινάδικο στην Θεσσαλονίκη που είχε ένα σύστημα με τηλεκοντρόλ. Ίσως να είναι παρόμοιο με την δικιά σου περίπτωση, ίσως και όχι... Θα φανεί...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μην σου έβαλε αέρα είναι το θέμα.. Δες τα km που θα κάνεις με την ποσότητα της βενζίνης που έβαλες και αν δεν σου βγαίνουν τα km (άρα θα σου έχει βάλει αέρα), εδώ είμαστε να μας ενημέρωσεις να ξέρουμε να το αποφύγουμε.. Πριν κανά 2 χρόνια είχε φάει πρόστιμο ένα βενζινάδικο στην Θεσσαλονίκη που είχε ένα σύστημα με τηλεκοντρόλ. Ίσως να είναι παρόμοιο με την δικιά σου περίπτωση, ίσως και όχι... Θα φανεί...Ήταν σε ενδιάμεσο ανεφοδιασμό και ο επόμενος το ίδιο δηλαδή δεν φουλάρισα για να έχω σίγουρη τιμή. Πάντως η μέση κατανάλωση από το OBC μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό ήταν πολύ καλή. Αν γενικά έκανε κάτι κακό το τηλεκοντρόλ λέω μήπως το ακύρωσε σε εμένα που πήρα λίγο και θα φαινόταν ο αέρας...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Πριν κανά 2 χρόνια είχε φάει πρόστιμο ένα βενζινάδικο στην Θεσσαλονίκη που είχε ένα σύστημα με τηλεκοντρόλ.Αυτό είναι το λάθος... ΔΕΝ ρίχνουμε πρόστιμα σε τετοιες περιπτώσεις, επί τόπου αφαίρεση της άδειας!!!
-
Μα ρε παιδιά γίνονται αυτά?
Είπαμε σταματήστε τις χαζές υποθέσεις και τα ευφάνταστα σενάρια
Βέβαια εντελώς συμπτωματικά γνωρίζω και εγώ πρατήριο 'εταιρικό' που είχαν πιάσει να κλέβει στην αντλία
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Προχθές έβαλα βενζίνη σε ένα μικρό βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ. Πρόσεξα ότι ο βενζινάς είχε ένα τηλεχειριστήριο μαύρο σε μέγεθος πακέτου τσιγάρου που το πάτησε πριν βγάλει τη μάνικα από την αντλία. Μπορεί να έκανε κάτι ύποπτο;; Να σημειώσω ότι έβαλα μόνο 20 ευρώ βενζίνη (αποφεύγω σε άγνωστα βενζινάδικα να βάζω περισσότερο). Μήπως στη μικρή ποσότητα φαίνεται πιο εύκολα τυχόν 'πρόβλημα' ή μικρές ποσότητες βάζουν για μέτρηση η ελεγκτές;;Ναι! Ειναι εξαιρετικα υποπτο...
Στα 20€ αν σου βαλει ας πουμε 19€ δεν προκειται να παρεις χαμπαρι! Ουτε ο δεικτης θα το δειξει, ουτε στα χιλιομετρα θα το καταλαβεις... Αυτος ομως αντι για 1,2€ εβγαλε ενδεχομενως 2,2€! Αν παρατηρουσα κατι αναλογο θα εφευγα μακρυα απο το συγκεκριμενο πρατηριο!
Βενζίνη ώρα μηδέν!