-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ντάξει χαλαρά, μέχρι τα 2e/Λ έχουμε ακόμα.Tι έχουμε? Χρήματα?
Πωπω, ασάλιωτο μας ήρθε το 1.3+ -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εβαλα με 1,317.....105 ευρώ για 80 σχεδόν λίτρα.Στη 430? 95άρα έβαλες?
-
Αφού έχει πει ο άνθρωπος ότι όταν βάζει 100άρα διαμαρτύρεται εντόνως η ιταλίδα
-
εδώ το smart φούλαρε με 35 ευρώ για 27 λίτρα...
πριν 2-3 χρόνια φούλαρα το πόλο με 35 ευρώ, για 45 λίτραθα μας τρελάνουν
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Το 2003 φουλάριζα 55 λίτρα με 35 Ευρώ και τώρα θέλω πάνω από 70...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το 2003 φουλάριζα 55 λίτρα με 35 Ευρώ και τώρα θέλω πάνω από 70...
Και τωρα το Smartaki πηρε μονο 25 !
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
φουλάριζαΘα συνεχίζει να υπάρχει αυτό το ρήμα αλλά μόνο έτσι.... φουλάριζα (παλιά) όχι φουλάρω (τώρα)
-
εγώ συνεχίζω να φουλάρω....
Απλά πέρυσι τέτοια εποχή πλήρωνα 34.50 € (για 41.68 λίτρα) όταν φέτος για 41.97 λίτρα πλήρωσα 52 €. Την ίδια εποχή το 2008 πλήρωσα 44 € για 41.98 λίτρα. Κοινώς σε σχέση με το υψηλό του 2008 πριν τις τελευταίες αυξήσεις ήμουν όχι πολύ μακριά. Με τιμή στο 1.40 για 40 λίτρα θα θέλω 58 €.
-
Πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε...
Τι σημασία έχει αν φουλάρεις ή όχι;;;
Τι διαφορά έχει δηλαδή αν θα βάζω 20 € κάθε βδομάδα ή μία κι έξω θα βάλω 50 € και θα κάνω 2,5 εβδομάδες να βάλω βενζίνη;;; Αφού πρακτικά στο τέλος τα ίδια λεφτά θα χαλάσω!!! Πέραν του ότι πλέον μόνο να ακριβύνει μπορεί, άρα με γεμάτο ντεπόζιτο μπορεί να γλυτώσεις προσωρινά κάποιες αυξήσεις...
Πάντα το γέμιζα και πάντα θα το γεμίζω, ΟΣΟ και αν πάει η βενζίνη. Το αν κάποια στιγμή περιορίσω πιθανόν τις διαδρομές μου είναι άλλο ζήτημα...
Τον 1ο του 2009 είχα βάλει 100άρα με 0,989 €/λίτρο, τον 1ο του 2010 με 1,189 €/λίτρο και χτες δυσκολεύτηκα να βρω να βάλω με 1,458 €/λίτρο (62 € βενζίνη). Ποτέ ξανά δεν είχα δώσει αντίστοιχο ποσό...
-
Έχει σημασία αν θες να κάνεις οικονομία γιατί με γεμάτο ρεζερβουάρ παρασύρεσαι ευκολότερα σε περιττές διαδρομές-βόλτες ενώ όταν βλέπεις τη βελόνα στο μισό το σκέφτεσαι 2 φορές.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχει σημασία αν θες να κάνεις οικονομία γιατί με γεμάτο ρεζερβουάρ παρασύρεσαι ευκολότερα σε περιττές διαδρομές-βόλτες ενώ όταν βλέπεις τη βελόνα στο μισό το σκέφτεσαι 2 φορές.Ομολογώ πως αυτή τη λογική δεν την κατάλαβα ποτέ.
Αν θέλω να βγω βόλτα, και δεν έχω βενζίνη, θα αναγκαστώ να βάλω.
Anywya, προτιμώ και εγώ το γέμισμα, για να μην τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο βενζινάδικο. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό οι τιμές είναι μονότονα αύξουσες (που λέγαμε και στα μαθηματικά του σχολείου ) οπότε συμφέρει να γεμίζεις. -
Μάλλον θεωρούν πως είναι ψυχολογικό το θέμα. Παιδιά, αν δεν είστε δυνατοί χαρακτήρες, αφήστε το. Μην παρασύρεστε
-
Πάντα φουλάρω, δεν έχω όρεξη να βλέπω κάθε τρεις κ λίγο τα μούτρα του πακιστανού.
Αισθάνομαι ανασφαλής να το έχω σχεδόν άδειο. Κάτι να τύχει ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντα φουλάρω, δεν έχω όρεξη να βλέπω κάθε τρεις κ λίγο τα μούτρα του πακιστανού.Αισθάνομαι ανασφαλής να το έχω σχεδόν άδειο. Κάτι να τύχει ...
Κι εγώ πάντα φουλάρω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντα φουλάρω, ......
Αισθάνομαι ανασφαλής να το έχω σχεδόν άδειο. Κάτι να τύχει ...Συμφωνω. Σπανια αφηνω το δεικτη να πεσει κατω απο το 1/2.
Αλλα.............Έχει σημασία αν θες να κάνεις οικονομία γιατί με γεμάτο ρεζερβουάρ παρασύρεσαι ευκολότερα σε περιττές διαδρομές-βόλτες ενώ όταν βλέπεις τη βελόνα στο μισό το σκέφτεσαι 2 φορές.
............. και αυτο σωστο, ειδικα στις μερες μας !!!
-
Κι εγώ όταν πάω για γέμισμα, γεμίζω, γιατί δεν βρίσκω λόγο να πηγαίνω κάθε τρεις και λίγο στο βενζινάδικο...
Άσε που αν το χρειαστώ ξαφνικά δεν θέλω να σκέφτομαι αν έχει βενζίνη ή όχι.
εεπ, κι εγώ έδωσα ένα 70αρι χτες για να γεμίσω, μη στεναχωριέστε
(χουμορ ...)
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στα Vag ,οταν το αμαξι ειναι ακινητο στο ρελαντι ,η ενδειξη της στιγμιαιας καταναλωσης ειναι σε lt/h και οχι σε λτ/100κμ.Σωστό αλλά άσχετο. Βλ. παρακάτω
Αμάξι στο ρελαντί συνήθως είναι ακίνητο με νεκρά ή πατημένο συμπλέκτη... Άρα ΔΕ μπορεί να δείχνει κατανάλωση σε λίτρα/100 χλμ παρά μόνο σε λίτρα/ώρα ή να δείχνει άπειρο, δηλαδή παύλες ή κάτι άλλο αντίστοιχο
Επαναλαμβάνω ότι ο ισχυρισμός 'είναι στο ρελαντί άρα είναι ακίνητο' δεν είναι σωστός. Συνήθως έτσι είναι, δεν όμως ικανή προϋπόθεση για να το θεωρήσουμε ως δεδομένο.
Άσχετο, αλλά η στιγμιαία κατανάλωση δείχνει ουσιαστικά τον ρυθμό κατανάλωσης της βενζίνης. Και για να βγει ρυθμός, θα πρέπει να υπολογίσεις τον λόγο ποσότητας προς χρόνο. Στο δικό σου αμάξι η στιγμιαία κατανάλωση μετριέται σε λίτρα ανά 100 χλμ?
Φυσικά! Η έννοια του στιγμιαίου ρυθμού μεταβολής ενός μεγέθους x είναι εν γένει Dx/Dt για Dt-->0.
Ειδικότερα για την κατανάλωση όπου το ζητούμενο μέγεθος είναι η ποσότητα καυσίμου (όγκος σε λίτρα) για δεδομένη απόσταση (100 Km), η στιγμιαία κατανάλωση είναι η ποσότητα που καταναλώθηκε για τη στοιχειώδη απόσταση (που δεν είναι σταθερή, καθώς στη πράξη αυτά τα συστήματα έχουν δειγματοληψία ανά σταθερό χρόνο οπότε η στοιχειώδης απόσταση μέτρησης είναι dtu)* σταθμισμένη για μια μεγάλη απόσταση (τα 100Km) ώστε να γίνεται πιο κατανοητό.Πρακτικά, αν λχ. πηγαίνεις με u=100Km/h, η κατανάλωση σου σε αυτή τη ταχύτητα είναι 7,5lt/100Km και ο χρόνος δειγματοληψίας του TC είναι 2sec, αυτό σημαίνει ότι τα προηγούμενα 2 δευτερόλεπτα διένυσες 55,55m και έκαψες 4,166ml καυσίμου. Για να γίνει λοιπόν πιο χρήσιμο το νούμερο, η ένδειξη σου λέει ότι 'αν συνεχίσεις με αυτό το ρυθμό, μέσα σε 100Km θα κάψεις 7,5lt'.
-
Άν και φουλάρω σχεδόν πάντα, υπάρχουν μερικοί λόγοι για να μην το κάνω:
1)Μπορεί η βενζίνη να είναι μάπα, όποτε στην περίπτωση που είχα γεμίσει το μισό ντεπόζιτο, γεμίζω το υπόλοιπο μισό με κάποια καλή 100άρα.
2)Με γεμάτο ντεπόζιτο κουβαλάω μαζί μου 50 με 55 κιλά, που είναι ένα άτομο σχεδόν, σε σχέση με τα 20-25 κιλά του μισού ντεπόζιτου.
3)Όταν φουλάρω ψάχνω για ψιλά ή περιμένω ρέστα για να πληρώσω το σωστό ποσό, ενώ διαφορετικά του λες βάλε 30 ευρώ και καθαρίζεις.
4)Όταν είμαι γεμάτος πάντα τραβάω μια διαδρομή 150-200km στην 1η ευκαιρία, γιατί εντάξει.. 'έχω βενζίνη!'Αυτά, απλά βαριέμαι να πηγαίνω κάθε τοσο βενζινάδικο.
-
Με 2 παιδιά όμως όπου και να πας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πληρώσεις 2-3 ευρω σε κάθε κατεύθυνση
Αρα 4-6 ευρώ η μετακίνηση με ΜΜΕΔεν ειναι λίγο ακριβά για να μη πάρω αμάξι. Ασε που δε παλεύεται,....
Μόνο το σύνταγμα ειναι για ΜΜΕ. Ολα τα άλλα ειναι σκατα... σε θέμα πρόσβασης. Ακόμα και σε μαλλ να πας είναι είτε τσάμπα το παρκινγ είτε 3 ευρω την ημέρα. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
στο διαλογια 110 km πληρωσα 16.5 ευρω
Με το 206 110χλμ = 7-7,5 lt => κάπου στα 10 ευρώ...
Με τη Νίτσα δεν λέω...
Βενζίνη ώρα μηδέν!