-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Κατα τους βενζιναδες το καπελο ερχεται απο το διηληστηριο,οσο αφορα τους ελεχγους δεν υπαρχει και δεν λειτουργει τιποτα,ειμαστε στο ελεος μαλλον καποιου θεου και οτι αγοραζουμε και καταναλωνουμε γινεται με δικη μας ευθυνη...οσο αφορα το ζορο εχει χαθει το δρομοΑυτοματος πιλοτος Γιαννη. Και στα καυσιμα και σε πολλα αλλα. Ο Ζορο...Ναι, αγνοειται
-
Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποιο ποιοτικό πρατήριο δυτικά, περιοχή Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη; Ως τώρα έβαζα από ρέτσο αλλά κάτι δε μου κάθεται καλά σχετικά με κάποια άλλα.
-
Ο χρήστης kotsos4u έγραψε:
... αλλά κάτι δε μου κάθεται καλά σχετικά με κάποια άλλα.Δηλαδή?
-
Ορισμένες φορές με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και διαδρομές πολύ γρήγορη κατανάλωση
-
Ρε παιδια χθες που πηγα να βαλω βενζινη σε ενα πρατηριο ΕΚΟ το ματι μου ειδε κατι πολυ παραξενο. Και δεν ξερω αν ειναι υποπτο για κλεψια.
Το πρατηριο εχει 2 σειρες με αντλιες. Στην πρωτη πηγα να βαλω εγω αυτη που ειναι κοντα στο καταστημα.
Οπως ηρθε ο υπαλληλος (τον παρατηρουσα καθολη την διαρκεια του γεμισματος) πηρε το πιστολι να μου βαλει βενζινη και με ενα μαραφετι μαυρο το οποιο το ακουμπησε μπροστα στο πιστολι, το οποιο πιστολι μπροστα ειχε και αυτο ενα σαν μηχανισμο μαυρο, κατι εκανε και μετα σβησαν ολες οι ενδειξεις στους μετρητες και ξαναεγραφαν μετα ολοι κανονικα. Σαν ενα reset φανηκε να ηταν.
Ομως εμενα μου μου μπηκαν ιδεες γιατι παρατηρησα και τα αλλα πιστολια και ολα τα αλλα πιστολια της σειρας που ημουν ειχαν το μαυρο εκεινο μπροστα. Ενω της αλλης σειρας τα πιστολια δεν το ειχε κανενα αυτο το μαυρο πραγμα.Ξερετε τι ακριβως ηταν αυτο που εκανε και τι ειναι αυτο το μαυρο πραγμα που εχουν μπροστα τα πιστολια?
Παντως εμπειρικα και απο αλλα γεμισματα φαινεται οτι μπηκαν τα σωστα λιτρα... δηλαδη ο δεικτης αν και δεν ειχα σταγονα μεσα πηγε σε αναμενομενο επιπεδο απο αλλες φορες που εχω τσεκαρει.
Τι πιστευετε εσεις?
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ρε παιδια χθες που πηγα να βαλω βενζινη σε ενα πρατηριο ΕΚΟ το ματι μου ειδε κατι πολυ παραξενο. Και δεν ξερω αν ειναι υποπτο για κλεψια.Το πρατηριο εχει 2 σειρες με αντλιες. Στην πρωτη πηγα να βαλω εγω αυτη που ειναι κοντα στο καταστημα.
Οπως ηρθε ο υπαλληλος (τον παρατηρουσα καθολη την διαρκεια του γεμισματος) πηρε το πιστολι να μου βαλει βενζινη και με ενα μαραφετι μαυρο το οποιο το ακουμπησε μπροστα στο πιστολι, το οποιο πιστολι μπροστα ειχε και αυτο ενα σαν μηχανισμο μαυρο, κατι εκανε και μετα σβησαν ολες οι ενδειξεις στους μετρητες και ξαναεγραφαν μετα ολοι κανονικα. Σαν ενα reset φανηκε να ηταν.
Ομως εμενα μου μου μπηκαν ιδεες γιατι παρατηρησα και τα αλλα πιστολια και ολα τα αλλα πιστολια της σειρας που ημουν ειχαν το μαυρο εκεινο μπροστα. Ενω της αλλης σειρας τα πιστολια δεν το ειχε κανενα αυτο το μαυρο πραγμα.Ξερετε τι ακριβως ηταν αυτο που εκανε και τι ειναι αυτο το μαυρο πραγμα που εχουν μπροστα τα πιστολια?
Παντως εμπειρικα και απο αλλα γεμισματα φαινεται οτι μπηκαν τα σωστα λιτρα... δηλαδη ο δεικτης αν και δεν ειχα σταγονα μεσα πηγε σε αναμενομενο επιπεδο απο αλλες φορες που εχω τσεκαρει.
Τι πιστευετε εσεις?
παλια το ειχαν αυτο τα ΕΚΟ και ειχε να κανει με εταιρικους στολους.
(Αν θυμαμαι καλα) τα στομια τωων εταιρικων ειχαν το ιδιο τσιπακι, οποτε απελευθερονωταν η αντλια και εβαζε καυσιμο.Αν πηγαινε αυτοκινητο χωρις το τσιπακι, την ιδια δουλεια την εκανε το 'μαυρο μαραφετι' που αναφερεις
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
παλια το ειχαν αυτο τα ΕΚΟ και ειχε να κανει με εταιρικους στολους.
(Αν θυμαμαι καλα) τα στομια τωων εταιρικων ειχαν το ιδιο τσιπακι, οποτε απελευθερονωταν η αντλια και εβαζε καυσιμο.Αν πηγαινε αυτοκινητο χωρις το τσιπακι, την ιδια δουλεια την εκανε το 'μαυρο μαραφετι' που αναφερεις
Χμμ δεν το ηξερα φιλε μου.
Ετσι οπως το ειδα εκεινη την ωρα υποψιαστηκα στο full. Λεω τωρα μου την εφερε. Ειπα κατσε να δω και τον δεικτη της βενζινης και θα δειξει. Ομως φανηκε να εβαλε την αναμενομενη ποσοτητα καυσιμου.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ρε παιδια χθες που πηγα να βαλω βενζινη σε ενα πρατηριο ΕΚΟ το ματι μου ειδε κατι πολυ παραξενο. Και δεν ξερω αν ειναι υποπτο για κλεψια.Το πρατηριο εχει 2 σειρες με αντλιες. Στην πρωτη πηγα να βαλω εγω αυτη που ειναι κοντα στο καταστημα.
Τι πιστευετε εσεις?
Απλά με αυτό το μαραφέτι ξεκλειδώνει την τρόμπα και 'χρεώνεται' τα λεφτά που σου έβαλε για να τα αποδώσει στο τέλος της βάρδιας του.Μην βλέπουμε παντού παράξενα!!
-
Στο φιατ κουπε μου βαζω παντα 100ρα βενζινα. Πριν την βελτιωση στον κινητηρα εβαζα 95ρα. Ενω πριν διαπιστωνα σε συγκεκριμενα πρατηρια οτι συγκεκριμενες τρομπες τους δεν εβαζαν τα σωστα λιτρα στο τεποζιτο μου τωρα με την 100ρα διαιστωνω πως στα ιδια πρατηρια οι 100ρες τρομπες δουλευουν σωστα.
Εν τω μεταξυ η γυναικα που βαζει 95ρα στο δικο της εχει αλλαξει τουλαχιστον τρια πρατηρια τον τελευταιο μηνα. Η εβαζαν λιγοτερο η ειχαν νερο μεσα η σκουπιδια . Και τσεκαρισμενο το αμαξι στην αντιπροσωπεια για τυχον προβλημα μια και δυο φορες.
Αφορμη που τα γραφω αυτα πηρα γιατι σημερα εκανε διακοπες παλι το αμαξι της και του εβαλα 100ρα στην πορεια. Απο αλλο παλι πρατηριο. Αφου εκαψε την παλια βενζινη σταματησε να κομπιαζει ο κινητηρας. Ολα οκ. .....Παμε για αλλο πρατηριο γυναικα.....
Τι γινεται...? Χαμος!!!!! -
Βενζίνη σήμερα στο Χαλάνδρι με 1,219e το λίτρο...
Ανεξάρτητο Πρατήριο (ΑΠ). Είμαι περίεργος να δω, αν θα το σκίσει το σκούτερ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βενζίνη σήμερα στο Χαλάνδρι με 1,219e το λίτρο...
Ανεξάρτητο Πρατήριο (ΑΠ). Είμαι περίεργος να δω, αν θα το σκίσει το σκούτερ...Βαση τιμων διυληστηριου αγοραζει ο παρατηριουχος 1.20. Το 1.219 απλα δεν στεκει.
-
Δεν ξέρω αν στέκει.
Ξέρω ότι έβαλα με 1.219e και από ότι βλέπω εδώ http://www.fuelprices.gr/CheckPrices υπάρχουν βενζινάδικα από 1.194e και αρκετά είναι και επώνυμα. -
Στο Κερατσινι υπάρχει Ετεκα με 1.179. Τόσο το είχα δει την παρασκευή νομιζω τελευταια φορά, δεν έτυχε να ξαναπερασω απο τοτε να δω αν έχει αλλάξει.
Υγ. Τώρα την βλέπω με τιμή 1.207 στο συστημα, καταχώρηση 05/03, την Ετεκα.
Και υπάρχει κι ανεξάρτητο στα 1.197. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ξέρω αν στέκει.
Ξέρω ότι έβαλα με 1.219e και από ότι βλέπω εδώ http://www.fuelprices.gr/CheckPrices υπάρχουν βενζινάδικα από 1.194e και αρκετά είναι και επώνυμα.Βλεπεις μονο τιμη , αδιαφοροντας για ποιοτητα και ποσοτητα. (Καλα στο σκουτερ δεν σε αφορα και πολυ η ποσοτητα. Και 10% να τσιμπαει η αντλια του δεν γινεται αντιληπτο στα λιγα λιτρα που παιρνει ενα σκουτερ).
Η βενζινη σημερα βγηκε απο το διυληστηριο 0.974 χωρις το φπα. Βαλτε και τα μεταφορικα(2-3 λεπτα) και φπα και κερδος πρατηριου, πρεπει να βγαινει γυρω στο 1.3 με νορμαλ κερδος πρατηριου. Κατω απο 1.25 κατι βρωμαει ως προς την ποσοτητα ή ως προς την ποιοτητα. Τα υλικα νοθευσης ειναι πολυ συγχρονα πλεον, δουλευουν πολυ καλα οι κινητηρες βραχυπροθεσμα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν ξέρω αν στέκει.
Ξέρω ότι έβαλα με 1.219e και από ότι βλέπω εδώ http://www.fuelprices.gr/CheckPrices υπάρχουν βενζινάδικα από 1.194e και αρκετά είναι και επώνυμα.Βλεπεις μονο τιμη , αδιαφοροντας για ποιοτητα και ποσοτητα. (Καλα στο σκουτερ δεν σε αφορα και πολυ η ποσοτητα. Και 10% να τσιμπαει η αντλια του δεν γινεται αντιληπτο στα λιγα λιτρα που παιρνει ενα σκουτερ).
Η βενζινη σημερα βγηκε απο το διυληστηριο 0.974 χωρις το φπα. Βαλτε και τα μεταφορικα(2-3 λεπτα) και φπα και κερδος πρατηριου, πρεπει να βγαινει γυρω στο 1.3 με νορμαλ κερδος πρατηριου. Κατω απο 1.25 κατι βρωμαει ως προς την ποσοτητα ή ως προς την ποιοτητα. Τα υλικα νοθευσης ειναι πολυ συγχρονα πλεον, δουλευουν πολυ καλα οι κινητηρες βραχυπροθεσμα.
Cson δεν ισχυει αυτο που λες. Σημερα δυο εταιρικα στο χαιδαρι πουλανε 1,229 εχτες με 1.219. Το ενα ειναι avin μακραιων το αλλο bp καλυψω. Τωρα αν κλεβουν και τα εταιρικα και μαλλιστα απο δυο διαφορετικες εταιρειες τι να πω; Να τα βαψουμε μπλε και να τα πεταξιυμε στην θαλασσα να τελειωνουμε.
-
Πριν τα πετάξουμε στη θάλασσα... μήπως παίζει ρόλο και *πότε *αγόρασαν την βενζίνη και με πόσο? Δεν είναι σωστό νομίζω να κοιτάμε την εκάστοτε *σημερινή *τιμή διυλιστηρίου αν το καύσιμο που βάζουμε είναι αγορασμένο πριν 1-2 βδομάδες πχ.. σωστά?
-
Αποφευγετε να βαζετε σεΑΠ.Σιγουρα εχετε δωσει +10 λεπτα το λιτρο,να μην πω για την ποιοτητα ειδικα στο πετρελαιο(τσεκαρισμενο)
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Βλεπεις μονο τιμη , αδιαφοροντας για ποιοτητα και ποσοτητα. (Καλα στο σκουτερ δεν σε αφορα και πολυ η ποσοτητα. Και 10% να τσιμπαει η αντλια του δεν γινεται αντιληπτο στα λιγα λιτρα που παιρνει ενα σκουτερ).
Δεν βλέπω μόνο την τιμή...
Απλά ήμουν με αναμμένο λαμπάκι βενζίνης και έβαλα στο πρώτο βενζινάδικο που βρήκα. Έτυχε να είναι ΑΠ και όταν μου έδωσε την απόδειξη πήρα πρέφα την τιμή.Συνήθως και στο σκούτερ και στο αυτοκίνητο βάζω είτε BP είτε SHELL.
Αν και έχω υποψίες ότι η BP είναι ποιο ποιοτική και καθαρή σε σύγκριση με τη Shell.
-
Από τα ίδια διυλιστήρια βγαίνουν και οι δύο.
-
Όχι.
BP = Motoroil = Διυλιστήρια Κορίνθου (Βαρδινογιάννης)
SHELL = ΕΛΠΕ = ΕΛΔΑ = Διυλιστήρια Ασπροπύργου (Λάτσης)
Βενζίνη ώρα μηδέν!