-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ΑΜΑ Η ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΒΕΣΘΕΝΤΟΣ ΠΑΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΕΓΩ ΣΚΙΖΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΕΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ....
3500Ε ΚΑΤΑ ΜΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΤΙΣΗς ΕΝΟς ΝΤΙΖΕΛ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΑ.+1 ACE
δεν παιρνεις ενα αυτοκινητο για το κανεις αποσσβεση.Οταν αποσβεστει ενα παγιο η αξια του ειναι μηδεν.ποιος περνει αυτοκινητο οπου μετα απο 5 χρονια θα συμφωνησει να εχει αξια μηδεν?επισης πως μπορεις να αποσβεσεις ενα αυτοκινητο οπου το πηρες 20.000€ και μεχρι να το πουλησεις ή να το αποσσβεσεις οπως λες εσυ θα εχει φτασει με ασφαλειες,σηματα,service,λαστιχα,αμορτισερ κτλ σε πεντε χρονια 25000€? ανα βαλεις και τα καυσιμα περνας τα 30,000€...στην πενταετια...
δες τι εγραψα πιο πριν.Το αιωνιο κολημα για αγορα καινουριου diesel ή βενζινης γιατι το αναφερετε συνεχεια?
ξερετε υπαρχουν και μεταχειρισμενα diseel στην ελλαδα.αυριο για πχ θελω να αγορασω ενα diesel citroen C4 1,6 του 2011 ή ενα βενζινοκινητο 1.6 opel astra.Μπορει να τα βρεις και τα δυο στην ιδια τιμη.ποιος μιλησε για 3500€ διαφορα...
ειμαι κοντα 15 χρονια στο επαγγελμα του λογιστη...
-
πανω απο ολα με μεσες ταχυτητες απο 130 εως 150 που παω εθνικη το πετρελαιο δεν καιει τιποτα.οποιοδηποτε 1,4 ή 1,6 turbo στα 450Km θα παει για ανεφοδιασμο.εκτος αν θελει να βλεπει λαμπακι στα 500κμ kai ψαχνει βενζιναδικο 'η παει εθνικη με 100-120km.
εχω οδηγησει τεσσερα αυτοκινητα στην εθνικη πετρελαια.opel vectra C 1.9,lancia Y 1.3,citroen c3 1.4 Και renault clio 1.5.
για διαδρομες αθηνα,σερρες,θεσσαλονικη,καβαλα.ολο και κατι ξερω λοιπον απο το κοστος που πληρωσα σε πετρελαιο...και ποσο πληρωνω με το 1,4 tsi σε βενζινη.
αν ξαναγραψει καποιος παλι για διαφορα τιμης,ας δει πρωτα λιγο την κουβεντα και μετα να τοποθετηθει.Μιλαμε για αγορα μεταχειρισμενου diesel euro 5 mont.2010 και μετα με κοστος κατω απο 15.000.Δεν με ενδιαφερουν τα καινουρια και η διαφορα τιμης αντιπροσωπειας βενζινης-πετρελαιου.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
....αν ξαναγραψει καποιος παλι για διαφορα τιμης,ας δει πρωτα λιγο την κουβεντα και μετα να τοποθετηθει.Μιλαμε για αγορα μεταχειρισμενου diesel euro 5 mont.2010 και μετα με κοστος κατω απο 15.000.Δεν με ενδιαφερουν τα καινουρια και η διαφορα τιμης αντιπροσωπειας βενζινης-πετρελαιου.To τι ενδιαφέρει εσένα προσωπικά -και καλώς κάνει και σε ενδιαφέρει- δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην οικονομοτεχνική ανάλυση του τι θα κοστίσει ένα αυτοκίνητο στον χρονικό ορίζοντα που θα το έχεις στην κατοχή σου. Και τα επίσημα νούμερα λένε αυτό που λέω εγώ (και οι υπόλοιποι που σχολιάσαμε). Δεν είμαστε εγκάθετοι, ούτε πρατηριούχοι που τυχαίνει να πουλάμε μόνο βενζίνη. Την πραγματικότητα αναφέρουμε.
Αν εσύ ενδιαφέρεσαι μόνο για μεταχειρισμένα, μέχρι 15000€, συγκεκριμένης ηλικίας και μάλιστα μπορείς να βρεις στην ίδια τιμή με κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης αντίστοιχων κυβικών και επιδόσεων, τότε μια χαρά κάνεις τις επιλογές σου
-
πανω απο ολα με μεσες ταχυτητες απο 130 εως 150 που παω εθνικη το πετρελαιο δεν καιει τιποτα.οποιοδηποτε 1,4 ή 1,6 turbo στα 450Km θα παει για ανεφοδιασμο.εκτος αν θελει να βλεπει λαμπακι στα 500κμ kai ψαχνει βενζιναδικο 'η παει εθνικη με 100-120km.εχω οδηγησει τεσσερα αυτοκινητα στην εθνικη πετρελαια.opel vectra C 1.9,lancia Y 1.3,citroen c3 1.4 Και renault clio 1.5.
για διαδρομες αθηνα,σερρες,θεσσαλονικη,καβαλα.ολο και κατι ξερω λοιπον απο το κοστος που πληρωσα σε πετρελαιο...και ποσο πληρωνω με το 1,4 tsi σε βενζινη.
αν ξαναγραψει καποιος παλι για διαφορα τιμης,ας δει πρωτα λιγο την κουβεντα και μετα να τοποθετηθει.Μιλαμε για αγορα μεταχειρισμενου diesel euro 5 mont.2010 και μετα με κοστος κατω απο 15.000.Δεν με ενδιαφερουν τα καινουρια και η διαφορα τιμης αντιπροσωπειας βενζινης-πετρελαιου.
εντυπώσεις από το Clio ..??? ήταν το ΙV 5speed 90Hp ?
-
νομιζω οτι ο καθε ενας απο εμας που πηρε αυτοκινητο θα ηταν ψεμα αν δεν πει οτι εβαλε μολύβι και χαρτι και ειδε με βαση της αναγκες του και το ποσα λεφτα διαθέτει,πότε αυτά τα λεφτά θα πιάσουν τοπο.
τα εξοδα χρησης ειναι τελιος διαφορετικο,αφου εισαι λογιστης τι θελεις να τα προσμετρισεις για την αποσβεση της επένδυσης(γιατι επενδυση το βλέπουν και οι εταιρίες και οι ιδιώτες)σαν οικονομολογος θα σε ρωτησω και θα δεις οτι η παραλληλη κατοχη 2ρου αυτοκινητου κανει ακομα πιο ασύμφορη την αγορά ντιζελ.
ποσα ειναι τα παγια εξοδα του βενζινοκινητου για να καθετε στο γκαραζ (αφου θα οδηγεις το πιο 'οικονομικο' ντιζελ)!? για να το δεις απ την πλευρα του κοστους ευκαιριας. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
τι αμαξι?
εμενα ειναι 1500kg (χωρις επιβατες με ρεζερβουαρ στο 50%) στο κτεο μετρημενο με 18 αρες 225/40/18,φρενα 345mm απο Leon cupra,vw Jetta 1.4 tsi.Αρα με την οικογενεια μεσα φτανω κοντα 1750 kg.
επισης προς τα δω ειναι κατηφορα...
οπως και να εχει επειδη εχω ενα 1.4 βενζινη και ενα 1,5 diesel (1461cc) δεν ασχολουμαι με βενζινη αλλο για αυτο και το πουλαω αμεσα το βενζινοκινητο.
Μια βολτα παω και τα 30€ που βαζω καθε φορα βενζινη βγαζω δεν βγαζω 200km...περιπου 9lt/100km.με το diesel στα 30€ εχεις 350km για πλακα.Οποτε τι συζηταμε τωρα αν κανει καποιος χιλιομετρα..το ξαναλεω και 1000Km να κανεις τον χρονο κερδος εχεις και παλι με το πετρελαιο.
Υπερβάλεις, αν και προφανώς ξέρεις τα νούμερα. Ας πάρουμε παράδειγμα από το username σου, συγκρίνοντας μοτέρ με ίδια άλογα (και προφανώς καλύτερη ροπή στα diesel), αν και οι επιδόσεις είναι εκπληκτικά υπέρ της ατμοσφαιρικής βενζίνης.
Astra 1.3CDTi 20100€ (ή το 1.6CDTi ομοίως 21700€)
Μέση κατανάλωση 3.7λτ/100χλμ, άρα με 1,3€/λτ περίπου 4,8€/100χλμAstra 1.4 16500€
Μέση κατανάλωση 5,5λτ/100χλμ, άρα με 1,6€/λτ περίπου 8,8€/100χλμΆρα διαφορά υπέρ του diesel περίπου 4€/100χλμ. Για να αποσβέσεις λοιπόν την διαφορά των περίπου 4000€ (ή 5000€), πρέπει να κάνεις 4000€/(4€/100χλμ) = 100.000χλμ. Άρα πρέπει να κάνεις 20.000χλμ το χρόνο για 5 χρόνια για βγεις ίσα βάρκα-ίσα νερά...
Μέση κατανάλωση 5,5 σε βενζίνη; απλά δεν υπάρχει, μη γράφετε μπαρουφες.
Ούτε σε πετρέλαιο 3,7.
Με προσωπική εμπειρία, φουλαρισμα με φουλαρισμα,
Οι καταναλωσεις που είχα ήταν σε βενζίνη 8 με 9 λίτρα στα 100 και σε πετρέλαιο 5,5 με 6. Πάντα με νορμάλ ταχύτητες, για να πας προς τα κάτω θα πρέπει να οδηγείς με λεξοτανιλΣτάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης nikos333 έγραψε:
τι αμαξι?
εμενα ειναι 1500kg (χωρις επιβατες με ρεζερβουαρ στο 50%) στο κτεο μετρημενο με 18 αρες 225/40/18,φρενα 345mm απο Leon cupra,vw Jetta 1.4 tsi.Αρα με την οικογενεια μεσα φτανω κοντα 1750 kg.
επισης προς τα δω ειναι κατηφορα...
οπως και να εχει επειδη εχω ενα 1.4 βενζινη και ενα 1,5 diesel (1461cc) δεν ασχολουμαι με βενζινη αλλο για αυτο και το πουλαω αμεσα το βενζινοκινητο.
Μια βολτα παω και τα 30€ που βαζω καθε φορα βενζινη βγαζω δεν βγαζω 200km...περιπου 9lt/100km.με το diesel στα 30€ εχεις 350km για πλακα.Οποτε τι συζηταμε τωρα αν κανει καποιος χιλιομετρα..το ξαναλεω και 1000Km να κανεις τον χρονο κερδος εχεις και παλι με το πετρελαιο.
Υπερβάλεις, αν και προφανώς ξέρεις τα νούμερα. Ας πάρουμε παράδειγμα από το username σου, συγκρίνοντας μοτέρ με ίδια άλογα (και προφανώς καλύτερη ροπή στα diesel), αν και οι επιδόσεις είναι εκπληκτικά υπέρ της ατμοσφαιρικής βενζίνης.
Astra 1.3CDTi 20100€ (ή το 1.6CDTi ομοίως 21700€)
Μέση κατανάλωση 3.7λτ/100χλμ, άρα με 1,3€/λτ περίπου 4,8€/100χλμAstra 1.4 16500€
Μέση κατανάλωση 5,5λτ/100χλμ, άρα με 1,6€/λτ περίπου 8,8€/100χλμΆρα διαφορά υπέρ του diesel περίπου 4€/100χλμ. Για να αποσβέσεις λοιπόν την διαφορά των περίπου 4000€ (ή 5000€), πρέπει να κάνεις 4000€/(4€/100χλμ) = 100.000χλμ. Άρα πρέπει να κάνεις 20.000χλμ το χρόνο για 5 χρόνια για βγεις ίσα βάρκα-ίσα νερά...
Μέση κατανάλωση 5,5 σε βενζίνη; απλά δεν υπάρχει, μη γράφετε μπαρουφες.
Ούτε σε πετρέλαιο 3,7.
Με προσωπική εμπειρία, φουλαρισμα με φουλαρισμα,
Οι καταναλωσεις που είχα ήταν σε βενζίνη 8 με 9 λίτρα στα 100 και σε πετρέλαιο 5,5 με 6. Πάντα με νορμάλ ταχύτητες, για να πας προς τα κάτω θα πρέπει να οδηγείς με λεξοτανιλΣτάλθηκε από το LG-E975 μου
Επίσημα στοιχεία από την Opel, προφανώς θα πρέπει να απευθυνθείς είτε στον Έλληνα αντιπρόσωπο είτε στη Opel AG για να τους πεις να σταματήσουν να γράφουν μπαρούφες. Μην ξαναρχίσουμε τα ίδια με τις επίσημες καταναλώσεις, αυτές δίνουν τα εργοστάσια που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα, αυτές παίρνουμε ως δεδομένα, με αυτές κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Προσωπικές εμπειρίες, απόψεις, γνώμες, μετρήσεις κλπ είναι ακριβώς αυτό: προσωπικές.
-
τι αμαξι?εμενα ειναι 1500kg (χωρις επιβατες με ρεζερβουαρ στο 50%) στο κτεο μετρημενο με 18 αρες 225/40/18,φρενα 345mm απο Leon cupra,vw Jetta 1.4 tsi.Αρα με την οικογενεια μεσα φτανω κοντα 1750 kg.
18άρα σε 1.4 tsi ... καλή φάση!
..το ξαναλεω και 1000Km να κανεις τον χρονο κερδος εχεις και παλι με το πετρελαιο.
Αν υπολογίζεις έτσι και τα λογιστικά των πελατών σου ... κλάφτα Χαράλαμπε. Όλοι βάζουν (και εγώ πριν 6 μήνες που έψαχνα για αυτοκίνητο) μολύβι και χαρτί και υπολογίζουν. Κανένας υπολογισμός δεν θα σου βγάλει ότι με 1000χλμ το χρόνο συμφέρει το ντιζελ
Δεν ανεφερες τιποτα για επιδοσεις, συμπεριφορα, ποιοτητα λειτουργιας, ηχο κλπ ομως...
Τυχαίο? Δε νομίζω ...
Για να αποσβέσεις λοιπόν την διαφορά των περίπου 4000€ (ή 5000€), πρέπει να κάνεις 4000€/(4€/100χλμ) = 100.000χλμ. Άρα πρέπει να κάνεις 20.000χλμ το χρόνο για 5 χρόνια για βγεις ίσα βάρκα-ίσα νερά...
Γιατί κάθεσαι και κάνεις τέτοιους πολύπλοκους υπολογισμούς? Αφού και 1000χλμ το χρόνο να κάνεις σε συμφέρει λέμε ... γιατί ΈΤΣΙ!
Επίσημα στοιχεία από την Opel, προφανώς θα πρέπει να απευθυνθείς είτε στον Έλληνα αντιπρόσωπο είτε στη Opel AG για να τους πεις να σταματήσουν να γράφουν μπαρούφες. Μην ξαναρχίσουμε τα ίδια με τις επίσημες καταναλώσεις, αυτές δίνουν τα εργοστάσια που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα, αυτές παίρνουμε ως δεδομένα, με αυτές κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Προσωπικές εμπειρίες, απόψεις, γνώμες, μετρήσεις κλπ είναι ακριβώς αυτό: προσωπικές.
Το τι σου δείχνει το trip computer είναι 'προσωπική άποψη'? Η σωστή μέτρηση αν σου βγάζει 8 λίτρα εκεί που το εργοστάσιο σου λέει 5, είναι αποριπτέα επειδή την έκανες εσύ ... προσωπικά?
-
Στην εξίσωση θεωρώ πως καλό είναι να λαμβάνεται υπόψη και η μεταπωλητική αξία των οχημάτων και όχι μόνο τα στοιχεία από την κατανάλωση ή τις επιδόσεις,ακόμα και αν κάποιος/α αγοράζει αυτοκίνητο με ορίζοντα δεκαετίας ή και περισσότερο.Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία τα περισσότερα πετρελαιοκίνητα διατηρούν υψηλά την αξία τους.Ωστόσο με τη γενικότερη ρευστότητα που υπάρχει στη χώρα μας,δε θα πέσει κανείς από τα σύννεφα αν σε 2 ή 3 χρόνια εξισωθούν οι τιμές diesel και βενζίνης.
Επιπλέον,ως υποψήφιος αγοραστής ενός πετρελαιοκίνητου οχήματος,σκέφτομαι και κάτι ακόμα όσον αφορά τη συγκεκριμένη κουβέντα/δίλημμα που ακούγεται παντού τα τελευταία χρόνια:πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει με ακρίβεια τα χιλιόμετρα που θα κάνει μέσα σε ένα ή δύο χρόνια;Εγώ ας πούμε δεν μπορώ και εξηγούμαι:στην παρούσα φάση,σκέφτομαι δύο και τρεις φορές το ενδεχόμενο να πάω κάπου ένα ΣΚ διότι θεωρώ κοροϊδία να πληρώνω περισσότερα λεφτά για τη βενζίνη παρά για τη διαμονή μου.Σε περίπτωση όμως που είχα πετρελαιοκίνητο όχημα,σίγουρα οι εξορμήσεις μου(όχι μόνο εκτός αλλά και εντός πόλης)θα ήταν περισσότερες...πόσο περισσότερες δεν ξέρω αλλά σε καμία περίπτωση δε θα σκεφτόμουν τόσο πολύ την όποια μετακίνηση. -
Δηλαδή τώρα θες να μας πεις ότι σε μια εξόρμηση που θα σου κοστίσει στην καλύτερη κανα 500άρι για 2-3 ημέρες, θα σκεφτείς το 50άρικο που θα δώσεις παραπάνω στη βενζίνη ....
-
Θέλω να σας πω αυτό που έγραψα και όχι αυτό που συμπέρανες!Αν εσύ ή όποιος άλλος σε μια μονοήμερη/διήμερη/τριήμερη εξόρμηση συνηθίζει να ξοδεύει 500 ευρώ,είναι δικαίωμά του!Εγώ αναφέρομαι σε κοντινές ή πιο μακρινές βόλτες(είτε υπάρξει επιστροφή αυθημερόν,είτε διανυκτερεύσω σε ξενοδοχείο,είτε μείνω σε φιλικό ή δικό μου σπίτι)στις οποίες κάποιος όπως εγώ που το αμάξι μου καίει από 12 μέχρι και 15 λίτρα/100 χλμ θα χρειαστώ πολλά χρήματα και δεν το επιχειρώ καν ενώ με ένα αμάξι που καίει 5 ή 6 λίτρα πετρέλαιο,θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω.
-
15 στα 100; Corvette?
-
RX8
-
Συγνώμη δεν είχα δει ότι μίλαγες για τέτοια νούμερα. Εγώ με 12-15 λίτρα δεν θα έβγαινα κάν από την εξώπορτα του σπιτιού μου
Πάντως όταν διαβάζω εξόρμηση καταλαβαίνω κάτι μακρινό και των 2-3 ημερών. Εκεί διανυκτερεύσεις, φαγητά, ΔΙΟΔΙΑ ανεβάζουν το κόστος σε επίπεδο που το 50άρικο που θα έδινα εγώ λιγότερο αν είχα πάρει ντίζελ δεν μου λέει κάτι. Καλοκαιρινές διακοπές 10 ημέρες έγραψα 2000χλμ ... ε έδωσα 250 ευρώ, αν είχα ντιζελ θα είχα δώσει 150 (με τα 2 αμάξια να μην έχουν καμιά σχέση το ένα με το άλλο) ...πόσο λές ότι ήταν το 100άρικο σε ποσοστό από τα συνολικά λεφτά που μου φύγανε? Θα μου πεις ... και 10 ευρώ να είναι γιατί να μην τα κράταγες ... θα σου πω ... το πόσο χάρηκα να οδηγάω αυτά τα 2000 χλμ, με το ντιζελ δεν νομίζω να είχα χαρεί το ίδιο ...
-
Τώρα με καταλαβαίνεις φαντάζομαι...ζω ένα δράμα με το φαταούλα
Για τον πολύ κόσμο ίσως όντως να είναι θέμα ψυχρών υπολογισμών και να υπάρχει δίλημμα αλλά για οδηγούς τόσο βενζινοβόρων οχημάτων,το δίλημμα δεν είναι τόσο μεγάλο.Κάτι σαν απωθημένο -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Συγνώμη δεν είχα δει ότι μίλαγες για τέτοια νούμερα. Εγώ με 12-15 λίτρα δεν θα έβγαινα κάν από την εξώπορτα του σπιτιού μουΠάντως όταν διαβάζω εξόρμηση καταλαβαίνω κάτι μακρινό και των 2-3 ημερών. Εκεί διανυκτερεύσεις, φαγητά, ΔΙΟΔΙΑ ανεβάζουν το κόστος σε επίπεδο που το 50άρικο που θα έδινα εγώ λιγότερο αν είχα πάρει ντίζελ δεν μου λέει κάτι. Καλοκαιρινές διακοπές 10 ημέρες έγραψα 2000χλμ ... ε έδωσα 250 ευρώ, αν είχα ντιζελ θα είχα δώσει 150 (με τα 2 αμάξια να μην έχουν καμιά σχέση το ένα με το άλλο) ...πόσο λές ότι ήταν το 100άρικο σε ποσοστό από τα συνολικά λεφτά που μου φύγανε? Θα μου πεις ... και 10 ευρώ να είναι γιατί να μην τα κράταγες ... θα σου πω ... το πόσο χάρηκα να οδηγάω αυτά τα 2000 χλμ, με το ντιζελ δεν νομίζω να είχα χαρεί το ίδιο ...
Εγώ που πήγα από τα 15 του RX8 στα 15 του CX7, τι πρέπει να κάνω ? Σχοινί με πέτρα στο λαιμό ?
Εδώ και αρκετά χρόνια, το budget της βενζίνης είναι -για μένα- με διαφορά το μεγαλύτερο κομμάτι του διακοποπροϋπολογισμού. Ευτυχώς (ή δυστυχώς, λόγω ΕΝΦΙΑ) έχουμε εξοχικά σπίτια, οπότε την βγάζουμε τζάμπα από αυτή τη πλευρά, ενώ και τα φαγητοπόσιμα είναι μικρό ποσοστό. Άρα ΠΑΝΤΑ πρέπει να υπολογίσω πόση βενζίνη θα κάψω στα πέρα-δώθε.
Γι'αυτό και μένα θα με βόλευε ένα diesel (π.χ. το ίδιο το CX7 με τον 2.2TD), ΑΛΛΑ όπως είπα και πιο πριν, η οικονομοτεχνική μελέτη πρέπει να σε βγάζει 'συν' μετά από λογικό χρονικό διάστημα, καθώς αν δεν κάνεις πολλά χλμ το χρόνο, πρακτικά δεν αποσβένεις ποτέ την διαφορά που πλήρωσες για να αγοράσεις το πετρελαιοκίνητο.
Αν μιλάμε για μεταχειρισμένα (που η διαφορά είναι μικρή ή μηδενική) ή για προσφορές (βλέπε Citroen), τότε αλλάζει το πράγμα. Αν και εγώ προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές τα 2-3λτ/100χλμ παραπάνω της βενζίνης, παρά να ακούω αυτό το 'τακα-τάκα-τάκα-τακα' των turbodiesel....
-
Το πράγμα αλλάζει επίσης όσο ανεβαίνεις σε συνολικό κόστος απόκτησης.
Ας πούμε, η διαφορά που είχε στην βασική τιμή το CX7 diesel από αυτό που πήρες, δεν μπορεί να ήταν και πολύ μεγάλη (ή αν θέλεις μεγαλύτερη από το παράδειγμα του astra).
Δεδομένου ότι η διαφορά στο κόστος καυσίμου είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτοκίνητο σαν το CX7, πιθανά να αποσβαίνεις πολύ γρηγορότερα τη διαφορά στην αξία κτήσης.Πχ το 15/100 βενζίνη γίνεται 8.5/100 πετρέλαιο. Πες δηλαδή 13 ευρώ περίπου στα 100χλμ. Σε 20000 το πολύ έχεις αποσβέσει.
Άντε 30000. -
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Δεδομένου ότι η διαφορά στο κόστος καυσίμου είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτοκίνητο σαν το CX7, πιθανά να αποσβαίνεις πολύ γρηγορότερα τη διαφορά στην αξία κτήσης.Πχ το 15/100 βενζίνη γίνεται 8.5/100 πετρέλαιο. Πες δηλαδή 13 ευρώ περίπου στα 100χλμ. Σε 20000 το πολύ έχεις αποσβέσει.
Άντε 30000.Ακριβώς. Επιπλέον κανείς πρέπει να βλέπει το κόστος κύκλου ζωής. Το μέσο αυτοκίνητο θα κάνει πάνω από 100.000χλμ. στη ζωή του οπότε το diesel συμφέρει ακόμα και αν θέλει 100.000 για την απόσβεση.
Εκεί που δεν πολυσυμφέρει είναι στα μικρά πόλης τύπου Aygo που είναι το ακριβώς αντίθετο ενός CX7. Για αυτό πολλά δεν προσφέρονται με πετρέλαιο μοτέρ.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Το πράγμα αλλάζει επίσης όσο ανεβαίνεις σε συνολικό κόστος απόκτησης.
Ας πούμε, η διαφορά που είχε στην βασική τιμή το CX7 diesel από αυτό που πήρες, δεν μπορεί να ήταν και πολύ μεγάλη (ή αν θέλεις μεγαλύτερη από το παράδειγμα του astra).
Άντε 30000.Ποσοστιαία η διαφορά ήταν μικρότερη σαφέστατα, αλλά και πάλι έπρεπε να κάνω αρκετά χιλιόμετρα, τα οποία δεν έχω κάνει ακόμα και σήμερα που μιλάμε...άρα δηλαδή ακόμα και σήμερα θα ήμουν 'μέσα' σε σχέση με τη βενζίνη που τελικά αγόρασα.
Τεςπα, όπως είπαμε η ανάλυση είναι αρκετά εύκολη (σαν μαθηματική πράξη), οπότε ο καθένας μας μπορεί να κάνει τις δικές του πράξεις και να δει αν τον συμφέρει ή όχι....
-
Όχι ο κάθε ένας
Βενζίνη ώρα μηδέν!