-
Χαχαχα!!!
Μια ερωτηση...
Ειχα διαβασει καπου για δευτερη χαρτογραφηση που ενεργοποιηται με το πατημα του κουμπιου σπορτ. Εχει ακουσει κανενας σας τιποτα? Θα με ενδιεφερε κατι τετοιο, κυριως απο αποψη οικονομιας (γιατι να οδηγω συνεχια με 170-180 αλογα?). -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
:lol:
Λες να μπει τόσο βαθιά?
(το χέρι στην τσέπη?)Αν κρίνω απο την βαλίτσα που δείχνεις δε θα μπει μόνο το χέρι βαθειά!!!
-
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
Χαχαχα!!!Μια ερωτηση...
Ειχα διαβασει καπου για δευτερη χαρτογραφηση που ενεργοποιηται με το πατημα του κουμπιου σπορτ. Εχει ακουσει κανενας σας τιποτα? Θα με ενδιεφερε κατι τετοιο, κυριως απο αποψη οικονομιας (γιατι να οδηγω συνεχια με 170-180 αλογα?).Μπορείς να το κάνεις...
Αν βάλεις πρόγραμμα δηλαδή, μπορείς να πεις στον προγραμματιστή με το πάτημα του Sport να αλλάζει η χαρτογράφηση και μόνο όταν είναι πατημένο να αποδίδει 180 άλογα και 29 κιλά ροπής π.χ.
Φυσικά μπορείς να κάνεις και ένα πιο light (που θα το συνιστούσα)... να μην ανεβαίνει και πολύ η πίεση δηλαδή.Παρ'όλα αυτά το έχουν βάλει ορισμένοι και κυκλοφορούν χωρίς πρόβλημα...
-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
:lol:
Λες να μπει τόσο βαθιά?
(το χέρι στην τσέπη?)Αν κρίνω απο την βαλίτσα που δείχνεις δε θα μπει μόνο το χέρι βαθειά!!!
Μέτρα κατά της κρίσης! -
Ο χρήστης italyGT έγραψε:
:lol: γενικά ευτυχώς δεν έχει ακριβά service η fiat αλλά έτσι όπως φτάσαμε ότι ευρώ φεύγει είναι για κλάψιμο.Πάντως ότι και να κάνεις ένα αυτοκίνητο έχει πάρα πολλά έξοδα.Συνέπεσε αυτό το μήνα και η επέκταση εγγύησης και τα ασφάλιστρα και με γονατίσανε οικονομικάΠόσο παει η επέκταση;
-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Εγώ θεωρώ απαραίτητη και την παρακάτω συλλογή...
Απαραιτητη σε καθε συναλλαγη....οπουδηποτε, εκτος απο την μισθοδοσια μας που και αυτη θα παει προς τα κατω
-
Μ ε κολλημένη την μέση κατανάλωση -εδω και αρκετούς μηνες- στο 9,8λ/100χλμ και ελάχιστη κίνηση την πόλη (1 φορά την εβδομάδα σε επαρχιακή πόλη) τι μπορεί να σημαίνει ατό?
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Πόσο παει η επέκταση;500 ζεστά και μετρητά ευρώπουλα
θα χρειαστεί η βαζελίνη που πρότεινε παραπάνω ο canonis αλλά δεν θέλω να διακινδυνεύσω να χρειαστεί αργότερα καμιά βαλίτσα του Κωνσταντίνου,είπαμε τα FIAT χαλάνε -
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
.......(γιατι να οδηγω συνεχια με 170-180 αλογα?).Ειδική έκδοση Bravo?
-
500 Ευρώ για τρία επιπλέον χρόνια ε?
Δεν είναι άσχημα...
Για όσους απο μας ξεπεράσουμε τα 100.000km σε λιγότερο από 5 χρόνια και οδεύουμαι για αλλαγή τουρμπίνας νομίζω αξίζει... -
Δηλαδη εννοεις να σου αλλαξουν το τουρμπο σε περιπτωση που φτασει στο τελος του; Το καλυπτει αυτο η εγγυηση; Γιατι εγω θυμαμαι οτι το θεωρουν σαν αναλωσιμο οπως τα αμορτισερ τακκια δισκους συμπλεκτη κτλ. Σιγουρα καπου θα αναφερεται. Αν εχω δικιο παντως θεωρω οτι η επεκταση της εγγυησης ειναι πεταμενα λεφτα. Αν θες να πεταξεις λεφτα στο αμαξι σιγουρα υπαρχουν πολλα πραγματα που θα σου προσφερουν περισοτερη καθημερινη ευχαρισηση παρα μια επεκταση εγγυησης που γινεται για ψυχολογικους λογους.(αληθεια αν ειχαμε BMW πχ θα σκεφτομασταν για επεκταση εγγυησης; Η μηπως καποιοι εκμεταλλευονται το κακο brand name;)
-
Καλημέρα σε όλους σας ,
Μια όμορφη Monica είναι πλέον τσαλακωμένη.
-
Κων/νε δεν φααντάζομαι να είναι η δικιά σου?
-
Καλημέρα σε όλους σας ,
Μια όμορφη Monica είναι πλέον τσαλακωμένη.
καλημερα και περαστικα....σιγουρα συντομα θα ειναι κουκλα οπως πριν...
-
Δυσάρεστα νέα στο πρωινό Κυριακής!
Γιατί ... ασχήμυνε?
Περαστικά. -
'Επειδη και γω μέχρι τέλους του χρόνου πρέπει να αποφασίσω για την επέκταση εγγύησης είναι καλο να μάθουμε τι καλύπτει ακριβώς και τι όχι.. γιατι και μένα εχουν αρχίσει να μου φαίνονται τσάμπα λεφτα...
προτιμω να βάλω κανα πρόγραμμα ( βασικά καποιο για οικονομία στο απλο και για 170αλογα στο σπορ κουμπακι).btw η μέση κατανάλωση μετα απο 26.000 χλμ έχει πέσει στα 8.9λ/100, πριν τη κρίση ήταν στα 9.4...
Καλημέρα σε όλους σας ,
Μια όμορφη Monica είναι πλέον τσαλακωμένη.wtf? τι εγινε?
-
Δυστυχώς Αργύρη , είναι το δικό μου λευκό Bravo.
Αποδεικνύεται ότι στη ζωή η θεωρία του χάους έχει πλήρη εφαρμογή!
Με αφορμή την επέτειο του γάμου που είχαμε εχθές ανεβήκαμε με τη σύζυγο για ενα ποτάκι σε ορεινό χωριό του νομού μας (35χλμ δρόμος).Ενα drambuie και ενα ποτηρι κόκκινο κρασί.Είχε και κρυο (15βαθμοί Κελσίου) οπότε μετα από μια ωρα και ένα τέταρτο αποφασίσαμε να φύγουμε.Η ώρα ήταν 01:00.Στην κάθοδο λοιπόν συναντώ ένα Renault Megane Coupe 1ης γενιάς , καγκουρεμένο με κάτι εξατμίσεις μπουριά να κατεβαίνει από το βουνό (μπροστά μου).Μπροστά απ αυτόν ένα Seat Cordoba που κινείται απελπιστικά αργά (30-40χλμ).
Ο ηχος απο την εξάτμισή του είναι ο χαρακτηριστικός και η ολη εικόνα της κίνησης του στο δρόμο ακόμα πιο χαρακτηριστική της κατάστασής του (μεθυσμένος).Συνήθως τέτοια οχήματα φροντίζω να τα προσπερνώ , αλλά εχθές παρουσία και της συζύγου αποφάσισα να μην το κάνω (αποδείχθηκε λάθος τελικά) και να τον έχω να προπορεύεται στα 50 μέτρα έχοντας προσπεράσει και οι δυο το Seat.
Eχοντας καλύψει σχεδόν τα 2/3 της διαδρομής της επιστροφής είμαστε σε στενό επαρχιακό δρόμο με κατεύθυνση προς την είσοδο της πόλης Πύλη. Ξαφνικά τον βλέπω να κάνει μια άτσαλη κίνηση προς τη δεξιά πλευρά της λωρίδας μας και να σταματά χωρίς αλάρμ.
Υποθέτω πως αποφάσισε να σταματήσει και ξεκινώ διαδικασία να περάσω από δίπλα του ανάβοντας αριστερό φλας και ανοίγοντας ελαφρά την πορεία μου προς τα αριστερά χωρίς να βγω στο αντίθετο ρεύμα.
Ξαφνικά τον βλέπω να κάνει μια απότομη κίνηση και στρίβει αριστερά βγαίνοντας κάθετα στο οδόστρωμα- ολα αυτά σε μια απόσταση 5 μέτρων - .
Πλακώνομαι στα φρένα , κόβω κι αλλο αριστερά , το Bravo γλυστράει απαλά και χτυπάω στην πλάγια πίσω αριστερή πλευρά του Megane την δεξιά πλευρά της μετωπικής επιφάνειας του προφυλακτήρα και του δεξιού φτερου.
(Γινομαι λίγο κουραστικός,αλλά ok να πω τον καυμό μου )
Όλο το σκηνικό έγινε με 40-50 περίπου χλμ.
Μπαμ και αφού είδα οτι η Μαρία είναι οκ , κατεβαίνω και λέω στον πιτσιρικά (25-30) 'μείνε εκεί που είσαι' υποψιασμένος από προηγούμενα περιστατικά.
Ο τύπος είναι off τελείως , στον κόσμο του και ψελλίζει 'τι μου λες τωρα....!!!'.Καταλαβαίνω ότι σκοπεύει να την κάνει , αλλά είμαστε στη μέση του δρόμου , οπότε αποφασίζω να βγάλω το τρίγωνο από το πορτπαγκαζ και να το βάλω μην πέσει και κανένας άλλος πάνω μας.
Ξαφνικά ο τυπος βάζει μπροστά και κατεβαίνει προς τον μικρό δρόμο που φαίνεται στα δεξιά της εικόνας.Κατεβαίνει έως κάτω (υπάρχει φαρδιά κοίτη ποταμού) κάνει αναστροφή και ανεβαίνει πάλι προς τα πάνω.Στο σημείο αυτό αρχίζω να 'φορτώνω' .Με βλέπει-καθώς τον είχα ακολουθήσει- και σταματά.Του επαναλαμβάνω να μην φύγει-ενδιάμεσα έχω καλέσει την αστυνομία- και ξεκινά ένας σουρεαλιστικός διάλογος...
-Μείνε εκεί που είσαι γιατί θα έχουμε ιστορίες.
-Τι μου λες ρε φίλε!...δεν είμαι εγω για Τροχαία τώρα....
-Μου είναι αδιάφορο.
Καταλαβαίνω πως θα την κάνει.Ο τύπος βάζει όπισθεν και κινείται προς τα πίσω.Τραβιέμαι και όπως ο δρόμος είναι κατηφορικός κάνοντας όπισθεν και μη μπορώντας να ελέγξει την πορεία του Megane πάει και καρφώνεται με τον κώλο σε ενα δέντρο.
Ευτυχώς που υπήρχε και αυτό διαφορετικά θα κατρακυλούσε καμιά 15αριά μέτρα.Κάνει πάλι μπροστά , βάζει πάλι όπισθεν και αρχίζει να κατεβαίνει.Του εχω παρει εντωμεταξύ τον αριθμό κυκλοφορίας.Τον ακούω να κινείται στην κοίτη-όχθη του ποταμού και να χάνεται στο σκοτάδι.
Δεν μετακινώ το Bravo έως ότου έρθει η Τροχαία.Τελικά έρχεται ένας(!) αστυνομικός και η πρώτη του ενέργεια είναι να μας ζητήσει να μετακινήσω το Bravo.Eνδιάμεσα έχει μαζευτεί κόσμος και διαπιστώνουμε ότι ο τύπος είναι γνωστός 'πότης' της περιοχής.
Το Bravo κινείται με δυσκολία και μόνο προς τα αριστερά.Τελικά αναγκαζόμαστε να το μετακινήσουμε με τα χέρια (τελικά η Monica είναι πολύ βαριά , 5 άτομα και ζοριστήκαμε).
Εδω μπαίνει η θεωρία του Χάους.Δεν έχουμε κινητά τηλέφωνα μαζί μας για να φωτογραφήσουμε το όλο σκηνικό -γιατί σκεφτήκαμε να είμαστε τα δυό μας!-.
Ο αστυνομικός δεν μπορεί να βοηθήσει στο σπρώξιμο γιατί δηλώνει 'έχω τη μέση μου'
Τελειώνουμε με τα διαδικαστικά αυτά και πρέπει να πάμε στο Τμήμα για την καταγραφή κλπ.Ο αστυνομικός λέει 'το έχει η ημέρα σήμερα' ...'ολοι μεθυσμένοι κυκλοφορούν'...'έχει πανσέληνο'.
Πάμε να μπούμε στο περιπολικό(ενα Νissan XTrail) αλλά οι πόρτες δεν ανοίγουν..
Τέλος με τα πολλά καταφέρνουμε να επιβιβασθούμε και να φτάσουμε στο τμήμα.Δέχομαι να μου κάνει και αλκοτέστ , όπου μετά από 2 ποτήρια νερό που έχω πιει στο ενδιάμεσο βρίσκομαι αρνητικός.
Προσπαθώ να περιγράψω επακριβως το όλο το σκηνικό της σύγκρουσης αλλά ο αξιωματικός δυσκολεύεται να κατανοήσει και είμαι ολο επεξηγήσεις.Τελικά έρχεται και ο ανώτερός τους με πολιτικά , διατάζει να βγούν προς ανεύερεση του εξαφανισμένου οδηγού αλλά φυσικά μετά από άσκοπη έρευνα γυρίζουν άπρακτοι.
Με τον αριθμό κυκλοφορίας βρίσκουν το όνομα του οδηγού και τελικά καταλήγουμε μέσα από από πλροφορίες ότι 'πίνει απ όλα'...
Καλώ την οδική βοήθεια , έρχονται οι άνθρωποι , ενημερώνουμε την ασφαλιστική μου (Φοίνιξ) φορτώνουμε τη Monica και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.
Φθάνουμε σπίτι με τον γερανό της Οδικής στης 03:00
Είχαμε μια τέλεια επέτειο γάμου!
Για το Χάος που έλεγα πριν:
Έπρεπε να τον προσπεράσω και να φύγω από κοντά του στα ανοικτά κομμάτια της διαδρομής πατώντας το γκάζι και ας γκρίνιαζε η Μαρία.
Ας όψεται που έχουμε αποφασίσει για το 'καλό' όλων να είμαστε 'πολιτικώς ορθοί'.
Σε λίγο θα πάω από την Αστυνομία να δω μηπως εμφανίσθηκε ο κύριος....
Γμτ....μέσα σε 700000+χλμ...δεν ακούμπισα κανέναν με δική μου υπαιτιότητα , ηταν ανάγκη εχθές να είναι μπροστά μου ο ηλίθιος?
(με 'καταράστηκε' μάλλον ο pipinos1976... ..αστειεύομαι pipinos μην αρχίσεις τις αναλύσεις).
Προσεχώς συνεχίζεται. -
-
-
Κωσταντίνε συλληπητηρια και.. καλα ξεμπερδεματα.
χωρίς να θέλω να προδιαθέσω αρνητικά επειδη εμένα πριν 10 χρόνια που ειχε βγεί η πίστη να πάρω απο το Φοινικα τα λεφτά μου ακου μια συμβουλή και κατέγραψε οτι σου λέει ο καθένας με πλήρη ονοματεπώνυμο.
οσο για τον πιτσιρικά καλύτερα που δεν εκανες τίποτα.. σκέψου να του εσπαγες κανα χέρι και να επεφτε σε κανα γκρεμο, θα ησουν μεσα για ανθρωποκτονία αυτη τη στιγμη.
οσο για το το αμάξι μη στενοχωριέσαι, θα γίνει σα καινούργιο.. απλα κανα δεξι ακρόμπαρο θα'χει παρει και λαμαρινοδουλειές.
Fiat Bravο 2007