-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Mε καθε αγορα Pirelli δωρο και ενα κρανος...
εσυ εισαι τζαπωνι και στα λαστιχα?
Αναλογα το αυτοκινητο ρε συ...
-
το δικο μου bravo φοραει τα continental sportcontat 3
απο τα οποία ειμαι πολύ ευχαριστημενος.
τωρα στα 20.000 χλμ εκανα και την αλλαγη μπρος-πισω, που τελικα ηταν σωστη κινηση, γιατι θα φτασουν τα 40.000 χλμ, με αυτη την κινηση, ελπίζω δηλαδή.αλλα σαν λαστιχο, ιδιαιτερα σε βρεγμενο οπου σε συνδιασμο και με τα ηλεκτρονικα του bravo, και σε επαρχιακο, και με υψηλες ταχυτητες, με τα ηλεκτρονικα να δουλευουν υπερωρια να μην εχω πουθενα φαινομενα υδρολισθησης και με το κακο να παρασερνομαι να ανοιγω ακομη περισσοτερο, αναγκαστηκα να κοψω οταν καταλαβα, οτι το κακο δεν θελει πολυ για να γινει, και συνετιστηκα με τα δεδομενα του δρομου. παρασερνομαι, το παραδεχομαι, αλλα ευθυνεται το αυτοκινητο διοτι εχει υψηλα στανταρ ασφαλειας.
και μαλλον τα επομενα λαστιχα, οταν με το καλο ερθει η ωρα της αλλαγης, θα ειναι η ιδια μαρκα.
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
τωρα στα 20.000 χλμ εκανα και την αλλαγη μπρος-πισω, που τελικα ηταν σωστη κινηση, γιατι θα φτασουν τα 40.000 χλμ, με αυτη την κινηση, ελπίζω δηλαδή.αλλα σαν λαστιχο, ιδιαιτερα σε βρεγμενο οπου σε συνδιασμο και με τα ηλεκτρονικα του bravo, και σε επαρχιακο, και με υψηλες ταχυτητες, με τα ηλεκτρονικα να δουλευουν υπερωρια να μην εχω πουθενα φαινομενα υδρολισθησης και με το κακο να παρασερνομαι να ανοιγω ακομη περισσοτερο, αναγκαστηκα να κοψω οταν καταλαβα, οτι το κακο δεν θελει πολυ για να γινει, και συνετιστηκα με τα δεδομενα του δρομου. παρασερνομαι, το παραδεχομαι, αλλα ευθυνεται το αυτοκινητο διοτι εχει υψηλα στανταρ ασφαλειας.
και μαλλον τα επομενα λαστιχα, οταν με το καλο ερθει η ωρα της αλλαγης, θα ειναι η ιδια μαρκα.
Ψάχνω για λάστιχα στη Delta και μέχρι στιγμής σε αυτά έχω καταλήξει, οπότε το σχόλιό σου ήταν κατατοπιστικότατο!
Θα ήθελα να διαβάσω και κάποιο σχόλιο για τα Bridgestone RE050 A και για τα Goodyear F1 Asymmetric, από τους κατόχους. -
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Εγω βρισκω πολυ καλα τα SC3 αλλα δεν θα τα ξαναεβαζα, οντας ποιο ευαισθητα στην φθορα, οταν την ιδια στιγμη τα Exalto προσφερουν πανω κατω εξισου καλες επιδοσεις αλλα για παραπανω χιλιομετρα...
-
Συγκρίνεις ανόμοια ελαστικά. 1 το κρατούμενο
2ο: τα spc3 δεν φθείρονται περισσότερο από τα exalto, κλάιν μάιν
ΥΓ για σένα ένα saver 225/45/17 και πολύ σου είναι
-
Θα ήθελα να διαβάσω και κάποιο σχόλιο για τα Bridgestone RE050 A και για τα Goodyear F1 Asymmetric, από τους κατόχους.
εγω εχω τα eagle F1 με V http://eu.goodyear.com/uk_en/tires/repo ... /index.jsp και ειναι γτπ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Θα ήθελα να διαβάσω και κάποιο σχόλιο για τα Bridgestone RE050 A και για τα Goodyear F1 Asymmetric, από τους κατόχους.
εγω εχω τα eagle F1 με V http://eu.goodyear.com/uk_en/tires/repo ... /index.jsp και ειναι γτπ
Και κάνουν θόρυβο λογικά αρκετό λόγω του V. Να τα αποφεύγεις τα V...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συγκρίνεις ανόμοια ελαστικά. 1 το κρατούμενο2ο: τα spc3 δεν φθείρονται περισσότερο από τα exalto, κλάιν μάιν
ΥΓ για σένα ένα saver 225/45/17 και πολύ σου είναι
φθειρονται, οχι τραγικα πιο γρηγορα αλλα πολυ γρηγορα
και γιατι ειναι ανομοια παρακαλω?
μια χαρα ομοια ειναιΘα ήθελα να διαβάσω και κάποιο σχόλιο για τα Bridgestone RE050 A και για τα Goodyear F1 Asymmetric, από τους κατόχους.
ο πατερας μου πηγε και τα βαλε στο shitroen , ζητησε λαστιχο που να αντεχει πεζοδρομιο επειδη το οδηγαει η μητερα μου
σιγα μην επελεγα εγω αυτες τις μ2λακιες
ναι κανουν θορυβο, αλλα στο σιτροεν μου αυτος ο θορυβος ειναι το τελευταιο που σε νοιαζει
-
Το spcontact3 πιό προς το pilot sport φέρνει
Είχες exalto και spc3 στο S3 και τα πρώτα τα έφαγες πιο γρήγορα; Εγώ από αυτά που βλέπω γύρω μου τείνω στο ότι δεν έχουν τόσο τραγικές διαφορές
-
τα sport contact ειναι στην κατηγορια των exalto (η audi πχ αυτα τα 2 εχω δει να βαζει στο s3, το δικο μου ειχε conti , του dum εχει exalto , pilot sport βαζει στο tt-rs, ουτε καν tts και το focus rs εχει επισης sc)
exalto εγω ειχα στο c2 και θα μου πεις δεν ειναι η ιδια δυναμη αν μιλαμε για φθορα , αλλα στο audi και τα πισω μου λαστιχα ειχαν γινει φιτιλα οχι μονο τα εμπρος και αντε να ετρωγε το πολυ για καποιες στιγμες 60 αλογα το καθενα
επισης δεν θεωρω οτι ανηκουν στην ιδια κατηγορια τα sport contact με τα pilot sport γιατι τα ps βγαινουν απο 17 ιντσες και πανω τα αλλα υπαρχουν και σε μικροτερες κατηγοριες
βεβαια θα μου πεις οτι δεν ειναι το ιδιο το 16αρι sc που θα το συγκρινεις με το αντιστοιχο exalto με το 18αρι που μπορεις να το συγκρινεις με το 18αρι ps
-
Ρώτησα στο παρόν θέμα για να δω κυρίως τα σχόλια των κατόχων Bravo, γιατί θεωρώ ότι όλα τα λάστιχα είναι αξιόλογα στην κατηγορία αυτή, αλλά δεν ταιριάζουν όλα στο κάθε αυτοκίνητο.
Π.χ. το C2 έχει μεγάλες διαφορές για να αξιολογήσω την απόδοση των ελαστικών σε σχέση με το δικό μου.
Πάντως τα σχόλια λαμβάνονται όλα υπ' όψιν !!!
Υπάρχει κάποιο σχόλιο για τα Pirelli (P Zero και P Zero Rosso) ?
Επίσης έχω δει αρκετά Bravo με Brigdestone, μάλιστα το td που είχα κάνει αυτά φόραγε.
Τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει ? -
Ψάχνω για λάστιχα στη Delta και μέχρι στιγμής σε αυτά έχω καταλήξει, οπότε το σχόλιό σου ήταν κατατοπιστικότατο!
Θα ήθελα να διαβάσω και κάποιο σχόλιο για τα Bridgestone RE050 A και για τα Goodyear F1 Asymmetric, από τους κατόχους.συνονωματε, χαρηκα που σε βοηθησα.
απλα εγω ειμαι απειρος σε τετοια διασταση ελαστικων μιας και πρωτη φορα εχω στην κατοχη μου αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας.
εσυ αν δεν κανω λαθος εχεις μια lancia delta, τι ελαστικα φορας?δεν ξερω sc3 σε συγκριση με τα REO5O, ποια ειναι τα καλυτερα?
αν και οπως ειπα τα continental ταιριαζουν γαντι με την οδηγικη συμπεριφορα του bravo.
αν και φιλος που εβαλε continental sc3 του φανηκαν πιο θορυβωδη σε σχεση με τα dunlop , εργοστασιακα, το αυτοκινητο που εχει ειναι vw golf v .
εννοειται σε συμπεριφορα οτι το sc3 ειναι πολυ πιο ανωτερο του dunlop. -
εγω φοράω τα 050Α και δεν θα τα ξαναβαλω..δε νιώθω πως ειναι το καλυτερο λαστιχο για το μπραβο.. θα ψαξω κάτι πιο μαλακο και πολιτισμένο για το επόμενο.. και ας μην ειναι τοσο σπορ..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
εγω φοράω τα 050Α και δεν θα τα ξαναβαλω..δε νιώθω πως ειναι το καλυτερο λαστιχο για το μπραβο.. θα ψαξω κάτι πιο μαλακο και πολιτισμένο για το επόμενο.. και ας μην ειναι τοσο σπορ..Λογω του οτι ειναι σκληρο και επιδεινωνει το κοπανημα;Παντως οταν ζεσταθει το 050Α ειναι απιστευτο.
Και το sc3 ειναι σπορ αλλα ειναι μαλακο.Η επομενη δικη μου επιλογη θα ειναι αυτο παντως.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Στην Άλφα μου (166) είχα τα V σε 235/40/18. Καλούτσικα, είχα μόνο παράπονο στο βρεγμένο.
Τώρα έχω τα καινούρια F1, τα ασύμετρα, δεύτερο σετ (το πρώτο πρέπει να το είχα πάρει από τους πρώτους στην Ελλάδα). Αθόρυβο, καλύτερο παντού σε σχέση με το V, ενώ ειδικά στο φρένο είναι αλλού.
Πολύ ευχαριστημένος. Τα Dunlop SP για παράδειγμα είναι πιο ανθεκτικά, αλλά βουίζουν. -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
εγω φοράω τα 050Α και δεν θα τα ξαναβαλω..δε νιώθω πως ειναι το καλυτερο λαστιχο για το μπραβο.. θα ψαξω κάτι πιο μαλακο και πολιτισμένο για το επόμενο.. και ας μην ειναι τοσο σπορ..
Λογω του οτι ειναι σκληρο και επιδεινωνει το κοπανημα;Παντως οταν ζεσταθει το 050Α ειναι απιστευτο.
Και το sc3 ειναι σπορ αλλα ειναι μαλακο.Η επομενη δικη μου επιλογη θα ειναι αυτο παντως.
δε μπορω να το προσδιορισω τι δε μου αρεσει στο 050Α..
προσωπικα και στην ντεντρα και στο 106 ειχα παντα μαλακα λάστιχα και τωρα το 050Α δε μου κάθεται καλα..
νιωθω πως στο οριο θα με αφησει χωρις να με προειδοποιήσει.. ισως φταίει και η διασταση βέβαια..
-
Μπορεί να θεωρηθεί αλλά φίλοι του Bravo ρίξτε μια ματιά στην ενότητα του Peugeot 3008 να δείτε **τι προβληματισμούς **έχουν οι κάτοχοί τους!
Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε τα μάλα ικανοποιημένοι από την επιλογή μας!
Ερώτηση: Σε πόσο κακό δρόμο έχετε κινηθεί με το όχημά σας? Έχετε μπεί σε χωματόδρομο? (εννοώ όχι ιδιαίτερα βατό)....βρήκατε από κάτω?
Ρωτώ γιατί όσο παιρνούν τα χιλιόμετρα όλο και πλησιάζει η ώρα που η 'περίοδος χάριτος ' προς το νέο απόκτημα θα λήξει.
Επίσης καλό θα ήταν όποιος κάτοχος έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα να μας δώσει μια γενική εικόνα για τυχόν βλάβες και προβλήματα.
ΥΓ. Τη Δευτέρα που μας πέρασε είδα για πρώτη φορά live το νέο Opel Astra.....εμφανισιακά δεν μου είπε τίποτα..συνεχίζω να θεωρώ το Bravo το ομορφότερο στην κατηγορία του. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μπορεί να θεωρηθεί αλλά φίλοι του Bravo ρίξτε μια ματιά στην ενότητα του Peugeot 3008 να δείτε **τι προβληματισμούς **έχουν οι κάτοχοί τους!
Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε τα μάλα ικανοποιημένοι από την επιλογή μας!
Ερώτηση: Σε πόσο κακό δρόμο έχετε κινηθεί με το όχημά σας? Έχετε μπεί σε χωματόδρομο? (εννοώ όχι ιδιαίτερα βατό)....βρήκατε από κάτω?
Ρωτώ γιατί όσο παιρνούν τα χιλιόμετρα όλο και πλησιάζει η ώρα που η 'περίοδος χάριτος ' προς το νέο απόκτημα θα λήξει.
Επίσης καλό θα ήταν όποιος κάτοχος έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα να μας δώσει μια γενική εικόνα για τυχόν βλάβες και προβλήματα.
ΥΓ. Τη Δευτέρα που μας πέρασε είδα για πρώτη φορά live το νέο Opel Astra.....εμφανισιακά δεν μου είπε τίποτα..συνεχίζω να θεωρώ το Bravo το ομορφότερο στην κατηγορία του.Δε μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για τα κονσερβοκούτια τους!
Σε χωματόδρομο δεν το μπάζουμε-να πηγαίνουν οι άλλοι με τα...Yeti τους! Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι για πολλά το Bravo, γιατί και βρίσκει από κάτω, και κυρίως βρίσκει εύκολα μπροστά λόγω μεγάλου πρόβολου.
Βλάβες 0 ακόμα (φτου-φτου!).
Έχοντας δει:
Νέο Megane (μετριότατο εμφανισιακά μέσα-έξω,χειρότερο από κοντά απ'ότι στις φωτογραφίες).
Golf 6 (αδιάφορο γενικά, ωραία μάσκα, χειρότερος πωπός από το 5άρι).
Mazda 3 (εμένα μου αρέσει, μην πυροβολείτε! )
Focus υπάρχον (κλάφτα χαραλαμπε...)
Civic (πριν το Bravo μου άρεσε περισσότερο, τώρα μου φαίνεται γιαπονεζικούρα, αν και το εσωτερικό είναι σκέτο...enterpise!)
Citroen C4 (καλούτσικο ήταν αλλά μπαγιάτεψε)
Toyota Auris (συμπαθητικό, κάτι του λείπει όμως, ίσως οι όγκοι του να μη βοηθούσαν)
Seat Leon (αρκετά καλό έξω, μπλιαχ μέσα)
Kia proCeed (καταπληκτικό απ'έξω! , από μέσα καλούτσικο με χάλια τιμόνι),Μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως σαν σύνολο εξακολουθεί να μη μου αρέσει κανένα περισσότερο από το Bravo. Amore mio...
-
Κάτι ενδιαφέρον που έπεσε στα χέρια μου:
Από τη βιβλιογραφία:
Υπάρχουν τρεις τύποι 'Υδρολίσθησης':
Α. Δυναμική Υδρολισθηση, που είναι η γνωστότερη, συμβαίνει όταν το νερό είναι πάρα πολύ σε ποσότητα και το ελαστικό χάνει την επαφή με το δρόμο.
Β. Viscous (Ιξωδης) Υδρολίσθηση: Συμβαίνει οταν στο βρεγμένο οδόστρωμα υπάρχει λάδι, σκόνη, κλπ. Το απαιτούμενο νερό είναι μικρότερο από αυτό της περίπτωσης Α, όπως και η ταχύτητα υδρολίσθησης που είναι μικρότερη από αυτήν της Α.
Γ. Rubber (Ελαστική) Υδρολίσθηση: Συμβαίνει όταν το ελαστικό έχει υπερθερμανθεί, συνήθως σε απότομο και δυνατό φρενάρισμα.
Υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος ο οποίος υπολογίζει την ταχύτητα υδρολίσθησης (Α) για δεδομένη πίεση ελαστικών. Ο μαθηματικός τύπος αυτός χρησιμοποιείται στην αεροπορική βιομηχανία για τον υπολογισμό πιθανής υδρολίσθησης στα πολιτικά αεροσκάφη, όταν αυτά τροχοδρομούν. Είναι εμπειρικός:
U = 0.0558 * Sqrt( P ), όπου Ρ η πίεση σε Pa, και U η ταχύτητα σε m/s.
Για το Fiat Bravo, με πίεση 2.3 Bar = 230000 Pa, ο τύπος δίνει ταχύτητα υδρολίσθησης
U = 26.76 m/s = 96 km/h
Πηγή: Vehicle Dynamics : Theory and Applications, Springer
ΥΓ. Όπως παρατηρεί κανείς, δεν υπάρχει πουθενά βάρος αεροσκάφους.
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
στην κατηγορία του.
[/size]
Δε μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για τα κονσερβοκούτια τους!
Σε χωματόδρομο δεν το μπάζουμε-να πηγαίνουν οι άλλοι με τα...Yeti τους! Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι για πολλά το Bravo, γιατί και βρίσκει από κάτω, και κυρίως βρίσκει εύκολα μπροστά λόγω μεγάλου πρόβολου.
Βλάβες 0 ακόμα
Έχοντας δει:
Νέο Megane (μετριότατο εμφανισιακά μέσα-έξω,χειρότερο από κοντά απ'ότι στις φωτογραφίες).
Golf 6 (αδιάφορο γενικά, ωραία μάσκα, χειρότερος πωπός από το 5άρι).
Mazda 3 (εμένα μου αρέσει, μην πυροβολείτε!
Focus υπάρχον (κλάφτα χαραλαμπε...)
Civic (πριν το Bravo μου άρεσε περισσότερο, τώρα μου φαίνεται γιαπονεζικούρα, αν και το εσωτερικό είναι σκέτο...enterpise!)
Citroen C4 (καλούτσικο ήταν αλλά μπαγιάτεψε)
Toyota Auris (συμπαθητικό, κάτι του λείπει όμως, ίσως οι όγκοι του να μη βοηθούσαν)
Seat Leon (αρκετά καλό έξω, μπλιαχ μέσα)
Kia proCeed (καταπληκτικό απ'έξω! , από μέσα καλούτσικο με χάλια τιμόνι),Μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως σαν σύνολο εξακολουθεί να μη μου αρέσει κανένα περισσότερο από το Bravo. Amore mio...
Βρήκα και εγώ κάτω σε ορεινή διαδρομή και μπροστά λόγω προβόλου όπως σωστά επεσήμανες....
Ρε!!!..σε αρκετό κόσμο αρέσει ο Κορεάτης!!!... τι του βρίκεται???
Toyota Auris...ελεος!!!!
Αντε σε στγχωρώ αφού δηλώνεις ακόμα ερωτευμένος!
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει cosygatos?
Fiat Bravο 2007