-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Σε ευχαριστω πολυ jntaras.Τις τελευταιες μερες που βρεχει πολυ στη Θεσσαλονικη οπως ειναι λογικο χρησιμοποιω τους υαλοκαθαρηστηρες και παρατηρησα οτι μετα απο λιγο (αφου ζεσταθει ο μηχανισμος ισως;;;;;) κανουν ενα θορυβο σαν ''χρατς-χρατς'' .Μου φαινεται οτι δεν ειναι απο το μοτερ αλλα απο την αρθρωση που μεταφερει την κινηση απο το μοτερ στους υαλοκαθαριστηρες.Εχει καποιος παρομοια εμπειρια;;Καποιος απο τους ''παλιοτερους'' ιδιοκτητες;;;
Επισης εχει παρατηρησει καποιος ενα θορυβο που ακουγεται απο την μπροστα αναρτηση (μονο οταν βρεχει) οταν πεφτει σε λακουβες με νερο;Σαν κατι να βρισκει απο κατω;
Αυτό είναι γεγονός. Πιστεύω οι θόρυβοι που ακούγονται από το αυτοκίνητο σε βρεγμένο οδόστρωμα είναι 10χ σε σχέση με στεγνό, ειδικά αν έχει μαζέψει και λίγο χώμα/λάσπη.
-
Γιαννη αυτο το θορυβο απο τη μπροστα αναρτηση ,μονο οποτε βρεχει, τον ακους και εσυ.Τη Δευτερα που πηγα συνεργειο δεν εβρεχε και δεν κανανε τιποτα.
-
Γιαννη αυτο το θορυβο απο τη μπροστα αναρτηση ,μονο οποτε βρεχει, τον ακους και εσυ.Τη Δευτερα που πηγα συνεργειο δεν εβρεχε και δεν κανανε τιποτα.Ναι, ειδικά όταν πέσεις σε λακούβα με νερό, τα λάστιχα κάνουν πολύ θόρυβο, αλλά γενικά και η ανάρτηση εμπρός. Ειδικά δε, αν περάσεις και από χώμα και κολλήσει στους θόλους, τότε... και γαμω τις ηχομονώσεις, θα το ακούς μέχρι να το πλύνεις.
ΥΓ. @dickdick: Απο αύριο έχω αδεια, πάμε για καφέ όποτε μπορείς.
-
Παιδιά ο 1.4 T-Jet είναι με ιμάντα ή καδένα?
-
Ο χρήστης araxnis έγραψε:
Παιδιά ο 1.4 T-Jet είναι με ιμάντα ή καδένα?Ιμάντα αγαπητέ.
ΥΓ μήπως και το δικό σου αμάξι έχει ιμάντα;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
ΥΓ μήπως και το δικό σου αμάξι έχει ιμάντα;Χαχα!!!Φυσικά!!!Πάντως επειδή ψάχνεται ο αδερφός μου για μικρομεσαίο, είναι από τα λίγα που έχουν απομείνει με ιμάντα..
-
Γιατι θελει ιμαντα?
-
Διάβασα στο alfisti forum ότι ένας κάτοχος t-jet sport είχε θέμα με τα ημιαξόνια και
σχολίαζαν και άλλα μέλη πώς είναι πρόβλημα που έχει εμφανιστεί σε αρκετά bravo κυρίως στη
sport έκδοση.
Τι σόι πρόβλημα είναι αυτό ρε παιδιά? Τι εστί ημιαξόνιο?Υ.Γ. : Αν ξέρει κάποιος ας μου πει πως θα σουλουπώσω μια γρατζουνιά στις ζαντούλες μου.
Υ.Γ.2 : Με 11000χλμ. στο κοντέρ το αμαξάκι είναι ! Πραγματικός χιλιομετροφάγος! Το μόνο παράπονο που έχω κάποιοι τριγμοί στο πίσω μέρος. Λέτε να πάω στην αντιπροσωπεία ή δεν πρόκειται να ασχοληθούν?
Υ.Γ.3 : Μετά από 7 μήνες που το έχω, ακόμη όταν παρκάρω φέρνω 2-3 βόλτες γύρω γύρω να το χαζέψω
-
Αδέρφια καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Έχω καιρό να ασχοληθώ με το φόρουμ γιατί λίγο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις που αυξηθήκαν ξαφνικά (τι καλά τι καλά) λίγο κάποιες κοινωνικές οικογενιεακές υποχρεώσεις, λίγο το συνηθισμένο κwλοβάρεμα, ε δε θέλει πολύ ο χρόνος να περάσει.
Λοιπόν ύστερα από 2 μήνες περίπου συμβίωσης με την Μόνικα και 5600 χλμ. οι εντυπώσεις πλέον έχουν αρχίζει να κατασταλάζουν μέσα μου. Κατ' αρχάς είναι ακόμα Η Μόνικα που τη χαζεύω και τη χαζεύουν. Και αυτό για μένα μετράει στα πολύ υπέρ. ΔΕΝ την έχω περιποιηθεί ακόμα όπως της αξίζει (καταλαβαίνετε απ' αυτό για τι έλλειψη χρόνου μιλάμε) αλλά έστω και βρώμικη και αλήτισσα εξακολουθεί να μαγεύει. Πάμε στα θετικά για να μείνουν τα αρνητικά για το τέλος γιατί πλέον είμεθα και αυστηρότεροι.- Κινητήρας. Δύο πραματάκια. Κατ' αρχάς τα 120 άλογα μπορεί κάποιες στιγμές να φαντάζουν λίγα, αλλά λίγο η ροπή της τουρμπίνας λίγο η ποιότητά τους, εν γένει είναι υπεραρκετά. Οι προσπεράσεις χαμένων κορμιών της ασφάλτου πλέον δεν φοβίζουν. Δεν έχω πάει πάνω από 190 καθαρά (200 κάτι κοντερίσια) και δε με στεναχωρεί καθόλου που στην Εγνατία π.χ. κάποιοι γρήγοροι με περνάνε αέρα μιας και αυτούς που θέλω πραγματικά τους έχω και τους έχω με την ελάχιστη καθυστέρηση. Στους επαρχιακούς όμως της Θάσου π.χ. όπου τα περιθώρια είναι στενά, φαίνεται και η ισχύς αλλά και η σωστή για μένα επιλογή κλιμάκωσης του κιβωτίου (σχετικά κοντές 5 και 6). Η κατανάλωση που πριν με σακάτευε ψυχολογικά, πλέον έχει γίνει νορμάλ και σ' αυτό πιστεύω συντελούν δύο πράματα: Ναι ο κινητήρας έχει ανοίξει ίσως αλλά και συνήθισα να οδηγώ όπως του αρμόζει. Επισης θετικό το άρπαγμα από τις 1500 στροφές χωρίς ζόρι, οδηγώ πλέον σε ανηφόρες με τρίτη, δε ζορίζομαι, εκεί που πολλές φορές πριν έβαζα ακόμα και πρώτη.
- Τιμόνι. Πλέον δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί κατακρίνουν το τιμόνι της ως πέραν του δέοντος ελαφρύ. Άνετο και χαλαρό στην πόλη (δεν χρησιμοποιώ το city), σταθερότατο ακόμα και με 190, ακριβές στους ελιγμούς εντός και εκτός, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ένα τιμόνι να είναι 'βαρύ' για να θεωρείται καλό.
- Πάτημα. Για μένα τρένο. Γρήγορες στροφές πάνω από την Καβάλα στην Εγνατία, ουδέν πρόβλημα. Γρήγορες προσπεράσεις νταλίκας με καταρρακτώδη βροχή, ουδέν πρόβλημα. Νταλίκα από το αντίθετο, ελάχιστη μετατόπιση δεξιά για να χωρέσουμε, ακαριαία και πέρασμα της της νταλίκας δίπλα μου και ούτε κουνήθηκε. Δυνατά πλάγια ρεύματα αέρα στο δρόμο Ξάνθης Κομοτηνής να βλέπω ακόμα και μεγαλύτερα σε μήκος αλλά παλιότερα αμάξια να πηγαίνουν πέρα δώθε, η Μόνικα ακλόνητη στην πορεία της. Γρήγορη σχετικά πορεία πάλι στη Θάσο κοντά στο Ραχώνι υπό βροχή (έχει κάτι νεροφαγώματα εκεί για όσους ξέρουν, που στο πιτς φυτίλι σε πετάν αριστερά στο κέντρο του δρόμου ή δεξιά στον γκρεμό ανάλογα με το ποια ρόδα θα πατήσει) και η ΑΜΑΞΑΡΑ στην πορεία της χαλαρή και σταθερή. Πελάτης μου με C200 (τουλάχιστον 7ετίας) πραγματικά εντυπωσιάστηκε τόσο που ήθελε να την πάρει στην επιστροφή (τι λε ρε άρχοντα...). Τα λάστιχα ίσως παίζουν εδώ το ρόλο τους 17άρια Eagle F1 Asymmetric.
- Ηχομόνωση. Εξωτερικοί θόρυβοι, θόρυβοι αέρα από τους (για μένα εντυπωσιακούς) καθρέφτες, θόρυβος μηχανής, από ανεπαίσθητοι έως ανύπαρκτοι. Και όταν ακούγεται η μηχανή σε κάποιες επιταχύνσεις, δεν ενοχλεί (μάλλον εξιτάρει).
- Εξοπλισμός. Έκδοση Emotion. Κλιματισμός φανταστικός, γρήγορη απόδοση, αστραπιαίο ξεθάμπωμα, τόσο καλή η λειτουργία του auto που το ξεχνάς και νιώθεις άνετα με ρύθμιση στους 18. Το park assist πλέον απαραίτητο, όπως και το hill holder που άμα το συνηθίσεις δε θες να ξαναχρησιμοποιήσεις χειρόφρενο.
Πάμε στα αρνητικά.
- Πάτημα. Ακόμα ενοχλούν ενίοτε κάποιες αναπηδήσεις πίσω. Ειδικά με το αμάξι φορτωμένο το καταλαβαίνω και από τον θόρυβο.
- Ηχομόνωση. Όσα καλά είπα πριν, δεν αναιρούν το γεγονός πως σε ψιλοανώμαλους δρόμους, δρόμους που έχει πέσει καμιά ξέμπαρκη μπομπίτσα, πλακόστρωτα τύπου παραλίας Καβάλας και λοιπές σκατοπερπατησιές, εκνευρίζομαι πολλάκις και από τα λάστιχα και από κάποιους τριγμούς που (πιστεύω πως) ακούω. Ο εξορκισμός στην περίπτωση των ήχων δεν έπιασε. Βέβαια καλυτέρευσε την κατάσταση αλλά δεν εξαφάνισε το σατανά. Ελαφρυντικό στην περίπτωση των ήχων δρόμου, τα λάστιχα. Αν είναι έτσι, όχι μόνο το δέχομαι αλλά και το θεωρώ καλό μιας και τα έχω πλέον σε υπέρτατη υπόληψη.
- Χώροι πίσω. Ντάξει δεν παραπονέθηκε και κανένας αλλά π.χ. με τη θέση οδηγού όπως τη θέλω, θεωρώ αδύνατο να πέσει τελείως το πίσω μου κάθισμα, χωρίς να κάνω μπρος πίσω το δικό μου. Και επειδή αρκετές φορές το φορτώνω, το θεωρώ ψιλοελάττωμα. Ίσως στο 60:40 το 60 αν ήταν από την πλευρά του συνοδηγού να μη με πείραζε τόσο. Ευτυχώς που το πορτ μπαγκάζ είναι ψιλοαχανές για τα μέτρα που έχω συνηθίσει και ελαχιστοποιεί την ενόχληση.
- Γιατί έχω την εντύπωση πως το παραφλού μου έχει πέσει αρκετά;
- Ώρες ώρες μετά από αναπηδήσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές μέσα στην πόλη (ναι εμείς οι τυχεροί κάνουμε και τέτοια σε αρκετά σημεία εντός της Καβάλας) το cd player τα παίζει. Το ραδιόφωνο τουλάχιστον εξακολουθεί να την παλεύει.
- Πείτε με υπερβολικό αλλά αυτή η ιστορία που κλείνει αυτόματα τον αέρα απ' έξω όταν διαγνώσει καυσαέρια, εγώ δεν την πολυεμπιστεύομαι πλέον. δύο φορές τουλάχιστον μύρισα κάπνα μέσα και το έκλεισα με το χέρι (τι πάω και βρίσκω για αρνητικά ο πστης).
- Τελικά ποια είναι η σωστή στάθμη του παραφλού;
Α και δεν καίει λάδια.
Αυτά προς το παρόν. Καλές γιορτές σε όλους, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ότι άλλο επιθυμείτε και εύχεστε για τους άλλους . -
Χρονια πολλα σε ολους και οτι επιθυμειτε να το εχετε.
nevrodion@ κοιτα 2-3 σελιδες πισω ειχα το ιδιο προβλημα μην ακουσεις χαζομαρες απο τα μαστορια της αντιπροσωπειας να πας να στο ελεγξουν. -
Χρονια πολλα σε ολους και οτι επιθυμειτε να το εχετε.
nevrodion@ κοιτα 2-3 σελιδες πισω ειχα το ιδιο προβλημα μην ακουσεις χαζομαρες απο τα μαστορια της αντιπροσωπειας να πας να στο ελεγξουν.Χρόνια πολλά και καλά και απο μένα, με Υγεία πάνω από όλα, και αν γίνεται και υγεία στα αυτοκίνητά μας. (σήμερα το πρωί δεν πήρε μπρος με την πρώτη... ο chief-engineer είπε να το αφήσω 2-3 μέρες να μετρήσει πιέσεις... δηλαδής; )
-
Χρόνια πολλά σε όλους.
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το Bravo μου (t-jet 150). Τα τελευταία πρωινά όταν είναι να το ξεκινήσω, γυρνώ την μίζα παίρνει λίγο μπροστά με πολύ χαμηλές στροφές και αμέσως σβήνει. Η όλη διαδικασία κρατάει 2-3 δευτερόλεπτα. Με την δεύτερη φορά παίρνει μπροστά κανονικά. Αυτό άρχισε να συμβαίνει μετά το σέρβις των 30.000 χλμ. Λέτε να μην έβαλαν τα σωστά μπουζί; Ή να φταίει κάτι άλλο;
-
Σαν μπουζι μου ακουγονται και τα δυο...
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Χρόνια πολλά σε όλους.Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το Bravo μου (t-jet 150). Τα τελευταία πρωινά όταν είναι να το ξεκινήσω, γυρνώ την μίζα παίρνει λίγο μπροστά με πολύ χαμηλές στροφές και αμέσως σβήνει. Η όλη διαδικασία κρατάει 2-3 δευτερόλεπτα. Με την δεύτερη φορά παίρνει μπροστά κανονικά. Αυτό άρχισε να συμβαίνει μετά το σέρβις των 30.000 χλμ. Λέτε να μην έβαλαν τα σωστά μπουζί; Ή να φταίει κάτι άλλο;
Κάτι παρόμοιο έχω και γω. Και γίνεται μόνο πρωί... Γενικά το αυτοκίνητο παίρνει με την πρώτη εκτός από χτες που πήρε με τη δεύτερη. Επίσης, γενικά η εκκίνηση είναι αρκετά ... εκρηκτική τώρα τελευταία με τα κρύα. Φαίνεται να δυσκολεύεται το αυτοκίνητο. Από την άλλη, όταν ξαναπαίρνει μπρός το απόγευμα (7-8) για να φύγω από δουλειά, η εκκίνηση γίνεται κανονικά. Μήπως θέλει κανένα ...ξεμπούκωμα
:hmmm: Σαν μπουζι μου ακουγονται και τα δυο...
Ενδιαφέρον αυτό που λες και μάλλον λογικό. Εγώ πίστευα για κάποιο πρόβλημα στον μηχανισμό της μίζας. Το θέμα είναι πως πρέπει να αφήσω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία 2-3 μέρες να το δουν και ...δεν πολυγουστάρω. Βέβαια, έχει αρκετά προβλήματα και ίσως θα πρεπε.
-
Μπορεί να χρειάζεται και το ξεμπούκωμά του γιατί ως επί το πλέιστον κινείται στην πόλη. Πάντως με την δεύτερη φορά, το ρελαντί βρίσκεται στις ~1.000 στροφές για περίπου 10 δεύτερα και μετά πέφτει στα κανονικά του. Ενώ το Ibiza κρατάει για πολύ περισσότερο ανεβασμένο ρελαντί μέχρι να ζεσταθεί το μοτέρ.
-
Με το κρύο λογικό είναι να δυσκολέυεται να παρει μπρος γιατί κυρίως δυσκολέυεται η μπαταρία. Κρατέιστε γυρισμένη τη μίζα λίγο παραπάνω και οκ. Και μην το βάζετε μπρος με ανοιχτό τον κλιματισμό ή το ραδιο..
-
Κρύα λάδια στο μοτέρ, κρύα η μπαταρία, κρύο το σασμάν αν δεν πατάτε συμπλέκτη.
Τώρα αν δεν σκάει με την πρώτη με παρατεταμένο μιζάρισμα, κάτι δεν πάει καλά. -
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Με το κρύο λογικό είναι να δυσκολέυεται να παρει μπρος γιατί κυρίως δυσκολέυεται η μπαταρία. Κρατέιστε γυρισμένη τη μίζα λίγο παραπάνω και οκ. Και μην το βάζετε μπρος με ανοιχτό τον κλιματισμό ή το ραδιο..λιγο αναμμα του ραδιοφωνου το πρωι πριν βαλεις μπροστα κανει προθερμανση στην μπαταρια ,
πραγμα καλο για το ζορι με την μιζα αργοτερα. -
Εγω σε πολυ κρυο ή οταν εχει μεινει πολλες μερες (ακομα και εβδομαδες)το αμαξι χωρις εκκινηση γυρναω το κλειδι στα λαμπακια μεχρι να σταματησει να ακουγεται η τρομπα και μετα γυρναω μιζα.
-
Αν το αμάξι παίρνει μπροστά και μετά από 1-2 sec σβήνει, συνήθως είναι φτωχό μίγμα από λάθος υπολογισμό του εγκεφάλου. Μήπως βάζεις καρφί μπροστά χωρίς να περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα στο on? Αυτό το ένα δευτερόλεπτο χρειάζεται στον εγκέφαλο για να διαβάσει αισθητήρες, να ψεκάσει τον αρχικό παλμό για να βρέξει τον θάλαμο και να ρυθμίσει το άνοιγμα της πεταλούδας γκαζιού για το ρελαντί, προτού δώσει σπινθήρα. Ειδικά με κρύες συνθήκες όλα αυτά πρέπει να γίνουν με ακρίβεια (πολύ παραπάνω από ότι με ζεστό καιρό, όπου ο κινητήρας κρατάει ρελαντί πιό εύκολα), αλλιώς σβήσιμο. Στην περίπτωσή σου από ότι φαίνεται δεν έρχεται με την πρώτη η πεταλούδα στο σωστό άνοιγμα και δεν αφήνει αρκετό αέρα, εξού και οι χαμηλές στροφές.
Μπουζί για να είναι πρέπει να είχαν κάνει τρελό λάθος στο service οπότε και θα είχες αρκετές αφλογιστίες και θα το καταλάβαινες γιατί θα έκανε αρρυθμίες ανεβάζοντας από χαμηλές στροφές, θα αγκομαχούσε να δώσει...
Fiat Bravο 2007