-
Μου έπεσε το ασύρματο κλειδί με δύναμη και έχω πρόβλημα διότι σήμα για κλείδωμα και ξεκλείδωμα στέλνει μία στο τόσο.
Πήγα στην αντιπροσωπεία (Σφακιανάκης Λάρισα) και παρήγγειλα καινούριο, 320.00 € το κόστος, ήρθε και δεν μπορούσαν να μου το προγραμματίσουν, διότι μου είπαν ότι το code δεν αντιστοιχεί στο VIN του οχήματος και θα πρέπει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει αλλάξει τις κλειδαριές. Μου είπαν κάτι αθλιότητες ότι και καλά πρέπει να αλλάξω κλειδαριές, αλλά πρώτα θα συμβουλευτούν την FIAT στην Αθήνα και θα μου ξανατηλεφωνήσουν.
Γειτονικός αντιπρόσωπος μου είπε να τους φέρω οποιοδήποτε ασύρματο κλειδί με κενό transponder chip και θα μου το προγραμματίσουν, άρα με δουλεύουn στον Σφακιάνακη.
Παρήγγειλα καινούριο PCB Magneti Marelli, χωρίς το τσιπάκι για να βάλω το δικό μου, διότι όπως αποδείχτηκε ο κρύσταλλος και η κεραία έχουν το πρόβλημα.
Θα ήθελα απλά να μάθω γιατί κληρονόμησα ακόμα ένα PCB της Marelli με κενό τσιπ αν μπορούν οι κλειδαράδες να το κλωνοποιήσουν από το δικό μου χωρίς να ασχοληθούν με την ECU του οχήματος. Στο εξωτερικό το κάνουν με κάτι ασύρματες συσκευές. Έχω δει στιγμιότυπα στο Youtube..
-
Πάρε ένα τηλέφωνο στον Κέμο, στα Τρίκαλα, που είναι και εκλεκτό μέλος του forum, και θα σου λύσει όλα τα προβλήματα.
-
Πάρε ένα τηλέφωνο στον Κέμο, στα Τρίκαλα, που είναι και εκλεκτό μέλος του forum, και θα σου λύσει όλα τα προβλήματα.
Ποιο νικ έχει ο άνθρωπος;
Για τον αντιπρόσωπο Fiat δε λες;
Αν το ήξερα πως μπορούσα να επικοινωνήσω από δω, μπορεί και να είχα αγοράσει κάποιο απ' τα ελαφρώς μεταχειρισμένα που έβλεπα τη χρονιά που πέρασε...
-
REALZEUS wrote:
Ποιο νικ έχει ο άνθρωπος;
Για τον αντιπρόσωπο Fiat δε λες;
Αν το ήξερα πως μπορούσα να επικοινωνήσω από δω, μπορεί και να είχα αγοράσει κάποιο απ' τα ελαφρώς μεταχειρισμένα που έβλεπα τη χρονιά που πέρασε...
Ναι, για τον αντιπρόσωπο της Fial λέω. Δεν πολυμπαίνει εδώ μέσα πια, οπότε καλύτερα να τον καλέσει κατευθείαν στο κατάστημα του, για αυτό ανέφερα το επώνυμό του. Με ένα googling θα το βρει. Αν θέλει, ας πει ότι είναι από το forum των 4Τ και να ζητήσει τον ίδιο τον Λάμπρο Κέμο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος ο Λάμπρος!
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Καλύτερα να ζητήσει τον Κώστα Κέμο.
Ο Λάμπρος απουσιάζει...
-
Σας έχω νέα...
Έβαλα το ολοκληρωμένο κύκλωμα σε άλλη μεταχειρισμένη πλακέτα της Magneti Marelli (με τον ίδιο κωδικό πλακέτας, αλλά λειτουργεί και σε καινούριες) και το πρόβλημα λύθηκε!
Ο ασύρματος τηλεχειρισμός είναι και πάλι λειτουργικός!
Είχε η κεραία στην προηγούμενη πλακέτα πρόβλημα...
Έχω ακόμα ένα καινούριο κλειδί, με λεπίδα έτοιμη για κοπή και πλακέτα κλώνο της Magneti Marrelli με ξεκλείδωτο ολοκληρωμένο, έτοιμο για προγραμματισμό. Θα το κάνω για να έχω και δεύτερο κλειδί με τηλεχειρισμό.
-
Καλημέρα σε όλους τους συμμετέχοντες. Είμαι κάτοχος ενός Fiat Bravo II multi-Jet (150 PS) μοντέλο 2010
Εδώ και δύο ημέρες έχω στο ταμπλώ μου μια ένδειξη σε χρώμα πορτοκαλί, σχήματος οκταγώνου (ακριβώς όπως της πινακίδας STOP). Μέσα του το οκτάγωνο έχει αναμμένο ένα θαυμαστικό και περιφερειακά του γραμμές σαν ακτίνες ηλίου.
Παρότι έχω ψάξει στο βιβλίο του αυτοκινήτου δεν κατάφερα να βρω τί ακριβώς σημαίνει.
Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ
-
Μάλλον ένδειξη καμένης λυχνίας.
-
Καλημέρα σε όλους τους συμμετέχοντες. Είμαι κάτοχος ενός Fiat Bravo II multi-Jet (150 PS) μοντέλο 2010
Εδώ και δύο ημέρες έχω στο ταμπλώ μου μια ένδειξη σε χρώμα πορτοκαλί, σχήματος οκταγώνου (ακριβώς όπως της πινακίδας STOP). Μέσα του το οκτάγωνο έχει αναμμένο ένα θαυμαστικό και περιφερειακά του γραμμές σαν ακτίνες ηλίου.
Παρότι έχω ψάξει στο βιβλίο του αυτοκινήτου δεν κατάφερα να βρω τί ακριβώς σημαίνει.
Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ
Aν είναι αυτό μέσα στο πολύγωνο:
Tότε είναι αυτό που σου λέει ο que2
-
Αυτό σημαίνει η συγκεκριμένη ένδειξη!
-
Έβαλα τα SACHS, μια χαρά είναι.
Καλησπέρα!
Έχει περάσει καιρός απο το συγκεκριμένο ποστ αλλά ήρθε η ώρα να αλλάξω και τα δικά μου αμορτισερ και σκέφτομαι τα sachs.
Μετά απο τόσο καιρό χρήσης έχεις κανένα νεότερο; Είσαι ακόμα ικανοποιημένος; Άλλαξες και σινεμπλόκ με την αλλαγή των αμορτισερ; Αν υπάρχει κάποια καλύτερα πρόταση απο οποιονδήποτε δεκτή. Δεν θέλω να ξεφύγω πολύ σε κόστος. Μου έχουν προτείνει απο το συνεργείο και τα πορτοκαλί koni τα οποία όμως δεν βλέπω να υπάρχουν διαθέσιμα για το Bravo (ούτε στον κατάλογο της koni). Παρόλα αυτά το συνεργείο μου λέει οτι μπορεί να τα βρεί με κόστος γύρω στα 400 ευρώ. Αν όντως ισχύει αυτό αξίζει τον κόπο να δώσω τα 2πλα λεφτά σε σύγκριση με τα sachs;
-
Καλησπέρα σε όλους! Όσους έχουμε μείνει στο thread.
Χαρούμενος κάτοχος από το 2009, Bravo 120 Hp.
Σχεδόν κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Σέρβις κάθε 10k χιλιόμετρα.
Με τον κλιματισμό δεν έχω κάποιο πρόβλημα ευτυχώς και τιμόνι τώρα άρχισε (μετά από 12 χρόνια) να δείχνει σημάδια φθοράς.
Τα προβλήματα είναι το κάλυμμα του χειρόφρενου και ένας ήχος που ακούω όταν στρίβω το τιμόνι όταν είναι σταματημένο και σε αργή ταχύτητα.
Ο ήχος είναι κάτι σαν χρατς χρατς, δεν μπορώ να τον περιγράψω ακριβώς. Πήγα στο συνεργείο και μου είπαν ότι χρειάζονται αλλαγή τα ψαλίδια, σινεμπλοκ, μπαλάκι και ότι ίσως είναι από εκεί ο θόρυβος. Τα άλλαξα (300€ Magneti Marelli), βελτιώθηκε ο ήχος ειδικά στην αρχή, αλλά πάλι ακούγεται.
Η βλάβη με τα ημιαξόνια - φούσκα - μπιλιοφόρο που αναφέρετε όλοι τι ήχο παράγει; Μήπως είναι από εκεί το πρόβλημα;
Σας ευχαριστώ.
-
Είχα καιρό να μπω!
Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τα Sachs. Ζαμφόρ, σινεμπλόκ, ημίμπαρα, ακρόμπαρα κτλ δεν έχω αλλάξει ακόμα, μου είπε ο μηχανικός μου ότι έχουν ακόμα μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα. Είχε όλα τα service στην ώρα του και πάντα ήταν σε κλειστό χώρο. Για μοντέλο του 2010 ήταν σε υπεράριστη κατάσταση.
Εμένα όμως είναι η έκδοση Emotion και έχει μαλακή ανάρτηση σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Πιο ταξιδιάρικη.
Εγώ στις 4 του Μάη θα κλείσω χρόνο και του έχω κάνει περίπου 11.000 χιλιόμετρα. Τώρα μπορεί να περάσουν και δύο εβδομάδες και να μην το βγάλω ούτε για μισό χιλιόμετρο.
Τους μοναδικούς θορύβους τους παρατήρησα τον Οκτώβριο όταν και έπεσε η θερμοκρασία. Μετά το πήγα για λάδια και πάλι δεν είδε ο μηχανικός πρόβλημα σε σινεμπλόκ, ψαλίδια κτλ. Πιθανότατα από την συστολή, διαστολή λόγω θερμοκρασίας. Αυτούς τους θορύβους τους έχουν και κάτι Giulietta. Τώρα που ζέστανε ο καιρός δεν ακούγεται κάτι.
Έτσι και αλλιώς τον Σεπτέμβριο θα αλλάξω μπουζί, ζαμφόρ, σινεμπλόκ, ημίμπαρα, ακρόμπαρα και τις μπιλιοφόρους για να έχω εγώ το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Γεια σας,
ειμαι κατοχος ενος Fiat Bravo Sport εδω και 11 χρόνια, και αρχίζω να έχω σημαντικο θέμα με τα φώτα του αυτοκινήτου. Ή εγω γέρασα, ή αυτό, ή και τα δύο. Συγκρινόμενο με τα φωτα του MiTo της συζύγου, είναι μέρα με την νυχτα (υπερ του MiTo). Έχει κανεις το ιδιο θέμα ? Υπάρχουν λύσεις για τους προβολεις πέρα απο after market xenon (που προσωπικα δεν θα ηθελα) ?
Ευχαριστώ.
-
Λογικά θα έχουν πολυμεριστεί τα φανάρια. Ξεκινάς από αυτό. Μετά κοιτάς για πιο καλές λάμπες.
-
Ξέρει κανείς εργοστασιακούς κωδικούς από ψαλίδια, ημίμπαρα, ακρόμπαρα, μπρος, πίσω;
-
Παιδιά ξέρει κανείς πόσα κολάρα χρειάζονται για αλλαγή στον χώρο του κινητήρα;
-
Καλημέρα στο φόρουμ,
Μπορεί κάποιος να προτείνει καλό συνεργείο για επισκευή διζωνικού κλιματισμού εντός Αθηνών ?
Σας ευχαριστώ... -
@astronomy said in Fiat Bravο 2007:
Καλημέρα στο φόρουμ,
Μπορεί κάποιος να προτείνει καλό συνεργείο για επισκευή διζωνικού κλιματισμού εντός Αθηνών ?
Σας ευχαριστώ...Καλησπέρα φίλε μου. Αν και καθυστερημένα έχω να σου προτείνω συνεργείο. Έφτιαξα το δικό μου εκεί και δουλεύει απροβληματιστα εδώ και 2 χρόνια. https://climamichailidis.gr/
-
Άλλαξα κολάρα, μπουζί, ψυγείο λαδιού, ιντερκούλερ από MultiJet 2.0 και τουρμπίνα, έβαλα την VL38.
Είχα την VL37 με τα 120 C.V.
Ξέρει κανείς κάναν καλό προγραμματιστή;
Δεν θέλω παράλογα πράγματα, λίγο πιο γρήγορο από την έκδοση Sport και να μην καταργηθεί το κουμπί CITY.
Fiat Bravο 2007