-
. Και το πρώτο προφανώς λέει ότι η φάκα είναι η Ράκα (η καφετέρια στην Κρήνη με τις πόρτες που πάνε από το κακό στο χειρότερο και παίρνουν και 60 ευρώ τη βραδιά).
Για αυτό φίλε μου πας στο Allila που στο θέμα 'πόρτα' έχει κάνει άλματα βελτίωσης.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
. Και το πρώτο προφανώς λέει ότι η φάκα είναι η Ράκα (η καφετέρια στην Κρήνη με τις πόρτες που πάνε από το κακό στο χειρότερο και παίρνουν και 60 ευρώ τη βραδιά).
Για αυτό φίλε μου πας στο Allila που στο θέμα 'πόρτα' έχει κάνει άλματα βελτίωσης.
Moderator δεν έχει αυτό το thread?! Να μεταφέρει τη συζήτηση σε καινούργιο παρακαλώ (έχει ενδιαφέρον εγκυκλοπαιδικό το θέμα!)
-
παίδες καλημέρα
κάνοντας περιήγηση στο site της FIAT της Αγγλίας το οποίο είναι και πολύ όμορφα σχεδιασμένο (http://www.fiat.co.uk) και κάνοντας car configuration για το FIAT BRAVO 150sport επιλέγοντας χρώμα μαύρο crossover, 17' ζάντες, ηλεκτρική ηλιοροφή, κλιματισμό κτλ και γενικά επιλέγοντας ότι έδινε, τελικά έβγαλε μια τιμή 17.188 λίρες Αγγλίας οι οποίες λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία Ευρώ/Λίρα = 0,94 σήμερα, αντιστοιχούν σε 18.285Ευρώ.
Μήπως να πολιτογραφηθώ Άγγλος? -
Ο χρήστης empak έγραψε:
παίδες καλημέρα
κάνοντας περιήγηση στο site της FIAT της Αγγλίας το οποίο είναι και πολύ όμορφα σχεδιασμένο (http://www.fiat.co.uk) και κάνοντας car configuration για το FIAT BRAVO 150sport επιλέγοντας χρώμα μαύρο crossover, 17' ζάντες, ηλεκτρική ηλιοροφή, κλιματισμό κτλ και γενικά επιλέγοντας ότι έδινε, τελικά έβγαλε μια τιμή 17.188 λίρες Αγγλίας οι οποίες λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία Ευρώ/Λίρα = 0,94 σήμερα, αντιστοιχούν σε 18.285Ευρώ.
Μήπως να πολιτογραφηθώ Άγγλος?Δες πόσο κάνει μια 911 στην Αγγλία (ή και στην Γερμανία) και μετά θα τρέχεις κατευθείαν για εισιτήρια...
-
Αμα δει και πόσο κάνει στην αμερική,τότε θα τρέχει να ζητήσει πολιτικό άσυλο.
-
πηγη απτην φιατ μου ειπε οτι σε λιγο καιρο θα βγει Fiat Bravο 1.8 στα 240 αλογα .
-
Nα ρωτησω κατι αγαπητοι φιλοι μηπως και γνωριζει κανενας.Γινεται να βαλω με καποιο τροπο στο bravo t jet 120 το ψηφιακο μπαρομετρο(turbo) του 150 και αν οχι ποσο κοστιζει η τοποθετηση καποιου aftermarket καλης ποιοτητας?
-
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στην φάση ψαξίματος αυτοκινήτου 1.4 - 1.6 και μπορώ να πω ότι το bravo από τα τουρμάτα μ' αρέσει πολύ. βέβαια για να πω την αλήθεια αυτό που μου αρέσει ένα κλικ περισσότερο είναι η Landia δ . Αλλά μου πέφτει ολίγον ακριβή, πιστεύω ότι και τα ανταλακτικά θα είναι πολύ ακριβά, μιας και το αυτοκίνητο είναι σαν κόσμημα. Αλλά και το μέγεθος του είναι κάπως απαγορευτικό (Πατήσια, Αθήνα.......στον αγώνα εύρεσης παρκαρίσματος...δεν λέει).
Η επιλογή μου θα βασιστεί στην λογική μιας και είναι , καλώς ή κακώς αποδεκτό από πολλούς ότι η Fiat δεν είναι η αποκορύφωση της αξιοπιστίας.....
Αρχίζω....Δεν είμαι από τους τύπους που αλλάζουν συχνά αυτ/το, συνεπώς η τιμή μεταπώλισης δεν με ενδιαφέρει, η Fiat έχει πολύ καλό επιτόκιο, μιας και η αγορά θα είναι με δόσεις, το bravo είναι κατά την γνώμη μου είναι πραγματικά κομψό τόσο εντός όσο και εκτός. Το Impreza 1.5R το οποίο έχει και αυτό το δικό του στυλάκι, δυστυχώς είναι πολύ αργό και αρκετά λαίμαργο για την τιμή του, το δε Auris 1.33 (από επειδόσεις υπολείπεται σαφώς) αλλά μέσα δεν βλέπεται , κρίμα γιατί στο δρόμο είναι αξιοπρεπέστατο, και η αντιπροσωπία-εγγύηση είναι the best !!. Για VAG γκρουπ...ευχαριστώ δεν θα πάρω...πολλές ζημιές και οι 'μάστορες' στις αντιπροσωπίες είναι πραγματικά άχρηστοι !!!! το μόνο καλό που ξέρουν να κάνουν είναι να φοράνε τις στολές τους να βάζουν το νάυλον στο κάθισμα του αυτοκινήτου για να μην το λερώσουν , και το καρτελάκι στον καθρέφτι οτι το αυτοκίνητο είναι ΟΚ ελεγμένο . καλά ψαρώσαμε !! απορώ πως υπάρχουν ακόμα service με τόσο χαμηλή αξιοπιστία (βλέπεται είμαι κάτοχος VG Polo και ξέρω από πρώτο χέρι).
Παρόλο που είμαι σίγουρος ότι τα turbo θα βγάλουν βλάβες, στα diesel βγάζουν ακόμα και σήμερα, διότι έχουν κάποιο βαθμό ευαισθησίας, θα ήθελα την βοηθειά σας στα εξής:- το turbo , χωρίς να είναι ελλατωματικό, έχει ημερομηνία λήξης? θα τα φτάσει τα 100.000 km?
- Η εγγύηση μηχανικών μερών είναι 2+3 , αν δεν κάνω λάθος. Η επέκταση πόσο πάει?
- το βαθύ κόκκινο-μπορντώ είναι το Maranello red? πόσο χρεώνεται, γιατί στο site της Fiat το έχει με Ο ευρώ
- με την μεταφορά του εργοστασίου στο Romigliano, μήπως πραγματικά θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας?
- Μπορώ να προσθέσω μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω χωρίς να πρέπει να βάλω cruise control, ή πίσω ηλεκτρικά παράθυρα?
- αντιπροσωπία? κόστος service? κανά παράπονο?
-
Γιατι δεν θελεις να βαλεις cruise control ;
-
Γιατί όχι cruise control?
- παιρνεις ένα αμάξι μου έχει ωραίο γκάζι, και ταυτόχρονα ένα 'κάτι' που στο ακυρώνει ??
αν είναι να πηγαίνω βάρκα στο γυαλό θα έμενα με το polo μου. Βασικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος όταν κάνεις ταξίδια είναι η κούραση και η βάρεμάρα (!!!!) και πίστεψε με αρκούν μόνο μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου για να σε πάρει ο ύπνος !! Στην ιταλία που ήμουν φοιτητης το λεγόμενο 'colpo di sonno' (κτύπημα ύπνου) είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος των οδηγών. Δεν λέω να πηγαίνεις με τσίτα τα γκάζια για να τηρήσεις την αδρεναλίνη στο φούλ, αλλά η πολύ χαλαρή οδήγηση σε ανοικτό δρόμο έχει και τα αρνητικά της . - με βάσει τα παραπάνω είναι για μένα κάτι παντελώς άχρηστο
- Δεν παύει να είναι ένα επιπλέον ηλεκτρονικό. Δεν τα εμπιστέομαι καθόλου (!). Χαίρομαι που ακόμα στο dynamic τα πίσω παράθυρα είναι ακόμα χειροκίνητα (ας ξεβολεύονται εκείνοι που κάθονται πίσω, εμένα τι με νοιάζει ). τουλάχιστον σε κάποιο βραχυκύκλωμα (το οποίο είναι πιο πιθανό από το να στουκάρω και να ενεργοποιήσω τους 6 ή 9 αερόσακους) θα ξέρω από που να βγώ....ποτέ δεν ξέρεις!
- παιρνεις ένα αμάξι μου έχει ωραίο γκάζι, και ταυτόχρονα ένα 'κάτι' που στο ακυρώνει ??
-
E τώρα, αμερικάνικες φλωριες σε Ιταλικά αυτοκίνητα πάει; Δεν πάει...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
E τώρα, αμερικάνικες φλωριες σε Ιταλικά αυτοκίνητα πάει; Δεν πάει...Αστα να πανε ρε... κανονικα θα επρεπε να μην ειχαν ουτε υποβοηθηση στο τιμονι! Μια απλη κρεμαγιερα4,5 στροφων και θα ηταν αστερι... ασε που ετσι δεν θα σε παιρνει ο υπνος ουτε μεσα στην πολη, γιατι θα παλευεις με το τιμονι
-
Ο χρήστης NIAN έγραψε:
Γιατί όχι cruise control?- παιρνεις ένα αμάξι μου έχει ωραίο γκάζι, και ταυτόχρονα ένα 'κάτι' που στο ακυρώνει ??
αν είναι να πηγαίνω βάρκα στο γυαλό θα έμενα με το polo μου. Βασικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος όταν κάνεις ταξίδια είναι η κούραση και η βάρεμάρα (!!!!) και πίστεψε με αρκούν μόνο μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου για να σε πάρει ο ύπνος !! Στην ιταλία που ήμουν φοιτητης το λεγόμενο 'colpo di sonno' (κτύπημα ύπνου) είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος των οδηγών. Δεν λέω να πηγαίνεις με τσίτα τα γκάζια για να τηρήσεις την αδρεναλίνη στο φούλ, αλλά η πολύ χαλαρή οδήγηση σε ανοικτό δρόμο έχει και τα αρνητικά της . - με βάσει τα παραπάνω είναι για μένα κάτι παντελώς άχρηστο
- Δεν παύει να είναι ένα επιπλέον ηλεκτρονικό. Δεν τα εμπιστέομαι καθόλου (!). Χαίρομαι που ακόμα στο dynamic τα πίσω παράθυρα είναι ακόμα χειροκίνητα (ας ξεβολεύονται εκείνοι που κάθονται πίσω, εμένα τι με νοιάζει ). τουλάχιστον σε κάποιο βραχυκύκλωμα (το οποίο είναι πιο πιθανό από το να στουκάρω και να ενεργοποιήσω τους 6 ή 9 αερόσακους) θα ξέρω από που να βγώ....ποτέ δεν ξέρεις!
Ενταξει δε νομιζω στην εθνικη να ανεβοκατεβαζεις και πολυ το γκαζι. Για τη βαρεμαρα θα συμφωνησω, ωστοσο ειναι απιστευτα ξεκουραστο το cruise control. Και εγω στην αρχη τα ιδια με εσενα ελεγα, οτι ειναι επικινδυνο να σε παρει ο υπνος οτι μπορει να κολλησει και να μη μπορεις να σταματησεις κτλ. Ε αυτη τη στιγμη δεν μπορω να οδηγησω αυτοκινητο χωρις cruise control, κανω βεβαια και πολλα χιλιομετρα σε αυτοκινητοδρομους.
Σκεψου το ξανα, γιατι κατα 99% θα το μετανιωσεις
-
- το turbo , χωρίς να είναι ελλατωματικό, έχει ημερομηνία λήξης? θα τα φτάσει τα 100.000 km?
- Η εγγύηση μηχανικών μερών είναι 2+3 , αν δεν κάνω λάθος. Η επέκταση πόσο πάει?
- το βαθύ κόκκινο-μπορντώ είναι το Maranello red? πόσο χρεώνεται, γιατί στο site της Fiat το έχει με Ο ευρώ
- με την μεταφορά του εργοστασίου στο Romigliano, μήπως πραγματικά θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας?
- Μπορώ να προσθέσω μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω χωρίς να πρέπει να βάλω cruise control, ή πίσω ηλεκτρικά παράθυρα?
- αντιπροσωπία? κόστος service? κανά παράπονο?
1)Όλα τα καλά πράγματα στη ζωή έχουν ημερομηνία λήξεως.. Έτσι και το τούρμπο. Αλλά με σωστή χρήση και σωστή συντήρηση μπορεί να βγάλει πάνω από 150000.
2)3+2 με την επέκταση. Η επέκταση αν θυμάμαι καλά ήταν 500Ε χωρίς να είμαι σίγουρος
3)500Ε μαζί με το Maserati blue. Αν το θες οπωσδήποτε κόκκινο εγώ θα προτιμούσα το μεταλλικό κόκκινο και όχι το μπορντώ..Δείχνει πιο ωραίο και πιο σπορ.
4)Κανείς δεν ξέρει. Ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι σοβαρό για την αξιοπιστία (το δικό μου είναι 1+ χρόνων)
5)Αυτό δες το στο site της Fiat.
6)Αυτό εξαρτάται από τον κάθε αντιπρόσωπο. Το κόστος είναι πολύ λογικό έως φτηνό θα το έλεγα. Η αλλαγή λαδιών κοστίζει περίπου 75Ε (τα λάδια του έιναι ακριβά γιατί είναι καλά). Αυτό θα το έχεις 1 φορά τον χρόνο περίπου και κάθε 30000 θα έχεις και τα μπουζί με τα φίλτρα (δε ξέρω κόστος ακόμη) -
1)Όλα τα καλά πράγματα στη ζωή έχουν ημερομηνία λήξεως.. Έτσι και το τούρμπο. Αλλά με σωστή χρήση και σωστή συντήρηση μπορεί να βγάλει πάνω από 150000.Εχεις καποιο παραδειγμα και το ισχυριζεσαι αυτο?
-
Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Ώστόσο έχω πάρει γνώμη από φίλους μηχανολόγους μιας και τυχαίνει να σπουδάζω στο πολυτεχνείο. Κανονικά η διάρκεια ζωής ενός υπερσυμπιστή πρέπει να μετριέται σε ώρες λειτουργίας. Για αυτό εξαρτάται αν το αυτοκίνητο κινείται περισσότερο μέσα στην πόλη ή σε εθνικό δίκτυο και ποιο είναι το οδηγικό σου στυλ. Κατασκευαστικά η αξιοπιστία της εξαρτάται κυρίως αν ο άξονας της εδράζεται σε κουζινέτα ή σε ρουλεμάν και αν λιπαίνεται σωστά. Αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία ας μας πει την γνώμη του.
-
Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Ώστόσο έχω πάρει γνώμη από φίλους μηχανολόγους μιας και τυχαίνει να σπουδάζω στο πολυτεχνείο. Κανονικά η διάρκεια ζωής ενός υπερσυμπιστή πρέπει να μετριέται σε ώρες λειτουργίας. Για αυτό εξαρτάται αν το αυτοκίνητο κινείται περισσότερο μέσα στην πόλη ή σε εθνικό δίκτυο και ποιο είναι το οδηγικό σου στυλ. Κατασκευαστικά η αξιοπιστία της εξαρτάται κυρίως αν ο άξονας της εδράζεται σε κουζινέτα ή σε ρουλεμάν και αν λιπαίνεται σωστά. Αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία ας μας πει την γνώμη του.Υπαρχουν τουρμπο με 200 και 300χιλ χιλιομετρα που δεν εχει χρειαστει να αντικαταστησουν κατι. Υπαρχουν και αλλα με 30χιλ που χρειαστηκαν αντικατασταση. Οπως ολα τα μηχανικα μερη του αυτοκινητου μπορει κι αυτο να παρουσιασει καποια βλαβη ειτε απο σφαλμα υλικου ειτε απο λαθος χρηση ειτε απο ελλειπη συντηρηση. Κανονικα η διαρκεια ζωης του εχει να κανει με πολλους παραγοντες και οχι αποκλειστηκα με τις ωρες λειτουργιας (πραγμα μη μετρησιμο στην αυτοκινηση-αν μιλαγαμε για καραβια τοτε ναι) οπως πχ η θερμικη αντοχη ή η πιεση στην οποια δουλευει. Η κινηση εντος η εκτος πολεως δεν λεει απολυτως τιποτα...Ταξιδευοντας με 140 σταθερα οι πιθανοτητες ειναι το τουρμπο να μην σηκωνει ουτε 0.1bar το ιδιο και σε μια νορμαλ διαδρομη μεσα στην πολη. Οταν η μεγιστη πιεση και επομενως και η οποια φθορα εμφανιζετε μονο σε περιπτωσεις wot και ολες τις αλλες φορες συμπεριφερεται σαν ατμοσφαιρικο δεν υπαρχει διαφορα αναλογα με το που κινειτε το αυτοκινητο. Το να υποστηριζεις λοιπον οτι ενα τουρμπο αντεχει μονο 150χιλ χιλιομετρα οπως καταλαβαινεις ειναι ατοπο!
-
και μενα στην λαντσια δεν χαλασε η τουρμπινα αλλα ραγισε το μαντεμι οποτε την επισκευη δεν την γλθτωσα.
-
Υπαρχουν τουρμπο με 200 και 300χιλ χιλιομετρα που δεν εχει χρειαστει να αντικαταστησουν κατι. Υπαρχουν και αλλα με 30χιλ που χρειαστηκαν αντικατασταση. Οπως ολα τα μηχανικα μερη του αυτοκινητου μπορει κι αυτο να παρουσιασει καποια βλαβη ειτε απο σφαλμα υλικου ειτε απο λαθος χρηση ειτε απο ελλειπη συντηρηση. Κανονικα η διαρκεια ζωης του εχει να κανει με πολλους παραγοντες και οχι αποκλειστηκα με τις ωρες λειτουργιας (πραγμα μη μετρησιμο στην αυτοκινηση-αν μιλαγαμε για καραβια τοτε ναι) οπως πχ η θερμικη αντοχη ή η πιεση στην οποια δουλευει. Η κινηση εντος η εκτος πολεως δεν λεει απολυτως τιποτα...Ταξιδευοντας με 140 σταθερα οι πιθανοτητες ειναι το τουρμπο να μην σηκωνει ουτε 0.1bar το ιδιο και σε μια νορμαλ διαδρομη μεσα στην πολη. Οταν η μεγιστη πιεση και επομενως και η οποια φθορα εμφανιζετε μονο σε περιπτωσεις wot και ολες τις αλλες φορες συμπεριφερεται σαν ατμοσφαιρικο δεν υπαρχει διαφορα αναλογα με το που κινειτε το αυτοκινητο. Το να υποστηριζεις λοιπον οτι ενα τουρμπο αντεχει μονο 150χιλ χιλιομετρα οπως καταλαβαινεις ειναι ατοπο!
Η κίνηση εντός και εκτός πόλης λέει πάρα πολλά. Η διάρκεια ζωής όλων των μηχανών και των εξαρτημάτων μετριέται σε ώρες λειτουργίας. Ο κατασκευαστής όταν βγάζει το turbo έχει σαν προδιαγραφή κάποιο συγκεκριμένο αριθμό ωρών λειτουργίας. Αυτός ο αριθμός έχει βγει από στατιστικές αναλύσεις και πρέπει να ακολουθεί κανονική κατανομη. Τώρα όταν κινείσαι με μικρές μ.ωτ. (όπως στην πόλη) ο κινητήρας δουλεύει για περισότερη ώρα για να διανύσεις μια χ απόσταση.
Παραάδειγμα: 100.000χλμ με μ.ω.τ. 20χλμ/ω -> 5000 ώρες
100,000χλμ με μ.ω.τ. 80χλμ/ω ->1250 ώρες
Συν το γεγονός ότι οι στροφές του turbo εξαρτώνται από τις στροφές του κινητήρα και το άνοιγμα της πεταλούδας του γκαζιού. Οπότε μέσα στην πόλη η αυξομειώσεις των στροφών του συμπιεστή είναι πιο πολλές και πιο έντονες με αποτελέσμα να καταπονείται ο άξονας και οι φτερωτές. -
nikolas87 στο ταξιδι η τουρμπινα δουλευει υπερωριες και γιαυτο φθειρεται περισσοτερο
Fiat Bravο 2007