-
Καλοταξιδο φιλε μου.Συμφωνω απολυτα με τις εντυπωσεις σου για το αμαξι.
Ο λεβιες θα μαλακωσει με τα χιλιομετρα αλλα θα εξακολουθει να ειναι υποδυεστερος του υπολοιπου αυτοκινητου.
Η καταναλωση θα φτιαξει μολις μαθεις να χρησιμοποιεις την ροπη του αυτοκινητου.Στις 2200σαλ περναμε στην επομενη ταχυτητα.Θα δεις οτι με το αμαξι εκτος σπορ προγραμματος ειναι πολυ ευκολο να συγκρατηθεις και να πας οικονομικα.Με το σπορ ειναι δυσκολο μια που σε καθε χαιδεμα του πενταλ η τουρμπινα κανει αισθητη την παρουσια της. -
Καλοτάξιδο!
-
Να είναι καλοτάξιδο και ασφαλές
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
...Η καταναλωση θα φτιαξει μολις μαθεις να χρησιμοποιεις την ροπη του αυτοκινητου.Στις 2200σαλ περναμε στην επομενη ταχυτητα.Θα δεις οτι με το αμαξι εκτος σπορ προγραμματος ειναι πολυ ευκολο να συγκρατηθεις και να πας οικονομικα.Με το σπορ ειναι δυσκολο μια που σε καθε χαιδεμα του πενταλ η τουρμπινα κανει αισθητη την παρουσια της.Όντως, αν κατάλαβα καλά αλλάζοντας στις 2200σαλ αποφεύγεις το πολύ turbo (πιάνεις το max της ροπής στις 2200σαλ) και περνάς χαμηλά στον επόμενη. Θα το μάθω, που θα πάει...
-
Για να πιασεις max ροπης πρεπει να τερματισεις το γκαζι!!!
Το θεμα με το αμαξι μας ειναι οτι μπορεις να κινηθεις ανετα και με χαμηλες στροφες γιατι αμα παραστει αναγκη για δυναμη(ανηφορα,προσπεραση επειδη ο μπροστα διπλοπαρκαρει κτλ)μπορεις απο τις 2000+ στροφες να βρεθεις στην μεγιστη ροπη σου και να ανταπεξελθεις χωρις να κουραστει το αμαξι.Αμα βαλεις ενα ατμοσφαιρικο 1400αρι με 1300+κιλα να κινηται(οχι απλα να πηγαινει...) με 2000σαλ τοτε θα κουραζεται το μοτερακι του και δεν θα αποδιδει κιολας.Αμα δεν υπηρχε καμια απολυτως απαιτηση για επιταχυνσεις τοτε και τα 2 θα μπορουσαν να πηγαινουν μια χαρα με χαμηλες στροφες.
Πειραματισου με το αμαξι και θα καταλαβεις που καιει λιγοτερο που κινητε πιο ξεκουραστα και που 'βγαζει νυχια'. -
Καλοτάξιδο φίλε cosygatos...θα το ευχαριστηθείς σίγουρα..δεν εχω βρει ακόμα δυσαρεστημένο κάτοχο!! Ισχύουν αυτά που λες για την ομορφιά κ την ποιότητα μέσα έξω..το παραδέχονται και κάτοχοι πιο ακριβών αυτοκινήτων! Από κατανάλωση οκ, όπως το πας! Εγώ προτείνω αφού κάνεις κάποια χιλιόμετρα χαλαρά να το ευχαριστηθείς το αμάξι κ να μη προσπαθείς να γλιτώσεις 1-1,5 lt/100 ..εγώ μετά από 9000χμ έχω κατανάλωση 11 λτ κ κάτι/100 χωρίς να κάνω όμως καμία προσπάθεια να το πάω οικονομικά!
-
καλορίζικο και καλοτάξιδο cosygatos, τι χρώμα το πήρες?
όσον αφορά την κατανάλωση έγω είμαι στα 9.4 l/100χλμ με ήπια οδήγηση εντός πόλης(πολλές λακούβες ρε παιδίμ) και αρκετά έντονη εκτός(όποτε δε ζαλίζεται το έτερον ήμισι )..
πάντως νταξ κάθε λίτρο ανα 100χλμ περισσότερο είναι 75€ περισσότερα στα 10.000χλμ.. σιγά τα ωά..
αν καιγόμουν τόσο θα έπαιρνα το 120αρι..για το κιβώτιο τι να πω, διαβάζω και άλλους που τους προβλημάτισε αλλά εμένα ίσα ίσα δε με έχει προβληματίσει ποτέ, την κυριακή έκανα μια πολύ γρήγορη βόλτα και το δοκίμαζα σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς και ήταν μια χαρά.
-
καλοριζικο φιλε ! καλες βολτες και απροβληματιστες!
-
Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των φρένων του Fiat Bravo 1,4 90PS
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=75&NEWS_DATA_ID=73792Τα αποτελέσματα όλων αυτών των ερευνών γνωστοποίησε στην MOTOR PRESS HELLAS AE.
είμαι περίεργος να μαθαίναμε και μεις τα αποτελέσματα..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=75&NEWS_DATA_ID=73792Τα αποτελέσματα όλων αυτών των ερευνών γνωστοποίησε στην MOTOR PRESS HELLAS AE.
H MOTOR PRESS HELLAS AE μελέτησε τα στοιχεία αυτά και με δεδομένο ότι δεν παρουσιάσθηκε άλλο σχετικό περιστατικό σε FIAT BRAVO 1,4 90PS θεωρεί ότι το θέμα κλείνει εδώ. *
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ...
Η βλακεια τους ειναι απυθμενη! -
Είναι διασκεδαστικό, όντως...
-
Και το επιμαχο θεμα εντος του φορουμ
viewtopic.php?f=15&t=27348&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=bravo+%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%B1
-
Το καναμε γαργαρα....Ελλας
-
Φίλτατοι, προφανώς η MPH, σε επείδειξη ξεδιάντροπου αυριανισμού εκβίασε κανονικά τη Fiat. Τι να πεις...Αυτά να τα ακούνε όσοι νομίζουν πως κάθε που πετάει κάποιο περιοδικό ή κάποιος 'προφέσορας' θα πρέπει να την αξιολογούμε ως έγκυρη μόνο και μόνο επειδή ο λασπολόγος είναι γνωστός. Βέβαια, τη ζημιά της την έκανε η MPH και όλα τα άλλα είναι ιστορία. Διαστάυρωση και έρευνα, αλλιώς θα είμαστε έρμαια του κάθε αθλίου. Αν δεν το έψαχνα το θέμα τώρα θα ήμουν με κανα Focus και όχι με το Bravo μου. Παρεπιπτώντος, επειδή κάποιος ρώτησε, το τουτού είναι Sport μαύρο. Περιττό να σας πω πόση εντύπωση προκαλεί σε όσους γνωστούς μου το βλέπουν, θα το έχετε ζήσει οι ομόσταυλοι, ειδικά που εδώ στην επαρχία δεν κυκλοφορούν και πολλά. Δεν έψαχνα για wow factor, δε με χαλάει κιόλας!
-
καλησπέρα κι από εμένα (νέο μέλος)
καταρχάς συγχαρητήρια για το υπέροχο αυτο φόρουμ και όλα τα χρήσιμα στοιχεία που παραθέτουν τα μέλη στα θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο
είμαι κι εγώ κάτοχος ενός bravo 120 ίππων και γενικά ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο.Η αλήθεια ειναι βέβαια οτι έχω αρχίσει να μετανοιώνω που δεν επέλεξα το sport με τα 150 αλογάκια αφού με τον πρόσθετο εξοπλισμό η τιμή πλησίασε αρκετα αυτή της κορυφαίας εκδοσης (sport).Tώρα που εξοικειώνομαι με το όχημα ένα 'τσιμπηματάκι' παραπάνω στην επιτάχυνση και κυρίως στα ρεπρίζ στις τελευταίες σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων θα ήταν καλύτερα...πάντως μια χαρά ειναι και το 120άρι.
Αυτό που με έχει χαλάσει λίγο είναι το υλικό της κονσόλας/ταμπλώ.Αποκτά σημαδάκια πολύ εύκολα και ήδη στην πλευρά του συνοδηγού έχει αρκετά.Ένα από αυτά είχα τη βλακώδη ιδέα να το τρίψω ελαφρώς τοπικά με το δάχτυλο (και λίγο σάλιο) γιατί το πέρασα για λεκέ και απέκτησα μια ωραία στάμπα σαν να έχει κάπως ασπρίσει/θολώσει το σημείο αυτό και δεν φεύγουν με τίποτα τα άτιμα....
Αυτά τα λίγα για αρχή κι από εμένα,καλοτάξιδα τα αυτοκινητάκια μας -
Ο χρήστης pistons3 έγραψε:
καλησπέρα κι από εμένα (νέο μέλος)
...είμαι κι εγώ κάτοχος ενός bravo 120 ίππων και γενικά ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο.Η αλήθεια ειναι βέβαια οτι έχω αρχίσει να μετανοιώνω που δεν επέλεξα το sport με τα 150 αλογάκια αφού με τον πρόσθετο εξοπλισμό η τιμή πλησίασε αρκετα αυτή της κορυφαίας εκδοσης (sport).Tώρα που εξοικειώνομαι με το όχημα ένα 'τσιμπηματάκι' παραπάνω στην επιτάχυνση και κυρίως στα ρεπρίζ στις τελευταίες σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων θα ήταν καλύτερα...πάντως μια χαρά ειναι και το 120άρι.Δε νομίζω να έχουν τίποτα τρελές διαφορές το 150άρι από το 120άρι. Μάλιστα, έχει την ίδια μέγιστη ροπή σε πιο χαμηλές στροφές (21kgm στις 1750σαλ αντί για 2250σαλ του 150αριού). Άρα, μάλλον είναι πιο νευρικό στην κίνηση στην πόλη. Χάνεις μόνο σε ρεπριζ στο τρέξιμο.
ΕΡΩΤΗΜΑ: Έχει οδηγήσει κανείς και τα 2 για να μας πει εντυπώσεις;Αυτό που με έχει χαλάσει λίγο είναι το υλικό της κονσόλας/ταμπλώ.Αποκτά σημαδάκια πολύ εύκολα και ήδη στην πλευρά του συνοδηγού έχει αρκετά.Ένα από αυτά είχα τη βλακώδη ιδέα να το τρίψω ελαφρώς τοπικά με το δάχτυλο (και λίγο σάλιο) γιατί το πέρασα για λεκέ και απέκτησα μια ωραία στάμπα σαν να έχει κάπως ασπρίσει/θολώσει το σημείο αυτό και δεν φεύγουν με τίποτα τα άτιμα....
Χμμμμ, αυτό δεν το φανταζόμουν. Ελπίζω να μην αρχίσουμε τις γκρίνιες για την ποιότητα της Fiat.
-
Ο χρήστης pistons3 έγραψε:
.Ένα από αυτά είχα τη βλακώδη ιδέα να το τρίψω ελαφρώς τοπικά με το δάχτυλο (και λίγο σάλιο) γιατί το πέρασα για λεκέ και απέκτησα μια ωραία στάμπα σαν να έχει κάπως ασπρίσει/θολώσει το σημείο αυτό και δεν φεύγουν με τίποτα τα άτιμα....Εχεις τοσο τοξικο σαλιο;
-
Είναι όντως γεγονός ότι το ταμπλό 'λεκιάζει' λίγο εύκολα. Κάθε φορά που μπαίνουν στο αμάξι μου το γεμίζουν με δαχτυλιές από την πλευρά του συνοδηγού. Η λύση είναι απλή πάρε ένα στεγνό πανάκι και τρίψε το σημάδι. Στις 99% των περιπτώσεων φεύγει αλλιώς με λίγο νωπό πανί.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.Ένα από αυτά είχα τη βλακώδη ιδέα να το τρίψω ελαφρώς τοπικά με το δάχτυλο (και λίγο σάλιο) γιατί το πέρασα για λεκέ και απέκτησα μια ωραία στάμπα σαν να έχει κάπως ασπρίσει/θολώσει το σημείο αυτό και δεν φεύγουν με τίποτα τα άτιμα....
Εχεις τοσο τοξικο σαλιο;
ναι ειναι πολυ τοξικο το σαλιο!
μποπει να καψει ακομη και το χρωμα του αυτοκινητου
Fiat Bravο 2007