-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Δεν αποκλειεται.
Δεν νομιζω οτι με ενα γεμισμα μπορεις να την καταστρεψεις τοσο ευκολα, αλλιως ολοι θα ειχαμε αλλαξει καμποσες αντλιες ανα καιρους.+1
Τι ζημια επαθε η αντλια και σε τι αμαξι;Μερικα χρησιμα λινκ http://www.notheymena.gr/
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid= ... uage=el-GR
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... uage=el-GR
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... uage=el-GR -
Από ότι με ενημέρωσαν τηλεφωνικά κάηκε η τρόμπα, πιθανότατα λόγω νοθευμένης βενζίνης, θα περάσω αύριο από κει. Το αμάξι είναι 12ετίας με 90.000ΧΜ, οπότε ίσως και να έπνεε τα λοίσθια. Bill33 ευχαριστώ για τα links, θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω, όχι για να αποζημιωθώ, αλλά για να μη ζημιωθούν άλλοι..
-
Ο χρήστης butters έγραψε:
Από ότι με ενημέρωσαν τηλεφωνικά κάηκε η τρόμπα, πιθανότατα λόγω νοθευμένης βενζίνης, θα περάσω αύριο από κει. Το αμάξι είναι 12ετίας με 90.000ΧΜ, οπότε ίσως και να έπνεε τα λοίσθια. Bill33 ευχαριστώ για τα links, θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω, όχι για να αποζημιωθώ, αλλά για να μη ζημιωθούν άλλοι..Δεν ειναι και πολλα τα χλμ παντως,μαλλον λιγα θα τα ελεγα.Εξαρταται τι βρηκαν ομως.Αν ειχε πχ σκουριασει δεν ειναι καθολου φυσικο.
-
Ο χρήστης butters έγραψε:
Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ Το αυτοκίνητό μου έπαθε ζημιά στην αντλία βενζίνης και με ενημέρωσαν ότι είναι από κακή ποιότητα βενζίνης. Χρησιμοποιώ 1 συγκεκριμένο βενζινάδικο κατά κόρον, ωστόσο την εβδομάδα που συνέβη αυτό έβαλα βενζίνη και από 1 άλλο, οπότε η νοθευμένη βενζίνη προέρχεται από 1 εκ των 2 (πιθανολογώ αυτό στο οποίο έβαλα εκτάκτως). Μπορώ να κάνω καταγγελία ή κάτι άλλο σε βενζινάδικο; Καλά εγώ που την πάτησα, τουλάχιστον να μην πληρώνουν άλλοι την απληστία και την αισχροκέρδεια κάποιων.Αν η αντλια ηταν εντος εγγηυσης να πας στο συνεργειο σου, να σπασεις το κεφαλι του μηχανικου σου και να του πεις να σου αλλαξει την αντλια οπως οφειλει... Εβγαλε και το συμπερασμα του ο 'μαστορας' κοιτωντας το καυσιμο?!?!?
Στο 99% των περιπτωσεων δεν εχει καμια σχεση η βενζινη! Αλλωστε αντλια ειναι... Δεν ελεγχει την ποιοτητα των καυσιμων! Και πορτοκαλαδα να της βαλεις αυτη θα την αντλησει εκει που πρεπει!Τα ιδια μου ειπαν και για το δικο μου αυτοκινητο! Αντλια εντος εγγυησης η οποια τα εφτυσε απο νοθευμενο καυσιμο και για αυτο δεν καλυπτοταν και επρεπε να την πληρωσω εγω... Οταν βεβαια του το ζητησα εγραφως για να ζητησω ελεγχο στο πρατηριο ΜΟΥ απο τα ΚΕΔΑΚ και συνειδητοποιησε οτι ειμαι πρατηριουχος τοτε ανακαλεσε αμεσως και η αντλια αλλαχτηκε χωρις να πληρωσω ουτε σεντ!
Τα ιδια και σε πελατη μου με αντλια πετρελαιου αυτη τη φορα... Πηγε το αμαξι στην αντιπροσωπεια και οι εκει γνωστε απεφανθησαν οτι εφταιγε για την ζημια η κακιστη ποιοτητα του πετρελαιου απο το μαγαζι μου και ζητησαν απο τον πελατη μου 3000€!!! Για κακη τους τυχη ξανα ο πελατης ηταν και πολυ φιλος μου και πηγαμε μαζι στην αντιπροσωπεια... Μετα απο μεγαλο καβγα και απειλες για μηνυσεις και τα λοιπα η αντλια αλλαχτηκε οπως επρεπε χωρις ουτε ενα ευρω!
Το καυσιμο ειναι η καλυτερη δικαιολογια για οποιοδηποτε συνεργειο για να αποφυγει περιττα εξοδα! Σαν πρατηριουχος σας δηλωνω υπευθυνα οτι το καυσιμο δεν ελεγχεται με κανεναν τροπο απο οποιοδηποτε συνεργειο!!!! Μην σας πουλανε παπαδες οι μαστορες...
-
Αυτο με την ανλία καυσιμου (και μαλιστα πετρελαιου) το διεκδίκησε και το πετυχε κι ενας φιλος μου με σχολη οδηγών.
Του ειπαν τα γνωστα (το αυτοκινητο ήταν ακομα στην εγγυηση), φωναξε λιγο, τα ζητησε όλα γραπτα για 'να δεί τι θα κάνει' και τελικα του την άλλαξαν στην εγγύηση
Το δικο μου είχε καποια μικροπροβληματα που τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο κατέληξαν οτι έφταιγε μια βαλβίδα στην αντλια πετρελαίου.
Ζητησαν και σε μενα να ελένξουν την ποιότητα του καυσιμου ενω η βαλβίδα αυτη δεν είχε αμεση επαφη με το καύσιμο.
Μάλλον έμειναν 'ικανοποιημενοι' απο αυτο που είδαν γιατι γλυτωσαμε τα 'περαιτέρω'παντως η ανλία (τρόμπα καλυτερα) πετρελαίου δεν ειναι ιδια περιπτωση με τη βενζινης. Λογω της φύσης του καυσίμου και της λειτουργίας της είναι πολυ πιο ευαίσθητη σε ενδεχόμενο νοθευμένου καυσίμου
-
Σαφεστατα! Και οι λογοι που οδηγουν στην δυσλειτουργια της μιας και της αλλης ειναι εντελως διαφορετικες...
Στις πετρελαιου μαλιστα πολλες φορες δεν ειναι θεμα κακοπροερετης μειξης καυσιμου αλλα βιοντιζελ που προστιθεται απο τα διυλιστηρια βαση ευρωπαικης οδηγιας και δημιουργει αρκτετα προβληματα ιδιαιτερα απο τωρα και στο εξης που ζεσταινει ο καιρος!Το θεμα ειναι οτι τα 'νοθευμενα καυσιμα' (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ) ειναι παγια τακτικη ολων των συνεργειων γιατι -επαναλαμβανω- θελουν χημικο εργαστηριο για να ελεχθουν και στο 99% των περιπτωσεων ο καταναλωτης δεν θα το ψαξει τοσο πολυ!
Μην τρωτε τον παππα!!!!
-
Δίκιο έχει ο melos86!! Μην τον τρώτε παιδιά!! Αν δε, δείτε λάσπη στο ρεζερβουάρ σας, τότε ο μόνος που δεν φταίει είναι ο πρατηριούχος!!!
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Δίκιο έχει ο melos86!! Μην τον τρώτε παιδιά!! Αν δε, δείτε λάσπη στο ρεζερβουάρ σας, τότε ο μόνος που δεν φταίει είναι ο πρατηριούχος!!!Εσυ, ειπαμε, να πεις τον μπαμπα να προσεχει...
-
Ανάποδα, εγώ τον προσέχω γιατί δεν ξέρει από ποιον -ακατάληπτο- βάζει!!
-
-
πολυ σχετικα με το θεμα ολα αυτα...
-
Αν λοιπόν πείς στο συνεργείο οτι δεν φταιει το κάυσιμο και η αντλία και αν γίνει έλεγχος , τι τον εμποδίζει το βραδύ ή αφου φύγουμε να ρίξει κανα 2 ποτηράκια νερό ή κάποια άλλη ουσία ώστε να βγεί 'θετικό' το ντοπινγκ κοντρόλ?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αν λοιπόν πείς στο συνεργείο οτι δεν φταιει το κάυσιμο και η αντλία και αν γίνει έλεγχος , τι τον εμποδίζει το βραδύ ή αφου φύγουμε να ρίξει κανα 2 ποτηράκια νερό ή κάποια άλλη ουσία ώστε να βγεί 'θετικό' το ντοπινγκ κοντρόλ?Τι να σου πω... Δεν ξερω! Λογικα δεν θα φτασεις ποτε στο ντοπινγκ τεστ... Οσοι ψαρωσουν ειναι στην αρχη!
Εγω απλα θα ζητουσα ενα δειγμα επι τοπου για παρεταιρω ελεγχο και καλα... -
Έλεγχο καυσίμου κάνει το Χημείο του Κράτους, με αστυνομία, σφράγισμα της δεξαμενής του αυτοκινήτου κλπ.
Όπως μου είχε πει φίλος, σχεδόν σε όλους τους ελέγχους το καύσιμο είναι καλό και η ζημιά στο αυτοκίνητο οφείλεται σε άλλους λόγους.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ο 'δικός μου' (βλ. πιο πάνω) έχει την 'τιμή' να είναι ο ένας από τους 2 που παρεμπόδισαν έλεγχο (μεταξύ άλλων παραβάσεων!). AVIN Μεσογείων 143. Πάντως για παραβάσεις σε αντλίες δεν λέει τίποτα αυτή η λίστα.Τώρα πια φαίνεται κλειστό και με σήμα Α.Π...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ο 'δικός μου' (βλ. πιο πάνω) έχει την 'τιμή' να είναι ο ένας από τους 2 που παρεμπόδισαν έλεγχο (μεταξύ άλλων παραβάσεων!). AVIN Μεσογείων 143. Πάντως για παραβάσεις σε αντλίες δεν λέει τίποτα αυτή η λίστα.
Τώρα πια φαίνεται κλειστό και με σήμα Α.Π...
Αδικαιολογήτως Πουλόπουλος;
-
Ρε παιδιά, έχει δίκιο ο melos86... Δηλαδή τι μπορεί να πάθει η αντλία βενζίνης ? Ενα υγρό με ιξώδες από τόσο μέχρι τόσο και πυκνότητα από τόσο μέχρι τόσο αντλεί. Εξαιρουμένης της πιθανότητας να βάζεις νερωμένη βενζίνη, οπότε να σκουριάσει (αν και οι φτερωτές των περισσότερων αντλιών είναι πλαστικές), όπως έιπε παραπάνω ο BILL33, από εκεί και πέρα αν έχει πχ. νοθεύσει τη super αμόλυβδη με απλή ή την απλή με κάποιο άλλο υδρογονάνθρακα, νομίζετε ότι θα έχει διαφορά στο ιξώδες και την πυκνότητα ? (αν έχει τότε ούτε τα μπεκ του ψεκασμού θα δουλεύουν και μένεις στο δρόμο).
Νοθευμένη βενζίνη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα ψεκασμού (πχ. βουλωμένα μπεκ) ή στον ίδιο τον κινητήρα (πχ. από αυτανάφλεξη-πειράκια λόγω χαμηλού RON) αλλά στην αντλία ?
-
Ναι , καλα , κάπου έχω μια φωτό απο καρμπυρατερ γεμάτα πράσινο τζελ λόγω νοθευμένης βενζίνης.....
-
Μα έγραψα 'πρόβλημα στο σύστημα ψεκασμού'. Δεν είπα ότι δεν παθαίνει τίποτα το αυτοκίνητο από νοθευμένο καύσιμο, τα περί αντλίας αμφισβητώ και τα θεωρώ κλασσική δικαιολογία για μη κάλυψη εγγύησης.
Η αντλία είναι ένα ηλεκτρικό μοτεράκι και το να καεί το μοτεράκι δεν έχει να κάνει με το τι αντλεί (εκτός και αν αντλεί μέλι ) και επιπλέον το να καεί ένα ηλεκτρικό μοτεράκι είναι πολύ συνήθες και αναμενόμενο...
Η αντιμετώπισή 'δώστέ το μου γραπτώς για να κυνηγήσω το βενζινάδικο' είναι μια χαρά, 9 στις 10 περιπτώσεις θα το ξανασκεφτούν για €200 να μπλέξουν σε ενδεχόμενες δικαστικές περιπέτειες... -
Παίδες καλησπέρα.Σκέφτομαι να ανέβω Θεσσαλονίκη για επαγγελματικό ταξίδι με το αμάξι.Που έχει καθαρό πετρέλαιο κίνησης για ανεφοδιασμό?Θα είμαι κοντά στο Jumbo στο λιμάνι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!