-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και φωτο να δημοσιευτεί, θα πρέπει να θυμάσαι όλα τα βενζινάδικα.Ενώ αν τους υποχρεώσουν να έχουν μια ταμπέλα 'ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΙΣ .../.../... ()' τότε με το που πας να βάλεις βενζίνη θα το βλέπεις και θα το σκέφτεσαι.
Το κλείσιμο που λες είναι πιο ακραίο (όχι πως έχω αντίρρηση).
Η πρότασή μου είναι πραγματικά ακραία.
Αν ποτέ υλοποιηθεί θα πρέπει να βρεθεί και ένας τρόπος εξασφάλισης ότι το καύσιμο δεν υπόκειται σε νοθεία κατα τη μεταφορά (προσωπικά θα έλεγα στον κάθε πρατηριούχο να κόψει το κεφάλι του να βρει τρόπο ελέγχου για το καύσιμο που προμηθεύεται καθώς ό,τι και να γίνει αυτός θα έχει το πρόβλημα).Και κάτι ακόμα, δεν είναι ανάγκη να θυμάσαι όλα τα τιμωρημένα πρατήρια. Αρκεί να θυμάσαι ποια τιμωρήθηκαν απο αυτά που συναντάς στις διαδρομές που κάνεις πιο συχνά.
.
-
Χθες στις ειδήσεις ο Μακρυβέλος(;)(πρόεδρος βενζινοπολών) έλεγε τα δικά του. Συμπέρασμα: δε φταίει ο πρατηριούχος
Και ποιός φταίει; Εμείς μάλλον που βάζουμε απ'αυτούς
Γνώμη μου πάντως είναι οτι για την ποιότητα δεν είναι απαραίτητο να φταίει ο πρατηριούχος. Για την ποσότητα σίγουρα ναί.
Αυτή η πρόταση που έχουν κάνει για σφράγισμα των δεξαμενών απο τον προμηθευτή είναι σωστή. Μάλλον είναι πολύ σωστή γιαυτό δεν τη δέχονται οι προμηθευτές.
Είμαι κι εγώ της άποψης αν αποδεικνύεται οτι φταίει ο πρατηριούχος, ΛΟΥΚΕΤΟ.
Πως να το αποδείξεις όμως -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Χθες στις ειδήσεις ο Μακρυβέλος(;)(πρόεδρος βενζινοπολών) έλεγε τα δικά του. Συμπέρασμα: δε φταίει ο πρατηριούχος
Και ποιός φταίει; Εμείς μάλλον που βάζουμε απ'αυτούς
Γνώμη μου πάντως είναι οτι για την ποιότητα δεν είναι απαραίτητο να φταίει ο πρατηριούχος. Για την ποσότητα σίγουρα ναί.
Αυτή η πρόταση που έχουν κάνει για σφράγισμα των δεξαμενών απο τον προμηθευτή είναι σωστή. Μάλλον είναι πολύ σωστή γιαυτό δεν τη δέχονται οι προμηθευτές.
Είμαι κι εγώ της άποψης αν αποδεικνύεται οτι φταίει ο πρατηριούχος, ΛΟΥΚΕΤΟ.
Πως να το αποδείξεις όμωςΕιναι υπευθυνοι γι'αυτο που πουλαν.
Αν ηταν ετσι τοτε ο καθε καταστηματαρχης θα πουλαγε οτι ηθελε και θα εριχνε τις ευθυνες στον προμηθευτή.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και μιας και έχεις επικοινωνία με την πολυεθνική......
να μας πουν τι μέτρα λαμβάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις και πως τιμωρείται ο πρατηριούχος κλέφτης?????Πολύ θα ήθελα να ακούσω τη δικαιολογία τους!
Ο εκπρόσωπος της SHELL επικοινώνησε τηλεφωνικώς χθες το απόγευμα μαζί μου και μου είπε ότι εκαναν αυθημερόν εχθές έλεγχο στο βενζινάδικο για το οποίο είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου:
- Για το ποιοτικό θέμα (αν ήταν ή όχι νοθευμένη η βενζίνη) μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτό έδειξαν τόσο οι δικές τους μετρήσεις όσο και οι μετρήσεις του Ε.Μ.Π. και προσφέρθηκε να μου στείλε και το επίσημο έγγραφο του τελευταίου.
- Για το ποσοτικό θέμα (αν έκλεβαν ή όχι στη μέτρηση) μου είπε ότι μία από τις αντλίες του πρατηρίου είχε απόκλιση 0,1% από το αποδεκτό από το νόμο όριο απόκλισης (που μου φαίνεται ότι είναι 0,5%). Μου είπε ότι είναι λογικό κατά περιόδους να απορρυθμίζονται οι μετρητές και ότι τον επαναρρύθμισαν. Μου τόνισε ότι αν ο συγκεκριμένος πρατηριούχος ήθελε να κλέψει, τότε η απόκλιση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Επίσης, για τον έλεγχο στο συγκεκριμένο πρατήριο από το Υπουργείο Ανάπτυξης μου είπε ότι οι ελεγκτές δεν άφησαν κανένα χαρτί (ούτε καν το όνομά τους) στον πρατηριούχο και ότι ο τελευταίος ήξερε το πόσο έχει υπερβεί το όριο μόνο από τα όσα λέχθησαν προφορικά. Πρόσθεσε ότι αυτό του φαίνεται πολύ περίεργο.
Αυτά.
Το μόνο σχόλιο που θα κάνω εγώ είναι ότι κάπως έτσι τη γλυτώνουν συνήθως οι παραβάτες (χωρίς να αναφέρομαι στο συγκεκριμένο πρατήριο, αφού δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά του). Κάπου δεν έχει ακολουθηθεί πλήρως το τυπικό της διαδικασίας και στα δικαστήρια τη γλυτώνουν.
-
Bαζω βενζινη στο κορσακι απο ενα συγκεκριμενο πρατηριο. Το κάθε μου γέμισμα είναι περίπου στα 37 λίτρα με τα οποία βγαζω 540-560 κμ σε συνθήκες πόλης με το δικό μου στυλ οδήγησης.
Δοκίμασα να βάλω από άλλα 2 βενζινάδικα την ίδια ποσότητα βενζίνης. Στο ένα έβγαλα 470(!) και στο άλλο 510 (!)κμ...
Συμπέρασμα: ή στα 2 βενζινάδικα έχουν πειραγμένη αντλια, ή χάλια βανζίνη ή και τα 2.. Το ένα από τα 2 είναι η Shell στη Μαραθώνος στην Παλλήνη που ήταν στην τελευταία (ή προ τελευταία λίστα) του υπουργείου.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
να μας πουν τι μέτρα λαμβάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις και πως τιμωρείται ο πρατηριούχος κλέφτης?????Πολύ θα ήθελα να ακούσω τη δικαιολογία τους!
Ο εκπρόσωπος της SHELL επικοινώνησε τηλεφωνικώς χθες το απόγευμα μαζί μου και μου είπε ότι εκαναν αυθημερόν εχθές έλεγχο στο βενζινάδικο για το οποίο είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου:
- Για το ποιοτικό θέμα (αν ήταν ή όχι νοθευμένη η βενζίνη) μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτό έδειξαν τόσο οι δικές τους μετρήσεις όσο και οι μετρήσεις του Ε.Μ.Π. και προσφέρθηκε να μου στείλε και το επίσημο έγγραφο του τελευταίου.
- Για το ποσοτικό θέμα (αν έκλεβαν ή όχι στη μέτρηση) μου είπε ότι μία από τις αντλίες του πρατηρίου είχε απόκλιση 0,1% από το αποδεκτό από το νόμο όριο απόκλισης (που μου φαίνεται ότι είναι 0,5%). Μου είπε ότι είναι λογικό κατά περιόδους να απορρυθμίζονται οι μετρητές και ότι τον επαναρρύθμισαν. Μου τόνισε ότι αν ο συγκεκριμένος πρατηριούχος ήθελε να κλέψει, τότε η απόκλιση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Επίσης, για τον έλεγχο στο συγκεκριμένο πρατήριο από το Υπουργείο Ανάπτυξης μου είπε ότι οι ελεγκτές δεν άφησαν κανένα χαρτί (ούτε καν το όνομά τους) στον πρατηριούχο και ότι ο τελευταίος ήξερε το πόσο έχει υπερβεί το όριο μόνο από τα όσα λέχθησαν προφορικά. Πρόσθεσε ότι αυτό του φαίνεται πολύ περίεργο.
Αυτά.
Το μόνο σχόλιο που θα κάνω εγώ είναι ότι κάπως έτσι τη γλυτώνουν συνήθως οι παραβάτες (χωρίς να αναφέρομαι στο συγκεκριμένο πρατήριο, αφού δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά του). Κάπου δεν έχει ακολουθηθεί πλήρως το τυπικό της διαδικασίας και στα δικαστήρια τη γλυτώνουν.
Αυτά γιατί δεν στα έστειλε γραπτώς όπως έκανε παραπάνω;;
-
...και τους ελέγχους τους κάνει μόνο η νομαρχία Πειραιά;
Οι άλλοι όλοι τίποτα; -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Και φωτο να δημοσιευτεί, θα πρέπει να θυμάσαι όλα τα βενζινάδικα.
Ενώ αν τους υποχρεώσουν να έχουν μια ταμπέλα 'ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΙΣ .../.../... ()' τότε με το που πας να βάλεις βενζίνη θα το βλέπεις και θα το σκέφτεσαι.
Το κλείσιμο που λες είναι πιο ακραίο (όχι πως έχω αντίρρηση).
Η πρότασή μου είναι πραγματικά ακραία.
Αν ποτέ υλοποιηθεί θα πρέπει να βρεθεί και ένας τρόπος εξασφάλισης ότι το καύσιμο δεν υπόκειται σε νοθεία κατα τη μεταφορά (προσωπικά θα έλεγα στον κάθε πρατηριούχο να κόψει το κεφάλι του να βρει τρόπο ελέγχου για το καύσιμο που προμηθεύεται καθώς ό,τι και να γίνει αυτός θα έχει το πρόβλημα).Και κάτι ακόμα, δεν είναι ανάγκη να θυμάσαι όλα τα τιμωρημένα πρατήρια. Αρκεί να θυμάσαι ποια τιμωρήθηκαν απο αυτά που συναντάς στις διαδρομές που κάνεις πιο συχνά.
.
Εμένα όμως που δεν κάνω συχνά κάποιες διαδρομές αλλά συνήθως ταξίδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με ενδιαφέρει να ξέρω αν το βενζινάδικο έχει καλή βενζίνη (ή μάλλον αν δεν έχει νοθεύσει βενζίνη) τη στιγμή που πάω να βάλω. Σιγά μη θυμάμαι όλα τα βενζινάδικα της Ελλάδας.
Τέλος πάντων, ακόμα και το καλό μου ακούγεται.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αυτά.
Δεν ξέρω. Μήπως γιατί τα γραπτά μένουν;;; Λέω εγώ τώρα
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Bαζω βενζινη στο κορσακι απο ενα συγκεκριμενο πρατηριο. Το κάθε μου γέμισμα είναι περίπου στα **37 λίτρα **με τα οποία βγαζω **540-560 κμ σε συνθήκες πόλης **με το δικό μου στυλ οδήγησης.Δοκίμασα να βάλω από άλλα 2 βενζινάδικα την ίδια ποσότητα βενζίνης. Στο ένα έβγαλα 470(!) και στο άλλο 510 (!)κμ...
Συμπέρασμα: ή στα 2 βενζινάδικα έχουν πειραγμένη αντλια, ή χάλια βανζίνη ή και τα 2.
Δεν ειναι δυνατον σε 'συνθηκες πολης' να βγαζεις ΠΑΝΤΑ 540 ως 560 χλμ με ενα γεμισμα 37 λιτρων απο ενα συγκεκριμενο πρατηριο (=> μεσο ορο 'μεσα στην πολη' 6.6-6.8 lt/100km)! Oι συνθηκες (κινηση & σταματα-ξεκινα, διαδρομες που κανεις, καιρος, κλπ) που επηρεαζουν την καταναλωση σου δεν ειναι ΠΟΤΕ σταθερες, ακομα κι αν ο τροπος που οδηγεις ειναι. Σκεψου σε ποσες διαφορετικες ημερες & διαδρομες τα καταναλωνεις αυτα τα 37 λιτρα...
Δεν το θεωρω λογικο να συμπεραινει κανεις αν ενα βενζιναδικο τον κοροιδεψε η οχι απο το 'ποσα χιλιομετρα εβγαλε με το γεμισμα που εκανε εκει', ειδικα αν η μετρηση ειναι σε 'συνθηκες πολης'. Aν ηταν σε ταξιδι στην Ε.Ο. κατι παει κι ερχεται, αλλα και παλι δεν ειναι ολες οι συνθηκες ελεγχομενες.
Ας μας πουν ομως και οι αλλοι τι πιστευουν οσον αφορα αυτον τον τροπο μετρησης...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα όμως που δεν κάνω συχνά κάποιες διαδρομές αλλά συνήθως ταξίδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με ενδιαφέρει να ξέρω αν το βενζινάδικο έχει καλή βενζίνη (ή μάλλον αν δεν έχει νοθεύσει βενζίνη) τη στιγμή που πάω να βάλω. Σιγά μη θυμάμαι όλα τα βενζινάδικα της Ελλάδας.Τέλος πάντων, ακόμα και το καλό μου ακούγεται.
εσύ θα έπρεπε να θυμάσαι πολλά πρατήρια
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Bαζω βενζινη στο κορσακι απο ενα συγκεκριμενο πρατηριο. Το κάθε μου γέμισμα είναι περίπου στα **37 λίτρα **με τα οποία βγαζω **540-560 κμ σε συνθήκες πόλης **με το δικό μου στυλ οδήγησης.
Δοκίμασα να βάλω από άλλα 2 βενζινάδικα την ίδια ποσότητα βενζίνης. Στο ένα έβγαλα 470(!) και στο άλλο 510 (!)κμ...
Συμπέρασμα: ή στα 2 βενζινάδικα έχουν πειραγμένη αντλια, ή χάλια βανζίνη ή και τα 2.
Δεν ειναι δυνατον σε 'συνθηκες πολης' να βγαζεις ΠΑΝΤΑ 540 ως 560 χλμ με ενα γεμισμα 37 λιτρων απο ενα συγκεκριμενο πρατηριο (=> μεσο ορο 'μεσα στην πολη' 6.6-6.8 lt/100km)! Oι συνθηκες (κινηση & σταματα-ξεκινα, διαδρομες που κανεις, καιρος, κλπ) που επηρεαζουν την καταναλωση σου δεν ειναι ΠΟΤΕ σταθερες, ακομα κι αν ο τροπος που οδηγεις ειναι. Σκεψου σε ποσες διαφορετικες ημερες & διαδρομες τα καταναλωνεις αυτα τα 37 λιτρα...
Δεν το θεωρω λογικο να συμπεραινει κανεις αν ενα βενζιναδικο τον κοροιδεψε η οχι απο το 'ποσα χιλιομετρα εβγαλε με το γεμισμα που εκανε εκει', ειδικα αν η μετρηση ειναι σε 'συνθηκες πολης'. Aν ηταν σε ταξιδι στην Ε.Ο. κατι παει κι ερχεται, αλλα και παλι δεν ειναι ολες οι συνθηκες ελεγχομενες.
Ας μας πουν ομως και οι αλλοι τι πιστευουν οσον αφορα αυτον τον τροπο μετρησης...
Σιγουρα είναι πολύ μπακάλικος ο τρόπος μέτρησης μου, αλλά δεν δείνει έστω και λίγο μια σύγκριση;
Τα 6,6 εγω θα τα δικαιολογουσα λόγω μικρού κινητήρα (996cc).
Tεσπά ας μας πει και κανένας άλλος καμία άποψη(Οι διαδρομές που κάνω κάθε εβδομάδα, είναι συγκεκριμένες και οι αποκλίσεις μικρές..)
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αυτά.
Δεν ξέρω. Μήπως γιατί τα γραπτά μένουν;;; Λέω εγώ τώρα
Ούτε δελτίου τύπου δεν μπορούν να βγάλουν ...............
-
Επειδή απ΄ότι καταλαβαίνετε αν δε προστατευθούμε μόνοι μας δε πρόκειτε να μας προστατεύσει κανένας 'αρμόδιος φορεάς', θα έλεγα να ενημερώνουμε όσους γνωστούς μας μπορούμε με e- mail κ.λ.π. .
Προσωπικά έχω φωτοαντιγράψει τις λίστες και τις δίνω σε όποιον γνωστό μου βλέπω. Μέσα σε λίγες ημέρες έχω μοιράσει περισσότερα από 150 αντίγραφα.
Το 'καλύτερο' είναι όταν βλάπω την αντίδραση 'όχι ρε!!! από αυτόν έβαζα κι εγώ'.
-
**Πώς θα σας φαινόταν, να γνωρίζατε εκ των προτέρων τις τιμές της βενζίνης, πριν φύγετε από το σπίτι, σε ΚΑΘΕ πρατήριο της Ελλάδας? Τα δέκα φθηνότερα πρατήρια στην περιοχή σας, στο νομό σας, στην πόλη σας? Τα δέκα ακριβότερα? Κατάταξη ανά φίρμα καυσίμων???
κατεβάστε αυτό το πολύ απλό προγραμματάκι (750kB) από εδώ: http://briefcase.pathfinder.gr/file/Kru ... 402/482752
χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων του υπουργείου και πρεπει να είστε Online για να δείξει σωστά. Credits to: popolaros που μου το έστειλε, και στο παλικάρι 'ονόματι' MarioAlernizo που το έφτιαξε! **
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
**Πώς θα σας φαινόταν, να γνωρίζατε εκ των προτέρων τις τιμές της βενζίνης, πριν φύγετε από το σπίτι, σε ΚΑΘΕ πρατήριο της Ελλάδας? Τα δέκα φθηνότερα πρατήρια στην περιοχή σας, στο νομό σας, στην πόλη σας? Τα δέκα ακριβότερα? Κατάταξη ανά φίρμα καυσίμων???κατεβάστε αυτό το πολύ απλό προγραμματάκι (750kB) από εδώ: http://briefcase.pathfinder.gr/file/Kru ... 402/482752
χρησιμοποιεί τη νάση δεδομένων του υπουργείου και πρεπει να είστε Online για να δείξει σωστά. Credits to: popolaros που μου το έστειλε, και στο παλικάρι 'ονόματι' MarioAlernizo που το έφτιαξε! **
Μπραβο και σε σενα και στο popolaro και στο Mario πως τον λεν;
-
Και μονο που διαβασα οτι ειπες για οτι κανει το προγραμμα πορωθηκα! Θα ηταν πολυ καλο να εχεις προσβαση σε ολη τη βαση αφου στη σελιδα σου δειχνει μονο τα 3 φθηνοτερα. Πρεπει να του ρυθμισεις ομως τη συμβατοτητα για να δουλεψει(εμενα δεν επαιζε αλλιως). Ειναι φοβερο και μπραβο σας!!!!!! Μια ερωτηση:ξερετε αν απο αυτες τις τιμες που αναφερονται εξαιρουνται αυτα που εχουν βρεθει με νοθευμενα καυσιμα; Μαλλον οχι θα ειναι η απαντηση βεβαια αλλα ρωταω...
-
Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω αυτή την El Petrol στην Πειραιώς. Πάντα έχει τη φθηνότερη βενζίνη και της Ελλάδας μπορώ να πω, ενώ δεν έχει πιαστεί ποτέ να κάνει παραβάσεις. Από αυτή βάζω, αλλά κάτι με τρώει.
ΥΓ: Εντυπωσιακό το προγραμματάκι. Μπράβο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω αυτή την El Petrol στην Πειραιώς. Πάντα έχει τη φθηνότερη βενζίνη και της Ελλάδας μπορώ να πω, ενώ δεν έχει πιαστεί ποτέ να κάνει παραβάσεις. Από αυτή βάζω, αλλά κάτι με τρώει.ΥΓ: Εντυπωσιακό το προγραμματάκι. Μπράβο.
Πάρε ένα μπετονάκι που να ξέρεις ακριβώς τη χωρητικότητά του, και γέμιζε το απο'κει πότε-πότε. Το ίδιο σκέφτομαι να κάνω κι εγω. Δεν θα είναι οτι πιο ακριβές μπορείς να κάνεις για να μετρήσεις, αλλά θα έχεις μια ένδειξη
-
Απο αυτο ισως εχεις μια ενδειξη αν ειναι ακριβως, αλλα μονο για το αν σε κλεβουν στην ποσοτητα οχι αν ειναι νοθευμενο!
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!