-
Ο χρήστης The_Dude έγραψε:
210 στην Αθηνών-Πατρών;;;; Δε σου αφαιρούσαν και το δίπλωμα για καμιά 10ριά χρόνια λέω εγώ;!;!;!
Και σε αυτο και σε πολλα αλλα θρεντς στα φορουμ εδω, το political correctness μας εχει φαει μου φενεται...
Δεν πρόκειται για θέμα 'political correctness' αλλά για 'human rights'. Διότι δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τον ίδιο, οπότε από τακτ δε θα έπρεπε να θίξουμε, αλλά και όλους όσους θα συναντήσει στο δρόμο του. Και εφόσον είσαι και fan της αμερικάνικης κουλτούρας και τεχνολογίας θα έπρεπε να ξέρεις ότι στην Αμερική παρόμοια αδικήματα αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα.
Σχετικά με τον 'μάγκα' με το Rallye αλλά και όλους τους άλλους που ξεπερνούν κατά πολύ τα 'λογικά' όρια ταχύτητας (δε μιλάω για τα νόμιμα) καλό είναι να τους συμβεί κάτι ανώδυνο μπας και βάλουν μυαλό. Αν πάλι δεν είναι ανώδυνο τουλάχιστον να μην πάρουν αθώους στο λαιμό τους. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, HAVE FUN ! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γιατι δεν κανετε μια διαμαρτυρια σε Ferrari, Lamborghini, Porsche, Zonda κλπ κλπ να σταματησουν να βγαζουν αυτοκινητα? Και σε ολους τους αλλους να μην βγαζει κανενας αυτοκινητο που παει πανω απο 140 (με ειδικη ρυθμιση για γερμανια για μεγαλυτερες τελικες) αφου τελικα κατα την γνωμη σας ΠΟΥΘΕΝΑ και ανεξαρτητως συνθηκων, κανεις δεν μπορει να οδηγησει σε ταχυτητες για τις οποιες φτιαχτηκαν αυτα τα αυτοκινητα...Αυτο που βλεπω εγω ομως ειναι οτι τα αυτοκινητα καθε χρονο γινονται πιο δυνατα/γρηγορα και ο κοσμος τα αγοραζει σαν τρελος, ενω ζηταει κι αλλο. Εκτος αν εχει κανεις την εντυπωση οτι ολοι αυτοι πανε σε πιστα για να χαρουν τα supercars τους...
Οι άνθρωποι βγάζουν αυτοκίνητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε συνθήκη και φυσικά και στις Autobahn και Autostrada πως τις λένε. Εξάλλου είναι και θέμα κύρους το να βγάλουν αυτοκίνητο που να πιάνει τα 300 ή τα 400, άλλο το αν οι περισσότεροι δεν θα τα τελικιάσουν ποτέ τους.
Θα ήταν λογικό να βάζουν οι εδώ αντιπροσωπείες κόφτη στα 150 χλμ; Όσο λογικό θα ήταν να μην πωλούνται καραμπίνες που να σκοτώνουν άνθρωπο παρά μόνο μπεκάτσες.
Ο κόσμος αγοράζει γρήγορα αυτοκίνητα, άρα έχει το δικαίωμα να τρέχει όσο γουστάρει; Φυσικά όχι. Αγοράζει ο άλλος τρακτέρ και μπορεί να το βγάζει με 20 χλμ στην Ε.Ο.; Φυσικά όχι, επειδή απαγορεύεται. Πωλούνται νιτρομπουκάλες που σε στέλνουν στα 200 χλμ στο πιτς φυτίλι και μπορείς να τις χρησιμοποιείς οποτεδήποτε και οπουδήποτε; Όχι και πάλι όχι.
Ελπίζω να κατανοείς γιατί τα παραπάνω επιχειρήματά σου δεν είναι σωστά. -
Το ζητουμενο ειναι να υπαρχει παντα ελεγχος του αυτοκινητου.Η ταχυτητα θα πρεπει να ειναι αναλογη των συνθηκων.Η μεγαλη ταχυτητα δεν μπορει να δημιουργησει προβλημα.Η ακαταλληλη ταχυτητα μπορει.Τα 300χλμ/ωρα στα χερια ενος συνειδητοποιημενου οδηγου ειναι πιο ακινδυνα απο τα 50χλμ/ωρα στα χερια ενος ασχετου οδηγου,που μπορει να κανει χιλιαδες βλακειες και να δημιουργησει προβλημα στους γυρω του.Ακομη και ενας μεθυσμενος πεζος μπορει να γινει πιο επικινδυνος.
Μην μενουμε απλα στα νουμερα και στην ταχυτητα.Αλλου ειναι η ουσια.Αυτο το τοπικ εχει γινει σαν δελτιο ειδησεων τηλεοπτικου σταθμου με θεμα την ταχυτητα.Εκει ακους και εδω διαβαζεις τους κοσμου τις ανοησιες.Φιλικα,
Δημητρης -
Και πως θα κρίνεται ποιος είναι καλός οδηγός και ποιος όχι; Οι 'χεράδες' δεν πέφτουν ποτέ σε μάντρες; Είναι 'άσφαλτοι';
-
Ο συνειδητοποιημενος οδηγος θα φυγει μονος του απο καποιον γκρεμο (και προβλημα του). Ο ασχετος θα παει να πεσει με την μιση ταχυτητα πανω σε αλλους.
Οπως ειπα, το νουμερο απο μονο του δεν λεει τιποτα. ΠΑΝΩ απ'ολα οι συνθηκες ειναι που εχουν σημασια (και αυτο δεν το λεω εγω, το λενε ολοι οσοι ασχολουνται σοβαρα με αυτοκινητα, μεχρι και αγγλοι τροχομπατσοι).
σεναριο α) 3 το πρωι καθημερινης, καλοκαιρινη νυχτα με αδεια Συγγρου (απο αυτοκινητα και κοσμο), απεραντη ορατοτητα και στεγνος δρομος, Ferrari κατεβαινει στην μεση του δρομου (για να εχει αποσταση και απο τα δυο ακρα) με 200
σεναριο β) 8 το πρωι καθημερινης, καταρακτωδης βροχη και τιγκα στην κινηση, σπρευ απο τα ελαστικα του μπροστινου, αυτοκινητο 20ετιας στα ορια του ΚΤΕΟ κινειται με 89 χαω (οριο 90)
Πειτε μου ποιος ειναι παρανομος (και κυριοτερα, ποιος εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να πιαστει απο την τροχαια) και ποιος ειναι πραγματικα επικινδυνος?
Για τα γρηγορα αυτοκινητα, οχι φυσικα και δεν σου δινουν το δικαιωμα να παρανομεις, αλλα α) σου δινουν την δυνατοτητα να το πραξεις σαφως ασφαλεστερα απο οτι πιο παλια, και β) δειχνουν οτι αυτο που θελει ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ κοσμος ειναι ΓΚΑΖΙΑ.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Μπράβο είσαι μαγκάς.. Φαντάζομαι ότι το ξέρεις πως στο ύψος του φάρου, μεθυσμένα 17χρονα διασχίζουν κάθετα την κηφισσίας λίγο πριν την γέφυρα..
Δε πειραζει τοτε, εγω τα 230 κατω απο τη γεφυρα του village τα επιασα
Και να φανταστώ πως αμέσως προ και μετά της γέφυρας ήσουν με διψήφια ταχύτητα ε;;
Ε, ρε επιταχύνσεις το Κροσφάιρ! Τύφλα να'χει ο ΚΙΤ (για να μένουμε στα αμερικάνικα...)Ο,τι μ@λ@κι@ θες ακους εδω 'μεσα' πλεον. Στη δικη μου λιστα μετα τον Πινοκιο και το Μυχαουζεν εχω βαλει τον The_Dude.
Αλλα δε βαριεσαι, whatever makes your ego feel better. Ελπιζω η ωριμοτητα να βγει συντομα και σε χαπακια, αλλιως μερικοι ειναι χαμενοι απο χερι.
αυτο ειναι το κακο σε αναλογες συζητησεις μεσω διαδυκτιου......εισαι υποχρεωμενος να ακους την ηλιθιοτητα του καθενος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο συνειδητοποιημενος οδηγος θα φυγει μονος του απο καποιον γκρεμο (και προβλημα του). Ο ασχετος θα παει να πεσει με την μιση ταχυτητα πανω σε αλλους...............
να σου πω........αυτο ειναι γραμμενο σε καποιο συμβολαιο που υπογραφει με καποιον ο ''συνειδητοποιημενος'' οδηγος;;;;;;;;
γιατι αν ειναι ετσι και εφ'οσον οι περισσοτεροι εδω μεσα ειναι ή θα ηθελαν να ειναι συνειδητοποιημενοι οδηγοι και λιγοτερο ή περισσοτερο τρεχουμε και λιγο αν οι συνθηκες το επιτρεπουν καλο θα ηταν να μας πεις τον τροπο να εξασφαλισουμε οτι οταν θα πηγαινουμε για τον γκρεμο δεν θα παρουμε μαζι μας και αλλους πεζους ή σε αλλα οχηματα!!!!!!!
ερε τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
σταματα να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, γιατι καταλαβαινει ακριβως τι λεω.
Ο συνειδητοποιημενος οδηγος θα φυγει μονος του γιατι θα τρεξει σε αδειους δρομους, σε ερημικους βουνισιους δρομους, με μηδενικη πιθανοτητα να συναντησει αλλο αυτοκινητο, θα ξερει τα ορια του/του αυτοκινητου του, τον δρομο, θα περιμενει τις καταλληλες συνθηκες κλπ κλπ, ενω σε δρομο με αλλους ισως να παει απλα σβελτα αλλα με 101% της προσοχης του γυρω του, πραγμα που ειναι σαφως λιγοτερο επικινδυνο απο τον ασχετο που πηγαινει με την ιδια ταχυτητα με ολους τους αλλους αλλα που για αυτο τον λογο οδηγαει εντελως μηχανικα χωρις να αντιλαμβανεται τα παντα γυρω του αλλα μονο οτι βρισκεται ακριβως μπροστα του (αντε και ακριβως πισω του).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
σταματα να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, γιατι καταλαβαινει ακριβως τι λεω.Ο συνειδητοποιημενος οδηγος θα φυγει μονος του γιατι θα τρεξει σε αδειους δρομους, σε ερημικους βουνισιους δρομους, με μηδενικη πιθανοτητα να συναντησει αλλο αυτοκινητο, θα ξερει τα ορια του/του αυτοκινητου του, τον δρομο, θα περιμενει τις καταλληλες συνθηκες κλπ κλπ, ενω σε δρομο με αλλους ισως να παει απλα σβελτα αλλα με 101% της προσοχης του γυρω του, πραγμα που ειναι σαφως λιγοτερο επικινδυνο απο τον ασχετο που πηγαινει με την ιδια ταχυτητα με ολους τους αλλους αλλα που για αυτο τον λογο οδηγαει εντελως μηχανικα χωρις να αντιλαμβανεται τα παντα γυρω του αλλα μονο οτι βρισκεται ακριβως μπροστα του (αντε και ακριβως πισω του).
Congrats! Συμφωνώ απόλυτα..
-
Εγω παντως επειδη δεν μπορω να ξερω τι γινεται στο δρομο που κινουμαι και σε καθε καθετο στενο και στις 2 διπλανες λωριδες και στις γεφυρες κατω απο τις οποιες περναω, και πισω απο τις νησιδες και τους πεζους στη σταση του λεοφωρειου (κοινως δεν ειμαι σουπερμαν) Αλλα μπορω να ξερω τι γινεται μπρος και πισω μου, Δεν το τρεχω το ρημαδι σε κατοικημενα...
Υγ. Προσωπικη αποψη, κεισι απο συμπαθης εχεις αρχισει και γινεσαι γραφικος. Δεν ξερω τι εχεις παθει, αλλα τον τελευταιο καιρο ολο χαρακτηριζεις κοσμο με επιθετα και λες διαφορα... Αυτο στο λεω απλα φιλικα, και οχι παρατηρηση ή υποδειξη...
-
Ουτε εγω μιλαω για κατοικημενες περιοχες. Αλλα εχει μεγαλη διαφορα κατοικημενη απο κατοικημενη περιοχη. Τωρα για το 310 στην συγγρου ειπαμε, μια φορα εγινε, εκει μου δοθηκε η ευκαιρεια, αμα ειχε κοσμο-κινηση-βροχη δεν θα το εκανα, τελειωσε το θεμα. Ουτε αμα ειχα ferrari θα το εκανα καθε μερα και σε ολους τους δρομους.
Για το αλλο, το ξερω, αλλα προσπαθω να εξηγησω καποια πραγματα σε καποιους που εχουν την δικια τους αποψη και εχουν αποφασισει οτι δεν υπαρχει καμμια αλλη αποψη στον κοσμο και αυτοματως ολοι θα πρεπει να συμφωνησουν μαζι τους. Εγω τουλαχιστον ακουω κιολας ;). Απλα επειδη πολλοι εχουν την αντιθετη αποψη με εμενα, καταληγω γραφικος επειδη αυτο το φορουμ δεν ενδεικνυται για συζητηση περι κοντρας (ειμαι ο μονος που ασχολειται με το αθλημα εδω μεσα μου φαινεται) και για αυτο αναγκαζομαι μονος εγω καθε 5 λεπτα να γραφω και να λεω τα ιδια.
Καλυτερο θα ηταν απλα να μην ασχολουμαι και να αφηνω τον καθενα να πιστευει οτι θελει, και να ειναι ευτυχης επειδη θα νομιζει οτι εχει παντα δικιο?
Για τους χαρακτηρισμους, εγω χαρακτηριζω μονο αφου με χαρακτηρισουν αλλοι (αφου μου δινουν δικαιωματα τι να κανω ρε παιδια...).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο συνειδητοποιημενος οδηγος θα φυγει μονος του απο καποιον γκρεμο (και προβλημα του). Ο ασχετος θα παει να πεσει με την μιση ταχυτητα πανω σε αλλους.Οπως ειπα, το νουμερο απο μονο του δεν λεει τιποτα. ΠΑΝΩ απ'ολα οι συνθηκες ειναι που εχουν σημασια (και αυτο δεν το λεω εγω, το λενε ολοι οσοι ασχολουνται σοβαρα με αυτοκινητα, μεχρι και αγγλοι τροχομπατσοι).
σεναριο α) 3 το πρωι καθημερινης, καλοκαιρινη νυχτα με αδεια Συγγρου (απο αυτοκινητα και κοσμο), απεραντη ορατοτητα και στεγνος δρομος, Ferrari κατεβαινει στην μεση του δρομου (για να εχει αποσταση και απο τα δυο ακρα) με 200
σεναριο β) 8 το πρωι καθημερινης, καταρακτωδης βροχη και τιγκα στην κινηση, σπρευ απο τα ελαστικα του μπροστινου, αυτοκινητο 20ετιας στα ορια του ΚΤΕΟ κινειται με 89 χαω (οριο 90)
Πειτε μου ποιος ειναι παρανομος (και κυριοτερα, ποιος εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να πιαστει απο την τροχαια) και ποιος ειναι πραγματικα επικινδυνος?
Για τα γρηγορα αυτοκινητα, οχι φυσικα και δεν σου δινουν το δικαιωμα να παρανομεις, αλλα α) σου δινουν την δυνατοτητα να το πραξεις σαφως ασφαλεστερα απο οτι πιο παλια, και β) δειχνουν οτι αυτο που θελει ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ κοσμος ειναι ΓΚΑΖΙΑ.
Σωστοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος!
-
Αδερφέ εσύ με το Crossfire μακάρι να είχα και εγώ τα λεφτά να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο και εγώ με τόσα θα πήγαινα. Μας έχει φαεί η δικαιολογία οποίος τρέχει θα σκοτωθεί κιόλας. Κάθεστε και κατηγορείτε τον άνθρωπο γιατι εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες που του δίνει το αυτοκινητό του. Δηλαδή όλοι εσείς δεν τρέχετε? Σας σοκάρει που λεεί δημόσια τι έχει κάνει?
-
Δεν είπαμε οτι δεν τρέχουμε αλλά ούτε πηγαίνω με 200 στην Κηφισσιας. Εχω πάει με 205 στον Περιφερειακό της Πατρας ολομόναχος αλλα ούτε το θεωρώ εξυπνάδα ουτε μαγκιά και στην τελική αν με επιαναν και μου ερχόταν δικαστήριο με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο δεν θα έλεγα γιατί και πώς!!! Να πάει σε κάποια εθνική και να το πατήσει λίγο παραπάνω ναι αλλά όμως να είναι και έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες είτε υλικές είτε οικονομικές είναι αυτές!!!
Και μην νομίζεις οτι επειδή είσαι χεράς δεν θα σου συμβει κάτι και σε σένα. Κατι που ευχομαι να μην συμβεί ποτε σε κανέναν αλλά να οδηγούμε και μερικές φορές με λογική και οχι ασυναίσθητα!!! -
Και να συμπληρώσω οτι εκτός απο την ταχύτητα προσοχή θέλουν και οι σφήνες! Μπορεί αυτός που πάει να κάνει την σφήνα να έχει υπολογίσει την πορεία του κατα κάποιο τρόπο αλλα μην μου πείτε οτι έχει καταλάβει και τις αντιδράσεις των διπλανών αυτοκινήτων όταν θα πάει να κάνει την σφήνα!!!
Στην παραλιακή πολλές φορές μου είχε τύχει να χρειαστώ να πατήσω φρένο για να μην τσακιστούμε όλοι οταν κάποιοι 'οδηγάρες' αποφάσιζαν οτι με τις σφήνες αναδεικνυονται σε Σουμάχερ!!! -
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Αδερφέ εσύ με το Crossfire μακάρι να είχα και εγώ τα λεφτά να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο και εγώ με τόσα θα πήγαινα. Μας έχει φαεί η δικαιολογία οποίος τρέχει θα σκοτωθεί κιόλας. Κάθεστε και κατηγορείτε τον άνθρωπο γιατι εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες που του δίνει το αυτοκινητό του. Δηλαδή όλοι εσείς δεν τρέχετε? Σας σοκάρει που λεεί δημόσια τι έχει κάνει?Εχει διαφορά το που τρεχεις και πόσο τρέχεις (όπως λέει και ο Kacey)!!
Και αυτή η καραμέλα σχετικά με το Political correctness όταν κάποιος δεν συμφωνεί με άσκοπες και ανούσιες ταρζανιές (200+ στην Κηφισίας,ακόμα και στις 3 τα χαρ'αματα 15 αυγούστου είναι μα@@@@α του αισχίστου είδους) εχει καταντήσει εκνευριστική!!
Οποιος δεν συμφωνεί είναι κρυόκωλος και συμβιβασμένος δηλαδή ρε παίδες?!!!
-
Καλά ο φιλαράκος τι θέλει? να του πούμε και μπράβο?
και λίγα του έριξε το δικαστήριο...
μακάρι να υπήρχε νόμος και να προχωράνε σε οριστική αφαίρεση διπλώματος για ορισμένους που την έχουν δει Michael Schumacher.!!!
Αθηνών πατρών άντε να πιάσουμε 100-110.. δεν είναι για παραπάνω..
Και μην μου πει κανείς ότι είναι καλό το οδόστρωμα, η κλίση, ή δεν ξέρω τι άλλο.. Δηλαδή αν οδηγούσε ο φίλος στην Ωτοστράτα με πόσο θα πήγαινε?
Και συγκεκριμένα στον Α1 από Μπολώνια - Μιλάνο...
Για όσους δεν τον ξέρουν είναι δρόμος που τα 170-180 δεν σου φαίνονται.
Ένα πχ ανέφερα. Μπορώ να αναφέρω όσους δρόμους θέλετε.
Ναι οι ιταλοί τρέχουν όπως και οι γερμανοί αλλά εκεί που τους παίρνει και όχι όπως οι ελληνάρες που πηγαίνουν αέρα πατέρα και όποιον πάρει ο χάρος.
Ακόμα και αυτή η Α.Ο. που τόσο έχει διαφημιστεί δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν καλό δρόμο.... -
Και το πως και με τι τρεχεις
kouk μια μικρη παρατηρηση:
Σε κλειστο δρομο (οπως πχ κατω απο τις γεφυρες στην Κηφισσιας), σε ωρα που δεν κυκλοφορει αλλο αυτοκινητο η τουλαχιστον οχι σε μεγαλη αποσταση απο σενα, ειναι πραγματικα ταρζανια τα 200? Αφου εχεις ενα δρομο ολο δικο σου και κλειστο σε πεζους και αλλα ζωα ( ). Επειδη πολυ συχνα κυκλοφορω διασχιζοντας την μιση αττικη στις 4 τα χαραματα, σου λεω οτι πολλες φορες εχεις ολοκληρους δρομους για την παρτη σου, ακομα και δρομους που κανονικες ωρες χρησιμοποιει η μιση αθηνα.
Sant, η Αθηνων πατρων εχει σημεια που μπορεις να πηγαινεις με πολλα παραπανω. Μην φερνεις στο μυαλο σου μονο το κομματι μετα το Ξυλοκαστρο.
ΥΓ Δεν ειδα πουθενα τον φιλαρακο να διαμαρτυρεται, απλως ειπε το τι εγινε για την παραβαση που εκανε.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Δεν είπαμε οτι δεν τρέχουμε αλλά ούτε πηγαίνω με 200 στην Κηφισσιας. Εχω πάει με 205 στον Περιφερειακό της Πατρας ολομόναχος αλλα ούτε το θεωρώ εξυπνάδα ουτε μαγκιά και στην τελική αν με επιαναν και μου ερχόταν δικαστήριο με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο δεν θα έλεγα γιατί και πώς!!! Να πάει σε κάποια εθνική και να το πατήσει λίγο παραπάνω ναι αλλά όμως να είναι και έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες είτε υλικές είτε οικονομικές είναι αυτές!!!
Και μην νομίζεις οτι επειδή είσαι χεράς δεν θα σου συμβει κάτι και σε σένα. Κατι που ευχομαι να μην συμβεί ποτε σε κανέναν αλλά να οδηγούμε και μερικές φορές με λογική και οχι ασυναίσθητα!!!Το να πας με 205 στην Ε.Ο με astra νομιζεις πως ειναι πιο ασφαλες απο 230 σε αδεια κηφισιας στις 3 το πρωι με crossfire? Αν νομιζεις πως ναι εισαι βαθια νυχτωμενος!
-
Παιδιά, για αυτούς που ασχολούνται με τον The-Dude ( ) προτείνω να πάνε στο προφίλ του και να διαβάσουν αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς, ιδίως τα παλιά του posts. Θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και θα γελάσετε και καλά...
210km/h = 1.200 Euro.............!