-
Γνωριμία του Μάξιμα από το Car & Driver.
Ο ανταγωνισμός έχει ενδιαφέρον, Άβαλον, Καντένζα, Κράισλερ 300, Τάουρους,Impala, κ.α. , σεντάν 5 μέτρα + βάλε σε μήκος, με 6κύλινδρα και 8κύλινδρα μοτέρ κυρίως.
Αμάξια για τα οποία δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον στα μέρη μας, όποιος θέλει τόσο μεγάλο πάει σε πριμιά και ας είναι 1600 κυβικά με 3 τούρμπο και 2 κομπρεσέρια, χειροκίνητο κιβώτιο και τις βασικές ταπετσαρίες. Αρκεί να έχει πιασάρικο σήμα και οπωσδήποτε χοντρά ζαντολάστιχα.http://www.caranddriver.com/news/2016-nissan-maxima-debuts-in-new-york-news
-
Ο ευρωπαίος παίρνει 2000-3000 κυβικά με turbo για παρόμοιες/καλύτερες επιδόσεις με λιγότερους ρύπους, πίσω κίνηση ή τετρακίνηση, χειροκίνητα εξάρια ή εξαιρετικά αυτόματα 7αρια-8αρια, πολύ μικρότερη κατανάλωση, φυσικά καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πολύ καλύτερη μεταπώληση. Άκου εκεί μπροστοκούνα sedan με 300 άλογα και cvt
Για να μην μιλήσω για τα τρίλιτρα diesel που καίνε τα μισά και πάνε πιο γρήγορα από δαύτο. Ευτυχώς που ο ευρωπαίος δεν έχει την αισθητική και τα γούστα του αμερικάνου. -
Ναι, δεν τα παίρνει στα ίδια λεφτά όμως άμα βάλει όλα αυτά επάνω. Βασικά, όπως προείπα, προτιμά απείρως να πάρει πριμιά, να το πληρώσει με +30% καπέλο, και ας είναι με τις βασικές ταπετσαρίες και τετρακύλινδρο μοτέρ σχετικά χαμηλού κυβισμού, μόνο στα χοντρά ζαντολάστιχα είναι ανυποχώρητος.
Σκεφτείτε ανάποδα, ΑΝ είχαν πέραση αυτά τα αμάξια στα μέρη μας, η κάθε Φίατ, Ρενώ, ΠΣΑ, Όπελ (ποιός θυμάται το Σένατορ), Φορντ (Σκόρπιο) κ.α. θα είχαν πήξει την αγορά με τα ανάλογά τους. Είναι τα ακριβώς αντίστοιχα των Άβαλον, Ντοτζ, Καντένζα, Τάουρους, Ιμπάλα, Μάξιμα και τα συναφή.
Γιοκ όμως (σχεδόν). Χαζοί είναι?Κάτι άλλο, ο μέσος αμερικάνος δίνει ΠΟΛΥ περισσότερα λεφτά από τον μέσο ευρωπαίο για αμάξι. Κάπου πέτυχα ότι η μέση λιανική για καινούργια ρόδα στο αμέρικα είναι πλέον 32.000 ντόλαρς, ήγουν 29.000 ευρώ. Άμα βάλει κάποιος και 20% Φ.Π.Α. που δεν υπάρχει εκεί, πάμε στα 35.000 ευρώ! Ποιός μέσος παίρνει αμάξι με 35 χιλιάρικα στην ΕΕ και σε ποιο κράτος? Κάτι κουβαδοχάτς 1400-1600 κυβικά με τα μισά λεφτά από αυτά είναι ο κανόνας στας ευρώπας, ακόμη και στις μεγάλες αγορές. Εδώ ούτε αυτά λόγω της κρίσης.
Να γιατί υπάρχουν και πουλάνε όλα αυτά λοιπόν εκεί και είναι σχεδόν ανύπαρκτα εδωπέρα. Το άρθρο στο καρεντντάιβερ είναι σαφές, αμάξι για τον εξέκ μιας εταιρείας, εδώ οι εξέκ παίρνουν 116δ ή V40 με το βασικότατο εξοπλισμό και χειροκίνητο κιβώτιο . Όχι γιατί είναι οδηγοκεντρικά βέβαια, ενώ το Μάξιμα με τα 300 αλόγατα και το ΣΒΤ δεν είναι. -
ατέρμονη αντιπαράθεση...........πάμε γι'άλλα!
-
καλησπερα-πεταξε καταλαθος η μητερα μου τα μανουαλ-σερβις απο το δωματιο
κατεβασα καποια σε ηλεκτρονικη μορφη που κυκλοφορουν στα σαιτ της νισσαν αλλα ειναι αγγλικα και δεν πολυκαταλαβαινωαν εχει κανεις το νισσαν αλμερα 2003 1500κυβικα 98 αλογα μπορει να το βγαλει φωτοτυπια και να ρθω να τα παρω-πληρωνω για την διαδικασια 10 ευρω + τις φωτοτυπιες-απο θεσσαλονικη
το μειλ μου ειναι rudigarcia222@gmail.com οποιος μπορει ρε μαγκες ας με διευκολυνει -
Τι ακριβώς ψάχνεις; Service manual ή owner's manual; Το δεύτερο μπορούν να στο στείλουν στα ελληνικά και από τα κεντρικά της Nissan (Θεοχαράκης), αν είναι ακόμη διαθέσιμο λόγω σχετικά παλιού μοντέλου, κάνε τους ένα τηλ.
Έχει ξανασυμβεί και ανταποκρίθηκαν άμεσα. -
και τα δυο
θα παρω αυριο στην νισσαν και στο rent a carτιποτα
στην νισσαν μου ειπαν οτι δεν υπαρχει πλεον και
αν τους το στειλουν θα ανεβει στο σαιτ σε Pdf
στα ρεντ α καρ δεν υπαρχει το συγκεκριμανο οχημα -
Έχω ένα micra K12 του 2004. Θέλω να βάλω κάλυμα στο τιμόνι, αλλά βρίσκω μόνο 38 σε διάμετρο ενώ θέλω 37. Ξέρει κενείς που να βρω? Το 38 κουμπώνει αλλά όχι πολύ σφικτά, γι΄αυτό θέλω κάτι ακριβώς! Μόνο από φυσικό κατάστημα στην Αθήνα και προάστεια.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Έχω ένα micra K12 του 2004. Θέλω να βάλω κάλυμα στο τιμόνι, αλλά βρίσκω μόνο 38 σε διάμετρο ενώ θέλω 37. Ξέρει κενείς που να βρω? Το 38 κουμπώνει αλλά όχι πολύ σφικτά, γι΄αυτό θέλω κάτι ακριβώς! Μόνο από φυσικό κατάστημα στην Αθήνα και προάστεια.Και σφικτά να μπει δε θα γλιστράει ειδικά όταν γυρνάς το τιμόνι με το ένα χέρι;
-
38άρι έχω στο δικό μου και μια χαρά κάθεται. Το προηγούμενο κάλυμμα που πάλιωσε και το πέταξα είχε στο εσωτερικό του κάτι σε λάστιχο και κολλούσε αλλά και πριν λίγο καιρό που πήρα αυτό για το καλοκαίρι, μια χαρά έκατσε και δεν γλυστράει.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
38άρι έχω στο δικό μου και μια χαρά κάθεται. Το προηγούμενο κάλυμμα που πάλιωσε και το πέταξα είχε στο εσωτερικό του κάτι σε λάστιχο και κολλούσε αλλά και πριν λίγο καιρό που πήρα αυτό για το καλοκαίρι, μια χαρά έκατσε και δεν γλυστράει.Ωραία
-
Καλησπέρα
Ένας φίλος σκέφτεται να αγοράσει το Nissan Juke. Το δίλημμα είναι το εξής: πετρέλαιο ή βενζίνη καλύτερα; Έχει κανείς κάποια εμπειρία; -
Όποιο θέλει. Οικονομικότερο αν και ακριβότερο το 1,5d και αποδεδειγμένα αξιόπιστο. Νεότερος ο 1,2Τ με καδένα και αξιοπρεπείς επιδόσεις.
Θα προτιμούσα το 1,2Τ.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
εξαρτάται βεβαια και η ετησια διανυση χιλιομετρων οσον αφορα την αποσβεση του extra κοστους του πετρελαιου.
αν τον νοιαζει φυσικα. -
Οδηγησα το 1,5 diesel Juke στην εκθεση αυτοκινητου στην Αθηνα το Νοεμβρη.
Καλος κινητήρας, εδινε επιδοσεις στο αυτοκίνητο αλλα πολύ θορυβωδης. Και ειχε και λιγο λαγκ στις χαμηλες στροφες..
Ισως να προτιμουσα το 1,2 t χωρις ομως να τον εχω οδηγησει για να εκφερω αποψη.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι εποχές νομίζω ότι συνιστούν πετρέλαιο (αν και με τη φορολόγηση ποτέ δεν ξέρεις )
Έχει ένας φίλος του το 1.5d και έχει εξαιρετικές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση δεν θα έλεγα ότι κάνει ιδιαίτερο θόρυβο. Το 1,2 δεν το έχω οδηγήσει αν κι έχω ακούσει καλά λόγια. Πάντως για μένα προχωράς με πετρέλαιο. -
γενικά πάντως ο 1.2T δεν τραβαει, τουλάχιστον εδώ, για εξω δεν γνωρίζω.
εχει μείνει στην σκια του αειθαλούς 1.5dci βέβαια, καθώς και της 'μόδας' που ενίοτε επιβάλει την αγορα του δεύτερου. -
Αν το αντέχει η τσέπη του και κάνει ένα σεβαστό αριθμό χιλιομέτρων το χρόνο τότε το 1.5d είναι καλή επιλογή
-
να ρωτησω κατι γενικο-αυτη η συνεργασια νισσαν ρενο που βλεπω παντου τι σημαινει??
-η ρενο αγορασε την νισσαν και πλεον ολα πραγματικα ειναι ρενο ενω απλα πουλαει το ονομα νισσαν?
-η ειναι ιση ανταλλαγη ιδεων ?(ισως η νισσαν δανειζει γνωσεις μηχανικα ενω η ρενο στην αισθητικη?
-η απλα προεκταση μαρκετινκ-η κατι αλλο?
παντως πριν μια δεκαετια αν μου λεγε καποιος τα pulsar,juke,qasqai,nismo ειναι νισσαν δεν θα τον πιστευα(μιλαω για εμφανιση) -
Βάλε στο Google το 'Nissan Renault Alliance' και θα δεις από πότε, λοιπές πληροφορίες (ποσοστά, συμβόλαια κλπ) και με ποια μοντέλα και πάνω σε τι ξεκίνησε.
Αυτό που υπάρχει τώρα είναι η εξέλιξη αυτής της συνεργασίας που λογικά με το καιρό υπήρξε.Nismo δεν είναι μοντελο της Nissan αλλά η Nismo (Nissan Motorsports) είναι το τμημα βελτίωσης και αγωνιστικής κυρίως εξέλιξης κάποιων μοντέλων της Nissan απο την ίδια την Nissan.
Όπως AMG για την Mercedes, BMW Motorsport για την BMW κλπ.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
NISSAN FORUM