-
2007A' ΕΣΣΟ ή 298
παρουσιάστηκα στο Κιλκίς μαζί με την μισή πολυφυλετική μαφία του ελληνικού στρατού
έφυγα στον ένα μηνα για ΣΕΑΠ με ένδειξη ΥΕΑ Στρατονομίας
μετά το χαλαρό 4μηνο στην ΣΕΑΠ μετατέθηκα στο 526 Μ/Κ ΤΠ στην Αλεξ/πολη
έκανα Πρωτοχρονιά +- 5 μέρες στο Φυλάκιο Πετάλου + ένα 15ήμερο πιο πρίν
Μετά από 7,5 μήνες παραμεθόριο (δεν την λες παραμεθόριο βέβαια την Αλεξ/πολη )
μετατέθηκα στην Λάρισα στον Λόχο Στρατονομίας 1ης Στρατιάς όπου και μετά από 4 μήνες ονομάστηκα Ανθ/λγος και από την επόμενη άρχιζε η άδεια απολύσεως.Όπως φωνάζαμε και στην ΣΕΑΠ...ΒΥΣΜΑ ΒΥΣΜΑ...ΒΥΣΜΑ ΔΥΝΑΤΟ...ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΥΕΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΕΙΣΜΟ
Δεν θα την πάλευα να πάω απλα φαντάρος...θα είχα πλακωθεί στο ξύλο τουλάχιστον με τον μισό θάλαμο όπως τα είδα τα πράγματα....
-
Αν και ήμουν χρεωμένος στην αεροπορία λίγες μόνο μέρες προτού παρουσιαστώ με μετατάξανε στο ναυτικό. Όπως έμαθα μετά κάποιοι την έκαναν από το ναυτικό προς την αεροπορία και το ναυτικό πήρε πίσω μερικούς με το ζόρι. Παρουσιάστηκα στο ναυτικό τον παγωμένο Ιανουάριο του 1991, εν μέσω πολέμου του Κόλπου στο ηρωικό ΚΕΠΑΛ (Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα) στο Σκαραμαγκά. Προπαίδευση 37 μέρες, όχι όπως τώρα, με μία μόνο επίσκεψη φίλων ενδιαμέσως. Διοικητής ήταν ο Πλωτάρχης(:) Ιάκωβος Μπαντουβάκης κοντός καλοσυνάτος άνθρωπος που τον πείσαμε ότι μερικοί από εμάς, οι πιο ώριμοι και γραματιζούμενοι πρέπει να κατοικούμε σε ξεχωριστό θάλαμο, με την πόρτα κλειστή για να μην μας ενοχλούν και χωρίς θαλαμοφύλακες και τέτοια γραφικά και βέβαια να μην συμμετέχουμε σε πρωινές τρεχάλες στο κρύο....
Αρχικά ήμουνα ναυτάρα και μετά έγινα Κελευστής και επιτέλους κατούραγα σαν άνθρωπος. Την περίοδο που υπηρέτησα δεν μας κάνανε αξιωματικούς....
Λόγω ευμενών συγκυριών (τσάτσος) υπηρέτησα στο βουνό του ναυτικού, το λόφο του Λυκαβηττού στο ΝΝΑ (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών) αλλά αποσπάστηκα για ένα καλοκαίρι σε άλλο βουνό του ναυτικού, τον Υμηττό στη ΣΔΑΜ (Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου, πάνω από την Αγία Παρασκευή) θαμμένος μέσα σε τούνελ (απίστευτοι ύπνοι στο απόλυτο σκοτάδι, πολλά καλά παιδιά και πάρα πολλές στρατιωτίνες) στο βουνό σε περίοδο επισκευής. Τελικά κατάφερα να πάω και σε καράβι, το ηρωικό υδρογραφικό ωκεανογραφικό Ναυτίλος (με προσωπικό επίτακτους πρώην εμπορικού ναυτικού, χαμένα κορμιά και χάλια ναυτικοί, ούτε στολές ούτε τίποτα, όλη μέρα ψαρεύανε) για δύο περιόδους κατά τις οποίες γνώρισα πολλά άγονα νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου αλλά και τον εαυτό μου (λόγω δυσκολίας να επικοινωνήσω επιτυχώς και να κάνω bonding με τους πιο πάνω inmates).
Θητεία 23 μήνες, ακριβώς 700 μέρες (έπεφτε και δίσεκτο, μου βγήκε μια μέρα παραπάνω). Απολύθηκα το Δεκέμβριο του 1992. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Αυτο το θέμα μου θύμησε 1 όνειρο που έχω δεί στη ζωή μου τουλάχιστον 2 φορές, μπορει και 3.
Έρχονται σπίτι μου, με τσουβαλιάζουν και με πάνε να παρουσιαστώ στο στρατό. Εγώ χτυπιέμαι, φωνάζω ότι έχω ήδη πάει και έχω κάνει τη θητεία μου. Τους δείχνω το απολυτήριο αλλά μάταια. Μου λένε ότι πρέπει να ξανακάνω τη θητεία μου και με πάνε με το ζόρε να παρουσιαστώ.Πάνω κάτω το ίδιο και εγώ!
+1
φωνάζω κει μ'εσα στο όνειρο λέω ρε παιδιά αφού έχω απολυθεί τι κάνω εδώ; τη συνέχεια κάθε φορά δε τη θυμάμαι
για την ιστορία, ΠΝ 06Β->ΛΡ ->ΣΜΥΝ να χαζεύω τις μαθητριούλες
χαχα κατι τετοιο εχς δει και γω αλλα οχι τοσο βιαιο...απλα ερχεται χαρτι οτι πρεπει να παρουσιαστω και απορω οτι αφου εχω παει γιατι να ξαναπαω...
για την ιστορια και γω, ΠΝ 08Γ...Αρχικα εκατσα στο Κε.Παλ για την εκπαιδευση και μετα Ναυτικο Οχυρο Αραξου...Μερικες φορες νοσταλγω καποια βραδια και τη παρεουλα που ειχαμε κανει εκει περα...
-
Τσατσος έτσι onyx.
Mπηκες στη λιστα των τσατσων. -
Κανενας ειδικες δυναμεις??
-
105 AΣΜ κανένας;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μια ακόμα ανασκαφή...2008 Γ΄ΕΣΣΟ (304)
Καλαμάτα -> Πύργος -> Καβύλη Ορεστιάδας -> Πεντάγωνο
Να και η σειρά μου!
2008 Γ' ΕΣΣΟ (304)
Εδικότητα Χειριστής ΣΕΖΜ (ΕΡΜΗΣ)ΚΕΔΒ, Καλαμάτα
ΧΧΙ ΤΘΤ --> 21 ΛΔΒ, Κομοτηνή
ΧΧ ΤΘΜ --> 20 ΛΔΒ, Καβάλα -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Κανενας ειδικες δυναμεις??το ονειρο οτι με ξαναπερνουν δεν το χω δει
-
ΚΕΥΓ 2009 Γ΄ΕΣΣΟ, 309 σειρά.
25 ΕΥΠ-ΛΥΓ:Τιμημένο Πετροχώρι Ίσως το μεγαλύτερο κέντρο βολής αρμάτων στην Ελλάδα Πρωί-βράδυ βολές με άρματα, ίσως ένα από τα 2 στρατόπεδα της Ελλάδας που έχουν Leo 2 Hell.
ΑΔΙΣΠΟ:
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
και τέλος Γ΄ΚΝΟ Θέρμηγειτονάκι! κτηνίατρος?
-
Θήβα 95 Β' ΕΣΣΟ σειρά 235 ( Μάρτιος 1995)
2 μήνες συνολικά στο ΚΕΠΒ ειδικότητα οδηγός αυτοκινήτου. Δεν οδήγησα τίποτε εκεί διότι το μήνα της ''εκπαίδευσης'' τον πέρασα στο φυλάκιο του ραντάρ της αεροπορίας στην Αταλάντη.
Μετάθεση Ξάνθη 171 ΜΕΑ/ΑΠ (αντιεροπορικά)
Απόσπαση στο Στρατιωτικό πρατήριο μετά από 4 μήνες εντατικής εκπαίδευσης στα παντιλίκια στον όρχο της Πυροβολαρχίας Διοικήσεως.
Πήξιμο 3 μήνες και μετά ήρθε η απελευθέρωση sorry μετάθεση για τη εκπληκτική μονάδα (ο θεός να την κάνει μονάδα) ΟΥΛ/ΔΠΒ/Δ'ΣΣ, το οποίο σημαίνει Ουλαμός Διοικήσεως Πυροβολικού του Δ' Σώματος Στρατού. 9 μήνες απόλυτο λιώσιμο με ωράριο 07:00 - 15:00 και τα ΣΚ ελεύθερα.
Η μόνη νύχτα που έμεινα στο στρατόπεδο εκείνους τους 9 μήνες ήταν η νύχτα των Ιμίων σε ράντσο εκστρατείας στο γραφείο του Ταξίαρχου.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Κανενας ειδικες δυναμεις??Β΄ Μοιρα Καταδρομών. 95 Δ΄ ΕΣΣΟ. Σειρά 237 (Ιουλιος 1995) Παρουσιάστηκα εκει που λέει και το 'κοντοσείρι' μου απο πάνω... Εφυγα εθελοντικά και πηγα Μ.Πεύκο. Το μετάνιωσα πολλές φορές, αλλα αυτή είναι η γλύκα των Ειδ.Δυνάμεων....'Πονάει, αλλα σ΄αρέσει..!! '
Είχα την δυνατότητα να συγκρίνω πάντως καταστάσεις και η θητεία στα δυο αυτά Οπλα διαφέρει απίστευτα....!!!ΕDIT....
Αυτό τώρα το είδα....!!!!
Αυτο το θέμα μου θύμησε 1 όνειρο που έχω δεί στη ζωή μου τουλάχιστον 2 φορές, μπορει και 3.
Έρχονται σπίτι μου, με τσουβαλιάζουν και με πάνε να παρουσιαστώ στο στρατό. Εγώ χτυπιέμαι, φωνάζω ότι έχω ήδη πάει και έχω κάνει τη θητεία μου. Τους δείχνω το απολυτήριο αλλά μάταια. Μου λένε ότι πρέπει να ξανακάνω τη θητεία μου και με πάνε με το ζόρε να παρουσιαστώ.Πάνω κάτω το ίδιο και εγώ!
+1
φωνάζω κει μ'εσα στο όνειρο λέω ρε παιδιά αφού έχω απολυθεί τι κάνω εδώ; τη συνέχεια κάθε φορά δε τη θυμάμαι
Μπορέι να εχω δει και 10 φορές όνειρο οτι είμαι εκει...!!!!! Αλλες οτι ακομη υπηρετώ, αλλες οτι είχε μεινει υπολοιπο απο αναβολή και αλλα πολλά..!! Το παράξενο όμως είναι οτι ΠΟΤΕ δεν ηταν δυσάρεστα τα όνειρα....Πάντα ξυπνούσα με ενα αισθημα ευφορίας ή το πολύ νοσταλγίας......
Τωρα καταλαβάινω τί σήμαινε μια έκφραση που χρησιμοποιούσαν γκαρίζωντας οι εκπαιδευτές...'Nέοι, κάνετε μαλακίες, αλλα θα σας εξηγήσω εγω το όνειρο..!! ' -
Κατασκηνωση 'Τα Γλαρακια', Σουνιο. Ομαδαρχης Γλαρακιων.
-
Ώστε ομαδάρχης γλαρακίων ε;
Πολεμική Αεροπορία θα είναι αυτό!
-
οχι , ειναι το ειδικο σωμα των ανυποτακτων
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Κατασκηνωση 'Τα Γλαρακια', Σουνιο. Ομαδαρχης Γλαρακιων.Απο Ναυτικό είνια σίγουρα πιο σκληρή η θητεία στα Γλαράκια
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Κατασκηνωση 'Τα Γλαρακια', Σουνιο. Ομαδαρχης Γλαρακιων.
Απο Ναυτικό είνια σίγουρα πιο σκληρή η θητεία στα Γλαράκια
σιγουρα. πρωινο ξυπνημα, καθημερινη γυμναστικη, καθαριοτητες, μαγειρεια. σαν ομαδαρχης/κοινοταρχης εχεις απειρα μπασταρδακια να σου ζαλιζουν το πουλι και εχεις και την ευθυνη τους.
παρ'ολα αυτα, οποιος δεν εχει παει κατασκηνωση μπορει ωραιοτατα να παει να αυτοκτονησει -δεν ξερει τι χανει-. Αντιστοιχα, οποιος δεν εχει στειλει τα παιδια του κατασκηνωση, παλι μπορει να αυτοκτονησει και δεν ξερει τι χανει: σεβαστο διαστημα χωρις μπασταρδακια στα ποδια σου. Ηρεμια, ησυχια.
Σαν ομαδαρχης δεν πολυλεει, μπολικη ευθυνη για σκατα λεφτα. Μινι στρατιωτικη θητεια. Πλεον νομιζω παιρνουν μονο απο γυμναστικη ακαδημια ομαδαρχες. -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Μια ακόμα ανασκαφή...
2008 Γ΄ΕΣΣΟ (304)
Καλαμάτα -> Πύργος -> Καβύλη Ορεστιάδας -> Πεντάγωνο
Να και η σειρά μου!
2008 Γ' ΕΣΣΟ (304)
...
ΚΕΔΒ, Καλαμάτα4ος λόχος
-
cmarin εσύ που υπηρέτησες;
Ή είχες βίσμα...; -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε: