-
Η Sud δεν ηταν η πρωτη προσθιοκινητη Alfa???
-
Ναι.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καλό θά ήταν,νά έδινε ο καθένας,πρώτα απ'όλα,τόν ορισμό πού δίνει στό θέμα χαρακτήρας τής Αλφα Ρομέο,νά δούμε πώς τό εννοεί ο καθένας.
Τί είναι αυτό πού 'μιλάει' στήν ψυχή τού κάθε Αλφίστι;Προσωπικά εμένα με καλύπτει απόλυτα ο ορισμός που έδωσε ο ίδιος ο Orazio Satta κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον Griffith Borgeson. Πως θα μπορούσα άλλωστε να τον αμφισβητήσω ή να τον συμπληρώσω...
'H Alfa Romeo δεν είναι απλά μία βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από ένα συμβατικά φτιαγμένο αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους η Alfa Romeo ξεχωρίζει. Είναι ένα είδος οδύνης, ο ενθουσιασμός για την ιδέα της μετακίνησης. Eίναι τρόπος ζωής, ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός τρόπος αντίληψης περί του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός για την έννοιά της. Τα στοιχεία από τα οποία συντίθεται είναι τα παράλογα γνωρίσματα του χαρακτήρα του ανθρώπινου πνεύματος που δεν μπορούν να εξηγηθούν με λογικούς όρους. Είναι αισθήματα, πάθη, πράγματα που έχουν περισσότερο να κάνουν με τη καρδιά του ανθρώπου παρά με τη λογική.'
Όπως μπορείτε να δείτε ο κύριος Satta δεν ανεφέρθη πουθενά σε μηχανολογικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις, συστήματα μετάδοσης. Ας ψάξουμε κάπου αλλού να βρούμε την ουσία της Alfa Romeo και όχι στο που μεταδίδεται η κίνηση...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
'H Alfa Romeo δεν είναι απλά μία βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από ένα συμβατικά φτιαγμένο αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους η Alfa Romeo ξεχωρίζει. Είναι ένα είδος οδύνης, ο ενθουσιασμός για την ιδέα της μετακίνησης. Eίναι τρόπος ζωής, ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός τρόπος αντίληψης περί του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός για την έννοιά της. Τα στοιχεία από τα οποία συντίθεται είναι τα παράλογα γνωρίσματα του χαρακτήρα του ανθρώπινου πνεύματος που δεν μπορούν να εξηγηθούν με λογικούς όρους. Είναι αισθήματα, πάθη, πράγματα που έχουν περισσότερο να κάνουν με τη καρδιά του ανθρώπου παρά με τη λογική.'
Ναι, το 'χεις ξαναγράψει !
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ναι, το 'χεις ξαναγράψει !
Οντως, και τωρα που τον διαβασα πιο πρεσεκτικα μου γεννηθηκαν διαφορες αποριες , alfaromeo αν θελεις βοηθησε με σε παρακαλώ
-Δεν αναφερει πουθενα καποιο συγκεκριμενα χαρακτηριστικά που να σε οδηγουν στην εν λογο εταιρεια, επομενως καλλιστα θα μπορουσε ο καθενας να πει ακριβως το ιδιο για καποια αλλη εταιρεια.
-Δεν ειναι λιγο αυθαιρετος και γενικολογος αυτός ο ορισμός??
-
Εμένα μ'ενοχλεί το πλαίσιο της GT (την οδήγησα και την πίεσα, παρά τις φωνές του εν Χανίοις αντιπροσώπου), καθώς και το μη απενεργοποιούμενο VDC στις 156 και στη δίλιτρη 147. Επιτέλους, ας καταλάβουν ότι οι Alfa Romeo ΔΕΝ είναι για γκομενίτσες ούτε για γιαλαντζί δερβίσηδες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
(...)Επιτέλους, ας καταλάβουν ότι οι Alfa Romeo ΔΕΝ είναι για γκομενίτσες ούτε για γιαλαντζί δερβίσηδες.Πάει η Alfa Romeo που ξέραμε.... ξέχνα την... τώρα μιλάει το marketing. Εδώ και καλά θα βγάλουν την 'αναβίωση' της GT Am. Μόνο που στη νέα έκδοση το Αm δε σημαίνει America όπως τότε αλλά Αdvanced marketing....
-
Νόμιζα πως το 'A' στις GTA σήμαινε 'Allegerita' (ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω Ιταλικά, σημαίνει πάντως 'ελαφρωμένη'). Το 'Am' σήμαινε 'America' ?
Σωστή πάντως η παρατήρηση περί μάρκετινγκ...
-
Εμένα μ'ενοχλεί το πλαίσιο της GTδηλαδή τι ακριβώς σε ενοχλεί?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νόμιζα πως το 'A' στις GTA σήμαινε 'Allegerita' (ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω Ιταλικά, σημαίνει πάντως 'ελαφρωμένη'). Το 'Am' σήμαινε 'America' ?Σωστά, το 'Α' της GTA σήμαινε Alleggerita, δηλαδή ελαφρωμένη. Στην περίπτωση της GT Am όμως οι απόψεις διίστανται για το τι ακριβώς αντιπροσώπευαν τα αρχικά. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές,
- Gran Turismo Alleggerita Maggiorata (ελαφρωμένη μεγαλωμένη)
- GT Alessagio Maggiorato (αυξημένη διάμετρος)
- GT America
Η πρώτη εκδοχή είναι και η λιγότερο πιθανή αφού η GT Am σε αντίθεση με την GTA δεν χρησιμοποιούσε αλουμινένιο αμάξωμα αλλά μόνο ορισμένα μέρη της ήταν από αλουμίνιο/πλαστικό, όπως π.χ. καπώ και πόρτες.
Η δεύτερη μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού η GT Am εφόσον προερχόταν από την 1750 GTV, είχε αυξημένη διάμετρο κυλίνδρων (με μονοκόμματα χιτώνια μεγαλύτερης διαμέτρου) και έφτανε τα 2000 κ.ε.
Η τρίτη είναι και η πλέον πιθανή εκδοχή αφού σε αυτή καταλήγουν οι κορυφαίοι συγγραφείς βιβλίων Alfa Romeo παγκοσμίως, όπως ο Maurizio Tabuchi, Tony Adriaensens, John Tipler. Μάλιστα η Alfa Romeo για να πάρει την ομολογκασιόν που απαιτούνταν για το Group 2 χρησιμοποίησε την Αμερικάνικη έκδοση της 1750 GTV (Tipo 105.51).
Επίσης να προσθέσω πως στο επίσημο περιοδικό της Alfa Romeo, το Il Quadrifoglio, τεύχος Ιανουαρίου 1970, η GT Am αναφέρεται καθαρά ως Gran Turismo America. Τέλος αν προσέξεις στο Αm, το Α είναι με κεφαλαίο και το m με μικρό που με κάνει να σκέφτομαι πως πρόκειται για μια ενιαία λέξη και όχι για δυο.
-
Ευχαριστώ AlfaRomeo!
-
- Παρά το πολύ γρήγορο τιμόνι, το αυτοκίνητο δεν είναι αρκετά άμεσο.
- Η ανάρτηση κοπανάει σε κάθε λακούβα (και στα Χανιά ξέρουμε καλά από αυτές) λες και τα αμορτισέρ έχουν παραδώσει το πνεύμα.
- Πολλή υποστροφή.
- Το VDC που σου κόβει τη φόρα (αν και, με τέτοιο στήσιμο, μάλλον είναι απαραίτητο, ειδικά στα 3200 κυβικά. Μου φαίνεται πως στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων κάνανε ό,τι κάνει συνήθως η Mercedes-Benz: πρώτα βάζει το ESP για να καλύψει τις ατέλειες που ΘΑ υπάρξουν και μετά φτιάχνει τις αναρτήσεις, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, αφού υπάρχει το ESP που θα σώζει τον οδηγό).
- Ο ξέψυχος δίλιτρος JTS. Φέρτε πίσω τον Twin Spark ΤΩΡΑ!!!
-
- Η ανάρτηση κοπανάει σε κάθε λακούβα (και στα Χανιά ξέρουμε καλά από αυτές) λες και τα αμορτισέρ έχουν παραδώσει το πνεύμα.
- Πολλή υποστροφή.
- Το VDC που σου κόβει τη φόρα (αν και, με τέτοιο στήσιμο, μάλλον είναι απαραίτητο, ειδικά στα 3200 κυβικά. Μου φαίνεται πως στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων κάνανε ό,τι κάνει συνήθως η Mercedes-Benz: πρώτα βάζει το ESP για να καλύψει τις ατέλειες που ΘΑ υπάρξουν και μετά φτιάχνει τις αναρτήσεις, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, αφού υπάρχει το ESP που θα σώζει τον οδηγό).
...καλά τι οδήγησες γιατί GT σίγουρα δεν ήταν...
Υγ Άσχετα αν έχει τον χαρακτήρα των παλιών Alfa ή όχι δεν συμφωνώ με τίποτα από τα παραπάνω...
-
GT ήταν...
-
Κατά τη γνώμη μου υπαίτιος όλων των 'κακών' είναι τα ηλεκτρονικά. Εύκολη, απλή λύση και σημαντικά φθηνότερη σε σχέση με τις επένδυση που χρειάζεται για την εξέλιξη ενός πολύ καλού πλαισίου. Όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα καλό πλαίσιο, ένα φοβερά στημένο αυτοκίνητο, αλλά σχεδόν κανείς δεν το κάνει αφού υπάρχει έτοιμη η λύση. Ας σταματήσουμε πια να κλαψουρίζουμε περί της χαμένης ταυτότητας της Άλφα Ρομέο. Και αν κλαψουρίζουμε πόσοι είμαστε και ποια επίδραση μπορούμε να φέρουμε με αυτό; Καμία... Αυτός που κερδίζει είναι η πλειοψηφία και όπως έχω ξαναπεί ο αγοραστής κατευθύνει τον κατασκευαστή και όχι το αντίστροφο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται σήμερα για το αν η Άλφα ήταν κάποτε έτσι και σήμερα είναι αλλιώς. Το ζητούμενο είναι το αυτοκίνητο να πουλάει μούρη και να έχει κάτω από το καπώ μια μηχανή ικανή να τους κινήσει μέσα στην πόλη ή έστω και για κανά ταξιδάκι. Ποιος ενδιαφέρεται για αναρτήσεις πλαίσια, κρατήματα και τα συναφή; Κοροιδευόμαστε;;;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νόμιζα πως το 'A' στις GTA σήμαινε 'Allegerita' (ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω Ιταλικά, σημαίνει πάντως 'ελαφρωμένη'). Το 'Am' σήμαινε 'America' ?Σωστή πάντως η παρατήρηση περί μάρκετινγκ...
Στο αλφίστι έχει γίνει ολόκληρη σφαγή γι'αυτό που ρωτάς. Εγώ ειλικρινά έχω μπερδευτεί, αν και κλίνω πιο πολύ προς το 'America', κυρίως λόγω του μικρού, αντί κεφαλαίου 'm', αντί για Alesaggio Maggiorato. Ιδού και το λινκ:
http://www.alfisti.gr/forum/viewtopic.php?t=93&start=0
Σπύρος
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
- Πολλή υποστροφή.
...καλά τι οδήγησες γιατί GT σίγουρα δεν ήταν...
Υγ Άσχετα αν έχει τον χαρακτήρα των παλιών Alfa ή όχι δεν συμφωνώ με τίποτα από τα παραπάνω...
Ναι droemmen, έλα να πεις στον skull τι αυτοκίνητο οδήγησε... που είναι 'βλασφημεία' να πεις 'η Αλφα ΧΧΧ δεν στρίβει'.. ή ότι υπάρχει αξίωμα που λέει ότι 'κάθε Αλφα στρίβει'...
Είτε σας αρέσει είτε όχι, η GT δεν είναι τυχαίο που έχει μη-απενεργοποιήσιμο ESP.. κάτι θέλει να πει ο ποιητής..
Μάλλον η Αλφα έχει στήσει τόσο καλά το ESP της GT (και όχι την ίδια την GT) που νομίζετε όλοι ότι πάτε (και πάει) αέρα!! Εγώ λέω πάρτε μία Julia 2λιτρη για μια βόλτα στον Άγιο Μερκούριο, και μετά γυρίστε στο clean room της GT και βλογείστε λίγο ακόμα τα γένεια σας...
-
Μάλλον η Αλφα έχει στήσει τόσο καλά το ESP της GT (και όχι την ίδια την GT) που νομίζετε όλοι ότι πάτε (και πάει) αέρα!! Εγώ λέω πάρτε μία Julia 2λιτρη για μια βόλτα στον Άγιο Μερκούριο, και μετά γυρίστε στο clean room της GT και βλογείστε λίγο ακόμα τα γένεια σας...
Επειδή στάθηκα πολύ τυχερός να την οδηγήσω για λίγο μπορώ να πω πως πρόκειται για εξαιρετική εμπειρία. Σχεδόν σημειωτόν πήγαινα φυσικά αλλά η θέση οδήγησης, οι άμεσες αντιδράσεις και ο ήχος της σε κάνουν να απογειώνεσαι!!!
-
- Πολλή υποστροφή.
-
εμένα γιατί μετά απο 800 χιλ μου φαίνεται αμεσότατο? ίσως έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις.
-
Κοπανάει???? Αυτό που μου έκανε εντύπωση απο την πρώτη στιγμή είναι η ρύθμιση της ανάρτησης. Μπαίνω στο xantia (το κράτησα για 2ο), μπαίνω και στην GT και ω του θαυματος οι διαφορά στην αίσθηση είναι ελάχιστη!!!!
-
Δεν μου έχει τύχει ακόμη
-
Δεν με εννοχλεί καθόλου η ύπαρξή του. Είπαμε. Διαφοροποιούνται οι απαιτήσεις μας μάλλον
-
Πώς είναι δυνατόν οι 15 επι πλέον ίπποι και η μεγαλύτερη ροπή χαμηλά να κάνουν τον JTS πιο ξεψυχισμένο σε σχέση με τον TS???? Άτοπο!!!!
Έδωσα την GT στον κουμπάρο μου που έχει την GTV 2.0 με τον TS και μου είπε το πόσο πιο αδύναμος είναι στις χαμηλές ο TS του σε σχέση με την GT μου. Ψηλά είναι το ίδιο.
-
Άσε, ένας γιατρός εδώ στα Χανιά έχει μια δίλιτρη Alfetta σε σούπερ-τζιτζί κατάσταση και μου τρέχουν τα σάλια όταν τον βλέπω να την κυκλοφορεί...
Ή ρε παιδιά η Sud Sprint 1.5 που είχε φέρει από Ιταλία ένας ξάδερφός μου (με τους μεταλλικούς προφυλακτήρες) σε όχι απλώς άριστη κατάσταση, αλλά σαν να είχε μόλις βγει απ'το εργοστάσιο... Αυτό ήταν αυτοκίνητο, όχι αστεία! Να κουτρουβαλάει το '88 το δρόμο για Ελασσόνα και Κοζάνη με ταχύτητες που θα κάνανε πολλούς κατόχους 106 Rallye και Saxo VTS να απορήσουν... Και χωρίς ESP και ABS! Και ΔΕΝ έτριζε!!!
Περί χαρακτήρος των Alfa Romeo