-
Ολοι μας λίγο πολύ , έχουμε κατά καιρούς βρεθεί σε κάποια ατυπη κόντρα, στα φανάρια ή στον δρόμο, εχουμε κεράσει τσαγάκι σε κάποιους ή μας έχουν κεράσει αυτοί και μετά έχουμε ονειρευτεί να είχαμε κάτι πιο φτιαγμένο ή πιο γρήγορο για να πάρουμε το αίμα μας πίσω.
Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μερικές από αυτές τις στιγμές, αλλά με ειλικρίνια Επίσης ας πούμε για κάποιες καινούργιες εμπειρίες μας , όσο το δυνατόν πρόσφατες που μας άφησαν κάποι πίκρα ή γλύκα.
Εγώ ας πούμε θυμάμαι πριν από 2 χρόνια περίπου , έξω από την Θεσσαλονίκη στην εθνική , στο ύψος του χωριού ' Γέφυρα ' έχουμε σταθεί στο φανάρι εγώ με την BMW 318iS (μαμά) και δίπλα μου ένα OPEL Ascona κωλοφτιαγμένο, χαμηλωμένο,φιμέ τζάμια, κακό , με δυο τεράστιες μπούκες που ξερνάνε θόρυβο και καπνό. Μόλις ανάβει το πράσινο ξεκινάμε μαζί, αλλά στα πρώτα 200-300 μέτρα μου ρίχνει μισή καρότσα ( πρέπει να είχε κινητήρα απο το 400 με 144PS). Στην αλλαγή απο 3η σε 4η έχουμε φτάσει στα ίσα με περίπου 130 χιλιόμετρα. Ετσι συνεχίζουμε μέχρι τα 190-200 αλλά εκεί το Ascona τελειώνει και χάνομαι.
Επίσης θυμάμαι το τσάι που με κέρασε φέτος το καλοκαίρι στην Ποσειδώνος ένα Terios (εγώ με το Suzuki Jimny). Στα πρώτα 50 μέτρα μου έιχε ρίξει δυο καρότσες.
Υπήρξαν βέβαια κι άλλες φάσεις που θα αναφερθούν σιγά σιγά. -
Ολοι μας λίγο πολύ , έχουμε κατά καιρούς βρεθεί σε κάποια ατυπη κόντρα, στα φανάρια ή στον δρόμο, εχουμε κεράσει τσαγάκι σε κάποιους ή μας έχουν κεράσει αυτοί και μετά έχουμε ονειρευτεί να είχαμε κάτι πιο φτιαγμένο ή πιο γρήγορο για να πάρουμε το αίμα μας πίσω.
Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μερικές από αυτές τις στιγμές, αλλά με ειλικρίνια Επίσης ας πούμε για κάποιες καινούργιες εμπειρίες μας , όσο το δυνατόν πρόσφατες που μας άφησαν κάποι πίκρα ή γλύκα.
Εγώ ας πούμε θυμάμαι πριν από 2 χρόνια περίπου , έξω από την Θεσσαλονίκη στην εθνική , στο ύψος του χωριού ' Γέφυρα ' έχουμε σταθεί στο φανάρι εγώ με την BMW 318iS (μαμά) και δίπλα μου ένα OPEL Ascona κωλοφτιαγμένο, χαμηλωμένο,φιμέ τζάμια, κακό , με δυο τεράστιες μπούκες που ξερνάνε θόρυβο και καπνό. Μόλις ανάβει το πράσινο ξεκινάμε μαζί, αλλά στα πρώτα 200-300 μέτρα μου ρίχνει μισή καρότσα ( πρέπει να είχε κινητήρα απο το 400 με 144PS). Στην αλλαγή απο 3η σε 4η έχουμε φτάσει στα ίσα με περίπου 130 χιλιόμετρα. Ετσι συνεχίζουμε μέχρι τα 190-200 αλλά εκεί το Ascona τελειώνει και χάνομαι.
Επίσης θυμάμαι το τσάι που με κέρασε φέτος το καλοκαίρι στην Ποσειδώνος ένα Terios (εγώ με το Suzuki Jimny). Στα πρώτα 50 μέτρα μου έιχε ρίξει δυο καρότσες.
Αργά το βράδυ πριν χρόνια στα φανάρια της Βουλιαγμένης στα Σούρμενα (δηλ. στη Βούτα από την άλλη πλευρά) κάνω μια ελαφρά κοντρίτσα, εγώ με Punto GT I και εκείνοι με Opel Astra δίλιτρο. Αποτέλεσμα: λίγο-πολύ ισοπαλία μέχρι τη γέφυρα όπου έκοψα.
Ηταν η μοναδική κόντρα σε φανάρι που έχω κάνει ποτέ και το έκανα λόγω της ιδιαιτερότητας του αντιπάλου: ήταν περιπολικό με 2 αστυνομικούς ένστολους μέσα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αργά το βράδυ πριν χρόνια στα φανάρια της Βουλιαγμένης στα Σούρμενα (δηλ. στη Βούτα από την άλλη πλευρά) κάνω μια ελαφρά κοντρίτσα, εγώ με Punto GT I και εκείνοι με Opel Astra δίλιτρο. Αποτέλεσμα: λίγο-πολύ ισοπαλία μέχρι τη γέφυρα όπου έκοψα.Ηταν η μοναδική κόντρα σε φανάρι που έχω κάνει ποτέ και το έκανα λόγω της ιδιαιτερότητας του αντιπάλου: ήταν περιπολικό με 2 αστυνομικούς ένστολους μέσα
το... μαλλί πόσο πήγε???
Σπύρος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ηταν η μοναδική κόντρα σε φανάρι που έχω κάνει ποτέ και το έκανα λόγω της ιδιαιτερότητας του αντιπάλου: ήταν περιπολικό με 2 αστυνομικούς ένστολους μέσα
Τστστστστστσ... Σα δεν ντρέπεσαι...
Μία από τις καλύτερες 'κόντρες' που έχω κάνει είναι πέρισυ το καλοκαιράκι (το πρώτο του 206) στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Ο δρόμος (αυτός που είναι από την μεριά του Αγίου Όρους) ήταν ψιλοάδειος και ήμουν εγώ με ένα Golf. Και οι δύο πηγαίναμε σβέλτα έως γρήγορα. Στις στροφές τον έφτανα και με βοηθούσε να τον περάσω, στις ευθείες εγώ πήγαινα χαλαρά, οπότε μ' έφτανε αυτός και τον άφηνα εγώ να με περάσει... Πήγαμε αρκετά χλμ έτσι... Το καλύτερο ήταν ότι η κοπελιά μου που ήταν μέσα (στο δικό μου, όχι στο Golf... ) ΔΕΝ ζαλίστηκε, παρά μόνο μετά από αρκετά χλμ, όταν μου είπε να σταματήσουμε και η 'κόντρα' έληξε...
Μία άλλη αντίστοιχη περίπτωση ήταν στον γυρισμό από το Πάπιγκο φέτος το καλοκαίρι, όταν γυρνούσαμε με ένα 'σεσημασμένο' (ξέρει αυτός) 307, το οποίο σε κάποια φάση πέρασε ένα φορτηγό, το οποίο εγώ δεν πρόλαβα να περάσω και με πήγε τρενάκι για καμιά 15αριά χλμ στην Κατάρα... Μετά έπρεπε να τον προλάβω... Τα βάλιουμ για τις συνοδηγούς είχαν πιάσει και στα δύο Peugeot...
-
Σε ολη την διαδρομη Ιτεα-Ναυπακτο εγω με το avensis και ενας με bmw316, αδειος ο δρομος να περνα αυτός στις ευθειες αλλα να κολωνει στις στροφες και να του τα χωνω στην εξοδο γαρ το avensis exei 20 αλογακια παραπανω λογου 1800 cc.
Τον ειχα παρει χαμπαρι και στις ευθειες απλα τον πηγαινε απο πισω ......
-
Mια νυχτα με πολλη βροχη, σταματαω με ενα Leon στην ανηφορα, πρωτο φαναρι της Αμφι8εας απο Ποσειδωνος. Βαζω τετρακινηση, 3εκιναω μπροστα, με φτανει στη 2α, παμε μαζι στην 3η στην κατηφορα οπου αναγκαστηκα να φρεναρω νωρυτερα για το επομενο φαναρι. Τελικα σταματαμε κ οι 2 μαζι ακριβως πριν το φαναρι, οπου βλεπουμε εναν αστυνομικο να την ειχε στησει. Κοιταζομαστε, γελαμε, αναβω φλας κ στριβω για το σπιτι μου.
Αλλο ενα βραδυ ειμασταν μαζ ι με 2 φιλους παλι στην Ποσειδωνος. Μαρσαρω λιγο κ ψαρωνουν κ οι 2. 3εκινησα 1ος λογω καλυτερης αντιδρασης, το 2λιτρο 307 με περναει, το punto χαζοσπιναρει, αλλα ο φιλος με το 307 κωλωνει σε μια στροφη κ τον αφηνω κι αυτον πισω. Μετα εκανα παρτυ γιατι 8εωρητικα κ πρακτικα ειχα αργοτερο αυτοκινητο.. Μετα απο μερικα φαναρια που 3αναβρισκομαστε οι 3 μας πρωτοι σε φαναρια, μαρσαρω ακομη περισσοτερο. Εφυγαν κ οι 2 σπιναροντας να παρουν το αιμα τους πισω, αλλα εγω 3εκινησα κανονικα, τους εβλεπα να λιωνουν κ γελουσα..
Περυσι τα χριστουγεννα, γυρνωντας απο Ρουμελη, εμπλε3α στην κινηση της Αραχωβας. Με το που ανοιγει ο δρομος μετα το πρωτο τουνελ κανω 5πλη προσπεραση[4 αυτοκινητα συν λεωφορειο] στην 1η ευ8εια κ συνεχιζω γρηγορη καταβαση. Πισω μου ενα Zafira OPC με χανει στην προσπεραση αλλα με φτανει λιγο μετα. Κανω δε3ια να τον αφησω να περασει κ συνεχιζουμε τρελλη καταβαση μεχρι την Λειβαδια. Δεν ηταν κοντρα ακριβως, αλλα ειναι απο της οδηγικες στιγμες που δυσκολα 8α 3εχασω..
Τελος, κανουμε συχνα κοντριτσες με εναν φιλο μου με vitara. Οταν ειναι ανοιχτος ο δρομος, τον εχω οριακα, οποτε εχει κινηση ομως γινεται πολυ καφρος κ δεν ακολου8ω.
Μεχρι τωρα δεν εχω κανει κανονικη κοντρα. Ακομη κ να πηγαινω γρηγορα η να τρωω καποιον σε ενα φαναρι κ να 8ελει εκδικηση απο το επομενο, τον αφηνω να την εχει. Δεν ειμαι της κοντρας, περισσοτερο της πλακας στο δρομο.
-
ΧΑ! Τώρα θα σας δείξω εγώ:
Τέλεια κόντρα κάτω από συνθήκες ΑΠΟΛΥΤΗΣ ασφάλειας. Το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Λευκάδα. Σε πίστα έξω από το Νυδρί. Εγώ με ένα EVO VII και ο μπατζανάκης μου με Impreza. Όλη η πίστα δικιά μας. Το αποτέλεσμα ισόπαλο μετά από 20 λεπτά σκληρό αγώνα...
Ξενερώσατε; Ετοιμάζετε τα πυρά σας για τα υποτιθέμενα φίδια που εξαπέλυσα;
Ε, λοιπόν ξανακατεβάστε τα μανίκια! Τα αυτοκίνητα ήταν ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ και μετά από το 20λεπτο απλά μείναμε από... μπαταρίες...
ΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ!!!
Σοβαρά τώρα. Γρήγορες βόλτες με 'παρέα' στην Κατάρα έχω κάνει κυρίως με το Punto (sporting). Κόντρα δεν έχω κάνει. Πάντως με το Sporting στην Κατάρα ακολουθούσα πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα. Το δρόμο βέβαια τον ξέρω σαν την παλάμη μου... Με το Corolla δεν έχω πιέσει μέχρι τώρα (και δεν ξέρω και αν θα πιέσω ποτέ). Ίσως με το νέο Punto της συζύγου... χι χι... -
Ξυλοκαστρο-Πατρα, αργα το βραδυ, εγω με XsaraVts αλλα φορτωμενος, εκεινος με Alfa 145 1.8. Ιδρωσαμε μεχρι την Πατρα, μετα δωσαμε και τα χερια και πηγε ο καθενας στον προορισμο του. Απο τοτε εχει μεινει και το ρεκορ μου (Αθηνα-Πατρα 1ωρα13λεπτα) αλλα με ελαχιστη κινηση.
-
Από τά εφηβικά μου χρόνια,έχω νά θυμάμαι μία (από τίς δύο συνολικά) κόντρες σέ φανάρι.
Καντέτ 1.200 εγώ,χόντα σιβίκ 1200 αυτός,στό φανάρι τής αερογέφυρας τής οδού Λαγκαδά,μέ κατεύθυνση τή λαχαναγορά τής θεσσαλονίκης.
Ανάβει τό πράσινο,πατάμε τό γκάζι καί οι δύο,ξεκολάω ελαφρώς μέ τό καντετάκι μου,τόν αφήνω λίγα μέτρα πίσω,χαρές καί πανηγύρια,και ξαφνικά....
.....αισθάνομαι κάτι δίπλα μου!!!!
Ακριβώς δίπλα στήν πόρτα μου,είναι μία BMW 528i,ο Γερμανός μέ κοιτάει...κάπως (γιά λίγο ) καί μετά....Φσσσσσσσσ.....εξαφανίζεται!!!
Αυτό ήταν.
Αισθάνθηκα πολύ μεγάλος καραγκιόζης.ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟ!!!!!
-
Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά δεν έχω κάνει πραγματική κόντρα ποτέ!!!! Αλήθεια λέω.
Το μόνο που συχνά κάνω είναι όταν συναντήσω κάποιον που μπορεί να πάει λίγο παραπάνω να κάνουμε την πορεία μας πιο γρήγορη ακολουθώντας ο ένας τον άλλο για να γουστάρουμε περισσότερο. Ιδίως τη νύχτα αν εναλλάσσονται οι πρωτοπόροι η διαδρομή πέρα από πολύ πιο γρήγορη γίνεται και πιο ξεκούραστη.
Δεν βρίσκω κανένα νόημα να προσπεράσω κάποιον στην εκκίνηση μεταξύ δυο φαναριών. Τι τέχνη δηλαδή θέλει αυτό; -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά δεν έχω κάνει πραγματική κόντρα ποτέ!!!! Αλήθεια λέω.
Το μόνο που συχνά κάνω είναι όταν συναντήσω κάποιον που μπορεί να πάει λίγο παραπάνω να κάνουμε την πορεία μας πιο γρήγορη ακολουθώντας ο ένας τον άλλο για να γουστάρουμε περισσότερο. Ιδίως τη νύχτα αν εναλλάσσονται οι πρωτοπόροι η διαδρομή πέρα από πολύ πιο γρήγορη γίνεται και πιο ξεκούραστη.
Δεν βρίσκω κανένα νόημα να προσπεράσω κάποιον στην εκκίνηση μεταξύ δυο φαναριών. Τι τέχνη δηλαδή θέλει αυτό;Σωστος! Αν κ στην Ελλαδα ειναι τεχνη το να καταφερεις γρηγορη εκκινηση χωρις σπιναρισμα..
Αλλη μια 'κοντρα' που 8υμαμαι ηταν απο Σουνιο προς Α8ηνα[μια απ'αυτες τις γρηγορες βολτες] που πηγαιναμε μαζι με εναν σχετικα μεγαλο με 106[οχι rallye].. Αλλοτε ημουν εγω μπροστα, αλλοτε αυτος. Μετα απο καποιο σημειο τον αφησα να προπορευεται, αφησα κ λιγη αποσταση για να μου ανοιγει δρομο..
-
με τον πρωην ''δικαστη'' μου (rallye16V) απειρες κοντρες και ''κερασματα'' στους παραστρατες αλλα και σε υπεροπτες!!......τωρα τα ψιλοεκοψα, ασχολουμε περισσοτερο με.....πλατειες (λογω πισωκουνας) για παρτη μου
-
Εγώ πάντως έγινα ρεζίλι μια φορά με την SLK από...Forrester!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εγώ πάντως έγινα ρεζίλι μια φορά με την SLK από...Forrester!τουλαχιστον εγινες απο forester.....για σκεψου να μην ξεκολλαει απο τον καθρεφτη του Ζ3 ενα RAV4!! (τι του'χε κανει ο τυπος?)
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν βρίσκω κανένα νόημα να προσπεράσω κάποιον στην εκκίνηση μεταξύ δυο φαναριών. Τι τέχνη δηλαδή θέλει αυτό;Ανοίγματα με αγνώστους δε κάνω αλλά με φίλους ομολογώ οτι δοκιμάζουμε διάφορα με σκοπό δούμε διαφορές μεταξύ αυτοκινήτων και να έχουμε να κάνουμε κουβέντα. Ότι γίνεται πάντως γίνεται εν κινήσει γιατί θεωρούμε λίγο βάρβαρο το συνεχές σπινάρισμα. Το μόνο που κάνω με κάποιον άγνωστο είναι αυτό που λέει ο Μάνος και ιδιαίτερα στην εθνική γίνεται αυτό όταν αρχίσω και βαριέμαι τη διαδρομή.
-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
τουλαχιστον εγινες απο forester.....για σκεψου να μην ξεκολλαει απο τον καθρεφτη του Ζ3 ενα RAV4!! (τι του'χε κανει ο τυπος?)
τίποτα! Το RAV δεν ονομάστηκε τυχαία 'το GTI των SUV'
Σπύρος
-
Μία φορά στη ζωή μου κι αυτό σε δρόμο με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και, αν θυμάμαι καλά, ούτε ένα αυτοκίνητο μπροστά μας από Ηράκλειο προς Τυμπάκι. Εγώ το Accent + έναν επιβάτη κι ο άλλος ένα Cordoba μόνος του (τι περιμένατε, να χτυπήσω κανένα gti; ). Τελικά του έριξα μέχρι που βαρέθηκα και τον άφησα να φύγει. Πλάκα είχε αλλά δεν έχω και πολλή όρεξη να το ξανακάνω.
Μερικές φορές μόνο μ'αρέσει ν' ακολουθώ τίποτα γκαζιάρηδες που μ'εκνευρίζουν με τα καμώματά τους (με το Astra τώρα πια) για να τους σπάω το ηθικό.
Δεν προσπαθώ να τους περάσω, απλώς τους δείχνω ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν που να χτυπάνε τον κεφάλι τους στον εκκεντροφόρο. Σε ευθεία αυτό είναι δύσκολο (1400άρι γαρ), αλλά σε στροφές τα βρίσκουν συνήθως μπαστούνια (όπως ένα καγκουρο-saxo στην Πειραϊκή). -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τουλαχιστον εγινες απο forester.....για σκεψου να μην ξεκολλαει απο τον καθρεφτη του Ζ3 ενα RAV4!! (τι του'χε κανει ο τυπος?)
τίποτα! Το RAV δεν ονομάστηκε τυχαία 'το GTI των SUV'
Σπύρος
Μην ξεχνάτε οτι τα συμβατικά σπινιάρουν ατελείωτα (ή 'εγκλωβίζονται' απο το anti-spin) ενώ τα 4κίνητα μας ρίχνουν...μέτρα
ΚΟΝΤΡΙΤΣΕΣ , ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ , ΤΡΕΛΛΙΤΣΕΣ Κ' ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ..........