-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
βασικά μεγάλωσε, βάρυνε και γέρασε (και δυστυχώς δεν ωρίμασε)....Για αυτό και εγώ προχώρησα στην παραγγελία ενός 5θυρου ασημί comfort...
To Νοέμβριο θα το έχω. Τιμή με το κλειδί στο χέρι 29600 αλλά μου έγινε και μία μικρή έκπτωση από τον τοπικό έμπορο, οπότε και το πήρα λιγάκι φθηνότερα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
βασικά μεγάλωσε, βάρυνε και γέρασε (και δυστυχώς δεν ωρίμασε)....
Για αυτό και εγώ προχώρησα στην παραγγελία ενός 5θυρου ασημί comfort...
To Νοέμβριο θα το έχω. Τιμή με το κλειδί στο χέρι 29600 αλλά μου έγινε και μία μικρή έκπτωση από τον τοπικό έμπορο, οπότε και το πήρα λιγάκι φθηνότερα...Και λέγαμε με τον Αλέξη πότε θα το πείς,τελικά δεν άντεξες
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Βλέπω καλά; έχει τρείς σειρές καθισμάτων; (τελευταία φωτο)To νέο RAV 4 θα προσφέρεται πιθανότατα και με τρίτη σειρά καθισμάτων ενώ δεν αποκλείεται στη γκάμα να προστεθούν ένας 3.0 V6 αλλά και υβριδική έκδοση.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
βασικά μεγάλωσε, βάρυνε και γέρασε (και δυστυχώς δεν ωρίμασε)....
Για αυτό και εγώ προχώρησα στην παραγγελία ενός 5θυρου ασημί comfort...
To Νοέμβριο θα το έχω. Τιμή με το κλειδί στο χέρι 29600 αλλά μου έγινε και μία μικρή έκπτωση από τον τοπικό έμπορο, οπότε και το πήρα λιγάκι φθηνότερα...Η αλήθεια είναι οτι το τωρινό μοντέλο όταν βγήκε ήταν το κάτι άλλο απο άποψη σχεδιασμού (χώρια τις δυνατότητες).
Ακόμη είναι πάρα πολύ καλό.
Το καινούριο δεν δείχνει να έχει το κάτι παραπάνω. Μενει να δούμε την καμπίνα που λογικά θα είναι καλύτερη (άνεση - ποιότητα -εξοπλισμός)
Λογικά θα είναι αρκετά βαρύτερο, οπότε ο δίλιτρος δε θα χαρίζει πλέον τις κορυφαίες επιδόσεις -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Σαν τετρακούνητο υπερυψωμένο Verso είναιΑπαράδεκτο σχήμα όντως. Και έλεγα ότι το ποιο άσχημο ήταν το santa fe. Μα είναι με τα καλά τους στην ΤΟΥΟΤΑ. Τι βάρκα έβγαλαν?!
-
Eμένα μου αρέσει ρε παιδιά. (σε αυτές εδώ τις φωτο που έβαλε ο pavlos23).
Αν μάλιστα έχει και τις δυνατότητες που έχει το απερχόμενο μοντέλο σε συνδυασμό με την τιμή, μου φαίνεται μια χαρά αγορά, για κάποιον που προτιμά τέτοιου είδους οχήματα. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Eμένα μου αρέσει ρε παιδιά. (σε αυτές εδώ τις φωτο που έβαλε ο pavlos23).
Αν μάλιστα έχει και τις δυνατότητες που έχει το απερχόμενο μοντέλο σε συνδυασμό με την τιμή, μου φαίνεται μια χαρά αγορά, για κάποιον που προτιμά τέτοιου είδους οχήματα.Οι δυνατότητες θεωρητικά είναι καλύτερες.Πολλές επιλογές τετρακίνησης, μπροστά κίνηση, αυτόματο πρόγραμμα (sensor) Κλειδωμα τετρακίνησης κλπ κλπ
Using values calculated from the sensors, the Active Torque Control 4WD system selects one of the three control modes by switching torque from front to rear:
The ‘Start-off control’ ensures sufficient traction and acceleration when required. The torque distribution is 55:45.
The ‘Normal control’ allows the system to switch from 4-wheel drive to front wheel drive (100:0) to ensure sufficient acceleration and improve fuel consumption. The torque distribution can then vary between 55:45 and 100:00.
The ‘Cornering control’ increases cornering stability by monitoring the appropriate yaw rate that should be applied to the car.
Active Torque Control 4WD
Sensor
The result is greatly enhanced performance and stability under all driving conditions; allowing more precise control in corners and under heavy braking and acceleration, and also improved fuel economy.In addition, the driver has the possibility to lock the torque distribution to the 55:45 ratio by the 4WD LOCK mode switch
http://www.worldcarfans.com/news.cfm/ne ... ota/1.html
Υ.Γ δείτε και τις υπόλοιπες σελίδες
-
ΦΙΛΕ MECO ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΚΛΙΝΩ.ΑΠΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ 5Θ GV ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ PININ 2,0.ΣΤΑ ΜΕΙΟΝ Ο ΑΚΑΜΠΤΟΣ ΠΙΣΩ ,Η 100ΑΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Ο
ΑΚΑΤAΝΟΜΑΣΤΟΣ
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ RAV4,ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΑΖΩ ΤΑ BRIDGESTONE A/T 694 -
Και εγώ σκεφτόμουν το pinin γιατί έχει εξαιρετικές επιδόσεις εκτός δρόμου. Επειδή όμως εγώ ήθελα κάτι που να πηγαίνει σε χωματόδορμους και με ενδιέφερε περισσότερο η συμπεριφορά στην άσφαλτο προτίμησα το RAV4...
Διαβάζω τώρα και το άρθρο που μας παρέθεσε ο m1234 και βλέπω πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια...The VSC+ works with the electric power steering (EPS) to add steering torque assistance to the conventional stability control system. It anticipates the occurrence of understeer or oversteer and assists the driver by making the correct steering action easier and an incorrect action more difficult.
Δηλαδή πήγαμε ένα βήμα παραπέρα το ESP. Τώρα επεμβαίνει και στο τιμόνι...
In addition, the interconnection with the Active Torque Control 4WD system allows the cooperation of VSC with the drive torque distribution.
Πάει και το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθισης (αν και ήδη το έχουν αποχαιρετήσεις οι εκδόσεις luxury, executive και edge) το ρόλο του το αναλαμβάνει το VSC δηλαδή τα φρένα...
The conventional centre differential is removed and the electronic sensors monitor information from throttle angle, engine torque and speed, gear ratio, vehicle speed and steering angle.
Πάει και το κεντρικό διαφορικό **εκτός **και αν με αυτά που γράφει εννοεί ότι θα έχουμε ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό...
Other standard control systems are hill-start assist control (HAC) which prevents the vehicle from rolling back on steep inclines and down hill assist control (DAC) which assists the driver by controlling wheel speed during steep descents (available with A/T only).
Το πρώτο υπάρχει στο forester και το δεύτερο το είχε/έχει το freelander. Και τα δύο είναι καλοδεχούμενα μαζί με τις επιλογές για την τετρακίνηση που ανέφερε στο ποστ του o m1234.
-
Eγώ που το σκέφτομαι (αν και είναι νωρίς ακόμα για μένα) γιατί το θέλω για χιόνια μόνο, θα έχω πρόβλημα, τώρα που δεν υπάρχει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης;;
Δεν ξέρω τι είχε ή τι δεν είχε το προηγούμενο, πάντως ήταν σπουδαίο στην εκτός δρόμου χρήση, τηρουμένων των αναλογιών για SUV.
Ξέρει κανείς κάτι γι αυτό;;
-
@delete,diplo post
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Eγώ που το σκέφτομαι (αν και είναι νωρίς ακόμα για μένα) γιατί το θέλω για χιόνια μόνο, θα έχω πρόβλημα, τώρα που δεν υπάρχει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης;;Για τα χιόνια η επιλογή είναι μία...forester
Η τετρακίνηση της subaru είναι κατά πολυ ανώτερη της Τoyota (και όχι μόνο). Για να πούμε την αλήθεια είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ από όλες. Για αυτό και δεν έχει κουμπακια που να μπλοκάρουν το κεντρικό διαφορικό. Δεν χρειάζεται.
Όσο για τις κοντές σχέσεις που δεν υπάρχουν στο turbo έχετε υπόψη σας ότι η πρώτη του turbo είναι κοντύτερη από την πρώτη του ατμοσφαιρικού οπότε μην βλέπετε σαν μειονέκτημα την έλειψη κοντών στο turbo.Εγώ παρόλα αυτά δεν το πήρα γιατί:
1.H αντιπροσωπία της subaru δεν συγκρίνεται με αυτή της Toyota:
2.Εμφανισιακά υστερεί σε σχέση με το RAV και το προφίλ του είναι εντελώς οικογενειακό. Εγώ ήθελα κάτι πιο 'νεανικό'...
3.Αν και είχε άτοκες δόσεις, μετά τις προσφορές στο RAV, είχαν σημαντική διαφορά στην τιμή (σκεφτόμουν την έκδοση 2.0 XT)
4.Στην άσφαλτο το τιμόνι του RAV μου φάνηκε καλύτερο αν και με ελάχιστη διαφορά.
5.Δεν έχουμε χιόνια στην Κρήτη στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Για τις χειμερινές μου εκδρομές το RAV θα με καλύψει.To πρώτο δεν με ένοιαζε και πολύ (το forester είναι πολύ αξιόπιστο), αλλά το δεύτερο και φυσικά το τρίτο ήταν που επηρρέασαν την τελική μου επιλογή.
-
Επειδή ανεβαίνω πολύ συχνά στα χιονοδρομικά......
εχώ δει αρκετά Suba να ταλαιπωρούνται στα χιόνια πάντως..... μπορεί να φταίνε και τα λάστιχα...........
Μια φορά πέτυχα δυο που δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν και πήγαιναν συνεχώς δεξιά στη χιονομπαριέρα......
Λάστιχα όλα τα λεφτά.... τα Audi με Τοrsen, τα Land Cruiser, τα RAV, τα Cherokee, τα ML και τα Mitsubishi Pajero είναι αυτά που δείχνουν να κινούνται πιο άνετα στα χιονοδρομικά στην άνοδο!!!!! τωρα αν χρειαστεί να κάνεις κάθοδο νωρίς το πρωί για κάποιο λόγο και είναι ακόμα παγωμένο το χιόνι χωρίς κοντές εχεις θέμα!!!!! Εκεί ότι έχει κοντές έχει πλεονέκτημα, με το RAV πχ ή με το Suba μπορεί να το χάσεις εύκολα..... Δεν θα ξεχάσω ένα RAV που κατέβαινε, για κάποιο λόγο φρέναρε και ήρθε κάθετα σε μικρή κατηφόριτσα
Προσοχή στα βουνά..... !!!!!!! άσε που βλέπω πλέον με τόσα τετρακίνητα που υπάρχουν πλέον να σκάνε όλοι στα χιονοδρομικά και να λένε στους αστυνομικούς 'εμείς δεν βάζουμε έχουμε τετρακίνητο' .....
Το κόλλημα που έχει να πέσει από φέτος δεν περιγράφεται.... και αν κολλήσει ένας στην άνοδο και σταματήσουν όλοι να δούμε πόσοι θα ξεκινήσουν και πόσους θα τους πάρει πίσω η κατηφόρα ανεξέλεγκτα λόγω βάρους..... (Να αποφεύγετε αναβάσεις σε χιονοδρομικά με πολλύ κόσμο, δηλαδή ΣΚ) -
Ο χρήστης meco έγραψε:
2.Εμφανισιακά υστερεί σε σχέση με το RAV και το προφίλ του είναι εντελώς οικογενειακό. Εγώ ήθελα κάτι πιο 'νεανικό'...
Εμ, εδώ είναι όλο το 'ζουμί'. Ούτε κι εμένα μου αρέσει. Για την ακρίβεια, 'δε μπορώ να το βλέπω' και είναι κρίμα να συμβιώνεις με ένα αυτοκίνητο που δε σου αρέσει αισθητικά.
Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω, μπορώ με κάθε βεβαιότητα να πω, ότι με τα κατάλληλα ελαστικά , kai που δεν πήγα με το RAV...
Eυχαριστώ για την απάντηση
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επειδή ανεβαίνω πολύ συχνά στα χιονοδρομικά......
εχώ δει αρκετά Suba να ταλαιπωρούνται στα χιόνια πάντως..... μπορεί να φταίνε και τα λάστιχα...........
Μια φορά πέτυχα δυο που δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν και πήγαιναν συνεχώς δεξιά στη χιονομπαριέρα......
Λάστιχα όλα τα λεφτά.... τα Audi με Τοrsen, τα Land Cruiser, τα RAV, τα Cherokee, τα ML και τα Mitsubishi Pajero είναι αυτά που δείχνουν να κινούνται πιο άνετα στα χιονοδρομικά στην άνοδο!!!!! τωρα αν χρειαστεί να κάνεις κάθοδο νωρίς το πρωί για κάποιο λόγο και είναι ακόμα παγωμένο το χιόνι χωρίς κοντές εχεις θέμα!!!!! Εκεί ότι έχει κοντές έχει πλεονέκτημα, με το RAV πχ ή με το Suba μπορεί να το χάσεις εύκολα..... Δεν θα ξεχάσω ένα RAV που κατέβαινε, για κάποιο λόγο φρέναρε και ήρθε κάθετα σε μικρή κατηφόριτσα
Προσοχή στα βουνά..... !!!!!!! άσε που βλέπω πλέον με τόσα τετρακίνητα που υπάρχουν πλέον να σκάνε όλοι στα χιονοδρομικά και να λένε στους αστυνομικούς 'εμείς δεν βάζουμε έχουμε τετρακίνητο' .....
Το κόλλημα που έχει να πέσει από φέτος δεν περιγράφεται.... και αν κολλήσει ένας στην άνοδο και σταματήσουν όλοι να δούμε πόσοι θα ξεκινήσουν και πόσους θα τους πάρει πίσω η κατηφόρα ανεξέλεγκτα λόγω βάρους..... (Να αποφεύγετε αναβάσεις σε χιονοδρομικά με πολλύ κόσμο, δηλαδή ΣΚ)Η οδήγηση πρός χιονοδρομικά εξαρτάται πάρα πολύ απο το οδηγό. Θέλει μεγάλη σταθερότητα στις κινήσεις και προσοχή στο γκάζι. Το 1999-2000-2001 που ήμουν κάθε ΣΚ του χειμώνα σε Καλάβρυτα ή Παρνασό θυμάμαι ότι με απαγορευτικό ανέβαινα πάνω πάνω με το ταπεινό μου αστρα Δεν θα ξεχάσω και ένα τύπο με ένα Nissan Navara που δεν μπορούσε με τίποτα να ξεκινήσει σε ελαφρά ανηφόρα. Για να μην πώ τις ατελείωτες βόλτες με τα πολλά χιόνια στην Αθήνα πρίν 3 χρόνια που στον Κηφισό πήγαινες μόνος και στο ελάχιστο φρενάρισμα με 30 χιλιόμετρα με το abs έκανες 30-40 μέτρα για να σταματήσεις. Ποτέ δεν αγόρασα αλυσίδες για το αστρα μου και ποτέ δεν έμεινα. Αχ Αχ Αχ τι ωραία ήταν!!!
-
Καλοτάξιδο Μιχάλη!
-
Τα κατάφερνες με Astra?????
Έχεις χιονολάστιχα??? Τι ώρα ανέβαινες???? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καλοτάξιδο Μιχάλη!Eυχαριστώ πολύ... Περίμενε να το παραλάβω πρώτα όμως...
-
MECO ,ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ POST ΤΟΥ Μ1234 ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ RAV
.ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ?ΣΤΟ ΝΕΟ(2006), Η ΣΤΟ ΤΩΡΙΝΟ?(ΕΚΔΟΣΗ COMFORT).ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ(5D COMFORT ΜΑΥΡΟ). ΜΗ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ, εεε ΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Η οδήγηση πρός χιονοδρομικά εξαρτάται πάρα πολύ απο το οδηγό. Θέλει μεγάλη σταθερότητα στις κινήσεις και προσοχή στο γκάζι. Το 1999-2000-2001 που ήμουν κάθε ΣΚ του χειμώνα σε Καλάβρυτα ή Παρνασό θυμάμαι ότι με απαγορευτικό ανέβαινα πάνω πάνω με το ταπεινό μου αστρα
Xαρά στο κουράγιο σου και τα 'άντερά σου'.
Εγω πήγα να κάνω κάτι παρόμοιο το Μάρτη του 1996, όταν όλο το Χ/Κ είχε θαφτεί από το χιόνι και φυσικά είχε ανασταλεί η λειτουργία του.
Εγώ ήθελα να κάνω το 'κομάντο', έφτασα μέχρι την τελευταίο στροφή και βγήκε ή έσπασε(δεν ξέρω, δεν τη βρηκα ποτέ) η μια αλυσιδα και πήγα να θαφτώ . Πόρτα δεν μπορούσα να ανοίξω από τη χιονοθύελλα και το χιόνι έφτανε πιο πάνω από τη μέση της ζάντας.(Α3 είχα τότε)
Ευτυχώς είχα κινητό και με 'μάζεψε' ένα εκχιονιστικό.Από τότε πάντα αλυσίδες μέσα στο πορτ-μπαγκαζ , από Νοέμβρη έως και Απρίλη. (υπερβολικό αλλά όποιος καίγεται στο χυλό...)
Toyota RAV-4 2005